Politie westkust VS verricht diverse arrestaties wegens brandstichting, waaronder Black Lives Matter activist

De politie bevestigde op regionale TV-stations dat de branden wel degelijk zijn aangestoken, en dat bewoners op meerdere locaties enkele daders hebben gefilmd. (Afbeelding: (2)).

————————————————————————————————————————————–

Agenten bevestigen in regionale media dat brandstichters zijn betrapt – Ook federale officials zeggen dat de branden ‘op gecoördineerde wijze’ zijn aangestoken – Politie Clark County rapporteert ‘Antifa activisten met volle jerrycans en kettingzagen’

—————————————————————————————————————————————

Bij zogenaamde ‘fact checkers’ heeft u kunnen lezen dat de bewering dat de enorme branden die de westkust van de Verenigde Staten teisteren door linkse activisten zijn aangestoken, niet bewezen en daardoor ‘onwaar’ is. Ook voor dit item geldt de vuistregel dat voor 9 van de 10 zaken die ‘feitencheckers’ van de mainstream media schrijven, juist het omgekeerde de waarheid is. De Amerikaanse politie heeft namelijk op verschillende locaties personen wegens brandstichting gearresteerd. Eén van hen is al jaren een Black Lives Matter activist.

De politie van Puyallup, vlakbij Tacoma, een voorstad van Seattle (Washington), arresteerde de 36 jarige Jeffrey Accord voor brandstichting in de natuur. Een patrouillerende agent had het ontstaan van de brand gezien naast een pick-up truck, die onmiddellijk wegreed nadat hij de bestuurder wilde aanspreken.

Accord, een bekende Black Lives Matter relschopper die in 2014 al eens werd gearresteerd omdat hij verboden wapens en lichte explosieven in zijn auto had, werd even later aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij ontkende, en na het betalen van zijn borg van $ 1000,- mocht hij weer naar huis. Het eerste wat hij deed was inbreken in een benzinestation, wat op beveiligingscamera’s werd vastgelegd. (1)

De dader had na zijn misdaad op een livestream beweerd dat hij de politie had gebeld omdat hij de brand had ‘ontdekt’, maar een aantal automobilisten hadden gezien hoe hij in het veld naast de weg met een aansteker een stuk karton had aangestoken.

Getuigen zien dader van verwoestende brand 700 huizen en minstens 2 doden

De enorme bosbranden bij Almeda (Oregon) werden zo goed als zeker aangestoken door de 41 jarige Michael Jarrod Bakkela. Getuigen hadden gezien hoe hij achter hun huizen brand had gesticht. Het vuur verspreidde zich razendsnel, waardoor de bewoners hun huizen moesten ontvluchten. 700 huizen gingen vervolgens in vlammen op. Daarbij vielen minstens 2 doden. In heel Oregon werden een half miljoen mensen door de branden gedwongen hun woningen verlaten. Dat is meer dan 10% van de totale bevolking.

Bakkela werd aangehouden wegens twee gevallen van brandstichting, 15 gevallen van opruiend gedrag, 14 gevallen van het roekeloos in gevaar brengen van anderen, en het bezit van amfetaminen.

Agenten bevestigen in regionale media dat brandstichters zijn betrapt

Bij Eugene (Oregon) wordt de 44 jarige Elias Newton Pendergrass verdacht van het stichten van een brand die 162 hectare natuur verwoestte. De verdachte is op de vlucht geslagen. Anita Esquivel (37) wordt verdacht van het aansteken van de branden langs hoofdweg 101 bij Salinas (Oregon) (3). Op regionale TV stations verklaarden agenten dat voetgangers brandstichters hadden gefilmd, en vervolgens de politie hadden gebeld. Ook in Californië werd een brandstichter aangehouden, net als een tweede persoon in Washington. (2)

Federale officials zijn inmiddels een officieel onderzoek begonnen of de vele honderden branden inderdaad (bijna) allemaal ‘op gecoördineerde wijze’ zijn aangestoken. Zo is op een kaart te zien hoe alle branden op ‘magische’ wijze bij de grens met Canada stoppen:

Hier is een video te zien van een automobilist die laat zien hoe hij met zijn smartphone brandstichters had weten te filmen.

Politie Clark County: Antifa activisten met volle jerrycans en kettingzagen

De deputy-sheriff van Clark County berichtte tijdens een video vergadering van provinciale afgevaardigden dat bewoners en agenten Antifa activisten met volle jerrycans benzine en bewapend met kettingzagen hebben zien rondlopen. De kettingzagen zouden zijn bedoeld om elektriciteitsmasten (vaak nog van hout) om te zagen, waardoor er nog meer branden zouden ontstaan. Eén afgevaardigde stelde voor om de Nationale Garde te hulp te roepen. (4)

FBI speciaal agent Loren Cannon sprak de agenten, getuigen en lokale media echter tegen. Volgens hem is brandstichting door Antifa niet bewezen. Cannon raakte eerder in opspraak omdat hij tot het uiterste toe de gewelddadige Antifa / BLM rellen in Portland had gebagatelliseerd.

Democraten: ‘Klimaatverandering, schuld van Trump’

Enkele Democratische politici erkenden weliswaar dat de gelijktijdig op zoveel plaatsen uitgebroken branden ‘verdacht’ zijn, maar geven natuurlijk president Trump de schuld, omdat die te weinig tegen ‘klimaatverandering’ zou doen. De Democratische gouverneur van Californië, een verklaarde Trump-hater, ging breed grijnzend voor een rokend en zwartgeblakerd stuk bos staan en beweerde dat ‘het debat over klimaatverandering nu over is.’ (5) Ook in de meeste Nederlandse media werd natuurlijk alleen deze volslagen onbewezen kulverklaring gegeven.

Zo ziet ‘klimaatverandering’ anno 2020 er in werkelijkheid uit:

Door de Democraten aangestuurde, en overwegend door George Soros gefinancierde extreemlinkse groepen zoals Antifa en Black Lives Matter hebben niet alleen de oorlog verklaard aan blanken, conservatieven, de politie en de complete sociale orde, maar klaarblijkelijk ook aan de natuur. Alles mag worden opgeofferd voor het grote doel: zoveel mogelijk chaos, schade en geweld creëren, in de hoop dat president Trump in november niet herkozen wordt, en Joe Biden vervolgens de VS definitief verandert in de zo door hen begeerde communistische heilstaat.Xander


(1) Natural News
(2) Infowars
(3) Natural News
(4) Hal Turner
(5) The Hill via Hal Turner


Zie ook o.a.:

07-09: ‘Trump kan 14e amendement gebruiken voor arrestaties burgemeesters, gouverneurs en rechters die Black Lives Matter opstand steunen’
30-08: Gaat het de Democraten en Hillary lukken om de VS in een burgeroorlog te storten?
03-08: Overheid Minneapolis tegen inwoners: Gehoorzaam criminelen en laat u beroven
01-07: ‘White Lives Don’t Matter’: Media moedigen golf van racistische haat tegen blanken aan
30-06: Oud beheerder FEMA-kamp zegt dat duizenden guillotines klaarstaan voor massamoord op conservatieve Amerikanen
30-06: ‘Coalitie van marxisten en islamisten heeft oorlog verklaard aan Westerse samenleving’
20-06: Horror in autonome Black Lives Matter zone: ‘Activisten verkrachten mannen, vrouwen en kinderen’ (/ Krankzinnig Nederland: Johan Derksen ‘racist’ genoemd, omdat hij BLM ‘gekkies’ noemde)
18-06: Hoge VN official geeft toe dat coronavirus, Black Lives Matter en klimaat tot dezelfde agenda behoren
08-06: Democratische burgemeesters willen politiekorpsen opheffen, anarchie en chaos verzekerd
31-05: Links zaait geweld en chaos in VS: Trump bestempelt Antifa officieel tot terreurorganisatie

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

11

 1. Dit soort linkse groepen zaait haat en preekt geweld. Wakkert vijandschap aan vanwege huidskleur. Elke “witte” een racist. Elke “rechtse” een fascist. Dat is hun retoriek. Helaas waait het over naar hier, waar de verschillende groepen toch altijd redelijk ontspannen met elkaar omgingen. Het wordt volledig op de spits gedreven en vijandschap naar mensen die blank geboren zijn, wordt gestimuleerd. Het is haatzaaien op grond van huidskleur. Ik dacht dat dat verboden was. Links heeft toch altijd de mond vol van anti-discriminatie. Maar steunt deze hatelijke nieuwe discriminatie op grond van iets waar geen mens invloed op had.
  Leven en laten leven.
  Dat is een veel mooier beginsel dan dit aanwakkeren van haat en verdachtmakingen, wat nu op links gebeurt.

 2. @ Spyfromthesky
  Dat van de krant wist ik al een hele tijd. Reclames en advertenties ook nieuws gaat per internet.
  Net als TV bla, bla, bla en reclame. Velen hebben een eigen blad of site.
  In naam van oranje doe open de poort!! Zo simpel gaat dat met vriendjes politiek.

 3. Even, helaas een bericht Off-Topic, maar het is te belangrijk om hier even niet te vermelden.
  Vandaag is op teletekst te lezen, volgens mij niet op het journaal geweest het volgende bericht.

  Let wel! Er is hier al wat vaker over geschreven, sterker nog, ik heb het hier met het posten van diverse reacties dit al vaker aangehaald. Het bericht is zo ernstig dat je je afvraag of van de resterende 10% die mogelijk nog onafhankelijk is, nu inderdaad helemaal tot 0 is gereduceerd.

  Dat dit bericht valt te samen met andere toevallige maatregelingen is dus helemaal niet toevallig, maar doelbewust gepland. Het lijkt of Nederland, helaas voorop staat in negatieve ontwikkelingen, richting totale controle, de weg plaveiden voor een mogelijk sterk Europese leider.

  Het bericht dus zoals gezegd:
  De noodlijdende NDC mediagroep,die
  onder meer het Dagblad van het Noorden,
  de Leeuwarder Courant en het Friesch
  Dagblad uitgeeft,wordt overgenomen door
  het Belgische Mediahuis.De drie kranten
  blijven bestaan.

  NDC mediagroep wordt een zelfstandige
  dochteronderneming van het Mediahuis.De
  groep houdt een eigen directie en mag
  twee van de vijf commissarissen van het
  bedrijf voordragen.Alleen de ACM moet
  nog met de overname instemmen.

  Volgens directeur Baarsma is NDC met de
  overname gered.Directeur Ysebaert van
  het Mediahuis zegt dat hij wil inzetten
  op digitalisering.

  Al voor vele jaren neemt België Nederlandse kranten over. Telkens als dit gebeurt dan krijgt het Belgische bedrijf zelfs geld van de regering (Brussel). En nu heb ik dit even alleen voor Nederland gemonitord, maar stel dat dit Europees ook met andere (vele) landen in Europa is gebeurd of gebeurt nog steeds?!

  En eigenlijk is dus de Europese Raad, het hoogste orgaan, die deze ontwikkeling vanaf 2009 in gang heeft gezet. Eigenlijk, sinds het verdrag van Lissabon (2/3 van Nederland was democratisch tegen (=geen fake nieuws, maar een fact), maar door Balkellende zgn omgezet was in een aangepast grondwettelijk verdrag onder goedkeuring van de christelijke partij de CU. En vanaf die tijd zijn de overnames in de media tak van de kranten gigantisch snel gegaan.

  Het spel is eenvoudig. In Nederland presteren de kranten slecht, leiden verliezen en slecht bedrijven worden dus opgekocht.

  Het wordt tijd dat, mocht er nog een echt onafhankelijk krant bestaan, dat we met zijn allen dit zo moeten organiseren dat we abonnee worden en dat die kranten voor sites zoals deze ook een platform kunnen zijn in berichtgeving als een ander geluid.

  Werkelijk, de snelheid waarmee het vangnet zich gaat sluiten, dat neemt met rasse schreden toe! In de 2e wereld oorlog ontstonden verzetskranten. Het vrije volk is hier een voorbeeld van.
  Dit bestaat niet meer en door fusies van tientallen jaren geleden uiteindelijk opgegaan in het Algemeen Dagblad.

  Met de dreiging van het vrije internet dat steeds meer op het spel staat van echte vrijheid, zouden we een back-up moeten hebben als een 2.0 versie van een medium, een kracht, “Het vrije volk”.

  Hoeveel te meer is deze benaming voor ons wel niet van toepassing. Hoezo zijn we nog vrij!

  Spyfromthesky

 4. Als dit waar is, dan is dit een oorlogshandeling en dan moet dat ook als zodanig behandeld worden. Het beste is om dit dan te erkennen en het probleem meteen bij de wortel aan te pakken voordat het te laat is en het land in een totale oorlog beland.

 5. Amerika staat wat te wachten in november. Dit zal geen verkiezing zijn als de voorgaande verkiezingen. Je ziet nu al hoe 2 groepen tegenover elkaar staan en elkaar meer en meer naar het leven beginnen te staan. Dit gaat compleet escaleren en het verbaasd mij dat niemand dit probeert te de-escaleren, niet op links en niet op rechts. Elk mens ziet dat dit fout gaat aflopen, het zal uitmonden in geweldorgies waar veel mensen zullen sterven. Waar gaat dit eindigen? Waarschijnlijk in een complete crash.

  Civil War Comes to USA – BLM Riots, Trump Biden Election, Coronavirus and Covid-19

  https://www.youtube.com/watch?v=yFx5k7gbdkQ

 6. @ Hoeder: 4:23 pm. Dat ben ik met U eens, Hoeder. Alles halen ze uit de kast, om Amerika geheel te destabiliseren. Geweld is het kenmerk van deze socialisten en anarchisten.

 7. @ Willy
  Jij ook een linkse activist of een mol ??????
  Goed praten van zware criminelen die op destabilisatie uit zijn??

 8. Laten we heel veel aangiftes tegen Wilders opgeven, maar Akwasi en Grappenhaus geven we niet aan toch ? Zo gaat het toch goed ?

 9. Het lijkt mij meer een herhaling van de vele bosbranden in Australië, waar ook werd beweerd dat het de opwarming van het klimaat was, maar waar meer dan 200 brandstichters werden opgepakt.
  Als je als klimaatdrammer op zó’n manier je gelijk wil halen ben je wel héél diep gezonken!

 10. Zelfs nog voordat hij president was, is Trump door de Democraten tegengewerkt. En ze gaan maar door. Duidelijk is dat ze geen enkel middel schuwen om hun doel te bereike. Desnoods een burgeroorlog. Het zijn volstrekt zieke geesten, vervuld van haat. En zoals altijd bij links, tegen hun verlies kunnen ze niet. Het doel heiligt alle middelen bij deze idioten. En aangezien de MSM in linkse handen zijn, worden we gewoon voorgelogen. En wij pikken het maar. Onvoorstelbaar.

 11. Zou het toch kunnen dat er achter die vele bosbranden mensen zitten? Het zou me helemaal niet verbazen, er lopen ook in de VS vele gekken rond, maar niet alleen daar lopen er circusartiesten rond. Ook linkse activisten gaan misschien niet vrij, maar we moeten oppassen om iedereen met de vinger te wijzen, ik heb op het nieuws gehoord, dat m’n het volop aan het onderzoeken is. En ook president Trump gaat het rampgebied bezoeken, hopelijk blijft dan alles rustig. Shalom

Comments are closed.