LPF scenario? Henk Otten betrapt op fraude, probeert uit wraak FVD op te blazen

Gaat na destijds de LPF opnieuw een hervormingsbeweging voortijdig kapot omdat deze met opzet van binnenuit wordt opgeblazen? Die vraag kan worden gesteld nu de voormalige penningmeester Henk Otten, wier beschuldigingen op inmiddels zo herkenbare manipulerende wijze de headlines van de door links geleide NOS overheersten, uit het Forum voor Democratie is gezet vanwege ‘financiële malversaties en bestuurlijk wangedrag’, oftewel fraude.

‘Ik zal iedereen meenemen in mijn val!’ dreigde Otten al per email op 1 april 2019, nadat hij bleef weigeren om de (financiële) administratie vanuit zijn huis naar het FVD kantoor te brengen. En dat is dus exact wat hij nu probeert te doen.

Als je zoals de NOS als kop ‘Prominente FvD’ers kregen substantiële bedragen uit partijkas’ kiest is dat zeker in het licht van de officiële verklaring van de FVD een overduidelijke poging om bij de lezers de indruk te wekken dat de beschuldigingen van één wraakzuchtig bestuurslid geloofwaardiger zijn dan de zeer gedetailleerde verklaring van het Forum, waarin de aanwijsbare fraude van Otten uiteen wordt gezet en aan de kaak wordt gesteld. Maar het is inmiddels welbekend dat de PvdA/GroenLinks/D66 kliek die grote Nederlandse media zoals de NOS en NU overheerst er alles aan zal blijven doen om de partij van Baudet te ‘framen’ en zo mogelijk kapot te schrijven.

Duizenden euro’s verdwenen, toegang Baudet tot bankrekening geblokkeerd

Het begon allemaal begin dit jaar, toen Thierry Baudet hoorde dat Otten zichzelf vanuit het zogeheten Renaissance Instituut een bonus van € 5000,- had gegeven. Daarna volgde in februari de Ledendag in de Tweede Kamer, waar hij  de cash opbrensten (van leden aankopen) uit een kluisje haalde en in eigen zak stak. Baudet ziet dit en eist dat dit bedrag op de bankrekening van FVD wordt gestort en in de financiële administratie wordt verwerkt.

Die blijkt echter ‘geheel afwezig’ te zijn. Otten stort een klein bedrag, maar dat blijkt ‘de enige storting van contanten over 2018 en 2019’ te zijn. Alle andere cashopbrensten (duizenden euro’s) ‘blijken spoorloos verdwenen’. In maart eist Baudet vervolgens meedere malen toegang en inzage tot de bankrekening, die enkel bij Otten in beheer is. Die blijft dat blokkeren en weigert de codes te verstrekken.

Op 1 april lukt het Baudet en Rooken eindelijk om toegang tot de FVD rekening te krijgen. Dan zien ze dat er maar een paar honderd euro opstaat, waardoor de partij ‘enige tijd’ in flinke financiële moeilijkheden komt en er geen geld is voor een campagne voor de Europese Parlementsverkiezingen. Ook ontdekken ze dat ‘Otten zichzelf vanuit de partij op 12 februari € 30.250,- heeft overgemaakt, en dat hij aan Robert Baljeu –zonder medeweten van de rest van het bestuur en zonder geldig contract- inmiddels meer dan € 145.000,- heeft uitgekeerd in anderhalf jaar tijd.’

Baudet en Rooken willen daarop dat Otten terugtreedt, maar die weigert dat en dreigt de partij kapot te maken. Daar begint hij mee door in een interview met het NRC te suggereren dat er een ‘richtingenstrijd’ in de partij is. Als de NRC kort daarna Ottens ‘kasgreep’ publiceert, treedt Otten na een hernieuwde oproep van Baudet en Rooken uiteindelijk af.

‘Otten niet weg vanwege kritiek op bestuur, maar malversaties’

‘De heersende duiding van het conflict in de media blijft echter dat Otten moest aftreden omdat hij kritiek op het bestuur zou hebben geuit. Otten blijft dat onjuiste beeld actief voeden. Zoals deze tijdlijn laat zien is de echte volgorde dat het bestuur steeds meer malversaties van Otten ontdekte en hem meermaals de gelegenheid bood om zich zonder ruchtbaarheid terug te trekken. Een aanbod dat hij stelselmatig afsloeg en beantwoordde met publieke confrontatie.’

In mei en juni komt nog meer fraude aan het licht. Nog eens duizenden contante euro’s van leden blijken verdwenen, en Otten blijkt een betaling van € 9860,- aan een minnares te hebben gedaan. Eind juni levert de externe accountant vervolgens de jaarrekening ‘met beperking’, dit vanwege het ontbreken van talloze bonnetjes en facturen, en de genoemde spoorloze verdwijning van cash geld. In juli besluit het bestuur om volledige transparant te zijn en de jaarrekeningen openbaar te maken. Op 28 juli 2019 wordt Otten officieel uit de partij gezet.

Derde poging partij/media kartel om hervormingsbeweging kapot te maken

Of hij zich wel aan de afspraak gaat houden om bij terugtreding zijn zetel in de Eerste Kamer weer aan de partij ter beschikking te stellen, moet nog worden afgewacht. Otten lijkt vooralsnog uit te zijn op wraak en krijgt bij zijn pogingen het FVD de zwartepiet toe te spelen alle medewerking van de meeste grote media. Daar ziet men Baudet immers als een grote bedreiging voor het linksgroenliberale klimaat/immigratie partijkartel.

Lukt het de gevestigde orde na het vermoorden van Pim Fortuyn (volgens sommige critici ‘in opdracht van’…), het opblazen van de LPF, het jarenlang verketteren en zwartmaken van PVV leider Geert Wilders, nu ook om de derde poging om dat kartel eindelijk met de broodnodige hervormingen waar dit land om schreeuwt te doorbreken, om zeep te helpen?

Gezien de commentaren op nieuwssites en –blogs lijken de meesten erdoorheen te prikken en het FVD trouw te blijven. We hopen alleen dat dit na de volgende, en daarop volgende, en daarop volgende poging (enzovoorts), want die gaan er 100% zeker komen, zo blijft.


Xander

 (1) FVD (afbeelding: screenshot FVD)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. Die otten is overduidelijk een ordinaire dief die het vertrouwen beschaamt en geld verduistert, dat zijn strafbare feiten!
  Baudet moet leren dat niet iedereen te vertrouwen is en vooral: nóóit de partijkas overlaten aan één man, altijd degene met de geldpot controleren door meerdere bestuursleden – want je ziet dat de verleiding uit hebzucht voor immoreel tuig te groot is.
  Beschamend dat blaaskop otten dan ook nog zijn sexpoes betaalde met geld van partijleden voor een politieke partij…wij hebben ook zo een zielige, politieke hoerenloper die meende met gemeenschapsgeld zijn hoerke te betalen er ermee dacht weg te geraken…mispoes, hij kon ophoepelen en terecht!
  Het spelletje van de rollen omdraaien om de partij te beschadigen is mislukt, die smerige streken werken immers niet meer.
  En nu, Baudet: een aanklacht wegens diefstal, verduistering, misbruik van vertrouwen, corruptie, misbruik van zijn functie en reputatie-schade van de partij FvD tegen otten!
  Het publiek mag een duit in het zakje doen door hun mening luidkeels kenbaar te maken aan deze onbeschaamde dief bij elk openbaar optreden zodat hij zich niet meer durft te vertonen in het openbaar.

 2. Het feit,dat in de Stentor, na het tenenkrommende interview met Otten, hij bekende 10.000 euro bij vergissing te hebben overgemaakt aan zijn minnares, haalde hij daarmee alle aantijgingen richting Baudet onderuit.Hopenlijk hebben de FVD stemmers en leden op inhoud voorkeur gegeven aan deze partij.Nu niet afhaken, maar geef Forum de tijd en de ruimte om het programma waar te maken.
  De Barbaar.

 3. ‘Daarna volgde in februari de Ledendag in de Tweede Kamer, waar hij, Henk Otten, de cash opbrengsten (van leden aankopen) uit een kluisje haalde en in eigen zak stak’.
  Henk Otten beweerde bij de NOS, of was het bij nu.nl dat Thierry Baudet enkele duizenden uit het kluisje haalde en in eigen zak stak, maar dat hij niet zei waarvoor.
  Wat normaal gebruikelijk is, beheert de penningmeester het geld, en heeft ook hij alleen de sleutel van de kluis, en dat is Henk Otten, en niet Thierry Baudet, en daarom twijfelde ik al aan zijn verhaal, en nu dit artikel gelezen te hebben, weet ik bijna zeker dat hij liegt.
  Zoals Charlud schrijft is ook mijn mening dat Henk Otten een mol is of een trol d.w.z iemand die opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) geeft en zich doelbewust anders voordoet, met maar één doel, en wel Forum voor Democratie kapot te maken, in opdracht van wie ???

 4. laatste moest zijn Thierry ipv Pim; bedank voor de informatieve website; 1 van de weinig in Nederland, groet Vincent (dit is geen reactie ter plaatsing maar correctie van het vorige reaguursel.)

 5. Ik mag die Otten niet en zijn ideeën; maar ik zou niet zo zeker zijn van mijn zaak Xander. Meerdere leden van FvD kregen LOON uitbetaald. Het feit dat alle gegevens gedocumenteerd zijn lijkt me geen aanwijzing tot fraude. Beetje jammer dat dergelijke partijen in Nederland van binnenuit kapot gemaakt worden. Mijn eerste stem was op een vermoorde (rip Pim); daarna alleen PVV en daarna FvD. Geert verknalde het; LPF en nu Pim. De Nederlandse revolutie is vermoord in 1813.

 6. Populisten hebben geen fondament.Spijker op de kop Xander.Van die fantastiche ik zie alleen nog maar mezelf figuren blijft weinig over!

 7. Het lijkt alsof Nederland doodbloed. Het ene drama na het andere.
  De belangen van het volk dienen is democratie, maar bestaat dat nog?
  Het draait allemaal om grote bedrijven en banken, geld en macht.

 8. De rijke vastgoed bobo’s vinden/vonden FVD interessant als drukmiddel en alternatief op de VVD. Daarom zat FVD zo vaak bij Harry Mens op schoot. Na de Uil van Minerva bekoelde de relatie. En kreeg Otten opdracht om de stammenstrijd te voeren. Maar door zijn eigen gepruts heeft hij verloren. Zo is het. De Stormmeeuw uit Drente heeft het eigen nest ondergescheten.

 9. @ Leon: 9:53 pm, op 29/7. Klopt wat U zegt. Dat hebben deze elitaire socialisten, zogenaamde christendemocraten en liberalen, goed gelezen toen ze kennis namen van het geschrift: “Il Principe”, van Nicollo Machiavelli. “Verdeel en heers, en zet de volken tegen elkaar op”, dat schijnt ze te lukken ook nog.

 10. Inderdaad Charlud✌
  Een mol.
  Conservatief, nationalistisch, anti klimaatreligie en anti migratiepact zijn termen die voor de elite zeer griezelige begrippen zijn.
  Dus het moment dat iemand met charisma deze zaken ventileerd en hij of zij oogst suuk6 heeft deze elite al zijn mol klaar om het verwoestende werk te doen.
  Ieder anti elite en anti Brussel geluid moet in de kiem worden gesmoord wil je sluipend de dictatuur invoeren.
  Ik vrees dat dit de FvD zal schaden daar ik inschat dat het grootste deel van de stemmers slechts uit protest hebben gestemd op FvD en niet uit overtuiging. Maar we gaan een gouden toekomst tegemoet:
  Geleid door gender neutrale veganisten kan straks alleen de elite auto rijden (prive electrisch – voor het werk in dikke snelle benzine bakken beschermd door Eurogendfor agenten).
  Terwijl de elite zich dagelijks te goed doet aan ganzenlever en gevulde hertenreet kan het gepeupel hooguit 1 keer per week een bal gehakt eten.
  Sharia wordt toegestaan en zelfs gehandhaafd door Nederlandse agenten: befehl ist befehl. Anders op staande voet ontslag.
  Huisdieren verboden. De enkele eigenaar die zich durft te verzetten verschijnt in het programma spoorloos. Of wordt ergens in EU land Roemenie in een FEMA camp heropgevoed. Als de ledenlijst van de FvD door de elite is gehackt en er is straks een EU leger dan staan de Poolse militairen op de stoep om deze subversieve elementen op te halen….
  Het wordt echt 🐹bere gezellug

 11. Ik vraag me af hoe dit uitpakt. De grote baas van LPF was omgelegd en die partij had enige weken na die moord vanuit het niets een stevig aantal kamerleden. Daarmee was die partij extreem kwetsbaar. Mislukken lag meer voor de hand dan slagen.

  De situatie rondom FvD ligt wat dat betreft totaal anders. Dankzij het cordon sanitaire van de kartelpartijen wordt FvD goed uit de wind gehouden en kan die partij zich verder voorbereiden op haar toekomstige taken.

  Henk Otten schreeuwt moord en brand, maar lang voor het einde van het zomerreces heeft deze man zijn kruit verschoten. Zolang de rust binnen FvD bewaard wordt is er niet zoveel aan de hand.
  De MSM mogen zich uitbundig verlustigen aan het geschreeuw van Otten, maar ook die verschieten in de komkommertijd hun kruit. Bovendien zijn de vaste volgers van de MSM niet per se FvD stemmers.

  @ Evert 29/07/2019 om 3:49 pm
  Ik ken de beweegreden van FvD niet. Ik kan me voorstellen dat deze partij deze zaak liefst zo snel mogelijk laat doodbloeden. Doe aangifte en Henk Otten heeft weer nieuwe munitie om te krijsen.
  En de MSM smullen des te langer van de rel waar de 2 partijen uitgebreid door de modder rollen.

 12. Wat is iedereen toch altijd gauw van zijn voetstuk geslagen. Dat is de moderne tijd zeker. En als iedereen ook zijn lidmaatschap op gaat zeggen, en er ook niet meer op gaat stemmen, dan weten we in ieder geval zeker dat LINKS WEER WINT.
  Tjonge jonge wat een Flut LANDJE, maar dan vooral de bewoners HOUD MOED, En Denk Na.

 13. Geen reactie, wel opmerking voor de redactie:
  Henk Otten is voorzover bekend een man: dus moet er i.p.v. WIER (vrouwelijk of meervoud) WIENS staan.

 14. Ze hadden hem toen het begin dit jaar aan het licht kwam waar hij allemaal mee bezig was gelijk uit de partij moeten zetten. Nu heeft het veel te lang geduurd en op die manier speel je de media alleen maar in de kaart. Ik zou hem het liefst een klap voor z’n volgevreten kop geven, ben lid geworden van de FvD omdat ik nog hoop heb dat het misschien nog goed kan komen, maar dat wordt wel een stuk moeilijker als je zo’n egoïstische geldgraaiers als die dikke kop in de partij hebt zitten.

 15. @P advies als je commentaar levert doe dan eerst onderzoek. Zoals de moderator het al aangegeven heeft. daarin staat duidelijk dat na vele vragen van FvD-bestuur om openheid te geven over de financien en dat Otten als penningmeester het meermalen geweigerd heeft Otten is niets anders dan een boef of een mol om op tijdstip x FvD in een kwaad daglicht te brengen. Hetzelfde liedje als bij LPF dat een zekere Mat Herben(vrijmetselaar) de vermoorde Pim opvolgde om de partij van binnenuit te kapot te maken. .

 16. Toen ik in het leger zat, als kaderlid, hebben we meermaals een infiltratie-oefening gehad. Dit kan dus ook in de politiek. Als je de https://nl.wikipedia.org/wiki/Rede leest, heb je denk ik de filosofische stroming te pakken, over hetgeen hier aan de hand is.
  Als voorbeeld geef ik nog een artikel die over politieke infiltratie gaat; niet om te wijzen naar een bepaald politieke richting, maar meer over de mogelijkheid om te infiltreren:
  https://kafka.nl/infiltratie-als-politieke-strategie-de-jovd-als-voorbeeld/

 17. @ Sultan: 3:18 pm. De laatste zin van uw reactie, dat zegt voldoende. Geheel met U eens.

 18. Dit is te gemakkelijk. Indien het bewijs tegen Otten zo klaar is, waarom dan geen aangifte? Dit straatgevecht in de media heeft voor mij de FvD deur dicht gedaan. Eindelijk na jaren heb ik gestemd op deze partij omdat ik de rest niet vertrouwde. Ben zelfs lid geworden voor het eerst van m’n leven. Uit ervaring kan ik vertellen dat het geen eenvoudige taak is om als gezagvoerder je scheepsbemanning onder controle te houden. 200 individuen met een mening. Maar het moet, anders wordt het een puinhoop. Baudet heeft mij daarom zwaar teleurgesteld.

 19. Lijkt mij voor de VVD een geschikte kandidaat ! , immers deze partij weet van wanten. Boeven onder elkaar met een Al Capone als minister…. .
  Maar die Thierry, zou hij bij de eerste malversatie niet meteen hebben moeten ingrijpen ? Of heeft hij gedacht dat dit gedrag juist in de politiek thuis hoort. Ontvreemden uit een partijkas of ontvreemden van de burgerij, what’s the difference ! Heel Nederland stond op z’n kop, zou hij Thierry het DNA van de Nederlandse politiek kunnen veranderen ? Nee natuurlijk niet. Kijk nu eens hoe lang dhr. Wilders zijn ideologieën van de daken schreeuwt en hij zit nog steeds in z’n verdomhoekje. En dat terwijl hij mij insziens helemaal gelijk heeft. Op deze partij had nadenkend Nederland moeten stemmen en niet een emotionele keuze moeten maken. Emoties zijn altijd een verkeerde raadgever, altijd. Nederland staat voor een ouderwetse kermiskraam. De prijzen liggen in Brussel en ons kabinet denkt de touwtjes in handen te hebben. Vol trots laten de media ons de successen horen en zien, de ene keer een fopneus en de andere keer een neusfluit. Dat referendum (volksafstemming) is wegens democratische redenen niet geoorloofd…. . Het is toch daadwerkelijk om te huilen, wij trotse Nederlanders, hebben onze ,,ziel,, en zaligheid zonder enige inbreng verkocht aan de duivel. Daar trekt men aan de touwtjes, niet meer in Den Haag.

 20. Nu begrijp ik steeds beter waarom Geert Wilders geen ledenpartij wenste. Uit dit relaas blijkt weer zijn gelijk.

 21. als men hier niet doorheen prikt is de betreffende het niet waard om bij de FvD te zitten! Otten kan nooit de FvD kapot maken. hij maakt eerder zich zelf kapot.

 22. Duidelijke taal. Otten is racunees want zijn financiële malversaties zijn ontdekt. Vanuit zijn hoogmoed probeert hij op FvD wraak te nemen en kapot te maken en de hypocriete linkse partijen en media doen er een schepje bovenop. Otten is alleen uit op eigen eer en speelt daarmee linkse partijen in de kaart of is hij een vvd-mol

 23. Hoor?
  Wederhoor?
  Je gebruikt slechts één bron: de FVD.

  Als u eerst eens op de website van FvD gaat lezen dan vindt u daar het verslag en de bevindingen van de accountant, daar ligt een onpartijdige bron. Mod.

 24. Hij zal iedereen meenemen in zijn val, waar hebben we dat nog gehoord, politiek is een keihard spel en een vuil spel!! Shalom

Comments are closed.