Ontevreden oud FVD’er gaat derde partij Op Rechts oprichten

Alleen de PVV voerde nog openlijk campagne voor een Nexit, de Nederlandse uittreding uit de EU. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————-

Zit de bezorgde Nederlandse kiezer die een einde wil aan de macht van het linksgroenliberale partijkartel te wachten op nóg een rechtse partij?

—————————————————————————————————————————————-

De Zwijndrechtse ondernemer en rechtse politieke activist R. van Gemeren, die vorig jaar vanwege onenigheden uit het FVD vertrok en bekendheid verwierf met onder andere de website defoutenvanVVDrutte, wil nu een nieuwe partij ‘Op Rechts’ (of Op Rechts.nu) oprichten. Volgens Van Gemeren is er nog steeds behoefte aan een rechtse partij die ‘minder extreem’ is dan FVD en PVV, en tussen de VVD en FVD instaat. De vraag is of bezorgde Nederlandse kiezers die bij de Provinciale Statenverkiezingen van FVD de grootste partij maakten, zitten te wachten op wéér een partij die uit dezelfde vijver gaat vissen. Oftewel: wéér een versplintering, waar nu juist dringend behoefte is aan een groot, zoveel mogelijk verenigd front.

Van Gemeren vindt de uitsluiting van het FVD door alle andere partijen in de provinciebesturen de schuld van Thierry Baudet. Die zou met zijn standpunten niet aanvaardbaar genoeg zijn voor de rest, en zich met allerlei kwetsende uitspraken over mede parlementariërs en partijen ‘onmogelijk’ hebben gemaakt. Verder herhaalt hij zijn beschuldiging dat Baudet ‘het allemaal voor het geld’ zou hebben gedaan, wat de FVD leider overigens altijd ontkend heeft.

Tevens neemt hij het Baudet kwalijk dat hij destijds een diner had met de Amerikaanse ‘altright’ activist Jared Taylor. Baudet heeft diverse malen gezegd dat -deze bepaald geen geheime- ontmoeting in een publiek restaurant vooral bedoeld was om zich te oriënteren op de diverse stromingen binnen internationaal ‘rechts’, en niet om zich bij ‘altright’ aan te sluiten (wat dan ook niet gebeurd is).

Geen Nexit

De ondernemer wil een persoonlijk voorbeeld stellen door te beloven zijn eventuele Kamersalaris weg te geven aan Nederlandse goede doelen. Nu zijn er daar niet meer zoveel van –immers, zelfs Amnesty International Nederland doet nu mee met de islamisering van Nederland door zich pro-boerka (en daarmee pro vrouwendiscriminatie en –onderdrukking) op te stellen-, maar het is desondanks een prijzenswaardig streven.

Eerste FVD standpunt dat Van Gemeren van tafel haalt is een Nexit, de Nederlandse uittreding uit de EU. Omdat de overgrote meerderheid van de Nederlanders dat niet ziet zitten, ‘gaat dat nooit gebeuren’. FVD heeft een Nexit trouwens zelf ook niet meer als speerpunt van EU-beleid; Thiery Baudet zet nu in op een hervorming van de EU van binnenuit.

Vuist tegen Duits-Franse EU-overheersing

De ‘Op Rechts’ leider wil dat Nederland een ‘Hanze10’ genoemd initiatief opstart, waarbij ons land samen met zogenaamde ‘slechtweerlanden’ zoals Italië, Hongarije en Polen een vuist gaat maken tegen de Duits-Franse overheersing van de EU. Het zijn inderdaad Angela Merkel en Emanuel Macron die de almaar extreemlinkser wordende koers van Brussel bepalen en aan alle andere landen opleggen. Aan die hegemonie moet een einde komen.

Kiezers van de toekomstige derde rechtse partij moeten volgens de ondernemer komen van ontevreden VVD’ers, zeg maar de ‘Bolkestein’ groep die de koers van Rutte eigenlijk veel te links vinden, maar tegelijkertijd PVV en FVD te extreem, waar Van Gemeren ook kiezers bij hoopt weg te halen. Daardoor zou de nieuwe partij in zijn ogen 12 zetels kunnen halen bij de volgende verkiezingen.

Nog geen partijleider, al wel veel steun

Een partijleider is er nog niet, maar dat moet een ‘goede, nette, eerlijke normale family-man of vrouw’ worden. Henk Otten wordt buitengehouden, want die is ‘te besmet’ nadat hij met slaande ruzie en wraakgevoelens onlangs uit het FVD werd gezet vanwege beschuldigingen van fraude. Ook was Otten –die zelf ook een eigen partij zou willen oprichten- ‘lomp en grof’ tegen allerlei medewerkers.

Er zouden al zo’n 25 mensen –influencers, schrijvers, opiniemakers, deskundigen, website beheerders, bloggers- aan Op Rechts willen meedoen. De partij moet ‘normaal rechts’ worden, en ‘er echt voor de gewone Nederlandse bevolking’ zijn, ‘niet de elite’. Van Gemeren gaat zelf liever niet in de Kamer zitten, maar als het dan toch zou moeten dan ziet hij af van zijn salaris, dat hij dan ‘aan 8 goede doelen’ zal weggeven. De partij moet worden geleid door ‘kundige mensen uit de samenleving’ en geen ‘beroepsbestuurders’ zoals die nu aan het hoofd staan van de meeste andere partijen.

Zit de bezorgde Nederlandse kiezer op een derde rechtse partij te wachten?

De grote vraag is of een derde partij rechts van de VVD inderdaad een kans maakt, zo kort na het succes van het nog zo jonge FVD. We schreven al eerder dat een LPF scenario dreigt, iets waar het partijkartel in Den Haag zich natuurlijk bij in de handen wrijft, want dan is de groeiende oppositie tegen het linksgroenliberale klimaat/energie- en immigratiebeleid voor de komende jaren gelijk weer uitgeschakeld. Daarom komt al snel het aloude gezegde ‘verdeel en heers’ naar boven, omdat dan niet één rechtse partij de VVD – de huidige leider van het anti-democratische partijkartel- naar de kroon zal kunnen steken.

Op Thiery Baudet viel weliswaar het nodige aan te merken, zoals zijn ‘geleerde’ en ‘filosofische’ uitspraken, of zijn beruchte naaktfoto, maar de FVD leider komt de laatste tijd een stuk beter en serieuzer uit de hoek, en lijkt dit soort rare fratsen achter zich te hebben gelaten.

Gevaar is ook dat de bezorgde Nederlandse kiezer, die zijn ooit stabiele, welvarende en tolerante land op zoveel punten de verkeerde kant ziet opgaan –de extreem kostbare klimaatwaanzin, de massa immigratie/islamisering, het omgekeerd racistische diversiteitsbeleid-, niet moe wordt van wéér een splitsing en richtingenstrijd. Tenslotte gaat het niet om de ‘plaatjes’, de ‘koppen’ aan de top, maar om de standpunten, de koers, het grote doel om ons land nog van een gewisse ondergang als onderhorige provincie van een EUrabische superstaat te redden.

 

Xander

Bron: Op Rechts, R. van Geemeren

(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

29-07: LPF scenario? Henk Otten betrapt op fraude, probeert uit wraak FVD op te blazen
07-07: Zomermanifest FVD: Baudet wil einde maken aan weg-met-ons mentaliteit kartelpartijen
11-06: Forum Democratie is valse beschuldigingen media zat en presenteert 21 tegenargumenten
24-05: Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
22-05: Laffe wanhoopsaanval gevestigde orde om Baudet in antisemitische hoek te zetten
21-05: Naast website ‘De Fouten van VVD’ nu ook ‘De Fouten van CDA’ online
20-05: ‘Loopt Baudet bij debat woensdag toch in val van Rutte?’
20-03: Provinciale verkiezingen: Globaal overzicht van waar u vandaag voor stemt
19-03: Nieuwe site ‘De fouten van VVD Rutte’ in aanloop naar verkiezingen goed bezocht
05-03: Bij FvD vertrokken lid die vorig jaar de media haalde richt pijlen nu op VVD en Rutte

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

28

 1. Den Haag zit zolangzamerhand vol partijen en van daaruit ook de gemeentes.
  Allemaal met welluidende campagnevoering voor de kiezers, maar varen al gauw weer in hetzelfde zog.
  En zijn er partijen die heel wat zetels winnen, mogen ze niet mee regeren, kiezersbedrog?
  De wal keert het schip, maar is het uit de EU stappen nog mogelijk? Wordt een duur grapje.
  Bevolking heeft al vaak laten weten bij stemming wat het overgrote deel wil, maar vergeefs.
  En dan weer een nieuwe partij, weer verdeeldheid zaaien…….

 2. “Tenslotte gaat het niet om de ‘plaatjes’, de ‘koppen’ aan de top, maar om de standpunten, de koers, het grote doel om ons land nog van een gewisse ondergang als onderhorige provincie van een EUrabische superstaat te redden”.

  Precies, dat is de reden dat ik PVV stem. Er zal vast wel iets op Wilders aan te merken zijn, maar hij is de enige die duidelijk zegt waar zijn partij voor staat, nu en in het verleden.

 3. Volgens mij gaan die nieuwe partij gelijkaardig zijn aan de NVA bij ons in Vlaanderen.Zogezegt een rechtse alternatief maar als het erop aan verloochen ze hun principes en tellen allen de postjes en het mee regeren samen met links gelijk bij ons.Ook de NVA is voor de EU net als die nieuwe partij van Van Geeren.Trap daar dus zeker niet in beste Nederlandse vrienden,Stem zeker niet op dat nep rechts.

 4. Beste econoom
  Onderstaande zin is uit artikel van de columnist zelf over zichzelf uit 2017. Iemand die zo woont kan ik niet de normale (doorsnee) Nederlander noemen of nogmaals u moet denken dat iedere normale Nederlander zo woont. Verder nogmaals wat mij betreft, maakt u zich geen zorgen over mij, dank u.

  “Tegenwoordig woon ik in een bosrijk villadorp waar geen woonhuis onder de 1 miljoen euro te vinden is en waar alleen gewone, normale Nederlanders wonen.”

 5. Van Gemeren slaat de plank mis, hij zegt dat de over grote meerderheid van de bevolking de Nexit niet ziet zitten. Ik denk dat het andersom is, de meeste willen helemaal geen EU. Het kost ons alleen maar geld. En brengt alleen maar een hoop ellende.

 6. Bozeoudeman, waar haalt u het vandaan dat de betrokken columnist miljonair is. Hij is docent aan een universiteit en dan word je niet snel miljonair. En wat dan nog? Blijkbaar bent u afgunstig dat hij iets heeft bereikt in zijn leven en u niet. Ik heb bovendien het artikel in de VK gelezen. Hij wordt op een onfatsoenlijke manier behandeld in de Franse supermarkt.

 7. Hoe meer partijen, hoe moeilijker voor de kiezer, ik ben er geen voorstander van. sHALOM

 8. Van Gemeren gaat zelf liever niet in de Kamer zitten, maar als het dan toch zou moeten dan ziet hij af van zijn salaris, dat hij dan ‘aan 8 goede doelen’ zal weggeven.

  Dus het geld komt toch weer op de verkeerde plekken terecht!
  Goede doelen, laat me niet lachen. Zakkenvullers zijn het “ALLEMAAL”………

 9. Hij vind de PVV en FvD te rechts zegt hij, wat een onzin. Dat is precies wat Nederland nodig heeft een rechts conservatieve partij. En nu komt hij met een softe versie en daar hebben we er nu net al veel te veel van van die softe versies. Iedereen weet waar de FvD voor staat en als je dat te rechts vind moet je geen lid worden en kun je maar beter naar die gevestigde bagger gaan.

 10. Strax hebben we weer een hoop politieke keuterboertjes op rechts, van wie de belangrijkste kwaliteit is dat ze veel rechtse stemmen weten te verknoeien. In praktijk werken deze partijen vooral ondermijnend voor de rechterflank.
  Eén grote combinatie van FvD, PVV en rechterflank VVD kan met een fors aantal zetels daadwerkelijk een stevige vuist maken. En zo een grote partij trekt ook zwevende kiezers aan, die verwachten dat die grote partij daadwerkelijk het verschil kan maken.

  Natuurlijk kan je wensen, dat elke politieke partij voor elk persoon precies op maat is. Alleen krijg je dan 10 miljoen politieke partijen in Nederland.

  Een politieke partij is nou eenmaal een zaak van concessies doen. In hoofdlijnen spreekt je het gedachtegoed van een partij aan en zijn er een aantal zaken, die je beslist anders had willen zien. Je gaat echter voor het grote geheel van die partij.

  Straks heb je op rechts 3 wat grotere partijen en nog een stuk of wat pseudo-VVD’tjes, die in hun volslagen verdwaasdheid denken dat ze als eenmansfractie wel even het verschil zullen maken.

  Daarbij is de samenstelling van de 2e kamer inmiddels zo versplinterd, dat geen enkele partij op dit moment beleid kan maken waarmee ze kan doorpakken. De facto leidt dat tot een onbestuurbaar land.

 11. Kan iemand mij een politicus/ca noemen die niet uit eigenbelang de politiek is ingegaan, maar die werkelijk het belang van zijn/haar kiezers voor ogen had? Dat wordt lang nadenken vrees ik. Veel beloven en weinig geven, doet de gekken in vreugde leven. Dit aloude gezegde wordt nergens beter geïllustreerd dan in de politiek.
  Verder wat A. de Haan hierboven zegt. Een kiesdrempel opwerpen; ik zou opteren voor 10%. En bovendien wettelijk vastleggen dat een politicus/ca die uit een partij stapt automatisch zijn/haar zetel verliest.
  Wat ook zelfreinigend zou werken is lieden met meer dan één paspoort het kiesrecht ontnemen. Eerst duidelijk maken waar je loyaliteit ligt, daarna mag je meedoen.
  Helaas hoor ik bij de beste stuurlui, als u begrijpt wat ik bedoel.

 12. Wie wil er nu iemand volgen die overal alleen maar commentaar op heeft zonder zelf originele ideeën voor vooruitgang te hebben? Een leider gaat voorop, heeft een visie, zet een koers uit. Iemand die alleen maar kritiek heeft kijkt vooral achterom. Die wil alleen maar zijn gelijk halen en gooit desnoods iedereen voor de trein als dat zo uitkomt.

  Het is goed om geschiedenis te bestuderen maar teren op negatieve ideeën leidt zelden tot positieve resultaten. Net als foute ideeën. Zoals van Plato, Nietzsche en Blavatski (standaard op Hitlers nachtkastje maar ook de grote inspiratie van de Newage). Daarom is het verstandig om te monitoren op vreemde uitspraken van mensen. Zoals die ‘Uil van Minerva’. Net als sommige uitspraken van Baudet toen hij nog bij Powned aanschoof voor commentaar. Ik kan er de vinger niet achter krijgen waarom ik hem (nog) niet vertrouw. Maar deze roeptoeter van Gemeren helemaal nìet.

 13. Politici die niet een ideaal hebben, maar een markt (tussen 2 partijen in) zoeken. Wat moet je ermee?

 14. Er moet nodig een kiesdrempel komen van 5 percent net als in Belgie en Duitsland. Splinterpartijen maken een democratisch land bijna onbestuurbaar,

 15. De zoveelste zakkenvuller, die zoete broodjes gaat bakken met de islam en de EU.

 16. Baudet is imop de fout ingegaan door niet met de PVV samen een vuist te maken maar de PVV af te vallen.
  Daar heb je dus niets aan een partij die overal ‘maar’ achter roept onderneemt niet de nodige stappen.

 17. Voor mij heeft deze nieuwe partij in de verste verte geen bestaansrecht, omdat de spoeling steeds dunner wordt en deze nieuwe partij niets nieuws brengt c.q. toevoegt onder de afnemende zon.
  Ik blijf gewoon PVV stemmen en alle andere partijen krijgen van mij de vuurrode kaart!

 18. Beste econoom u zou misschien moeten lezen wat iemand schrijft. Iemand die zeurt dat hij niet als gewone Nederlander wordt erkent als hij miljonair is? Of beweert u soms dat alle gewone Nederlanders miljonair zijn, wel dan heeft hij gelijk dan is het schandalig dat hij niet als een gewone Nederlander wordt gezien. En wat mijn status betreft ik kan zeer wel rondkomen, dank u.

 19. Onzin dat Baudet de schuld krijgt dat zijn partij buitengesloten wordt. Het zijn de kartel-partijen die andere partijen uitsluiten. Daar ligt de werkelijke oorzaak.

 20. Geachte boze oude man: misdaden tegen de menselijkheid bestaan niet: u bedoelt waarschijnlijk misdaden tegen de mensheid?
  En: zich bedenken betekent: van gedachte veranderen. Bedenken betekent: op de gedachte komen ….

 21. Dit wordt natuurlijk niks. Zakenlieden en politiek vormen in NL geen gelukkige combinatie. En voor wat betreft de reactie van bozeoudeman, mijns inziens is deze persoon zo mislukt in zijn leven dat hij succesvolle personen van buitenlandse afkomst het licht in de ogen niet gunt.

 22. Ik heb een grote hekel aan de VVD en alles waar zij voor staat, dus ik zal dan ook nooit op een kloon daarvan gaan stemmen .nee, ik hou het lekker op Fvd

 23. Het is ook een droombaan politiekertje spelen. Totaal geen verantwoordelijkheid nemen en een beetje slap mee lullen. En ziedaar het grote wonder de kudde stemt er nog op ook.

 24. Ik denk dat ik ook een partij begin: De boze mannen & vrouwen partij. Onze (mijn) partij is overal op tegen waar Rutte en aanhangsels op voor zijn. Mijn partij wenst om te beginnen alle zeik, zanik en zeur islamieten terug te sturen naar waar zij oorspronkelijk vandaan kwamen.
  Te beginnen met die Iraanse zeik, zanik en zeurpiet die bij de Volkskrant columnist is geworden en die zoooooooooo zielig is, meneer is miljonair en wordt niet als ‘gewone Nederlander’ erkent. Zielig toch? Iedere gewone Nederlander is toch miljonair? Ook eis ik de onmiddellijke arrestatie van ons ‘bevriend’ staatshoofd Merkel vanwege haar vele misdaden tegen de menselijkheid en wens direct de schurk Soros internationaal gesignaleerd te zien. Dit is wat ik me snel bedenk, meer is mogelijk als ik eventjes nadenk maar ik kan me natuurlijk ook bij een al bestaande partij aansluiten. Hoewel dan vang ik geen centjes…… Oh ja, natuurlijk! Ik snap het!

 25. U valt over de ‘geleerde’ en ‘filosofische’ uitspraken van Thierry Baudet.
  Dat komt vreemd over: er is niets verkeerds aan wanneer een academicus/-a haar/zijn levensfilosofie uiteenzet en ook niet met
  academisch taalgebruik.
  Dat neemt niet weg dat een vertegenwoordiger van een politieke partij met mensen van ieder niveau moet kunnen spreken.

 26. Hoe meer er rechts gekozen kan worden, des te meer mensen naar rechts kunnen overstappen. Daarom vind ik het een goede ontwikkeling.
  De linkse partijen zijn in de loop der jaren zo laks geworden. Laten zij maar eens wakker worden: wij zijn het al.

 27. Van Gemeren vindt de uitsluiting van het FVD door alle andere partijen in de provinciebesturen de schuld van Thierry Baudet. Die zou met zijn standpunten niet aanvaardbaar genoeg zijn voor de rest…

  Weer een nieuwe partij , In een zin Kansloos en nog meer verdeeldheid.
  De pvv is de enige partij zonder gesodemieter en het belangrijkste door de jaren heen met een rechte rug en partijprogramma naar de kiezer toe.

Comments are closed.