Erdogan verstevigt banden met Hamas, geeft terroristen en moordenaars Turkse paspoorten

Terreurleider Ismail Haniyeh (rechts) is al lange tijd dikke vriendjes met Erdogan (Afbeelding (4)).

—————————————————————————————————————————————–

Turkse dictator zweert opnieuw Jeruzalem te zullen ‘bevrijden’, dus oorlog tegen Israël te gaan voeren – Verenigde Arabische Emiraten sluiten door bemiddeling van president Trump juist vrede met Israël

—————————————————————————————————————————————–

De Turkse moslimdictator Recep Tayyip Erdogan heeft de banden met de Palestijnse terreurbeweging Hamas verstevigd. Na een week waarin Israël vanaf de Gazastrook werd bestookt met 15 raketten en honderden vuurballonnen, werd Hamas leider Ismail Haniyeh met alle egards in Istanbul ontvangen door Erdogan en diens hoofd van de inlichtingendienst MIT, Hakan Fridan, die mede verantwoordelijk is voor de oprichting, bewapening en bescherming van een andere islamitische terreurgroep, IS(IS). Haniyeh had zijn ‘nummer 2’ meegenomen, topterrorist Saleh al-Arour, op wiens hoofd de Amerikaanse regering een prijs van $ 5 miljoen heeft gezet. Voor de zoveelste keer zwoer Erdogan dat hij Jeruzalem zal ‘bevrijden’ van zijn ‘binnenvallers’.

Zoals bekend heeft de Turkse despoot de Moslim Broederschap, die in veel Arabische landen als terreurorganisatie wordt bestempeld, een veilig thuis geboden nadat de beweging ruim een jaar na de ‘Arabische Lente’ opstanden uit Egypte werd verdreven. Hamas is een door Iran gesteunde Palestijnse tak van de Moslim Broederschap, en mocht in Istanbul in alle vrijheid een groot netwerk opbouwen, plus een staf van 60 man opzetten die fulltime bezig is met het financieren, plannen en organiseren van terreuraanslagen in Israël. Ook Kamal Awad, een Hamas financier tegen wie de Amerikaanse regering sancties heeft ingesteld, is recent naar Istanbul verhuisd.

Turkse paspoorten voor tientallen terroristen en moordenaars

De Britse Telegraph, die in december 2019 onthulde dat Erdogan steun verleent aan het voorbereiden van terreuraanslagen door Hamas (3), ontdekte onlangs dat de Turkse regering vele tientallen hooggeplaatste leden van Hamas Turkse paspoorten heeft gegeven, waardoor ze vrijelijk de wereld over kunnen reizen, ook naar de EU, waar Hamas officieel als terreurgroep wordt gezien. De meeste van deze nieuwe ‘Turkse’ burgers zijn veroordeelde terroristen en moordenaars die behoorden tot de groep van 1027 Palestijnse gevangenen die Israël in 2011 vrijliet in ruil voor één Israëlische soldaat (Gilad Shalit).

Een van de Hamas terroristen die een Turks paspoort kreeg is Abdel Rahman Ghanimat, die opdracht gaf tot diverse zelfmoordaanslagen, waaronder die in 1997 op een café in Tel Aviv, waarbij drie vrouwen werden gedood.

VAE sluit als tweede Arabische land vrede met Israël

Israël staat niet langer alleen tegen de almaar agressiever wordende extremistische alliantie Iran-Turkije-Hezbollah-Hamas. Dankzij de bemiddeling van president Trump hebben de steenrijke Verenigde Arabische Emiraten op 13 augustus als tweede Arabische land (na Egypte in 1978-1979) de banden met Israël genormaliseerd, en daarmee feitelijk vrede gesloten. De Mossad werkt al langer nauw samen met de VAE bij het tegengaan van de groeiende invloed van Iran. (2)

Erdogan zweert al jaren oorlog te zullen voeren om Jeruzalem

Egypte, dat in Libië bijna op voet van oorlog met Turkije verkeert, verwelkomde de deal tussen Israël en de VAE. Daarentegen had Erdogan ere natuurlijk geen goed woord voor over, want hij laat al vele jaren geen toespraak onbenut om Israël te verketteren en te dreigen met oorlog om Jeruzalem.

Die waarschuwingen worden in de Israëlische hoofdstad steeds serieuzer genomen. Turkije heeft bij de nationale veiligheidsdiensten en Defensie daarom bijna dezelfde status als Iran gekregen. Oftewel: een existentiële bedreiging voor het voortbestaan van de Joodse staat. (1)

 

Xander


(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Yeshiva World News
(4) Afbeelding Haniyeh: Wikimedia Commons, auteur council.gov.ru , bron http://council.gov.ru/events/multimedia/photo/127458/ , Creative Commons Attribution 4.0 Licence.
* Afbeelding Erdogan: WikiMedia Commons, auteur US Department of State , bron Secretary Tillerson Meets with Turkish President Erdogan in Ankara (32921677663).jpg ,  As a work of the U.S. federal government, the image is in the public domain per 17 U.S.C. § 101 and § 105 and the Department Copyright Information.

Zie ook o.a.:

15-07: Hagia Sophia veranderd in moskee: Zo worden de Turken klaargestoomd voor oorlog (/ Turkije stevent in Libië af op militaire confrontatie met Egypte, Syrië en de VAR – Herstel Ottomaanse Rijk komt steeds dichterbij)
19-06: Botsing bij Libië: Turkse oorlogsschepen richten raketten op Franse fregat
18-06: Turkije militair actief op vier fronten, start massale bombardementen op Koerden in Irak
20-01: Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië
2019:
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijke ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
(Op oud Xandernieuws.punt.nl, slechts enkele van de vele Turkije-artikelen):
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
2017:
07-08: Oud hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS
09-05: Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat
2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
02-05: EU-diplomaten: Visumvrijheid Turken is nachtmerrie en zelfvernietiging van Europa’ (/ EU-diplomaten omschrijven Turkijedeal als grote gok, enorme fout en politiek bedrog)
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
2014:
29-11: Erdogan hitst moslims op tegen het Westen: ‘Zij willen ons dood’
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
27-08: Unie moslimgeestelijken kondigt in Turkije pan-islamitische confederatie aan
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat 
2013:
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens
01-03: Turkse premier Erdogan: Israël en kritiek op islam zijn misdaden tegen mensheid
2012:
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren
2011:
12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)
09-06: Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden
2010:
09-12: WikiLeaks (8): Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU (/’Wraak op Europa vanwege nederlaag bij Wenen’)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

22

 1. Erdogan is goed een mensen mens, dat hij machtig is kennen we niks aan doen hij doet genoeg mooie dingen voor de mensheid.

  Welke leider wil vluchtelingen opvangen bijv?
  Tjah men denkt dat t dom is en zelfs gelovigen hier die nu en Jezus volgen en extra muren willen tegen mensen, maar ze komen nooit in opstand als ze daar meebombarderen.

  Dat is niet van de heilige geest, vele hier leven in angst en haat en dat is niet de leer van Jezus.
  Erdogan heb ook niet de leer van Jezus maar die komt ervoor uit welke religie die aanhangt dat is oprechter.

 2. Blijkbaar mogen de misleidingen en leugens niet verteld worden over de holocaust.

  De redactie moet zich diep schamen en wat anders gaan doen. Beter helemaal ermee kappen met dit krant.

  Uw standpunt is duidelijk, gelieve hier niet meer te posten. Mod.

 3. Redactie heeft zoals gewoonlijk weer belangrijke teksten uit mijn schrijven aan de heer Svalbard uitgeknipt. Dit even om aan te geven hoe we vaak gemanipuleerd worden. Ze knippen gewoon de zaken eruit wat velen van ons niet mogen weten.

  Shame on you redactie!!!

  Het deel over de Holocaust is verwijderd, zie siteregels. Als u zich niet kunt vinden in de siteregels gelieve niet meer op de XN forums te posten. Mod.

 4. Beste meneer Svalbard, zoals ik heb opgemerkt heeft u heel wat boeken versleten. U heeft dus heel veel gelezen. Dit maakt u nog geen wijze man. Het probleem met belezen mens is dat ze denken de wijsheid in pacht hebben. Ze zien een belangrijk ding over het hoofd… namelijk, 80% van wat we te lezen krijgen gemanipuleerd is. Bovendien, als je de informatie met een bril leest en niet het vermogen hebt de ene van de ander te kunnen scheiden, dan val je snel door de mand. Dan begin je namelijk heel snel op een papagaai lijken. Je weet dan niet meer wat uit je mond komt.
  U beschuldigd mij ervan dat ik dom praat. Ik ben misschien in uw ogen niet de slimste, maar geloof me, als Turk hoeft u mij echt niets meer over Turkije wijs te maken. Als geen ander weet ik hoe het Turkse volk geleden heeft on de het westerse imperialisme. Het waren met name de Joden die u zo lief schijnt te hebben. Dat doen ze niet alleen met Turkije, maar over de hele wereld.
  Terug komen op de Turkse Lira dat het zo laag stond en dat dit de schuld zou zijn van Erdogan? Dit zegt namelijk voldoen over uw kennis van zaken. Voor dat Erdogan aan de macht kwam was Turkije een failliet land. 90% van de macht hebbers toen hadden hun ziel verkocht aan de 1% rijken die de wereld heersen. Toen Erdogan aan de macht is gekomen heeft hij het land binnen 15 jaar de 17de grootste economie van de wereld gemaakt. Ik kan hier nog lang door gaan maar ik denk dat ik mijn punt heb gemaakt. Voor dat u iemand voor dom uitmaakt lijkt me dat u eerst eens goed in de spiegel moet kijken.

 5. Bende sukkels allemaal, jullie willen niets weten van de corona en dat het allemaal wordt opgeblazen door de media maar als het over Erdogan gaat dan geloven jullie wel de media en niet te spreken over de verheerlijking van Israël, weet je nog de terroristische staat die miljoenen mensen hebben verdreven van hun eigen land, vermoorden, opsluiten noem het zij doen het! Ik heb echt medelijden met jullie want de media zal jullie ondergang zijn, bende sukkels daarmee bedoel ik Xander enz. Wake up

 6. Droom fijn verder dictator Erdogan god gaat jou straffen als jij Jeruzalem aanvalt opgeruimd staat netjes zo denk ik inmiddels over Erdogan
  En het verhaal van svalbard klopt ik heb hier hele documenten over ingezien gelezen etc

 7. Als de Nederlanders hun land verdedigen tegen de Nazi’s, zijn het verzetshelden… als de Palestijnen hun land verdedigen zijn het terroristen.

  Word het niet tijd dat we hier in het westen eens in gaan zien dat we met twee maten meten?

  Ik zou zeggen, wake up and smell the roses.

 8. @Sukkel,

  Ik weet niet of je die tirades van Erdogan wel eens hebt gezien, maar mij doen deze tirades heel sterk denken aan een dictator met een snorretje, die op precies zo’n manier sprak. Het enige verschil is de taal. Maar hij veroorzaakte vele miljoenen doden en hij pleegde de ergste massamoord ooit!
  Erdogan was wel erg gecharmeerd van deze dictator met de snor, en één van zijn favoriete boeken is Mein Kampf.
  Erdogan wil het Ottomaanse Rijk herstellen en hij heeft o.a. ook gezegd dat hij Jeruzalem wil “bevrijden”.
  Ik ben het niet altijd met Xandernieuws eens, maar is dit geval heeft hij gelijk.
  Turkije was aan het begin van deze eeuw nog een normaal land, en het had vriendschappelijke betrekkingen met Israël. In 2004 zag ik in Israël op veel plaatsen dat Turkse aannemers aan diverse infrastructuur werkten. Je zag de Turkse en Israëlische vlaggen broederlijk naast elkaar wapperen bij deze projecten.
  Maar sinds Erdogan aan de macht is, werd het allemaal anders en ontwikkelde Turkije zich tot een grote vijand van Israël. Is het je wel eens opgevallen dat sinds die tijd de waarde van de Turkse Lira steeds verder is gedaald en de economie van Turkije een drama is?
  Als je wil weten wat er allemaal aan de gang is, b.v. dat een Turks onderzoeksschip samen met een aantal marineschepen de territoriale wateren van Griekenland heeft geschonden, en dat vanaf de Turkse schepen met grote luidsprekers Ottomaanse strijdliederen werden afgespeeld!
  Wist je dat dit eerder deze maand is gebeurd?
  Ik zou maar eens het nieuws gaan volgen, en kijk eens wat Amir Tsarfati allemaal over de ontwikkelingen in het Midden Oosten vertelt.
  Besef je wel dat zowel Turkije als Iran en Rusland zich op een zeer gevaarlijk pad gaan bewegen dat zelfs tot hun totale ondergang zal leiden?

 9. @ Anna: 6:09 pm, op 24/8. Dat heeft U goed geschreven, Anna. Onze enige hoop is, Jezus/Yeshua. Zijn offer aannemen, en geloven in het Evangelie!

 10. Ik denk juist dat Erdogan de joodse staat onder de tafel helpt.
  Turken zijn eigenljjk geen jodenhaters integenstelling tot Arabieren, Egyptenaren, Grieken, of groepen uit Afrika en Europa.

  Drm ziet de Joodse staat Turkije niet echt als vijand, laat ik het zo zeggen ze weten wat ze doen.
  Laat de wereld maar denken zoals t lijkt en zie geschiedenis.

 11. Lekker Turkse paspoorten.
  Kunnen ze zo Europa in!
  Ach ja dit hoort er allemaal bij.
  Nog meer chaos en aanslagen…. waarschijnlijk staat Europa er nu voor open.

  Dit weten we toch dat dit komen gaat…..

  De wereld zal Een GROTE CHAOS worden, daar zijn we hard naar op weg.
  Mensen onderling, haat nijd twist oorlogen, etnische conflicten binnen de diverse landen.
  de natuur overstromingen hagel, vuur branden , bliksem, oogsten die mislukken ,hongersnood, Sprinkhanen enz
  De onrusten zullen toenemen, bevolkings groepen zullen tegen elkaar op staan, ontevredenheid, mensen zullen liefhebber van hun zichzelf worden D.w.z. Hun gelijk halen, niet goedschiks dan maar kwaad schikt. ( zien we nu al met al de protesten)
  Politiek onbestuurbaarheid komt er aan.
  Op het terrein van gezondheid, ziekten al dan niet besmettelijk

  Ik heb een boek waar dit allemaal in staat.
  We zien het langzamerhand voor onze ogen gebeuren.
  Todat er z’ on grote chaos zal ontstaan dat ( B.v. De VN of een dergelijk orgaan ) de leiding overneemt.
  Dan zal er “ een man komen“ ( al of niet uitgekozen ) en die zal orde op zaken gaan stellen.
  En iedereen zal achter hem aanlopen.

  Afloop bekent❗️Zeg dus nooit dat je het niet hebt geweten. ❗️
  Mijn boek heet BIJBEL❗️

 12. Ik lees vaak met belangstelling deze krant. Helaas moet ik zeggen, als het gaat over Turkije slaan ze volledig de plank mis.
  Ik vraag mij dan ook oprecht af of de redactie een geheime agenda heeft?

  Ik zou het erg op prijs stellen als de gene die de artikelen schrijven over Turkije zich beter verdiept wat zich afspeelt in de wereld politiek. Wie aan de touwtjes trekt, en wie zijn ziel heeft verkocht aan de hogere machten.

  Om maar even een ding aan te geven, VAE zou vrede sluiten met Israel…? Dat is een leugen!!! Israel heeft 80 procent van de Arabische leiders in hun zak. Zij werken voor Israel en Amerika.

  Het feit dat jullie Erdogan telkens een dictator noemen is helemaal van de zotte.
  Hij word gehaat omdat hij niet zijn ziel wil verkopen aan de 1% rijken die de wereld controleren. Ik bedoel maar.
  En ik maar denken dat deze krant juist ook tegen “het systeem” is. Wat een sukkel ben ik ook.

 13. In Daniël 8 en 11 vind je de oorlogen beschreven tussen de koningen van het Noorden en het Zuiden. Dat waren de twee rivalen uit het Griekse rijk, de Selecuiden in het gebied van Turkije/Syrië en de Ptolemeen in Egypte, Libië. Er staat echter uitdrukkelijk in vermeld dat deze situatie aan het einde der tijden zal terugkeren, en dat de “koning van het Noorden” een oorlog zal ontketenen ten tijde van de antichrist, Dan.9:27, waarbij Egypte zal vallen en Israël zal worden overrompeld.
  Het wordt ook in Zach.12-14 beschreven. Het is bijna zeker dat Turkije deze aanval zal inzetten. Ze hebben al een invasie in Libië gepleegd, waardoor de omsingeling is begonnen. Dit alles met instemming van hun “Europese vrienden”. Het is goed mogelijk dat de oorlog begint tussen Israël en Syrië waarbij Damascus valt, Jes.17. De profetische puzzelstukjes gaan in elkaar passen, maar eerst krijgen we nog de oprichting van de Nieuwe Wereld Orde, met ellende en lege borden.

 14. De Palestijnse zaak is een verloren zaak nu steeds meer Arabische landen ertoe neigen om normale betrekkingen met Israël aan te gaan. Onlangs de VAR, mogelijk binnenkort ook Marokko en Oman.

 15. @ Svalbard: 9:50 pm, op 23/8. Geen speld tussen te krijgen. 100% naar waarheid.

 16. @ Jacob, beste
  Omdat ‘alles’ een oorzaak heeft. In nog geen jaar tijd ligt het hele westen volledig plat vanwege een Corona hoax. De hele wereld zal onderworpen moeten worden, een ‘regime change’ van ongekende omvang. Pro’s en contra’s spreken elkaar tegen. ( actie vraagt om reactie ) . De zogenaamde civilisatie van het Westen, waaronder het imperialisme, heeft weinig tot niets bijgedragen tot onderling begrip. Het tegendeel is het geval.
  Okay, omdat alles een reden heeft : lees bijgaande link. ‘Een artikel die de nodige ‘nuances’ weergeeft’ .
  Ongenuanceerde stellingen, op welk vlak dan ook, verhogen stress én vertwijfeling, zónder mogelijkheden tot begrip en/of oplossingen. Zoiets als de klok en de klepel, of de hoed en de rand …. .

  https://friedliche-loesungen.org/artikel/2023-darf-tuekei-nach-100-jahren-wieder-seine-bodenachaetze

 17. @Jacob,
  Palestina was niet “bijna ontvolkt” in de jaren 40 van de vorige eeuw. Dat was wel eerder het geval omstreeks 1863, toen de bekende Amerikaanse schrijver Mark Twain het Heilige Land bezocht.
  Destijds was het land een kaal en troosteloos dor en droog land waar vrijwel niemand woonde, aldus de woorden van Mark Twain.
  Hij maakte wel melding van kleine aantallen Joodse nederzettingen die hij verspreid over het land aantrof. Deze Joden waren de nazaten van de Joden die zich aan de grootschalige deportaties door de Romeinen hadden kunnen onttrekken. Toen Mark Twain het land bezocht was er nog nauwelijks sprake van Joodse immigratie vanuit de diaspora. Er woonden toen nog niet zoveel Arabieren en er waren ook Bedoeïenen.
  Zoals bekend bestond op dat moment de Staat Israël nog niet en was het land in handen van de zoveelste bezetter, de Ottomanen.
  Een groot deel van het Midden-Oosten was door hen bezet.
  Dat Palestina zo vreselijk dor en kaal was had twee oorzaken: het klimaat was na de deportaties extreem droog geworden en de Ottomanen hadden een belasting op het bezit van bomen ingevoerd.
  Na het begin van de Joodse immigratie die door de vele pogroms in Oost-Europa op gang kwam, werd er land ontgonnen. In het Noorden heerste malaria vanwege de daar aanwezige moerassen, die echter werden drooggelegd, zodat de malaria verdween. Hier had iedereen profijt van. Omdat er steeds meer bedrijvigheid ontstond, en de lokale economie opbloeide, kwamen er uit de omringende gebieden steeds meer Arabische arbeiders om hier te werken. Aanvankelijk leefde men vrij goed samen, maar begin vorige eeuw ontstonden er strubbelingen tussen de Joden en de Arabieren. De mufti van Jeruzalem haatte alle niet-moslims, dus met name de Joden. Deze mufti, al-Husseini, begon met valse geruchten de Arabieren tegen de Joden op te zetten. Zo vond er een vreselijk pogrom plaats te Hebron in 1929.
  De Joodse gemeenschap die daar al tientallen eeuwen aanwezig was, werd vermoord of verdreven. Deze al-Husseini moest tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchten omdat hij (merk hierbij op dat de Ottomanen tijdens de Eerste Wereldoorlog waren verdreven door de Britten, die nu het mandaat over het gebied hadden gekregen) samenheulde met de nazi’s. Hij werd door de nazi’s gesteund, en al-Husseini verbleef in Berlijn als speciale gast van Hitler.
  De huidige zich Palestijnen noemende Arabieren zijn voor het grootste deel afkomstig uit de omringende gebieden. De Joden zijn hier dus de autochtone bevolking en zij zijn de enige rechthebbenden van het land, en dan bedoel ik al het land van de Jordaan tot de Middellandse Zee.
  Ga de namen van de “Palestijnen controleren, dan kan je zien dat ze van elders afkomstig zijn. Er is op het internet een lijst te vinden met al die namen die herleid kunnen worden naar Irak, Egypte, maar b.v. ook naar Bosnië. Ga daar maar eens naar kijken.
  Tijdens de Conferentie van San Remo in april 1920 is door de Volkenbond juridisch bindend en onherroepelijk vastgelegd dat het land van de Joden is. Al deze uitspraken zijn ook nu dus volledig rechtsgeldig, en daarom is het ook onnodig en ongewenst om een aparte Palestijnse staat te vestigen. Mocht je nog vragen hebben, laat het dan weten, dan zal ik verdere uitleg geven.

 18. De Nederlandse christendictator Rutte houdt en maakt de bevolking dom, bang en afhankelijk. Nederland hielp mee aan de uitroeiing van wel 2 miljoen burgers in Irak, maar dat vinden we natuurlijk geweldig, want alles wat uit het Westen komt is altijd helemaal in orde en goed :-). Als het dan toch gaat over “wij” versus “zij”, dan begint het met de vraag: wie is ook alweer begonnen met kruistochten waarna er minder christenen en Joden in het Midden-Oosten waren dan daarvoor omdat men simpelweg het verschil niet kon zien? Het is allemaal zo simplistisch. Arrogant simplisme. Oh ja, en dan nog de propaganda uit de jaren ’40 dat Palestina haast onbevolkt was (men heeft toen slechts 500 Palestijnse dorpen van de kaart geveegd en dat ging wellicht op een erg “democratische” manier :-)).

 19. Complimenten voor dit artikel Xander.Misschien dat de nos en onze Vlaamse kranten hieruit inspiratie kunnen opdoen voor een arrikel over Erdogan.Het gaat echt niet goed in Turkije (vrije val Lira), ruzie met Griekse buren, etc… ben ook bang dat het land dat erg van toerisme afhankelijk is verder af glijdt.

 20. Erdogan wil het christendom uitroeien en daar is hij al goed mee bezig hij droomt van een Ottomaans rijk dat ook over Jeruzalem zal heersen, hij heeft ook de poorten van terroristen opengezet richting Europa met zijn medewerkster Merkel, hij bedreigt Europa met nog meer vluchtelingen stromen en perst Europa af, een zeker Libische leider is voor minder gestorven. Men heeft nu een groot gasbel gevonden in de Zwarte Zee en hij zal zeker dat geld gebruiken voor zijn duistere plannen, een zeer gevaarlijke islamfundamentalist . shalom

Comments are closed.