Lockdown VS veroorzaakt nu al explosie van zelfmoorden en criminaliteit

—————————————————————————————————————————————–

In 2 weken bijna 10 miljoen werklozen erbij is begin van nieuwe Grote Depressie – ‘Verzet u tegen alle tirannen die dit virus als excuus gebruiken om economisch zelfmoord te plegen, en miljoenen mensen in armoede te storten’

—————————————————————————————————————————————–

Waar kritische experts al weken voor waarschuwen, begint nu al zichtbaar te worden in de Verenigde Staten. In tal van steden en gebieden is er een explosie van criminaliteit en zelfmoorden. De lockdown maatregelen zouden daarom wel eens veel meer slachtoffers kunnen gaan eisen dan het virus zelf, zeker als bedacht wordt dat er in slechts twee weken tijd bijna 10 miljoen werklozen bij zijn gekomen, wat volgens veel analisten het begin van een nieuwe Grote Depressie inluidt. De roep om een snelle terugkeer naar de normale situatie, zodat de economie weer op gang komt en kwetsbare groepen goed beschermd kunnen worden, neemt daarom toe.

Omdat de Amerikaanse politie vooral bezig is met het handhaven van uitgaansverboden, en overvolle gevangenissen kleine criminelen vervroegd hebben vrijgelaten om te voorkomen dat het virus iedere gevangene besmet, is het aantal inbraken en diefstallen in veel steden schrikbarend toegenomen.

In New York ging het aantal inbraken bij commerciële bedrijven in de tweede helft van maart met 75% omhoog (t.o.v. dezelfde periode vorig jaar). Positief is dat het aantal verkrachtingen en moorden in New York met 20% afnam. Dat is natuurlijk logisch verklaarbaar: door de lockdown maatregelen komen mensen elkaar veel minder vaak tegen. Desondanks steeg de totale criminaliteit in New York in februari met 22,5%.

Kleine criminelen worden vrijgelaten

In Seattle verbood de politie zelfs om ‘kleine’ criminelen naar de gevangenis te sturen. Gevolg: in de 28 daarop volgende dagen nam het aantal inbraken met 87% toe. Houston zag ook een stijging van het aantal inbraken met bijna 20%.Ernstige geweldplegingen namen met 19,3% toe, huiselijk geweld met 6%. Dan willen de autoriteiten in Harris County ook nog eens ‘niet gewelddadige’ criminelen gaan vrijlaten.

In San Francisco is het aantal inbraken en overvallen juist gedaald, maar steeg het aantal berovingen, auto diefstallen en huiselijke geweldplegingen. Vanwege de vele inbraakpogingen en het flink toegenomen vandalisme timmeren meer restaurants en winkels hun panden dicht, een verschijnsel dat ook elders in de VS is waargenomen. (1) Ook uit andere steden komen berichten over een forse stijging van het aantal huiselijke geweldplegingen (3).

‘Honger verandert eerlijkste persoon in voedseldief’

‘Compleet krankzinnig,’ geeft de Amerikaanse econoom Martin Armstrong als commentaar. ‘Sluit mensen thuis op, dan worden ze uit pure frustratie gewelddadig. De armen zullen het hardst worden getroffen, want zij leven van loonstrook tot loonstrook. Het is dus niet vreemd dat zij winkels gaan plunderen. Iedereen weet dat honger zelfs de meest eerlijke persoon in een voedseldief zal veranderen. Tijd dus om de elite, die nooit naar de gevolgen van hun theorieën kijken, te stoppen.’

Als u denkt: ik heb nog niets gelezen dat dit in Nederland ook is begonnen, dan moet u bedenken dat de Amerikanen veel eerder hun recente cijfers publiceren, vaak al binnen een of twee weken. In Nederland worden ongeveer alle statistieken opzettelijk met grote vertraging –meestal enkele maanden of nog langer- gepubliceerd, waardoor negatieve trends niet prominent in de actualiteit verschijnen.

‘Reactie overheden veroorzaakt meer ellende dan het virus’

‘Als je het levensonderhoud van mensen opoffert, veroorzaak je dat veel mensen wanhopig worden, omdat ze geen uitweg meer zien,’ schrijft ook analist Mac Slavo. ‘We krijgen een geestelijke gezondheidscrisis tijdens een economische depressie waarin ons leven heel moeilijk zal worden. Dit virus is niet langer het probleem, maar de reactie van de overheid. Sommige politici beginnen dit door te krijgen; de burgemeester van Knox County zei dat het ‘opofferen van de wereldeconomie’ geen goed antwoord op het coronavirus is geweest. ‘De waarheid is dat een zieke economie zieke mensen produceert’.’

Burgemeester Glenn Jacobs wees erop dat in heel 2019 in zijn county 83 mensen zelfmoord hadden gepleegd, en nu in 48 uur tijd al 8. ‘Dat is bijna 10 procent, in slechts 2 dagen. Dit is echt heel schokkend. Hebben we echt voor de beste benadering gekozen? Kunnen we niet zo op corona reageren, dat we de economie intact houden, de mensen gewoon laten werken, en ze zo ondersteunen met hoop en optimisme, in plaats van wanhoop en vertwijfeling?’

‘Verzet u tegen de tirannen die economische zelfmoord plegen’

Slavo: ‘Laten we Jacobs bedankt voor zijn verzet tegen alle tirannen die dit virus als een excuus gebruiken om economisch zelfmoord te plegen, en miljoenen mensen in armoede te storten. Laten we de realiteit onder ogen zien: het is tijd om de economie weer op te starten, en proberen te redden wat er nog van over is. Hoe langer dit voortduurt, des te slechter zal onze situatie worden.’

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Armstrong Economics
(3) Sacramento Bee
(4) SHTFplan via Zero Hedge
Afbeelding: Hasty Word, Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

07-04: Nederlandse huisarts heeft al 8 corona patiënten genezen met hydroxychloroquine
07-04: ‘Bill Gates is de allergrootste bedreiging voor uw toekomst’
06-04: Duitse topadvocaat gezondheidsrecht klaagt staat aan vanwege ‘zeer schadelijke, maar onnodige’ corona maatregelen
05-04: Antiviral Research meldt mogelijke doorbraak medicijn tegen corona
05-04: Bill Gates bevestigt komst van wereldwijd vaccinatiepaspoort
04-04: Britse oud-opperrechter ziet ‘een hysterisch verval naar een politiestaat’
04-04: Inwoners Wuhan zeggen dat er in realiteit 100 x zoveel corona slachtoffers zijn
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland
02-04: In 4 weken tijd meer Nederlanders dood door corona dan in heel 2018 door griep
02-04: Oud-directeur Instituut Microbiologie verkettert lockdown maatregelen als ‘economische zelfmoord’
01-04: ‘Amerikaanse inlichtingendiensten bevestigen dat China opzettelijk liegt over corona cijfers’
01-04: FBI document: ‘Chinese wetenschapper gepakt die dodelijke virussen de VS in probeerde te smokkelen’
31-03: Italiaanse staatszender RAI berichtte in 2015 over Chinese experimenten om mensen met corona te besmetten
30-03: Britse corona wet geeft overheid macht om iedereen zonder proces onbeperkt op te sluiten, te behandelen en weg te werken
……….
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
……..
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
………
17-03: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in; EU zal volgen
………
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
………
26-02: ‘Verhoogde invoering 5G in China en andere landen kwetsbaarheid voor corona virus?’
………
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering
………
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. @DrM 6:13 PM op 9/4. Daar ben ik ook zeker van. Er zullen massaal failissementen komen, en grote werkloosheid. En dan is het natuurlijk duidelijk, dat de uitkeringen in aantallen giga zullen stijgen. En wat doet de politieke leiding in Europa en ook elders, geld bijdrukken, dat nergens gedekt wordt door een tegenwaarde als goud b.v. Een depressie zal er komen, veel erger als die ooit geweest is.

 2. Ehm, het gaat niet alleen om kleine criminelen die worden vrijgelaten. Zelfs moordenaars worden gewoon de straat opgestuurd.
  Tegelijktijd zijn de overwegend democratische staten bezig om de vuurwapenwinkels dicht te krijgen zodat de burgers zichzelf niet kunnen verdedigen. Trump heeft dat voorlopig weten tegen te houden, maar het geeft wel aan dat links druk bezig is om ook hier in de VS de zaken volledig om zeep te helpen

 3. Op https://www.imf.org/en/News/Articles/2020/04/07/sp040920-SMs2020-Curtain-Raiser “Confronting the Crisis: Priorities for the Global Economy” het volgende:

  “Where We Stand: the Status of the Global Economy

  First, let’s look at where we stand. We are still faced with extraordinary uncertainty about the depth and duration of this crisis.

  It is already clear, however, that global growth will turn sharply negative in 2020, as you will see in our World Economic Outlook next week. In fact, we anticipate the worst economic fallout since the Great Depression.””

  Een economische crisis die nog erger zal zijn dan de Grote Depressie van de jaren ’30 van de vorige eeuw.

 4. De zoektocht naar de waarheid begint bij de Bijbel. De Bijbel ontmaskert de leugen.

 5. Op https://nos.nl/liveblog/2329896-aantal-coronapatienten-op-ic-stabiel-rivm-148-coronapatienten-overleden.html “Aantal coronapatiënten op IC stabiel • RIVM: 148 coronapatiënten overleden”:

  “Bank of England zet geldkraan voor overheid wagenwijd open

  De Britse overheid kan ongelimiteerd ponden opnemen bij de Britse centrale bank. De maatregel is genomen om op korte termijn ruimte te creëren om de economie te stimuleren.

  Het is een omstreden besluit. In de economische wereld wordt gewaarschuwd dat het kan leiden tot ‘Zimbabwaanse toestanden’. Als de overheid ongelimiteerd geld kan uitgeven, kan dat de waarde van de munt ondermijnen en leiden tot hyperinflatie, zoals onder meer in Zimbabwe is gebeurd.

  Het gaat om een faciliteit waarbij de overheid normaal gesproken over een bedrag van zo’n 400 miljoen euro kan beschikken. Nu wordt het plafond geschrapt en kan de overheid in theorie over oneindig veel geld beschikken. Bij de crisis in 2008 werd een vergelijkbare maatregel genomen en nam de overheid een bedrag van bijna 23 miljard euro op.

  De centrale bank benadrukt dat het een tijdelijke maatregel is en dat de Britse overheid voornamelijk op de markt geld blijft lenen door staatsobligaties uit te geven. Als de overheid gebruik maakt van de faciliteit dan moet het geld ook weer worden terugbetaald, uiterlijk voor het eind van het jaar.”

  Dit gaat onherroepelijk fout, gaan als eerste in Groot-Brittannië banken omvallen?

 6. Vandaag daar, morgen hier. Er staat ons nog heel veel te wachten. God verhoede het.

 7. Tijd voor het beest systeem van satan waar alles digitaal is en alles op elkaar aangesloten is…

 8. Eigenaardige reactie op het feit dat de enige waarneembare en tastbare god op deze wereld geld is .
  Als hij gemist wordt reageert de mens kwaadaardig en is hij tot alles in staat.

  Op de andere zo aanbeden goden die niet helpen , maar wel de hemel beloven na het lijden is de reactie gelaten.
  De agressiviteit komt pas naar boven als ze mensen kennen die niet in hun droom god geloven.

  Wie begrijpt de dwaasheid en naiviteit van de twee voetige proletarier.

 9. Peter,
  Lees eens dit profetische boek de Bijbel.
  Velen klagen ,maar weinigen zijn op zoek ondanks dat het woord de oplossing biedt

 10. Geen inkomsten meer hebben, drijft mensen uiteraard tot wanhoop!
  Er zullen miljoenen doden vallen, niet door het COVID-19 virus, maar door de wereldwijde economische afsluiting!

 11. Waar dit allemaal op uitloopt, wie zal het zeggen?
  Het is wel zo dat in een steeds chaotischer maatschappij grondrechten nogal gemakkelijk opzij worden geschoven.
  De weg naar dictatuur wordt geplaveid met noodzaak.

Comments are closed.