Griekse en Turkse F-16’s bijna in gevecht met elkaar

F-16D van de Griekse luchtmacht. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Turkije en Griekenland lijken op het randje van een ‘hete’ oorlog te balanceren, nu Turkse gevechtsvliegtuigen Griekse F-16’s, die vanuit Cyprus naar hun thuisland terugvlogen, letterlijk op de korrel hebben genomen. De Turkse media publiceerden een filmpje vanuit een van de Turkse toestellen, waarop te zien is hoe een Griekse F-16 een ‘radar lock’ krijgt. Geschoten werd er echter (nog) niet, maar het lukt de NAVO niet de gemoederen tot bedaren te brengen. Op NU.nl wordt valselijk de indruk gewekt dat Turkije enkel ‘reageert’ op de oplopende spanningen, maar het tegendeel is waar (speculatie: zou de schrijver van dit bericht (pro-)Turkse wortels hebben?). Het is steeds weer Turkije dat provoceert, waar Griekenland, Cyprus, en nu ook Frankrijk en Italië op reageren.

Het Britse The Times heeft het zelfs over een ‘mock dog fight’, een virtueel luchtgevecht dat afgelopen donderdag heeft plaatsgevonden, toen Griekse F-16’s terugvlogen vanuit Cyprus naar hun basis op Kreta. Turkije stuurde daar enkele van zijn eigen F-16’s op af. Eén van hen richtte zijn rakettenradar op een Grieks toestel, maar drukte niet af.

Volgens de Turken schonden de Griekse F-16’s het door Ankara geclaimde maritieme gebied waar de Turken naar olie en gas willen boren. Deze nieuwe claims worden echter door niet één internationale regel of afspraak ondersteund. Dat is dan ook de reden dat zowel Frankrijk, Italië als de Verenigde Arabische Emiraten de kant van Griekenland en Cyprus hebben gekozen, en zowel marineschepen als gevechtsvliegtuigen sturen om die steun kracht bij te zetten.

Cyprus en Griekenland sloten vorig jaar al een defensieverdrag met Israël, juist om de toenemende Turkse agressie te kunnen weerstaan.

De gezamenlijke oefeningen die Frankrijk, Italië, Cyprus en Griekenland gaan houden zijn een reactie op de Turkse provocaties, en eerdere aankondigingen dat de Turkse marine tot 11 september met scherpe munitie zal gaan oefeningen in het illegaal geclaimde gebied.

Het lukt de NAVO niet om de Turken op andere gedachten te brengen. Dat is eigenlijk niet meer dan logisch, want je maakt jezelf als bondgenootschap volkomen ongeloofwaardig als je tientallen jaren lang de door niet één land erkende bezetting van één van de EU-lidstaten (Cyprus) door een NAVO-lid (Turkije) toestaat.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur
SSgt Thomas Trower , bron http://www.defenseimagery.mil/imageRetrieve.action?guid=3c63560ade647322580b22d680aa5ae3a2310786&t=2 , As a work of the U.S. federal government, the image or file is in the public domain in the United States.


Zie ook o.a.:

27-08: Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog
23-08: Erdogan verstevigt banden met Hamas, geeft terroristen en moordenaars Turkse paspoorten (/ Turkse dictator zweert opnieuw Jeruzalem te zullen ‘bevrijden’)
15-07: Hagia Sophia veranderd in moskee: Zo worden de Turken klaargestoomd voor oorlog (/ Turkije stevent in Libië af op militaire confrontatie met Egypte, Syrië en de VAR – Herstel Ottomaanse Rijk komt steeds dichterbij)
19-06: Botsing bij Libië: Turkse oorlogsschepen richten raketten op Franse fregat
18-06: Turkije militair actief op vier fronten, start massale bombardementen op Koerden in Irak
20-01: Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië
2019:
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijke ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
(Op oud Xandernieuws.punt.nl, slechts enkele van de vele Turkije-artikelen):
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

18

 1. Rusland meld:
  De trainingen aan het Turkse leger omtrent de s400 raket verdediging systemen zijn afgerond de Turken kennen nu officieel binnen t uur het volledig systeem schiet klaar brengen.

  Dit zijn de beste mobiele verdedinging systemen die er bestaan en mogelijk zelfs al in 10/ 20 min schiet klaar, veel sneller dan de andere en veel nauwkeuriger en krachtiger ook vliegsnelheid is veel meer.
  Wat vele vrezen is dat het ook als n aanvals wapen gebruikt ken worden, en de landen de technieken overnemen door samen productie dit wil Turkije met Rusland doen bij de verbeterde s500.

  Turkije bouwt ook met eigen kennis en technologieën vermoedelijk van zowel NAVO als Russisch en Chinees een eigen variant genaamd Siper, lange afstand zwaar wapen.
  En vele andere raketten voor de kleine en middellange afstand.
  Atmaça, anti ship
  Bozdogan en gokdogan, lucht luchtdoel raket
  Bora/khaan 1, 2 mobiel zwaar land landdoel
  Yildirim 1, 2, 3
  Umtas, geleide lezer raket langste in zn klasse ook vanaf drone’s en heli’s in gebruik.
  Kasirga
  Cirit, anti tank
  Hisar, mini luchtverdiging
  SOM, intelligent laser wapen
  Tork, torpedo en anti torpedo variant.

  Korkut luchtverdediging machine dubbel gun op n pantser model mini tank.

  Er loopt ook n ruimtevaart programma vanaf eigen bodem, voor zelf wapen gebruik onafhankelijk en spionage heb je eigen satellieten nodig, dit bouwen ze al lang maar het in de lucht brengen gebeurde nooit op eigen bodem.

 2. De Grieken stegen juist vanuit Kreta richting Cyprus.
  Cyprus word normaal niet graag f16 naartoe gestuurd uit vrees dat Turkije dan naar Noord Cyprus hetzelfde zal sturen.

 3. N.a.v. Richard. Dat woord ‘fascisme’ gebruiken in plaats van nationaal socialisme, is afkomstig van het communisme. Daar had men het altijd over de strijd tegen ‘het fascisme’ en niet over de strijd tegen het nationaal socialisme. De DDR noemde zichzelf een ‘anti-fascistische’ staat. De muur werd een ‘anti-fascistische’ muur genoemd.
  Alle conservatieve krachten worden nog steeds ‘fascistisch’ genoemd, maar dat heeft dus geen enkele betekenis. Het is een leugenachtig frame; een gemakzuchtig scheldwoord zonder inhoud.

 4. Dat gebied tussen Kreta en Cyprus zijn de turken met onderzoeken bezig en geld n gebied van zee waar Navtex van kracht is, daar vliegen ze binnen BEWUST

  Dit licht niet in de buurt van Griekenland of 1 van de eilanden het is zee territorium van Turkije.

  Nogmaals Italië kiest niet voor Griekenland maar juist meer neutraal met n bijzondere band met Turkije, teveel handel en teveel strategie.

  Ook Duitsland kiest niet 100% voor Turkije maar wil door bemiddeling steeds stapje bij beetje zn eigen belangen voeden.
  Die bemiddelings rol waren ooit de Amerikanen en nu Duitsers.

  Wel is het zo dat Turkije en Duitsland altijd al bondgenoten zijn dit kan beat die kant weer op
  Maar vermoedelijk zijn nu onder de koepel van de Europese unie de landen als Italië en Duitsland geblokkeerd om openlijk Turkije niet als vijand aan te duiden vooral Duitsland zal er moeite mee krijgen.
  Hongarije is n land dat door de Brussel manipulatie heen breekt.

 5. Het ottomaanse rijk ging ten gronde in 2023. Het beest kreeg een hoofdwond. Het verloor al het veroverde grondgebied. Het mocht 100 jaar lang geen deelnemen meer aan oorlogen. Nu deze over 3 jaar voorbij zijn begint het beestje weer te leven. Ja het word weer een beest volgens de bijbel. Een beest is een rijk. Zoals het Romeinse, Griekse, Bizantijnse en het Ottomaanse rijk. Dit is voor Israel de koning uit het noorden. Het zal vergaan westelijk van de Jordaan vallei. Of Rusland meedoet of niet, de tijd zal het leren. Shalom in Yeshua

 6. Erdogan wil het Ottomaanse rijk in “ere” herstellen. Het komt er dus op neer dat hij om oorlog te kunnen voeren zijn “energie behoefte” op peil wil hebben. De Turken gaan natuurlijk ook gebruik maken van de “5e colonne” die als massaal in Europa aanwezig is. Wapens zijn allang aanwezig verborgen in de vele moskeeën die de laatste 10 jaar als paddestoelen uit de grond zijn gerezen.

 7. @Gied,
  Het Nationaal Socialisme van Hitler was in alle opzichten Socialistisch. Het Nationaal Socialisme van Hitler had zijn oorsprong in de Socialistische Arbeiders Partij waar Hitler lid van is geweest en waar hijn ideeen vandaan had. Er zijn heel veel paralellen met het communisme als je het goed bekijkt. Tot de jodenhaat aan toe. Het plaatje rechts en rechtsextremistisch is wat dat betreft totaal onterecht en waarschijnlijk bedoeld om ons op een dwaalspoor te brengen.

 8. Spyfromthesky schreef:
  29/08/2020 om 6:14 pm

  Quote: “In de 2e wereldoorlog was er ook in Nazi Duitsland met Spanje en Turkije een links sociale band.

  Is het doel van Edrogan in 2022 100 jaar na 1922 gelijk als Hitler deed in de 2e wereldoorlog om de bewuste trein van de overwinning van de Franse van de 1e wereldoorlog te gebruiken voor de capitulatie van Frankrijk na de blitz-krieg? ” end quote

  kunt u dat eens wat nader beschrijven? Begrijp ik goed? Hitler had een links gerichte dictatuur?
  Ik heb daar namelijk andere gedachten over.

 9. Oen Brief Aan De Belgische Regering en Expertengroepen namens ARTSEN, SPECIALISTEN, GEZONDHEIDSWETENSCHAPPERS, Onderzoekers en Zorgverleners
  Facebook heeft deze open brief (en het delen ervan) onmogelijk gemaakt

  http://omgekeerdelockdown.simplesite.com/446907321?fbclid=IwAR2YC-7zjW5BwUPa40bk4RJN_uNTLa0dpVDzgmKsZCR4OAeRyfSoCpaeZMU

  Beste Leontien, u mag per reactie maximaal 3 woorden in hoofdletters schrijven, zie de siteregels. Deze keer heeft het beheer het voor u aangepast. Gelieve bij een volgende reactie u te houden aan de siteregels. Mvg. Mod.

 10. @Gvan peet,

  Ik denk niet dat Turkije uiteen gaat vallen.
  Wel zal het gaan deel uitmaken van de coalitie die vsnuit het Noorden Israël zal gaan binnenvallen. Ook Iran zal bij deze coalitie horen.
  Staat allemaal te lezen in een profetie van 2600 jaar geleden. Te lezen in Ezechiël 38 en 39 in het Oude Testament. Daar kan je ook lezen dat ze op de bergen van Israël ten onder zullen gaan.

 11. Erdogan is goed bezig, ze komen op voor zijn rechten. Wat vroeger is afgepakt van de Turken, komen de kleinkinderen van de Ottomaanse rijk weer terughalen. Europa is aan het vergrijzen en de Turken zijn aan het herreizen met zijn jongere generatie. Die Turken hebben veelsteveel kinderen gemaakt terwijl het Westen meer druk bezig was met het moderne leven waarbij maximaal 2 kinderen tot geen werden gemaakt. De Turken zijn nietmeer te stoppen, en terecht!

 12. Niet te vergeten dat de Turken allang een zeer grote vijfde colonne binen onze grenzen hebben. In Noord Rein Westfalen, Hamburg, Bremen, Berlijn, Frankfurt hebben zij hele wijken, stadsdelen veroverd. Herione handel, handel in jonge meisjes/vrouwen, wapens en cocaine. Ook op straat zijn zij veelal de baas met hun boxclubs zoals de Osmanen en de Black Jackets. Om over de Grijze Wolven nog maar te zwijgen. Dan zijn er de kapperszaken, de donnerzaken, de Turkse supermarkten, belwinkels, cafe’s en discotheken, coffeeshops shichabars etc. die de binnensteden en dorpen overgenomen hebben. Louche Turkse boekhouders regelen al hun zaken. Zij zitten in de lokale en landelijke politiek, werken bij het UWV, schuldhulpverlening, politie en gevangeniswezen. In hun moskeen krijgen zij hun orders, worden zij bewapend. Het Turkse leger hoefd niet binnen te marcheren. Wij hebben hun jarenlang met open armen ontvangen. Zoals het paard van Troje. We keken er naar en stonden er bij. En och! Wat waren we blij met de culturele verrijking die uiteindelijk onze ondergang zal betekenen.

 13. Heb ik laatst toch een profetie gelezen van een Griekse monnik… Turkije schendt wateren en dan gebeurt er van alles. Istanbul weer bij Griekenland, Koerden krijgen deel, etc. Zelfs Armenië krijgt grond terug.. Uiteenvallen van Turkse rijk ?
  Afwachten….

 14. Erdogan wil graag de mahdi uithangen met zijn natte dromen van een hernieuwd Ottomaans rijk.
  Wie iets wil zien van de totale corruptie in heel Turkije en op alle niveau’s zou de Netflix serie Kara Para Ask kunnen gaan volgen .

 15. Vanuit zoveel mogelijk landen die Turken aanpakken.
  Beetje voor beetje pakken ze ons,ze gaan Europa verstoren.
  Lekker Russisch gas blijven gebruiken..

 16. https://marineschepen.nl/nieuws/Turkije-bouwt-vliegdekschip-040516.html
  https://marineschepen.nl/nieuws/Turkije-werkt-aan-zelfstandige-defensie-industrie-241019.html
  https://turksemedia.nl/turkije-laat-nieuwste-eigen-duikboot-te-water/
  https://nos.nl/artikel/2305717-nederland-schort-wapenexport-naar-turkije-op.html
  https://www.grenzeloos.org/content/nederlandse-wapens-dragen-bij-aan-onacceptabel-militair-optreden-turkije
  https://www.ravage-webzine.nl/2017/03/06/nederland-maakt-erdogans-krijgsmacht-groot/
  https://www.vpro.nl/argos/speel~POMS_NTR_1730474~nederlandse-wapenexport-argos~.html
  http://www.hetgrotemiddenoostenplatform.nl/turkse-wapenindustrie-is-geen-mirakel-maar-het-gevolg-van-navo-beleid/

  Duidelijk is dat Turkije jarenlang is gevoed door diverse wapenleveranciers vanuit het westen. Nederland is een grote speler (7e) plek in de wapenindustrie.

  Het Nederlandse legertje moet het doen van paf zeggen omdat ze te weinig munitie hebben. En Turkije is de laatste 20 jaar zo enorm gesupport dat het inmiddels ook kapitalen, productiemiddelen vooral uit Duitsland heeft gekregen voor eigen productie. Kennis krijgen en jatten ze ook van de Nederlandse scheepsbouwers. Het Katholiek land Spanje levert ook het één en ander.

  In de 2e wereldoorlog was er ook in Nazi Duitsland met Spanje en Turkije een links sociale band.

  Is het doel van Edrogan in 2022 100 jaar na 1922 gelijk als Hitler deed in de 2e wereldoorlog om de bewuste trein van de overwinning van de Franse van de 1e wereldoorlog te gebruiken voor de capitulatie van Frankrijk na de blitz-krieg?

  Wil Erdogan in 2022 wederom een oorlog beginnen tegen de Grieken?
  Het wrange is dat zowel in de 1e als 2e wereldoorlog Duitsland een verbond had met Turkije. Mogelijk is dit nooit voorbij gegaan.

  Erdogan wil de vreedzame bedoelingen van Atatürk geheel uitwissen.

  Spyfromthesky

 17. En weer Turkije, een door en door onbetrouwbaar land. Laten ze eerst maar eens Constantinopel terggeven aan de Grieken dat ze al zo n 1000 jaar bezet houden.

Comments are closed.