Ministerie Homeland Security bevestigt krachtige werking zonlicht tegen coronavirus

—————————————————————————————————————————————–

Had de bevolking niet beter naar buiten moeten worden gestuurd, in plaats van verplicht binnen te moeten blijven?

—————————————————————————————————————————————–

Het verplicht thuishouden van zoveel mogelijk mensen tijdens de afgelopen weken met veel zon kan wel eens de domste, meest contraproductieve maatregel zijn geweest in de lange lijst van blunders die zijn (en nog steeds worden) gemaakt bij de bestrijding van het coronavirus. Een wetenschapper van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft namelijk bevestigd dat het virus slecht tegen ultraviolette straling afkomstig van direct zonlicht kan, en in combinatie met een hoge luchtvochtigheid al na 2 minuten dood gaat.

Wiliam Bryan, DHS adviseur wetenschap en technologie, verklaarde tijdens een persconferentie op het Witte Huis dat ‘onze meest opvallende observatie tot nu toe het krachtige effect dat zonlicht lijkt te hebben op het doden van het virus, zowel op oppervlakten als in de lucht. Met zowel temperatuur als luchtvochtigheid hebben we een vergelijkbaar effect gezien. Als de temperatuur en luchtvochtigheid toenemen, dan is dat steeds minder gunstig voor het virus.’

Met 21 tot 24 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 20% is de halveringstijd van het coronavirus op niet poreuze oppervlakten ongeveer 18 uur. Bedraagt de luchtvochtigheid echter 80%, dan is dat nog maar 6 uur. Doe daar direct zonlicht bij, dan blijven daar nog maar 2 minuten van over.

Bevolking niet binnenhouden, maar naar buiten sturen?

Ook dit wijst erop dat het coronavirus niet anders is dan andere virussen, en slecht tegen direct zonlicht kan. De beste bestrijding van het virus zou de afgelopen weken daarom niet het verplicht binnenhouden, maar eerder het verplicht naar buiten sturen van de bevolking kunnen zijn geweest. ‘Ga naar het strand, ga de natuur in, ga fietsen, ga wandelen, kortom: laat de zon de verspreiding van het virus indammen,’ had het advies moeten luiden.

Bryan riep de bevolking desondanks op om de lockdown bevelen na te leven. Hij kon natuurlijk niet anders, omdat hij de overheid niet officieel mocht tegenspreken.

UVC licht effectief, maar ook schadelijk

Uit onderzoeken komt naar voren dat vooral UVC licht genetisch materiaal in mensen kan vernietigen, inclusief virale deeltjes zoals het SARS virus (Covid-19 = SARS-2). Veel ziekenhuizen zetten UVC lampen in bij het steriliseren van instrumenten, oppervlakten en ruimtes. UVC wordt ook in fabrieken en de luchtvaart gebruikt om oppervlakten te desinfecteren.

Niet al het UVC licht is effectief; het gaat vooral om het licht in het spectrum tussen 260 en 285 nm (nanometer). UVC licht is echter schadelijk voor de menselijke huid, en vooral voor de ogen (1). Speciale desinfecterende UVC lampen (die bijvoorbeeld voor een paar tientjes te koop zijn op AliExpress) mogen daarom alleen in ruimten worden gebruikt waar niemand aanwezig is. Goede zonnebrillen houden minstens 99% van het UVA, UVB en UVC licht tot 400 nm tegen (en één topmerk ook violet, blauw en groen licht tot 580 nm), maar beschermen natuurlijk niet het volledige gezicht.

 

Xander

(1) Natural News
Afbeelding: Pexels , Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

01-05: Washington Times beschuldigt andere mainstream media van ‘enorme hoax rond Covid-19’
30-04: Schokkende conclusie medisch vakblad: 88% corona patiënten aan ventilatoren sterft
28-04: ‘Kan vitamine C toch een belangrijke rol spelen bij bestrijding coronavirus?’
27-04: Deze artsen eisen terugkeer naar normaal omdat ‘lockdown ons immuunsysteem verzwakt’
25-04: Schrijnende verhalen uit de Nederlandse zorg: ‘Merendeel bejaarden wil dood omdat ze hun kinderen niet meer mogen zien’
23-04: Het #openup event: We gaan de woordprogrammering omdraaien van ‘lockdown’ naar ‘openup’
17-04: Universitair onderzoek legt landen naast elkaar: lockdown blijkt volslagen nutteloos
12-04: ‘Meer huisartsen schrijven hydroxychloroquine voor, ondanks verbod door inspectie’
08-04: Nog eens 699 mensen genezen met hydroxychloroquine, maar Nederlandse politiek wil er niet aan

24

 1. Zonlicht op je huid zorgt ervoor dat je vitamine D3 aanmaakt, een bewezen antiviraal stofje. Niet te veel, daarom hebben mensen die dichter bij de evenaar leven een donkerder huid, die krijgen hier in noordelijke streken problemen door vitamine D3 tekort, en gaan dus eerder ten onder aan virus infecties. Veel bewegen doet je stofwisseling versnellen waardoor je afweersysteem wordt versterkt. Voeg daarbij veel fruit en een goed humeur, dat werkt tegen alle virussen.

  Dus de order om binnen te blijven is een regelrechte aanslag op de volksgezondheid waarvoor de overheid verantwoordelijk is. Besloten ruimtes zijn een ideale broedplaats voor virus infecties, factor twee in gezondheids risico. Angst is eveneens een bewezen verzwakker van het afweersysteem, factor drie dus.

  En dat alles om een virus met een mortaliteit die nauwelijks hoger is dan van een heftige influenza. 99,95 % kans op overleven, en 95 % van de vrijheid verloren, en de economie door de gootsteen gespoeld. En een WHO die er alles aan deed om het virus juist zoveel mogelijk te verspreiden. Gevolgd door dezelfde blunders van het RIVM. Rutte bedankt!

 2. Het is een nog onbekend virus, dus weet niemand wat je moet doen en laten. China heeft gelogen over oorzaken en gevolgen en het is diep triest dat in de media Trump als enige leider wordt aangevallen. Zowel het RIVM als de regering hebben in het begin de ene na de ander blunder op elkaar gestapeld. Dat neem ik ze niet kwalijk, maar het heeft wel iets walgelijks als de focus op een andere leider in negatieve zin komt te liggen. De echte schuldige is China en het WHO dat weken de boel heeft lopen verdraaien.
  https://sceptr.net/2020/05/rapport-bewijst-china-liegt-tegen-de-wereld-over-het-coronavirus/
  Verder is het gewoon dom om te denken dat zonlicht en temperatuur enige invloed hebben op de mate van besmetting. Zoals hier al terecht aangereikt zouden landen die dichter bij de evenaar liggen nu lachen om de angst die wereldwijd heerst. Opvallend trouwens dat in Spanje Nederland wordt weggezet als immoreel in een tijd waarin solidariteit als smoesje wordt gebruikt om de tekorten door een andere land te laten ophoesten. Walgelijke mentaliteit die waarschijnlijk wordt veroorzaakt door teveel UV licht en aanhoudende siësta’s.

 3. @Peter,

  De UV index van de zon is in de zomermaanden het hoogst: https://www.weeronline.nl/nieuws/de-kracht-van-de-zon

  In de Zuidelijke landen zijn de mensen intiemer dan in de Scandinavische landen. Daarnaast is het virus begonnen in de Zuidelijke landen (in Europa). De Scandinavische landen hebben dus, in verhouding, veel sneller maatregelen ingevoerd om besmettingen tegen te gaan.

  Alleen al afstand houden en letten op je persoonlijke hygiëne helpt al om het virus af te remmen.

  Ook al schijnt de zon op zijn felst maar iedereen knuffelt met elkaar dan kan het virus direct van persoon op persoon overgedragen worden.

  Echter als de zon op zijn felst is dan wordt het virus sneller geïnactiveerd in de lucht en op materialen. Het risico van overdracht op deze wijze neemt dan significant af.

  Hopelijk heb je zo je antwoord.

 4. Het grootste virus is de theorie over een virus ingegeven vanuit angst.

  Of wil je 100 jaar binnen zitten in het nieuwe normen reich?

 5. Zonlicht dood de bacteriën en daar werd vroeger veel gebruik van gemaakt. Alles buiten in frisse lucht en
  zon, beddengoed en wasgoed op de bleek. Zoutoplossing en dampostoom snuiven bij verkoudheid.
  Sinaasappels ( vit c) en levertraan.

 6. Het wordt steeds gekker hier.
  Neem spanje. Heel veel zon, heel veel corana.
  ra ra hoe kan dat dan.
  Januari, feb en maart waren zelfs nog zonniger dan gemiddeld. Geloof mij dat is heeel veeel zon.

  in noorwegen en zweden helemaal geen zon, ook vanwege de noordelijke ligging. Heel weinig corona, ra ra hoe kan dat dan.

 7. @ Bert schreef: 02/05/2020 om 4:23 pm

  U heeft in alle opzichten de echte feiten en statistieken aan uw kant. En door financiële belangen zijn vele wetenschappers en deskundigen gehouden aan hun financieel prioriteiten, dat is de zonde van de huidige tijd en kost levens. Dat geldt ook voor Jaap van Dissel die het RIVM aanstuurt waarop dan onze overheid weer vaart. En 1 van de grote misleiders is natuurlijk de baas van de WHO, de marxist met belangen Inn China.

  En nu wil die vreselijke regering die we hebben ook nog hun noodverordeningen een wettelijk basis gaan geven. Dat kan makkelijk ontaarden in het ontstaan van een politiestaat in ons ooit VRIJE Nederland. Zo triest….

 8. zonlicht is het beste helpt tegen die nep corona tegen griep en ook tegen 5G daarom overdag in de zon en snachts je mobiel uit want dan heb je geen straling en ook elke daag vitamines slikken dat helpt ook al zeggen die domme nepwetensschappers van niet

 9. Maar is zonlicht ook in staat de 5G straling (vermeende oorzaak van Corona-achtige verschijnselen) te vernietigen? Of versterkt het juist deze straling? Of doet het niks ermee?

 10. Zei ik 2 maanden geleden al, bij vol in het zonlicht zakt de koorts
  En als het bij tbc patiënten helpt…..

  En die hoge luchtvochtigheid
  da’s noord nederland , vochtig zeeklimaat, zon en windje van zee
  en we hebben hier 6 weken geen regen dus vol zon gehad, nu zins 4 dagen regen

  En zie hoe goed wij hier in de statistieken staan, hier in noord nederland
  (Maar dat kan ook betekenen dat wij hier de corona klapper nog moeten krijgen)

 11. Wij hoeven helemaal niet binnen te blijven…

  Als ik niet op mijn werk ben ben ik lekker buiten in het zonnetje.
  Uiteraard werkt UV licht desinfecterend. Toevallig heb ik er met mijn werk ook mee te maken. Zonlicht werkt dus ook desinfecterend. Zonlicht maakt op termijn alles kapot…

  Overigens heeft men in Israël al UV lampunits ontwikkeld om ruimtes te desinfecteren.

  Volgens mij mogen ze in Italië en Spanje ook gewoon in de tuin zijn of desnoods op het balkon.

 12. Weken in de zon gezeten, maar dat hielp niet veel. Hoe moet UVC in de buurt van dat virus komen, tenzij via D3? Veel vitamine C lijkt wel te helpen, maar misschien is het de combi.

 13. Er verschijnt nu al een artikel in het AD waarbij wordt teruggeblikt op de hele gang van zaken. Het roept het beeld op van een Nederlandse regering die tegen een enorm gevaar aan het knokken is, en dat moet doen met een bemanning die dit ook nooit heeft meegemaakt. Het schip van staat is in een enorme storm terecht gekomen en de officieren doen alles wat in hun vermogen ligt het schip veilig te houden. Wat een helden.
  Toch is dat beeld wel misleidend, want bijna de hele wereld reageerde op dezelfde manier. De Nederlandse regering volgde Duitsland, dat is mijn indruk, en daarmee dr. Drosten van de Charité in Berlijn die de eerste test had ontworpen voor China.
  Deze dr. Drosten speelde bij de Mexicaanse griep ook al een belangrijke rol bij de paniek.
  In beide gevallen was dr. Wodarg een verklaard tegenstander van de door angst ingegeven maatregelen. Hij heeft helemaal gelijk gekregen bij die Mexicaanse griep. Ik verwacht dat hij ook bij deze virus-paniek achteraf gelijk gaat krijgen.
  Hij wordt echter door het slijk gehaald, omdat hij onvervaard wijst op de diverse belangenverstrengelingen van de diverse pleiters voor vaccins.

 14. Binnenhouden van de bevolking en angst zaaien is een beproefd en ultiem middel van machthebbers om alles onder controle te brengen en te houden teneinde hun eigen macht te etaleren en definitief te consolideren.

 15. Er zit nog een ander effect aan het binnenhouden van mensen. In combinatie met de aanhoudend negatieve berichtgeving en vooral de voortdurende opmerkingen van politici dat het nooit meer goed komt “het normaal dat we voor Corona gewend waren komt nooit meer terug” is enorm ondermijnend voor het afweersysteem van mensen.

  Het middel, de lock down, is erger dan de kwaal. Bovendien heeft een groot deel, zo niet het merendeel van de bevolking op het Noordelijk halfrond al Corona gehad maar is of was asymptomatisch of had slechts lichte symptomen.

  De 3 procent die het RIVM noemt is onwetenschappelijk omdat je zoiets alleen kunt zeggen als iedereen of minstens een grote referentiegroep getest is.

  We lezen dan ook dat zelfs in verpleeghuizen 10% met het virus besmet is geweest (antistoffen gemeten) en zonder symptomen bleef.

  Op het zuidelijk halfrond is het nu herfst. Dat is de reden waarom de epidemie zich daar nu ontwikkeld. De hoeveelheid UV daalt, evenals de temperaturen.

  In het Noorden wordt het nu zomer. Ik verwacht dat de komende maanden het virus verdwijnt. Het kan heel goed zo zijn dat in het najaar dit virus weer terugkomt maar ik blijf zeggen dat je COVID-19 het beste kunt laten uitrazen.

  Ik verbaas mij erover dat de artsen opeens zo’n medelijden met ouderen hebben. Toen mijn moeder in 2001 aan het uitdrogen was en ik om een ziekenhuis opname vroeg zei de arts van de huisartsenpost letterlijk door de telefoon “moeten we met zo’n oud lichaam nog slepen” Ze was toen 81. Nadat ik met melding bij de toenmalige Inspectie Gezondheids Zorg dreigde werd ze alsnog opgenomen.

  Vijf jaar later overleed ze alsnog onder dubieuze omstandigheden. Ik heb verschillende keren om de overlijdensactie gevraagd en nooit gekregen. Wel destijds de politie aan de telefoon met het verzoek of ik de instantie die deze verklaring afgeeft niet meer wilde bellen. Zo snoeren ze je in Nederland de mond. Als je drie keer fatsoenlijk iets vraagt is het bedreiging. De griezels.

 16. Epidemioloog Wittkovsky zei al dat naar buiten gaan het beste is voor de weerstand. Frisse lucht, beweging en een beetje zon zijn veel beter dan opgehokt zitten in veelal benauwde ruimtes. Hij zei dat zulke benauwde ruimtes het virus juist levend houden. Ik denk dat zulke mensen niet eenvoudig kunnen worden weggezet als stuurlui aan de wal. Dit zijn mensen die bijna hun hele leven deze materie hebben bestudeerd.
  Dr. Karin Mölling, virologe, zei dit ook al vanaf het begin. Ze had direct veel kritiek op het opsluiten van mensen en vooral het sluiten van scholen. Dat laatste had ook geen wetenschappelijke basis maar werd ingegeven door de angst van veel stuurlui aan de wal.

 17. De natuur gedijd het beste in rust! De enige verandering die bemerk is dat we steeds met een ander kluitje het riet worden ingestuurd. Wanneer komt er weer een nieuw virus? De corona begint te vervelen. Iets met leuke kleurtjes en rinkelbellen?

 18. UV-C zonnestraling bereikt aarde nauwelijks. Daarvoor hoeft men dus niet in het zonlicht te zijn.

  Het kan kunstmatig worden opgewekt met apparatuur voor o.a. desinfectie van lucht in ruimten, maar het is niet gevaarlijk voor de mens bij gebruik van de hieronder genoemde range:

  ()”By contrast, we have previously shown that far-UVC light (207–222 nm) efficiently inactivates bacteria without harm to exposed mammalian skin. This is because, due to its strong absorbance in biological materials, far-UVC light cannot penetrate even the outer (non living) layers of human skin or eye; however, because bacteria and viruses are of micrometer or smaller dimensions, far-UVC can penetrate and inactivate them.

  Lees meer op:
  bron: https://www.nature.com/articles/s41598-018-21058-w

 19. Maar hoe zit het dan in Afrika en zuid Amerika!
  Zon zat en hogere temperaturen, toch gaat het daar net zo rond als hier.

 20. Op het maanoppervlak blijkt het Coronavirus ook weinig mensen te besmetten. Pfff … de relatieve luchtvochtigheid daalt bij stijgende temperaturen, dus leuk verhaal maar behoudens de tropen gaat het niet op …

 21. De nieuwste trend waar influencers op Instagram spontaan voor zwichten? Perineum sunning, of simpelweg: bilnaad zonnen. Maar waarom willen mensen plots de zon voelen waar die normaal niet hoort te schijnen?
  “30 seconden van direct zonlicht aan je anale opening bezorgt je hetzelfde gevoel als een volledige dag rondlopen in de zon”,

 22. Voor de ouderen onder ons: wat zei je moeder toen er een groepje dreigde maar je was nog níet ziek?
  Zij ze: “Ga naar buiten en spelen!” of zei ze: “Blijf maar binnen lekker bij de warme kachel.” ???

 23. Het zou zomaar kunnen dat de uitvinding van Otto Warburg OOK korte metten maakt met het Gates-virus:
  het is sowieso de moeite van het testen waard: mensen die besmet zijn met dit virus in hyperbare zuurstoftanks te plaatsen.
  Vanwege de combinatie 5Gstraling en G-virus is sowieso zuurstof geen overbodige luxe.
  Zie het artikel 5G enige tijd geleden op Natural News.

Comments are closed.