Huisarts Rob Elens wil ondanks verbod toch hydroxychloroquine gaan voorschrijven

—————————————————————————————————————————————-

Advocaat van Elens bestrijdt op basis van eerdere rechtspraak dat Inspectie bevoegd is om Elens te verbieden zijn beroep uit te oefenen

—————————————————————————————————————————————-

‘Het lijkt wel of mensen niet mogen genezen van Covid-19,’ is een van de bekendste en vaakst geciteerde uitspraken van de Nederlandse huisarts Rob Elens, die ondanks het feit dat hij binnen enkele dagen 10 van 10 corona patiënten met een hydroxychloroquine-zink therapie genas, door de Inspectie werd verboden om hiermee door te gaan. Elens, die zich heeft aangesloten bij Viruswaanzin.nl, laat het er niet bij zitten, en is nu samen met zijn apotheker van plan om HCQ toch te gaan voorschrijven, maar dan ‘off-label’. Hij houdt zich echter aan de regels, en heeft via een advocaat de Inspectie per brief gevraagd om een reactie te geven op zijn voornemen.

‘Artsen hebben prescriptievrijheid en zijn vrij om op grond van hun deskundigheid en professionele verantwoordelijkheid een middel aan een patiënt voor te schrijven, ook indien dit een ongeregistreerd geneesmiddel of een off-label indicatie betreft,’ is de argumentatie van Elens. ‘Op grond van artikel 68 van de Geneesmiddelenwet is het toegestaan een medicatie buiten de geregistreerde indicaties (off -label) voor te schrijven wanneer protocollen en standaarden nog in ontwikkeling zijn.’

‘HCQ werkt en is niet gevaarlijk’

‘Van belang is verder dat er steeds meer aanwijzingen zijn waaruit kan worden afgeleid  dat HCQ effectief is bij de behandeling van COVID-19 patiënten in een vroeg stadium van deze ziekte, indien ook gebruik van zink wordt voorgeschreven. Vanwege de hoge sterfte in het tweede stadium van de ziekte is handelen in de eerste fase geboden.’

‘Uit een rapport van de WHO blijkt dat dit middel meer dan 60 jaar wereldwijd in miljoenen gevallen als malariamedicijn wordt toegepast. Op pagina 36: despite hundreds of millions of doses administered in the treatment of malaria, there have been no reports of sudden unexplained death associated with quinine, chloroquine or amodiaquine.’

‘Conclusie: als HCQ  zoals voorgeschreven bij auto immuunziekten niet gevaarlijk wordt geacht dan is er geen reden om het in het geval van de behandeling door Zelenko of Elens, met lagere dosis voor veel kortere periode, wel gevaarlijk te achten.’

Elens’ advocaat eist dat er binnen 4 weken een reactie komt van de Inspectie. Zo niet, dan wordt er ‘beroep wegens niet tijdig beslissen bij de bestuursrechter’ ingesteld. In de brief wordt gewezen op een arrest van de Hoge Raad uit 1986, toen geoordeeld werd dat de Inspectie ‘geen bindende voorschriften mag geven of normen mag stellen voor de wijze van beroepsuitoefening. Die bevoegdheid is voorbehouden aan de wetgever en de rechter.’

Onderzoek naar HCQ onder valse voorwendselen stopgezet

De Nederlandse en Europese overheden stopten onlangs voortijdig met een onderzoek naar de werking van HCQ, en dat terwijl al sinds de jaren ’50 de werking en veiligheid van dit middel ondubbelzinnig is aangetoond, en daarom al tientallen jaren op de WHO lijst van essentiële medicijnen staat. Het gerenommeerde The Lancet had desondanks een studie gepubliceerd waaruit zou blijven dat HCQ gevaarlijke hartritmestoornissen* kan veroorzaken, en niet werkt bij Covid-19 patiënten.

(Een bijwerking die bij slechts 135 op de 1,5 miljoen mensen voorkomt, en dan alleen als gevolg van een combinatie met bepaalde hartmedicijnen).

Kort daarna moest The Lancet dit artikel weer intrekken en zichzelf rectificeren, omdat er enorme fouten in het artikel waren gemaakt, en de studie ook nog eens enkel gebaseerd was op enkele vage, onbetrouwbare data van een louche bedrijfje in Chicago. De bekende chemicus en nanotechnoloog Willem Engel concludeerde daarop dat ‘dit geen domme fouten meer zijn, maar moedwillig’ is gedaan.

Recente officiële onderzoeken zouden ook de werking van HCQ bij Covid-19 patiënten hebben ontkracht, maar al deze researchers lieten -hoogstwaarschijnlijk opzettelijk- het belangrijkste element van de werking van deze therapie buiten beschouwing, namelijk het gelijktijdig toedienen van zink.

De reden? De Westerse machtselite heeft van meet af aan besloten dat alleen een vaccin van Bill Gates de coronacrisis mag oplossen. Dat is dan ook exact wat minister Hugo de Jonge in april zei tegen Frank Ruesink, wiens oudste zoon destijds ernstig ziek werd na de BMR vaccinatie.

Xander


(1) Zelfzorg Covid-19


Zie ook o.a.:

22-06: Discussie: ‘Laten we niet liegen over de gevaren van vaccinaties’
12-06: Amerikaanse aandacht voor Nederlands wetenschappelijk team met forse kritiek op corona beleid
30-05: Social distancing forever: Anderhalve meter concentratiekamp moet al het verzet breken
29-05: Longschade door corona niet uniek en niet erger dan tijdens jaarlijkse griep (/ Duitse en Amerikaanse longexperts: Influenza A in ontwikkelde wereld al jaren belangrijkste oorzaak van sterfte door longontsteking)
25-05: Artsen in Italië, Duitsland en India zeggen dat meeste Covid-19 doden niet door virus, maar door longbacterie zijn overleden
19-05: In de zak van de vaccinmaffia? NOS verkondigt louter leugens over hydroxychloroquine
18-05: ‘Allemaal de zon in!’ herhaalt huisarts Rob Elens in nieuw interview
14-05: Maurice de Hond: ‘Cijfers en onderzoeken bewijzen dat we onnodig bang worden gemaakt’
14-05: Teken petitie van huisarts Rob Elens om behandeling hydroxychloroquine toe te staan
28-04: ‘Kan vitamine C toch een belangrijke rol spelen bij bestrijding coronavirus?’
08-04: Nog eens 699 mensen genezen met hydroxychloroquine, maar Nederlandse politiek wil er niet aan
07-04: Nederlandse huisarts heeft al 8 corona patiënten genezen met hydroxychloroquine

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

42

 1. https://www.nu.nl/coronavirus/6060379/zorgpersoneel-krijgt-1000-euro-bonus-voor-inzet-tijdens-coronacrisis.html#coral_talk_wrapper
  Zieltjes winnen met eenmalige centjes. Wat denkt dat tweede hands autoverkopertje wel?
  De integriteit is ver te zoeken bij een minister die duidelijk geen verstand heeft van virussen maar wel mikt op een vaccin. Hij is van de generatie die bij ieder probleem als politici oplossing denkt; ah daar is een app voor. Zonder schroom je bevolking uitleveren aan multinationals die geen ruk bijdragen? Volgens mij wordt het tijd om als politici eindelijk eens je taak uit te voeren. Banken dwingen te splitsen en het risico bij de cowboys te droppen. Veel winst, het is voor jou, maar bij verlies kan je barsten. Multinationals eindelijk eens laten betalen voor hun participatie. Dwing hen om winsten ook te delen met de burgers waar ze opereren i.p.v. louter aandeelhouders en CEO’s. Ik ben het beu om te lezen dat Shell, Microsoft, Google en al die profiteurs geen cent belasting betalen. Als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden en niets wil bijdragen is er dan werkelijk geen schaamte?

 2. @kees: een vaccin tegen een mazelenvirus dat niet bestaat werkt zeker niet:
  https://www.preventdisease.com/news/17/012717_Biologist-Proves-Measles-Isnt-Virus-Wins-Supreme-Court-Case.shtml

  Wat voor virussen wordt aangezien zijn exosomen en die komen uit de cel ipv dat ze erin gaan als een ‘virus’. https://www.youtube.com/watch?v=wMg6Ydtel6A

  De bacterie en virus theorien kloppen niet: https://www.westonaprice.org/health-topics/notes-from-yesteryear/germ-theory-versus-terrain-the-wrong-side-won-the-day/
  https://www.drrobertyoung.com/post/dismantling-the-viral-theory

 3. @ProAsfalt schreef:
  24/06/2020 om 2:36 pm

  Dank voor je reactie .
  Op de beelden is te zien dat de “hooligans ” politie-provocateurs zijn !!
  Je zou inderdaad denken dat er toch eën politieke partij zou zijn die niet bij deze slangenkuil hoort en Kamervragen gaat stellen ……………..

 4. Hoe werkt Coronil ayurvedisch GENEESMIDDEL.
  De ‘Coronil-kit’ heeft drie geneesmiddelen, waaronder twee in tabletvorm en één vloeistof. Coronil werkt op het ademhalingssysteem van het lichaam omdat coronavirus het ademhalingssysteem aantast, waardoor zijn patiënten het ademhalingsvermogen verliezen, wat de dood tot gevolg heeft.
  De ayurvedische ingrediënten in de Coronil verbeteren de interne immuniteit van het lichaam en bestrijden andere Corona-symptomen, waaronder koorts, hoesten, verkoudheid.

 5. @ Bommersma, 23/06/2020 om 10:40 pm
  Heb gelezen. Uittreksel:
  Klinische proeven met ‘opzettelijk dodelijke’ te hoge doseringen van hydroxychloroquine, uitgevoerd in 14 landen om het gebruik van dit geneesmiddel tegen te werken!
  Deze proeven geleid door de WHO betrof 3500 Covid-19 patienten in 400 ziekenhuizen, over 35 landen. Bij ‘normale’ doseringen is hydroxychloroquine veilig.

 6. Rob Elens is de held van het jaar ! Welke huisartsen gaan zijn voorbeeld volgen ?
  Of laten zij zich verleiden door het geld dat met vaccinaties gemoeid is ?
  Huisartsen ,denk aan de eed die jullie hebben afgelegd en niet aan de beloning om mensen in te spuiten met gif !
  Als alle huisartsen HCQ met zink zouden durven voorschrijven, is er ook minder kans dat een eenling zoals Rob Elens “ gezelfmoord” wordt.

 7. @Jo 24/06/2020 om 2:01 pm:
  Ook het mazelenvaccin werkt niet. Het RVP (rijksvaccinatieprogramma) is gestart toen het aantal doden als gevolg van mazelen al nagenoeg 0 was.
  Stichting Vaccin Vrij heeft daarnaar onderzoek gedaan en een boek erover uitgegeven. De echte reden dat mazelen niet meer voor dodelijke slachtoffers zorgde, was dat de algemene hygiëne sterk verbeterd was.
  Nu zie je steeds weer dat wanneer er een uitbraak is van mazelen er in paniek geroepen wordt dat de vaccinatiegraad te laag is. Maar waarom? Als het vaccin echt zou werken, hoef je toch niet in paniek te zijn?
  Achter alle vaccins zit een enorm verdienmodel van de farmaceutische industrie. Het gaat helemaal niet om mensen te genezen, maar om zoveel mogelijk geld te verdienen.

 8. Beste lezers de lockdown wordt vanaf volgende week drastisch verminderd want de tweede kamer en regering hebben zomervakantie
  en als zij vakantie hebben mogen wij ook weer ietsje meer (joepiedepoepie)

 9. @Bundy schreef: 24/06/2020 om 1:32 am

  Zeer ernstig.
  Zouden FvD en de PVV dit oppakken?
  Of Pieter Omtzigt (CDA)?

 10. @ Bart
  Schitterend. Eerst alle ambtenaren vaccineren en dan een paar jaar wachten. Ik hoop dat Kamerleden en ministers met aanhang daar ook onder vallen

 11. Waarom werkt het mazelen-vaccin ?
  Heel belangrijk is op te merken, zoals emeritus professor experimentele immunoloog Pierre Capel zegt: ‘Het mazelenvirus muteert NIET d.w.z. het verandert niet, maar blijft gelijk, dit in tegenstelling met het corona-virus dat in een jaar wel 26.000 maal verandert volgens hem ! ‘Een vaccin (tegen het corona-virus) is onzin en gaat nooit werken’ !

 12. Dr. Elens raad ook het gebruik van Quercetine met zink aan en dit suplement is nog overal te koop

 13. Gelijk heeft hij. Als de resultaten er zijn waarom niet, laat de anderen maar praten.shalom

 14. https://www.theguardian.com/world/2020/jun/12/covid-19-studies-based-on-flawed-surgisphere-data-force-medical-journals-to-review-processes

  En hierop baseren WHO en RIVM etc dat het niet zou werken…. Een FAKE onderzoek gemaakt door een FAKE firma heeft op wereld niveau letterlijk tienduizenden doden tot gevolg gehad.

  Als je dan nog niet kunt inzien dat er een agenda ,belang , hoe je het wilt noemen achter zit……

  Dan ben je nog te dom om te poepen zou mijn oma hebben gezegd…..

 15. Uit de reactie van de regering op het feit dat Elens gewoon patiënten genas, blijkt de intentie van deze witte boordenclub.
  En het wordt nog erger. Dat doen ze m.b.v. partijen die zich de naam christen aanmatigen. Kan het nog dieper zinken?
  Deze “christenen” zouden eens moeten lezen hoe God daar over denkt. 2Kron.19:2 1Kon.21 2Kor.6:14-7:1 Hoe lang nog?

 16. Dapper van die huisarts, maar ook een beetje dom. In zulke situaties gaat het niet om de onafhankelijke waarheid of het welzijn van welke burger dan ook. Het verdienmodel zal overeind blijven voorspel ik en dhr. Elens kan wel gelijk hebben, maar krijgen is de kunst.
  Als hij dit doorzet zou het me niets verbazen dat ze hem in de cel smijten en of uit het BIG register verwijderen. Wat denkt die man wel, zomaar mensen willen genezen terwijl het weinig opbrengt? Plus geeft het idee dat Covid-19 vrij simpel te genezen is natuurlijk problemen doordat de burger minder angstig wordt. Ook niet gunstig voor het doordrukken van dictatoriale wetjes.

 17. Voor Brazilië geldt hetzelfde als met Trump. Linkse gouverneurs en burgemeesters in samenwerking met de linkse media zorgen ervoor dat cijfers hoog worden gehouden. Werkelijke aantallen liggen stukken lager.

 18. Het nog langer blijven liegen door de overheid, moet zwaar bestraft worden. Want er is inmiddels genoeg bewijs dat ze de boel voor de gek houden. Er Zijn slechts 70 doden door het corona virus alleen, volgens het R.IV.M., maar wel duizenden doden door het absurde Regeringsbeleid. Als dat geen misdrijf meer is, wat dan nog wel. Er moet vast en zeker een onderzoek komen, over het handelen van deze Regering in corona tijd. Ik vermoed dat achter deze virus een politieke doelstelling schuil gaat, waarbij vooral de macht’s elite het echte dodelijke volksvirus is.

 19. Is de corona leugen dan het dodelijke hoofdwond waar het beest (medische industrie) van geneest

  En als er dan een “goed”vaccin komt , dat de mensen dan verbaasd het beest achterna gaan en een spuitje eisen

 20. Al ver voor de Korea-oorlog was de instelling van het Westen “ wij moeten eerst ‘dat dorp’ vernietigen om het (later) te kunnen redden. Dit gaat tot op de dag van vandaag precies zo verder. tientallen miljoenen slachtoffers …. alleen omdat ‘wij’ ze willen helpen. Dit is vlgs mij een fascistische ideologie . Dit is fascisme .
  Op dezelfde manier gaat ‘men’ met onze gezondheid om ; eerst wordt het grotendeels vernietigd om het later te kunnen redden. De farmaceutische cosa nostra financiert deels opleidingen van de arts, en congressen …. ‘waarbij de ene hand de andere wast’ . Dit zelfde geld ook voor de petrochemische giganten, de voedselindustrie, ‘vluchtelingenhulp’ en de genetica. Een fatalistisch gevoerd beleid, vaak ook nog gefinancierd met belastinggeld. Als eenling, een kleine groep anders denkenden, is een vergelijking met Don Quichot …. wel van toepassing denk ik. Waarom ? omdat verreweg de overgrote meerderheid dit ‘concept’ al heeft geaccepteerd. “Omdat ze het zeggen, of het staat er toch op” wordt de mens zónder het in de gaten te hebben, één richting op gedirigeerd, namelijk een zéér twijfelachtige richting, onze toekomst.
  Voor de burger die zich nog (net) staande weet te houden is het leven door deze opgedrongen veranderende ‘ideologieën’ bijna een martelgang geworden. Inmiddels regeert twijfel de wereld ; twijfel is, zo zei Confucius al, de wachtkamer van inzicht. Jammergenoeg bewijst de geschiedenis het tegendeel.

 21. Zo blij met deze Nederlandstalige samenvatting. Het brengt zoveel uren aan filmpjes en artikelen terug naar iets dat ik kan delen. Wat een schandalen worden er momenteel gemaakt op elk gebied, wat een informatie oorlog!

 22. Ik vind die Elens echt een held! Enorm veel respect!

  Misschien een (desnoods anoniem) receptje uitschrijven hoe wel WEL met Corona moeten dealen? Klasse Rob!

 23. Geheel off topic wil ik over het teloor gaan van het recht op demonstreren Xandernieuws van 21-06-2020 het volgende mededelen .
  Helaas had ik gelijk met mijn vermoeden dat de hooligans geen hooligans waren ( als iemand mijn commentaar gelezen heeft ? ) .
  Uit deze getuigenverklaringen én filmbeelden blijkt dat het hier om Politie-provocateurs-“hooligans ” gaat .
  Nu is de staat der Nederlanden net zo diep gezonken als de toenmalige vermomde bruinhemden die vergaderingen van de communisten saboteerden.
  https://niburu.co/binnenland/15265-politie-knokploeg-betrapt-in-den-haag-breaking

 24. Een voorbeeldje van influencing:
  Brazilie is zogenaamd super getroffen door Corona: 500.000 doden / 210.000.000 inwoners = 0.024% percentage doden.
  Belgie 9696 doden / 11.460.000 inwoners =0.085% percentage doden.
  Er is wel 1 belangrijke parameter die hier niet in zit: in Brazilie is Corona later gestart dan hier!

  Iedereen heeft wel het idee dat het in Brazilie wel veel erger is dan hier. Toch zijn er in Belgie 3,54x meer doden dan in Brazilie.

  Hoe leg je uit aan je electoraat dat er in een ontwikkelingsland als Brazilie, met slechte gezondheidszorg, er 3.54x minder doden zijn dan in een ontwikkeld land als Belgie?

  Absolute getallen beiden uitkomst, en percentages laat je gemakshalve weg.

  Staat Jair Bolsonaro in een slecht daglicht, want we willen toch van die gast af en is het electoraat voor Belgie veiliggesteld. Zo ook in Nederland.

  Les: geloof de mainstream media niet!

 25. Bill gates gaat letterlijk over lijken om zijn vaccin door te drukken. Hij lijkt wel een sadist die honger heeft. Dat hele corona gebeuren geneest de mensheid van het blinde vertrouwen in de artsenij en de politieke zwendelarij. Dat is tenminste meegenomen. Ik heb meer vertrouwen in heksen en bosvrouwen dan in de farmacie zwendel. Al die medicijnen toko’s hebben flink hun zakken gevuld door het bestelen en verbranden (om de waanzin van katholieke kerk; zie: Der reichtum der Kirche ist blutgeld) van de heksen en bosvrouwen. Nu is het Bill Gates en zijn farmaceuten maffia die via de corona-zwendel de macht over de de hele wereld trachten te verkrijgen. Van mij kan Bill het schompes krijgen. Het schompes is een verbeelde ziekte. Dus Bill, je mag uit alle ziektes kiezen, het Coronavirus is thans populair!

 26. de halstarrigheid waarmee de jonge en de rest van deze regering vasthoudt aan vaccinatie en op leugens gebaseerde publicaties de toepassing van geneesmiddelen tegenhoudt waarvan de effectiviteit proefondervindelijk is bewezen, begint criminele vormen aan te nemen. Patienten worden willens en wetens benadeeld of erger. reden genoeg voor een aanklacht en gerechtelijke vervolging

 27. Goed van Elens om deze strategie door te voeren. Lok een antwoord uit. Uit dat antwoord zal hopelijk het een en ander blijken.

  Voor het geval de internationale overheden inderdaad toch een vaccin veplicht gaan stellen, dan sluit ik mij aan bij de Blue Tiger Studio op https://youtu.be/LFGK4Lho3Jg: we vaccineren eerst alle ambtenaren. Dan wachten we een paar jaar om te kijken of het vaccing effectief en ongevaarlijk is.

 28. Nou doen ze in Nederland alsof dit alleen een kwestie is van Rob Elens, alsof hij een in een alternatief circuit zou zitten. Maar deze medicijnen-combinatie wordt in tal van landen gewoon toegepast. Er is niks alternatiefs of vreemds aan.
  Ik hoorde zelfs een Anne Schulp praten over “verwarde huisartsen in het noorden van Limburg” toen hij in een interview meedeelde dat hij wetenschap zo belangrijk vond. En deze Schulp zit in de archeologie en weet niks van de artsenij.
  Zo merkwaardig wordt iemand in een hoek geduwd, terwijl het toch volkomen duidelijk is dat deze huisarts het beste wil voor zijn patiënten, en daarbij integer handelt.
  Kennelijk vindt iedereen computermodellen de hoogste wijsheid.

  Dan moet ik denken aan dat boekje “Erik of het klein insectenboek” van Bomans. Daar wordt de kleine Erik een soort goeroe onder de insecten, omdat in zijn insectenboek staat beschreven hoe die insecten zich gedragen. De insecten worden steeds onzekerder omdat ze willen weten of hun gedrag wel volgens dat insectenboek is. En dan moet de kleine Erik die insecten duidelijk maken dat hun wereld de bron was voor het boek. En niet andersom.
  Zo gaat het ook met de computermodellen: eerst is er de wereld. Dan komen de modellen. Maar die modellen mogen nooit die wereld, die hun bron was en is, gaan vervangen alsof ze boven die bron zouden staan en hogere wijsheden zouden verkondigen.
  De basispraktijk telt. Altijd.

 29. Dr. Meryl Nass has uncovered a hornet’s nest of government sponsored Hydroxychloroquine experiments that were designed to kill severely ill, Covid-19 hospitalized patients.
  Zie verder : (maar zonder spatie achter de dubbelepunt)

  https: //ahrp.org/covid-19-has-turned-public-health-into-a-lethal-patient-killing-experimental-endeavor/

  M.i. een megaschandaal

Comments are closed.