Universitaire studie: Pfizer-gevaccineerden hebben 8 keer hogere kans op corona mutatie

—————————————————————————————————————————————–

Waar onafhankelijke wetenschappers al voor waarschuwden, is nu bevestigd: gevaccineerde mensen worden veel vatbaarder voor sommige corona mutaties. Uit een onderzoek van de Universiteit van Tel Aviv blijkt dat mensen die zijn geïnjecteerd met het Pfizer vaccin – in Nederland verreweg het vaakst toegepast – een maar liefst 8 keer hogere kans hebben om de Zuid Afrikaanse variant van het coronavirus te krijgen. ‘We doen het allemaal voor de zorg’ zou nu wel eens precies het omgekeerde effect kunnen krijgen als steeds meer gevaccineerde mensen in het ziekenhuis zullen moeten worden opgenomen.

In top vaccinatie-natie Israël wordt bij maar liefst 5,4% van de Pfizer-gevaccineerden de Zuid Afrikaanse B.1.351 variant van het coronavirus aangetroffen. Bij ongevaccineerden is dat slechts 0,7%. ‘Dit betekent dat deze variant in staat is om tot op zekere hoogte door de bescherming van het vaccin te breken,’ gaf Adi Stern van de universiteit als commentaar.

Welbeschouwd is er een veel logischere verklaring waar tal van experts al voor hebben gewaarschuwd, namelijk dat het vaccin de natuurlijke weerstand tegen virusmutaties juist afbreekt. (Zie o.a.: Research wijst op het risico dat juist vaccins levensgevaarlijke mutaties corona virus kunnen veroorzaken (05-02)).

‘Verrast door de uitkomst’, maar waarom?

Stern gaf toe dat het wetenschappelijke team ‘verrast’ is door de uitkomst. Van de 400 onderzochte mensen hadden ze maar één geval van de Zuid Afrikaanse variant verwacht, en niet 8. ‘Daar was ik natuurlijk niet blij mee.’

Wel is het een variant die weinig voorkomt (1% van alle veronderstelde Covid gevallen), al zou dat juist door het vaccin wel eens kunnen veranderen. Immers: deze mutatie wordt amper aangetroffen bij ongevaccineerden, wat betekent dat het natuurlijk afweersysteem veel beter in staat is dit (veronderstelde) virus af te weren. Zonder vaccins zou deze ongevaarlijke mutatie dus geen enkele kans hebben gekregen.

Franse universitaire onderzoekers constateerden eind februari / begin maart dat het Pfizer vaccin in Israël in alle leeftijdscategorieën een tientallen tot honderden malen hogere sterfte veroorzaakt. De wetenschappers waren dermate geschokt, dat ze letterlijk spraken van ‘een nieuwe Holocaust’.

Desondanks worden ongevaccineerden in Israël, en binnenkort ook in Nederland, gediscrimineerd en gestraft met gedeeltelijke uitsluiting van de samenleving. Zoal we al vaak hebben geschreven: ook dit hoort bij de omkering van alle waarden, normen, menselijkheid en logica (licht=duisternis, duisternis=licht), die zo typerend is voor een moreel en mentaal sterk in verval zijnde beschaving, die overduidelijk steeds sneller op de afgrond af dendert.

 

Xander

(1) Epoch Times via Technocracy News


Zie ook o.a.:

11-04: ‘Laboratoria in VS kunnen in niet één van 1500 positief getesten Covid-19 vinden’
09-04: Human Microbiology Institute: Covid vaccins kunnen ALS, Creutzfeld-Jakob en Alzheimer veroorzaken
06-04: Terwijl mensen blijven sterven verandert AstraZeneca naam vaccin in Vaxzevria
03-04: Oud-vicepresident Pfizer bevestigt dat coronavaccins massale depopulatie kunnen veroorzaken
29-03: Covid vaccins richten volgens officiële EU statistieken slachting aan in Europa|
16-03: Strafrechtelijk onderzoek naar AstraZeneca nadat leraar sterft na vaccinatie, maar Italië gaat gewoon door met inenten|
15-03: Meest gelezen Britse medische auteur geeft ongekende waarschuwing af voor Covid vaccins
13-03: Toeval? Zogenaamd gevaarlijke corona mutaties komen uit 3 landen waar vaccin AstraZeneca is getest
12-03: Groep topwetenschappers dringt bij EU en EMA aan op intrekken toestemming Covid vaccins
07-03: ‘Zij die sterven groeten u’; Hoogleraar Capel vergelijkt werking Covid vaccins met een plofkraak
05-03: ‘Deze vaccins zijn het beste wat ons kon overkomen’ – een bloemlezing
02-03: Frans universitair onderzoek constateert ‘tientallen tot honderden keren hogere sterfte door Pifzer vaccin’
13-02: Oud-directeur spoedhulp afdeling VS verwacht over 4 tot 14 maanden ernstige gevolgen vaccinaties
10-02:Israëlische wetenschappers genezen 100% ernstig zieke coronapatiënten met nieuw geïnhaleerd medicijn
05-02: (/ Research wijst op het risico dat juist vaccins levensgevaarlijke mutaties corona virus kunnen veroorzaken)
27-01: Farmagigant Merck schrapt corona vaccin, zegt dat menselijk immuunsysteem effectiever is
25-01: Helsinki Comité voor Mensenrechten suggereert dat Pfizer vaccin ontwettig medisch experiment is’
22-01: Staat de V van Vaccin voor Victorie of Verdoemenis?’
03-01: Nieuwe corona mutatie is gouden kans voor groepsimmuniteit

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

33

 1. “De selectie van idioten gaat vanzelf: ze gaan vanzelf naar de slachtbank.”

 2. Duitse advocate doet zeer dringende oproep: ‘Word eens wakker uit je coronacoma!’
  https://www.ninefornews.nl/duitse-advocate-doet-zeer-dringende-oproep-word-eens-wakker-uit-je-corona-coma/
  Het is in ons land niet veel anders, een groot deel van de bevolking verblijft nog steeds in diepe coma, terwijl de ouderen (hun ouders)worden doodgespoten. Hoe is het toch mogelijk, dat miljoenen mensen weigeren de waarheid onder ogen te zien. Eerst hebben ze hun ouders in zorginstellingen laten wegkwijnen, hun begrafenissen op afstand bijgewoond, om dat er een virus gelijk de griep heerste. En straks zijn de kinderen aan de beurt, om met schadelijke maskers hun jonge levens te riskeren. Ik vraag mij dagelijks af, waarom gaan wij hier nog steeds akkoord mee, hoe misdadig moet de overheid dan eerst nog meer worden?

 3. Ik heb de reacties hierboven nog niet allemaal gelezen, moet ik nog doen dan is het maar dubbel, het is zeker van belang
  A) problemen qua vaccinatie in Israel worden steeds groter
  B) zelfs Rutte heeft gezegd dat het er haast op lijkt dat wel eens de vaccinaties met Astra
  MEER doden maken als de corona.
  C) neurenburger 2 wordt steeds actueler, het schijnt dat bepaalde rechtszaken al gewonnen zijn
  D) jansen/Janzen zelf zegt stop metvaccinatie met ons vaccin , ema zegt doorgaan

  Tot zover, gegroet allemaal, misschien toch kentering ??

 4. Dank Moeder de Gans, een virus is niet besmettelijk, maar een gezonde natuurlijke reactie van het stoflichaam op vervuiling!

  Het doel van vaccineren vlgs Rudolf Steiner, lees dit zorgvuldig, en u weet hoe de geestelijke vlag van de medemens die anders beweert erbij hangt:

  In het najaar van 1917 gaf Rudolf Steiner een serie van veertien lezingen in Dornach in Zwitserland. In een ervan merkte hij op dat er een tijd zal komen waarop mensen zullen zeggen: “Het is pathologisch als mensen zelfs maar denken in termen van geest en ziel. ‘Gezonde’ mensen spreken alleen maar over het lichaam. Het zal als een teken van ziekte worden beschouwd als iemand op het idee van zoiets als een geest of een ziel komt. Mensen die zo denken zullen als ziek worden beschouwd en − u kunt er zeker van zijn − er zal hier een geneesmiddel voor worden gevonden … Vanuit een ‘gezond stand- punt’ zullen mensen een vaccin uitvinden om het organisme zo vroeg mogelijk te beïnvloeden, bij voorkeur zodra het wordt geboren, zodat dit menselijke lichaam nooit ook maar op de gedachte komt dat er een ziel en een geest zijn … Materialistische artsen zal worden gevraagd de zielen uit de mensheid te verdrijven.”

  In een andere lezing verklaarde hij: “… de geesten van de duisternis zullen hun menselijke gastheren, in wie ze zullen wonen, ingeven een vaccin uit te vinden dat alle hang naar spiritualiteit uit de ziel van mensen zal verdrijven als ze nog heel jong zijn, en dat zal op een indirecte manier via het levende lichaam gebeuren. Tegenwoordig worden lichamen tegen enkele dingen ingeënt; in de toekomst zullen kinderen worden ingeënt met een stof die ongetwijfeld zal kunnen worden geproduceerd, en dit zal hen immuun maken, zodat ze geen dwaze neigingen die met het spirituele leven verband houden ontwikkelen − ‘dwaas’ hier natuurlijk in de ogen van materialisten.”

 5. Stapje voor stapje gaan ze verder met het aanjagen van angst voor een virus wat minder gevaarlijk is dan de griep. Zolang mensen zich in meerderheid blijven afstemmen op de MSM, met voorop de tv en radio, zal er weinig ten gunste veranderen.
  Voor diegenen die dit lezen en geloven dat het om een nep pandemie gaat en de leugens van Rutte & co plus de nepcijfers ook niet accepteren, geef deze kennis ook door aan mensen in uw omgeving, die alleen maar luisteren en kijken naar de MSM. Desnoods via folders.
  Dan is er kans dat meer mensen zich gaan orienteren op alternatieve nieuws sites, waar de waarheid nog wel te vinden is.

  Voor de machthebbers in nederland die hun ziel verkocht hebben aan het WEF, de Who(Bill Kill Gates), de eu en de vn(agenda 21-30) is de houding van de bevolking reden genoeg om met meer zwaardere maatregelen te komen, afgezien van incidentele (tijdelijke) versoepelingen.
  De waardeloze testen met de al even waardeloze/onbetrouwbare cijfers blijven ze gebruiken voor al hun dwangmaatregelen. Het zg vaccinatiepaspoort is er om de weifelaars en andere malloten over de streep te trekken.
  De mondkapjes, waarvan wereldwijd is aangetoond dat ze gevaarlijk zijn, gaan ze nu in een nieuw jasje steken om de mensheid nog verder onder hun controle te krijgen.
  Het uiteindelijke doel is om iedereen gevaccineerd te krijgen, al dan niet gecombineerd met de onderhuidse chip plus tatoeage (Merkteken van het Beest)

  Meer hierover op http://www.dewegwyzer.nl

 6. En, nogmaals en ten overvloede: VIRUSSEN zijn exosomen, dus deeltjes die het lichaam uitscheidt bij aandoeningen, een teken dat het lichaam zich reinigt van iets en NIET BESMETTELIJK. Dit is een wetenschappelijk feit, dat niet algemeen bekend is en natuurlijk indien wel bekend, door onze (r)overheden nooit toegepast zal worden.
  Dr. Tomas Cowan: the Contagion Myth. De Besmettingsmythe.

 7. Mike Adams Natural News ALERT: ( https://www.naturalnews.com )

  FDA stopt J & J-vaccins nadat de doodgolf van bloedstolsels versnelt
  Mike Adams
  In het kielzog van de versnelde sterfgevallen als gevolg van door vaccins veroorzaakte bloedstolsels, heeft de FDA nu een landelijke stopzetting van het Johnson & Johnson covid-19-vaccin.
  In werkelijkheid veroorzaken alle covid-19-vaccins dodelijke bloedstolsels om de simpele reden dat eiwitstructuren van spikes biologisch actief zijn en de bloedstolling (stolling) in het lichaam veroorzaken. Deze bloedstolsels reizen naar de hersenen, het hart, de longen en andere organen en veroorzaken beroertes, hartaanvallen (rapper DMX werd op deze manier gedood), longembolieën (bloedstolsels in de longen) en andere soortgelijke doodsoorzaken, die geen van alle officieel zijn vermeld als “vaccin” -sterfgevallen.
  Ik behandel de volledige details van deze dodengolf van vaccins in de Situation Update van vandaag.
  Bekijk hier het volledige artikel en de podcast: ( Engels 1u 11 m )
  https://www.naturalnews.com/2021-04-13-april-13th-vaccine-antibodies-cause-blood-clots-in-the-brain-lungs-and-heart.html

 8. De tijd zal het leren, dan maar niet naar de zon in zuid Frankrijk, dan maar niet naar de bios, dan maar niet naar een festival. Het zal volgend jaar een stuk rustiger zijn als een groot gedeelte van de bevolking in het ziekenhuis ligt. Survival of the fittest! (en gezond verstand)

 9. Sanne schreef:
  13/04/2021 om 11:10 pm
  Is deze vaccinatie gedoe gewoon niet het teken van het Beest misschien??

  Het lijkt door deze hele situatie steeds een stapje verder die kant op te gaan.. met deze “pandemie” en alle verwoestende maatregelen als middel…
  De mensheid wordt een kant op gemanipuleerd en moet cruciale keuzes gaan maken voordat het te laat is…
  Dan is de (ark) dicht….
  De “beste” leugen lijkt het meest op De Waarheid!
  Only Jesus saves!🙏🌈

 10. Volgens een professor muteren virussen om de 10 uur. Dat zegt toch al genoeg! We moeten er gewoon mee leren leven. Vaccineren heeft geen zin/nut.
  Bevestigd door farma reus Merck. Zij zijn gestopt met het maken van een vaccin. Gaan nu over op een medicijn creëren voor ernstige longpatiënten.
  Ik geloof wel dat mensen goed ziek kunnen worden, maar de reden waarom, daar hoort meer onderzoek naar gedaan te worden. Misschien iets van buiten/luchtkwaliteit bv.?

 11. Gevaccineerden vormen een gevaar voor de bevolking als geheel. Allereerst dus omdat gevaccineerden broedmachines worden voor varianten van het virus, waartegen deze groep geen natuurlijke weerstand kan ontwikkelen. Bovendien doet vaccinatie nauwelijks tot niets tegen virustransmissie, waardoor gevaccineerden bij een infectie weliswaar minder ernstige ziekteverschijnselen krijgen (dat wordt althans door de fabrikanten geclaimd), maar aangemoedigd door hun vaccinatiepaspoort overal vrij rondlopen en zo als asymptomatische dragers de grootste verspreiders van het virus en de mutaties worden. Valse veiligheid met een enorm risico dus. Een pandemie kan alleen op natuurlijke wijze verdwijnen, net als destijds de Spaanse griep. Het zijn juist de ongevaccineerden die dit via natuurlijke weerstand zouden moeten doen, maar die krijgen hier dus de kans niet voor.

 12. vanavond heb ik met mijn domme kop weer naar die twee sukkels uit de kamer gekeken , je weet wel duo list en bedrog rutte en die andere met zn dameschoenen.
  Het wordt hoog tijd dat die twee het veld gaan ruimen met zo’n overkill aan andere/betere info waar ze schijnbaar niks mee doen, in hun toespraken hoor je ze ook heel modern continu verschuilen achter andere instanties zoals ziekenhuizen(die ze zelf hebben uitgemergeld) who en wef beleid.
  Wat een nutteloze leugenachtige leiders zijn het toch, man man ze kunnen beter een middel verstrekken tegen kokend bloed……..(even mn hart luchten)

 13. Ik weet in ieder geval dat de bij Ipse De Bruggen, een zorginstelling in Zuid Holland, en waar iedereen twee keer is gevaccineerd Corona nog volop uitbreekt. Voortdurend gaan afdelingen in lock down. En het zijn niet alleen lichte gevallen. Er zijn ook ernstig zieke patienten bij. Net zoals bij de traditionele griep het geval is. Corona is zeker niet erger maar we stellen vast dat de prik niet goed werkt. Ik adviseer iedereen zich niet met een onvoldoende getest medicament te laten inspuiten en met dit experiment te stoppen.

 14. Nog altijd is het virus lichaam en het complete genoom uit het lichaam niet uit puur en onbewerkte lichaamsvloeistof geïsoleerd !
  Als je dit geheel nooit geïsoleerd hebt en dit ook nog nooit via de koch postulaten getest hebt dan weet je ook niet of dit partikel plus genoom 1) symptomen veroorzaakt en 2) overdraagbaar is!
  Er is geen virus, was het er wel dan zouden de isolatie van het partikel uit puur menselijk lichaamsvloeistoffen geïsoleerd zijn geweest en aan iedere burger getoond kunnen worden maar helaas doen ze dit niet!
  Het vinden van RNA snippers uit dood gaande cellen in een celcultuur dat eerst bewerkt is met antibiotica en andere producten om de cellen te verhongeren zodat cellen RNA snippets gaan loslaen die vervolgens via een computer aan elkaar geplakt worden tot een compleet ficties virus genoom is geen isolatie !
  Als je niks puur direct uit het lichaam (dit is op zicht zelf dus een celcultuur)hebt kunnen isoleren dan heb je dus ook niks en dan kun je ook niet duiden wat de mutaties moeten zijn!
  Het is en blijft een schande, zeker omdat de bewijsstukken niet overhandigd worden aan het volk die opgesloten word !!

 15. De stichting open Nederland is ook zo een smerige manier om de mensen gewillig voor de o zo verlangde vrijheid zich te laten lenen om te laten testen om iets te willen.

  We moeten realiseren dat als we massaal niet meedoen en zo wie zo de gewone maatregelen overboord gooien, dan we dan pas vrijheid terug kunnen winnen.

  En als de jeugd hier denk voor een feestje, vakantie, theaterbezoek enz zich te willen digitaal laten kooien en volgen, het geldt niet alleen voor de jeugd, maar ook aan alle linkse wuppie lezers hier, dan hebben jullie het 100% mis. Je snijd je uiteindelijk ook in je eigen vingers, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie.

  Men wil nog veel de mensheid wereldwijd zich afhankelijk laten maken van de smartphones. Men wil controle, volgzaamheid, braafheid van de burgers.
  De vraag is ook in hoeverre kerken zich laten gebruiken om, omdat de diensten binnen zijn, ook mee te doen met het grote slavernij instrument testen, testen en testen of ze dan pas opengaan.

  Ik zie het op dit gebied somber in, in die zin dat ik verwacht, en ik hoop zo erg dat ik het zo mis heb, dat sommige gelovigen alleen om die reden alleen al dan niet meer naar de diensten zullen gaan. Gaan strak kerken ook bepaalde dingen eisen?

  Net zoals het domme zelftesten dat al vele wuppies (linkse rakkers) en bangeriken hebben aangeschaft om maar even een vermaak bij te kunnen mogen bijwonen, getuigt van grote kortzichtigheid. Het zijn duidelijk geen blauwdenkers en uiteindelijk wurgen ze zich zelf zonder dat dit een ‘slang’ hoeft te doen.

  In die zin heb ik ook zeer grote kritiek op de PVV op Wilders die ook zo erg voor de inzet van vaccinatie zit. Wat dat betreft is de PVV erg links.

  Het zelftesten is ook een weg van beperking en zal op dezelfde wijze gevolgd worden gelijk de mondkapjes. Eerst deden teveel mensen dit al vrijwillig en dit gedrag moest beloond worden door een ongeldige spoedwet.

  Het is overigens heel erg vreemd dat volgens de peilingen die ons worden voorgelogen dat een ruime meerderheid overal voor is. Hoe kan het dan dat slechts een kwart gebruikt maakt van de coronamelder app. Nou, ze willen dit op een andere sneaky wijze anders uitrollen middels de zelftesten enz. Doen ze het niet linksom, dan zijn ze niet beroert om het rechtsom te doen.

  De Raad van kerken is ook voor gelijke kansen voor iedere wereldburger voor een vaccin.
  Waartoe beweegt zo een organisatie zich.
  En welke Lidkerken hebben zich vrijwillig gevoegd onder de Raad van kerken

  En hoe kan het zijn in Israël dat ze zo volledig hebben ingezet in vaccinatie, terwijl nu mogelijk blijkt dat juist de gevaccineerde besmet worden. En dat er bekend is in Israël een medicijn waarop de zgn killerpandemie Covid-19 in 4 dagen weer er bovenop helpt. Dat was in februari al bekend.

  En ondertussen wordt de uitrol van een digitale euro ook voorbereid. Ze zeggen 4 jaar, maar dit zou ook nog veel sneller kunnen gaan. Immers COVID-19 had hoogstwaarschijnlijk juist die doelstelling om nog meer digitaal te gaan en die ontwikkelingen zijn heel erg versneld.

  Een bijlage, gedeeltelijke agenda punt voor a.s. vrijdag. Laat het nu ook, de digitale euro een initiatief van Nederland zijn geweest. Hoe toevallig toch. Kennen wij de geschiedenis van de VOC en hoe de Nederlandse uitvinding van een geldbiljet is ontstaan evenals de aandelen handel. Nederland speelt een essentiële rol. En daarom moet Nederland ook rondom COVID-19 die rol keihard spelen dat inmiddels echt aan de hand is geworden.

  Spyfromthesky

  https://www.stichtingopennederland.nl/
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zelftesten-en-het-coronavirus
  https://www.raadvankerken.nl/nieuws/2020/12/covid-19-vaccin-voor-iedere-wereldburger/
  https://www.raadvankerken.nl/organisatie/lidkerken/
  https://thestreetjournal.org/2021/02/israel-develops-drug-that-can-cure-covid-19-in-four-days/
  https://www.duurzaamnieuws.nl/israelisch-geneesmiddel-effectief-tegen-covid-19/
  https://georgiatoday.ge/exo-cd24-israeli-doctors-present-innovative-drug-for-covid-19-treatment/
  https://www.computable.nl/artikel/nieuws/fintech/7165854/250449/digitale-euro-discussieonderwerp-binnen-eurozone.html

  Bijlage gedeelte brief vergadering digitale munt:
  De digitale euro – inventarisatie
  Document: N.v.t.
  Aard bespreking: Gedachtewisseling
  Besluitvormingsprocedure: N.v.t.
  Toelichting:
  De Eurogroep zal een ‘stocktaking’-discussie voeren over digitaal centralebankgeld (‘de digitale euro’) waarbij de Europese Centrale Bank (ECB) de voortgang in de ontwikkeling van de digitale euro zal toelichten en lidstaten van gedachten kunnen wisselen.
  Digitaal centralebankgeld (verder ‘digitale euro’) is publiek geld uitgegeven door een centrale bank voor breed publiek gebruik. De digitale euro kan in de toekomst mogelijk een rol spelen om, naast chartaal geld, publiek geld toegankelijk te houden in de eurozone. Ook kan de infrastructuur van de digitale euro als achtervang dienen voor de vitale private betaalinfrastructuur en kan de digitale euro zelf een stimulans zijn voor innovatie en diversiteit in de financiële sector. Verder kan de eurozone met een digitale euro tegenwicht bieden aan buitenlandse en/of private initiatieven voor digitale valuta en daarmee de open strategische autonomie van de EU versterken.
  Het kabinet is voorstander van een verdere ontwikkeling van de digitale euro. Met name de doelstelling om publiek geld toegankelijk te houden middels de digitale euro is in Nederland opportuun vanwege het teruglopende gebruik van chartaal geld. Daarnaast kan Nederland mogelijk ook profiteren als een digitale euro efficiëntere grensoverschrijdende betalingen mogelijk maakt en innovatie in financiële dienstverlening verder kan faciliteren. De minister van Financiën heeft zich eerder in de Tweede Kamer uitgesproken voor verdere ontwikkeling en experimenten te zijn en zich gecommitteerd om dit onderwerp ook in Europa onder de aandacht te brengen. Mede door Nederlandse inzet is dit onderwerp op de agenda van de Eurogroep gekomen.
  Het is belangrijk dat er ook in Europees verband politieke discussie wordt gevoerd over de doelen die de eurozone met een digitale euro willen bereiken om daarmee richting te geven aan het Eurosysteem voor de verdere ontwikkeling van de digitale euro. Concrete ontwerpkeuzes zijn namelijk zeer afhankelijk van de doelen die men binnen de Eurozone met de digitale euro wil bereiken. Ook dient nader onderzoek gedaan te worden naar mogelijke risico’s en ongewenste implicaties van invoering van een digitale euro. Invoering van een digitale euro zou een structurele hervorming van het geld- en financiële stelsel zijn, waarvan nog niet alle effecten en risico’s
  duidelijk zijn. Uit de eerste verkenningen lijken voldoende aanknopingspunten te komen om de risico’s te kunnen beperken door de juiste keuzes te maken in het ontwerp van de digitale euro.
  Binnen het Eurosysteem is er momentum wat betreft de digitale euro. De verwachting is dat de ontwikkeling van de digitale euro binnen de ECB zal worden opgewaardeerd naar een officiële projectstatus, wat betekent dat het onderwerp een van de prioriteiten van de ECB wordt. Ook op politiek niveau lijkt er enthousiasme te zijn. Het lijkt erop dat de meeste lidstaten positief staan ten opzichte van het verder verkennen van de ontwikkeling van de digitale euro. Wel lijkt een aantal landen wat terughoudender te zijn, terwijl andere landen graag snel stappen voorwaarts willen zetten. Daarnaast lijkt er ook geen eenduidige visie op de beoogde doelstellingen voor een digitale euro te zijn. De verwachting is dat als de discussie meer gericht wordt op een concreet ontwerp van de digitale euro, dit meer discussie gaat opleveren tussen lidstaten omdat de ontwerpkeuzes erg afhankelijk zijn van de doelen die worden beoogd te halen. Door actieve betrokkenheid van Nederland bij de politieke discussie in de Eurogroep over de doelstellingen kunnen we zorgen dat ook de Nederlandse belangen goed gediend worden bij het richting geven aan de ontwikkeling van de digitale euro.
  Verder is het ook belangrijk om samen te werken met EU-lidstaten die de euro niet als munt hebben. Dit geldt met name voor Zweden, dat zelf een eigen digitale munt aan het ontwikkelen is (E-krona). De Scandinavische landen kampen met een vergelijkbare sterke afname van het gebruik van contant geld als Nederland, en mogelijk kunnen we van elkaars initiatieven leren.

 16. Nu jhonson en jhonson ook trombose veroorzaakt volgens geruchten op het nieuws dacht ik dat pfeiffer veilig was….
  Niet dus

 17. Het hele coronavirus gedoe is een omslachtige ‘psyop’ (psychologische operatie) om eerst aan iedereen een wereldwijd vaccinatie-paspoort op te dringen en uiteindelijk een volledig biometrisch ID chip in te planten.

 18. Europa in de rij voor spoetnik in Servie aan de grens voor vaccinatie .
  dat is pas lachen.

 19. varianten mutaties en ga zo maar door. We zijn ruim een jaar later en wat zijn de cijfers op dit moment zitten we net zo hoog als in de eerste golf Toen waren er geen prikken en nu 1-4-2021 wordt er volop geprikt rara ?.

 20. Ik heb het RIVM nou al een paar keer gemaild met de vraag om nou eens met bewijs te komen dat virussen overdraagbaar zijn van mens op mens…

  Na een jaar is het RIVM nog steeds niet over de brug gekomen met bewijs… wellicht dat ze wel op jullie verzoek reageren.

Comments are closed.