Team Mueller erkent dat Trump zijn advocaat geen opdracht gaf te liegen

Aan de eindeloze stroom nepnieuws van de massamedia over Donald Trump is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd. (Afbeelding: Embed from Getty ImagesGetty Images (2)).

————————————————————————————————————————————

Ook de Nederlandse media waren er deze week zoals altijd als de kippen bij om het bericht van BuzzFeed over te nemen waarin werd beweerd dat president Trump zijn advocaat Michael Cohen opdracht had gegeven om tegen het Congres te liegen. Dit blijkt wederom nepnieuws te zijn geweest, deze keer zelfs bevestigd door het team van de speciale aanklager Robert Mueller, dat een in een officiële verklaring stelt dat BuzzFeeds bericht over ‘het getuigenis van Cohen tegen het Congres niet correct is.’

Gisteren had BuzzFeed zich nog ‘100% achter het verhaal van onze verslaggevers’ opgesteld. Hun bronnen waren echter ‘anoniem’. Bovendien gaven de twee journalisten in kwestie, Anthony Cormier en Jason Leopold, hier tegenstrijdige verklaringen over. Cormier erkende tegenover CNN dat ze de documenten die hun verzinsels zouden bewijzen niet zelf hadden gezien, terwijl Leopold eerder had beweerd van wel.

Leopold –met een persoonlijke achtergrond als drugsverslaafde- kwam in 2006 al eens in opspraak toen hij op basis van verzonnen bronnen had geschreven dat een man was aangeklaagd wegens een CIA lek. De Washington Post schreef hierop dat ‘deze in war zijnde verslaggever… op agressieve wijze de regels heeft genegeerd’ en dat ‘ernstige twijfels opwerpt over (zijn) journalistieke ethiek.’

Weer een trieste dag voor de journalistiek

‘Bedenk dat het Buzzfeed was dat het totaal ontkrachte ‘dossier’ vrijgaf, dat werd betaald door de oneerlijke Hillary Clinton en de Democraten (als onderzoek van de oppositie), waar het complete Rusland onderzoek op is gebaseerd,’ reageerde Donald Trump. ‘Een zeer trieste dag voor de journalistiek, maar een topdag voor het land! Nepnieuws is waarlijk de vijand van het volk.’

Eerder had Trumps advocaat Rudy Giuliani al verklaard dat ‘iedere suggestie dat de president Michael Cohen de raad gaf om te liegen (over een eventueel te bouwen Trump Tower in Moskou) categorisch vals is.’

Cohen, de voormalige advocaat van Trump, werd onlangs veroordeeld wegens meineed en fraude, nadat hij tijdens zijn proces plotseling met nog altijd onbewezen beschuldigingen aan het adres van Trump kwam, waardoor hij zijn gevangenisstraf aanmerkelijk kon verkorten. De Wall Street Journal berichtte afgelopen week dat Cohen mogelijk tienduizenden dollars heeft gestolen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie  ook o.a.:

06-01: (/ Mueller weigert bewijs dat ‘Russische inmenging’ pure onzin is)

2018:
30-12: Democraat erkent dat zogenaamde Russische beïnvloeding werd opgezet door zijn eigen partij
26-12: ‘Trumps grilliigheid is geniale tactiek in strijd tegen de Deep State’
20-12: CNN’s en Duitslands journalist van het jaar geeft verzinnen grootschalig nepnieuws toe
16-12: Speciale aanklager Mueller liet bewijs van FBI complot tegen Trump vernietigen
09-12: Europa zinkt nog dieper: Frankrijk geeft Rusland schuld van Gele Hesjes (/ Echte propaganda is afkomstig van Westerse media en elite, maar wordt als onbetwistbare ‘waarheid’ aan ons verkocht)
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland (/ Door Britten geleide geheime informatiedienst beïnvloedt publieke opinie en interne zaken in landen van de EU, de VS en Canada)
26-10: Westerse propaganda oorlog omvat heksenjacht op Russen en onbewezen trollenfabriek
30-08: Pentagon analist zegt dat Trump-Rusland samenzwering compleet verzinsel is
23-07: Hoofd Inlichtingendienst VS: Obama zit achter opstarten alle acties tegen Trump (/ Hillary Clinton gaf zelf toe geheime ontmoetingen met Vladimir Putin te hebben gehad – FBI-agent: ‘Na anderhalf jaar nog steeds geen bewijs tegen Trump en zijn team’)
22-06: Agent geheime dienst klaagt corrupte ‘Deep State’ rond Clintons en Soros aan
07-05: CIA klokkenluider: Trump vecht net als Kennedy tegen coup door Deep State
08-03: ‘Democraten plannen Stalinistische coup in de Verenigde Staten’
18-02: Hudson Instituut: Alles waar Trump valselijk van werd beschuldigd, deed Obama echt
04-02: Vrijgegeven memo bevestigt illegaal FBI ‘Deep State’ complot tegen Trump
19-01: Explosieve memo onthult illegaal complot FBI, Hillary en Obama tegen Trump (/ ‘Iedereen zal nu de echte Obama, de wraakzuchtige narcist, kunnen zien’)

2017:
12-12: Oud CIA directeur geeft toe dat ‘Deep State’ politieke oorlog voert tegen Trump
25-10: Washington Post: Hillary Clinton loog en betaalde voor fake Trump-Rusland dossier
03-08: Topjournalist Hersh: RussiaGate is leugen van CIA, wraak op Trump (/ ‘Massamedia zijn de echte nepnieuws verspreiders’)