EU begint China te kopiëren: Automatische gezichtsherkenning op Franse scholen

Afbeelding: (3).

—————————————————————————————————————————————–

Inloggen bij Franse overheid vanaf deze maand met gezichtsscan – China koppelt gezichtsherkenning metro aan sociale krediet score – In Chinese supermarkten kun je al met gezichtsscan betalen, bankpas niet meer nodig

——————————————————————————————————————————————

We hebben al vaak geschreven dat de EU verlekkerd kijkt naar de almaar strakker wordende totalitaire controle die de Chinese regering over het volk uitoefent. Dissidenten met ‘afwijkend’ gedrag of een andere mening dan de overheid worden daar onmiddellijk voor gestraft. Omdat het afbreken van de democratie en vrijheid van meningsuiting in Europa in stapjes moet worden gedaan en daarom tijd kost, gaat het proces naar zo’n Orwelliaanse ‘Big Brother’ samenleving hier een stuk langzamer dan in China, waar men nooit echte democratie heeft gekend. Wel zijn er inmiddels vele signalen dat de volgende stap naar Chinese toestanden in Europa eraan komt.

Op scholen in Marseille en Nice wil de overheid gezichtsherkenning technologie gaan testen. Bij de ingangen worden camera’s opgehangen die de deuren alleen openen als het gezicht van een scholier wordt herkend. Doel is om het vele geweld op de scholen –Marseille en Nice behoren tot de meest geïslamiseerde steden van Europa- in te dammen. Verder kan op deze wijze worden bezuinigd op bewakingspersoneel, dat sinds de aanslagen in november 2015 massaal wordt ingezet.

De Parijse gegevens waakhond CNIL noemt de plannen ‘onnodig en buitenproportioneel’, maar het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken is juist de drijvende kracht achter de invoering van deze technologie. Zo wordt vanaf deze maand de app ‘Alice’ ingevoerd, waarmee met het scannen van een biometrische pas plus een live scan van het eigen gezicht bij de overheid kan (en in de toekomst moet) worden ingelogd.

Betalen met je gezicht, bankpas niet meer nodig

Veel Fransen zijn daarom bezorgd dat ‘China’ nu ook in hun eigen land is gearriveerd. In China is men vanzelfsprekend al 7 stappen verder; daar is gezichtsherkenning op scholen en bedrijven normaal, en kun je in supermarkten en andere winkels al afrekenen met een gezichtsscan, waardoor een bankpas niet meer nodig is.

Overal wijzen critici erop dat met het massaal invoeren van bewakingscamera’s  -in China zijn over een jaar of 3 meer dan 2 camera’s voor iedere burger opgehangen- alle burgers automatisch als verdachten worden aangemerkt. Uit testen met gezichtsherkenning in de VS kwam bovendien naar voren dat het systeem niet waterdicht is, en soms de verkeerde dader van bijvoorbeeld een inbraak of overval wordt aangewezen. (1)

China koppelt gezichtsherkenning aan sociaal puntensysteem

In China heeft de overheid geen zorgen over protesten tegen de afkalvende democratie en vrijheid, want die hebben nooit bestaan. In de hoofdstad Beijing gaat de gezichtsherkenning in het drukke metro netwerk (gemiddeld 12 miljoen reizigers per dag) gekoppeld worden aan het omstreden ‘sociale krediet’ of ‘sociale punten’ systeem. Dat wordt gedaan omdat de strenge veiligheidsprocedures vooral in de spits lange rijen en wachttijden veroorzaken.

Het werkt simpel: bij de ingang van een metrostation wordt ieders gezicht gescand. Staan er geen overtredingen op je sociale krediet score –die je al kunt krijgen na het niet gebruiken van een zebrapad bij het oversteken van een straat-, dan wordt je automatisch naar de ‘snelle’ veiligheidspoortjes geleid. Degenen waar ‘abnormale feedback’ over komt zullen juist extra streng worden gecontroleerd. Je komt al op die zwarte lijst terecht als je het waagt om iets te eten in de metro.

Vanaf 1 december zijn Chinese telecom providers verplicht het gezicht van internet gebruikers te scannen. Die gebruikers moeten een geldig ID-bewijs hebben, wat eveneens wordt gecheckt. Alleen Chinezen op de witte lijst zullen dan op het –overigens al streng gereguleerde- internet worden toegelaten.

Chinese technici hebben ook al een 500 megapixel A.I. 360-graden ontwikkeld die in een flits iedere bezoeker van een vol stadion kan identificeren. (2)

 

Xander

(1) Epoch Times
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

04-10: Totale controle: China voert verplichte gezichtsherkenning internet en smartphones in
26-09: ‘Gedachtencontrole technologie wordt heimelijk uitgetest op bevolking’
16-07: Google pleegt mogelijk verraad door meewerken aan totalitair controlesysteem China
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)
20-05: Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan
19-05: Australië: Vijf jaar de gevangenis in als je iemand online beledigt
28-03: (/ EU wil met controle over internet oppositie de mond snoeren…)
21-02: Totale controle: 17,5 miljoen Chinezen mogen niet meer vliegen door te laag sociaal krediet
06-02: ‘Sovjet’ censuur bijna een feit: EU presenteert propaganda richtlijnen voor alle media

2018:
03-11: China voert ‘social credit’ in: Hond in beslag genomen als je die verkeerd uitlaat
10-10: Linksgroene Duitse politicus pleit voor concentratiekampen voor rechtsen
28-09: Europese Commissie wil populisme bestrijden met opheffen nationale financiële soevereiniteit (/ EU commissaris Justitie wil ‘slimme regulering media’ – censuur van alle kritiek op Brussel)
22-09: Oud verzetsleider DDR ziet steeds meer overeenkomsten met huidige tijd
19-08: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en totale digitale controle staat?
18-08: (/ Is de linkse internetcensuur de opmaat voor de uiteindelijke terugkeer van ‘heropvoedingcentra’ voor conservatieven?)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. @densi schreef:
  01/11/2019 om 10:24 pm
  “Gezichtscontrole gaat niet werken met de hoofddoeken c.q. boerka brigade. Die hebben of krijgen ontheffing voor als het zover is.”
  Inderdaad…benieuwd hoe de politiek dáár dan zal rondfietsen zonder de hele moslimgemeenschap(pen) te beledigen waardoor ze verzet zullen plegen onder het mom van recht op godsdienstvrijheid (waarmee altijd geschermd wordt, ook door de politiek: de boemerang komt zo weer terug) want selectief autochtonen verbieden om hoofddeksels te dragen voor herkenning zonder de hoofddoeken/boerka’s ook helemaal te bannen zal dan niet lukken…

 2. BRRRRRRR laat je nooit en ten nimmer ophemelen .Dat is wat ze willen, zoveel mogelijk bange wezens oogsten wij zijn namelijk de sterkste licht wezens die er in dit leven zijn

 3. Mensen zijn straks niet meer nodig, computers, scanners, Camara’s robotten en alles automatisch.
  Nou ja, nog wat mensen om te observeren en ieder wissewasje als misdaad te beoordelen.
  De film wordt werkelijkheid. Streven naar perfectie of zombies maken, het zit dicht bijelkaar.
  En Europa is bezig zijn alles daaraan over te leveren. En Nederland doet braaf mee.

 4. Gezichtscontrole gaat niet werken met de hoofddoeken c.q. boerka brigade. Die hebben of krijgen ontheffing voor als het zover is.

 5. Je had het destijds moeten horen toen het boek: “Project L.U.C.I.D — Het 666 Universeel Controle Systeem van het beest” werd geintroduceerd.

  http://www.openbaring.org/lucid.html

  Dat kon allemaal niet, dat was science-fiction en technisch onmogelijk, dat was complotdenken, was allemaal “te ver gezocht” en “dat zouden onze democratische regeringen immers nooit toestaan” en meer van dat soort gebla bla.”

  Welnu, je ziet het al een tijdje gebeuren en het wordt nog veel erger en zal culmineren in het 666 Merkteken van het beest uit Openbaring 13:16-18.
  Of het nu een onderhuidse chip wordt of iets anders, het komt eraan!

 6. Werd natuurlijk 30 tot 40 jaar terug al voor gewaarschuwd en sinds internet nog veel meer. Maar diegenen die waarschuwden waren allemaal conspiracy gekken en alu hoedjes dragers. Net als de chemtrails de Satanistische “regeringen/machthebbers” die rare dingen doen met bloed en mensenvlees en daardoor rare ziekten krijgen (Kuru) zoals A. Merkel en H Clinton. Een grote puinzooi is het en waarschuwen hielp niet en helpt nog niet.

 7. In het boek ‘Saved by the Light c.q. ‘Gered door het licht’ van Dannion Brinkley (uit de jaren ’90)
  staan veel dingen die nu gebeuren waarvan hij tijdens een B.D.E. ervaring een voorschouw had gekregen.
  (o.m. microchips)
  Dr Raymond Moody schreef het voorwoord.

  Veel kwade zaken die dreigen te gebeuren zijn nog te verzachten of tegen te houden door hulp te vragen van de Engelen.

 8. @Pilaf: 4:01 pm. Klopt. Het is de overste van deze wereld, satan zelf. Met handlangers in de politieke elite, de Bilderbergbende, de eussr, de illuminati en de nwo.

 9. Technologie wat er al lang is maar nu wordt uitgerold. Meer dan 20 jaar geleden zag ik al een film waarin iemand gezocht werd door de overheid maar zich niet meer kon verbergen omdat er overal camera’s met gezichtsherkenning waren opgehangen. Naam van die film weet ik helaas niet meer. A.I. is ook al veel verder dan wat veel mensen denken of geloven, kijk eens naar die series als knight rider of de tekenfilm macron 1 van begin jaren tachtig waarin ook een sprekende zelfdenkende supercomputer bestaat. Is het toeval of bestond deze technologie al? Quantum computers hebben de capaciteit van miljarden menselijke hersenen. Doe maar eens research naar de terminator robots en drones die Darpa aan het ontwikkelen is. Op een gegeven moment heb je een robot leger wat compleet door A.I. wordt aangestuurd.

  De geest is uit de fles en zal niet meer daarin teruggaan totdat het einde gekomen is. Het beest uit de aarde, wie kan er oorlog tegen voeren. Als God de dagen niet zal inkorten zal er geen vlees behouden worden.

 10. Echte vrijheid bestaat in China niet, ook geen echte godsdienstvrijheid dan alleen een kardinaal die voor het regime is, hopelijk zal de EU, van die totalitair regime niets overnemen. Shalom

 11. Net gezien: VNrapporteur Melzer: Leven Julian Assange in gevaar. Hij moet onmiddellijk worden vrijgelaten.

Comments are closed.