Oproep in Turkse parlement om weg vrij te maken voor Iraanse aanval op Israël

(20.45) – Een paar duizend jaar geleden werd al voorzien dat de nazaten van de zonen van Abraham elkaar in de eindtijd naar de keel zouden vliegen om een strijd op leven en dood uit te vechten. Dat moment lijkt nu nabij te zijn, alhoewel ik zeker niet uitsluit dat we alsnog een paar jaar uitstel van executie krijgen. Maar de gemoederen raken steeds meer verhit; zo heeft de leider van een oppositiepartij in het Turkse parlement, een politieke bondgenoot van president Erdogan, openlijk opgeroepen tot het uitschakelen van de Turkse radarinstallaties die Israël tijdig kunnen waarschuwen voor een Iraanse raketaanval. Ook pleit hij voor een wereldwijde moslimcoalitie die een rechtstreekse uitroeiingsoorlog tegen de Joodse staat zou moeten gaan voeren.

Muhammed Ali Fatih Erbakan (inzet foto) is de leider van Yeniden Refah (YRP / Nieuwe Welvaartspartij). Deze islamistische groep bezet weliswaar maar 5 zetels in het 600 leden tellende Turkse parlement, maar heeft desondanks veel invloed. In 2019 organiseerde Erbakan nog een van de grootste congressen ooit in het land, waar 45.000 mensen op af kwamen.

Erbakan, die begin dit jaar zijn kandidatuur voor het presidentschap introk en besloot om Erdogan te steunen, riep in het parlement op om het radarstation in Kürecik (Malatya) te sluiten, omdat deze basis wordt gebruikt om Israël tijdig te waarschuwen voor Iraanse raketten. Ook wil hij de Amerikanen en Israëliërs de toegang tot het Turkse luchtruim en Turkse vliegvelden en havens ontzeggen, en Turkse Joden die in het Israëlische leger zitten vervolgen. (1)

‘De hele islamitische wereld is verplicht onmiddellijk actie te ondernemen, onder het leiderschap van Turkije,’ zo pleitte hij. ‘Dit is een humanitaire en religieuze verplichting. Anders zullen wij in dit leven en in het hiernamaals de vloek van deze onderdrukte mensen niet ontsnappen.’

‘O moslim! Achter mij verbergt zich een Jood’

De zelfverklaarde ‘anti-Zionistische’ leider staat hierin bepaald niet alleen. Suleyman Sezen, politicus in het Atakum district (Samsun) en lid van Erdogans AKP, bad onlangs voor de zielenrust van Adolf Hitler, en prees zijn pogingen om de Joden uit te roeien: ‘Historisch is iedereen boos op Hitler geweest. Ze hebben hem een racist genoemd. Hitler zei: Jullie zullen mij vervloeken voor iedere Jood die ik niet vermoord. Dit is waar. Ik bid opnieuw tot God om gunst en genade voor Hitler, omdat de mensen van het Joodse Zionistische Israël de hele wereld in verwarring brengen, en van onder iedere rots en achter ieder kwaad vandaan komen.’

Met het noemen van ‘onder iedere rots’ verwees hij bijna expliciet naar de islamitische heilige tekst (hadith) die stelt dat in de eindtijd de bomen en de rotsen het zullen uitroepen naar de moslims, omdat de Joden zich erachter zullen verschuilen. Moslims krijgen in deze tekst de opdracht om alle Joden uit te roeien, omdat alleen dan hun verlosser (de Mahdi of imam Mahdi) kan komen om de hele wereld te onderwerpen aan het Kalifaat.

Deze tekst staat onder meer in artikel 7 van het handvest van de Palestijnse terreurbeweging Hamas:

Hamas kijkt uit naar het implementeren van Allahs belofte, hoe lang dit ook zal duren. De profeet zei : ‘De tijd komt niet voordat de moslims tegen de Joden vechten, en de Joden zich achter rotsen en bomen verschuilen, die zullen uitroepen: ‘O moslim! Achter mij verbergt zich een Jood, kom en vermoord hem!’

‘Groot Turkije’

De Turkse minister van Defensie, de voormalige viersterrengeneraal Hulusi Akar, twitterde in 2019 openlijk een kaartje van het nieuwe ‘Groot Turkije’ dat Ankara al decennia voor ogen staat, en waarbij in eerste instantie delen van Syrië, Irak, Iran, Armenië, Georgië, Bulgarije en Griekenland zullen worden veroverd en/of ingelijfd (zie foto). Daar zal het niet bij blijven, want daarna zijn de Balkanlanden, Noord Afrika en Israël aan de beurt.

‘Wij richten onze ogen op niemands land, maar we steken enkel de ogen uit van degenen die ons land afpakten,’ schreef minister Akar bij het kaartje. ‘Ons land’ is in de islamitische ideologie legitiem, want al het land waar de moslims ooit over heersten behoort hen eeuwig toe, ook als ze dat al eeuwen zijn kwijtgeraakt. Bedenk dat hier ook delen van Zuidoost, Oost en Zuid Europa onder vallen, en dat de moskeeën in Europa in de islam worden beschouwd als forten op veroverd grondgebied dat niet meer tot het land waarin het gebouwd is behoort.

Enige jaren geleden bleek uit WikiLeaks documenten dat leden van Erdogans AKP partij letterlijk wraak willen nemen voor de Ottomaanse nederlaag bij Wenen in 1683. Dat was na Poitiers (Zuid Frankrijk) en Brindisi (Zuid Italië) al de derde mislukte poging van moslims om Europa te veroveren. Omdat Andalusië ooit door moslims bezet gebied was en alle door de islam veroverde gebieden volgens de Koran dus ‘voor eeuwig’ aan de moslims toebehoren, zou Spanje sowieso ‘heroverd’ moeten worden.

Erdogan belooft verovering van Jeruzalem en Zuidoost Europa

Ook uit de mond van de Erdogan zelf – die zich in het verleden de ‘imam van Istanbul’ en ‘dienstknecht van de Sharia’ noemde – zijn diens imperialistische aspiraties al jaren te horen. Na een van zijn verkiezingsoverwinningen riep hij vol bravoure: ‘Sarajevo heeft vandaag net zozeer gewonnen als Istanbul, Beiroet, Izmir, Damascus, Ankara, Ramallah, Nablus, Jenin, de Westbank en Jeruzalem.’ Niet geheel toevallig waren dit allemaal plaatsen in gebieden die ooit door de Turken werden bezet.

Met andere woorden: Bosnië, Syrië, Libanon en Israël staan allemaal op Erdogans verlanglijstje. Om deze landen en gebieden te kunnen veroveren kondigde minister van Defensie Vedci Gonul in 2011 aan dat het Turkse leger verdubbeld zou worden naar maar liefst 1 miljoen man. De Turken hebben daar ook eigen kernwapens voor nodig, want anders wacht hen een zekere vernietiging als ze het wagen Israël, dat Erdogan letterlijk een ‘misdaad tegen de mensheid’ heeft genoemd, aan te vallen.

Eigen kernwapens om Ottomaans wereldrijk te realiseren

In 2019 bevestigde Erdogan dat hij naar kernwapens streeft omdat hij het ‘oneerlijk’ vond dat Israël dankzij deze wapens ‘onkwetsbaar’ is. Dit haalde zelfs de Nederlandse media. Echter, al op 12 maart 2013 plaatsten wij een artikel over de Duitse veiligheidsdienst BND, die een rapport had gepubliceerd met de waarschuwing dat Turkije al jaren in het diepste geheim aan eigen kernwapens werkt (mogelijk in samenwerking met Iran). Dat is niet alleen slecht nieuws voor Israël, maar ook voor Europa. Zo hitste Erdogan in 2014 eens een grote menigte Turkse moslims op door hen voor te houden dat ‘het Westen ons dood wil’.

In 2016 beloofde Erdogan in een andere toespraak dat ‘Syrië, de Balkan, de Kaukaksus delen van Ottomaans gebied waren, en in 2023 weer bij ons zullen horen.’ Dat is hem niet gelukt – NOG niet. Maar precies 100 jaar na de val van het Ottomaanse Rijk koestert de Turkse president, en veel Turken met hem, nog precies dezelfde militaristische en imperialistische aspiraties. Het lijkt er steeds meer op dat zijn geduld op begint te raken, en hij een eventuele invasie van de Gazastrook door Israël zal aangrijpen om militair in actie te komen.

Xander

(1) Pentapostagma

Zie ook o.a.:

24-10: Erdogans privé leger zegt dat de Mahdi komt en Turkije Israël moet aanvallen

2021:

16-06: Turkije activeert militair interventiepact met de Palestijnen (/ Illegale Turkse claims op gasvoorraden Middellandse Zee brengt land in botsing met Cyprus, Griekenland, Israël, Rusland, Egypte, Syrië en Frankrijk – Politieke en militaire acties om Turks-Ottomaanse wereldrijk vanaf 2023 te herstellen gaan onverminderd door)
22-05: (/ Turkse dictator Erdogan wil met internationale ‘vredesmacht’ Jeruzalem ‘bevrijden‘)
14-05: 
‘Turkije en Hezbollah dreigen Israël met oorlog bij invasie van Gazastrook’

2020:

02-10: Turkse dictator Erdogan: ‘Jeruzalem is onze stad’
23-08: 
Erdogan verstevigt banden met Hamas, geeft terroristen en moordenaars Turkse paspoorten (/ Turkse dictator zweert opnieuw Jeruzalem te zullen ‘bevrijden’)

2019:

16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
05-09: 
Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)

2018:
19-12: 
Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
13-08: 
Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken
09-07: Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
14-03: 
Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: 
Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden