‘Leger China bereidt invasie van Hong Kong voor’

—————————————————————————————————————————————–

‘Zal China Hong Kong binnenvallen en zo een wereldoorlog ontketenen, omdat het Westen geen andere keuze heeft dan de stad te verdedigen?’

—————————————————————————————————————————————–

Na wekenlange protesten in Hong Kong (foto), waar demonstranten vandaag opnieuw de luchthaven blokkeerden waardoor er geen vliegtuigen meer kunnen vertrekken, lijkt de maat vol voor de Chinese overheid. De internationale staatskrant Global Times publiceerde een video waarop te zien zou zijn hoe het Chinese leger zich voorbereidt op een invasie van Hong Kong. Vandaag doken er ook foto’s op van kleine Amerikaanse bewapende stealth speedboten die in de haven van een Japans eiland niet ver van Taiwan en Hong Kong arriveerden. Analisten waarschuwen al een paar jaar dat de oplopende spanningen in de Zuid Chinese Zee op een grootschalig militair conflict kunnen uitlopen. Wordt Hong Kong daar de trigger van, of toch Taiwan?

De ‘insubordinatie’ van tienduizenden tegen een nieuwe uitleveringswet demonstrerende inwoners van Hong Kong zal niet langer worden getolereerd, zo bericht de krant Global Times. ‘De bewapende volkspolitie (P.A.P) is bezig zich te verzamelen in Shenzhen, een stad die aan Hong Kong grenst, klaarblijkelijk als voorbereiding op grootschalige oefeningen,’ luidt de tekst bij een video waarop militaire pantserwagens en andere voertuigen zijn te zien die in lange colonnes over de snelwegen Shenzhen binnenrijden.

‘Ontketent China wereldoorlog met invasie Hong Kong?’

Volgens hoofdredacteur Hu Xijin ‘houdt de centrale regering zich nog steeds in, en wordt de hoge mate van autonomie onder één land met twee systemen gerespecteerd. Maar ik heb de indruk dat deze rellen niet langer zullen worden toegestaan.’ Ook CNN berichtte over de voorbereidingen van de militaire politie in Shenzhen om eventueel in te grijpen. De P.A.P. is ervoor uitgerust om ernstige criminele activiteiten, terreuraanslagen en andere incidenten die de openbare orde bedreigen aan te pakken.

‘Zal China Hong Kong binnenvallen en zo een wereldoorlog ontketenen, omdat het Westen geen andere keuze heeft dan het dwarsliggende territorium (de stadsstaat Hong Kong, tot en met 1996 Brits grondgebied, maar pas vanaf 2047 vallend onder de Chinese wet) te verdedigen?’ Topbelegger Steve ‘the big short’ Eisman verklaarde onlangs op CNBC dat de situatie in Hong Kong hem de grootste zorgen baart. ‘Het kan heel erg vervelend worden.’ (1)

Stealth speedboten naar Japans eiland

Omdat ook de retoriek rond het betwiste eiland Taiwan de afgelopen tijd weer heftiger is geworden, zal het vermoedelijk geen toeval zijn dat de Amerikanen twee hagelnieuwe bewapende stealth speedboten naar de haven van Naha op het Japanse eiland Okinawa hebben verplaatst, waar ze aan boord van een landingsschip werden gehesen. De met machinegeweren en granaatwerpers uitgeruste speedboten, die 65 km/uur kunnen halen, zijn onder andere bedoeld voor razendsnelle operaties en infiltraties door special forces.

Ook rond Taiwan lopen de spanningen op

Ongeveer een maand geleden kondigde China onverwacht sancties aan tegen Amerikaanse bedrijven die wapens verkopen aan Taiwan, dat volgens Beijing nog steeds bij China hoort. De Chinese minister van BuZa Wang Yi waarschuwde dat de Amerikanen moeten stoppen met hun relaties met Taiwan, omdat ‘ze anders met vuur spelen.’ Hij voegde daaraan toe dat geen enkele macht zal kunnen voorkomen dat Taiwan weer bij China wordt gevoegd, ook de VS niet, dat juist beloofd heeft Taiwan tegen een Chinese invasie te zullen verdedigen. (3)

Taiwan is in zijn eentje namelijk niet in staat om zo’n invasie af te slaan. Het ‘afvallige’ eiland kan 140.000 soldaten inzetten; China 915.000. Ook het aantal tanks, vliegtuigen en schepen dat China heeft bedraagt een veelvoud (7400 tegen 1200 tanks, 1490 tegen 420 gevechtsvliegtuigen, 52 tegen 2 onderzeeërs).

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. Om HongKong zal niet gauw een wereldoorlog ontstaan.De acties van de militanten hebben niets meer met vrijheid en recht op demonstratie te maken.Het zal een vervelende operatie worden,maar lijkt me onvermijdelijk.Als Trump en het westen economische sancties gaan invoeren,zal een grote internationale economische crisis alleen maar versneld worden.
  Een bevrijding van Taiwan zal waarschijnlijk minder simpel zijn,dat je op grond van de getalsmatige verhoudingen zou verwachten.Dat verwacht ik niet direct.Het risico van internationale inmenging is dan ook groot.

 2. @Perry 14/08 1.48 am
  Die wereldoorlog is al begonnen.
  Niet met tanks en bommen (vooralsnog), maar economisch: handelsoorlog.
  Druppelsgewijs zullen de gevolgen beginnen door te werken (voor ook externe,neutrale ) tot partijen partij moeten kiezen of dat niet doen en dan versnellen.
  Waarbij elke keuze zo zijn gevolgen heeft (voor welvaart, winst, rendement, werkgelegenheid).

  Bezien in het licht van andere omstandigheden in het heden als weers- en klimaatomstandigheden en gevolgen
  wellicht toch ook een lichtpunt of zelfs een verademing na de afgelopen decennia van wanbeheer.

 3. weer een knap staaltje propaganda van Xander!

  de PAP is in Shenzen voor een oefening. net als de 16.000 politie agenten 2 weken geleden, die ook niet ingezet werden in hongkong. maar gewoon naar hun geplande training gingen. deze training vindt elk jaar plaats rond de zelfde tijd.

  was het maar zon feest dat China werkelijk het leger ging inzetten, tegen de door de Britten en Amerikanen gesteunde protesten.

 4. Het probleem zou zeker minder worden als alle mensen op deze wereld meer CHINEES zouden eten.

 5. Dat er iets komt lijkt er wel.op,al jaren is men bezig veel mensen op een hoop te krijgen tegen elke prijs.
  Een ziekte,burgeroorlog of wereldoorlog zal aantal mensen flink omlaag kunnen brengen.
  China,Iran en Rusland erbij betrekken is ook al een bekend plan volgens mij.
  Kan het mis hebben

 6. Ik heb juist vernomen dat het leger van China al zou klaar staan om in te grijpen het zou nog een kwestie van dagen zijn. China noemt de protestacties een terroristische daad en daar staat in China de doodstraf op, dus het ziet er niet goed uit. Shalom

 7. Beste Xander, ik zie dat er in dit topic een tweede poster is die de naam Martin gebruikt.
  Moet ik mijn gebruikersnaam aanpassen?

  Graag Martin, dank voor uw medewerking. Mvg. Mod.

 8. Het lijkt of iedereen zich op oorlog zit voor te bereiden er overal onlusten zijn.
  En ja, drugs is een belangrijke factor voor handel, altijd geweest.
  Het wordt overal gebruikt. Medisch, sport, leger en wie er in die handel zitten sta je versteld van.
  Ook daar zit een stuk wereldgeschiedenis aan vast en gaat veel geld in om

 9. Daar komt Xander weer met zijn apocalyptische visioenen. Hongkong is een onderdeel van China zij het met een tijdelijke speciale status. Daar gaat niemand oorlog over voeren.

 10. Er komt geen wereldoorlog en al zeker niet om Hongkong, wat een onzin om zoiets te beweren. Hongkong hoort alweer meer als 20 jaar bij China, daar gaat echt geen enkel land om oorlog voren als China daar militaire naar toe stuurd. Taiwan is een heel ander verhaal, maar wat Hongkong betreft is het een storm in een glas water.

 11. Dit gaat alleen maar ellende opleveren , waar vooral de gewone man in de straat de rekening voor betaald

 12. Ik was regelmatig in Hongkong toen het in 1996 door de Britten aan China werd teruggegeven. Nederlandse baggeraars hebben destijds een hoop land opgespoten voor infrastucturele projecten zoals het nieuwe vliegveld. De UK heeft op het laatste moment enorm in Hongkong geinvesteerd, waarschijnlijk om de relatie met China goed te houden voor de toekomst. Ook sprak ik een aantal Hongkong Chinezen die toen naar Vancouver, Canada vertrokken. Velen hadden daar al geld naar toe gesluisd en properties gekocht maar de meesten kwamen uiteindelijk terug, want business is business en er valt een hoop geld te verdienen in Hongkong. De situatie was als een vulkaan voor de Hongkong bevolking, wetende dat de Chinezen langzaam maar zeker hun invloed zouden doen toenemen. Nu de demonstranten het zakencentrum en het vliegveld bezetten wordt de economie geraakt en dat vindt Peking niet leuk. Ik vraag me af wie er achter die demonstraties zit. Ook kwam ik regelmatig in mainland China en niemand maakte zich echt druk om hun ´vrijheid´. De persoonlijke economisch-financiele situatie ging toen met sprongen vooruit en dat was het belangrijkste voor hen.

 13. Het westen gaat nu heus niet de veelgeprezen en beschreven en besproken democratische waarden en mensenrechten verdedigen door als economisch navo-blok op te staan (met Trump) tegen Peking en de chinezen straffen met het dichtgooien van de economische grenzen.
  Daa’t kost geld, veel geld, en werk door exportproblemen. Hoewel het wegvallen van import ook weer geld en werk oplevert, maar de smartphone vast (nog) duurder wordt dan nu.
  Dus beschouwen we de chinese binnenlandse problemen maar (weer) eens diepgaand.

 14. Alle ogen zijn gericht op midde oosten,maar volgens mij ontstaat het conflict in verre oosten.
  Ook Nederland zal niet verschoond blijven om valse beschuldigeng aan het adres van Rusland aangaande MH17

 15. Om het even in perspectief te zetten… De opium oorlog… De Britse koningin was de grootste drugscrimineel ooit die geheel China wist te onderdrukken door ze aan opium uit India verslaafd te maken. Het waren de Britten die Hong Kong afgenomen hadden. Chinezen denken lange termijn en 100 jaar is eindig. De Engelsen dachten na 100 jaar genoeg invloed te hebben. En inderdaad, dat is wat je nu ziet gebeuren. Met wat hulp van geheime diensten en NGO’s.

  De rest van China op het eiland Formosa en HK na zijn door het communisme overmand. HK heeft 100 jaar relatieve vrijheid van het (nog) protestantse Engeland gekend. Het marxisme heeft alle religie uitgebannen behalve de officiële (katholieke) staatskerk. Zeer vreemd, behalve als je beseft dat het communisme bedacht door, en onder controle van de jezuïeten staat.

  Dat is ook de reden dat Japan eeuwenlang van de buitenwereld afgesloten is geweest en alleen maar met de Nederlanders (protestanten) wilden handelen. Omdat ze de jezuïeten door hadden die onder het mom van missionarissen, leraren, wetenschappers, handelaren etc meekwamen.

 16. Xander toch!
  Gisteren was het Iran die een oorlag tegen Israel zou beginnen.
  En vandaag is het China.
  Overdrijf je niet een beetje?

 17. Didier, Hongkong word pas in 2047 in het geheel vaniet China. En wel onder hun wet. De krim is niet belangrijk genoeg. Hongkong wel Economisch als wel strategies voor het westen.

 18. Het zal weer zijn de socialistische dictatuur die het socialitische paradijs voorspiegelt maar de zoveelste ramp veroorzaakt. Stalin, Mao, Kim en die knakker uit Venezuela en vele linkse leiders gingen hierin voor en steeds liep het weer uit op een gigantische catastrofe met de overheid als terroristisch regeerder ten koste van de oorspronkelijke bevolking. Zullen wij het dan nooit leren?

 19. De Amerikaanse oorlog ophitsers zijn al lang weer drie neus lengtes voor in hun totale wereld overheersing. Alles is allang berekend.

 20. https://www.youtube.com/watch?v=IeIeJBEU_1g
  De enige logische conclusie is dat Amerika inzet op weer een oorlog in Europa waar ze al tot twee keer toe sterker uit zijn gekomen. Dat verklaar ook helder waarom Europa zo slaafs alle zogenaamde vluchtelingen graag heeft. Amerika zal China niet rechtstreeks meer durven confronteren. Maar een dreigende situatie elders zou de leiders in China kunnen verleiden tot een deelnemen aan een conflict waar ze nog niet aan toe zijn?

 21. Een wereldoorlog ontketenen omwille van een stel Chinezen? Ernstig blijven a.u.b. Ook in juni 1989 hadden de Amerikanen de Chinese studentenopstand opgehitst, tot het Chinese regime het welletjes vond en het leger inzette. Ook toen keek het Westen met gekruiste armen toe. Hongkong werd in 1997 overgedragen aan China. Punt. Toen Macrons oproerpolitie de Gele Hesjes hardhandig aanpakte, bleef het ook grotendeels stil.

 22. En waarom zou het westen Hong Kong moeten verdedigen met geweld? Hebben we met de Krim ook niet gedaan. Nergens voor nodig.

Comments are closed.