Trump: Google pleegt mogelijk verraad door meewerken aan totalitair controlesysteem China

—————————————————————————————————————————————

Google pest vrouwelijke tech ingenieur weg omdat ze tegenstander was van het ‘Dragonfly’ samenwerkingsproject met China

—————————————————————————————————————————————

De aandelen van Alphabet, moederbedrijf van Google, doken vandaag eventjes licht in de min nadat president Trump zich in een tweet achter miljardair tech investeerder Peter Thiel schaarde, die schreef dat Google zou moeten worden onderzocht wegens het mogelijk plegen van landverraad. Thiel wees op het feit dat Google samenwerkt met de Chinese overheid bij het opzetten en verder uitbouwen van een totalitair digitaal controle systeem, dat later ook in de VS en Europa zou moeten worden uitgerold (ook al wordt dat nog door niemand hardop toegegeven).

‘Miljardair tech investeerder Peter Thiel gelooft dat Google onderzocht zou moeten worden wegens verraad. Hij beschuldigt Google ervan samen te werken met de Chinese regering. Een geweldige en briljante vent die hier meer vanaf weet dan wie dan ook. De regering Trump gaat ernaar kijken!’ twitterde de president. (1)

Spionage of propaganda?

Thiel en Trump zullen ook de veronderstelde ‘spionage’ software en hardware van de Chinese tech gigant Huawei in gedachten hebben. Huawei en de Chinese overheid hebben deze aantijgingen altijd heftig ontkend. Harde bewijzen van deze ernstige beschuldigingen zijn tot op heden niet geleverd.

Onafhankelijke analisten vermoeden dan ook dat deze zogenaamde ‘spionage’ enkel propaganda is en deel uitmaakt van de handelsoorlog die tussen Amerika en China is uitgebroken. Indicatie: De Britse overheid heeft inmiddels geoordeeld dat het niet nodig is Huawei te weren of van samenwerking uit te sluiten.

Zoals velen weten is het juist het Amerikaanse Google dat zonder toestemming massaal zijn gebruikers bespioneert. In juli 2018 erkende het bedrijf na vragen van Amerikaanse senatoren dat minimaal 379 apps van ‘derde partijen’ toegang hebben tot uw persoonlijke Gmail account(s). Daarbij gaat het niet enkel om uw emailadres en persoonsgegevens, maar zelfs om uw wachtwoorden en de inhoud van uw emails (4).

Grote zorgen politici en medewerkers Google over koers van het bedrijf

Deze groep van 16 Republikeinse en Democratische parlementariërs eisten tevens uitleg van Google over het meewerken aan het totaal afbreken van de vrijheid van meningsuiting en het onderdrukken en bestraffen van niet politiek-correcte stemmen, niet alleen in China, maar ook in de VS (en daarmee automatisch ook Europa).

1400 medewerkers van Google ondertekenden een brief aan de directie waarin zij hun grote zorgen uitspraken over de (extreemlinkse) antidemocratische koers van het bedrijf, en het feit dat het ‘Dragonfly’ samenwerkingsproject met de Chinese overheid zolang geheim gehouden werd. Vijf mensen zouden er zelfs ontslag om hebben genomen. (2)

Eén van de organisatoren van de massale ‘walk out’ in november vorig jaar, tech ingenieur Meredith Whittaker, is na maandenlange pesterijen uiteindelijk opgestapt bij Google. Whittaker was één van de meest uitgesproken tegenstanders van het Dragonfly project en andere (AI = kunstmatig intelligente) controlesystemen, en had het tevens gewaagd om de leiding van het bedrijf te bekritiseren wegens het uitblijven van maatregelen om vrouwelijke werknemers beter te beschermen tegen discriminatie en seksuele intimidatie. (2)

Google manipuleert zoekresultaten

Twee ‘tech’ verslaggevers van de Wall Street Journal onthulden in het najaar van 2018 een ‘incident’ waarbij Google werknemers in interne emails openlijk overlegden over het manipuleren van de zoekmachine. Met name conservatieve artikelen en berichten waarin positief over Trump wordt gesproken, of juist negatief over massa immigratie en de islam, zouden met bepaalde algoritmes opzettelijk door Google worden onderdrukt, zodat ze niet of heel laag in de zoekresultaten verschijnen.

Rond dezelfde tijd lekte een video van een topvergadering bij Google uit, waarin leidinggevende managers zich geschokt toonden na de overwinning van Donald Trump, en dat terwijl men er juist alles aan had gedaan om de campagne van Hillary Clinton te promoten en ook in de zoekresultaten zo vaak en positief mogelijk op de voorgrond te zetten. (3)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Russia Today
(5) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)
21-02: Totale controle: 17,5 miljoen Chinezen mogen niet meer vliegen door te laag sociaal krediet

2018: (via oud Xandernieuws.punt.nl):

03-11: China voert ‘social credit’ in: Hond in beslag genomen als je die verkeerd uitlaat
21-09: Google onder vuur om manipuleren zoekresultaten ten gunste van links
19-09: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en digitale controle staat? (/ Google en Facebook werken samen met China voor afdwingen totaal gecensureerd / politiek-correct internet – Google kan reeds zonder uw toestemming de instellingen van uw Android smartphone wijzigen)
29-08: Trump waarschuwt Google tegen censuur, is bang voor nog meer haat en geweld door links
08-08: Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

8

  1. $$$$$$$$$$$$$$$ etc.Bedragen met hoeveel nullen?Als de stroom uitvalt,doet niets het meer.

  2. De leiding van Google bestaat uit psychopaten, die hebben totaal geen medeleven met anderen, zij zullen ook nooit leren van hun eigen fouten. Het enige wat telt is mega veel geld verdienen voor hun zelf. Dat daar anderen daardoor in de problemen komen interesseert ze geen donder. Het is IK, IK, IK en de rest kan barsten mentaliteit. Met die gasten kun je ook geen afspraken maken, want zij zijn zo arrogant en hooghartig, dat zij denken alles te kunnen maken en te breken. Als het hun uitkomt. Tot inkeer komen is er dan ook niet aan de orde, Google kan alleen nog gestopt worden, door een ontmanteling van het totale bedrijf. Het is te groot en te machtig geworden, net als Facebook, die krijgt ook steeds meer kapsones en wil ook iedereen hun wet voorschrijven. Net zoals grote broer Google. Want macht corrupteerd altijd en hoe langer zij die macht hebben, hoe extremer die corruptie wordt. Het bekende heers en verdeel tactiek, zodat zij hun macht kunnen behouden en zelfs kunnen uitbreiden.

  3. Het is in ieder geval verraad van democratie, vrijheid van handelen en denken. Verraad van alles waar Amerika voor staat. Bizar dat Google meewerkt aan de totale controle van de Chinezen. Ieder weldenkend mens zou hier zich tegen verzetten.

  4. Linksom of rechtsom: alles wat er op Het Net gebeurd wordt gecontroleerd en in de gaten gehouden.

  5. Xander hier in Nederland heeft Google in Groningen een van de grootste providers centra te wereld gebouwd, daarvoor is er zelfs een kolencentrale gebouwd, dus was er al voorkennis tussen Amerika en Nederland. Het laatste jaar is Huawei bezig met het plaatsen van grote zonneparken in Nederland, ze kopen grond op, of maken afspraken met grondbezitters om het te plaatsen tevens voeren zij deze werkzaamheden zelf uit met behulp van Oost-Europese werkgevers met andere woorden geen Nederlander is aanwezig op het terrein waar deze werkzaamheden worden uitgevoerd. Het onheil zit dichter bij dan je zal denken.

  6. Google komt ook uit de koker van DARPA. Samenwerken met de Chinezen is dan inderdaad verraad.

  7. Je kunt je natuurlijk afvragen of Alphabet?Google zo niet via een achterdeurtje Amerika kan laten spioneren in China of stiekem het gezag van de partij ondermijnen.Wettelijk moet Google sowieso al meewerken om verzoeken om informatie van de amerikaanse overheid,zoals ieder amerikaans bedrijf.Kennelijk maakt China zich daar niet al te veel zorgen,maar in al die discussies over privacy en sociale media,vind ik dat nog het meest verontrustend.
    Ik haal de tweet van Thiel en die van Trump er niet zo gauw uit.Ik zie niet direct in hoe je hier van landverraad kunt spreken.Trump begint een beetje raar om zich heen te slaan lijkt het.Zeker zolang er geen sprake is van een formele boycot van dit soort contacten.Misschien vindt Trump het net zoiets als wanneer je auto’s in Mexico laat bouwen.Het verondersteld manipuleren van zoekresultaten zou Trump ook wel als verraad kunnen opvatten,maar dat is weer een heel ander verhaal.Ze zoeken het maar uit.

Comments are closed.