Totale controle: China voert verplichte gezichtsherkenning internet en smartphones in

Afbeelding: (3).

—————————————————————————————————————————————-

Anoniem surfen op het internet definitief voorbij – Ondertussen protesteren studenten in het nog altijd onrustige Hong Kong tegen het verbod op gezichtsbedekking – Over 3 jaar heeft China 2,76 miljard smart camera’s opgehangen

—————————————————————————————————————————————–

Nu de invoering van het ‘sociale krediet’ puntensysteem in China op rolletjes loopt, heeft de communistische regering in Beijing besloten dat vanaf 1 december 2019 de volgende stap naar totale controle volgt: verplichte gezichtsherkenning als je via je pc of smartphone wilt internetten. Bovendien worden telefoonnummers, zowel vaste als mobiele, strikt persoonsgebonden. Daarom mogen SIM kaarten niet meer aan anderen worden overgedragen of doorverkocht. De laatste maatregel is een uitbreiding van de al in januari 2015 ingevoerde verplichte registratie voor alle gebruikers van smartphones en het vaste net.

De telecom providers in China worden door het Chinese ministerie voor Industrie en Informatietechnologie (MIIT) verplicht te controleren of de persoon die een internetverbinding aanvraagt de eigenaar is van het aan het apparaat gekoppelde ID, dat tegelijkertijd moet worden gecontroleerd op echtheid en geldigheid. Ongeïdentificeerde nummers moeten vanaf 1 december gelijk worden afgesloten.

De in de VS woonachtige Chinese commentator Tan Jingyuan schrijft dat ‘de reden waarom het Chinese regime wil dat de mensen bij het surfen op het internet hun werkelijke identiteit prijsgeven is dat ze de vrijheid van meningsuiting willen controleren.’ De overheid wil alle mensen die op forums en social media kritische en andere onwelgevallige berichten plaatsen kunnen identificeren, oppakken en vervolgen. ‘Met deze nieuwe regel van het MIIT wordt de vrijheid van meningsuiting van het Chinese volk volledig afgepakt,’ aldus Jingyuan.

De autoriteiten hebben de afgelopen jaren honderden Chinese burgers gearresteerd omdat ze op het internet over ‘gevoelige’ thema’s discussieerden, zoals de al ruim 4 maanden durende protesten in Hong Kong.

Hong Kong: Vanaf middernacht verbod op gezichtsbedekking

Daar heeft de politie afgelopen week in enkele gevallen met rubberen kogels op rel schoppende demonstranten geschoten. Ook hebben de autoriteiten vandaag een verbod op gezichtsbedekking afgekondigd, dat om middernacht ingaat. Honderden voornamelijk gemaskerde studenten gingen meteen de straat op en schreeuwden ‘Hongkongers, verzet je!’ Een paar winkelcentra moesten worden gesloten.

Verder is het onduidelijk hoe het verbod wordt afgedwongen, aangezien 7,4 miljoen inwoners van de stad op straat stofmaskers dragen vanwege de luchtvervuiling. (2)

Over drie jaar 2,76 miljard camera’s

We schreven al vaker dat Chinese steden en publieke ruimtes de afgelopen jaren zijn voorzien van honderden miljoenen smart camera’s met gezichtsherkenningstechnologie. Steek je bij rood licht toch het zebrapad over? Dan krijg je een boete van 20 yuan (€ 2,50) thuis gestuurd, en worden er punten in mindering gebracht op je ‘sociale kredietwaardigheid.’ Dat kan je op den duur uitsluiting van trein- en vliegreizen, banen, leningen en hypotheken kosten.

In klaslokalen worden leerlingen, leraren en ouders van seconde op seconde bewaakt en gevolgd. In openbare toiletten moeten zowel Chinezen als toeristen zich identificeren met hun gezicht als ze wc-papier willen gebruiken.

China heeft naar schatting al 10,6 miljard dollar uitgegeven voor de opbouw van deze digitale controlestaat. Over vier jaar moet dat bedrag zijn verdubbeld, want de overheid wil straks het hele land tot in de verste uithoeken kunnen bewaken. In 2022 zouden er dan ook al 2,76 miljard camera’s moeten zijn opgehangen.

Straks ook in de EU

Het is geen geheim meer dat de EU verlekkerd kijkt naar China, en eveneens –op weliswaar langzamer tempo- een extreemlinkse totalitaire controlestaat aan het opzetten is waarin uiteindelijk alle ‘dissidente’ stemmen en meningen (eigenlijk alleen conservatieven en andere rechtsen die tegen een Superstaat, tegen een klimaatdictatuur, tegen massa immigratie en tegen islamisering zijn) zullen worden geblokkeerd en/of aangepakt (boetes, gevangenisstraf).

Landen zoals Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië en Zweden hebben reeds wetgeving ingevoerd waarmee mensen met afwijkende politieke (conservatieve) standpunten worden beboet en soms ook gearresteerd.

Xander

(1) Epoch Times
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

26-09: ‘Gedachtencontrole technologie wordt heimelijk uitgetest op bevolking’
13-08: ‘Leger China bereidt invasie van Hong Kong voor’
16-07: Google pleegt mogelijk verraad door meewerken aan totalitair controlesysteem China
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)
20-05: Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan
19-05: Australië: Vijf jaar de gevangenis in als je iemand online beledigt
28-03: (/ EU wil met controle over internet oppositie de mond snoeren…)
21-02: Totale controle: 17,5 miljoen Chinezen mogen niet meer vliegen door te laag sociaal krediet
06-02: ‘Sovjet’ censuur bijna een feit: EU presenteert propaganda richtlijnen voor alle media

2018:
03-11: China voert ‘social credit’ in: Hond in beslag genomen als je die verkeerd uitlaat
10-10: Linksgroene Duitse politicus pleit voor concentratiekampen voor rechtsen
28-09: Europese Commissie wil populisme bestrijden met opheffen nationale financiële soevereiniteit (/ EU commissaris Justitie wil ‘slimme regulering media’ – censuur van alle kritiek op Brussel)
22-09: Oud verzetsleider DDR ziet steeds meer overeenkomsten met huidige tijd
19-08: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en totale digitale controle staat?
18-08: (/ Is de linkse internetcensuur de opmaat voor de uiteindelijke terugkeer van ‘heropvoedingcentra’ voor conservatieven?)
07-08: Westerse internet censuur wordt actief: Eerste grote onafhankelijke media geblokkeerd
19-06: EU stemt deze week over censuurwet waarmee vrije internet feitelijk wordt vernietigd

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

16

 1. @HE: 1:38 am. Klopt. En de handlangers en lakeien van de anti-christ zijn; de communisten der EUSSR, de Bilderbergboevenbende, de rode plutocraat Soros, de vrijmetselaars en de illuminati. Allen zijn voor de Nieuwe Wereld Orde, o ja ook de Paus hoort daarbij.

 2. “Het is geen geheim meer dat de EU verlekkerd kijkt naar China, en eveneens –op weliswaar langzamer tempo- een extreemlinkse totalitaire controlestaat aan het opzetten is waarin uiteindelijk alle ‘dissidente’ stemmen en meningen (eigenlijk alleen conservatieven en andere rechtsen die tegen een Superstaat, tegen een klimaatdictatuur, tegen massa immigratie en tegen islamisering zijn) zullen worden geblokkeerd en/of aangepakt (boetes, gevangenisstraf).”

  Inderdaad!
  De wildgroei aan spionage camera’s neemt overhand toe en toch slagen ze er niet in om via camera’s ook maar één crimineel te vinden/vatten…toch merkwaardig?
  Daarvoor dienen ook de digitale meters voor elektriciteit, gas en op termijn vast ook water: de overheid bepaalt zo élk aspect van je hele leven, het lijkt wel op sharia..en bij protest zullen ze gewoon vanop afstand alle kranen dichtdraaien: geen energie, geen gas en geen water meer….tot je op je knieën gaat liggen.
  15 mei 2017:
  “De regering-Michel heeft een akkoord bereikt over de ­invoering van het biometrische identiteitsbewijs. Wie zijn kaart moet laten vernieuwen, zal straks zijn vingerafdruk moeten afgeven, die dan digitaal wordt opgeslagen in de chip van de kaart.”
  27 september 2019:
  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/groen-licht-voor-registratie-van-vingerafdrukken-op-identiteitskaart~ac59ff75/

  Het druppelsgewijs invoeren door enkel bij vernieuwing van het paspoort is om eendracht en massaal verzet tegen de registratie van vingerafdrukken te vermijden…verdeel-en-heers…vechten tegen de bierkaai, schaapjes doen dat niet alleen….
  Met de drogreden van veiligheid onze vingerafdrukken te pakken krijgen maar dan wel de criminelen, waarvoor het zogezegd bedoeld is, uit te sluiten van eenzelfde database. Het is immers voldoende voor onze veiligheid dat enkel de criminelen gekend zijn en in een database zitten? Ziedaar de ontmaskering van hun drogreden.
  Intussen betwist een crimineel zelfs het ultieme bewijs van schuld: zijn vingerafdruk:
  https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/verdachte-granaataanval-betwist-dat-vingerafdruk-van-hem-is~a7f8e10f/
  Enkel de burgers moeten beloerd en onder controle gebracht worden om elk verzet tegen de dictatuur de kop te kunnen indrukken==>totale machtscontrole voor slavernij en daarvoor zal hierna een DNA-databank volgen.
  De digitale spionnen komen er bij mij níet in en mijn vingerafdrukken mogen ze komen halen als lijk in het mortuarium, eerder niet.

 3. ‘Het’ gaat ver, veel te ver …. . Zegt Sultan die nog weet dat in het verleden geluk nog heel gewoon was.
  Bekijk de wereld eens door de loop van een geweer, alleen maar opstandelingen die geëlimineerd moeten worden. Bekijk de persoon die het wapen vasthoud, is hij of zij een moordenaar ? In de VS zijn onderzoekingen gaande om het gen van ‘dienstwilligen’ zodanig te veranderen dat de dienstwillige een menselijk monster moet worden ( Crispr ) . Inmiddels moet bij ‘iedereen’ het wel bekend zijn dat het beheersen van het klimaat ( Haarp ) een militair strategisch middel is en de uitrol van de 5-de generatie telefonie een systeem is om het volk ‘onder de duim te houden’ . Het vaccineren van kind of volwassene met uiterst giftige stoffen heeft een ‘rendement’ van +- 5 %, de resterende 95 % van vaccinaties hebben een meer dan grote nadelige invloed op het ‘functioneren’ van het lichaam voor de rest van het leven . Silicon Valley weet wat u lekker vindt, waar u naar kijkt, wie uw vrienden zijn en is bekend met uw inkomsten en uitgaven, hoezo China ? Smart apparaten bespioneren u 24 uur per dag met geluid én beeld. Uw routeplanner laat overheden zien waar u zich bevind. Uitzetten heeft geen zin, de gps volgt u overal. Uw eetgewoontes ( inclusief alle E nummers en rotzooi ) zijn bekend, uw uitgavenpatroon is bekend, uw fitness activiteiten zijn bekend, uw familiaire omstandigheden zijn bekend, vrij meningsuitingen worden gecensureerd, hoezo China ? Er komt een tijd dat u uw ziektekosten premie afhankelijk is van uw eetgewoontes en sportprestaties…. .
  De westerse wereld kent (ook) geen privacy meer. Maar één geruststelling is er, er komt beslist een moment waarbij de mens, die wij momenteel nog herkennen ! , inderdaad en dat hoop ik , door de loop van een geweer de wereld om zich heen bekijkt en een eind maakt aan de ‘bemoeizucht’ van de overheden, wat dat dan ook betekenen mag.
  Óf is de mensheid inmiddels zo verrot (gemaakt) , dat kwaad met kwaad vergolden moet worden…. aan u de keus !

 4. Off topic maar misschien sluit het volgende toch aan bij dit artikel. van xandernieuws.
  QR code komt in de plaats van het burger service nummer op de voorkant van iemands paspoort of identiteitskaart per 2021.
  Het verkoop en promotie praatje is om identiteitsfraude te bestrijden. Als je een kopie van je huidig identiteitsbewijs afgeeft staat er immers je sofi-nummer nog leesbaar op.
  Je hoeft dus in 2021 geen pen meer op zak te hebben om je sofi-nummer effekes door te kunnen strepen als je kopie afgeeft.
  Kost voor de gemiddelde huidige mens ook een hoop moeite denken “ze”. “kuch kuch”
  Wat ik mij wel afvraag, in zo’n QR code kunnen ze (de overheid) wel een hoop informatie van jou worden opslaan. Ook al maak jij een kopie ervan,dan is die QR code evengoed uit te lezen door iemand met een QR scanner. (aanwezig in zowat alle smart-phone’s).
  Is dat dan niet toch een sneaky vorm privacy schending?

  Lekker handig voor big brother om met 1 scan zowat al jouw privacy te kunnen bekijken.
  Krijgen ze daar soms een “kick” van ?

  Wat is trouwens de volgende stap wat de communistische NWO psychopaten gaan bedenken? Een QR code op je voorhoofd en je rechter hand ? Wat een poppenkast beste mensen.
  Of toch een RFID chip in je lijf?
  Staat zo’n waarschuwing om dit ten alle tijden te weigeren niet ergens in de bijbel op de laatste pagina’s ?
  Gezegend weekend gelovigen.
  Fijn weekend ongelovigen.

 5. Het heet allemaal te zijn voor de veiligheid. Maar het is verdrukking van vrijheid.
  Ook in Nederland is dat al bezig. We hebben niet zomaar een idkaart, en inlogpasjes of wachtwoorden.
  Heeft ook te maken met dat alles geautomatiseerd wordt en sneller moet. Digitaal. Hoge werkdruk.
  Het gaat niet alleen om superstaten, maar ook om perfecte mensen die als zombies doen wat hen gezegd wordt.
  Menselijke robotten zonder emotie’s. Totaal gehersenspoeld.

 6. Ach, in de oorlog 40-45 werd je als burger verraden door NSB-ers, nu dus door camera’s?

  Vanuit de Bijbel weten we dat ALLE dictaturen met Jeshua/Jezus wederkomst in Jeruzalem afgestraft worden. Openbaring 6 en 14.

  Jeshua, de Zoon van God heeft deze zware tijden van vervolging wereldwijd voorzegd in Johannes 9:4 (NBG51) Wij moeten werken de werken desgene, die Mij gezonden heeft, zolang het Dag is; er komt een Nacht, waarin Niemand werken kan.

  Gelukkig duurt die nacht maar kort volgens Paulus..Romeinen 13:12 (NBG51)
  De nacht is ver gevorderd, de Dag is Nabij. Laten wij dan de werken der duisternis afleggen en aandoen de wapenen des lichts!

 7. Big Brother is watching you!

  Tja, het boek “1984” van George Orwell bevat helaas profetische trekken.

 8. Beste Jacob ,
  Zowel tegenlicht en onze man in China bij de VPRO hebben hier een uitzending aan gewijd.
  Even googelen en u kant ze terug zien.
  Wat de Chinese aan het doen zijn lijkt heel erg op het boek de dag der dagen, uit 1970.
  Ira Levin verdiepte zich met De Dag der Dagen in een thema waarin George Orwell en Aldous Huxley hem voorgingen: de schijnbaar zo perfect georganiseerde wereld van morgen.

 9. Voor de economische en militaire opbouw veel respect voor de chinezen. Maar net als in rusland blijven het regimen die niet overweg kunnen met anders denkers. Ook hier wordt dat steeds meer een probleem. Uiteindelijk is iedereen de vijand zo ging dat onder het communisme. Stalin schoot zn eigen volk dood terwijl de duitsers aan de rand van moskou stonden. Mao deed precies hetzelfde. Blijkbaar is er weinig verandert. Bizar voor woorden dat ze hun eigen volk zo enorm haten.

 10. Ik vrees dat net zoals bij de ongebreidelde instroom van ‘vluchtelingen’, de islamisering van Europa en in vele andere delen van de wereld ook dit niet gekeerd kan worden. De politieke elite luistert toch niet naar de stem van het volk en daarbij zijn er achter de schermen ook nog eens andere, onzichtbare machten actief die dit doordrukken.

Comments are closed.