Israëlisch magazine publiceert overheidsdocument: Oorlog is gepland, inwoners Gaza worden permanent naar de Sinaï gedwongen

(10.15) – Het Israëlische onlinemagazine Mekomit heeft op 28 oktober een officieel overheidsdocument gepubliceerd dat aan alle twijfels een einde zou moeten maken. Het maakt namelijk duidelijk dat de oorlog tegen Gaza inderdaad van te voren moet zijn gepland, en bedoeld is om de Palestijnse bevolking van de Gazastrook permanent in zijn geheel te verplaatsen naar de Sinaï woestijn.

Een bron binnen het Israëlische ‘Geheime Denst Ministerie’, dat wordt geleid door minister Gila Gamliel van de Likud partij van premier Netanyahu, heeft bevestigd dat het 10 pagina’s tellende document naar het ministerie van Defensie is gestuurd, en dat het niet de bedoeling was dat het in handen van de media terecht zou komen. Ook WikiLeaks verklaarde gisteren op X dat het ministerie de echtheid van het document heeft bevestigd.

Het ‘Gaza scenario’

Het plan bevat drie alternatieven. Behalve het handhaven van een soort ‘status quo’ en het ‘vervangen van Hamas door een lokale Arabische leiding’ (wat ‘niet gewenst’ wordt beschouwd), wordt in het ‘Gaza scenario’ de Palestijnse bevolking naar nieuw te bouwen steden in het noorden van de Sinaï woestijn gedwongen. Tussen het Palestijnse gebied en Israël komt dan een kilometers brede ‘steriele zone’ waarin niemand zich mag ophouden. Geen enkele Palestijn mag ooit nog in de buurt van Israëls grenzen komen.

Fase 1 van het plan voorziet ‘maatregelen’ om ervoor te zorgen dat de Palestijnen naar het zuiden van de Gazastrook worden geëvacueerd. Het noorden wordt dan vanuit de lucht bestookt met bombardementen, exact wat er nu gaande is. In Fase 2 volgt er een volledige invasie en bezetting van de Gazastrook, bedoeld ter ‘zuivering van de onderaardse bunkers van Hamas strijders’.

‘Allah heeft ervoor gezorgd dat jullie dit land hebben verloren’

Tegelijkertijd moeten de Palestijnen middels een ‘informatie campagne’ ervan overtuigd worden in te stemmen met hun gedwongen verhuizing naar de Sinaï. ‘Het moet hen worden duidelijk gemaakt dat er geen hoop meer is op terugkeer naar de gebieden die in de nabije toekomst door Israël worden bezet, of dat nu klopt of niet.’

‘Allah heeft ervoor gezorgd dat jullie dit land dankzij de leiding van Hamas hebben verloren. Jullie kunnen enkel met hulp van jullie moslimbroeders ergens anders heengaan.’ Parallel wordt in de mainstream media een campagne gestart om de ‘verhuizing’ in een positief licht te stellen en te promoten als een ‘humanitaire noodzakelijkheid’. Het zou tot ‘minder burgerslachtoffers leiden dan als ze (in Gaza) blijven.’

De VS, Canada en diverse Europese landen (met name Griekenland en Spanje) zouden ondertussen Egypte onder druk moeten zetten om de Palestijnen hun eigen gebied in de Sinaï woestijn te geven. De kans dat Egypte hiermee akkoord gaat wordt overigens ‘zeer gering’ geacht. Egypte houdt zijn grens met de Gazastrook al tientallen jaren bijna voortdurend gesloten, en wil de Palestijnen – met het oog op terreuraanslagen – juist zoveel mogelijk buiten het eigen grondgebied houden.

Realiteit bevestigt dat het plan wordt uitgevoerd

De opstellers van het document benadrukken weliswaar dat het plan ‘niet op militaire inlichtingen’ berust, en in feite enkel ter discussie bedoeld is. Gezien de actuele gebeurtenissen ter plekke kan echter worden gesteld dat het ‘Gaza scenario’ onverkort wordt uitgevoerd.

Bronnen binnen het ministerie zouden hebben verklaard dat het slechts om een ‘onafhankelijke studie gaat’, maar tegenover Mekomit werd bevestigd dat het ministerie tot voor kort heeft samengewerkt met het Misgav instituut, een denktank onder leiding van Netanyahu vertrouweling Meir Ben-Shabbat. Het Misgav instituut publiceerde onlangs op X (ex-Twitter) een artikel waarin de gedwongen verhuizing van de Palestijnen naar de Sinaï werd geëist. Vanwege de heftige internationale reacties werd dit artikel weer verwijderd.

Xander

(1) Meinungsfreiheit.rtde.life

Zie ook o.a.:

29-10: Netanyahu trekt zich samen met zin vrouw terug in complex met nucleaire bunker
28-10: Netanyahu: ‘Door Hamas te verslaan realiseren wij de profetie van Jesaja’
27-10: 
Palestijnse en islamitische vlaggen hebben zelfde kleuren als Ruiters van de Apocalyps – toeval?
26-10: Oproep in Turkse parlement om weg vrij te maken voor Iraanse aanval op Israël
24-10: 
Erdogans privé leger zegt dat de Mahdi komt en Turkije Israël moet aanvallen
20-10: Pro- of anti-Israël: Scheurt de oorlog tegen Gaza het christendom uiteen?
18-10: 
Palestijnse terreurgroepen hopen na vernietiging ziekenhuis op massale mosimaanval op Israël
15-10: Armstrong: ‘Terreuraanval op Israël toegelaten om Rusland in WO-3 te lokken’
11-10: Een gepland Armageddon is óók Armageddon
10-10: 
Netanyahu’s dilemma tussen invasie Gaza en einde regering of ontketenen Derde Wereldoorlog
09-10: 
Voorzegt deze oude Bijbelse profetie de aanstaande vernietiging van Gaza?