Global Cooling: Weermodellen voorspellen zeer koude meivakantie met sneeuw

—————————————————————————————————————————————–

Straalstroom verzwakt door Solar Minimum, met almaar grilliger weer als gevolg – Amerikaanse oogsten dreigen te mislukken – VN en IMF waarschuwen voor exploderende voedselprijzen, tekorten en sociale onrust

—————————————————————————————————————————————–

Het einde van het mooie voorjaarsweer is in zicht. Geheel volgens het patroon dat bij Global Cooling hoort voorspellen internationale weermodellen voor Centraal en West Europa een snelle switch naar extreem koud weer in de meivakantie, met mogelijk zelfs sneeuwval, ook in Nederland.

Een enorm gebied van Rusland tot het Verenigd Koninkrijk en Portugal krijgt volgens de huidige weermodellen met een historisch koud begin van mei te maken. Het kan enkele graden gaan vriezen, en grote delen van Europa – met name Scandinavië, de Alpen en het noorden van Spanje – kunnen met flinke sneeuwval te maken krijgen.

Het zijn natuurlijk nog maar verwachtingen die kunnen veranderen, maar op de kaart voor zaterdag 7 mei is te zien dat bijna heel centraal Nederland op enkele centimeters sneeuw zal moeten rekenen (1). Ook het KNMI voorspelt voor 1 tot 8 mei ‘maxima ruim onder het langjarig gemiddelde’. Daarna zouden de temperaturen weer flink gaan stijgen.

Verwachte sneeuwval op 7 mei:

Afkoeling klimaat doet beschavingen historisch ten onder gaan

De snelle weer- en temperatuurveranderingen horen bij het grotere patroon dat we al enkele jaren bespreken: Global Cooling. Het nieuwe Solar Minimum zorgt er (in combinatie met het afnemende magnetische veld) voor dat de Aarde niet verder opwarmt, maar juist afkoelt. De straalstroom wordt steeds zwakker, waardoor het weer en de temperaturen steeds grilliger en extremer worden.

Afkoeling is vele malen gevaarlijker voor de mensheid, want lagere temperaturen veroorzaken behalve extreme en zeer snel wisselende weersomstandigheden ook slechtere oogsten, hongersnoden, de uitbraak van ziekten, schaarser wordende hulpbronnen, omvangrijke migratiestromen, en daardoor het uitbreken van oorlogen.

Historisch bloeien beschavingen daarom altijd op tijdens opwarmingsperioden, en storten juist in als het afkoelt. Daar komt nog eens bij dat we aan het begin van de 21e eeuw aan het einde van alle bekende cyclussen zijn beland, inclusief de grote IJstijd cyclus. Als het patroon dat al tienduizenden jaren bestaat doorzet, dan stevent de planeet op een nieuwe IJstijd af die, gezien de razendsnelle afname van het magnetische veld (en de daaraan gekoppelde aan de gang zijnde poolomkering), vermoedelijk veel sneller zijn intrede zal doen dan velen nu aannemen.

Nieuwe voorbeelden van Global Cooling

De afgelopen jaren zijn de voortekenen van Global Cooling over de hele wereld steeds duidelijker zichtbaarder geworden. Enkele recente voorbeelden:

* De ‘broodmand van Europa’, Oekraïne, is niet alleen door de oorlog in gevaar gekomen, maar ook door de te lage temperaturen (tussen -0,8 C. en -1,5 C. onder de norm, en in delen van de Donbass zelfs -4 C.) (7);

* Italië kende in maart een koude en droge maand. Ook in Portugal en Spanje (koudste 4 april ooit (9)) was het kouder dan normaal. In de zuidelijke helft van Servië viel afgelopen week tot onder een hoogte van 500 meter sneeuw, wat zeer zeldzaam is voor de tijd van het jaar. Ook was het overdag extreem koud (3 graden C.). In de Alpen viel begin april een fors pak sneeuw, terwijl het in Centraal- en Oost Europa (Roemenië, Hongarije, Bulgarije) met temperaturen tussen de -2 en -5 graden C. lager dan gemiddeld vooral erg koud was (8); (1)

* In de Canadese provincie Quebec is het kwik al sinds 21 oktober 2021 niet meer boven de 20 C. uit geweest. Nog een paar dagen en het record van 1994 (201 dagen) komt in zicht; In Montreal viel afgelopen woensdag 10 centimeter sneeuw, veel meer dan het vorige record van 1949 (7,6 cm.); In Manitoba moesten de scholen nog nooit zo vaak dicht vanwege zware sneeuwval;

* De waarschuwingen voor (zeer) koud weer troffen 40 miljoen Amerikanen. Delen van New York en Pennsylvania kregen 35 tot 45 cm. sneeuw te verwerken, absolute records voor april. Afgelopen dinsdag kwamen daardoor ruim 300.000 huizen zonder stroom te zitten. In Seattle werd eveneens een record genoteerd; in april werd het nog nooit op twee achtereenvolgende dagen zo koud (6,66 graden) (6);

* In de Sierra Nevada (noorden van Californië) viel in één week 1 meter sneeuw, een historisch record voor april. Eerder werd al de sneeuwrijkste december (2021) in de geschiedenis genoteerd. In Denver (Colorado) werd het op 13 april maar -12,2 graden C., eveneens een nieuwe record (7);

* In tegenstelling tot dat de media berichtten is het op Antarctica het afgelopen jaar extreem koud geweest (tussen april en september zelfs een record koude winter). Het Climate Change Institute van de Universiteit van Maine heeft bevestigd dat de temperatuur lager ligt dan het gemiddelde van 1979-2000. Het zee-ijs op de zuidpool is sinds 2020 weer fors aan het toenemen naar het niveau van zo’n 3 decennia geleden. Het oosten van Antarctica (twee derde van de zuidpool) is de afgelopen ca. 40 jaar met 2,8 graden C. afgekoeld, en het westen met 1,6 graden C.; (4)

* Ook Zuid Amerika leed onder een historisch koude winter, waardoor de maïsoogst in Brazilië gedecimeerd werd. Graanexporteur Argentinië had dezelfde problemen, en kent bovendien opnieuw sociale onrust vanwege de hoge brandstofprijzen en energie tekorten. Stakingen kunnen leiden tot voedseltekorten. Kou verwoestte ook grote delen van de oogsten in Paraguay, Bolivia en Uruguay. Fors lagere graanexporten uit Zuid Amerika zullen grote gevolgen hebben voor de rest van de wereld (6).

Oogsten in gevaar door kou, politiek en vogelgriep

De ongewone kou en sneeuwval bedreigen de Amerikaanse oogsten. Graanboeren moeten het zaaien uitstellen, wat de toch al hoge prijzen verder opdrijft. Slechts 30% tot 32% van de wintertarwe bevindt zich in goede tot uitstekende conditie, een 26 jarige dieptepunt. (2) De USDA (US Department of Agriculture) waarschuwt dat 69% de gronden met wintertarwe te droog zijn. In bijvoorbeeld West Texas is minder dan 10% van de normale hoeveelheid regen gevallen (in sommige delen zelfs maar 2%) ; (5)

Bizar genoeg betaalt de regering Biden boeren om hun gewassen niet te oogsten maar om te ploegen, wat de landelijke tekorten verergert. Wat de situatie extra bemoeilijkt is dat het spoorwegbedrijf Union Pacific de leveranties van graan en kunstmest gedeeltelijk heeft stopgezet, precies nu de vraag ernaar zeer hoog is.

Daar komt een mogelijke uitbraak van vogelgriep nog eens overheen, wat tot het massaal afslachten van kippen en kalkoenen heeft geleid. China en Canada hebben de import van pluimvee en aanverwante producten uit de VS grotendeels verboden of beperkt. De prijs van eieren is in 1 jaar tijd al met 44% gestegen. Vogelgriep kan bovendien op mensen overslaan, al wordt het risico daarop vooralsnog laag geacht. (3)

Daarnaast waren er in korte tijd een groot aantal verdachte brandstichtingen in Amerikaanse levensmiddelen faciliteiten en fabrieken, wat sommigen deed concluderen dat er met opzet een voedselcrisis in de VS wordt veroorzaakt. (10)

De Food and Agriculture Organization (FAO) van de VN waarschuwt niet voor niets dat de voedselprijzen met maar liefst 12,6% per maand stijgen. Het IMF gaf daarnaast een waarschuwing af dat de snel toenemende voedseltekorten zullen leiden tot grootschalige wereldwijde sociale onrust. (11) Zie ook ons eerder artikel van 08-03: Wereldwijde hongersnood 2022-2024 kan niet meer worden voorkomen.

 

Xander


(1) Electroverse
(2) Electroverse
(3) Electroverse
(4) Electroverse
(5) Natural News
(6) Eletroverse
(7) Electroverse
(8) Electroverse
(9) Electroverse
(10) Natural News
(11) Natural News

Zie ook o.a.:

28-03: VN directeur waarschuwt Europa voor ‘hel op aarde’ migrantencrisis door hongersnoden
08-03: Wereldwijde hongersnood 2022-2024 kan niet meer worden voorkomen
22-02: Topeconoom Armstrong: ‘World Economic Forum vormt bedreiging voor menselijke beschaving’
21-02: Forbes: ‘Europa heeft energiecrisis aan zichzelf te danken en betaalt nu zware prijs’
29-01: Global Cooling: Dik pak sneeuw in Jeruzalem; Zeewater bij Griekenland bevroren
28-01: VN eist nog dit jaar permanente wereldwijde noodtoestand vanwege Covid en klimaat

2021:
20-12: Het ‘echte plan’ volgens miljardair: Volken met geweld hun eigen regeringen laten opruimen
11-11: Start anti-CO2 terraforming project in VS grote bedreiging voor oogsten en voedselvoorziening
06-11: Tekort kunstmest door stopzetten fossiele energie leidt tot wereldwijde hongersnood in 2022 – 2023
29-09: Nature Climate Change studie waarschuwt voor stilvallen golfstroom en periode met extreme kou in Europa
27-09: Topeconoom Armstrong: ‘Wereldwijde Great Reset machtsovername zal na 2022-2023 falen’
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
24-08: VS op rand van instorting: Wankelend Biden regime kondigt medische dictatuur af en veroorzaakt voedselcrisis


Reageren kan op het Reactie Forum (klik hier)
*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.