‘Smartphone video toont hoe Boeing 737 bij Teheran wordt geraakt door raket’

Als de opname echt is, wie vuurde de fatale raket dan af? Een vergissing van de Iraanse luchtafweer lijkt voor de hand te liggen, maar een andere verklaring is zeker nog niet uitgesloten. (Oplichtend rookspoor vaag te zien parallel onder de rode pijl).

—————————————————————————————————————————————-

Op een nog niet geverifieerde smartphone video is duidelijk te zien hoe een vliegtuig in de nachtelijke lucht bij Teheran wordt geraakt door een raket, en er een explosie plaatsvindt. Dit ondersteunt de Amerikaanse en Oekraïense lezing dat de Boeing 737 per ongeluk is neergehaald door de Iraanse luchtafweer. Sommige mensen suggereren dat agenten van de CIA of de Mossad vanaf de grond een raket hebben afgeschoten.

Als de eerste paar seconden van de video achter elkaar worden afgespeeld, is overduidelijk het rookspoor vanaf de grond richting het (niet goed zichtbare) toestel in de lucht te zien.

Op een andere smartphone opname lijkt een brandend vliegtuig zichtbaar, dat in de verte neerstort en een enorme explosie veroorzaakt. Een beveiligingscamera in de buurt laat die explosie indirect zien.

De Iraanse autoriteiten hadden eerst gezegd dat een van de motoren van de Boeing in brand was gevlogen, maar hebben die verklaring weer ingetrokken. Nu gaat men er in Teheran vanuit dat het vliegtuig kort na de start ‘andere problemen’ kreeg, en weer omdraaide om te proberen te landen. (2)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

08-01: Luchtvaartexperts: Alles wijst erop dat Boeing 737 bij Teheran werd neergeschoten
08-01: Oekraïense Boeing 737 met 180 mensen kort na start bij Teheran neergestort

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

34

 1. @ Willie: 9:58 am. Van de links-liberale en socialistische media kan men niet anders dan leugens verwachten. Het doel heiligt voor hen – deze links-liberale en socialistische elite- alle middelen.

 2. Hoe het ook is ik had niet verwacht dat de media met de NPO en de linkse partijen voorop`al zover waren gezakt om een massamoordenaar en terrorist te verheffen tot een held om Trump maar zwart te maken. Wat een beschamende vertoning.

 3. Iran geeft nu toch maar toe dat het vliegtuig door eigen luchtdoelraketten getroffen is.Nu begin ik er echt aan te twijfelen.De handelingen van de afgelopen 3 weken lijken zich volgens een vooropgezet plan te voltrekken.Ik had meteen eind vorig jaar al het gevoel dat er meer achter zat.
  Misschien is het ook maar het beste dit te zeggen en het is natuurlijk ook het meest waarschijnlijke dat het vliegtuig getroffen is door afweervuur.Het leidt natuurlijk weer tot veel tenenkrommend gezanik.Ik erger me daar mateloos aan,maar daar is verder weinig aan te doen.
  Het is natuurlijk niet zo gek dat als een land onder vuur ligt,de afweer op scherp staat en dat dat niet meteen voorbij is als Trump de indruk wekt voorlopig af te zien van verdere militaire stappen.
  Had het burgerluchtverkeer dan niet beter voor onbepaalde tijd stilgelegd kunnen worden?Hoeveel vluchten vonden er de afgelopen tijd plaats en volgde het vliegtuig een gebruikelijke route.
  Hoe waren contacten tussen civiele en militaire autoriteiten en hoe aannemelijk is het dat een burgervliegtuig voor een kruisraket aangezien wordt.
  Het klinkt verder misschien gevoelloos,maar het doet me verder niet zoveel zolang er verder geen spelletjes op de achtergrond meespelen.Dit soort dingen kan nu eenmaal gebeuren in een situatie zoals die in Iran na de recente acties en dreigementen van Trump is.

 4. @anoniem
  u schrijft veel, maar zegt weinig tot niets. ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat u toch de nazi rassen theorie volgt. die lieden beweerden ook dat Indiërs eveneens Indo Germanen zijn. eerlijk gezegd proef ik de jaren 30 van de vorige eeuw en dat doet mijn maag draaien. u heeft het recht om alles te beweren wat u wenst maar dat betekent niet, dat een ander het daarmee eens dient te zijn. bespaart u mij dus de opmerking over te weinig achtergrond kennis.

 5. Niet alleen Australië maar ook Oekraïne is zon land dat ertussen valt en gebruikt word in zulke kwesties tussen machtsblokken.
  Mh17 was boven Oekraïne en nu heeft het zelf n vliegtuig verloren boven weer pro Russisch gronden Iran.

 6. Oma: 2:58 pm. Inderdaad, het Iraanse volk wordt onder de duim gehouden door fanatieke islamvolgers, de ayatollah’s. Alleen het Iraanse volk zelf kan zich hiervan bevrijden. Tenminste zo zie ik dat.

 7. @anoniem: misschien kun je dan beter de ‘iraanse farsi’ eens duidelijk maken dat zij eigenlijk ook europeanen zijn?
  En meteen ook het arabische mengvolk diets maken dat ze eigenlijk Joden zijn want daar weten deze antisemieten vast geen van allen iets van…..ze hebben geen van allen enige achtergrondkennis, niet van hun geschiedenis en niet van hun islamitisch (bij)geloof.

  “anoniem schreef:
  10/01/2020 om 3:14 pm
  is Iran in oorlog dan? Met wie? Dan is Iran ook geen oorlogsgebied.”

  Neen, iran is wel leper, die vechten hun oorlog tegen saoudie arabië uit in Jemen om te voorkomen dat hun grondgebied een puinhoop wordt, dat doen ze liever in Jemen.

  “Het enige waar Iran schuldig aan is, is onder het juk van de USA en zijn marionet ;de Sjah uit gekomen te zijn. En daardoor zijn eigen olie te willen kunnen verkopen. Iran wordt geleid door een sjiietisch leiderschap (het is geen theocratie want ze vertegenwoordigen geen God) die nogal agressief is tegen ‘ongelovigen’ zoals de hoeders van Mekka, Amerika en alle joden.
  Ze zijn daarin misleid ja. Agressief? Ja.
  Maar dat is nog geen reden om hen al 42 jaar zwart te maken, oorlog tegen hen te voeren (dmv Irak), de burgers het leven zuur te maken dmv een wurgende economische oorlog eufemistisch genaamd ‘economische sancties’. ”

  Tiens, je beweert toch dat iran geen oorlogsgebied is maar er wordt wel oorlog gevoerd tegen hen, dmv irak dan nog wel?
  De agressie jegens ongelovigen komt niet door misleiding maar door het volgen van de islam. De iraanse bevolking zucht en lijdt reeds 30 jaar onder het schrikbewind van de religieuze sjiitische leiders, daar hebben economische sancties nu geen schuld aan.

  “Het is een prachtig, groot, soeverein land met een zéér oude beschaving met een trotse oud (etymologisch germaans) volk dat al 1400 jaar onder druk staat van buitenlandse overheersers. Het zou niet verkeerd zijn die valse priesterkliek er uit te werken. Maar dat is aan de Iraniërs zelf! Niet aan ons, de VN, de CIA, MI6, Mossad etc. om dat te doen.”

  Je verwart de 1400 jaar onderlinge, religieuze slachtingen tussen sjiieten en soennieten voor de opvolging van pedo-profeet mohammed met buitenlandse, politieke inmenging sinds een paar decennia…niet aan geschiedvervalsing doen, hé?
  De onderdrukking van het iraanse volk komt van hun eigen religieuze leiders die aan politiek doen en dat wurgende, religieuze juk zullen ze moeten afgooien om democratisch in vrijheid te kunnen leven.

 8. Een passagiersvliegtuig wat opstijgt aanzien voor een aanval, dan is er wat goed mis in Iran. De wraak bestaat tot nu toe uit 56 doden bij de begrafenis en 176 doden zover te zien ook Iraniërs waarvan vele met een dubbel paspoort.

  Maar goed het is toch allemaal Trump ze schuld. De media in Nederland kan rustig gaan slapen.

 9. Een reactie op mijn laatste mail: Het laatste stukje. Ik baseer dit op o.a. een dik boek over internationale wapenhandel, geschreven door een Zuid Afrikaanse man die diepgaand onderzoek deed en nu in het buitenland woont.. Natuurlijk niet in Amerika, want dan zou hij sowieso zijn leven niet zeker zijn. Naam van de man ben ik vergeten.

 10. Iraniërs zijn geen Arabieren maar Farsi. Ze zijn meer verwant met Europeanen dan met ‘arabieren’. Daarom vermelde ik dat ze Germaans zijn. Oftewel, ze zijn geen semieten maar jafethieten. Ze zijn wel islamitisch, de religie die iedereen Arabische taal en cultuur opdringt, maar gaan daarin maar beperkt mee. Ze kijken zelf neer op het Arabische woestijnvolk. Arab betekent trouwens ‘vermengd’; de Arabieren zijn ook zoals de naam aangeeft een mengvolk (beginnend met Ismael en Esau) die nauw verwant zijn aan het volk Israël, alleen uitgesloten is van hun erfenis. Daar zijn ze allemaal collectief nog steeds verontwaardigd over en dat wordt dus overgedragen door islam.

  Dit voor de mensen die op mij menen te moeten reageren met iets te weinig achtergrondkennis.

 11. Er zat volgens een Amerikaanse site – niet wetend of dit waar is – een aantal (6?) atoomwetenschappers in. Wat voor nationaliteit ze hebben, is mij onbekend. Ook weet ik niet of het toestel per ongeluk is neergeschoten of niet.
  De VS heeft atoomwapens zogenaamd in Canada, zodat dat in de ‘boeken’ niet opvalt. En ik kan me heel goed voorstellen dat andere landen meer atoomwapens hebben dat het officiële aantal wat in de ‘boeken’ staat. Misschien niet alle landen, maar ik neem aan dat ze er wel zijn.. Dus Officieel? Niet automatisch vertrouwen.

 12. @Anoniem,

  Ben jij degene die me dagelijks belt om iets te verkopen en ondanks dat ik niet opneem blijf aandringen, anoniem wordt unaniem genegeerd. Wat een rare naam voor iemand met uitgesproken meningen, mijn moeite unaniem niet waard.

 13. @anoniem
  u bent vermoedelijk besmet met het virus der ‘uebermensch’. waarom schrijft u over oud germaans volk? eveneens stelt u dat het geen theocratie zou zijn omdat zij geen god vertegenwoordigen. ik ben van mening dat de leiding van dit land zich beschouwt als zijnde de enige vertegenwoordiger van de ware god, nl, de Shiitische god.

 14. Inmiddels is het klip en klaar bewezen dat Iran de boeing heeft neergeschoten.
  Opzettelijk of niet, waar het omgaat is dat Iran alle bewijzen heeft weggemoffeld.
  Bovendien alles ontkent.

  Indien wij nu kijken naar de kernwapens, zien wij evenzo dat Iran alles ontkent en alle bewijzen wegmoffelt.
  Iran liegt, bedriegt en misleid !!!

  Ieder weldenkend mens weet dat, Israel weet het, Trump weet het.
  Jazeker ook onze politici weten het, maar het antisemitische Europa kiest altijd voor de vijanden van israel.
  Gevolg dat Iran zijn gang kan gaan , en niets te vrezen heeft van Europa.
  Natuurlijk, de Nato kiest voor Trump.
  Bang dat ze zijn, een ruzie met Trump komt onze veilgheid niet ten goede.

  Politiek, schijt in haar broek, bang voor de miljarden claim die Trump voor onze veiligheid in petto heeft.

 15. Ik denk dat het goed is om alle mogelijkheden open te houden.In Afghanistan leverden de amerikanen doodleuk Stingerraketten aan terroristische opstandelingen.Het is bekend dat door dissidenten in Iran verschrikkelijke terroristische aanslagen zijn gepleegd.

  Opvallend is dat nu niet meteen moord en brand wordt geschreeuwd zoals destijds rond MH17 in Ukraïne,maar dat men liever spreekt van een ongeluk of en ongelukkige samenloop van omstandigheden in relatie tot opmerkingen over afweerraketten.

 16. is Iran in oorlog dan? Met wie? Dan is Iran ook geen oorlogsgebied. Het enige waar Iran schuldig aan is, is onder het juk van de USA en zijn marionet ;de Sjah uit gekomen te zijn. En daardoor zijn eigen olie te willen kunnen verkopen. Iran wordt geleid door een sjiietisch leiderschap (het is geen theocratie want ze vertegenwoordigen geen God) die nogal agressief is tegen ‘ongelovigen’ zoals de hoeders van Mekka, Amerika en alle joden. Ze zijn daarin misleid ja. Agressief? Ja. Maar dat is nog geen reden om hen al 42 jaar zwart te maken, oorlog tegen hen te voeren (dmv Irak), de burgers het leven zuur te maken dmv een wurgende economische oorlog eufemistisch genaamd ‘economische sancties’. Het is een prachtig, groot, soeverein land met een zéér oude beschaving met een trotse oud (etymologisch germaans) volk dat al 1400 jaar onder druk staat van buitenlandse overheersers. Het zou niet verkeerd zijn die valse priesterkliek er uit te werken. Maar dat is aan de Iraniërs zelf! Niet aan ons, de VN, de CIA, MI6, Mossad etc. om dat te doen.

 17. @Palma schreef:
  10/01/2020 om 8:35 am
  “Dit komt ervan , met al die opgefokte mensen daar.
  Valt mij nog alles mee , dat er geen mensen plat gereden zijn .
  Tijdens de toer met de generaal.”

  Er brak paniek uit in de menigte en er werden mensen vertrappeld, gedood en gewond tijdens de begrafenis van de generaal…daardoor werd de begrafenis enkele uren uitgesteld…

 18. Geen enkele luchtvaartmaatschappij zou meer naar Iran moeten vliegen. Daarnaast zou geen enkel Iraans vliegtuig meer mogen worden toegelaten op luchthavens buiten Iran, dus een goed idee voor deze nieuwe sanctie?
  Ik schreef gisteren dat het filmpje nogal vaag was. Echter, Amerikaanse spionagesatellieten hebben vastgelegd dat er 2 raketten waren afgevuurd. We kunnen niet vaststellen of dit per ongeluk of opzet was, maar laten we er maar vanuit gaan dat hier geen opzet in het spel was.
  Het merendeel van de passagiers was Iraans.
  Dat het vliegtuig mogelijk zou kunnen zijn neergeschoten heb ik overigens voor het eerst gezien op i24News uit Israël. Pas een dag later verschenen deze berichten ook op andere tv zenders. Het is mij steeds weer opnieuw opgevallen dat i24News zeer nauwkeurig verslag uitbrengt over de gebeurtenissen in de wereld en alles wat er rondom Israël gebeurt. Men heeft ook een website en alles is in het Engels.
  Iran ontkent dat het vliegtuig zou zijn neergeschoten, maar dat het de zwarte doos niet uit handen wil geven maakt de zaak zeer verdacht! Als de zwarte doos pas later wordt vrijgegeven, dan is er zeer waarschijnlijk met de inhoud geknoeid.
  Wat ook verdacht is, men is begonnen om de wrakstukken op te ruimen, waarbij ook bulldozers zijn gebruikt.

 19. Dat geloof ik ook, maar wie gaat daar nu nog oorlog voor zoeken, trouwens Iran heeft de VS uitgenodigd om mee te crash te onderzoeken, komt er dan toch een lichte verzoening? Shalom

 20. Ik zag vanmorgen op TV dat Canada Rutte heeft gebeld hoe ze onderste steen nog dieper kunnen krijgen.

 21. Amerika noemde ooit noord – Korea , Irak en Iran de as van het kwaad, maar de echte as van het kwaad zijn de Amerikanen zelf met hun moordlustig gedrag

 22. Ik heb het vanmorgen op tv gezien, het vliegtuig is duidelijk neergeschoten. Wel vreemd dat nu pas de VS en Canada gevraagd zijn. Ze hebben (mijn idee) dat er bewijzen verduisterd zijn.

 23. @ Demosthenes: 10:16 pm, op 9/1. Daar heeft U terecht een punt. Dat is hetzelfde als “de kat op het spek binden”.

 24. Dit komt ervan , met al die opgefokte mensen daar.
  Valt mij nog alles mee , dat er geen mensen plat gereden zijn .
  Tijdens de toer met de generaal.

 25. Ik kan mij dat alleen maar voorstellen als de Iraniërs dachten dat Trump in het toestel zat zoals de Oekraïners zich vergisten in de MH17 en het vliegtuig er achter waar Poetin in zat. Vlieg er niet in!

 26. Ik hoorde vandaag dat iran bekend heeft met een afweerraket van russische makelij per vergissing het vliegtuig te hebben afgeschoten? De slachtoffers waren overwegend iraniërs en canadezen?

 27. Het zoveelste bewijs dat de burger luchtvaart weg moet blijven uit landen of gebieden die in oorlogssituaties verkeren.. in feite een herhaling van het MH 17 drama.

 28. Ieder nuchter denkend mens heeft geen batterij aan zgn. deskundigen nodig. Boerenverstand volstaat! Dit vliegtuig is uit de lucht geschoten! Dat is ook de reden dat men Boeing de zwarte doos niet wil geven…en zo geheimzinnig doet.

Comments are closed.