Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan

Top ‘moet’ mislukken om Russofobische hysterie in Westen overeind te houden –
Trump en Putin bij een eerdere ontmoeting vorig jaar (afbeelding: Getty Images (2)).

———————————————————————————————————————————–

Stel je voor, vrede en samenwerking met Rusland – dat moeten we niet hebben. Dat is ongeveer de strekking van de houding van verreweg de meeste politici en media in Europa en Amerika. Omdat het overgrote deel van de burgers argeloos in de flagrante media leugens over het ‘bewezen’ neerhalen van MH17 en de ‘annexatie’ van de Krim door Rusland is getrapt, staan ook zij heel sceptisch tegenover de topontmoeting tussen beide wereldleiders in Helsinki. Ook tijdens de recente NAVO top bleek wederom dat de gevestigde orde Trump en zijn onorthodoxe aanpak haat.

Het demoniseren van Putin en Rusland via de media is al jaren een obsessie geworden in het Westen. Overigens stelde Trump al tijdens zijn campagne dat het zijn doel was als president betere betrekkingen met Rusland aan te knopen, die door het beleid van zijn voorganger Hussein Obama compleet waren verziekt, tot op het randje van een Derde Wereldoorlog (in september 2013) zelfs. Tijdens diezelfde campagne vergeleek de gedoodverfde winnaar Hillary Clinton Putin juist met Hitler.

De ‘Deep State’ in Washington en Brussel was ook bepaald niet blij met de topontmoeting tussen Trump en de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un. Vrede in Korea en vrede met Rusland zou het mogelijk maken om het monstrueuze Amerikaanse defensiebudget van jaarlijks vele honderden miljarden dollars substantieel te verlagen, en het uitgespaarde geld in de economie en de samenleving te steken. Dat zou echter wel betekenen dat een aanzienlijk deel van de ‘Deep State’ zijn positie, macht en geld zou verliezen.

Daarom werd en wordt er nog steeds hysterisch gereageerd op iedere poging tot toenadering tot ‘dictator’ Putin, ook al moesten zelfs diens grootste vijanden toegeven dat het inmiddels afgesloten WK voetbal in Rusland tot in de perfectie, en zonder ook maar enige wanklank is verlopen. Supporters van over de hele wereld maakten en ervaarden zonder uitzondering in alle Russische steden een geweldige sfeer, en ontdekten dat het ‘grote boze Rusland’ zoals geschetst door de media en politiek niet bestaat.

Top ‘moet’ een mislukking worden

Overigens zullen zowel Trump als Putin op hun hoede zijn om de top niet tot een ‘te groot’ succes te maken. Over veel zaken ‘moeten’ ze het voor hun eigen achterban vermoedelijk oneens blijven, zoals over Oekraïne en de Iraanse betrokkenheid in Syrië, en in de VS ook over de in realiteit allang ontkrachte ‘inmenging’ van de Russen in de verkiezingen van 2016. Tevens is men bang dat Trump overweegt om de sancties tegen Rusland geleidelijk op te heffen, dus zal er hoe dan ook alles in het werk worden gesteld om de top tot een mislukking te verklaren, of indien er wel baanbrekende afspraken worden gemaakt, zelfs tot een ‘verraad’ van het Westen door Trump.

De pers zal hoe dan ook alles doen om de top in een negatief daglicht te plaatsen, en ieder ‘verkeerd’ woord aangrijpen om het bij voorbaat tot een mislukking, of tot een ‘bewijs’ van Trumps ‘samenzwering’ met Putin te presenteren. Mogelijk zijn er zelfs ‘hot mic’ incidenten, zoals deze, toen een eerdere president van de VS werd betrapt op het op kruiperige wijze samenspannen met een Russische leider. O wacht… dat was (en is nog steeds) de verlosser van het liberale Westen, die nog steeds geen enkel kwaad kon en kan doen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)