Waarom hebben bijna 4 van de 10 miljardairs nooit hun school afgemaakt?

Openlijk twijfelen aan wat de overheid, koning, premier, professor, docent, toppresentator, paus of dominee onderwijst wordt doorgaans niet op prijs gesteld. Afbeelding: (3).

—————————————————————————————————————————————-

Creativiteit en zelfstudie belangrijkste ingrediënten voor alle innovatie, ontwikkeling en vooruitgang – Weg van de minste weerstand (niet twijfelen, geen vragen stellen) leidt altijd tot slavernij

—————————————————————————————————————————————-

Is een diploma altijd een garantie op succes? Hoe meer diploma’s, hoe hoger je toekomstige inkomen? Niet bepaald: bijna 4 van de 10 miljardairs hebben namelijk niet eens hun school of opleiding afgemaakt. Daar zitten de allergrootste namen bij: Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Rush Limbaugh, Ralph Lauren, Steve Madden en Coco Chanel. De Amerikaanse econoom en voormalig ‘hedgefund manager van het jaar’ Martin Armstrong, regelmatig topadviseur van het Witte Huis (wiens nieuwste boek deze week in slechts 3 uur tijd compleet uitverkocht raakte), schrijft dat het reguliere onderwijs op alle niveaus één ding niet kan aanleren: creativiteit. En laat dat nou net het belangrijkste ingrediënt zijn voor ontwikkeling, innovatie en succes.

‘A studenten werken voor C studenten, en B studenten werken voor de overheid,’ luidt een oud gezegde. ‘Formeel onderwijs is niets anders dan het overdragen van fouten van de ene op de andere generatie,’ vindt Armstrong. Hij geeft Albert Einstein als voorbeeld, die weliswaar leraar natuurkunde was, maar na het behalen van zijn diploma nergens aan de bak kwam. Daarom richtte hij zich maar op zelfstudie, wat hem uiteindelijk tal van universitaire eredoctoraten in de wetenschap opleverde, ook op andere gebieden dan natuurkunde, zoals filosofie en medicijnen.

‘Diploma’s worden steeds minder belangrijk’

Economie is volgens Armstrong geen technische, maar een sociale wetenschap. ‘Want met bewijs heeft het niets te maken. Ik heb ontdekt dat minder dan 20% van de CFO’s van grote bedrijven economie heeft gestudeerd… In deze tijd worden deze diploma’s steeds minder waard, omdat het certificaten zijn van instituten en docenten die geen ervaring in de echte wereld hebben.’ Daarom hebben bijvoorbeeld Google, Apple en Ernst & Young de eis dat werknemers afgestudeerd moeten zijn laten vallen.

Sterker nog, volgens de econoom zijn er nog maar heel weinig afgestudeerden die werken in het veld waar ze een diploma voor hebben gehaald. Die diploma’s ‘zijn voor veel bedrijven daarom waardeloos geworden… omdat ze niets zeggen over je capaciteiten. Op school haatte ik economie, omdat het nergens op sloeg en het enkel ging over het manipuleren van de samenleving door middel van met elkaar wedijverende theorieën.’

‘Ze hadden mensen uit de echte wereld nodig, geen academici’

Door het opdoen van ervaring als financiële handelaar, plus zelfstudie, werd Armstrong een ‘foreign exchange’ (FX) expert die tijdens diverse financiële crises naar het Witte Huis werd geroepen. ‘Ze hadden mensen uit de echte wereld nodig, geen academici.’ Zelfs Nobelprijswinnaar-econoom Milton Friedman kwam naar hem luisteren. Friedman zou tegen hem hebben toegegeven dat hij altijd had gedroomd van wat Armstrong op dat moment deed.

Vooral vanaf de jaren ’80 werden de dollar en andere valuta steeds vaker gemanipuleerd, waar Armstrong een verklaard tegenstander van was. Nadat in 1985 besloten was om de koers van de dollar omlaag te manipuleren voorspelde hij correct de crash van 1987. Een jaar of 12 later gebeurde ongeveer hetzelfde.

‘Mijn persoonlijke carrière is gebouwd op ervaring. Er zijn net zo min diploma’s voor hedge management als voor het leiding geven aan een land of het worden van een politicus. Waarom hebben een hoog percentage succesvolle zakenmensen dan geen diploma’s? Omdat er geen studie bestaat die hen leert creatief te zijn.’

‘Schoolverlaters niet dom; innovatie komt voort uit niet accepteren status quo’

‘Alle grote uitvindingen worden NOOIT aangeleerd. Ze worden enkel gedaan door mensen die nieuwsgierig zijn en de status quo in twijfel trekken. Daarom werken A studenten inderdaad voor C studenten of schoolverlaters, omdat A studenten de status quo accepteren, en docenten dat geweldig vinden. Docenten worden doorgaans vijandig als ze worden betwijfeld en betwist. Degenen die niet blind accepteren wat ze zeggen krijgen dan lagere cijfers.’

‘Daarom is iemand niet altijd dom als hij een maar zesje haalt of zijn school niet afmaakt. Het kan dat hij (of zij) de status quo niet accepteert, en daar komt ALLE innovatie uit voort – niet van de A student die zich overgeeft aan de status quo (, niet van de B student die doorgaans eindigt bij een overheidsinstelling), maar van de C studenten of schoolverlaters. Zoals Einstein al zei: het is nieuwsgierigheid dat essentieel is voor innovatie. Daarom zijn diploma’s (/ graden) veel minder belangrijk geworden dan ooit tevoren.’ (1)

Durf wat je wordt geleerd in twijfel te trekken

Armstrong haalt Einstein aan, die inderdaad zei dat het allerbelangrijkste is om nooit te stoppen met vragen stellen, omdat er niet voor niets zoiets als ‘nieuwsgierigheid’ bestaat. Dat geldt niet alleen voor de economie, wetenschap en politiek, maar feitelijk voor alle lagen van dit bestaan, ook levensovertuiging en religie.

Kenmerk van innovatie, ontwikkeling en vooruitgang is een creatief en flexibel brein dat alles in twijfel durft trekken wat je wordt (aan)geleerd, en dus de algemeen heersende status quo niet automatisch voor ‘waar’ aanneemt. Als je altijd klakkeloos aanneemt wat de media berichten, als je blindelings blijft geloven in wat jouw religie onderwijst, zal je mogelijk, vermoedelijk en zelfs hoogstwaarschijnlijk zelden of nooit een glimp opvangen van de echte waarheid.

Mensen die altijd hetzelfde geloven en denken eenvoudigst te manipuleren

Een oude volkswijsheid zegt dat als je in je leven zelden of nooit van mening bent veranderd, je nooit echt iets geleerd hebt. Met ‘geleerd’ bedoelen we wijsheid, niet alleen kennis. De kennis van mensen kan in 10 jaar fors toenemen, maar als ze in die 10 jaar hetzelfde blijven denken, vinden, werken, onderwijzen, geloven of leren, dan ontbeert het hen aan iedere vorm van creativiteit, of aan de moed om die creativiteit aan te boren en te gebruiken.

Dit zijn doorgaans star denkende, amper voor andere opvattingen openstaande mensen, die door de gevestigde orde het eenvoudigst te controleren en manipuleren zijn. Dat is dan ook de reden waarom socialistische, communistische en fascistische regimes creatieve en onafhankelijke denkers altijd en overal met harde hand onderdrukken.

Moed vereist om tegen de stroom in te gaan

Daarom is er ook moed voor nodig, want uit de hele geschiedenis blijkt dat grote wetenschappers en hervormers vaak jarenlang eenlingen en paria’s zijn, omdat de overgrote meerderheid wèl bestaat uit conformerende ja-knikkers, mensen die de boven hen gestelde maatschappelijke, politieke en/of religieuze ‘autoriteiten’ meestal kritiekloos accepteren, zeker als het om een president, koning, overheid, kerk, paus of (een) God gaat.

Het is immers veel eenvoudiger en veiliger om de enkeling die weigert jouw gelijk of de visie van jouw groep meteen aan te nemen, als ‘afvallige’, ‘complotdenker’ of gewoon ‘dwarsligger’ uit te stoten of zelfs op te sluiten, dan zelf eens te gaan nadenken waarom die persoon tegen de stroom in durft te gaan, en of die persoon misschien wel eens gelijk kan hebben, al is het maar voor een deel.

Op de drempel van 2020 = op de drempel van ongekende slavernij

‘De weg van de minste weerstand’ en een ‘ignorance is bliss’ houding is weliswaar de veiligste optie, maar eindigt historisch gezien altijd in een vorm van slavernij. Velen kunnen het nog steeds niet geloven, maar we staan op de drempel van 2020 tevens op de drempel van een tijd waarin we op ongekende schaal opnieuw in slavernij terecht dreigen te komen.

Herstel: al steeds dieper in worden geduwd, waardoor het ‘point of no return’, waarna er geen ontsnapping meer is, almaar dichterbij komt. Het is nog niet te laat voor een ècht ontwaken, maar de tijd begint nu echt te dringen.


Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Afbeelding (zonder tekst): Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

21-12: ‘Global Mega Trends’ consulting rapport voorziet transhumane mensheid in 2030
16-12: Duitse jurist lekt nieuwe EU-wet om mensen die tegen immigratie zijn op te sluiten in inrichtingen
10-12: Iedereen zou ‘De werkelijkheid zoals we die waarnemen’ moeten lezen
09-12: In de VS en Duitsland praten politici inmiddels openlijk over heropvoedingskampen – wanneer volgt Nederland?
22-11: Kristallnacht 2.0? – Overheid zet gewelddadige Antifa bruinhemden in tegen ‘klimaatontkenners’ (/ Jaren ’30 teruggekeerd in Duitsland en bijna ook in Nederland: Vrijheid van meningsuiting verdwijnt en wordt steeds harder onderdrukt)
12-11: 5G toch een wapen? Patent aangemeld voor gedachtecontrole via microgolven
10-11: 30 jaar na dato: Viel de Muur in Berlijn in werkelijkheid de andere kant op? (/ In Duitsland en West Europa worden media en publieke opinie volledig gevormd en gemanipuleerd door de geest van de Stasi)
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)
14-02: Westerse staatspropaganda verdringt via media onze vrijheid van meningsuiting 

2018:
19-08: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en totale digitale controle staat?


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

24

 1. @Gorghel
  25/12/2019 om 12:47 pm
  Als er op deze planeet steeds meer mensen bij komen waar komen die karma,s dan vandaan?
  En hoe zit het dan met Adam en Eva?

 2. Onderwijs vandaag de dag heeft als doel werkkrachten te vormen en niet om een mens te vormen. Wie leert nog op school om naar binnen te kijken en te ontdekken dat hij meer is dan een lichaam met hersenen en een ego? Overigens is het niet zo dat degenen die de school niet hebben afgemaakt het per se beter doen.
  Een mens heeft ook te maken met zijn Karma uit vorige levens, is mijn mening. Sommigen hoeven weinig te doen, alles komt hen aanwaaien (goeie dingen gedaan in vorige levens), anderen ploeteren en ploeteren en blijven in de modder steken en komen niet vooruit (slechte karma opgebouwd in vorige levens). Of je wel of niet studeert, wat je hebt opgebouwd (goed of slecht) in vorige levens, zul je ook krijgen. Je krijgt niet meer en ook niet minder. Alle efforts in dit leven zul je ook terugzien. Deels in dit leven en deels in volgende levens. Helaas (of juist gelukkig) kennen we onze vorige levens niet, want dan zouden we kunnen zien wat voor ellende of goeds we anderen hebben aangedaan en waarom we nu krijgen wat we krijgen.

 3. De mus
  24/12/2019 om 5:30 pm

  inderdaad als we alle godsdiensten, levenswijsheden en politieke uitspraken in een ton gooien en die goed schudt dan komt de waarheid boven drijven. De waarheid is midden tussen ons voor als we deze willen zien.Om die te zien heb je veel levenswijsheid nodig. veel levenswijsheid krijg je door heel veel positieve ervaringen te willen aangaan waarmee je veel pijn zal lijden en slapeloze nachten zal hebben. Uiteindelijk krijg je daarmee een soort blauwdruk waarmee je het in de eeuwigheid (God) zal moeten doen. Amen

 4. Eerst zijn er de ouders die je vertellen wat je moet denken,dan is er de school waarvan de leraar zijn programma door je strot moet duwen en als je dat goed kunt herhalen(examen)bent ge nen hele slimme met veel diploma’s???je hebt dan ook nog je familie en vrienden die het allemaal weten want die hebben het ook allemaal geleerd van dezelfde bronnen.de mainstreammedia slikken ze ook gretig door,mijn moeder 88 zij juist dat het waar is dat de wereld opwarmt want Franck de bozere heeft het gezegd op de tv! Nu is een van mijn hobby’s zoeken naar de waarheid,maar na jaren onderzoek weet ik dat je de mainstreammedia het alternatief nieuws en de complottheorieën door een zift met grote mazen moet ziften en je zintuigen gebruiken,mensen kijken maar ze zien niks,mensen horen maar ze luisteren niet.xanderNieuws bedankt voor de goede informaties,maar blijf mijn zeef gebruiken

 5. @Rienus,

  Ik ben het grotendeels eens met je betoog, behalve als je zegt dat Nederland erger is dan China. Dit enorme land is bezig met het afglijden naar een steeds erger wordende politiestaat!
  Was er tot enkele jaren geleden nog een relatieve vrijheid voor de Christenen, is dat nu echter dramatisch verslechterd!
  Er zijn allerlei beperkende maatregelen ingevoerd, zoals het verbod om Bijbels online te verkopen. Jongeren tot en met 18 jaar is het verboden om naar de kerk te gaan. Zelfs babies mogen niet naar de kerk meegenomen worden. Op school worden de kinderen geïndoctrineerd dat Christenen slecht zijn. Overtreden van deze nieuwe regels wordt bestraft met extreem hoge boetes. Verder wordt het verraden van voorgangers, als ze iets doen wat de staat verboden heeft, zoals een kind dopen, beloond met een bedrag van omgerekend € 9000,-.
  Ik ben zelf een aantal jaren geleden een paar keer naar China geweest, en toen zag je zo hier en daar wel een kerk staan, met een kruis op het dak.
  Momenteel worden die kruizen door de staat verwijderd en meerdere kerken zijn zelfs gesloopt!
  Voor mij reden om niet meer naar China te gaan.
  Met alle gebreken die Nederland ook heeft, het is een paradijs vergeleken met China.

 6. Geld of beroemdheid zijn twee verschillende beloningen voor behaalde resultaten.
  Van gogh, rubbens, newton, einstein en nog vele anderen, waren geen zeer rijke wtenschappers, maar zijn tot op heden actueel beroemd en bewonderd. Dat is hun beloning.
  Wie door economische eigenschappen zeer rijk wordt is meestal achter een of twee generaties al onbekend en is van het vergaarde fortuin dikwijls niets over omdat ze zo broodnodig in de kijker wilden lopen met hun succes.
  Deze die het wisten te behouden zijn meestal deze die niet in de schijnwerpers willen lopen.
  De top van de piramide ongeacht in welk beroep is meestal broos en brokkelt gemakkelijk af door de tand des tijd.
  Om de visie en woorden van armstrong te begrijpen zoals hij het bedoeld, moet men de ondernemers wereld kennen.

  .

 7. @ Ramshoorn: 6:42 pm, op 23/12. Sluit ik me volledig bij aan. Het was geen Onderwijsvernieuwing, deze waardeloze Mammoetwet, maar Onderwijsvernieling. Ik ben van 1952, en dank God, dat ik nog behoorlijk lager onderwijs heb gehad. In plaats van de linkse kinderachtigheid wat heden geleerd/opgedrongen wordt.

 8. Rijkdom is geen maatstaf voor het vrije denken. Als je als persoon meedoet in het collectieve denken en hier gebruik van maakt dan heb je kans dat je financieel succesvol bent.

  Of we nu echt gelukkig moeten worden van Facebook en Google en dat soort zaken vraag ik me af. Het zijn uiteindelijk instrumenten die ons ‘gevangen’ houden.

  Van Gogh en Rembrand waren niet bepaald rijk maar zij hebben werkelijk iets van betekenis achtergelaten.

  Newton was zeer gelovig en hij wordt gezien als 1 van de grootste (misschien wel de grootste) wetenschappers ooit.
  Einstein was Joods en ondanks dat hij liberaal was is hij wel onderwezen in het Jodendom.

  Deze 2 personen hebben misschien wel het grootste stempel gedrukt op de moderne tijd door hun vrije manier van denken en toch waren zij niet schathemeltjerijk…

  Ieder mens wordt in zijn/haar gevormd door een ander persoon, cultuur of wat dan ook. Laat je een kind in volledige afzondering opgroeien, zodat het absoluut niet beïnvloed kan worden, dan komt het echt niet goed.

  De grote der aarde (zoals van Gogh, Rembrandt, Newton en Einstein) hebben allemaal onderwijs gehad en zonder dit onderwijs hadden zij nooit deze prestaties kunnen leveren.

  Je zult toch echt een basis aan kennis moeten vergaren om iets te bereiken. En dan doel ik niet op veel geld en rijkdom vergaren. Geld en rijkdom is leuk voor jezelf maar niet voor de mensheid om echt verder te komen.

  Leuk weetje is dat Joden en Protestanten in verhouding de meeste genieën voortbrengen:

  https://www.trouw.nl/nieuws/een-genie-is-joods-of-protestant~ba11e0df/

 9. Het is alleen zo jammer dat je als leerkracht wel diploma’s moet hebben. Zelf ben ik docent muziek, in de creatieve hoek dus, en heb lak aan alle regels die de inspectie oplegt. Maar ik moest na 23 jaar voor de klas nog wel even mijn bevoegdheid halen. Had al slagwerk en speciaal onderwijs gestudeerd.
  Ik verwacht van mijn leerlingen zelf oplossend vermogen en interesse. Dan volgt creativiteit meteen en gaan leerlingen heel anders denken.

 10. @ Ramshoorn
  Ook Hitler maakte gebruik van Joodse uitvindingen, gebruikte hen daarvoor.
  Hij had ze nodig voor de vooruitgang van Duitsland, op wat voor terrein dan ook.
  Het gebruiken werd misbruiken, beestachtig uitgemoord.
  Dictators doen dan ook anders niet.

 11. Je hebt het of je hebt het niet ….
  Studeren om ondernemer te worden …. bestaat niet. Je wordt geboren als ondernemer, welliswaar onder ‘toezicht’ van je vader of moeder. Een goede ouder ziet in feite, (moet zien) op voorhand al, de capaciteiten van een kind en door dit te enthousiasmeren krijgt dit opgroeiend kind al in een vroeg stadium ambities. Ieder kind heeft op de een of andere manier een of meerdere talenten en het is de plicht van de opvoeder die te vinden …. . Succes is (niet altijd eenvoudig) af te dwingen. Nijenrode …. een instituut waar jongelui wijs gemaakt worden om succesvol te worden. Ja, veelal als onrendabele ambtenaar of als een over het paard getilde werknemer van een bedrijf, een directeur, die te vaak geen enkele relatie heeft met het product en personeel ; een mooi-prater, een veredelde boekhouder. Ondernemers, (de echte) voelen precies hoe de ‘wereld’ draait en welke (financiële) risico’s er aan verbonden zijn ; dit fenomeen zit in hun genen. Hun succes is te danken aan het vermogen om keer op keer te falen …. zonder daarbij het doorzettingsvermogen te verliezen ! Daar zijn nergens ter wereld diploma’s voor te behalen. In mijn omgeving zie ik ‘jongens’ die met de hakken over de sloot een eenvoudige schoolopleiding hebben afgesloten maar inmiddels meerdere bedrijven hebben met honderden en soms duizenden werknemers. De zogenaamde head hunters hebben maar een doel, uiterlijkheid (inpasbaarheid) en geld voor hun opdrachtgevers …. zonder diploma’s geen functie …. . Echter familie bedrijven, groot of klein, maken zeldzamerwijze daar weinig gebruik van, en zo ja dan vanwege familiaire omstandigheden.
  Ons linkse onderwijs, onze linkse media heeft maar een doel : hou het volk dom, geloof alles en verder je mond dicht houden, voor prestatiegerichte jongelui is geen plaats. Praatjes vullen geen gaatjes ; alles kan niks moet.
  Je hebt het of je hebt het niet (kunnen vinden) .

 12. Toen een van mijjn zussen destijds op sollicitatiebezoek ging voor de eerste baan na haar afstuderen, kreeg ze o.m. een vraag gesteld over haar kleurige trui.
  ‘Die heb ik zelf ontworpen en gebreid’ was haar antwoord. (in die tijd creerde ze meerdere truien en kledingstukken als hobby)

  Omdat die trui haar creativiteit toonde was de baan voor haar .. werd haar later gezegd.
  Haar diploma was dus geen garantie VOOR succes, het was haar trui.

 13. Vroeger op school leerden we van alles en vaak moesten we het gewoon van buiten knallen. Maar dit was een basiskennis en van daaruit moesten we denken. Later werd het hele leren omgegooid en moesten we heel eng gaan denken. Bij een proefwerk kregen we multiple choice vragen. Doordat je keuze had uit meestal 3 antwoorden werd 3/4 van je denkwerk uitgeschakeld en werd je verplicht te denken zoals je had geleerd en was voorgeschreven.
  Ons hele opleiding is er op gericht om op een bepaalde en voorgeschreven methode te denken.
  Met de Mammoetwet begonnen we met een 6jes cultuur. Als er teveel onvoldoendes waren werd het peil bijgesteld, dus omlaag zodat iedereen weer een voldoende had.

 14. Academici zijn angsthazen die niets onderzoeken zonder dat de uitkomst al vast staat omdat de broodheer dat zo dicteert. Nog erger dan academici of zogenaamde wetenschappers zijn politici. En de overtreffende trap zijn de meehuilende prutsers die zich journalisten en programmamakers noemen. Nederland is veel erger dan China en er is geen ruimte voor kritische geluiden.
  Minister Blok is een fraai exemplaar.
  https://www.duurzaamgebouwd.nl/artikel/20170214-blok-woningmarkt-draait-als-zonnetje
  Daar kunnen we niet omheen nietwaar, wat een zonnetje, echt geen vuiltje aan de lucht.
  Of toch?
  https://www.cobouw.nl/woningbouw/nieuws/2017/09/blok-laat-kreupele-woningmarkt-achter-101252238
  Maar hij heeft overal verstand van hoor….??
  https://www.nu.nl/politiek/6019725/minister-blok-rusland-blijft-het-westen-confronteren.html
  Geen idee waar minister Blok op school heeft gezeten, maar ze hebben hem niet veel goeds geleerd.

 15. Een miljonair is iemand die kennis heeft van zaken met een beetje geluk erbij. Miljardairs zijn op het paard getilde idioten (Gates, Musk, Suikerberg) door de psychopaten. Miljonairs zijn het voer voor deze elitaire hufter bovenlaag miljardairs. Het centraal banken systeem met het belastingsysteem is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Iets om over na te denken onder de kerstboom )))) Maar vooral een heel gezond 2020 want vanuit onze gezondheid, het helder denken regelen we de rest zelf wel.

 16. Mee eens Xander!!! Einstein goed bekend met de Bijbel en de Talmoed deed ook op godsdienstig niveau rake uitspraken. Hij vond de denkbeelden Evolutie-theorie van Charles Darwin en Huxley al hopeloos verouderd.

  Wist u: Een van de eerste Joodse Nobelprijswinnaars was Albert Einstein! Hij ontving in 1921 de Nobelprijs voor de Natuurkunde.

  TALMOED – Wie is er wijs? Hij die van ieder mens leren wil. Dus laten we vooral met alle respect, luisteren naar elkaar. Ook dat is intelligent. Spreuken 3.

  Ik las o.a. een uitnemend stuk over Joodse uitvinders in Trouw 2018 van Classicus Pieter W. van der Horst (1946) was hoogleraar in het vroege christendom en jodendom:

  https://www.trouw.nl/religie-filosofie/de-armenzorg-een-joodse-uitvinding~b5944b8b/

  Een paar voorbeelden die antisemieten voorgoed sprakeloos zullen maken: Ik las: Tot en met 2017 zijn er in totaal 892 Nobelprijzen uitgereikt waarvan 201 aan Joden. Dat is maar liefst 22.5%. En dat terwijl de 14 miljoen Joden maar 0.2% van de wereldbevolking uitmaken.

  En wat te denken van….

  1* De armenzorg: een Joodse uitvinding
  2* Het Joodse volk kreeg de Bijbel van JHWH op de Sinaï. 12 Joodse Apostelen maakten in eerste instantie dat de Bijbel wereldwijd beschikbaar kwam. Handelingen 1:8.
  3* Van Jeans tot Afstandsbediening, WhatsApp en Google. Allemaal Joden. Enz.

  De terugval van het Onderwijs kwam met de Mammoetwet van 1968…https://isgeschiedenis.nl

  Het begin/oorzaak van alle Onheil in het Onderwijs…Van mulo, mms en hbs naar Mavo en Havo: Het Nederlandse onderwijs is sindsdien in een vrije val gekomen, te vaak veranderd.

  De Mammoetwet van 1968 is hier een bekend voorbeeld van. De Mega-scholen van tegenwoordig lijken meer op een parkeerplaats voor kinderen. Goed dat ouders de vinger aan de pols houden. Oudercommissies [ik maakte daar jaren deel van uit] monitoren processen en trekken flink aan de bel, sturen bij, indien nodig.  Maar…Het onderwijs van 2019 met zijn jaarlijkse krankzinnige aanpassingen/veranderingen zal nooit meer zo goed worden als het Vijf Decennia geleden was! Sinds die invoering van de Mammoetwet is de Ziel uit het hele onderwijs verdwenen. Hoeveel interessante vakken zijn er wel niet verdwenen? Hoe zit het met het kennisniveau van docenten?

  Wat leren kinderen eigenlijk nog op scholen? Stomme kringgesprekken om de kinderen uit te horen hoe het thuis is, Cito-toetsen waar creatief denken verboden is, je mag dan ook uitsluitend hun stomme antwoorden aankruisen!!!

  Geen wonder: Ook veel Leerkrachten raken door dit door D66 geleide Marxistische Onderwijssysteem gedemotiveerd en vooral Burn-Out! De Staat Dicteert!

  Waarom worden tegenwoordig vakken als Algemene, Nederlandse Geschiedenis en Bijbelse Geschiedenis grotendeels verzwegen? Wie kan nog vertellen wat voor en na Christus betekent? Hij spleet de geschiedenis voorgoed in tweeën! Waarom?

  De meeste intelligente kinderen vervelen zich op school te pletter door de Verkleutering in het hedendaagse Onderwijs. Zij weten niet meer in wat voor wereld zij eigenlijk leven omdat de vele dummies in klassen veelal alleen met hun computerspellen en tablet bezig zijn. Spreuken 3 t/m 8. De oplossing: Terug naar de Dorpsschool dus met gemotiveerde deskundige leerkrachten.

 17. Goed artikel@Xander!!

  niet alleen blijft de creativiteit intact maar ook het goddelijke Zelf. Maar de ander vrij laten is bijna zo niet onmogelijk voor de mens die alleen maar vanuit het ego leeft. Mijn zoon heeft thuisonderwijs genoten tot zijn 13de jaar. Hij heeft zichzelf alles aangeleerd is daarna naar de ruimte soest (toen gelukkig nog niet geïnfiltreerd door Avatar) en zit nu op de filmacademie. Laat onze kinderen met rust,..bescherm ze,..we zijn allen kinderen van het bestaan. Hemel op aarde.

 18. klinkt heel herkenbaar. Daarom zit ik met wajong opgescheept. Lekker rustig wel, maar totaal onder mijn capaciteit. Zelf denken (dromen) wordt niet op prijs gesteld. Hts niet afgemaakt (het werd zooo saai terwijl ik daarvoor 9’s haalde) maar alles daarvoor wel. Toch word ik daar telkens weer op afgewezen.

  Dat wil echter niet zeggen dat puur tegendraads zijn, eigenwijs en stijfkoppig en overal wat achter zoeken persé iets oplevert. Dom en eigenwijs zijn is een slechte combinatie. Maar als je je slaaf voelt zonder het te kunnen uitspreken word je dat wel. Nadenken word op school niet geleerd. Dus ook niet hoe je daar uit kunt komen. Dan blijft er alleen passieve agressie over. En de schuld bij anderen plaatsen.

 19. Exacte vakken zouden voor iedere leerling verplicht moeten zijn. Technische opleidingen en universiteiten kun je niet wegvlakken. Na jarenlang op zee te hebben gezeild en op koopvaardij schepen te hebben gevaren, ging er op de Zeevaartschool een nieuwe wereld voor me open. Sociale en politieke opleidingen waar meningen heersen en feiten genegeerd worden en veel financieel economische studies, zijn inderdaad waardeloos en zelfs schadelijk.

 20. Inderdaad, blijf onafhankelijk denken en wordt niet gemanipuleerd door de media of andere bronnen. Gebruik gewoon je gezonde verstand en laat je niets wijs maken met fake nieuws met gemanipuleerde gegevens, zelfs van overheidswege. God heeft ons onderscheidingsvermogen gegeven wat echt is en onecht, een van de genadegaven van Gods Geest.

 21. Ik zie het anders, de volwassen heren en dames zonder diploma’s miljardair’s zijn nog steeds de straat schoffies die ze 30-40-50 jaar geleden waren, en nog steeds lak aan regels en wetten die het volk zouden moeten beschermen, geen oog voor ander, geen medeleven,geen geweten, zo wordt men rijk

  En een beetje smeren met giften, om hun geweten te sussen, zo werkt dat, als ze in een rijtjes huis gaan wonen, kunnen ze de hoofd financier van een derde wereld land zijn.

Comments are closed.