Oekraïne en boeren leiden af van de echte pijn: een diepe Europese schuldencrisis die nu losbarst

—————————————————————————————————————————————–

‘2023 wordt year of hell’ met mega inflatie, instortende levensstandaard, revoluties en oorlog – Top Wall Street banken weigeren euro-staatsschulden als onderpand – ‘Europa kan op dit moment niet eens meer ademhalen’

—————————————————————————————————————————————–

De boerenprotesten en de oorlog in Oekraïne, met daaraan verbonden de door het World Economic Forum gewilde almaar ernstiger wordende energie- en voedselcrisis, trekken in zowel de reguliere als alternatieve media nog altijd veel aandacht, net als de vele klimaathoax berichten over het zogenaamd ‘uitzonderlijke’ warme weer, en natuurlijk de enorme aantallen berichten over gevaccineerde mensen die dagelijks bij bosjes omvallen. Allemaal belangrijke zaken, maar wat in AL onze levens al op korte termijn de nodige pijn zal veroorzaken is een Europese schuldencrisis die nu aan het losbarsten is. Als u dacht dat het leven nu al bijna onbetaalbaar geworden is, staan u zeer nare verrassingen te wachten zodra de euro nog meer van zijn waarde verliest en alles zó duur wordt, dat alleen al in Nederland miljoenen mensen in armoede dreigen te worden gedrukt.

Media en politiek doen valselijk overkomen alsof de personeelstekorten in bijna alle sectoren worden veroorzaakt door een sterk aantrekkende economie, in combinatie met een hoog ziekteverzuim dat zou worden veroorzaakt door long Covid, het weer, klimaatverandering, stress, teveel inspanning, fijnstof, pijnstillers, bestrijdingsmiddelen, te weinig slaap, en noem maar op. De almaar absurder wordende verklaringen zijn voor veel mensen de definitieve bevestiging dat de enige echte oorzaak de mRNA genmanipulatie injecties zijn.

Maar zoals we in 2020 al voorspelden zijn die ‘heilig’ en onaantastbaar verklaard, mede omdat een openlijke erkenning door de politiek zou moeten leiden tot het ontslag en het terug- en aftreden van veel bewindslieden en parlementariërs, die dan het risico lopen gerechtelijk te worden vervolgd wegens massale dood- en gezondheidsschade door schuld. Dus blijven dagelijks nieuwe mensen en zelfs kinderen geboosterd en daarmee opgeofferd worden op het altaar van de klimaat-vaccinatie elite, die zichzelf uit alle macht in het zadel probeert te houden.

Top Wall Street banken weigeren eurostaatsschulden als onderpand

Iedereen klaagt over de sterk gestegen prijzen in de supermarkten. De meeste mensen zijn in korte tijd zo’n 15% tot 20% of meer kwijt aan hun normale boodschappen, wat vooral voor gezinnen en lage inkomens onbetaalbaar aan het worden is. Velen snakken naar een terugkeer naar normaal, maar we hebben helaas slecht nieuws: het zal voorlopig alleen maar veel erger worden.

De euro is – zoals we al jaren geleden voorspelden – sterk in waarde gedaald tot ongeveer het niveau van pariteit met de Amerikaanse dollar. Deze waardedaling zal verder doorzetten, en dat heeft vooral te maken met de onhoudbare Europese schuldenlast en het al 8 jaar durende nul/negatieve rentebeleid van de Europese Centrale Bank, die er uitsluitend op is gericht de euro overeind te houden ten koste van de welvaart van de burgers van met name de rijkere eurolanden zoals Duitsland en Nederland.

Teken aan de wand dat er een ongekende Europese schuldencrisis gaat losbarsten is dat de drie grootste ‘Wall Street’ banken weigeren om Europese staatsschulden (eurobonds) als onderpand te accepteren. Deze schuldencrisis is de echte reden dat de EU leiders weigeren te onderhandelen met Rusland, en er alles aan doen om de uitgelokte oorlog in Oekraïne te verlengen en verhevigen door deze letterlijk van nieuwe brandstof, wapens en financiën te voorzien.

‘Ze denken dat ze een nieuwe monetair systeem kunnen opzetten,’ zegt de Amerikaanse topeconoom en geopolitieke analist Martin Armstrong. ‘Omdat te doen hebben ze oorlog nodig. Ze denken dat ze die enkel conventioneel (niet nucleair) kunnen houden. Dan kunnen de Verenigde Naties zich opwerpen als de redders in nood en de vredestichters. Daarom krijgen we een ander Bretton Woods, waardoor je alle valuta kunt hervormen en alle schulden daarmee kunt uitwissen. Dàt is wat op de agenda staat.’

Al in september extreme druk op financieel systeem

Daar waar in de periode 2008-2011 andere oplossingen – zoals het opsplitsen van de eurozone en/of het herinvoeren van (al dan niet parallelle) nationale munten – nog tot de mogelijkheden behoorden, is dat anno 2022 niet meer het geval. Er is nog maar één uitweg uit deze schuldencrisis, en dat is een ‘default’ (zoiets als wanbetaling, feitelijk een (voor-)faillissement). Maar als dat wordt gedaan, dan zouden miljoenen Europeanen wel eens hun parlementen kunnen gaan bestormen, omdat hun pensioenen en andere sociale en financiële zekerheden zullen zijn verdwenen.

Al in augustus en september komt het financiële systeem onder ‘extreme druk’ te staan, waarschuwt Armstrong, en zullen er heftige zaken gaan gebeuren. De economische pijn is er al en wordt nog veel erger, vooral in Europa, waar de levensstandaard voor de gewone burger fors zal gaan dalen (zoals reeds openlijk is aangekondigd door minister Kaag). Bovendien veroorzaakt de almaar zwakker wordende positie van de EU een internationale vlucht naar de dollar.

‘2023 wordt year of hell’

‘We staan werkelijk voor een reusachtige financiële crisis,’ vervolgt de topeconoom. ‘Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn ze jaar na jaar blijven lenen, zonder ooit maar de intentie om iets terug te betalen.’ Armstrongs ‘Socrates’ computer, een soort zelfontworpen A.I. die al tientallen jaren vaak zeer nauwkeurig (soms op de dag af) belangrijke trends en gebeurtenissen wist te voorspellen, wijst het jaar 2023 aan als een ‘year of hell’.

‘Onze computer voorspelt dat 2023 wordt getroffen door een ‘oorlogscyclus’, maar er is ook sociale onrust. Vanwege inflatie krijg je dus revoluties en dergelijke. Onze verwachting is dat olie in 2023 dramatisch gaat stijgen, en ik denk dat voor benzineprijzen hetzelfde geldt (alsof die niet al hoog genoeg zijn!). Dit is nog niet voorbij. De euro is op sterven na dood… Onze computer voorspelt stijgende grondstofprijzen en een doorzettende daling van de euro.’

Armstrong noemt hierbij niet de ‘oplossing’ die de Europese elite aan het voorbereiden is: een financiële reset, een gezamelijke Europese Superstaat begroting, een Central Bank Digital Currency (volledig digitale euro) en het uitbannen van cash geld, wat mogelijk al eind 2023 moet zijn gerealiseerd, en wat totalitaire controle over alle onderdanen in de EU mogelijk zal maken.

‘Europa pleegt zelfmoord’

De Hongaarse premier Viktor Orban merkte onlangs terecht op dat Europa ‘zelfmoord’ pleegt (zie ook ons artikel van…… ). De sancties doen de EU veel meer pijn dan Rusland, dat financieel en economisch juist flink in de lift zit. ‘Het is als een schot in de longen. Ze kunnen op dit moment niet eens ademhalen,’ is Armstrongs overtuiging aangaande de situatie van Europa.

Deelnemers van de ‘2022 World Economic Conference’ in Orlando van 11 tot 13 november krijgen gratis Armstrongs aanstaande boek ‘Manufacturing World War III – Why the West NEEDS war & why it will lose’. Met andere woorden: het jarenlange streven van het Westerse VS/EU/NAVO complex om Rusland en daarna ook China uit te schakelen, zal mislukken. De arrogante koers van ‘onze’ leiders zal juist tot onze financiële, economische, en maatschappelijke ondergang leiden, en als het onverhoopt inderdaad tot een ‘hete’ oorlog komt waarbij (beperkt?) kernwapens worden gebruikt, ook tot de ondergang van onze ooit vrije en hoogstaande beschaving.

 

Xander


(1) USA Watchdog

Zie ook o.a.:

16-07: Verenigde Staten gebruiken Oekraïne om concurrent EU uit te schakelen; Rusland en China lachende derden
06-07: Noorse supermarkten verplicht alle aankopen burgers aan overheid door te geven (Automatische belastingafschrijving en totale controle inkomsten / uitgaven vanaf 2023 – 2025 ook in Nederland – Euro zakt fors in waarde / megacrash ECB weer stap dichterbij)
21-05: Bitcoins en andere crypto’s zullen tijdens de komende crisis in beslag worden genomen

2021:

20-12: Het ‘echte plan’ volgens miljardair: Volken met geweld hun eigen regeringen laten opruimen
19-12: De echte reden van de lockdown: ECB staat op instorten, financiële crash EU nabij
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval
18-10: Euro Evangelie’ economisch journalist Arno Wellens: Digitale ID en totale EU controle in 2022
27-09: Topeconoom Armstrong: ‘Wereldwijde Great Reset machtsovername zal na 2022-2023 falen
05-06: Financiële Reset: Invoering digitale IMF wereldmunt nu zeer dichtbij (/ Ook plannen VN voor communistische wereldregering worden steeds serieuzer)

2020:

25-07: The Switch: Overheden willen cash geld verbieden en volledig digitale munt invoeren
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
24-05: Wereldwijde Pleite Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
22-03: EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)