In 4 weken tijd meer Nederlanders dood door corona dan in heel 2018 door griep

—————————————————————————————————————————————-

Waarom de vergelijking met een gewone griep (0,24% tot 0,6% sterfte in 2018) met corona (9,11% tot nu toe) een verkeerde indruk geeft

—————————————————————————————————————————————-

Nog steeds wordt de corona pandemie door velen vergeleken met een gewone griep. Ten onrechte, want corona heeft in precies 4 weken tijd meer Nederlanders omgebracht (1339) dan alle vormen van influenza in heel 2018 bij elkaar. Toen kwamen er namelijk direct aanwijsbaar 1207 mensen om door een influenza virus, met een geschatte oversterfte onder ouderen met 2900 mensen, vermoedelijk (maar niet zeker) door griep. De nu genomen social distancing maatregelen zijn er dus niet voor niets.

De afgelopen 28 dagen zijn er dagelijks gemiddeld bijna 48 mensen overleden aan het coronavirus. Voor de griep bedroeg dat aantal (op basis van het langjarige gemiddelde van 2000) slechts een kleine 5 ½ per dag. Tellen we de geschatte oversterfte van 2900 ouderen in 2018 daarbij op, dan komt het gemiddelde uit op 13,4 griepdoden per dag. (1)

Een juiste vergelijking kan echter pas worden getrokken als ook de corona cijfers over een volledig respiratoir jaar bekend zijn. Dat zal pas eind februari 2021 het geval zal zijn, omdat de eerste Nederlandse besmetting op 27 februari werd geconstateerd, en de eerste persoon op 6 maart overleed.

Waarom de vergelijking met griep een verkeerde indruk geeft

Corona-ontkenners wijzen er terecht op dat veruit de meeste sterfgevallen onderliggende gezondheidsproblemen hadden. Dat is echter bij een gewone griep ook altijd het geval. Door nu steeds op die onderliggende medische problemen van corona doden te wijzen wordt de valse indruk gewekt alsof het gevaar van het virus –afgezet tegen een gewone griep- uit zijn verband wordt getrokken en wordt opgeblazen. Nogmaals: ook veruit de meeste mensen die aan een vorm van griep sterven hebben onderliggende medische aandoeningen.

Stel dat het totaal aantal coronadoden in Nederland op circa 2000 uitkomt, het jaarlijkse gemiddelde van de griep in de periode 1999-2010. Blijkt daar dan uit dat corona inderdaad niet gevaarlijker is dan de griep, zoals sommigen nog steeds beweren? Nee, want het aantal corona doden wordt fors beperkt door de social distancing en (gedeeltelijke) lockdown maatregelen. Over de hele wereld wordt aangetoond dat deze maatregelen, hoeveel economische schade ze ook aanrichten, effectief zijn in het terugdringen van het aantal besmettingen en doden.

Bij een gewone griep hoeven deze strenge maatregelen niet te worden genomen, en dat komt omdat de verspreiding van influenza virussen doorgaans langzamer verloopt, en griep gemiddeld minder heftige verschijnselen heeft en veel minder sterfgevallen veroorzaakt. In extreme griepjaren gebeurt het wel dat de ziekenhuizen uit lijken te puilen met grieppatiënten, maar noodsituaties zoals nu, waarbij er in zeer korte tijd een tekort dreigt te ontstaan aan IC-plaatsen en beademingsapparatuur, komen zelden of nooit voor. De samenleving kan daarom altijd gewoon blijven doordraaien.

Corona veel dodelijker dan een griep

Met gemiddeld 820.000 Nederlanders die jaarlijks de griep krijgen, en 2000 geschatte doden (= 800 meer dan het officieel getelde aantal), had de griep in 2018 dus een sterftepercentage van 0,24%. Tellen we de oversterfte daarbij op, dan komen we uit op 4900 doden = een kleine 0,6%.

De cijfers voor corona: 14.697 vastgestelde besmettingen en 1339 doden = een sterftepercentage van 9,11%. Alleen als het aantal besmettingen op dit moment in werkelijkheid 10 x hoger zou zijn en 146.970 bedragen, en als al die nu nog onbekende besmettingsgevallen het overleven, en er vanaf nu géén nieuwe besmettingen meer bijkomen, zouden de corona sterftecijfers met 0,91% in de buurt komen van een gewone griep. Dat kan nog steeds de uitkomst worden, maar dat weten we helaas nog niet.

Voorzorgsmaatregelen overheid voor bescherming zwakkeren zijn terecht

Uit bovenstaande blijkt daarom dat de overheid terechte voorzorgsmaatregelen heeft genomen, omdat het risico aanzienlijk is dat er een nog veel groter aantal ouderen en zieken aan corona zouden overlijden, indien er geen social distancing en gedeeltelijke lockdown zou zijn afgekondigd.

Immers: je kunt weliswaar heel makkelijk stellen dat iedereen weer aan het werk en naar school moet, en we kwetsbare groepen ‘gewoon moeten afschermen’, maar dan is het, gezien de extreme besmettelijkheid van het coronavirus, vrijwel zeker dat uiteindelijk vermoedelijk ALLE mensen van oudere leeftijd het virus zullen krijgen. Met een inmiddels vastgesteld torenhoog sterftepercentage onder ouderen zou dit neerkomen op een enorm aantal doden, een ware slachting zelfs. Dat sommige alternatieve media kopstukken zeggen dat deze ‘oudjes anders toch wel dood waren gegaan’, komt dan ook buitengewoon cynisch en kil over.

Gelukkig is de verwachting dat we in de komende weken de piek bereiken, en de toename gaat afvlakken. Zodra corona tot stilstand is gekomen, dan moeten er echter nog minimaal enkele ‘strenge’ weken aan worden toegevoegd, want de nieuwe lockdown van honderdduizenden mensen in China laat zien dat het één dag te vroeg opheffen van de maatregelen de ellende weer van voor af aan kan laten beginnen.

 

Xander

(1) Volksgezondheidenzorg.info
Afbeelding: Enrique Lopez Garre, Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

02-04: Oud-directeur Instituut Microbiologie verkettert lockdown maatregelen als ‘economische zelfmoord’
01-04: ‘Amerikaanse inlichtingendiensten bevestigen dat China opzettelijk liegt over corona cijfers’
01-04: FBI document: ‘Chinese wetenschapper gepakt die dodelijke virussen de VS in probeerde te smokkelen’
31-03: Italiaanse staatszender RAI berichtte in 2015 over Chinese experimenten om mensen met corona te besmetten
30-03: Britse corona wet geeft overheid macht om iedereen zonder proces onbeperkt op te sluiten, te behandelen en weg te werken
29-03: Vaticaan en VN willen wereldwijd staakt-het-vuren vanwege corona
29-03: Meer bewijs dat China liegt: Duizenden urnen in Wuhan wijzen op veel meer doden
28-03: De Israëlische strijdmethode tegen corona: Land opdelen in 16 afgesloten regio’s
28-03: Formeel nog geen noodtoestand, maar Duitse democratie wel buiten werking gesteld
28-03: Experts waarschuwen dat het internet in Europa op rantsoen kan gaan, met streaming als eerste
27-03: IJslandse wetenschappers vinden 40 mutaties van het coronavirus
27-03: Britse oud-premier Gordon Brown roept op tot wereldregering om corona te bestrijden
26-03: Britse universiteit Oxford verspreidt hoax dat helft van de bevolking al besmet is en virus geen gevaar vormt
26-03: 80% Chinese corona testen die naar Europa werden gestuurd blijkt niet te werken
25-03: In China zijn sinds corona 21 miljoen mobiele gebruikers verdwenen
25-03: ‘Duitsland schort woensdag de democratie voor een jaar lang op’
24-03: Tal van analisten zeggen dat de wereld na corona nooit meer hetzelfde zal worden
23-02: Franse artsen lagen premier aan om corona: ‘Regering heeft vanaf het begin gelogen’
23-03: Corona drama’s in Spanje en VS;’’Dit is echt geen griep’ zeggen geschokte artsen
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
21-03: ‘Oproep tot onmiddellijk koerswijziging aanpak coronavirus’
20-03: Gelekte video van arts uit horrorziekenhuis Brabant: Alleen nog maar corona, 25% sterfte
20-03: Instanties zoals RIBW laten ouderen en chronisch zieken nu al aan hun lot over
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
19-03: Science studie: Tot 86% mensen met corona weten niet dat ze besmet zijn
19-03: Nobel laureaat professor Levitt: Geen paniek, hou strikte sociale afstand, dan zal het virus snel verdwijnen

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

49

 1. Beetje raar stuk want wij weten niet hoeveel mensen corona hebben gekregen!!!!! Dat weet het RIVM niet en GGD zei dat er veel en veel meer mensen besmet zijn of zijn geweest. Stel dat er 750000 mensen besmet zijn geweest met dit virus dan zegt dat sterftecijfer iets heel anders!!!

 2. – Volgens website van Rijksoverheid in 2018 was de oversterfte 9400.
  zie https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte
  – Nu zijn er 1650 doden door Corona gevallen, Dus nog 7750 te gaan.
  – In de afgelopen week zijn er gemiddeld ongeveer 150 mensen per dag dood gegaan. Dat lijkt zich te stabiliseren of zelfs af te nemen. Moeten we afwachten.
  – 7750 / 150 = meer dan 50 dagen als het niet gaat verminderen. Is niet waarschijnlijk.
  Kortom 4 weken lijkt me niet correct.

  En als we minder doden in Nederland willen kunnen we per jaar kunnen we ook het roken te verbieden.
  – Per jaar 10.000 doden door longkanker dat voor meer dan 90% wordt veroorzaakt door roken. – Dus dat zou 9000 doden schelen.
  – Wel wat minder belastinginkomsten maar de ziektekosten premies kunnen ook wel wat omlaag dan.

 3. We worden allemaal ziek van de vervuilding om ons heen. Heel simpel. Er hangt bijna continu een giftige wolk boven alle dichtbevolkte gebieden, eigenlijk niet boven maar om ons heen als een vieze deken. Ik ben heel benieuwd naar de statistieken uit dunbevolkte bergachtige gebieden en ik snap eerlijk gezegd niet hoe jullie hier met orientatie op gezondheid nog steeds met artikelen grootschalig brandstofgebruik promoten, kies eens voor de middenweg met aardgascentrales, accu’s, waterstof, er zit zo’n ontzettende rotzooi in kerosine en stookolie. In een gezonde leefomgeving zou het menselijke lichaam in principe alles aan moeten kunnen.
  Kies voor jezelf en de dierbaren om je heen zou ik zeggen, en maak eens een praatje met de lokale zwerfkat.

 4. “() Ondanks de hoge incidentie van griepachtige klachten spreken we niet meer van een griepepidemie omdat er nog nauwelijks influenzavirus wordt gevonden in de monsters die worden afgenomen bij een deel van de patiënten. Vorige week werd in slechts 2% van de monsters van patiënten met een acute luchtweginfectie het influenzavirus gevonden. In 20% van de monsters werd het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) gevonden ()”

  bron rivm 1-04-2020

 5. Artikel klopt niet, in 2018 bijna 10.000 doden door de griep.

  https://www.ad.nl/binnenland/waarom-de-griepgolf-van-2018-vooralsnog-dodelijker-was-en-we-ons-nu-toch-meer-zorgen-moeten-maken~adf64efb/

  En ook dat was niet ongewoon; jaarlijks sterven er tussen de 8 en 10 duizend mensen door de griep, in de winter 2014-2015 zelfs meer dan 50.000

  Er is dus niks ongewoons aan de hand, behalve dat het coronavirus als dekmantel wordt gebruikt door de globalisten om er van alles en nog wat doorheen te drukken.

 6. Zo werkt de manager die geen rekening houdt met leven en levensonderhoud.
  De bureaucratie die alles stipt op tijd wil, maar zelf het allertraagste werkt
  Voor hen komt de wurgslang wel goed uit.

 7. het enige wat men zeker weet: ‘we weten het niet’

  BTW: vandaag is hier in het dorp nog iemand neergeschoten: doodsoorzaak corona; er zat namelijk corona op de kogel 🙂

 8. nuchter bekeken
  genezen uit het ziekenhuis, ligt je eigen risco faktuur al klaar
  a 385eu = 32eu per maand, plus de aankomende jaren ivm longschade
  genezen en dan niet veel te eten hebben, ik zie van beademing af mocht het zover komen

 9. MOD: SVP deze spelling-gecorrigeerde reactie plaatsen ipv mijn laatste, of bíj mijn 1e reactie..BVD

  Bovendien, welk aantal hebben ze “geleend” van de griepdodenlijst van DIT jaar?
  Een lijst die ook dit jaar weer niet volledig zal zijn, wantt ook nu is griep weer geen meldingsplichtige doodsoorzaak

  Een lijstje waar je makkelijk wat van kan “lenen”

  Mogelijkheid van een biowapen/ biofout staat open, toch blijf ik dit in het achterhoofd houden ivm de agenda

 10. Bovendien, welk aantal hebben ze “geleend” van de griepdodenlijst van DIT jaar?
  Een lijst die ook dit jaar weer niet volledig zal zijn, wnat ook nu is griep weer geen meldingsplichtige dood

  Een lijstje waar je makkelijk wat van kan “lenen”

  Mogelijkheid van een biowapen/ biofout staat open, toch blijf ik dit in het achterhoofd houden ivm de agenda

 11. Het CIJFERVIRUS paniek zaai indoctrinatie ! Deze site is inmiddels overduidelijk geïnfiltreerd met trollen die voor de overheid werken. ( deze reactie zal daarom niet geplaatst wordt ( in geval van wel, is dat uiteraard om zich in te dekken, damage controle)

 12. Aangezien er bij Influenza geen meldingsplicht geldt, weet je niet of dit de totalen zijn van Griepdoden.

  Het enige wat je weet is dat dit aantal wél is doorgegeven.

  De vergelijking klopt dus niet, het werkelijke aantal griepdoden wordt nl. niet bijgehouden, en kan dus vele malen hoger zijn.

  Wat dus nog steeds Griep de koning laat blijven van de dodelijke infectieziekten.
  Maar dat houden we dus geeneens bij.

 13. @ Rienus, 10:36 u.
  Volkomen gelijk, Rienus.
  Wat is er in de loop der jaren doelbewust, weloverwogen kapot gemaakt.
  Neem slechts het voorbeeld dat deze volksvijanden 75.000 banen in de gezonsheidszorg hebben vernietigd, de verantwoording van de jeugdzorg hebben overgeheveld naar ambtenaren van gemeenste die daarvoor nimmer gekozen hebben, nimmer geleerd hebben en ook niet willen.
  Dat is slechts één voorbeeld van de oneindig lange rij voorbeelden die te noemen zijn.
  Wat ze bewerkt hebben is een totaal verotte, corrupte overheid onder het beeld van de Baphomet (toen de Rotte aantrad).
  En nu worden deze verraders, mede door de Staatsmedia, door hun veelvuldige verschijningen èn herhalingen, stilzwijgend aanbevolen als ‘redders’ uit de corrona-ellende, terwijl ze ondertussen onverminderd bezig blijven met hun andere verderfelijk zaken: de millieu-gekte, binnenkomst\verzorging asielzoekers, en weer miljarden van ONS belastinggeld wegsmijten aan de nog verbrassende Zuid-Europese landen die hun geldzaken niet op orde hebben.
  Het Nederlandse volk kennende, verbaast het mij allerminst – ja, ik had het zonder enige twijfel verwacht – , dat men deze kliek bij wijze van spreken zou omarmen, waardoor de waardering voor hen in korte tijd van 35% naar meer dan 75% is gestegen!!
  Ik kan niet beweren dat zij de hand hebben gehad in deze crisis, maar dat het hen goed uitkomt is – getuige het voorstaande – is zeer zeker.
  En voor diegenen die het nog niet weten: kijk vol verbazing naar de enorme domheid van een groot deel van het volgzame Nederlandse volk.
  Maar gelooft u het niet: ga maar rustig slapen, zij waken over u!

  Wil ik wel graag vermelden, dat zoals ook op Xandernieuws wordt aangegeven: houd je beslist aan de richtlijnen want op zìch zijn die goed!
  Maar het is weer die verrekte gifslang, ‘onder het gras’…, begrijpt je?
  Groet van Günter.

 14. ‘CORONAMAATREGELEN Zullen Nog Zeker 12 TOT 18 Maanden NODIG ZIJN’
  https://www.scientias.nl/coronamaatregelen-zullen-nog-zeker-12-tot-18-maanden-nodig-zijn/
  Na de 12 of 18 maanden dan begint het pas de economie is dan totaal ingestort.
  We hebben geen medicijnen meer langleven globalisering daar hebben de Chinese waar 80 A 90% van de grondstoffen vandaan komt dankbaar gebruik van gemaakt.
  De Amerikanen dachten met olie de wereld onder controle te hebben maar de Chinese hebben de wereld nu in hun macht en dan heb ik het niet alleen over de grondstoffen voor medicijnen er worden duizenden maar dan ook duizenden onderdelen gemaakt voor de Europese industrie.
  Je kunt veel over Trump zeggen maar hij zag dit en zij we moeten hier in Amerika zelf weer gaan produceren. De vrij markt economie heeft zijn langste tijd gehad deze crisis is nog maar net begonnen dit gaat jaren duren voor we hier weer boven op zijn.
  https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/nog-jaren-medicijntekorten-door-coronacrisis

 15. Xander team aanvulling over het totale inenting-programma van Nederland vanaf geboorte tot de leeftijd van veertien jaar al deze inentingen en vaccins hebben invloed op zeker 90% om een betere tegenstand te bieden tegen luchtweginfecties en longinfecties sommige vaccins bieden voor je verdere leven altijd bescherming. Daarom zijn de kinderen tot 15 jaar beter beschermt tegen dit virus op dit moment, maar kunnen zij het meedragen zonder ziek te zijn? Ik heb al meer gezegd de jong volwassen zijn de super verspreiders vanaf 17 tot 30 jaar. de leeftijd daarna is de dupe. Kom weer terug op het pneumokokken vaccin de adviesraad heeft al twee jaar geleden aangegeven om het te gaan toe dienen vanaf 60 jaar en het om de vijf jaar te herhalen, dit om als er een uitbraak uitbreekt de toestroom in de ziekenhuizen meer te ontlasten voel je het weer aankomen Xander. Staat allemaal omschreven bij de adviesraad van de overheid even zoeken op deze site en je vind het antwoord. Dus overheid en instituten zijn hier heel nalatig in geweest.Dus nogmaals op eerdere berichten van mij waarom in Duitsland al jaren de 60+ om de vijf jaar dit krijgt toegediend. Dit kabinet is hier schuldig aan samen met het RIVM instituut (qua wetgeving kan nalatigheid een zware domper worden voor dit kabinet en het RIVM) Maar wie durft het?. En iedereen houd zijn mond of is monddood gemaakt vanuit de overheid. Vertrouwen overheid koekoek.

 16. Ons nationaal Verzetslied !
  ‘ Kwil terug naar de kust ! ‘
  Maggie McNeal.

  Men zegge het voort !

 17. Mensen brengen dit over.
  Zit niet in de lucht.

  Zit in de lucht.
  Versprijd.
  China.
  Rijzende zon.
  Roswell.
  Corona Fields.
  UFO.

 18. Beste Allemaal,

  Met cijfers en statistieken kan men alles bewijzen, dat weten we allemaal.
  Wat mij opvalt is dat niemand nog sterft van kanker, hartfalen, diabetes enz.

  Nee allemaal door Corona.
  Moet er nog een tekening bij?
  Vriendelijke groeten

 19. @van buiten schreef:
  02/04/2020 om 9:21 pm
  “Zelfs artsen federaties hebben al dreigende taal uitgesproken met mogelijke Strafbare feiten richting de Nederlandse politiek en hun instituten.”

  Heb je de bron van deze bewering? Bovendien mag je dan wel de gehele Nederlandse politiek van de afgelopen 40 jaar voor het gerecht slepen, want vanaf 1980 is er overal fors op bezuinigd en zijn publieke diensten massaal geprivatiseerd.

 20. Xander heeft een belangrijk punt gemaakt voor mij. Als je vergelijkt met de seizoensgriep vergelijk dan compleet dus confirmed cases, mild cases,mserious and critical cases plus closed cases bestaande uit deaths en recovered cases. Het is duidelijk dat onderliggende ziektelast zowel bij corona als bij griep een rol speelt. Het was bij tbegin in china angstaanjagend wat slachtoffers aldaar overkwam. Ernstige ademhalingsproblemen bij griep heb ik nog niet van gehoord op een dusdanige schaal dat er een IC tekort ontstaat. Bij corona in china maar ook in italie Spanje en hier wel grote druk op IC’s en beschikbare ademhalingsapparatuur kortom corona blijkt agressiever.

  Cijfers behoren gekwalificeerd en in perspectief geplaatst te worden. Ik ben blij met de scherpzinnige invalshoeken van en op Xandernieuws. Dat er tegenspraken zijn houdt iedereen scherp. We mogen toch van analyse en mening verschillen?

  Nou mis ik toch een belangrijke invalshoek en dat is de vraag die telkens gesteld moet worden: wat is precies corona? Wat is t werkingsmechanisme van corona? Wat verklaart de agressieve plotselinge ontwikkeling van ademhalingsmoeilijkheden? Wat verklaart de beschadigingen aan de longblaasjes? Welke rol speelt 5G? Is er n verband tussen locaties waar 5G reeds (proef)draait en grotere aantallen coronacases geografisch gezien?

  Met het oog op preventie en verzachting van de ontwikkeling ve corona cases zou ik graag meer medische en biologische analyse zien zodanig dat we heden de gevolgen kunnen beperken met afnemende social distancing en afbouw van lockdown.
  Hoe buigen we de curve van recovered cases omhoog want waarom gaat die recoverycurve zo langzaam omgoog?

  Hoe verlagen we het percentage serious en critical cases zodanig dat t aantal doden harder daalt?

  Hoe voorkomen we effectief besmetting op een slimmere manier?

  Wat is de bewezen effectiviteit van al die hygienemaatregelen? De chinezen deden nogal wat onderzoek en ik mis dat in nederland? Kan zijn dat t wel wordt gedaan maar dat ik er niet van op de hoogte ben.

  Hoe ontwikkelt zich een besmetting? Wat is of zijn de routes zoals blijkend uit onderzoek aan dit corona? Niet de routes in het algemeen maar specifiek dit actuele coronavirus in nederland?

  Hoe zit t met de kwaliteit van de testkits? Welke worden toegepast en wat zijn de vals positieve vals negatieve correct positieve en correct negatieve scores van deze testkits plus hoe zijn deze scores vastgesteld?

  Tot slot. Wie heeft dit coronavirus gezien? Wie heeft bewijs gezien dat het bestaat in een patient met de inmiddels via rivm en overheid bekendgemaakte klinische symptomen? Wie heeft obductie gepleegd op corona overledenen om vast te stellen wat voor schade corona aanricht in het lichaam en waarom? De chinezen hebben dat al een flinke tijd terug gedaan. Wel belangrijk uit oogpunt van preventie en verzachting van t ziekteverloop bij actuele cases bijvoorbeeld. Welke alternatieve verklarende factoren zijn er te onderscheiden naast de import via de luchtwegen van een eventueel micro complex biomolecuul dat pathogeen coronavirus wordt genoemd dat volgens de chinezen een combi is van SARS2003 en novel coronavirus met volgens sommigen zelfs elementen van HIV? Wie heeft vastgesteld dat t coronavirus inderdaad hecht aan ACE2 receptoren en vervolgens zijn virale lading aan het werk zet binnen in de longcellen? Welk bewijs is er dat de virussen de cellen, de longblaasjes binnendringen en daar vocht en pusvorming althans visceuze vloeistof doen ontstaan zodat ademhalingsproblemen ontstaan? Kortom wat staat er precies vast over t werkingsmechanisme van dit coronavirus in de longen? Enndannheb ik t nog niet eens over de verlammingsverschijnselen van de ademhalingsspieren zoals bleek bij de eerste berichten uit China?

 21. @ Qvic 9:21 PM, op 2/4. Terecht wat U zegt. En het zal na de Corona-crisis nooit meer worden zoals het was. Madam Lagarde, van de ECB, speelt voor tovenaarsleerling, ze laat 1,1 biljoen Euro-biljetten bij drukken. Misdadig, dat is dan nog minder waard als het papier waarop het gedrukt wordt. Maar de massa slikt het schijnbaar. We gaan een giga recessie tegemoet met massa ontslagen en als gevolg daarvan de afbraak, c.q. het instorten van de sociale zekerheid. Stel uw vertrouwen op Christus.

 22. De jeugd
  Wiens jaren sinds 2008 steeds meer zijn afgenomen en nu de lockdown voor de ouderen…
  Het toneelstuk loopt spaak.
  Gaan al die ouderen nu als dank voor het binnenblijven, eindelijk in verzorgingshuizen wonen? Zodat de jeugd zijn late kansen kan pakken, om er toch nog iets van te maken?

  Als ik zie waar het beleid van mensen als balkenende, rutte en osterhaus al zolang op uitdraait, schat ik dat een hoop jongeren de drionpil naar een nieuwe wereld hadden genomen, als dit ze door de egoistische narcisten was gegund, ipv bijdragen aan die financiele productiviteit en de 50. niet halen.

  Besef je goed lieve wakkere mensen.
  Diegene die nu de zwepter zwaaien, zullen op de vernederenste en belachelijkste manieren verafgood worden na hun dood. Geen standbeelden, nee verwacht sleutelhangers uit Black Mirror, met het letterlijke bewustzijn van bijv. Rutte of Baudet. De creatiefste martelingen zullen bedacht worden om de onvergeten schuld te laten boeten tot in de eeuwigheid, voor het wanbeleid waarmee generaties aan jongeren en hun broertjes en zusjes, verziekt zijn in deze hebzuchtige wereld.

  Ondanks de jeugd en vrijheid ons niet gegeven is, we zullen winnen. Ons geheugen zal al het kwade onthouden van het moois dat we gaan opbouwen. Ik raad mensen aan de blog van Clara Legene te lezen, claarsnotes. Die heeft het hart nou op de juiste plek, binnen een generatie waar velen een voorbeeld aan haar kunnen nemen.

 23. Slecht artikel zoals meerdere mensen hierboven gelukkig al aangeven. De test zegt helemaal niets en als je sterfgevallen met corona onder de noemer ‘sterfgeval door corona’ gaat rekenen is het al helemaal appels met peren.
  https://www.anti-empire.com/nobody-knows-what-the-supposed-covid-19-test-is-even-testing-for/
  Gelukkig prikken meer en meer mensen door de onzin heen https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=5pIMD1enwd4&feature=emb_logo
  https://russia-insider.com/en/we-are-living-through-mass-panic-it-not-justified-facts/ri28495
  Zelfs in de mainstream media https://www.youtube.com/watch?v=z00UtQ0XBb4

 24. Wat je ook doet, het blijft dweilen met de kraan open. Dat virus gaat nooit weg totdat er herd immunity is, en hoe meer je het virus onderdrukt hoe langer dat dit zal duren, en daardoor meer levens economisch kapot gemaakt worden. Er is geen perfecte oplossing en de uitkomst van welke besluiten dan ook zullen verschrikkelijk zijn. Maar ik denk dat het beschermen van de zwakken terwijl de sterken weer aan de slag gaan de minst erge oplossing is. Hoe je het ook draait of keert er zullen mensen sterven. Het is alleen de vraag hoe.

 25. Ik heb ook wel andere griepcijfers gezien.Ik dacht dat juist de griepepidemie van 2018 had geleid tot een sterfte die vooralsnog groter is dan die van het corona virus.Hoe feite dan ook,tot nu toe ben ik niet erg onder de indruk van de cijfers.In Taiwan en Singapore lijkt een andere aanpak effectiever.Is er een verborgen agenda?In feite was de economie al heel kwetsbaar in mijn ogen.
  Als het lukt het virus in te dammen,blijft het zaak er meteen bovenop te springen als er zich nieuwe gevallen voordoen.Zoals het erbij uitziet,betwijfel ik of we er nog vanaf komen.En het zou best zo kunnen zijn,dat opgebouwde immuniteit teniet wordt gedaan door mutaties in het virus.Er lijken vooral bij ouderen en zwakkeren heel gemene complicaties voor te komen,die lang aanhouden,maar ik kan me voorstellen,dat het uiteindelijk blijft circuleren als een soort griep.Op zich zijn het wel harde cijfers.Er wordt nu ook beschermd met sterfgevallen door een recessie ,maar dat vind ik een valse voorstelling van zaken.

 26. Xander blijft je nu angst en paniek artikelen publiceren.

  Jammer is nergens voor nodig

 27. Ik lees op diverse plaatsen dat er een duidelijke link is tussen het opstarten van de 5G netwerken en het “zogezegde” corona virus. Op de besmette cruise schepen was recent 5G geinstalleerd. In Wuhan (China) waar alles begon was één maand daarvoor het Hauwei 5G netwwerk opgestart. Hierbij een link naar een 5G Vodaphone specialist. In Nederland wordt ijverig verdergewerkt aan het klaarstomen van het 5G netwerk. Hiervoor dienen bomen gekapt of gesnoeid te worden omdat ze de straling tegenhouden. Zie link : https://banned.video/watch?id=5e8639d5d753df001e1eb96d

 28. De media uit het vertrouwde kamp is erop gericht Rutte hiervan te laten profiteren. Dit kabinet en de vorige editie‘s hiervan hebben enorm veel van de normen en waarden afgebroken die welliswaar geld kosten, maar enig nivo probeerden te handhaven. Nu wordt Rutte als staatsman en verstandig leider gepresenteerd. Daar maakt Mark handig gebruik van. Feit is wel dat Nederland veel slachtoffers kent en toch financieel bij moet passen omdat er vanuit het zuiden een ongepast emotioneel appel wordt gedaan op sentimenten. Alsof wij er ook maar iets aan kunnen doen hoe hard het zuiden wordt getroffen? En laten we ook stil staan bij het feit dat Nederland enorm wordt geraakt! Waar is de EU? Waar is het idee dat geld er iets toe doet en waarom zijn Nederlandse politici zo gemakkelijk chantabel als het om niks gaat.
  Met dat niks bedoel ik de letargie van de volgevreten regenten en regentessen in Brussel.

 29. Xander, je bent het dus zelf niet eens met het stuk eronder over de verkettering van de economische lockdown.

  Maarten, zoals al regelmatig aangegeven, probeert XN items vanuit verschillende invalshoeken met bijbehorende bronnen te belichten, opdat de lezer breed geïnformeerd is.Wat niet wil zeggen dat XN het eens is met al die visies. Mod.

 30. Eigenlijk zegt dit artikel niet veel, er worden schattingen met vastgestelde corona cijfers vergeleken, vervolgens kont er uit de mouw een factor 10 welke nergens op gebaseerd is, Volgens ‘de experts‘ zal een heel groot deel van de Nederlandse bevolking ook met de lockdown het corona virus krijgen dus mijn inziens kan Er ook een factor 50 of 100 gebruikt worden, dan zien de cijfers er weer anders uit, echter nog steeds kan er nu geen conclusie getrokken worden zoals in dit artikel aangegeven wordt. na 6, 9 tot 12 maanden kan er wel iets geconcludeerd worden bijvoorbeeld het totaal aantal doden vergelijken met voorafgaande jaren.
  Dat er een aanslag gemaakt wordt op het totaal aantal IC bedden is duidelijk, in 2017 waren er meer dan 2000 IC bedden, gelukkig stond de IC apparatuur nog in de kelders onder het stof zodat deze apparatuur snel ingezet kon worden om het aantal iC bedden opteschalen. Het aantal zieken zonder corona is echt niet verminderd dit jaar, alleen wordt er nu ook op het corona virus gemeten, zijn er meer IC bedden nodig, Dit is een lastige probleem omdat het aantap IC bedden sterk verminderd is na 2017 door bezuinigingen in de zorg Een heel lastig probleem voor het huidige kabinet dat in januari in zeer moeilijk tijden verkeerde.
  Op de CBS site worden wekelijks het aantal overledenen gepubliceerd met verschillende leeftijdsgroepen en kan iedereen het verloop volgen en vergelijken met voorafgaande jaren. Het corona virus is pas eind februari in Nederland vastgesteld bij de eerste patient. dat het virus eerder verspreid is in Nederland is duidelijk, wat totaal onduidelijk is is Hoeveel eerder, was dit januari of zelfs december, niemand die daar een antwoord op heeft.
  Iedereen heeft er een mening over, iedereen wil op TV, de media staat er vol van het lijkt wel een wedstrijd. De feiten om een epidemie te concluderen ontbreken helaas en we zitten in een Lockdown waarvan feitelijk niets geconcludeerd kan worden. Ook de 1,5 meter heeft iemand geconcludeerd.
  We zijn gewoon opgesloten door de regering welke onder vuur lag, ze hadden geen andere optie omdat anders het kabinet gevallen was. Nu is alleen de minister omgevallen die zag de bui al hangen met de zorg bezuinigingen, want daar zit ook nu nog steeds een heel groot probleem.

 31. Hier in de EU zijn die lock-downs voor een hele ander doel, dan de bevolkingen te beschermen voor het corona virus. De reguliere media doet er echt alles aan om deze angst en paniek zaaien, tot de hoogste level te krijgen. Hier wordt ook weer eens met meerdere maten gemeten, want als je in de zorg of voedingsindustrie werkt, moet je gewoon doorwerken. Maar werk je op een kantoor voor administratie werk of ICT. Dan moet je zoveel mogelijk van uit huis werken. Dus de ene bevolkingsgroep moet doorwerken en de ander thuis blijven. Dat rijmt niet met elkaar. Het is allemaal of helemaal niet. Door winkels te sluiten, stimuleer je juist, dat mensen alles online gaan bestellen. Dan moeten die pakketbezorgers massaal door werken, dat is dan lood om oud ijzer. Daardoor verspreid het virus toch nog. Zo zorgt de politiek dat zo elk land wat een lock-down ingevoerd heeft, dat de economie zo’n grote klap krijgt, dat het midden en kleinbedrijf failliet gaan en zo alleen de grote internationale bedrijven kunnen overleven, mede door staatssteun. Dan geeft de remedie een veel grotere impact op de samenleving, dan die procentuele meer doden door het virus. Daarbij worden de autochtonen toch al bedreigd door de massa moslim immigratie naar onze landen. Dus met andere woorden het virus wordt door de media en de politiek voor hele andere doelen (mis)gebruikt dan het volk wordt vertelt.

 32. Xander ik bekijk het over de gehele beschaving van de ongeveer 8 miljard bewoners zijn 4 miljard bewoners totaal overgeleverd aan dit virus zonder de benodigde zorg. We zijn pas in het begin stadium ongeveer 5%. De grootste slagvelden worden, Geheel Afrika, Geheel zuid Amerika en geheel Azië. Wat Nederland betreft zal het de komende week spannend worden, onze politieke leiders en hun instituten worden steeds meer bekritiseerd met hun standpunt omtrent het bestrijden van dit virus. Zeker omdat dat ze de laatste 10 jaar de totale zorg hebben leeggezogen. Zelfs artsen federaties hebben al dreigende taal uitgesproken met mogelijke Strafbare feiten richting de Nederlandse politiek en hun instituten.

 33. In 2018 waren toch +/-12000 doden door de griep? Makkelijk terug te vinden via Google

 34. Volgens de burgemeester van Palermo, Leoluca Orlando, is de kans groot, dat de maffia tijdens de corona-crisis een opstand zal organiseren. De sociale onrust onder de bewoners van Palermo kan tot een regelrechte revolte leiden. Oorzaak is de grote nood die zich onder de bevolking verspreidt naar aanleiding van de quarantaine die door premier Conte in Italië werd ingevoerd.

 35. Wat in Italië en in Spanje gebeurt, staat in het script van elke ABC-aanval: angst, paniek en hysterie

 36. Vandaag contact genomen met een plaatselijk ziekenhuis, via de receptie, gevraagd of ik een lijst kon krijgen, van alle sterfgevallen en de respectievelijke doodsoorzaak van de afgelopen maand
  Het antwoord van een zeer geagiteerde receptioniste was:, meneer ,er zijn alleen maar corona overlijdens !, toen werd de hoorn op de haak gegooid.
  Voor de ongeveer 150 ziekenhuizen in belgie zijn er ongeveer 4500 testkits ( vanaf gisteren, daarvoor waren er 3000 voorradig per dag) voorzien, dat zijn er 30 ( dubbelchecken bij vermoeden van vals positief of vals negatief, lukt niet, bij 30 testkits ) per dag per ziekenhuis, bejaarden en andere instellingen niet meegerekend, die ook tests (hopelijk) laten uitvoeren, voor ze corona beginnen te roepen
  Waar de meldingen dan vandaan komen dat er tientallen nieuwe corona patienten per dag bijkomen in ziekenhuizen, begrijp ik niet
  Something is not adding up

 37. Er wordt nog vergeten dat in Nederland en waarschijnlijk ook in andere landen, enkel de doden in Ziekenhuizen worden meegeteld, immers die worden getest. Mensen die in huis overlijden, waar het vermoeden corona is worden niet mergetld. Dus het werkelijk aantal doden ligt hoger dan hier aangegeven wordt.

 38. Ondertussen ramt Rutte de stikstofwet er door en sluit spiksplinternieuwe kolencentrales. O wat zijn ze voor u bezig hè?

 39. Dit klopt niet. Twee dagen geleden zijn er volgens RIVM 34 Coronadoden gevallen en niet 1178 zoals de media meldt ZEGT RIVM.
  De rest zijn overleden aan andere ziekten zoals normaal gesproken ook gewoon gebeurt.

 40. @Xander
  Wie zegt dar er al 1339 mensen zijn overleden?
  De telegraaf? AD? NOS? RIVM? Rutte?
  Voor mij allemaal bronnen die onbetrouwbaar zijn. Maar het kan zijn dat u persoonlijk alle doodskisten hebt gezien en geteld en ook daadwerkelijk in de kisten hebt gekeken dat er een lijk in zat.

 41. …. onjuiste info’s . Cijfers liegen nooit. In alle landen worden statistieken bijgehouden over overledenen. Dit wordt uitgedrukt in promillen ! In Duitsland sterven per dag +/- 2240 mensen per dag ! in Italië bijvoorbeeld 1470 mensen per dag ! aan ouderdom, verkeerde diagnoses, erfelijke aandoeningen en medicaties. etc. etc. Deze gegevens zijn bekend van voor ! ….. de Corona besmetting. Alle statistieken gaan de fout in omdat er géén vergelijkingsmateriaal is.
  Cijfers liegen nooit, gemanipuleerde cijfers …. zorgen voor faillisementen. A breakdown of a shutdown is het gevolg, waarbij een ‘stabiliteitspact’ in zijn geheel geen oplossing biedt. Heb ‘t al eerder vermeld.
  Deze Corona griep is wel een andere, een agressievere griep. Hoe zwakker de mens …. des desastreuzer de gevolgen. Een weerstand opbouwen is een karakter eigenschap. Filosofeer er in deze tijden eens met uw huisgenoten over. In zekere zin is zelfs weerstand te koop ….

 42. Is het corona virus spontaan ontstaan of is het een gemanipuleerd virus? Als dat laatste het geval is, dan rust er een zware verantwoordelijkheid op de makers ervan.

 43. Zonder afbreuk te doen aan de ernst van dit virus komen bij mij bedenkingen op;
  Het overgrote deel van de overledenen hadden een verzwakt immuunsysteem a.g.v. hartproblemen,astma, hoge bloeddruk, zwaar overgewicht, suikerziekte, enz.
  Het komt op mij over dat deze mensen, voor het in stand houden van angst en voor het gemak,
  overleden zijn aan het Coronavirus.
  Als ik hart patiënt ben en ik raak besmet met het virus waarna ik kom te overlijden, dan is het makkelijk om te zeggen dat ik overleden ben a.g.v. het virus.
  De hype dat het Corona virus ’n ‘killer’ is wekt bij mij het vermoeden dat dit ’n nieuw soort 9-11 gaat worden.

 44. Op https://www.rtlz.nl/algemeen/economie/video/5078816/gevolgen-corona-maatregelen-voor-economie-veel-te-groot het volgende:

  “‘Gevolgen corona-maatregelen voor economie veel te groot’
  De maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus in te dammen hebben enorme gevolgen voor de economie. Ira Helsloot, hoogleraar Besturen en Veiligheid aan de Raboud Universiteit, vindt ze veel te ver gaan. Volgens hem toont onderzoek aan dat het verlies van welvaart zal leiden tot een groter verlies aan mensenlevens dan het coronavirus. Hij pleit ervoor ook dat te laten meewegen in de aanpak van het virus.”

Comments are closed.