‘Turkije en Hezbollah dreigen Israël met oorlog bij invasie van Gazastrook’

Israël heeft vooralsnog geen defensie tegen de zelfmoorddrones van Hamas.

—————————————————————————————————————————————–

Palestijnen vernietigen met drones Iron Dome afweersystemen – Terreurgroep schiet uit Libanon vier raketten op Israël af – Eigenaardig: Joden kunnen zich nu verdedigen, maar mogen dat van het Westen niet

—————————————————————————————————————————————–

De Palestijnen zijn erin geslaagd om met zelfmoorddrones vijf Iron Dome afweersystemen te vernietigen. Het Israëlische leger is geschokt, en bereidt op dit moment een grootschalige grondoperatie voor, mogelijk zelfs een invasie van de Gazastrook, al wordt dat op dit moment nog ontkend. Wellicht heeft dat te maken met nog onbevestigde bericht dat Turkije heeft gedreigd met een oorlog als Israël grondtroepen inzet (1). Hezbollah heeft eveneens gewaarschuwd niet afzijdig te zullen blijven. De terreurgroep P.I.J. heeft inmiddels vier raketten vanuit Libanon op Israël afgeschoten.

De Palestijnse zelfmoorddrones blijken onder de Israëlische radar door te vliegen, en hebben al vijf systemen van het veel geroemde Iron Dome weten te vernietigen. Het Israëlische leger heeft ondertussen 7000 reservisten opgeroepen en alle verloven ingetrokken. Arabische media melden dat het Israëlische leger de Gazastrook is binnengevallen, maar dat wordt door Jeruzalem ontkend.

De Israëlische bombardementen van de Gazastrook zijn de zwaarste in 13 jaar. Volgens de Palestijnen zijn daarbij al 109 mensen om het leven gekomen. Aan Israëlische kant vielen tot nu toe 9 dodelijke slachtoffers. De bevolking van alle plaatsen in een straal van enkele kilometers van de Gazastrook moet nu permanent in schuilkelders verblijven.

Eigenaardig: Joden kunnen zich nu verdedigen, maar mogen dat niet

Het blijft eigenaardig te lezen dat steeds opnieuw Westerse media die de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust erbij halen als het hen uitkomt, al zo lang hun afschuw erover uitspreken dat diezelfde Joden nu wel de middelen hebben om zich te verdedigen, en die middelen nog gebruiken ook als ze worden aangevallen.

Het enige wat de Palestijnse terreurgroepen Hamas en Jihad Islami hoeven doen is stoppen met hun raketbeschietingen. De afgelopen tientallen jaren hebben bewezen dat dit de rust onmiddellijk zal doen terugkeren. Van een genocide op de Palestijnen is dan ook geen enkele sprake; als Israël dat zou willen, dan zou de Gazastrook binnen 10 minuten in één grote rokende asvlakte kunnen worden veranderd.

Mochten de Palestijnse terroristen echter inderdaad de beschikking hebben over krachtigere en preciezere Iraanse Fajr raketten, en deze op Israëlische steden afschieten, dan zouden ze dat verschrikkelijke lot wel eens over zichzelf kunnen afroepen. 

 

Xander


(1) Hal Turner
(2) Zero Hedge
(3) Hal Turner

Zie ook o.a.:

13-05: Israël vernietigt grootste deel wapenfabrieken Hamas, maar verliest controle over rellen

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

91

 1. ‘Never a dull moment’ moet die turkse president hebben gedacht in zijn staatspaleis nadat hij de binnenlandse almacht had gegrepen na een false flag staatsgreep, om vervolgens een paar keer de buitenlanden syrië en irak binnen te vallen omdat oproerkraaiers en opstandelingen vanuit daar op zijn rijk vuurden en/of een gevaar voor de nationale veiligheid inhielden..,
  de eu wat miljardjes aftroggelde door het doorlaten van vluchtelingen uit het m.o, met het griekse gemoed speelde middels gasboringen in griekse wateren bij de dodekanesis-eilanden, de russen in het vaarwater zat in libië met wapenleveranties aan de tegenpartij, een beetje oorlogje meespeelde tegen armenië, en inmiddels de eu voor weer wat miljardjes onder druk zet door vluchtelingen via libie naar de eu te laten gaan. Na het ontwikkelen van een eigen electrische auto kan men daarmee militaire aspiraties tegen israel financieren als dat een stap over de grens zet. Maar op een of andere manier voorzie ik op enig moment in de toekomst een grote paddestoel boven ankara.

 2. @R. Groenewold: Wil je stoppen met die typische grootse nabouw woorden als ‘Joodse mensen zijn superintelligent’? Dat volkje is al gods-zelfverkozen genoeg zo.
  Zullen we het eens hebben over hoe Joden veel aan kennis en macht kwamen?

 3. @Tjoppie,
  Helaas denk jij waarheid te spreken, maar waar in de Torah wordt er gesproken over Joden? God heeft de Joden geen Torah gegeven. God heeft Israel niet aan de Joden gegeven. Die zijn gegeven aan de Kinderen van Israel. Misschien dat er daarom al JAREN gezeur en gezeur is om dat het VOLK niet doet wat God van hun vraagt. Een KIND van ISRAEL te zijn. Nee ze kiezen liever voor de Orthodoxie en luisteren naar mensen met een te grote hoed.

 4. Really God’s volk? Zijn ze daarom 70 jaar overeind blijven staan? Wellicht heeft het ermee te maken dat zijn gesteund worden door de VS en over een tachtigtal kernwapens bezit.

 5. Tja, ze kunnen het proberen, Israël te vernietigen.
  Heeft men wel 1 groot probleem!
  Het is Gods volk. Niet de moslims niet de Christen. Punt
  Israel is Gods volk, Waarom kan zo’n klein landje meer dan 70 jaar stand houden in
  het arabische islamitische deel. (Oja,de islam bestaat pas 1500 jaar, Jodendom is veel ouder). Maar dat ter zijde.

  Dus wil men de strijd aan gaan Met God? Succes. Je hebt reeds verloren.
  Hoop dat ze het een keer gaan inzien.
  Maar ik denk helaas.

 6. America zegt dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen en daarmee word gesuggereerd dat Israël alleen iron dom mag gebruiken want America erkent de staat Israël al als een democratie.
  America wil zeggen dat Israël eigenlijk niet mag aanvallen en alleen afweergeschut mag gebruiken tegen de duizenden raketaanvallen van hamas op dit moment.
  Ten tijd van Mozes en Josua moesten de Israëlieten van God alle bewoners in kannaan doden vrouwen kinderen mannen hun huisdieren zodat ze later geen gedoe zouden krijgen van beschuldigingen van bezetter en gelijk de beschuldigingen die je de palestijnen nu op het nieuws hoort schreeuwen als een soort slachtoffer rol.
  De toekomst profetie zegt dat gaza en de palestijnen van de aardbodem zullen gewist worden alsof dat volk nooit bestaan heeft lees maar eens zefanja 2 of het boek amos of de profetie in Jesaja waarbij er staat dat er een aardbeving zal zijn in de middellandse zee en een reuzen tsunami die heel de kuststreek van Libanon tot aan egypte zal overspoelen waarbij gaza tussen zit.
  De Dag Des Heren omschrijft deze toekomst profetie dit

 7. @Hubo,

  “Ik heb het nu helemaal gehad met dat Israël.Ik ben er helemaal klaar mee.Het is iedere keer het zelfde perverse kat en muis spelletje en iedere keer gaat Israël verder met het zich toeëigenen van land en huizen en het uitbreiden en versterken van de ‘eigen’ territoriale ambities.
  Ik heb geen zin het allemaal op de voet te volgen,maar de palestijnen zijn niet zomaar tijdens de Ramadan gaan schieten.Er staan me verhalen bij over gerechtelijke uitspraken om palestijnen uit hun huizen te zetten en dat speelde net in de tijd van de Ramadan.”

  Als je hier naar de NOS kijkt, of het RTL nieuws, dan krijg je een vertekend beeld voorgeschoteld. Ten eerste wordt er aan framing gedaan, iets wat heel effectief is en waar de meeste mensen die het journaal bekijken absoluut geen erg in hebben, want ja, nadenken kost teveel moeite.
  Jij hebt er ook geen erg in, want je slikt het voor zoete koek. Die Palestijnse gezinnen worden uit hun huis gezet zodat Joodse kolonisten ervoor in de plaats komen.
  Door de rest van het verhaal weg te laten ontstaat de perceptie dat er zomaar Palestijnen uit hun huis gegooid worden ten behoeve van kolonisten. Het woord “Joodse kolonisten” zet dan extra kracht bij om de Palestijnen als zielig te omschrijven.
  Maar wat is er nu werkelijk aan de hand?
  Betreffende woningen liggen in een woonwijk iets ten Oosten van Jeruzalem, en het zijn huizen die in de Negentiende Eeuw zijn gebouwd. Ze waren het eigendom van Joden, die daar een paar generaties hebben gewoond tot in 1948. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog die op 15 mei 1948 uitbrak door de invasie van de omringende Arabische landen, werd de Oostelijke helft van Jeruzalem door het Jordaanse leger veroverd en werd de gehele Joodse bevolking verdreven. En zo raakten de Joodse eigenaars hun huizen kwijt. Tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 heroverde Israël het gebied, nadat Jordanië was begonnen met artilleriebeschietingen op de Israëlische bevolking. De Palestijnen die de huizen betrokken hadden, werden nu geconfronteerd met de oorspronkelijke eigenaren,die graag hun huizen weer terug wilden hebben.
  Die wonen er nu al vele jaren, maar ze wilden niet vertrekken. Ik weet niet precies hoe het recht daar precies werkt, maar dit hele gebeuren is een zaak van het civiele recht. Blijkbaar was het niet mogelijk om de nieuwe bewoners uit te zetten, maar ze moesten wel huur gaan betalen aan de eigenaren van deze woningen.
  Nu blijkt deze zaak al behoorlijk lang te spelen, maar er is tot nu toe nog nooit huur betaald. Zodoende is er nu een uitzettingsprocedure gaande, en in juni gaat de rechter hier uitspraak over doen.
  Maar de Hamas heeft hierover ophef veroorzaakt en doelbewust aangestuurd op het veroorzaken van rellen, die zich steeds verder verbreidden.
  Vervolgens gebruikte de Hamas dit als voorwendsel om een oorlog te beginnen.
  En inmiddels zijn er al meer dan 3000 raketten afgevuurd op de bevolking van Israël.
  Er is op de hele wereld geen enkel land te vinden dat zoiets zou accepteren.
  In Gaza worden meervoudige zware oorlogsmisdaden gepleegd. Het opzettelijk raketten op de bevolking van Israël afvuren is daar één van. Het is immers de bedoeling om zoveel mogelijk Israëlische burgers te vermoorden of te verwonden. Het gebruiken van de eigen bevolking als menselijk schild is eveneens een zeer zware oorlogsmisdaad, want zo wordt de eigen bevolking opzettelijk in groot gevaar gebracht.
  Gelukkig is Israël uiterst voorzichtig in het bestrijden van de terroristen in Gaza. Gezien de bijzonder zware bombardementen op Gaza is het aantal burgerslachtoffers extreem laag. De meesten die in Gaza omkwamen waren terroristen van Hamas en Islamitische Jihad.
  Ik kan je verzekeren dat b.v. Rusland in zo’n geval de hele Gazastrook al totaal vernietigd zou hebben, en dan zouden er vele tienduizenden doden in Gaza zijn gevallen.
  En wist je dat zelfs nu, terwijl er in nog geen week al meer dan 3000 raketten op Israël zijn afgevuurd, er evengoed nog mensen uit Gaza naar Israëlische ziekenhuizen worden gehaald om medisch behandeld te worden?
  Maar dat zal je hier nooit op het journaal te zien krijgen.
  Want dat past niet in het narratief.

 8. @Loes Haasdijk schreef:
  16/05/2021 om 11:12 am
  Laten we eens naar de historische feiten kijken, hoe dat nou een beetje zit. De “Palestijnen” die uit “hun” huizen zijn gezet behoorden toe aan Israëlische eigenaren. Hier in Nederland noem je deze mensen krakers.
  https://vimeo.com/339616716

 9. @Tyson,

  “ja hoor komen er natuurlijk meteen weer van die mensen met ezechiel 38 en 39 op de proppen,
  word je echt zoooooo moe van”.

  Uit deze opmerking zie ik dat je er totaal niets van snapt.
  Als je ergens kommentaar op geeft moet dat wel gefundeerd zijn, maar hier zie ik iemand roeptoeteren, terwijl hij wel de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt.
  Ezechiël beschreef in de hoofdstukken 36 en 37 over het toekomstige herstel van Israël, dit is inmiddels al voor een deel gebeurd, maar 38 en 39 zijn nabije toekomst, en reken maar dat je daar heel veel van zal gaan merken als dat gaat gebeuren. De gevolgen zullen een zeer grote impact op ons allemaal hebben.

 10. Sorry Sander!
  Ik lees graag je artikelen maar in deze is jouw comment wel erg eenzijdig. Je hebt het over het recht van verdedigen door Israel maar je vergeet even voor het gemak het leed en de pesterijen welke de Palestijnen al tientallen jaren word aangedaan in elke vorm.
  Nu worden ze met extreem geweld uit hun huizen gejaagd in Sjeikh Jarrah ten faveure vd kolonisten en dan heb jij het over recht op zelfverdediging! Ik zou zeggen ga er zelf even een paar weken doorbrengen. Kijken of je er dan zo over denkt.
  Dit valt me in ieder geval vies van je tegen.

 11. Hizbollah [iran] en Turkije dreigen Israel. Dus toch een geloofsoorlog waar de joden, naar koranisch gebod, vernietigt moet worden.

 12. Abraham komt vaak voor in het topic.
  Cijferij komt ook voor in het Bijbelse.
  Het belangrijkste cijfer 666.
  Genesis 25:8.
  Dat is het 666ste vers.
  En Abraham stierf.
  Wat betekend dat nu? Toeval?
  In de Bijbel is niets toeval.
  Inmiddels zijn er sinds zijn dood 6 periodes van 666 jr voorbij gegaan.
  Hoe staat de wereld ervoor?

 13. @Wachter. Dank voor uw reactie. We leven in spannende tijden. Misschien zijn wij de generatie wel die Jeshua als Koning ziet wederkomen in Jeruzalem de stad van de grote Koning. Mattheus 5:35. Het licht is sterker dan de diepste duisternis. Jeshua is volgens het Evangelie het Licht en de Redder van heel de wereld. Psalm 117 en Openbaring 19.

  Want wie zich bekeert [hoop dat Netanyahu en de Knesset en de Palestijnen dat ook doet] en Israël zegent en vooral buigt voor de Machtige God van Israël die zal met hen in grote voorspoed en SHALOM leven…Doen ze dat niet dan zullen die ongelovigen met de Leeuw van Judah: JeshuaHaMasjiach, de Koning van Israël kennismaken. Openbaring 5:5 en Openbaring 19 en 20.

  Het beste komt nog volgens 2 Petrus 2 en 3…Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waarop Gerechtigheid woont. Ik bid dagelijks het Onze Vader Gebed: Zijn Koninkrijk van voorspoed en Shalom zal komen, Zijn Wil zal geschieden in de hemel alzo ook op deze aarde. Amen=Zo is het!

  SHALOM Ramshoorn.

 14. @ Anna: 3:09 pm, op 15/5. Eens met uw reactie, Anna. En Israël heeft historisch recht op hun land. Net als U ben ik dat van mening. En zowel de Balfour Verklaring, alsook de San Remo Verklaring bevestigen dat. Dat wil niet zeggen dat ik het met alles eens ben, wat er politiek en maatschappelijk gebeurt in Israël, maar dat is wat anders.

 15. @Erol lijkt in de laatste reactie een één op één verband te suggereren tussen de NWO en “de Zionisten” (wie dat ook mogen zijn). Dat zijn vage beschuldigingen die niet hard gemaakt kunnen worden en bedoeld schijnen te zijn om “de Zionisten” (wie zijn dat?) in een kwaad daglicht te stellen. Het oude verhaal dat de wereld ‘beheerst’ zou worden door “de Zionisten” is een kwalijke fantasie.

 16. @Erol
  15/05/2021
  Waarom trek jij de voorbarige conclusie dat reacties op turken en moslims de bescherming van zionisten impliceert?
  De meeste mensen weten niet eens wat zionisten zijn of kennen het verschil niet tussen zionisten, orthodoxe Joden, israëli’s..
  Even verduidelijken:
  Men noemt een zionist iemand die streeft naar een onafhankelijke Joodse staat.
  Elders heet dat een ‘nationalist’ of zelfs een ‘rechtse’, eigen volk eerst etc..
  Waarom zouden Joden dan niet mogen streven naar een eigen, onafhankelijke staat?
  Omdat moslims dat niet willen? Omdat moslims door de koran Joden haten en hen een eigen staat ontzeggen en zelfs vinden dat Joden, die apen genoemd worden, niet zouden mogen leven omdat de koran dat zegt?
  Joden zijn mensen, net zoals moslims en ongelovigen, wij zijn allemaal in de eerste plaats ménsen en dus allemaal gelijkwaardig met het recht om te leven.

  Wat nationalisme betreft: sommige nationalistische groepen zijn zo extreem dat ze terreur zaaien zoals de turkse nationalisten, de grijze wolven, die terecht als terroristen beschouwd worden, net zoals hezbollah, jihad islami, hamas bij de palestijnen, de terroristen van hamas gebruiken zelfs hun eigen volk als levend schild.

  Vandaag, zaterdag 15 mei, ‘vranckx’ op canvas was weer palestijnse propaganda en om Joden nog maar eens als de boeman af te schilderen.
  Daarvoor gaan ze zelfs terug naar 2017.

  De palestijnen portretteren en weergeven als verongelijkten die onrecht wordt aangedaan, uiteraard zich wentelend in hun slachtofferrol zoals gewoonlijk.

  Zo vertelde een palestijnse studente hoe schandalig ze het vond dat, nadat haar vader toch een bijbouw bouwde voor uitbreiding van hun bestaande huis nadat een vergunning was geweigerd, de rechtbank de bijbouw door de nijpende woningnood toewees aan Joden.
  (Noot: hier hadden ze de bijbouw zonder bouwvergunning kunnen afbreken.)
  Maar palestijnen vinden blijkbaar dat ze overal en onbeperkt mogen bouwen zonder bouwvergunning en de wetten niet hoeven te volgen.
  Datzelfde zien we hier ook bij moslimgemeenschappen: de belgische wetten lappen ze aan hun laars want hun sharia staat immers boven de wetten van de ongelovigen.
  En dat weigeren van moslims om onze wetten te respecteren irriteert de belgische bevolking en terecht.
  Iedereen die hier wil leven zal de wetten moeten respecteren of ze horen hier niet thuis en kunnen beter verhuizen naar landen waar de sharia wet is.
  Wie zou emigreren naar moslimlanden zou ook verplicht de sharia moeten volgen of ze vliegen de gevangenis in of worden gestenigd.
  Dus waarom zouden moslims dan hier onze wetten niet moeten respecteren en volgen?
  Maar dat terzijde.

  Er is toch ook een palestijnse autoriteit/overheid/vertegenwoordiging.
  In verband met bouwvergunningen moeten hun politieke verantwoordelijken dan maar zorgen dat palestijnen in die wijken vergunningen krijgen maar dat vergeten ze.
  Ze wel bleiten over de israelische wet maar ze doen niet de moeite om via gerechtelijke weg en door druk te zetten op hun eigen palestijnse autoriteit om de nodige bouwvergunningen te bekomen?
  Het is natuurlijk gemakkelijker om voor de ogen van de wereld het slachtoffer uit te hangen en te wijzen naar de wetten van het land waar ze wonen en de israëli’s, dan zelf moeite te doen.

  Deze vranckx was weer een klaagzang over palestijnen in de slachtofferrol, om de Joden voor het oog van de wereld in het verdomhoekje te kunnen duwen en de schuld te geven nu het geweld weer oplaait en Israël zich weer moet verdedigen.

  Wie deze propaganda vranckx gemist heeft: zondag 16 mei van 19:30u tot 20:00u is de herhaling op canvas.

  De enige verliezers in dit politiek/religieuze terreur machtsspel zijn de gewone mensen, zowel palestijnen als Joden als christenen die in het verleden bewezen hebben dat ze wel vreedzaam kunnen samenleven.
  De politieke en religieuze machtswellustelingen verzieken een aangenaam leven in vrede voor iedereen.

  @Xander: mag ik vragen om religieuze commentaren op een artikel over de politieke toestand en het aanslepende conflict in Israël te verwijzen naar de rubriek Geloofsforum?
  Religie/geloof hoort niet thuis in een discussie over politiek en beleid.

 17. En uiteindelijk loopt het weer met een sisser af. Storm in een glas water… En mocht er toch ‘oorlog’ komen is deze opgezet door onze wereld elite. Een rook gordijn om ons bezig te houden. Interessanter is dan te kijken naar wie de ‘ vrede ‘ brenger gaat worden… Dat zal de Anti Christ zijn. En als het er storm in een glas water is; waar maken we ons dan druk over….

 18. En hier een groot geheim.(maar niet heus) Vanuit gaande dat de stamboom van Noach klopt, dan zijn er heel veel mensen op deze aarde gewoon familie van elkaar. Prettige toekomst allemaal!

 19. Elise

  Ik had al eerder op je gereageerd, maar had dat per ongeluk bij het verkeerde/vorige topic geplaatst.
  Daarom plaats ik mijn reactie nogmaals, maar dan hier, bij het juiste topic.

  Je schreef hieronder:

  “De meesten hier zijn nog nooit een moslim tegengekomen.”

  Kuch. Mag ik hier even op reageren?
  Ruim 40 jaar geleden zat ik met Marokkaanse kinderen op de basisschool en in de klas, en woon al zo’n 35 jaar in een buurt waarvan ruim 70% van de bewoners moslim is, vnl van Marokkaanse komaf.
  Laat ik het zo zeggen, mocht jij denken dat de moslimgemeenschap zo pro-Palestijns dan heb je het toch mis, en ben je behoorlijk naïef en onwetend.
  Ja, er is Israëlhaat, soms gecombineerd met Jodenhaat, maar dat heeft niets te maken met één of andere soort van ‘bewogenheid’ of zo met het (zogenaamde) Palestina of Palestijnen.
  Hetzelfde geldt trouwens voor een flink deel van Links.
  Ik ga hier geen lang verhaal houden over de ontwikkelingen die ik over die 40 jaar heb gemerkt en zo – ik heb nog meer te doen – maar het is gewoon haat, want meer dan haat is het gewoon niet.

 20. durven we dit onderzoeken?
  Dat Hamas en Israel dezelfde geldschieters hebben?
  Ben benieuwd hoelang deze waarheid mag blijven staan?

 21. @Anna. De natuurlijke omgeving van de schepper, ja, daar geloof ik in. Niet in het menselijke technologische ether gepruts. Wat nu gebeurt.

 22. De oudste zoon van abraham is Ismaël. Goh, die staat ook in de Koran, Net zoals de engel Gabriel. En miriam. enz. En hoe komt dat nou? Veel lees plezier.

 23. @ Ramshoorn: 7:30 am. Amen! Gepre4zen zij de God van Abraham, Isaäc en Jacob! Geheel met uw reactie eens, Ramshoorn. Shalom.

 24. Gelooft u in God? De Schepper en de onderhouder van de hemel en van de aarde tot op deze dag?
  Gelooft u in Zijn Zoon onze Heere Jezus Christus?
  Geloofd u met mij dat wij een ONVERANDERLIJKE God te maken hebben?

  Geloofd u dat Jezus terug zal keren naar deze wereld? En heeft u enig idee waar dat zal gebeuren?
  Juist ja ! In Jeruzalem op de Olijfberg….

  Geloofd u dat we in de eindtijd leven.
  Of tenminste in de tijd die daar kort aan vooraf zal gaan?
  Weet u dan wat er allemaal gebeuren moet? Voordat het zover is….
  Kent u de Bijbel, of vind u dit een achterhaald boek, wat niet meer van deze tijd is?
  Als dat laatste zo is moet u stoppen met lezen.
  Dan zullen we het nooit eens worden…..

  Als u echt geïnteresseerd bent dan kunt doorlezen en checken wat ik schrijf of dat waar is. Onderzoek het zelf❗️

  De landbelofte, Abraham was in het hart van het gebied wat nu de “ Westbank “ ( of bezet gebied ) wordt genoemd.
  De Here zei :” Sta op doorwandel het land in zijn lengte en breedte, want u zal Ik het geven” Gen 13:17.
  De grenzen van dit aan Abraham beloofde land omvat heel hedendaags Israël, de betwistte gebieden en nog veel meer. ( dat is nog toekomst)
  Deze belofte was onvoorwaardelijk ( hierover later meer) “ Te dien dage sloot de Here een verbond met Abraham, zeggende : Aan uw nageslacht zal Ik dit land geven, van de rivier van Egypte tot de grote rivier de Eufraat ( Gen 15-18)

  Abraham had zeven zonen naast Izak Gen 16:15 en 25:1-2). Maar het verbond werd bevestigd met Izak.
  Al voor de geboorte van Izaak vroeg Abraham de Heere om de belofte aan Ismaël over te dragen : “ Och mocht Ismaël voor uw aangezicht leven! ( Gen 17:18) Maar de Here had andere plannen.
  Hij zei tegen Abraham “ Neen maar uw vrouw Sara zal een zoon baren gij zult hem Izak noemen, en ik zal mijn verbond met hem oprichten tot een eeuwig verbond voor zijn nageslacht. Gen 17:19.

  De belofte werd overgedragen van Izak op Jacob en diens nageslacht , het Joodse volk.
  Izak zegende Jacob met deze woorden : “ En God de Almachtige zegene u ….. en geve u de zegen van Abraham u en uw nageslacht met u, zodat gij het land uwer Vreemdeling schap dat God aan Abraham gegeven heeft in bezit krijgt.
  Gen 28:3-4 .
  Deze belofte aan Jacob werd zo door God bevestigd:” Ik ben de HEERE , de God van uw vader Abraham en de God van Izak ; het land waarop gij ligt , zal Ik aan u en aan uw nageslacht geven.Gen 28:13
  God beloofde het land vanaf de rivier van Egypte tot de grote rivier de Eufraat Gen 15:18 en Jozua 1:4 via Abraham aan Izak enJacob en hun nageslacht. ( dat is nog toekomst voor Israël)
  De Heere veranderde de naam van Jacob in Israël Gen 35:10
  Later in de Bijbel werden de nazaten van Jacob in het Hebreeuws B’nei Israël, zonen of kinderen van Israël, of simpelweg Israël genoemd.

  Jacob had twaalf zonen die de twaalf stammen van Israël vormden.
  De Heere bracht de kinderen Israëls uit Egypte naar het beloofde land.
  En elke stam werd een stuk van het land geschonken. Joz14-19 . De afstammelingen van Juda ( een zoon van Jacob en Lea) woonden in het gebieder JUDEA genoemd wordt , dat omvat Jeruzalem, Hebron Gaza, enz zie Joz 15.
  Vandaag worden de kinderen Israëls Joden genoemd.
  Het woord jood komt van Juda, dat zou het idee kunnen geven dat de enige afstammelingen van Juda de Joden zijn maar tijdens de Babylonische ballingschap zijn ze onderling getrouwd en hebben ze de naam Joden aangenomen.
  Zo zijn er veel mensen die Levin of Cohen heten uit de stam van Levi.
  De stammen zijn niet langer van elkaar gescheiden gemengde huwelijken hebben de afstammelingen van Jacob tot één groep gevormd die wij het Joodse volk noemen.
  Vandaag zijn de namen kinderen Israëls en Joodse volk synoniem.
  De bijbel refereert aan de kinderen Israëls als zijnde Joods in de boeken Ezra. Nehemia Esther, Daniël, Zacharia en in dertien boeken ban het nieuwe testament.

  Een betrouwbare belofte.
  Zoals gezegd, bij de landbelofte aan Abrahams nageslacht is deze ONVOORWAARDELIJK.
  Het is een belofte tussen de Heer en ZICHZELF
  In de tijd van Abraham was het gebruikelijk dat als twee mensen een verbond sloten, ze dieren in tweeën sneden en tussen de stukken doorliepen. Twee partijen werden zo verbonden aan een overeenkomst.
  Abraham vroeg aan de Heere hoe zeker hij kon weten dat hij eens het land zou beërven : En hij zeide : Heere Heer , waaraan zal ik weten , dat ik het bezitten zal ? En Hij zeide haal mij een driejarige jonge koe, een driejarige geit een driejarig ram , een tortelduif en een jonge duif ….. Daarop deelde Abraham ze en legde de helften tegenover elkaar.
  Gen 15:8,9.
  De Bijbel verteld ons dat alleen de HEERE tussen de stukken doorging.: “ Toen de zon was ondergegaan , en er dikke duisternis was, zie , een rokende oven met een vurige fakkel welke tussen de stukken doorging. Gen 15:17

  Alleen God was GEBONDEN aan het verbond!!!
  Hij stond garant voor het verbond
  Er werd niets gevraagd aan Abraham.
  Veranderde de Heere van mening toen Israël zondigde?…Nee! Hij strafte hen en verstrooide hen onder de volkeren
  Ez 36:19 Maar ook zelfs , wanneer zij in het land hunner vijanden zijn , versmaad Ik hen niet en heb Ik geen afkeer van hen, zodat Ik hen zou vernietigen en mijn verbond met hen verbreken: want Ik ben de Heere hun God . Maar ik zal hen ten goede gedenkenden verbond met hun voorvaderen, die Ik voor hun ogen uit het land Egypte heb geleid , om hun tot een God te zijn. Ik ben de Heere Lev 26:44,45. ( Dit moeten wij ons vandaag de dag goed realiseren God versmaad hen niet )

  Na de straf zal God het volgende doen: Ik zal u weg halen uit de volken en u bijeen vergaderen uit alle landen en Ik zal u brengen naar uw eigen land Ezechiel 36:24.
  De Heere verstrooide de afstammelingen van Jacob onder de volkeren én Hij beloofd hen terug te brengen in hun eigen land…..

  Deze belofte kan niet gebroken worden want : De genade gaven en de roeping Gods zijn onberouwelijk Rom 11:29.
  Om er zeker van te zijn dat we dit goed begrijpen, heeft God ditzelfde verschillende malen in de Bijbel herhaald.
  Hij zegt dat zijn liefde voor het Joodse volk zo betrouwbaar is als de zon en de maan en de sterren. “ Zo zegt de Heere , die de zon overdag tot een licht geeft en de maan en de sterren verordend tot een licht des nachts, die de zee opzweept , dat haar golven bruisen, wiens naam is HEERE der heerscharen: als deze verordeningen voor mijn ogen zullen wankelen, luidt het woord des HEEREN dan zal ook het nageslacht van Israël ophouden al de dagen een volk te zijn voor mijn ogen.
  Zo zegt de HEERE als de hemel boven te meten is en de fundamenten der aarde beneden na te speuren zijn , dan zal Ik heel het nageslacht van Israël verwerpen om al het gaan zij gedaan hebben luidt het woord des HEEREN ( Jer 31:35-37)

  De Here zal Zijn beloften gestand doen.
  Denk er eens aan dat God zijn belofte aan Israël zou verbreken, hoe zouden de volgelingen van Jezus er dan zeker van kunnen zijn dat Hij zijn beloften aan hén wel zou waarmaken. ❓
  Ons behoud in Christus is gekoppeld aan Gods betrouwbaarheid, en De Heere heeft zichzelf eenzijdig verbonden met zijn volk Israël!

  Zoals geprofiteerd werd in de Bijbel en opgetekend is in de geschiedenis, verstrooide de Heere het Joodse volk onder de natiën en bleef er een klein deel overblijfsel in het land achter.
  Maar ongeveer 2000 jaar later begonnen de Joodse mensen terug te keren naar het land.
  In 1948 werd Israël een Joodse staat.
  In de wonderlijke zesdaagse oorlog keerden de Joden terug naar Judea en Samaria, het hart van het beloofde land.
  Gelovigen in Jezus die weten dat God zijn beloften houdt, zien en een bemoediging in dat Joden terug keren naar hun land.
  Gelovigen in Jezus weten dat met het herstel van Israël God Zijn Beloften Houdt.
  En dat God ook Zijn werk met dat volk en met ons zal voltooien.
  Zijn trouw aan Israël bewijst dat Hij bestaat❗️
  En je op Zijn beloften kunt bouwen.
  De Heere houdt zijn beloften aan het Joodse volk: “ Ik zal u vergaderen uit de volken en u bijeen brengen uit de landen waarin gij verstrooid zijt , en Ik zal u het land Israël geven” Ezechiël 11:17.
  En dat wordt betwist door allerlei mensen die de Bijbel niet kennen.

  Wel moeten de Joden de vreemdeling onderdak geven in hun land. ( misschien daarover een andere keer.)
  En verder is er een andere”god “ met kleine letters die ongeveer 630 na Christus totaal iets anders , zelfs vernietiging van het Joodse volk eist, en wereld wijd veel aandacht krijgt.

  En wat zien we nu: Israël is al een generatie en lang terug in hun land.
  Er komen steeds meer Joden “ naar huis” omdat de vervolging wereldwijd toeneemt
  Tegelijkertijd zien we grote onrust in de wereld ontstaan, zou dit een opmaat zijn naar de wederkomst van Christus. ❓
  Eerst grote onrust met oorlogen en besmettelijke ziekten en honger enz.
  2 dagen geleden schreef ik daarover hier bij Xander. Zoek het maar op en deze combinatie maakt de wereld gereed om Koning Jezus te gaan verwelkomen.
  Jezus komt terug!
  En wie zal het zeggen hoe snel al.
  De onrust die we nu zien in Israël zal daar zeker mee te maken hebben.
  de Joden zullen zien wie zij doorstoken hebben, en ze zullen weeklagen en berouw hebben en zich bekeren.

  Dit conflict is een conflict van Bijbelse proporties ❗️
  Niet door mensen op te lossen maar alleen door de komst van Koning Christus zal er vrede komen.
  De hele wereld zal tegen Israël te loop lopen en hen veroordelen, maar God zal met grote tekenen en wonderen voor hen strijden.
  Wij hebben z’on grote God…. z’ on geweldige God die zelfs vandaag aan ons laat zien wat Hij aan Abraham ongeveer 4500 jaar geleden heeft beloofd.
  Dit troost mij God is de grote “ opzichter” over mijn leven.
  Omdat Jezus in mij leeft.
  Hij heeft alles in zijn hand.
  En het loopt hem nooit uit de hand.
  Ik hoop en bid voor u dat u die troost ook kent.
  Gezegende zondag allemaal
  Shalom
  Anna

 25. Gaza werd onder grote internationale druk door Sharon weggegeven. Dat gebeurde onder de belofte ‘land voor vrede’. Van die belofte kwam niets terecht. Zodra Hamas de macht greep in Gaza, bleef de vrede uit. Hamas beschouwt Gaza als uitvalsbasis tegen Israel. Dat wil Israel niet nog een keer meemaken. Het smalle land is omringd door vijanden en dat is gewoon absurd.
  Hamas wil een islamitische staat tussen Jordaan en Middellandse Zee en natuurlijk zitten de inwoners van Israel daar niet op te wachten.
  Ook zonder allerlei theorieën moet je de inwoners van Israel die plaats onder de zon gunnen, zeker na de holocaust.

 26. @soldaat van recht
  Thanks voor jouw reactie! Ik vind het enorm knap dat je het zo verwoord. Je bent je bewust in welke context je reageert en ik kan je ontzettend goed begrijpen. Elk artikel en vele reacties hier zijn erg fanatiek en soms fel. Daarbij heb jij een gepaste tegenreactie gegeven. En als we daar niet voor openstaan, of zelfs er toe uitnodigen, dan zijn we hier een stel ja knikkers. Dan worden we vatbaar voor complotten en radicaliseren.
  Ik weet dat alles voorspeld is en dat werkelijke vrede nog even gaat duren. Maar zoals deze soldaat goed aangeeft, we moeten alles goed blijven herinneren. En daar voeg ik graag aan toe, we moeten ook bescheiden blijven.
  Ik geloof dat Jezus redt en van iedereen houd, zo zal dat ook het eerste zijn waar ik naar streef. Zelfs online onder een artikel. Laten we elkaar daar bij helpen, en dus altijd open blijven staan voor de persoon aan de andere kant van het verhaal.
  Het zijn spannende tijden! Ik hoop dat we snel Gods vrede gaan zien terugkeren op deze wereld.

 27. @ Erol: 15/05/2021 om 9:13 am
  Moderator sta mij toe ook een opmerking te plaatsen.

  Erol, kenmerkend voor veel moslims en klaarblijkelijk ook voor u is:
  metéén in de slachtofferrol kruipen als gevolg van ingebeelde achterstelling, niet de minste zelfkennis dus ook niet over eigen groep, waarheidsvermeldingen van de geschiedenis als ‘haat’ of leugen omschrijven en de waarheid als leugen voorstellen.
  Dit zijn tevens links-extremistische kenmerken, daarom is het dat deze stromingen elkaar nog ( ! ) goed gezind zijn, tot de dag dat zij ook elkaar afmaken.

  Met mensen als u en extreem linksen is niet van gedachten te wisselen, want met een ander op verstandige wijze van gedachten wisselen kunnen ze niet en daardoor bereik je er niets mee.
  Daarom ga ik hiermee niet verder.
  Hoewel dit voor Joden, waarvan een groot deel o zo graag “als de wereld” wil zijn nu nog veel te hoog gegrepen is (misschien ontdekken ook nog eens dat er helaas mensen zijn die alleen met de taal van geweld in toom te houden zijn), komen ze ook misschien ook nog eens tot de ontdekking dat zwijgen en niet blijven l*ll*n het beste is.
  Maar ik vrees dat dit nog heel erg lang zal duren.
  Groet.

 28. @Erol, Je hebt gelijk. De meeste hier kennen niet eens een moslim, of gaan er mee om. De angst zit er dik in. De verkeerde angst. Het systeem(technologie=tegenhanger god) en macht kliek is de boosdoener.
  Het systeem zelf vermoord mensen. Zet mensen tegen elkaar op enz.
  Nog effe en cashgeld is weg. Dan zitten we met zijn allen helemaal onder de plak. 1 druk op een knopje en je leven is game over. Gebeurt nu al, zie kinderopvangtoeslagenaffaire of andere corruptie/zooi, waar je niet tegen kunt procederen. Of de kostendelersnorm, die vele jongeren dakloos heeft gemaakt, want het s een gedrocht. Het zijn ordinaire geld bezuinigingen.
  Wij moeten gezamenlijk het kwaad bestrijden!
  Aan lappen bijbel teksten schiet niemand iets op. Met inzicht wel. Heilige boeken zijn er om iets
  van te leren en niet om letterlijk over te nemen. Overal waar te voor staat is niet goed.
  Vrede/vrijheid voor allen. En aub wordt nu eens echt wakker.

 29. Soldaat van recht: typisch dat je de antichrist antichrist noemt en niet antimo. Begrijp je wat ik bedoel? De antichrist is degene die de plaats claimt van de Allerhoogste. Dat is Christ inderdaad.

 30. Ik zie hier in de reactie vele haat jegens turken en moslims? Waarvandaan komt de bescherming van Zionisten? Ik als moslim volg vele artikelen met grote interesse, maar wanneer het op moslims aankomt, zie ik de reacties eronder, dan denk ik bij mezelf, hoe kan dit? Aan de ene kant tegen de Nwo etc zijn, maar toch zionisten steunen? Beetje krom toch?

  De afkeer richt zich op, in naam van de Islam ,de terreur, afslachten van mensen . Mvg. Mod.

 31. Wat jammer toch, als die Palestijnen enige hersens hadden dan zouden ze enorm voordeel hebben met Israel samen te werken, maar helaas. Het is Israel die van een armzalig stuk niemandsland een bloeiend en succesvol welvarend land hebben gemaakt. Zelf woon ik in Australie en zou het hele Israelische volk uit willen nodigen om zich hier te vestigen en laat Israel over aan de Palestijnen om het verder te vernietigen. Maar helaas dat gaat niet gebeuren.

 32. Vertaling koran.
  Rob Christian ; allah bid!
  Tegen wie?
  Iblies !
  Ontdek hoe de profeet leefde welke uitspraken hij deed wat hij zoal meer uitspookte.
  Christian Prins David Wood enz enz geven met juiste vertaling een beeld van de borsten zuigende profeet die dit ook als laatste wens had.

 33. Spoiler alert:

  De zogenoemde “temple mount” waar nu de moskee staat is niet de orginele plaats van de Salomo’s tempel. Kijk op op je gemak onderstaande film (30 min) ik was zeer sceptisch maar het is vrij logisch en geeft mij nu en veel een ander beeld naar de huidge situatie. Neemt niet het feit weg dat de situatie in Isreal helemaal uit de hand kan lopen, als dat al niet is gebeurt.

  Ook voor mensen die niets met geloof hebben zeer interessant:
  https://m.youtube.com/watch?v=6tzom66XhZ8

 34. Een strak staaltje propaganda van Hal turner…. kun je ook even bewijs leveren van die treffers op iron dome systemen. Want Hal turner is de enigste die dit beweert en lever hier dan geen bewijs voor. Volgens mij heeft 1 drone een chemicaliënfabriek geraakt. 2 zijn neer geschoten door iron dome systemen. En minimaal 1 maar waarschijnlijk meer zijn neer gehaald met python-5 raketten gevuurd door F-16’s

  Er zijn werkelijk nergens geverifieerde berichten of bewijs te vinden dat er ook maar 1 iron dome systeem vernietigd of beschadigd is geraakt.

 35. Turkije, Iran, Syrië, Jemen, Hezbollah, Fatah van Abbas, Hamas, Isis, enz. die iedere dag via allerlei media verkondigen om Joden en Israël van de wereldkaart te vegen moeten zich goed bedenken en bekeren van hun geweld.

  Als zij geen rekening houden met de God van Israël dan zullen zij spoedig aan de lijve ondervinden wie JHWH is…Hoe dan?

  JHWH, de machtige God van Israel en de Torah Exodus 19 en 20 sprak 4000 jaar geleden al tot Abraham, de stamvader van Israël..Genesis 12:1 De HERE nu zeide tot Abram: Ga uit uw land en uit uw maagschap en uit uws vaders huis naar het land, dat Ik u wijzen zal; 2 Ik zal u tot een groot volk maken, en u zegenen, en uw naam groot maken, en gij zult tot een zegen zijn. 3 Ik zal Zegenen wie u zegenen, en wie u Vervloekt zal Ik vervloeken, en met u zullen alle geslachten des aardbodems gezegend worden.” Zie ook Zacharia 8 t/m 14.

  Israël was 3000 jaar geleden een wereldmacht onder het bestuur van Koning David en zijn zoon Salomo. Zie 2 Samuel 8 en 1 Koningen.

  JHWH de Machtige God van Israël stelde zelf de grenzen vast van het volk Israël.
  Lees maar mee in de BIJBEL…

  Genesis 15:18 Te dien dage sloot de HERE een verbond met Abram, zeggende: Aan uw nageslacht [Isaak en Jacob=Israel Genesis 32] zal Ik dit land geven, van de rivier van Egypte tot de grote rivier, de rivier de Eufraat: 19 de Keniet, de Kenizziet, de Kadmoniet, 20 de Hethiet, de Perizziet, de Refaïeten, 21 de Amoriet, de Kanaäniet, de Girgasiet en de Jebusiet.

  Wie nu nog niet overtuigd is van wie het Land Israël is en hoe groot zijn grensgebied is leze hoe JHWH tot de opvolger van Mozes spreekt…Jozua…die heel het land Israël veroverde voor de God van Israël…Ja, want daar ging Hij wonen in de Tempel van Salomo op de Tempelberg in Jeruzalem temidden van Zijn Volk Israël. 1 Koningen 1-12.

  Jozua 1:1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat JHWH de HERE tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes, zeide: 2 Mijn knecht Mozes is gestorven; welnu, maak u gereed, trek over de Jordaan hier, gij en Dit Gehele Volk, naar Het Land, dat IK hun, de Israëlieten, geven zal.

  Jozua 1:3 Elke plaats die uw voetzool betreden zal, geef Ik ulieden, zoals Ik tot Mozes gesproken heb. 4 Van de woestijn en de Libanon ginds tot aan de grote rivier, de rivier de Eufraat, het gehele land der Hethieten, en tot aan de Grote Zee [Middellandse Zee] in het westen zal Uw Bebied zijn.

  5 Niemand zal voor u standhouden al de dagen van uw leven; zoals IK met Mozes geweest ben, zal IK met u zijn; IK zal u niet begeven en u niet verlaten. 6 Wees sterk en moedig, want gij zult Dit Volk [Israel] het land doen beërven, dat Ik hun vaderen Gezworen heb hun te zullen geven.

  Jozua 1:7 Alleen, Wees Zeer Sterk en Moedig en handel Nauwgezet overeenkomstig de gehele Torah/wet die mijn knecht Mozes u geboden heeft; wijk daarvan Niet af naar rechts noch naar links, opdat gij Voorspoedig zijt, overal waar gij gaat.

  8 Dit wetboek/Torah mag niet wijken uit uw mond, maar overpeins het dag en nacht, opdat gij nauwgezet handelt overeenkomstig Alles wat daarin geschreven is, want dan zult gij op uw wegen uw Doel bereiken en zult gij Voorspoedig zijn. “”

  Als Turkije, Iran, Syrië, Jemen, Hezbollah, Hamas, Isis en alle andere antisemitische volken, organisaties en kerken niet langer tot de vervloekten van JHWH en zijn volk Israël willen horen dan dienen ze vandaag nog ieder geweld tegen het Joodse volk te staken en vredesbesprekingen te beginnen.

  Want wie zich bekeert en Israël zegent en vooral buigt voor de Machtige God van Israël die zal met hen in grote voorspoed en SHALOM leven…Doen ze dat niet dan zullen ze met de Leeuw van Judah: JeshuaHaMasjiach, de Koning van Israël kennismaken.
  Openbaring 5:5 en Openbaring 19 en 20. Sjabbat Shalom.

 36. “Eigenaardig: Joden kunnen zich nu verdedigen, maar mogen dat niet”
  Van de VS mag het, maar kunnen is wat anders. Een interessante vraag lijkt mij: “Wat heeft Israël ervoor over om zijn doelstelling(en) te realiseren?!

 37. Beste Xander,
  Aller eerst mijn excuses voor mijn toon. Dank Mod.
  @Tom ga aub uw huiswerk doen!!! Heb geleefd in landen waar alle soorten geloven door elkaar leefden!! Overal waar ik kwam vertelden zij mij het zelfde zij en hun voorouders hebben eeuwen naast elkaar geleefd zonder problemen!! En dat er in 1960 ineens een opstand is ontstaan tegen de (joden) is omdat de zionisten toen al begonnen met landje pik. Wat betreft jou recitaties uit de koran en de bijbel doe jij aan window shopping!! Je pakt alleen maar de passages eruit die jou goed uitkomen om religies in een kwaad dag licht te zetten. Punt 1 er is geen anti christ maar een valse messias een verleider naar het kwaad die zich uit eindelijk zal uiten als god.

 38. Hubo schreef:
  14/05/2021 om 6:32 pm

  Een heftig stuk schrijft u op en alle begrip is er menselijke wijs om dit te doen stoppen.
  Zijn de zonen van Abraham geen half broeders van elkaar?!
  Is op dat moment niet de Keuze gemaakt door de Aller Hoogste om de bloedlijn uit te zetten naar de geboorte van Jezus toe!

  Is het daarom dat de zonen van Abraham zich “tot op de dag van vandaag” in onvrede met elkaar leven. Want wie is de Almachtige God en hoe noem jij Hem? Is het de God van de islamieten of de God die Israel uit Egypte heeft geleid. Heeft “Hij” niet jaren met dit volk door de woestijn gereisd om ze vervolgens te leiden over de Jordaan het beloofde land in.

  Een zeer ongehoorzaam volk, want zoals u weet dansten zij om een gouden kalf terwijl Mozes de stenen tafelen uit Gods hand ontving. Wederom een zeer ontevreden volk want zelfs het manna was hen niet goed genoeg. Doordat Mozes de fout inging door niet gehoorzaam te zijn aan Gods Woord door : Deuteronomium 32:52…”Want gij zult het land voor u zien liggen, maar daar niet binnengaan, het land dat ik de Israëlieten geven zal” ….Wat heeft deze Mozes moeten doorstaan voor wat God Zijn uitverkoren volk noemt.

  Geschiedenisboeken vertellen alleen hetgeen wat gepasseerd is tussen de halfbroeders van Abraham, maar het blijven broeders en God gaf hun het deel wat beschreven staat!

  Het gaat God er feitelijk om dat Zijn Naam staat geschreven in Jeruzalem en dat de broeders van Abraham gaan inzien dat er maar één God is. Vandaar dat ook alle ogen van de wereld op Jeruzalem gefocust zijn. Of kent u een andere stad waar zoveel mee gemoeid is dan het “Jeruzalem”

  Gods agenda rolt uit en er zullen zeer veel Israëlieten omkomen doordat zij tot op de dag van vandaag “kwaad doen in den ogen des Heren” en dit al ruim 2000 jaren.

  De beide halfbroers van Abraham en daarmee de gehele wereldbevolking gaat in korte tijd zien wie de werkelijke Almachtige God is van Hemel en Aarde.

  Want de God van Abraham Isaak en Jakob heeft zijn Naam staan in Jeruzalem. De God van Ismaël is dus dezelfde en enige God die Zijn naam heeft geschreven in Jeruzalem.

  God bless

 39. Gelukkig heeft Hamas in Kaag een goede financier gevonden, wij Nederlanders betalen dankzij de gulle giften van Kaag direct mee aan de Hamas terreur…

 40. @pro pease

  Je beweert dat christenen, joden en moslims in vrede samenleven?

  Christenen vormen de meest vervolgde godsdienst en dan met name in moslimlanden.
  Christenen en joden mogen in moslimlanden wonen maar dan wel als tweederangsburgers.

  Hoe veel joden wonen er nog in moslimlanden? Het worden er minder en minder en minder! In Israël is een vijfde deel van de bevolking Arabier.

  De Arabieren die zich ergens in de jaren 60 opeens Palestijn zijn gaan noemen omdat een Egyptische terrorist ze dit vertelde zijn voornamelijk vrijwillig uit Israël vertrokken in 1948.
  In 1948 werd de staat Israël uitgeroepen waarna de jonge staat direct aan werd gevallen door vrijwel het gehele Midden Oosten. De Arabieren in Israël werd door de Arabische landen gevraagd om Israël te verlaten zodat ze de Joden de Middelandse Zee in konden drijven.
  De gedachte was dat de Arabieren dan na een paar welen zegevierend terug zouden kunnen keren naar het gebied.

  De al aqsa, die gebouwd is nadat Mohammed zijn droom heeft gehad, is een vertoning van de antichrist.
  Wat zegt de Bijbel over de antichrist? Het antwoord staat in 1 Johannes 2:

  “18Kinderen, het is het laatste uur; en zoals u gehoord hebt dat de antichrist eraan komt, zijn er ook nu al veel antichristen gekomen, waaruit wij weten dat het het laatste uur is.
  19Zij zijn uit ons midden weggegaan, maar zij waren niet uit ons; want als zij uit ons geweest waren, dan zouden zij bij ons gebleven zijn. Maar het moest openbaar worden dat zij niet allen uit ons zijn.
  20Maar u hebt de zalving van de Heilige en u weet alles.
  21Ik heb u niet geschreven omdat u de waarheid niet kent, maar omdat u die kent, en omdat er geen leugen uit de waarheid is.
  22Wie is de leugenaar anders dan hij die loochent dat Jezus de Christus is? Dat is de antichrist, die de Vader en de Zoon loochent.
  23Ieder die de Zoon loochent, heeft ook de Vader niet.

  In de koran staat letterlijk dat Jezus Christus niet de Zoon van God is. De koran is dus een uiting van de antichrist.
  De tempel van de antichrist staat op de Berg Gods en heet de al aqsa…

 41. Soldaat van recht schreef:
  14/05/2021 om 6:29 pm

  Blijkbaar is er heel veel dat je niet begrijpt, maar ook dat is eigen aan volgers van de Islam.
  De Islam is ofwel geloof je erin ofwel wordt je vermoord, het woord respect bestaat niet in de koran en dit wordt ons iedere dag opnieuw ingewreven door de miljoenen brave moslims die Europa overspoelen en hier hun cultuur aan ons opdringen terwijl zij die van ons verloochenen en dan ook nog verwachten dat wij respect hebben voor hun.
  Dit is ook het probleem in de gazastrook, palestijnen willen geen vrede, ze willen alles!

 42. Valt het hier nu niemand op dat het ook om het vaccin van Pfizer gaat.
  In Israel veel bijwerkingen en erger dan veel vlug weg van Pfizer en vaccin schade erg toevallig.
  En wie wil er de derde tempel bouwen en komt het allemaal goed uit met het media apparaat wereldwijd in handen?
  Als de moslims samen komen zal er de echte oorlog uitbreken denk ik maar ik kan niet echt meer plaatsen met link??
  Wel heb ik samen met vrienden een bitchute kanaal als antwoord.
  ENDTIMEWARRIOR

 43. @Soldaat van recht

  Uit jouw koran:

  Soera 5:
  20:
  En (gedenk) dat Mozes tot zijn mensen zei: “O mijn volk! Gedenk de gunsten die Allah jullie heeft gegeven, toen Hij Profeten onder jullie voortbracht en onder jullie koningen aanwees, en Hij jullie gaf, wat Hij niet aan anderen van de wereldwezens heeft gegeven.
  21:
  O, “mijn volk! Ga het Heilige land binnen wat Allah aan jullie heeft toegekend en keer niet terug. want dan zullen jullie tot de verliezers terugkeren.
  26:
  (Allah) zei: “Daarom is het (dit Heilige land voor hen voor veertig jaar) verboden; in verwarring zullen zij door het land trekken. Heb geen medelijden met de mensen die verdorven zijn.”

  Koran is geschreven in de zevende eeuw. Dus in de zevende eeuw erkende jouw profeet dat Israël aan de Joden is gegeven.

  De Joden hadden profeten waaronder Joel. Lees daarom eens rustig Joel 3.

  God heeft een eeuwig verbond gesloten met Abraham, Izaäk en Jacob. Jouw koran erkent dat. Er staat ‘Mijn volk’.

  Jij beweert in jouw reactie dat God liegt. Israël (de Joden) zijn God’s volk. Staat in de koran.

  Paulus, een dienaar van Jezus Christus, schreef ergens rond het jaar 50 het volgende in Galaten (brief) 1:

  ‘ 8 Doch al ware het ook, dat wij, of een engel uit den hemel u een Evangelie verkondigde, buiten hetgeen wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt.’

  Volgens de overlevering heeft jouw profeet de koran doorgekregen gekregen van een engel.
  Dat is dus de reden dat het christendom en de islam onverenigbaar zijn. Ik heb tegen jou als mens absoluut niets. Wij zijn uiteindelijk allemaal schepselen van de enige ware God. Alleen de islam kan ik nooit accepteren.

  Vraag God om inzicht…

 44. Wat is er Xander ben jij ook een pro zionist om mijn reactie tot 2 keer toe te schrappen. Wat triest zeg!!! Je laat je wel kennen zeg!!!

  Er wordt hier niet 24/7 gemodereerd. Uw toon is onacceptabel en u weet zich niet als gast te gedragen. Waarschuwing, Pas uw gedrag aan. Mod.

 45. De tempel van solomon moet worden herbouwd om de valsemessias te kunnen huisvesten. Aan gezien de Gojim (zionisten) over wereld heersen en hun huis basis Israël is (Israël is overigens op smerige wijze aan de Gojim (zionisten) toegekend maar dat is een totaal ander verhaal). Moeten ze van de palestijnen af zien te komen. Dat doen ze door hun te verdrijven en te onderdrukken en vermoorden sinds 1947. Dit alles voor de valse messias. De Al Aqsa moskee staat op de plek van de voormalige tempel van solomon en die moet worden gesloot. De Gojim moorden ook de orthodoxe joden uit die niet mee doen aan hun plan. Palestina bestaat al voor de staat Israël. Ze hebben de staat Israël opgericht puur om de valse messias te huisvesten en hun satanistische agenda te voltooien. Dus om de palestijnen groten deels de schuld te geven vraag ik u eerst uw huiswerk te doen. De Hamas is overigens opgezet door de mossad als controled oposition. De palestijnen vechten voor hun rechten die hun wordt afgepakt. Waar de palestijnen de echte joden en christenen in heel de arabische wereld eeuwen zij aan zij hebben geleefd zonder problemen. Is het nu de satanistische Gojim die de hele wereld verzieken door hun agenda. Maar er is licht aan het einde van de tunnel maar dan moet eerst de oorlog der oorlogen worden doorstaan. En dat betekent het einde van de zionisten. Wat leiders van landen betreft 9 van de 10 zijn of hebben zionistische roots. Kijk alleen naar de logo van het partijschild van Erdogan en het wapen van het Marokkaanse koningshuis om maar wat voorbeelden te noemen beiden zit er een zon in verwerkt. De zon komt weer uit de tijd van de farao’s waaruit de zionisten en jezuïten hun roots hebben.

 46. @ Hubo schreef:14/05/2021 om 6:32 pm
  Volgens mij zie je iets heel belangrijks over het hoofd. Palestijnen willen helemaal geen vrede. maar de totale vernietiging van de staat Israël.

 47. Heb eindelijk op t.v zo een raket gezien , ze zijn klein en technisch niet hoogstaand maar ze kunnen een kleine afstand afleggen en grote schade aanrichten .
  Israël moet hier serieuze geavanceerde en dus dure raketten op afvuren .
  Wat nu wanneer de Palestijnen tienduizenden van die dingen gemaakt hebben ?
  De voorraad van de Israëlische raketten moét kleiner zijn zodat zij wellicht zonder tegenvuur komen te zitten .
  Als dit een krijgslist is kunnen de terreurgroepen hun Koreaanse zware raketten afvuren zonder het risico op afschieten te lopen .
  Wanneer dat gebeurt zal Israël de Gazastrook inderdaad veranderen in een parkeerplaats met alle internationale gevolgen van dien .
  Het zijn mensen die niet werken , niets bezitten ,geen land hebben opgebouwd etc. maar ze zijn uiterst geslepen ( de zonen van Esau ) en absoluut niet dom . Hoop dat ik het mis heb ,

 48. Beste Xander,
  Heb het idee dat je of niet begrijpt wat er daad werkelijk speelt momenteel in de wereld of niet wilt begrijpen.
  We leven in de eindtijd zoals u wel een eerder aangaf en die tijd moet de tempel van solomon worden herbouwd om de valsemessias te kunnen huisvesten. Aan gezien de Gojim (zionisten) over wereld heersen en hun huis basis Israël is (Israël is overigens op smerige wijze aan de Gojim (zionisten) toegekend maar dat is een totaal ander verhaal). Moeten ze van de palestijnen af zien te komen. Dat doen ze door hun te verdrijven en te onderdrukken en vermoorden sinds 1947. Dit alles voor de valse messias. De Al Aqsa moskee staat op de plek van de voormalige tempel van solomon en die moet worden gesloot. De Gojim moorden ook de orthodoxe joden uit die niet mee doen aan hun plan. Palestina bestaat al voor de staat Israël. Ze hebben de staat Israël opgericht puur om de valse messias te huisvesten en hun satanistische agenda te voltooien. Dus om de palestijnen groten deels de schuld te geven vraag ik u eerst uw huiswerk te doen. De Hamas is overigens opgezet door de mossad als controled oposition. De palestijnen vechten voor hun rechten die hun wordt afgepakt. Waar de palestijnen de echte joden en christenen in heel de arabische wereld eeuwen zij aan zij hebben geleefd zonder problemen. Is het nu de satanistische Gojim die de hele wereld verzieken door hun agenda. Maar er is licht aan het einde van de tunnel maar dan moet eerst de oorlog der oorlogen worden doorstaan. En dat betekent het einde van de zionisten. Wat leiders van landen betreft 9 van de 10 zijn of hebben zionistische roots. Kijk alleen naar de logo van het partijschild van Erdogan en het wapen van het Marokkaanse koningshuis om maar wat voorbeelden te noemen beiden zit er een zon in verwerkt. De zon komt weer uit de tijd van de farao’s waaruit de zionisten en jezuïten hun roots hebben.

 49. Het lijkt er steeds meer op dat drones het verloop op het slagveld gaan bepalen. Armenië heeft er de oorlog ook door verloren. Ze zijn praktisch niet te detecteren. Ben benieuwd hoe men dit probleem gaat oplossen, ze kunnen ook zonder slachtoffers zelfmoordacties uitvoeren.

 50. @Soldaat van recht

  Het woord Palestina is verzonnen door de Romeinen nadat ze Jeruzalem hadden verwoest, veel Joden hadden gedood en veel Joden hebben verdreven. Om de herinnering aan de Joden uit te wissen hebben ze Israël (Judea) Palestina genoemd.

  Palestina is echter nooit een land geweest, enkel hooguit een provincie.

  De krant ‘the Palestine Post’ was een Joodse krant. Joden in voormalig mandaadgebied Palestina (ook Jordanië) werden Palestijnen genoemd door de Arabieren.

  https://likoed.nl/2011/10/de-geschiedenis-van-israel/

  Mocht je de Bijbel lezen lees dan gerust ook eens Joel 3.

 51. @Hubo:

  In 1948 zijn de Joden verdreven uit Oost Jeruzalem. Hun prive eigendom in de vorm van 2 percelen is toen afgepakt. Dit was dus prive eigendom van Joden (laat dat even op je inwerken).
  In 1967 heroverde Israël het land weer op Jordanië.

  Toen is er een civiele rechtszaak aangespannen om deze 2 percelen weer terug te krijgen. Het hogerechtshof heeft echter besloten dat de Arabische bewoners van de 2 percelen mochten blijven op het prive eigendom van de Joden maar dat er wel huur betaald moest worden.

  Er is echter nooit huur betaald!

  Nu loopt er dus een nieuwe rechtszaak om de wanbetalers uit te mogen zetten. Er is dus niemand uitgezet!

  Welk land bezet Israël???

  De Westelijke Jordaanoever was land zonder gezag. In 1948 geannexeerd door Jordanië. In 1967 heroverd door Israël waarna in 1988 Jordanië officieel afstand heeft gedaan van hun claim op het land.

  Enkel en alleen Israël kan en mag het land claimen. De VS en Canada hebben dit intussen ook bevestigd.

  Voor wat betreft de Gaza: Egypte wil het stuk land niet eens hebben en Egypte schiet regelmatig zogenaamde Palestijnen dood die te dicht bij de Egyptische grens komen.

  De zogenaamde Palestijnen kunnen ook simpelweg accepteren dat ze onder Joods bestuur kunnen vallen en stoppen met aanslagen. Dan is er vrede en dan worden de zogenaamde Palestijnen gewoon burger van Israël.

  Een vijfde deel van Israël is Arabisch. De Arabieren zitten nota bene in de Israëlische regering!!!

  De Palestijnen doen aan apartheid, niet Israël.

  Israël pikt niks, noppes in. Verdiep je eens in de Oslo akkoorden en in de gebieden.

 52. Hubo schreef:
  14/05/2021 om 6:32 pm

  Klop Israël schiet die raketten zelf af met een boogje via de Gaza strook. Als we dan toch onzin willen schrijven.

 53. Ik heb het nu helemaal gehad met dat Israël.Ik ben er helemaal klaar mee.Het is iedere keer het zelfde perverse kat en muis spelletje en iedere keer gaat Israël verder met het zich toeëigenen van land en huizen en het uitbreiden en versterken van de ‘eigen’ territoriale ambities.
  Ik heb geen zin het allemaal op de voet te volgen,maar de palestijnen zijn niet zomaar tijdens de Ramadan gaan schieten.Er staan me verhalen bij over gerechtelijke uitspraken om palestijnen uit hun huizen te zetten en dat speelde net in de tijd van de Ramadan.
  Er wordt ook wel gesuggereerd dat het Netanyahu wel goed uitkomt zijn kracht te tonen om de politieke impasse te doorbreken en een krachtiger electorale steun te krijgen.Het zou hier kunnen gaan om cynische machtspolitieke provocaties en uitlokking.
  Het is voor mij duidelijk dat het helemaal niet primair gaat om zelfverdediging door Israël maar om een zich herhalend patroon om de eigen Israëlische ambities door te drijven ten koste van de palestijnen.
  We hebben hier altijd de mond vol van sancties tegen Korea en Iran,maar wat mij betreft hoort Israël ook thuis in het rijtje landen dat door de internationale gemeenschap kritisch beoordeeld te worden.
  Of men zou de sancties tegen Korea en Iran ook maar voor het merendeel moeten heffen,zeker waar het gaat om sancties die mede de bevolking treffen en vooral gericht zijn op het destabiliseren van die landen om zo een systeemverandering uit te lokken.
  Persoonlijk vind ik een religieuze staat een monstrum dat niet in deze tijd thuis hoort.Om het even of het om een joodse staat of om een islamitische staat gaat die teruggaat op rigide religieuze normen van 1500 of 3000 jaar geleden.
  Ik vind de gedachte absurd dat mensen een bepaald grondgebied opeisen,omdat voorouders daar 3000 jaar geleden woonden.En waar houdt dat dan op?Terug naar Ur?
  Erken dan in ieder geval ook het recht van mensen die 75 jaar geleden ergens woonden zich daar te vestigen met hun nakomelingen.
  Met de tweestaten oplossing was ik weinig gelukkig.Ik vond dat een kwalijke vorm van apartheid,maar erken dan ook 2 volwaardige vrije staten.
  Wat mij betreft moeten mensen die het joodse geloof aanhangen of de Islam gewoon in één land kunnen wonen.Zoals het nu is,kan dat natuurlijk niet van de ene dag op de andere,maar de intentie daartoe en het streven naar een open samenleving zouden grondwettelijk vastgelegd moeten zijn en liefst concreet politiek globaal uitgewerkt in een stappenplan.
  Zolang daar geen sprake van is,kan er geen vrede zijn.Ik heb nog een paar jaar doorgebracht op een christelijke kleuterschool in de tweede helft van de jaren 50 en ik herinner me nog hoe de juffrouw een vergelijking maakte tussen het huidige Israël en de vijandige stammen die het bijbelse volk omringden.
  “Dat is toch niet van deze tijd?” dacht ik toen al.In de tweede helft van de jaren 60 was ik vooral geschokt door de wijze waarop palestijnen in kampen moesten leven.
  Nog voordat iedereen van die sjaaltjes ging dragen.Ik heb daar ook nooit aan meegedaan en liep nooit over van sympathie voor leiders van de Palestijnse zaak,maar dat is voor mij altijd de kern van de zaak gebleven,waarvoor een oplossing zou moeten komen in één land.
  En als dat teveel gevraagd is,dan moge wat mij betreft Die Dag nabij zijn,liever vandaag nog dan morgen.
  Ik kan dat verder moeilijk nader duiden.Ik beperk me ertoe,dat je zou kunnen zeggen dat het bewustzijn van de menselijke geest in deze tijd op een keerpunt lijkt te staan.En dat ik niet uitsluit,dat het slecht kan aflopen.
  Het doet me ergens wel goed,dat die Iron Dome geen veiligheidsgarantie biedt.De ervaring leert ook dat het geen zin heeft de palestijnen steeds weer wat dieper in de stront te trappen en dat er geen vrede mogelijk zal zijn,zolang een joodse staat zich als zodanig zal blijven manifesteren,zoals dat de afgelopen 75 jaar het geval is geweest.
  Laat dat de les en de waarschuwing zijn,van wat nu weer gebeurt.

 54. Ik begrijp niet hoe Xander enerzijds het complete verhaal lijkt te bevatten op t gebied van de NWO, maar wel de back heeft van Israel.

  Lees de geschiedenis eens. Israel. Welk bestaansrecht heeft dat zogenaamde land? Het land is cadeau gedaan door de navo/uk als gevolg van miljoenen doden die door Hitler en de zijnen aangericht zijn.

  Om vervolgens een land cadeau te doen die door hoofdzakelijk Palestijnen wordt bewoond. En dan de reacties hier ongelooflijk.

  Maargoed, the NWO zal bestuurd gaan worden vanuit Israel en the Anti Christ zal starten in Israel en zijn volgers zullen voornamelijk joden zijn, dan christenen en dan de athesiten. So be it. Allen bewoners van hellevuur, voor ALTIJD.
  HOEVEEL is dat jullie waard?

  Zie de beschrijving zoals de profeet Mohammed vzmh de anti Christ heeft gegeven, de 1 eenogige valse profeet die zal claimen god te zijn. Met als toevoeging dat God niet 1 ogig is. Niet voor niets wordt al decennia via de mediaartiesten het 1-ogige symbool gebruikt om de anti christ aan te kondigen.

  Als moslim zijnde heb ik te doen met de verzetsstrijders. De hemel is hun eindbestemming.

  Ik ga mijn eigen podium creeren want ik ben het zat dat op deze site moslims continu worden weggezet als HET KWAAD.

  Onrecht steunen maar wel prediken dat dit land ons momenteel onrecht aandoet. Hypocrieten.

  De onwetendheid op het gebied van islam is tenenkrommend.

  De verzetsstrijders die NL hebben geholpen, daat vergelijk ik palestijnen mee. Kijken hoe jullie zouden reageren als je land bezet wordt en je doodgepest wordt letterlijk door zionisten, iedereen die hier de israeliers steunt is medeplichtig. Nee, het lynchen van een palestijn is normaal en dat zal die vast verdiend hebben. Wat een hypocrisie!

 55. Turkije? Dit is een proxy oorlog van Iran.
  De drones van hamas bevatten Iraanse technologieën.

  Vanuit Libanon is Israël ook al beschoten door hezbollah en die zijn nog directer gelieerd aan Iran.

  Dit gaat helemaal de verkeerde kant op. Naar mijn idee trekt Israël niet de Gaza binnen omdat er meer zit aan te komen.

  De JerusalemPost brengt meer informatie naar buiten.

 56. ja hoor komen er natuurlijk meteen weer van die mensen met ezechiel 38 en 39 op de proppen,
  word je echt zoooooo moe van

 57. We geven met de zgn greencard via de Qr code dat ze zgn. tijdelijk willen inzetten voor het reizen, juist voedingsbodem, brandstof om het volgende experiment te kunnen uitvoeren. Want ook minimaal Europees worden de “onwetende” burgers dan via drones gemonitord.

  Openbaringen 9 lijkt iets te kunnen zijn van toekomstige mini drones. Het wordt vooral en alleen ingezet tegen de mensen volgens de Bijbel.

  En natuurlijk is de islamitische wereld weer dronken nu de ramadan is afgelopen. Overigens werd gisteren door de NPO the MSM weer aandacht gegeven aan de ramadan dan aan de betekenis van de Hemelvaart.

  https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israel-live-palestine-gaza-war-news-b1847400.html

  http://www.israeltoday.nl/
  https://www.timesofisrael.com/as-chaos-strikes-israel-and-gaza-the-west-bank-stays-at-a-simmer-for-now/

  Precair wordt het als het om de Al-Aqsa zal gaan. Zeker nu met ramadan, dit is toch om zgn de profeet te behagen en te kijken of het met je eigen geloof in de koran wel zo goed zit. Een eigen onderzoek of zo iets, of zijn het uiteindelijk uitputtende dagen van afzien om dit te kunnen volhouden waarna je frustraties zo groot kunnen zijn omdat je al niet meer helder kunt nadenken van die opgelegde geboden van niet eten bij daglicht.

  Nergens staat in de Bijbel volgens mij dat de werken die in daglicht geschieden niet goed zouden zijn, maar eerder de nacht of donkerheid. En juist, dit geeft al aan de diepe bron van de koran welke kwade macht erachter zit.

  https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/calling-to-redeem-al-aqsa-hundreds-of-jordanians-run-toward-border-with-israel/

  Ik vrees dat nu ook het bewust door de MSM aangewakkerde haat tegen Israël de aanleiding zou kunnen wezen met nog meer antisemitisme in Europa van de nog weinig aanwezigen Joden hier.

  Wederom, net als corona komt er weer een wij en zij denken, eigenlijk iets dat sinds Biden alleen maar explosief toegenomen is.

  Spyfromthesky

 58. Persoonlijk denk ik eerst dat we naar de situatie van Psalm 83 toegaan, daarna pas volgt m.i. de oorlog voorspeld door Ezechiël (inclusief Turkije).
  Krijg dat idee vooral omdat Psalm 83 de Filistijnen (huidig Gaza gebied) in één adem noemt met Tyrus, wat in zuidelijk Libanon ligt, de thuisbasis van Hezbollah.
  Als zo’n totale oorlog uitbreekt, denk aan de talloze raketten van Hezbollah, dan denk ik dat andere Arabische landen zich zullen aansluiten, zoals Syrië.
  De bijbel voorspeld ook ergens dat Damascus verwoest zal worden.

 59. Dacht dat de palestijnen zo arm waren dat hun bevolking honger en armoe leed ?
  Maar voor tientallen miljarden euro’s aan raketten en drones, hebben ze wel ?

 60. De Turken kunnen beter maar op hun tellen passen met Israel als atoommacht.

 61. President Trump is nog maar enkele maanden ‘afgezet’ en de oorlogspelletjes van de Demonrats zijn al terug begonnen. Enkele commentaren van Amerikaanse OAN lezers:

  “I am a muslim american, black conservative Trump supporter. First and foremost not all muslims are the same. Biden is only sending money there to undo any peace treaties Trump already had in the area, because dummycrats support war. Notice all these conflicts happened in 4 months of the president of the blue states biden entered? Trump didn’t play no games. Also, Obama, that turd murdered muslims daily with no remorse with his drone strikes, so let’s be clear, democrats are for self interest, they hate everyone who isn’t them.”
  http://disq.us/p/2h0xff5

  “Israel could have easily flattened Gaza by now.
  The fact that they haven’t is an example of how they use targeted strikes in order to minimize civilian casualties. The use of human shields by Hamas doesn’t help matters.”
  https://www.oann.com/palestinian-authority-manipulates-media-and-international-leaders/#comment-5383049297

  “Trump had peace deals being signed than no other President could manage to get done.. Enter Biden/Harris and the body count is adding up.. This disaster was described during the election and the death count falls on every voter that voted for Biden/Harris along with the increasing body count coming from the open southern border that also was approved by Biden/Harris voters.”
  https://www.oann.com/palestinian-authority-manipulates-media-and-international-leaders/#comment-5383049297

  Vertaal in het Nederlands, zie siteregels. Mod.

 62. Turkije heeft een lesje nodig. Het is anderen aan het dreigen. Nu bemoeien ze zich ook steeds meer met Kashmir en helpen Pakistan bij de propaganda tegen India. Bovendien opereren Pakistaanse en Indiase moslimterroristen vanuit Turkije met Turkse steun tegen India.
  De staat Turkije zoekt dus ruzie met Griekenland, met India, met Israel, met de Koerden. Het heeft een on-off relatie met Rusland en met de VS. Het lijkt wel een mini China die met al zijn buurlanden grensconflicten creëert.

 63. Morgen weeklagen de palestijnen op 15 mei hun nakba ( catastrofe) en vandaag vieren de joden hun onafhankelijkheid op 14 mei sinds 1948.
  Ook worden er in Egypte vredesonderhandelingen opgestart tussen Israël en hamas.
  Het Israëlische leger heeft vooral de onderaardse stad in gaza beschadigd die de palestijnen in gaza in de volksmond “metro ” noemen.
  Je hebt 2 steden in gaza, 1 bovengronds en 1 ondergronds en die ondergrondse gaza stad ligt vlak onder hun bevolking van vrouwen en kinderen en scholen en ziekenhuizen en speeltuinen en markten met voedsel…

 64. mooi dass weer goed nieuws dus, want als turkije en hezbollah dreigen met oorlog komt ie er juist niet.

 65. Turkije met dictator Erdogan aan het hoofd verklaard de oorlog aan Israël?? Dan horen ze niet meer thuis in de navo. En ik schrijf dat in het klein, omdat ze zo onmachtig zijn en schrik van Turkije hebben en dit om strategische redenen. Hezbollah is een terreurgroep die beter van het toneel zou verdwijnen. waar haalt Hamas zoveel raketten vandaan, en laat zijn volk honger leiden, ze terroriseren hun eigen volk en houden ze gevangen in een openluchtmuseum. Dus het geld voor de arme Palestijnen gaat naar raketten, kun je dat nu geloven. Joden laten zich niet meer doen, en gelijk hebben ze, waarom steeds die haat tegen de Joden, de haat tegen de Messias daar draait het eigenlijk om. Shalom

 66. Het is triest dat de Gazastrook een eindeloze broedplaats blijft van terreur. Laat Israël daar nu maar definitief mee afrekenen.

 67. De Joodse mensen zijn superintelligent. Het appje van de grondoorlog was fakenews. Hamas raakte in paniek. Gooide alle bunkers open om de Gazastrook te gaan verdedigen. 160 F16 waren in de lucht, en gooiden in 40 minuten 450 bommen in de openstaande bunkers.

 68. Waarschijnlijk turkse drones ( IHA & SIHA)
  IHA = onbemande lucht voertuig) voor beelden)
  SIHA= Bewapende Onbemande Lucht voertuig

 69. Als Turkije er zich mee gaat bemoeien staat Ezechiel 38 en 39 op het punt om uit te komen. Voor Israel komt het gevaar uit het Noorden, Gog en Magog.

 70. Dat gebeurd wel vaker kan me herinneren dat Servië zich ook niet mocht verweren.
  Degene die dat toen wel deed kreeg de hele wereld over zich heen tribunaal enz en zit nu nog vast…

 71. Hier lees ik dat Iron Drones wel degelijk drones uit de lucht haalt.
  https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/irans-hand-seen-in-hamas-drone-threat-against-israel-analysis-668110

  In 2014, is een voorval bekend waarbij Israël een drone neerhaalde met een Patriot raket (dure oplossing), zie bron 2
  https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2014/07/14/331321398/israel-shoots-down-drone-as-clash-with-hamas-continues?t=1620995564901

  Hier lees ik iets over de nieuwe manier van oorlog voeren:
  https://www.dewereldmorgen.be/community/de-nieuwe-theorie-van-de-drone-oorlog/

 72. Eindelijk goed nieuws na dagen proberen iets te delen.
  Boontje komt om zijn loontje.

Comments are closed.