Kerk van Engeland erkent dat christelijk antisemitisme Holocaust mogelijk maakte

Karikatuur van Labour leider Jeremy Corbyn (Afbeelding: (5))..

—————————————————————————————————————————————-

Britse opperrabbijn is dankbaar, maar heeft tegelijkertijd kritiek op christelijke bekeringsdrang – Vooral in West Europa sterke toename van geweld tegen Joden

—————————————————————————————————————————————-

De Church of England heeft in een theologisch document officieel erkend dat het eeuwenlange antisemitisme in het christendom de Holocaust mogelijk heeft gemaakt. De grootste kerk van Engeland roept christenen daarom op om het belang van het Zionisme (de erkenning dat het Joodse volk recht heeft op zijn eigen historische land en hoofdstad) te erkennen.

Het rapport, waar drie jaar lang aan werd gewerkt, draagt de titel ‘Gods Onfeilbare Woord: Theologische en Praktische Perspectieven op Joods-Christelijke Relaties’, wil dat christenen aandacht besteden aan de eeuwenlange vooroordelen en vervolgingen van het Joodse volk, ‘de verantwoordelijkheid van christenen daarvoor,’ en het feit dat het in onze hedendaagse context nog steeds bestaat.

Antisemieten in Labour partij

Eén van de bekendste Britse antisemieten, Labour leider Jeremy Corbyn, wordt nog net niet bij naam genoemd: ‘Sommige benaderingen en uitspraken die worden gebruikt door pro-Palestijnse voorstanders doen inderdaad terugdenken aan wat traditioneel antisemitisme kan worden genoemd.’ Vooral onder de migrantenbevolking zoekt Corbyn nieuwe kiezers voor zijn partij, waar al diverse parlementariërs en andere leden uitstapten omdat ze niet langer met Jodenhaat geïdentificeerd willen worden.

Een ander Labour lid, dit jaar kandidaat voor de verkiezingen in Wales, bleek een geheime Facebook groep te hebben opgezet waarop Holocaust ontkenners worden verdedigd, en andere partijleden adviezen krijgen hoe ze het beste op beschuldigingen van antisemitisme kunnen reageren (3).

Dankbaarheid, maar ook kritiek op christelijke bekeringsdrang

In een nawoord prijst de hoogste Britse rabbijn, Ephraim Mirvis, het 105 pagina’s tellende rapport voor diens ‘gevoeligheid en ondubbelzinnigheid over de christelijke erfenis in zijn rol in het bittere saga van Joodse vervolgingen.’

Hij spreekt echter ook zijn ‘aanzienlijke twijfel’ uit over de onwil van de kerk om de pogingen van veel christenen om de Joden tot het christendom te bekeren te veroordelen. De opperrabbijn waarschuwt dat Joden ‘door sommigen worden gezien als prooien die moeten worden achtervolgd en bekeerd.’ (1)

Joden eeuwenlang door kerken vervolgd

De geïnstitutionaliseerde Jodenhaat is historisch gebaseerd op de leringen van de christelijke kerken. Met name de Katholieke Kerk heeft het Joodse volk eeuwenlang vervolgd omdat ze Jezus / God zouden hebben afgewezen en vermoord. Na de Reformatie verdwenen weliswaar de letterlijke vervolgingen, maar niet de minderwaardige behandeling van Joden door veel protestantse kerken. Het is dus niet vreemd dat Joden doorgaans niets moeten hebben van christelijke zendelingen.

De laatste eeuw is de Jodenhaat vooral gebaseerd op het beruchte antisemitische propagandawerk ‘De Protocollen van de Oudsten van Zion’, waar uiteindelijk Hitlers ‘Endlösung’ uit voortvloeide. Het bestaan van een in dit boekje genoemd zogenaamd ‘Joods complot’ om over de hele wereld te heersen blijkt ook in onze tijd weer door velen kritiekloos te worden geloofd. Een verkapte vorm van deze moderne Jodenhaat, anti-Israëlisme, is dankzij de linkse mainstream media inmiddels wijd verspreid en breed geaccepteerd.

Antisemitisme in Europa weer sterk in opmars

In tal van Europese landen is het antisemitisme dan ook weer sterk in opmars, wat voor het overgrote deel wordt veroorzaakt door snel groeiende aantal moslimmigranten. In Duitsland hebben Joden na diverse aanvallen en aanslagen al het ‘advies’ gekregen om op straat geen Joodse kleding en hoofdbedekking meer te dragen. In Frankrijk zijn al Joden vermoord door migranten, en is het aantal Joden dat het land ontvlucht fors gestegen. In Nederland kunnen onderwijzers al vele jaren nauwelijks meer de Holocaust onderwijzen omdat ze anders agressief worden bejegend door scholieren met een moslimachtergrond.

Zelfs de Europese Unie heeft onlangs de gele Jodenster weer tevoorschijn gehaald, althans virtueel, door producenten te verplichten om producten die afkomstig zijn uit Judea en Samaria, wat Europa als ‘bezet Palestijns gebied’ beschouwd’, speciaal te labelen. Van de 150 betwiste gebieden in de wereld is Israël het enige land dat door Brussel op de korrel wordt genomen, en dat terwijl -nota bene EU-lid- Cyprus al tientallen jaren deels wordt bezet door Turkije. Worden Turkse producten in de schappen nu ook van een speciale waarschuwing voorzien? (Nee!)(3)(6)

Uit een recente peiling bleek dat ongeveer 1 op de 4 Europeanen antisemitische denkbeelden heeft. Dat zou vooral in Oost Europa het geval zijn, maar daar komt niet of nauwelijks geweld tegen Joden voor. West Europa beweert al jaren dat er weinig antisemitisme is, maar dat wordt tegengesproken door het explosief toenemende aantal racistische gewelddaden tegen Joden, vooral in top-immigratieland Duitsland (4).

‘Blanken als Anne Frank en andere tering joden lens trappen’

De islam krijgt zoals bekend vooral veel steun en bijval van links. Een HvA studente ging onlangs op Twitter tekeer tegen het Sinterklaasfeest, en schreef dat ‘we een ander feest dan ook traditioneel’ zouden moeten maken: ‘De ‘allochtonen’ verkleden zich als Hitlers en andere geweldenaars, en jullie ‘blanken’ als Anne Frank en andere tering joden. En als wij jullie vinden, mogen wij ipv jullie te vergassen, lens trappen. Lijkt dat je wat? Mij wel, klinkt als muziek in de oren…’ (2)

Koran verplicht moslims om Joden uit te roeien

De islamitische Jodenhaat heeft een theologische grondslag, want volgens de Koran zijn Joden geen menselijke wezens, maar ‘apen en zwijnen’ die tot op de laatste man, vrouw en kind moeten worden uitgeroeid vóórdat de moslimmessias kan komen. Hitlers ‘Mein Kampf’ is dan ook een all-time bestseller in de moslimwereld. Het enige verwijt wat hoge islamitische geestelijken hem maken is dat hij ‘de klus niet heeft afgemaakt’.

Zeker in het licht van de afschuwelijke historie, zeker die van zo’n 80 jaar geleden, is het bizar, zorgwekkend en ronduit schandalig dat Europa juist voor deze antisemitische religieuze haatideologie zijn deuren wijd heeft opengezet, en meer nog, deze zelfs speciale bescherming geeft door alle kritiek erop als ‘islamofobie’ te onderdrukken, te verbieden en inmiddels ook te criminaliseren.

 

Xander

(1) Ynet News
(2) Dagelijkse Standaard
(3) Ynet News
(4) Ynet News
(5) Afbeelding: WikiMedia Commons, bron: Jeremy Corby – Caricature, auteur DonkeyHotey,  Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.|
(6) Arutz 7

Zie ook o.a.::

15-11: Islamofobie het politieke wapen van Europees links om critici het zwijgen op te leggen
09-10: Aanslag op synagoge Halle heeft veel weg van zoveelste false-flag operatie (/ ‘De AfD is de enige Jodenvriendelijke partij in Duitsland’)
31-08: 75 jaar na begin van onze bevrijding is Duitsland weer niet veilig voor Joden
18-08: Cijfers Europol: 24 moslim aanslagen, 19 extreemlinkse en 1 extreemrechtse
16-08: Islamisering… (/ Overal in West Europa begint de islam de maatschappij en volksveiligheid te ontwrichten – Meer islam = meer antisemitisme: Joden moeten wéér wegvluchten)
08-06: 75 jaar na D-Day: Europa verenigd in anti-Amerikanisme, anti-Zionisme en klimaatreligie
28-05: Duitse regeringsgezant roept iedereen op Joodse keppel te dragen op Palestijnse Al-Quds dag (/ Schaamteloze misleiding: Joden wijzen het vaakst moslims als daders van antisemitische agressie aan, maar politie registreert automatisch ‘extreemrechts’)
01-05: Wereldwijd forse stijging antisemitische aanvallen, met immigratieland Duitsland voorop (/ Joodse tieners zien de bui al hangen: moslims moeten erin, zij moeten eruit, en beginnen nu ook weg te vluchten uit Duitsland – 46 jarige Duitse Joden: ‘Ik ben doodsbang voor het moslim antisemitisme’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

40

 1. Esther, het zal zijn als in de tijd van Noach staat geschreven. Toen interesseerde het zelfs de schoonfamilie ook niet wat Noach vertelde, totdat….
  En wat verschillende “meningen” betreft. Als “meningen” tegenovergesteld aan elkaar zijn, kunnen ze niet allebei waar zijn. Zoiets heb ik gezien bij sprekers in EH Rotterdam.

 2. Hallo Derk, nee, dat geloof ik ook niet. Hoewel, sommigen reageren erop.
  Ik ken dat wel, dat je enorm vast kan zitten in een bepaalde mening. Die ervaring heb ik zelf tot grote waanzin, meegemaakt.
  Vooral als het met de paplepel wordt ingeslikt.

  Maar ach, ieder mens mag zijn mening hebben.
  Groet, Esther.

 3. Esther op 26-11-2019 om 1.23 uur en 26-11-2019 om 4.08 uur, uw benadering van beide onderwerpen zal door een groot deel van de reageerders niet worden aangenomen. Men zit zo vast aan die andere uitleg dat men bang is om een vloek over zich te krijgen als men dit anders gaat zien.

 4. Het boek, “Het bloed schreeuwt uit de aarde”…. vind ik wel een beetje eenzijdig.
  Alles wat het Joodse volk heeft meegemaakt is meer als erg.

  Maar dat er honderdduizenden indianen afgeslacht waren of misschien wel miljoenen… is schijnbaar niet erg. Of de Aboriginals in Australië, of miljoenen mensen onder de inquisitie onder Rome, de slavernij in America en ga zo maar een tijdje door.
  Zou dat bloed niet roepen van de aarde??? Toch niet alleen van de Joden/Israëlieten???

  Ik bedoel maar… erg éénzijdig.

  Groet, Esther.

 5. @Manon
  Het is wel een boek dat moeilijk met droge ogen gelezen kan worden. Zeker als je je realiseert, dat de rol van de algemene (katholieke) kerk met zijn middeleeuwse antisemitisme erg groot is geweest. En momenteel speelt zij weer een rol bij het binnenhalen van een ideologie die er bol van staat en deze zelfs omarmt. Ook de Moloch wordt niet vergeten, want een expositie in Rome wordt ook gesponsord. De verdrukking in Europa zal groot zijn en velen zullen zich afvragen hoe kan dat nou, we waren toch zulke goede christenen. Leer van de geschiedenis dus lees dit boek.

 6. @ lies
  24/11/2019 om 7:24 pm

  De leraren zijn aan handen en voeten gebonden als een migratie kind op de vingers getikt wordt komt de vader even verhaal halen bij het bestuur van de school het enige wat het bestuur doet is de leraar/es op nonactief plaatsen dag baan dag zekerheid.
  Alleen om dat migranten tuig de hand boven het hoofd te houden om geen narigheid over discriminatie in hun schoenen geschoven te krijgen.
  Daarom moeten de leraren wel protesteren tegen deze waanzin!

 7. Dank u Raveltje, en ook zo waar, ‘…en in u zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden’.
  Daar gaat het over de Heere Jezus. Hij was het Zaad van Abraham. Geweldig hé.

  @ Dewevoga, ja is waar hoor. Heb het nog even gelezen. Izaák gaf aan Jacob de zegen… maar het waren wel mensen.
  Alleen wat ik bedoelde met Genesis 12 : 3, dat God Zelf die belofte gaf aan Abraham alleen.
  Dat heeft dan niets te maken met… ‘dat wij Israël moeten zegenen om zelf gezegend te worden’. Omdat het er gewoon niet staat.
  Volgens mij hoort het op Geloofsforum. Zal er om denken.

  Groet, Esther.

 8. @ Niles
  Ook ik hoor geluiden dat het niet gemakkelijk is om voor de klas te staan. Er veel docenten zijn die
  een andere baan nemen. Het ergste is dat het schoolbestuur er niets aan doet, er geen straf wordt gegeven.
  Zelfredzaamheid en eerst de toets en dan de les is ook een rare instelling.

 9. @Jacob de Meerdere. Ik stuurde u een vraag en een antwoord van uw bericht op het Geloofsforum.

 10. @Esther
  Over de zegen en de vloek: Izak gaf deze zege aan Jacob: zie Genesis 27:29.

 11. @ Esther
  Mooi stuk wat u schreef.
  Wil er nog iets aan toevoegen, het mooiste van dat vers: De hele wereld zal van u uit gezegend worden.

 12. @ Willy
  U schreef dat Maarten Luther een Jodenhater was. Wat ik er van weet is dat hij vooral tegen de Katholieke
  tradities was. En er Joden waren die Jezus niet erkenden als de Zoon van God. Alleen het Oude Testament
  onderwezen en niet het Nieuwe Testament. Maar of hij een Jodenhater was?
  Het fundament van de Bijbel ligt immers bij de geschiedenis van de Joden, waar het christelijke uit voort komt
  Als ook de tien geboden.

 13. Hallo allen…
  Tja, het wordt steeds gekker in de wereld.

  Hitler geloofde volledig in de waanzin van de evolutieleer. Misschien één van de redenen hoe walgelijk die leer is. Niet alleen bij hitler, maar bij velen die er zo in geloofden. Totale waanzin.
  https://www.youtube.com/watch?v=yp91mMsnk-s mooie uitleg van broeder dr. Kent Hovind.

  ‘Wie Israël zegent wordt gezegend. Wie Israël vervloekt, wordt vervloekt’. Wat wordt je daar mee doodgegooid, met die uitspraak. Het vreemde is dat het nergens in de Bijbel staat.
  Alleen in Genesis 12 : 3 lezen we dat God het alléén tegen Abraham zegt.
  De mens wil er zo als gewoonlijk liever weer iets bij aanplakken… of weer iets anders van maken… als dat er eigenlijk staat in Genesis 12 : 3.
  Wat toch een altijd weer subtiel om de woorden even te verdraaien. En… we hebben weer een basis voor een valse leer.

  Het christendom, is een aanfluiting. Liever een volgeling van Jezus Christus of lid van Zijn Lichaam.
  Als er gelovigen van de Heere Jezus zijn, bid dan voor Israël. Niet al dat politiek geleuter, maar bid dat nog velen de Ware Messias Jezus aanvaarden in hun hart. Dát is hun redding, zoals voor ieder mens op aarde.

  Die eeuwige belofte die God gaf, ligt alleen in Hem, Christus Jezus. En ja, Hij was héél kort een Jood en stond onder de wet. Maar, de Heere Jezus is véél meer. Hij is het Lam, de Herder, het Woord, Gods eniggeboren Zoon, enz. enz.

  De Heere Jezus is gekruisigd zowel door de Joden als óók door de heidenen. Door beiden. Zodat er geen onderscheid is.

  De Holocaust is en was iets afschuwelijks… maar wie deed het?? Wie trok aan de touwtjes? satan en zijn helpers.
  Het is niet voor niets een enorme geestelijke strijd die op aarde wordt uitgevochten.

  Groet, Esther.

 14. @Eelke schreef: 24/11/2019 om 11:49 pm
  Ik heb mijn reactie aan u naar het geloofsforum gestuurd.

 15. Hongarije is goed bezig. Twee nieuwe synagogen geopend en goede betrekking met Israël + ze houden de moslim invasie tegen en beschermen de eigen bevolking daartegen. Kan de EU en Nederland een voorbeeld aan nemen i.p.v de grenzen open te gooien. Gelukkig komt er bij ons nu een tegenbeweging op gang, te weten:ONGEHOORD.

 16. Als zelfs de verraderssite NOS publiceert over de gezondheid van Assange is het echt vijf voor twaalf.

 17. Helaas hebben de westerse christenen de Kebra Nagast (online) niet gelezen. Een eyeopener…..

 18. @Tom: Bedankt voor uw reactie, ik heb geschreven dat Paulus volgens zijn eigen brieven een Jood was. Paulus heeft geen Evangelie geschreven, ik heb dat nooit beweerd, en de enige niet Jood die een Evangelie schreef was de vriend van Paulus een zekere Lucas die volgens de traditie van de kerk geboren was in het huidige Syrie en van oorsprong een heiden was, dus een niet Jood, die tot het geloof kwam door het missiewerk van Paulus. Shalom

 19. @Lies: Uw opmerking over de leraren die orde moeten houden in de klas is mij niet in goede aarde gevallen. Ik zelf sta voor de klas op het MBO en ik kan u zeggen dat het orde houden met het jaar lastiger wordt. Met name onze migratie achtergrond studenten hebben geen enkel respect voor het gezag in de klas. Sommigen laten afval gewoon liggen, maken hun huiswerk niet, clusteren samen en worden kwaad als je ze aanspreekt op hun gedrag. Ja, er moet meer geld bij om dit te corrigeren voor zover het nog mogelijk is. Dus vertel mij niets over orde houden!

  Nederland gaat langzaam ten onder. 90% van de Nederlander ziet het niet aankomen en blijft achter de meute aanlopen.

  Ik ben Christen maar sta 100% achter Israël en de Joden! We hebben veel aan de Joden te danken op vele vlakken. En ja, ook tussen de Joden zitten er rotte appels, maar waar niet?

 20. De Christelijke wereld (vergeet) dat Christus een Jood is. Maria de moeder van Christus en haar begeleider Jozef waren immers Joodse mensen. Vanwege zijn Joodse afkomst noemde de beulen van Christus hem de Koning der Joden en drukte hem tot bloedens toe een doornenkroon op zijn hoofd. Het beeld van Christus aan het kruis genageld met een doornenkroon op zijn hoofd, de verwijzing naar zijn Joodse afkomst, staat door heel Europa in elke Christelijke kerk en in een groot deel van de wereld, tot zelfs diep in Rusland aan toe.

 21. Xander,

  enkel het KATHOLIEK antisemitisme (VITICAAN) heeft de met de Holocaust meegewerkt !!! NIET het Christendom !!!

  Het PAUS-DOM is de schuldige !!!!

 22. Het is een vraag in hoeverre de christelijke kerken christelijk zijn. Zij belijden met de mond en doen het tegenovergestelde.
  Het gebod van Jesus is: hebt elkander lief en God boven alles. Dit is het eerste en enigste gebod. De kerken doen alles verdraaien zodat er van dit gebod weinig overblijft en daarom de Joden veroordelen.
  God is getrouw aan zijn beloften en daarom is Israël het Godsvolk maar als dit Godsvolk God ontrouw was kon God ze ook behoorlijk straffen en tot orde roepen.
  Het waren de Joden die riepen : Zijn bloed komen over ons en onze kinderen. Maar hoe staat het met de andere kinderen/nakomelingen van de andere 10 stammen. Zij zijn ook Gods volk en dit zou wel eens best het hele blanke ras kunnen zijn.
  Bedenk ook dat in de grote verdrukking 200 miljoen mensen Israël zullen binnen vallen en God grijpt pas in als Jerusalem Zijn Heilige Stad belaagd wordt. De rest van Israël zal dan waarschijnlijk al vermoord of gevlucht zijn

 23. Probeer alleen mijn tijd waarin ik leef te begrijpen.
  Behalve veel lektuur is in de spiegel kijken het meest leerzaam.
  Over de maatschappij van een dier die men de mens noemt.
  Jean pol sartre de franse filosoof zei over de mens dat ” ding “.
  Wij zijn eigenlijk domme beesten die zich laten misleiden door leugen en bedrog maar zelden laten leiden door de waarheid en de realireit.
  De wet van de natuur ” macht, territorium, prestige, jalousie, procreatie” is en blijft ons nog altijd beheren.
  Hopelijk zal de technologie ons brein kunnen beinvloeden dat deze natuurwet er anders kan uitzien.
  Dat is de toekomst voor de volgende generaties.
  Niet een of andere godsdienst , welke al zoveel eeuwen proberen van ons een beter dier te maken.

 24. Beter laat dan nooit: “Kerk van Engeland ERKENT dat christelijk antisemitisme Holocaust mogelijk maakte”!

  Volgens de Bijbel loopt het slecht af met alle antisemieten. Psalm 129 en 149.

 25. @Willy,

  Paulus was van de stam van Benjamin en hij was niet een schrijver van 1 van de evangeliën.
  Alle schrijvers van het Nieuwe Testament waren Joden.

  Paulus schreef dat hij wilde steven voor zijn broeders, de Joden. Paulus schreef ook dat de niet Joodse volgelingen van Jezus zich niet mochten verheffen tegen de Joden in Romeinen 11.

  Paulus schreef ook duidelijk dat God Zijn volk niet heeft verstoten in Romeinen 11:

  1 Ik zeg dan: Heeft God Zijn volk verstoten? Dat zij verre; want ik ben ook een Israëliet, uit het zaad Abrahams, van den stam Benjamin.
  2 God heeft Zijn volk niet verstoten, hetwelk Hij te voren gekend heeft.

  https://www.statenvertaling.net/bijbel/rome/11.html

  Antisemitisme is absoluut NIET bijbels maar wel ‘kerkelijk’ / menselijk. Het is een lering dat een ieder van ons, ook de christenen, de neiging tot het kwaad heeft.

  https://www.statenvertaling.net/bijbel/rome/3.html

  ‘Zijn bloed kome over ons, en over onze kinderen.’ staat in Mattheus 27 (was ook een Jood).
  Ten eerste gaat het hier om een klein groepje mensen die dit riepen. Ten tweede is het Bloed van Jezus zaligmakend. Zonder dat ze het begrepen riepen ze dat wat hun zaligheid kon betekenen!

  Het Nieuwe Testament is net als het Oude Testament een spiegel. Iedereen maakt kleine en grote fouten in het leven. De bedoeling is dat onze ogen open gaan…

  Ook in het Oude Testament staan teksten die sommige als anti semitisch opgemerkt kunnen worden: 1 Koningen 19:

  ‘En hij zeide: Ik heb zeer geijverd voor den HEERE, den God der heirscharen; want de kinderen Israëls hebben Uw verbond verlaten, Uw altaren afgebroken en Uw profeten met het zwaard gedood; en ik alleen ben overgebleven, en zij zoeken mijn ziel, om die weg te nemen.’

  Als je even zoek kom je tientallen van dergelijke teksten tegen. Op dit vlak is het Oude Testament ‘harder’ dan het Nieuwe Testament… Beiden geschreven door Joden!

  Jezus was een Jood (die overigens ook in Egypte is geweest).

 26. Naar de mening van de ‘Duitse kerk’, in het algemeen, is de Holocaust alleen mogelijk geweest, doordat de ‘Kerk’ zich niet verzette tegen het Nationaal Socialisme, op z’n ‘Deutsch’ nazisme, maar er mee collaboreerde !!! Ook nu laat de ‘Kerk’ zich niet horen, wat Marketeer Rutte en consorten allemaal uitvreten, en verzetten zich niet tegen de EUSSR, die de onnatuurlijke samenvoeging van zelfstandige staten nastreeft, en de omvolking van óns land door ongebreidelde immigratie van buitenlanders en islamitische arabieren met hun maangod allah

 27. @ Aan de Britse Opper rabbijn, Ephraim Mirvis,
  Wees niet angstig beste Opperrabbijn, uw God is ook de onze.
  Ik heb als Room Katholiek en enorm respect voor Joden, het is een volk waar men nooit last mee heeft.
  In tegenstelling met Moslims, Joden zijn een enorm rustig volg. Zei zullen nooit hun godsdienst aan u opdringen, Joden zijn een zelf bedruipend volk en helpen zelfs in nood hun tegenstanders of een ander volk wat heel mooi is.

  Wat betreft Israel moet u weten dat God dit aan, de Joden heeft gegeven, gezien de Ware Levende God een Soeverein is en Schepper van al wat bestaat.
  Zichtbaar en onzichtbaar en dus ook van ons zijn kinderen.
  Kunnen wij als mens nooit in zijn zaken tussen komen, gezien wij gewoon onbevoegd zijn.
  Laat het nu de VN zijn Amerika Het verenigd Koninkrijk of de EU, geen van al zijn bevoegd.
  Meer nog van de opgenoemde zijn de VN en de EU zelfs geen Soevereine, het is de Goodwill van deze landen die dat mogelijk maakt.
  Maar als morgen zei de VN de rug toekeren en niet meer erken als partner stop dit, het zelfde voor de EU ook geen Soeverein maar denken en doen dat ze het zijn is heel fout, u ziet reeds de eerste barsten en dat is begin van het einde ( dit is reeds voorspeld meer dan 2000jaar geleden in de bijbel door Johannes.
  Weet u beste Opper Rabbijn dat er heden dagen veel tussenkomsten zijn van God een mooi voorbeeld is daarvan, Donald. J. Trump de president van America.
  Een voor U heel bekende Nederlander, ooit no premier en Navo secretaris – Generaal J. L.
  die zijn zoon zei mij 2 jaar voor dat Donald verkozen werd dat hij de nieuwe president van America zou worden. ( Dit was een ingeving van de hemel.)
  Nu moet u goed weten dat de pro democratische met Hilary Clinton de verkiezingen al hadden zogezegd gewonnen van kleine Donald.
  Neen het was niet het kleine beertje Vladimir Poetin, maar God die de kaarten geschud heeft.
  Ik zeg u nu de democraten schuiven opnieuw Hilary Clinton naar voren, Donald zal met Goddelijke hulp zijn tweede ambtstermijn ingaan.
  Vorige keer heeft Hilary Clinton de switte van de Hilton volledig afgebroken, mogelijk blaast ze nu het hele hotel op om haar woede te bekoelen.
  Woede haat wrok komt van de duivel, God is al en een liefde en wil het beste voor zij kinderen en dat zijn wij allen.
  Ik heb totaal niets tegen moslims, behalve als zei mij afgodsdienst willen opdringen.
  Voor de elite moslims die denken met paus Franciscus die op zijn knieën de moslim elite hun schoenen kust, dat zei de paus op achter hun hebben.
  Niets is minder waar mijn God en mijn Meester. Heer Jezus laat weten dat er maar een paus kan zijn en erkend als zijn wettige Vicaris, paus Benedictus XVI is nog steeds zijn onze paus en kerkvorst.
  Heer Jezus laat weten dat Bergoglio alias Franciscus, op zijn opdracht de wettige paus heeft laten opsluiten.
  achter in klooster van het Vaticaan, als u foto’s ziet van paus Benedictus. Zult u opmerken dat hij aan de linker pols een uurwerk draagt en aan de rechter pols een pols/enkelband voor gevangenen.
  Wat u ook moet weten is dat hij de PeetVader van de Vaticaanse Maffia ” Sankt-Gallen” is, Don Bergoglio alias Don Franciscus.
  Waarvan Heer Jezus zegt dat hij 10 X ergere verrader is dan Judas Ikarios zijn leerling.
  Geen mens is bevoegd om Gods wetten geboden en gebeden aan te passen, dus volg hem niet en houd u aan mij gebeden.
  Met de laatste Amazon Synode breek hij het huis/lichaam van zijn gewezen Meester af.
  Door zich te onderwerpen aan de moslims heeft een nieuwe meester.
  Deze vallen onder het Symbool van de halve maan.
  Waaronder Baël Allah Lucifer Satan en de Duivel, dit zijn oorlogsafgoden die wij in geen geval mogen aanbidden.
  Dit is ook een van de redenen beste Opper Rabbijn u geen angst moet hebben, als morgen moslims een aanval op Israël zouden doen en Israël zou aan de verliezende hand zijn.
  Dan komt God tussenbeide en zal hij de moslims op een hoop blazen.
  Ik geef moslims de raad om Katholiek te worden, voor mij mogen ze ook joods worden.
  Maar dat is niet zo eenvoudig.
  Gezien God Heer Jezus alleen de joodse en de Katholieken Godsdiensten erken zouden de moslims zich best bekeren tot Christendom die niet zo moeilijk is dan de Joodse.
  Zo zou er een oorlog kunnen vermeden worden en vellen levens het eeuwige leven kunnen verkrijgen en verbroederen en verzusteren.
  Maar wie ben ik een klein schakeltje/ zandkorreltje in het grote universum van De Ware Levende God.

 28. Toch blijft het ook waar dat in de Openbaring Jeruzalem geestelijk Sodom en Egypte wordt genoemd. Dus hoewel voor Jodenhaat en antisemitisme geen enkel excuus bestaat is de toestand van het volk nog steeds anti Christus. De leiders behoren veelal tot de vrijmetselaars en maken zich daarbij opnieuw schuldig aan afgoderij en demonenaanbidding. Met Christus Jezus willen de meesten niets te maken hebben. Dat is ook de aanleiding voor het feit dat God Zelf hen nog eenmaal in grote verdrukking brengt, om hun aandacht op Christus te richten en hun vijanden een vernietigend oordeel.

 29. Israël is Gods volk, en zal dat tot in de eeuwigheid blijven .God houd zich aan zijn woord en verbond . Wie zich aan Israël stoot zal zich ernstig verwonden . De leraren kunnen beter orde in de klas houden , inplaats om meer geld te vragen op het Malieveld .

 30. Ohje,

  tijdens de carnaval in AALST (een fascistische stad of dorp in Oost-Vlaanderen) werden de Nazi-spotprenten van Joden uit de jaren ’30 gewoon gecopieerd (zie HLN). Dàt mag uiteraard in naam van “vrijheid van meningsuiting” … Hilarisch !! Maar oh zooo anti-semitisch !!!

 31. Hm:Ik denk aan dat grote werk van wijlen Hans Jansen.70 jaar christelijke theologie na aushwitz

 32. Wie Israël zegent wordt gezegend. Wie Israël vervloekt, wordt vervloekt. De islam maar net zo goed, de EU is doortrokken van jodenhaat en zionhaat. Daarom is het zo goed als land, als kerk en individueel, Israël te zegenen. Slalom.

 33. SCHANDE:
  Aan deze ‘geestelijke’ stikstof wordt niets gedaan en die is destructiever dan de politieke nonsens

 34. Als God in Genesis 12 tegen Abraham zegt, dat Hij degenen die hem zegenen ook zal zegenen, en degenen die hem vervloeken ook zal vervloeken, dan is dat niet alleen voor Abraham bedoeld, maar ook voor zijn nakomelingen.
  En nu discrimineert de EU de Joden die in hun eigen land wonen, en plakt stickers met de tekst KOOP NIET BIJ JODEN op hun producten. Elk land dat deze EU regel opvolgt kunnen we vergelijken met de Duitsers, die meededen tijdens de oorlog, want Befehl ist Befehl.
  Schande! Dit bevel moeten we negeren, en we moeten juist meer producten uit Israël kopen.
  Maar, gezien wat we in Genesis 12 lezen, ziet de toekomst er voor de landen van de EU inktzwart uit.

 35. Dat is reeds begonnen in de vroege kerk, die Jezus vervalste tot een soort Griekse godheid met langhaar en een meer Westerse look. we weten dat Jezus een Jood was en het land nooit verlaten heeft . Dus Jodenhaat is het gevolg van een kerk die zijn wortels totaal uit het oog verloor, bijna alle schrijvers over Jezus waren Joden, alleen Lucas was een niet Jood. Bij de katholieke kerk staat niet de Bijbel centraal maar de traditie, en die traditie bracht Jodenhaat met zich mee, en de grootste Jodenhater bij de protestanten was Maarten Luther, en de voortbrengers van Jodenhaat waren de Evangelie schrijvers, zijn bloed komen over ons en de kinderen, Ook Paulus alhoewel Jood volgens zijn schrijven ( Galatenbrief) maakt geregeld uitschuivers over de Joden en hun niet erkennen van de Jood Jezus . Nu moet ik er eerlijk bijschrijven dat de katholieke kerk reeds een flinke bocht heeft gemaakt richting Jodendom, en ook in het voetbal ziet men veel Jodenhaat, en onlangs in Vlaanderen bracht een idioot nog een Hitlergroet in het Ford van Breendonk waar vele Joden naar de gaskamer werden gevoerd. shalom

 36. Betwijfel of het nog goed komt.
  Als ik zie en hoor wat er gaande is en hoe er langzaam aan jacht gemaakt word op andersdenkenden….
  Er zijn gewoon te veel mensen met een omgedraaide logica.
  Spotpenningingen waren er in de geschiedenis niet voor niets.
  Hoop enkel dat ik die volle ellende niet meer mee maak.

Comments are closed.