CNN op-ed: ‘Niet Trump, maar Obama ziet er slecht uit door eindrapport Mueller’

‘Trump-Rusland samenzwering hoax mogelijk bedacht om Obama uit de wind te houden’ –Afbeelding: Embed from Getty Images (2).

————————————————————————————————————————————–

Volgens CNN opinie columnist Scott Jennings komt uit het eindrapport van Robert Mueller, waarin werd erkend dat er geen bewijs is gevonden voor een samenzwering tussen president Trump en Rusland, duidelijk naar voren dat Trumps voorganger Barack Obama –die in de ogen van de Westerse elite nog steeds als ‘de gezalfde’ wordt gezien en behandeld- in zijn jaren in het Witte Huis een grote puinhoop van het buitenlandse beleid heeft gemaakt, en opzettelijk de andere kant uitkeek toen de Russen –althans volgens Muellers eigen bevindingen- al in 2014 begonnen te proberen de Amerikaanse democratie te beïnvloeden.

‘Obama ziet er door rapport Mueller slecht uit’

‘De partijenoorlog over het Mueller rapport zal tekeer gaan, maar één ding kan niet worden ontkend: voormalig president Obama ziet er ronduit slecht uit,’ schrijft Jennings (in misschien wel zijn laatste bijdrage voor CNN?). ‘Onder zijn hoede hebben de Russen zich in onze democratie gemengd, terwijl zijn regering daar niets aan deed.’

Het Mueller rapport staat letterlijk te lezen dat de –veronderstelde- inmenging van de Russen in de Amerikaanse democratie al in 2014 begon, twee jaar vóór de verkiezingen. ‘De regering Obama wist dat dit gaande was, maar deed er niets tegen. In 2016 gaf Obama’s Nationale Veiligheid Adviseur Susan Rice haar staf de opdracht om zich ‘terug te trekken’ en ‘ermee te kappen’ toen zij plannen opstelden om ‘terug te slaan’ tegen de Russen. ‘

‘Waarom was Obama zo soft tegen Rusland?’ vroeg Jennings zich af. ‘Naar mijn mening kwam dat omdat hij zich uitsluitend had gefocust op de nucleaire deal met Iran. Obama wilde Putin in die deal betrekken. Tegen hem opstaan vanwege zijn inmenging in de verkiezingen zou volgens Obama de onderhandelingen frustreren. Dit bleek een desastreus politiek besluit te zijn.’

Trump-Rusland samenzwering bedacht om fouten Obama te verhullen

Obama stelde daarna enkel voor de bühne sancties tegen Rusland in, maar die waren zo soft dat zelfs de bedenkers ze ‘voornamelijk symbolisch’ noemden. ‘De Republikeinen vragen terecht of het mogelijke ‘samenzwering’ verhaal bedacht werd om de fouten van de regering Obama te verhullen. Twee jaar lang is het idee gekoesterd dat Rusland enkel inmengde omdat het een gewillige, samenwerkende partner had: Trump. Nu Mueller die ballon heeft doorgeprikt moeten we vragen waarom het in eerste instantie bedacht werd.’

‘Gezien Obama’s reputatie wat Rusland betreft luidt een plausibele theorie dat zijn mensen een rookgordijn nodig hadden om te verhullen hoe fout ze zaten. Dus gaven ze Trump de schuld… Ik denk dat als ik gefaald had om Rusland te stoppen de Krim in te nemen (*wat, zoals u weet, in werkelijkheid niet gebeurd is – X.), er een zootje van de maken in Syrië (*wat niet de Russen, maar juist de Amerikanen zelf hebben gedaan, hoofdzakelijk onder Obama) en onze democratie te hacken dan zou ik ook proberen iemand anders de schuld te geven,’ aldus Jennings.

‘Maar het Mueller rapport maakt duidelijk dat de Russische inmenging enkel Obama’s fout was. Hij was de opperbevelhebber toen het allemaal gebeurde.’ Obama gaf echter prioriteit aan een –overigens buitengewoon slechte- nucleaire deal met Iran.

‘Obama heeft Amerika gigantisch laten zakken’

De enige conclusie die op basis van het Mueller rapport kan worden getrokken is volgens Jennings dat ‘Obama Amerika gigantisch heeft laten zakken. Vervolgonderzoeken in deze zaak zouden moeten bekijken hoe en waarom Obama’s Witte Huis faalde, en of ze het inmenging verhaal hebben dacht om die fouten toe te dekken.’

De kans is groot dat Jennings er door CNN via de achterdeur uitgebonjourd wordt, bijvoorbeeld onder het mom van ‘racisme’. Hij heeft het immers gewaagd de nog immer ‘heilige messias’ van de Westerse globalistische elite in twijfel te trekken en in een negatief daglicht te stellen. Dat die ‘gezalfde’ er statistisch inderdaad een enorme puinzooi van heeft gemaakt, zowel nationaal als internationaal, en zo’n 1 miljoen doden op zijn geweten heeft, doet daarbij klaarblijkelijk nog steeds niet ter zake.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.: (werkende links):

24-03: Trump door Mueller vrijgesproken: ‘Democraten gaan Hillary slachtofferen’
17-02: Judicial Watch: Bewijs dat Obama’s FBI lange lijst misdrijven Hillary Clinton verborg
13-02: Inlichtingencomité Senaat vindt geen bewijs voor samenzwering Trump met Rusland
19-01: Team Mueller erkent dat Trump zijn advocaat geen opdracht gaf te liegen

2018:
30-12: Democraat erkent dat zogenaamde Russische beïnvloeding werd opgezet door zijn eigen partij
16-12: Speciale aanklager Mueller liet bewijs van FBI complot tegen Trump vernietigen
26-10: Westerse propaganda oorlog omvat heksenjacht op Russen en onbewezen trollenfabriek
19-10: Federale rechter geschokt over leugens Obama officials om Hillary te beschermen
30-08: Pentagon analist zegt dat Trump-Rusland samenzwering compleet verzinsel is
23-07: Hoofd Inlichtingendienst VS: Obama zit achter opstarten alle acties tegen Trump
16-07: Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

13

 1. mooi verhaal, maar komt dit in het nieuws op TV en de MSM. nee, dus we zijn kansloos verloren, als niemand de waarheid wilt aanpakken, dan is het klaar, en gaan we op een reset af, en die zijn meestal niet leuk

 2. Indien de democraten of marxisten schuldig zijn aan alle leugens of verdraaide realiteiten, dan is dat, zoals in de tijd van de koude oorlog, waar in de commecom landen een dagblad verscheen, die de officiele versie van de regering was.
  Dit dagblad was bevolkt door de lakeien van de macht, media genoemd.
  Dezelfde media bediend door reporters die maar lakeien zijn, velen met papieren universitaire diploma’s betiteld, maar met weinig moed en veel intelectuele pretentie.
  Dit volkje geeft men macht via de pers tv en andere bronnen om U en iedereen te beinvloeden in opdracht van….
  Wenst U verandering??
  Bij de volgende verkiezing zeker niet op de marxisten kiezen, welke zich meestal voordien als slangen niet als
  Arenden.

 3. De wereld is niet gebaat bij harde sancties tegen de russen.Dat de sancties onder Obama betrekkelijk mild waren,ondanks de grote druk om maatregelen te nemen,valt alleen maar te prijzen.
  Obama maakte toen ook ineens een punt van eventuele russische interventie in de verkiezingen.Ik vond dat van het begin af aan erg overdreven,maar er zal gewoon wel druk op hem uitgeoefend zijn vanuit de campagne van de democraten na het hacken van hun accounts.
  Die hele samenzwering van Trump met de russen is pas later gaan spelen en een aantal contacten van zijn zoon of zwager waren wel op het randje.
  Later heeft Trump op zijn zachtst gezegd de boot wel een beetje afgehouden en uiteindelijk is er geen bewijs voor een ‘samenzwering’ van Trump met de russen en lijkt Trump wel een beetje gematst te zijn omdat hij er met een iets andere insteek waarschijnlijk niet zo gunstig vanaf was gekomen.
  Ik vind dat rapport toch een beetje een doofpot.
  Obama heeft verder weinig te verhullen.Op buitenlands gebied had hij van het begin af aan weinig ervaring en hij heeft natuurlijk een aantal ernstige fouten gemaakt en het niet aangedurfd zelfstandige keuzes te maken in de conflicten in Libië en Syrië en daarbij sterk geleund op advies van zijn adviseurs en druk van de europese bondgenoten.
  Ik denk dat andere presidenten niet anders gehandeld zouden hebben,maar juist van Obama zou je gehoopt hebben dat hij het niet tot zo’n rotsooi had laten komen in Libië en Syrië.
  Maar dat is nou eenmaal de kern van de westerse wereldpolitiek.
  Voor het overige zie ik Obama nog wel als een betrekkelijk integere man.Ik was niet zo onder de indruk van zijn toespraken,maar als ik Trump hoor,kan ik er soms echt niet tegen.Ik heb de indruk dat het enige waar hij om geeft zijn eigen persoon en positie is.
  De belastingverlaging lijkt uitgewerkt en ik vraag me af of dat op langere termijn niet negatief gaat uitpakken.Hij oefent nu grote druk uit om de rente toch vooral laag te houden.En misschien kan hij nog een groot plan uit de hoed te voorschijn goochelen om aan die infrastructurele voorzieningen te werken,afgezien van die muur.
  En wie mag dan weer de puinhopen saneren?
  Het kan wel meevallen,omdat Amerika een grote economie is,maar zelfs als het meevalt,zal het voor veel mensen wel tegenvallen.

 4. @Raveltje: 2:46 pm: “Follow the money”, ofwel ” volg de geldstromen”. Het gaat altijd om het bezit van : land, grondstoffen, en macht. En dat heeft altijd tot ellende gevoerd, vanaf den beginne..

 5. Amerika doet anders niet als oorlog voeren, heeft overal een vinger in de pap
  Waar ter wereld iets gebeurd, de VS is erbij, maar heeft met grondstoffen te maken
  Ook Europa en vooral Nederland laat zich daar in meeslepen.
  En dat is dan voor de veiligheid…..

 6. De wereld is goed, maar de mensen erop konden veel beter.
  De mens maakt er een zootje van en dat komt veelal door jaloezie, zelfverrijking, een ander niks gunnen, de extremistische geloven en ga z maar door.
  We leven in een totaal verziekte wereld met veel te veel mensen en dat wordt alleen nog erger.

 7. Als je dat zo hoort en leest dan is het echt niet te geloven hoeveel nep nieuws extreem links samen met de msm probeert te verspreiden zowel hier als in de vs

 8. De democraten blijven dreigen om president Trump af te zetten maar zover zal het niet komen. men heeft niets of niets belangrijk gevonden maar toch blijven die democraten lastig doen en de VS in een rol duwen die zeer negatief is juist als de UK met hun brexit . we zullen binnenkort weten welke rol Obama speelde in deze kwestie.

 9. Beetje verdekt rechts ? Hierdoor is het hek helemaal van de dam! Conclusie dus “heil trump” voor wie erin trapt .

 10. Een aloude en beproefde methode om de ander de schuld te geven terwijl je zelf de oorzaak bent.

 11. Nee, natuurlijk doet dat niet ter zake want Obama is de infiltrant van de Saoedisch die de wereld via chantage met olie al vanaf de jaren 70 aan een lijntje hebben, ook via de VN, trouwens ook via Trump, dat is enkel een brulboei die de wereld op dit moment niet nodig had, een echte leider wordt gezocht maar waar is die? Onze democratie gaat eraan, uitgehold door de democratie, enkel door nu alsnog grenzen te trekken zijn we wellicht nog te redden tegen de demografische oorlog die de Saoedisch voeren tegen de totale wereld. Als we niets doen, waar het naar uit ziet, liggen we allemaal binnen tien jaar richting Mekka te buigen. Dankzij de zakken van politici uit pakweg 1975, een malloot als Ford, waar geen greintje moed in zat. De zakken van toen hadden de chantage moeten afstraffen maar durfden niet. Nu zitten we met een zooitje clowns opgezadeld, mislukte managers die geen van allen visie bezitten.

Comments are closed.