Tweede Golf hysterie: Britse regering wil met corona besmette huizen kunnen afbreken

Bewoners huizenblok besmet met corona? Afbreken die handel, en flink bespuiten met ontsmettingsvloeistof.

—————————————————————————————————————————————–

Columnist De Gelderlander: ‘Angst is geen taak van de media’

—————————————————————————————————————————————–

Westerse overheden vechten om de ‘trofee’ wie er de meest absurde, draconische corona maatregelen door weet te drukken. Nadat de Duitsers het plan lanceerden om positief geteste jonge kinderen bij hun ouders weg te halen en in een quarantaine centrum te plaatsen, komen de Britten met het lumineuze voorstel om woningen, verpleeghuizen, kantoren en fabrieken die ‘besmet’ zijn met het coronavirus, compleet af te kunnen breken. Ook auto’s die een ‘acuut gevaar’ vormen omdat er een coronapatiënt in heeft gezeten, moeten kunnen worden vernietigd.

Als we een jaar geleden hadden geschreven dat regeringen in 2021 volledig hun verstand zouden kwijtraken en dit soort volslagen waanzinnige maatregelen zouden nemen, en dat de meeste mensen dit nog zou accepteren ook, zouden we zelf compleet voor gek zijn verklaard. Maar het is realiteit geworden, en het tekent hoe extreem succesvol de niet aflatende angstpropaganda van de mainstream media is.

Britse media onthulden afgelopen week plannen dat de regering de bevoegdheden van gemeenten fors wil uitbreiden, en hen wil toestaan om met corona ‘besmette’ gebouwen, zoals verpleeghuizen, kantoren, fabrieken en zelfs privé woningen, af te breken, en ‘besmette’ auto’s te vernietigen. De uit 1984 stammende wet voor de volksgezondheid zou dit mogelijk maken.

‘Tijdens het bulldozeren bent in u in uw huis’

Veel Britten reageerde met sarcastische opmerkingen, zoals ‘laten we dan ook alle pubs platwalsen. Dat zal een goede manier zijn om het aantal besmettingen omlaag te brengen.’ Een ander stelde voor om met het Britse parlement te beginnen, ‘omdat ze daar volledig zijn losgeslagen.’ Een twitteraar kwam met het niet langer hypothetische scenario dat mensen de volgende boodschap krijgen:

‘Meneer, u bent positief op corona getest. Voor ieders veiligheid gaan wij uw huis bulldozeren.’

‘Mag ik eerst nog wel mijn spullen inpakken voordat ik vertrek?’

‘Tijdens de vernietiging bent u in uw huis. Een fijne dag nog.’ (1)

Strenge lockdown = hoog aantal besmettingen en slachtoffers

Groot Brittannië is een van de landen met de strengste social distancing en lockdown maatregelen, met als direct gevolg een verhoudingsgewijs zeer hoog aantal doden en besmettingen – als we de statistieken en testresultaten tenminste moeten geloven.

We blijven erbij vermelden dat de gebruikte testen ook positief uitslaan bij tal van andere virussen en zelfs bacteriën (zoals een gewone verkoudheid), maar iedereen automatisch de diagnose ‘corona’ krijgt. Dat gebeurt ook met de meeste sterfgevallen, uitgezonderd degenen die overduidelijk aan iets anders zijn overleden, zoals slachtoffers van ongevallen. Maar zelfs dan worden die in sommigen Amerikaanse staten toch meegeteld om de statistieken verder op te voeren, en de angst bij de bevolking er flink in te houden.

‘Angst is geen taak van de media’

Op 8 augustus schreef columnist Irene van den Berg in de papieren editie van De Gelderlander dan ‘angst geen taak van de media is.’ Ze wees erop dat de Britse crisisraad Sage (vergelijkbaar met ons OMT), in een advies aan de politiek voorstelde om de media te gebruiken om ‘het gevoel van persoonlijke bedreiging te vergroten‘. De ‘aanvaardbaarheid, uitvoerbaarheid en effectiviteit’ hiervan zou ‘hoog’ zijn, al zou het tevens ‘kunnen leiden tot negatieve bijwerkingen.’

Dat opzettelijk zaaien van zoveel mogelijk angst en paniek om een griepachtig virusje heeft het afgelopen half jaar ook in ons eigen land uitstekend gewerkt. Van den Berg: ‘Ook hier kun je geen krant openslaan of televisieprogramma kijken, zonder te worden bedolven onder onheilspellende berichten. Is er al een tweede golf? En nu dan? En nú dan?’ Journalisten zijn volgens haar ‘getraind’ om zich vooral op het negatieve te richten.

‘Het 8-uur journaal meldde dinsdag bijvoorbeeld dat het aantal coronabesmettingen was verdubbeld, en dat er ook flink meer ziekenhuisopnames waren. Het viel me meteen op dat het aantal overleden coronapatiënten niet werd genoemd. Een blik op de RIVM-website leerde dat dat er zes waren, drie minder dan de week daarvoor. Geen goed bruggetje naar de bezorgde deskundigen die na de cijfers in beeld kwamen en mensen opriepen zich beter aan de regels te houden.’ (2)

Xander


(1) RT
(2) De Gelderlander (papieren editie)
Afbeelding: CyberComputers ,Pixabay

Zie ook o.a.:

09-08: Corona terreurstaat Duitsland zoekt medewerkers om kinderen bij hun ouders weg te halen
06-08: Statistieken tonen tegendeel aan van Ruttes ‘virus maakt gevaarlijke opmars’ leugen
05-08: Hoofdredacteur Duits magazine: Dag van de Vrijheid in Berlijn was een van grootste demonstraties ooit
03-08: UNICEF: Veel meer kinderen sterven door lockdowns dan door Covid-19
02-08: ‘Duits gemeenteraadslid klapt uit de school: Volgende lockdown rond 30 augustus en duurt maanden’
28-07: Groep artsen VS komt in verzet; Facebook bant hun 17 miljoen keer bekeken video
27-05: ‘Corona pandemie hoax veroorzaakt totale chaos die het Westen doet wankelen’(/ Nog een Nederlandse huisarts die zich uitspreekt: Onder het motto corona vinden er grove mensenrechtenschendingen plaats)
25-07: ‘Deze 10 stellingen bewijzen het gelijk van Viruswaanzin; kabinet moet daarom aftreden’
17-07: Statistieken bewijzen definitief dat Zweden zonder lockdown beste corona strategie had
11-07: Nijmeegse hoogleraar bevestigt dat lockdown pure paniek en onnodig was
07-07: Grote Groene Reset begint… (/ ‘Het echte nieuwe normaal? Met een minimaal basisinkomen thuis moeten blijven en enkel nog TV kunnen kijken)
05-07: Hoogleraar immunologie Capel: DNA schade aan complete generaties door 1,5 meter samenleving
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn
15-06: Aanstaande corona noodwet betekent einde democratische rechtsstaat en begin tirannie’

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

22

 1. Een onzin bericht.Ik weet niet waar deze dame het vandaan heeft,maar ik geloof er niets van!!!!!!!

 2. @Stephan:
  Inderdaad!!
  Het beste verweer is de angst loslaten, géén leugenpers meer kijken/luisteren die dagelijks met valse cijfers nog steeds proberen de schrik erin te houden.
  Ons normale leven opnemen, beste Stephan, is in belgie evenwel al moeilijker gemaakt, mede dankzij de bange schaapjes…immers: als je betrapt wordt zonder mondmasker dan krijg je een boete van 250€, er zijn zelfs al agenten die op de loer gaan liggen om burgers te kunnen betrappen!
  Maar er zijn ook dappere vlamingen die dan weigeren de boete te betalen en hun stadsbestuur voor de rechter slepen met dwangsommen tot de mondmaskerplicht opgeheven wordt.
  Want intussen gelden niet enkel de federale maatregelen maar ook per gemeente mogen burgemeesters zelf regeltjes opstellen – en allemaal verschillend natuurlijk.
  Bovendien heeft een burgemeester niet eens de bevoegdheid om zijn inwoners ook maar iets te verplichten want een burgemeester wordt niet rechtstreeks verkozen door de bevolking.
  Daarom komen ook steeds meer belgen/vlamingen over de grens bij onze NL buren hun inkopen doen…zónder mondmasker en waar men zich normaal gedraagt!
  Rutte weet dat hij de mondmaskerplicht niet kan afdwingen bij de bevolking…gelukkig maar voor ons, belgen.
  Het protest tegen deze bangmakerij en dictatuur groeit met de dag.
  De politiek en hun adviseurs ‘viro-lógen’ blijven deze extreme griep uitmelken om wurgmaatregelen te kunnen blijven opleggen en door te blijven rekken, nu reeds zés maanden, wekken ze zelf toenemend protest op tegen deze ‘tijdelijke’ maatregelen….de angst en paniek verdwijnt, net als het virus en het dagelijks bestoken van de bevolking door de leugenmedia krijgt een tegengesteld effect: de ongeloofwaardigheid neemt toe met elk fake besmettingscijfer.
  Mensen zijn het spuugzat dat er geen ander nieuws meer is dan over corona, dat dan ook meteen bewijst dat het een poging tot hersenspoeling en manipulatie vd bevolking is…ironisch: net door te overdrijven en het blijven rekken van corona door politiek en media veroorzaakt dat wrevel, weerstand en roept op tot protest omdat ze het zelf ongeloofwaardig maken.
  In hun wanhoop om dictatoriale grip te kunnen krijgen op de bevolking, veroorzaken politici en media net het tegengestelde wat ze beogen én waarvoor ze als de dood zijn: eenheid van de bevolking tégen de absurde, onnodige maatregelen…nu reeds is de meerderheid mee want stilaan, door corona te blijven rekken, ziet zelfs de grootste bangerik welk spel er gespeeld wordt.
  Een griepseizoen duurt normaal 10 weken,(coronavirussen zijn griepvirussen) nog nooit in de geschiedenis duurde het langer en zeker geen zés maanden! Dat bewijst welk doel beoogd wordt: kijk wat er gebeurt door de ‘tijdelijke’ maatregelen, hoe de maatschappij gedwongen veranderd wordt, onze grondwet, onze burger- en mensenrechten met de voeten getreden worden en je begrijpt waarvoor deze seizoensgriep gebruikt wordt door machthebbers.

  @Xander:
  “Britse media onthulden afgelopen week plannen dat de regering de bevoegdheden van gemeenten fors wil uitbreiden,..”
  Ik had graag deze artikels in de Britse media gezien en niet enkel een verwijzing naar een Duitstalig artikel in het blad RT?

  Het lijkt wel zoals destijds bij de pest toen alle lijken en huizen moesten verbrand worden…dus mogelijk nepnieuws?

 3. Serieus? Er komen steeds meer aluhoedjes lijkt het eel……treurig!

 4. Angst is geen taak van de media.
  Blijkbaar snapt xander zijn eigen zinnen niet
  Als er ergens angst gezaaid wordt is het hier wel

 5. Dat wil dus zeggen dat men geen vertrouwen heeft in die ontsmettingsmiddelen die men thans spuit. Dus dat is een bedrog? Het werkt niet tegen de virus?

 6. Mensen, mensen….. er is een hoop aan de hand in onze politiek, ambtenarij, en wetenschappelijke instituten. Ik zal de laatste zijn die ontkent dat onze graai cultuur er toe heeft geleid dat er gigantische belangenverstrengelingen hebben plaatsgevonden.

  Natuurlijk zitten hier gefrustreerde machtswellustelingen tussen die van alles roepen om hun 15 minutes of (covid) fame te bereiken, en hopen op misschien een extra bron van inkomsten bij 1 van die commerciële geldstromen vanuit de belanghebbende multinationals. We moeten alleen niet doorslaan in onze bovenkamer dat alles wat geroepen of geschreven wordt morgen ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht.

  In Duitsland zouden besmette kinderen worden gescheiden van hun ouders, en in opvangcentra worden geplaatst…. in Engeland wordt die geroepen onzin vertaald in prive woningen platwalsen enz…. je kunt natuurlijk ver gaan met die bullshit maar vergeet niet dat het vaak loze onzin is van een paar doorgeslagen gekken. Denken jullie nu werkelijk dat die paar 100 miljoen Europeanen dit werkelijk zullen gaan accepteren? Het gros daarvan leeft gewoon hun leven als het oude normaal en laat die druktemakers maar wat blèren. Ik persoonlijk heb nog nooit een mondkapje gedragen, 1,5 mtr afstand gehouden, of gereserveerd voor een coronaplek in een restaurant.

  Ik woon in Eindhoven wat samen met zijn omliggende gemeentes rond de 500.000 mensen telt en merk weinig bij de gewone man in het dagelijks bewegen van deze regels die iedereen ondertussen kotsbeu is. Bedoel een evenement kunnen ze verbieden…. een voetbalstadion leeg laten, openbaar vervoer regeltjes opleggen…. maar dan houd het al vlug verder op.

  Denk je nu echt dat ze mijn kind uit mijn huis zouden kunnen halen en het daarna laten platwalsen? Kom toch mensen…. gebruik je gezonde verstand en leef je leven. Doe gewoon aan gezonde ongehoorzaamheid en straal dat aan je medemens uit. Spreek die ene bruikbare idioot aan op zijn verstorende mondkapjes gedrag desnoods maar laat je niet gek maken. Alleen 1 ding hoop ik nu wel…. en dat is dat we met zijn alle niet vergeten wie ons dit aan heeft willen doen!

  Alle ophef en uitkomsten van de commissies Europa wijd na de eerste soortgelijke poging van 2009 is iedereen schijnbaar de jaren daarna vlug weer vergeten. Stem anders…voer desnoods rechtszaken tegen de gevestigde orde en negeer de mainstreammedia voortaan volkomen. Als je niet meewerkt aan die onzin is het zo voorbij. Als alles wat ze roepen aan dovemansoren is gericht houd het roepen vanzelf op. Ik wens iedereen verder wijsheid, kracht en een hele rechte ruggengraat!

 7. @ De Zilveren Tong : 3:57 pm. Heeft alles te maken met Agenda21. Willens en wetens de eigen bevolking terroriseren en gevangen zetten, en de hele politieke elite zit in het complot, van “links tot rechts”.

 8. Eerst hun scooters op de schroothoop en daarna het huizenblok afbreken en vervangen door 200k appartementen voor Tesla-rijders zonder lastige procedures met inspraak.

 9. ach,wat moet ik erop zeggen>van de pot gerukt , krankjorum , opsluiten in een krankzinnigenhuis,en daar in een isoleercel. corona en ook die zg opwarming door mensen veroorzaakt is de nieuwe religie geworden met imbecielen als leiders.

 10. Denk er even over na, hoeveel miljoenen rechtzaken er zullen volgen, als ze – politiekers en de ambtenaren virologen- ooit toegeven , dat dit een verborgen agenda van oppressie dient, omdat ze de corruptie waar ze zelf hebben voor gezorgd en mee rijk zijn geworden niet meer in de hand hebben.
  Dat kunnen ze simpelweg niet.
  Misschien doen zoals het volk, in libanon, daar verlaten de landverraders en de ratten nu ook het zinkende schip ?
  Dacht het ook niet, we zijn een volk van ja knikkers en burenverraders, die graag in angst leven.

 11. Correctie voorgaande reactie dezerzijds: mede-reageerder i.pv. meder-reageerder ….

  Alle reden voor het platgooien van Johnson’s huis: zijn partner en hij: beiden besmet (geweest)

  Moet iemand die zich zo in de war toont, niet onmiddellijk, na rechterlijke machtiging, worden opgenomen
  in een psychiatrische kliniek?

  En: journalist Jensing, tagesschau.de, beweert dat het bericht over de al besloten 2e lockdown, niet klopt.
  Als dat inderdaad niet waar zou zijn, dan was er toch een ontkenning gekomen van A. Mekler? (geen typefout …)

 12. Het kan uiteraard nog gekker! Een besmetting in een vliegtuig waargenomen – hup vliegtuig vernietigen. Een besmetting in een voetbalstadion – hup voetbalstadion plat. Een parlementarier besmet – hup al die lui preventief ruimen. Enz. Als mensen nu nog niet inzien dat dit allemaal niks met gezondheid maar met macht te maken heeft dan weet ik het niet meer…

 13. En al die moslimgemeenschappen? Enclaves van pakistanen, indiers, afghanen? Conservatieve islamietjes die hun hoop stellen op allah de grote en zich nergens wat van aantrekken?
  Volgen die ook mooi de maatregelen van de kuffars of is de taak van opvolging/handhaving daar al in handen gegeven van de sharia politie die laat begaan?
  Hoe staat het met besmettingen door onwillige moslims? Of worden die niet besmet/ziek?
  Volslagen krankzinnig. En volgens mij een testcase om te zien hoever dat politiek crapuul de bevolking kan drijven voor ze protesteren…
  Zijn dan overigens het parlementsgebouw, de ambtswoning van de premier en overal waar hij is geweest (buckingham palace? Koninklijk paleis?) al platgewalst, want premier johnson was toch ook besmet en ziek door corona??
  Dan moeten ze wél consequent zijn, hé?

 14. Ik vind dat het allemaal heel ver gaat.Weet ook niet wat ik moet geloven .
  Het lijkt wel of de builenpest rond gaat.
  Dat de corona er is weten we dat is niets nieuws . Ik geloof ook wel dat het meer is als een gewoon griepje. deze zou allang onder controle zijn.
  Naar mijn mening wordt er van beide kanten angst gezaaid en zien we door de bomen het bos niet meer.er is niets erger dan angst. Angst over een ziekte of angst voor de overheid .
  Beiden slecht voor onze gezondheid . dus ik zou zeggen dat beide kanten even rust in lassen .
  een mens lijdt meer voor het lijden dat hij vreest .
  we mogen best onze ogen en oren open houden maar wat wel belangrijk is dat we nieuws krijgen wat goed gecheckt is en de bronnen duidelijk zijn na te trekken.
  ook al hecht ik veel waarde aan deze site . ben toch bang voor de paniek die gezaaid wordt.
  En dan aan weer’s kanten .

 15. Meneer we gaan uw huis platgooien want het is besmet met uw covid .
  Das goed hoor ik heb net aangifte gedaan bij het politieburo met mijn besmette vingertjes
  dus kunt u gelijk daar ook ff bulldozeren!!!!

 16. Waren er maar meer journalisten als Irene van den Berg.
  Gelukkig raken steeds meer mensen ontsmet van de angstterreur der Gatesmarionetten in diverse landen.

  Heel mooi bericht dankzij een meder-reageerder bij voorgaand artikel: een Duitse politiecommissaris schaarde zich
  aan de zijde van zijn mede-burgers.
  Inmiddels is de link verspreid, internationaal.
  Dat geeft de burger letterlijk en figuurlijk moed.
  Het helpt heel goed bij het ontangsten der schapen.

 17. Telkens wanneer ik denk, ‘het kan niet gekker’, komen ze met iets nieuws en blijkt het toch nog gekker te kunnen. Gek wordt ik er van!

Comments are closed.