Video van Hamas demonstratie Gaza bewijst dat Palestijnse bevolking wist van geplande aanval

(11.30) – Dat het conflict tussen Israël en de Palestijnen, inclusief de terreuraanval op 7 oktober, door beide partijen wordt gebruikt en misbruikt om de eigen ‘hogere’ doelstellingen na te streven wordt andermaal duidelijk door het bekijken van deze video van Hamas uit december 2022, waarin diverse hoge Hamas- en andere moslim officials, waaronder een uit Marokko (?), vele tienduizenden verzamelde Palestijnen in Gaza laten weten dat er een grote aanval op Israël aankomt en er veel bloed zal vloeien, vooral Joods. En dat die aanval de islamitische wereld eindelijk zal verenigen om Israël eens en voor altijd van de kaart te vegen.

‘Waar twee kijven, hebben er twee schuld,’ en dat geldt zeker ook voor de Israëliërs / Joden en Palestijnen / moslims. De afgelopen weken heb ik heel duidelijk gemaakt dat ik de bombardementen op Gaza verafschuw, omdat daarbij al zo’n 9000 mensen (waaronder duizenden vrouwen en kinderen) zijn omgekomen, wat niets meer met ‘zelfverdediging’ te maken heeft.

Daar was overigens sowieso geen sprake van, want van meet af aan was duidelijk dat de Israëlische regering niet alleen op voorhand op de hoogte was van de aanval op 7 oktober, maar deze bovendien alle ruimte heeft gegeven om een eigen 9/11 te creëren, als voorwendsel voor het onlangs in een Israëlisch magazine gepubliceerd ontdekt overheidsdocument met daarin het plan om de bevolking van Gaza naar de Sinaï woestijn te dwingen.

Niet enkel onschuldige slachtoffers

Maar de Palestijnen uitsluitend als onschuldige, weerloze slachtoffers neerzetten, en Hamas als ‘vrijheidsstrijders’, gaat me eveneens te ver. De Palestijnse bevolking kreeg in 2007 eindelijk voor het eerst de kans zijn eigen leiders te kiezen. Wie kozen ze? Hamas, dat al decennia een terreuroorlog voerde tegen de Joodse staat, wat al duizenden levens, zowel Joodse als Palestijnse, had gekost. Ook voerden ze toen al een streng islamitisch terreurbewind. Waren de Palestijnen bang of naïef door uitgerekend deze terroristen tot hun leiders te kiezen, of gebeurde het ook uit overtuiging?

En dat Hamas volgens sommige bronnen ooit een creatie van de Israëlische geheime dienst Shin Bet was (zoals ISIS een creatie van de CIA en Turkse en Saudische geheime diensten was, en Al Qaeda niet voor niets ook wel ‘Al-CIAda’ werd genoemd), maakt daarbij in wezen niets uit. Het waren Arabieren / Palestijnen die hier maar wat graag aan meewerkten, want Hamas wist binnen de kortste keren tienduizenden leden te werven. Die mensen mag je zeker verantwoordelijk houden voor hun eigen keuzes, ook in 2007, toen (onder het toezicht van internationale waarnemers) massaal op Hamas werd gestemd.

‘Onze vlaggen zullen wij op de lijken van Joden planten’

De bewuste video werd op 14 december 2022 live gestreamd op het kanaal van Hamas, waar daarnaast dagelijks virulente anti-Joodse haatpropaganda op te horen is. Eén van de sprekers roept de tienduizenden uitzinnige Palestijnen op om ‘op te staan en (ze) te verbranden!’ En dat is dan ook wat er op 7 oktober gedaan werd met sommige Israëlische burgers; ze werden vastgebonden en levend verbrand. Ook hun huizen werden in de brand gestoken, met de inwoners erin opgesloten.

Spreker Ramzi al-Oudf, leiders van de Thawra (Revolutie) beweging, kondigde aan dat ‘er een verrassing aankomt die onze mensen in Jeruzalem zal bereiken. De eerste gevechtsmissie zal uit Gaza komen… We komen eraan! Bij Allah de grote, wij komen! Dezelfde vlaggen die jullie hier hebben zullen, bij Allah, op de lijken van de Joden worden gezet!’

Hamas moet de aanval op 7 oktober minimaal twee jaar lang hebben voorbereid, iets waar de Egyptische inlichtingendienst Israël meerdere malen voor gewaarschuwd heeft. In Jeruzalem wist de regering natuurlijk allang van deze geplande aanval, maar werd er bewust voor gekozen om deze geen strobreed in de weg te leggen – integendeel, er werd volop medewerking en stimulatie aan gegeven.

‘De horden komen eraan!… De martelaren zijn voortdurend de juwelen van de geschiedenis geweest… Onze martelaren.. hebben hun kinderen en gezinnen achtergelaten voor de zaak van de islam. En voor de zaak van Palestina. En voor de zaak van al-Aqsa (Jeruzalem). En voor de zaak van de hele Ummah (de wereldwijde islam / het Kalifaat). Van Tanger (Marokko) tot Jakarta (Indonesië). De Palestijnse zaak blijft de centrale kwestie voor de hele Ummah, en in de harten van miljoenen Arabieren en moslims. Het blijft naar jullie toekomen! Naar Gaza, naar Jeruzalem!’

Geen territoriaal maar een religieus conflict

Degenen die nog steeds denken dat het enkel om een territoriaal conflict gaat, om grenzen, en dat als Israël nu maar niet meer zou bestaan alles pais en vree zou zijn, vergissen zich daarom deerlijk. Dit is een religieus-ideologisch conflict, en de Ummah / het Kalifaat zal niet stoppen bij de vernietiging van Israël, maar net zolang doorgaan totdat de hele wereld aan de islam is onderworpen, te beginnen met Europa. Omdat dit volgens de Koran en hadiths van Mohammed de heilige plicht van alle moslims is.

(Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande opname (bron) gefilmd in een Parijse metro, waarin Arabische migranten – tot ontzetting van andere passagiers – gezamenlijk ‘F*** de Joden, Lang leve Palestina, wij zijn nazi’s en trots’ schreeuwen. Het is één van de inmiddels ontelbare uitingen van Jodenhaat in geïslamiseerd Frankrijk.)

Ik schreef aan het begin van het conflict al dat zowel Israël als Hamas elkaar nodig hebben en elkaar ge- en misbruiken. Gewone mensen aan beide kanten van het conflict zijn daarvan zoals gebruikelijk zwaar de dupe. Dat is niet alleen in dit conflict het geval, maar bij alle conflicten en oorlogen. Het zijn altijd de leiders die tot een slachtpartij besluiten, maar nogmaals: niet zonder de steun van een groot deel van het volk, dat zich overal en altijd blind laat voorliegen en opzwepen. Met andere woorden: niemand heeft een geldig excuus.

Echt heersen = elkaar dienen

Net zoals hun islamitische collega’s geloven ook veel orthodoxe Joden dat God hen heeft voorbestemd om over de wereld te heersen. Dat ze beter zijn en ‘hoger’ staan dan de rest. In het Nieuwe Testament legde Jezus echter het ware geheim van vrede uit, namelijk dat ‘heersen’ in Gods ogen betekent dat je de ander dient. Wat zou deze wereld snel een totaal andere plek worden als Joden zouden besluiten om moslims en christenen te dienen, als moslims zouden besluiten om Joden en christenen te dienen, als christenen zouden besluiten om moslims en Joden te dienen. (Let wel: elkaar dienen, niet de ene partij wat meer dan de andere.)

Kortom: een wereldbevolking die leert op elkaars belang gericht te zijn, en niet alleen op dat van zichzelf. Maar zolang dat zelfs op kleine schaal een hele moeilijke opgave blijkt, zal dat op grote schaal vermoedelijk pas gaan lukken zodra God besluit dat het genoeg is geweest met de ziekelijke wederzijdse haat en het voorop stellen van ons eigen belang ten koste van de ander. Dan laat Hij de teugels vieren en toont Hij ons eerst onze eigen vernietigingsdrang, alvorens op het laatste moment in te grijpen, omdat anders ‘geen vlees behouden blijft’.

Xander

Zie ook o.a.:

02-11: Directeur Mensenrechten VN neemt ontslag vanwege ‘genocide op Palestijnen’ en geeft Westen de schuld
31-10: Israëlisch magazine publiceert overheidsdocument: Oorlog is gepland, inwoners Gaza worden permanent naar de Sinaï gedwongen
29-10: Netanyahu trekt zich samen met zin vrouw terug in complex met nucleaire bunker
28-10: 
Netanyahu: ‘Door Hamas te verslaan realiseren wij de profetie van Jesaja’
27-10: 
Palestijnse en islamitische vlaggen hebben zelfde kleuren als Ruiters van de Apocalyps – toeval?
26-10: 
Oproep in Turkse parlement om weg vrij te maken voor Iraanse aanval op Israël
24-10: 
Erdogans privé leger zegt dat de Mahdi komt en Turkije Israël moet aanvallen
20-10: 
Pro- of anti-Israël: Scheurt de oorlog tegen Gaza het christendom uiteen?
18-10: 
Palestijnse terreurgroepen hopen na vernietiging ziekenhuis op massale mosimaanval op Israël
15-10:
 Armstrong: ‘Terreuraanval op Israël toegelaten om Rusland in WO-3 te lokken’
11-10: 
Een gepland Armageddon is óók Armageddon
10-10: 
Netanyahu’s dilemma tussen invasie Gaza en einde regering of ontketenen Derde Wereldoorlog
09-10: 
Voorzegt deze oude Bijbelse profetie de aanstaande vernietiging van Gaza?