Israël vernietigt grootste deel wapenfabrieken Hamas, maar verliest controle over rellen

Een Israëlische raket vernietigt een doelwit van Hamas op de Gazastrook.

—————————————————————————————————————————————–

Al meer dan 1000 raketten op Israëlische steden en dorpen – Behalve Palestijnse nu ook Joodse groepen die als wraak mensen in elkaar staan, brandstichten en vernielingen aanrichten

—————————————————————————————————————————————–

Tijdens de jongste gewelddadige confrontatie tussen Israël en de Palestijnen heeft de Israëlische luchtmacht het grootste deel van de wapenfabrieken van de islamitische terreurgroepen Hamas en Jihad Islami weten te vernietigen. Dat succes wordt vooralsnog overschaduwd door nieuwe slachtoffers van Palestijnse raketaanvallen, en grootschalige Arabische rellen in diverse plaatsen die Israël maar niet onder controle weet te krijgen, en waarbij al vele honderden gewonden zijn gevallen.

De Nederlandse media draaien vanaf 8 mei hun gebruikelijke propagandaverhaal af door Israël automatisch de schuld te geven van het geweld. Wat gebeurde er echter aan het einde van de Ramadan? Zoals gebruikelijk riepen radicale Palestijnse groepen op om deze islamitische feestdag te ‘vieren’ met geweld tegen Israël. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Ze ontketenden rellen op de Tempelberg, die zich vervolgens vanuit Jeruzalem naar tal van andere plaatsen verspreidden.

Meer dan 1000 raketten op Israëlische steden en dorpen

Hamas en Jihad Islami zetten dit geweld kracht bij met meer dan 1000 raketaanvallen op Israëlische steden en dorpen, waarbij tot nu toe 7 doden en honderden gewonden zijn gevallen. Ashkelon en Sderot kregen de meeste raketinslagen te verwerken. Alleen al woensdag moesten 26 gewonden in het ziekenhuis worden opgenomen, waarvan een 6 jarig jongetje in kritieke toestand, dat kort daarna overleed. Vanochtend was het opnieuw raak: in Petah Tikva kreeg een woning een voltreffer te verwerken, en raakten 5 mensen gewond door de brand die zich naar geparkeerde auto’s verspreidde.

De Israëlische luchtmacht reageerde met een ‘ijzeren vuist’, en zette vele tientallen vliegtuigen, helikopters en drones in om doelen van de Palestijnse terreurgroepen op de Gazastrook te bombarderen. Zeker 25 hoge Hamas officieren zijn daarbij uitgeschakeld. Volgens de Palestijnen zijn er tot en met gisteren 53 mensen, waaronder 14 kinderen, om het leven gekomen. De belangrijkste reden waarom er burgerslachtoffers vallen is omdat Hamas zijn raketten vanaf de daken van scholen, ziekenhuizen en woningen afschiet, en de bevolking dus als menselijk schild gebruikt.

Joodse groepen nemen wraak

De plaatsen Lod en Acre zijn twee van de centra van de Arabische rellen, die de hevigste zijn sinds de Intifada in het jaar 2000. Behalve Palestijnen trekken nu ook wraakzuchtige Joodse groepen door de straten, waarbij ze mensen in elkaar slaan, auto’s in brand steken en andere vernielingen aanrichten. Lod en Acre stonden juist bekend als voorbeelden van vreedzame co-existentie, maar dat is dus maar een heel dun schijnlaagje gebleken. Bij de rellen, die opnieuw ook in Jeruzalem, Haifa, Tiberias en Be’er Sheva plaatsvonden, werden gisteren zeker 374 mensen gearresteerd. De jongste was een 13 jarige tiener.

Nog geen staakt-het-vuren

Volgens de Israëlische premier Netanyahu gaat het zeker nog een week duren om de situatie onder controle te krijgen. Tot die tijd wordt de militaire operatie tegen Hamas en Jihad Islami uitgebreid. Druk van Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten om zo snel mogelijk over een staakt-het-vuren te onderhandelen, is door Jeruzalem afgewezen. Israël eist dat de Palestijnen eerst stoppen met hun raketaanvallen. Dat lijkt een kwestie van dagen, want de schade die de Israëlische bommen en raketten hebben aangericht, is enorm. Er zijn berichten dat sommige terroristen het daarom niet meer zien zitten om verder te vechten.

Desondanks bezit Hamas nog zeker 10.000 tot 12.000 raketten, en Jihad Islami tussen de 6000 en 8000. Door tientallen raketten gelijktijdig te lanceren weten de Palestijnen het Israëlische Iron Dome afweersysteem te overweldigen. Nieuwe barrages zullen ongetwijfeld leiden tot een nog hardere Israëlische militaire reactie. ‘Het conflict is nog ver weg van het einde,’ concluderen Israëlische inlichtingenspecialisten van DEBKAfile dan ook.

 

Xander

(Ik had graag eerder iets over de situatie in Israël geschreven, maar ik kan zoals eerder gemeld i.v.m. werkzaamheden in mijn straat nu voor de tweede week slechts beperkt internetten. Als het goed is, is de situatie vanaf volgende week weer normaal. Nogmaals bedankt voor uw begrip en steunbetuigingen!).

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

76

 1. 2500 jaar geleden werd al geschreven in psalm 83:5
  ‭‭”Zij hebben gezegd: Komt, en laat ons hen uitroeien, dat zij geen volk‭ meer zijn; dat aan den naam Israëls niet meer gedacht worde.”
  Dit zijn:
  ‭‭(83–7) “De tenten van‭ Edom en der Ismaëlieten, Moab en de Hagarenen;‭
  83–8) Gebal,‭ en Ammon, en Amalek, Palestina‭ met de inwoners van Tyrus.‭
  ‭‭(83–9) Ook heeft zich Assur bij hen gevoegd.”

 2. Erdal

  Je schreef dat “De duivel het land aan Israël heeft beloofd.”
  Al eerder wees iemand erop dat dit ook in de Koran staat.
  Dus volgens jou is Allah de duivel.
  Nou okee, dan is dat ook weer duidelijk.

  Elise

  Je schreef over mensen die “nog nooit een moslim zijn tegengekomen.”
  Mag ik even reageren?
  Ruim 40 jaar geleden zat ik al met Marokkaanse kinderen op de basisschool en in de klas, en ik woon al zo’n 35 jaar in een wijk die voor 70% uit moslims, vnl van Marokkaanse komaf.

  Het spijt me dat ik het even zo hard moet zeggen “Als het over zulk soort zaken als hier gaat weet jij totaal niet waar je over praat!”
  Als jij denkt dat als het om Israël versus het (zogenaamde) ‘Palestina’ gaat, speelt moraal werkelijk geen enkele rol, en ik durf hier met een gerust hart te zeggen dat ze niet eens pro-Palestijns zijn, wat trouwens net zo goed voor een groot deel Links geldt.
  Ja, er is een flinke Israëlhaat, maar als jij denkt dat voortkomt uit een soort ‘bewogenheid’ met de Palestijnen, dan weet je echt niet waar je over praat en ben je grenzeloos naïef.

 3. @svalbard
  En dus zit het religieuze dogma o.a. jou in de weg.
  Je WIL niet begrijpend lezen.
  Als wij allemaal zouden redeneren vanuit jouw visie als in “wij woonden daar eerst en dus willen wij weer daar wonen”.Dan is t eind zoek.
  Dan kan de helft van de wereldbevolking op een vliegtuig stappen naar wij zij oorspronkelijk thuis horen en of van oudsher vandaan komen.
  Ridicuul

 4. Sorry Bataaf, je begrijpt er nog steeds weinig van.
  Er bestaat geen Palestijns Volk, en de Filistijnen waren in de oudheid een zeevarend Volk dat afkomstig was van het eiland Kreta.
  Gaan we terug naar het begin van onze jaartelling, dan zijn de Romeinen de bezetters van het land, en de Filistijnen waren er toen al niet meer. De Joden kwamen regelmatig in opstand tegen hun bezetters, en dat leidde tot de belegering en de verwoesting van Jeruzalem in het jaar 70.
  De laatste opstand tegen de Romeinen was onder leiding van Simon Bar Kochba gedurende de jaren 132 tot 135.
  Na het neerslaan van deze opstand besloten de Romeinen om alle Joden uit hun land te deporteren en over het Romeinse Rijk te verspreiden om zo een eind te maken aan het bestaan van het Joodse Volk.
  Om ook hun naam uit de geschiedenis te verwijderen en de verslagen Joden extra te vernederen werd het land hernoemd in Syria Paelastina, dat later verbasterde tot Palestina.
  Toch zijn de Romeinen er niet in geslaagd om alle Joden te deporteren, omdat toch een klein aantal Joden er in slaagden zich aan de deportaties te onttrekken.
  Het zijn deze Joden en hun nakomelingen, die vervolgens ononderbroken in hun land zijn blijven wonen.
  Toen omstreeks 1864 de beroemde Amerikaanse schrijver Mark Twain het land bezocht, beschreef hij het als een dor, kaal en troosteloos land waar vrijwel niemand woonde. Maar hij maakte wel melding van Joodse gemeenschappen verspreid over het land.
  Je kan proberen om linksom of rechtsom je gelijk te willen halen, maar daarin ben je kansloos. God heeft in de Bijbel al aangekondigd dat Hij het Volk van Israël vanuit alle windstreken weer zal doen terugkeren naar hun land, en dat is precies wat er gebeurd is.
  Bij God is er dan ook geen ruimte voor een tweestaten oplossing.
  Je kan het dan vanuit jouw oogpunt niet eens zijn met wat jij historische en religieuze claims noemt, de realiteit is zoals die is, die kan niemand veranderen.

 5. Israël krijgt er binnenkort een probleem bij. Vertaald uit het Engels:
  … Uit een door de NAVO gesponsorde peiling onder 53.000 mensen in 53 landen blijkt dat 44% van de mensen over de hele wereld de Verenigde Staten als een bedreiging voor hun democratie beschouwt. Dit in vergelijking met respectievelijk 38% en 28% voor China en Rusland. Dat betekent dat de VS terrein verliest in de zachte machtsstrijd met Azië.
  Met begrotingstekorten en dreigende hyperinflatie verliest het Westen ook de economische oorlog. In maart boekte de VS het grootste handelstekort in de geschiedenis van $ 74,4 miljard, een stijging ten opzichte van het vorige record van $ 71,1 miljard een maand eerder. Dit is alleen mogelijk voor de VS door steeds meer in de schulden te staan ​​bij China.
  Het BBP van China in koopkrachtpariteit in de echte wereld is $ 27 biljoen, vergeleken met $ 20 biljoen voor de VS. Nu de Chinese economische groei die van de VS ver overtreft, zal deze kloof alleen maar groter worden en niet veranderen tenzij het Westen zijn systeem van economisch management verandert.
  Het enige dat de VS nog heeft is militaire macht, en oorlogsspelletjes laten zien dat ze verliezen in een totale oorlog tegen China.

 6. @svalbard
  Palestijnen de oorspronkelijke bewoners?
  Dat schrijf ik nergens.
  Je leest niet.
  Palestijnen komt van Filistijnen.
  Romeinen veranderden de naam van die toenmalige provincie van Judea tot Palestina.

  Ik schreef dat een historische claim en of een religieuze claim nooit mag en kan (slechts alleen in t geval van Israel) leiden tot het onteigenen etc.
  Lees mijn voorgaande post en de voorbeelden maar s.
  Lijkt er namelijk op dat je post voor je alles gelezen hebt.

 7. Wie hebben belang bij het instandhouden van dit al bijna 75 jaar durende gedoe?
  Een oplossing blijkt er nooit te komen.

 8. Nou Bataaf, je begrijpt het nog steeds niet. Israël staat in zijn recht, behalve de besluiten die tijdens de Conferentie van San Remo zijn genomen is er ook nog God, die het land aan Israël heeft gegeven, dus je kan op je kop gaan staan, maar dit zijn de beslissende feiten.
  Velen denken ten onrechte dat de zich Palestijnen noemende Arabieren de oorspronkelijke bewoners van het land zijn, maar niets is minder waar. Arafat was geen Palestijn, zijn wieg stond in Cairo!
  Vele Arabieren kwamen uit de landen rondom Israël naar het land, omdat de Joden het land van de grond af hadden opgebouwd en de groeiende economie voor toenemende werkgelegenheid zorgde.
  Overigens kan je aan de familienamen van de in Israël wonende Arabieren herleiden van waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen.

 9. @AnnaB. U schreef…U verwart Gods handelen tijdens de verschillende Bedelingen, dat mij doet vermoeden dat u daarvan geen of althans weinig kennis hebt.””

  Kunt u mij in een paar zinnen uitleggen wat daarmee bedoelt wordt? Ik heb werkelijk geen idee.

 10. @Ahmed. Ziet u niet dat uw geloof een nabootsing is van de bijbel?
  Uw zonden kunnen u vergeven worden door Christus. U kunt Israël liefhebben en dat is gezonder dan een leven vol haat. Gun ook Israël dat smalle plekje onder de zon, zoals u ook een leven gegund wordt in dit kleine plekje onder de zon. Niet alle Arabieren zijn tégen Israël!

 11. Israël behoort toe aan God en Hij heeft het aan de Hebreeërs beloofd, de bewoners die er zaten kun je zien als dat ze het land gekraakt hadden. God heeft Israël altijd met overwinningen gezegend en zal dat ook nu doen met de huidige krakers.

 12. Het enige probleem met Israël en de oorlog die reeds meer dan ZESTIG jaar duurt, is Jodenhaat en onverdraagzaamheid van moslims, dat wederzijdse haat opwekt.
  De kern van de hele oorlog is dat moslims vinden dat Joden niet het recht hebben om te leven, dat Joden geen recht hebben op een eigen land.
  Arabieren/moslims vinden dat elk lapje grond waar ooit een moslim verbleef, voor eeuwig en altijd islamitisch is, onvervreemdbaar toebehoort aan de moslim/islam en dat geen ander mens/ongelovige recht heeft op dat stukje aarde – dat staat letterlijk in de koran.
  En dát is het hele probleem tussen moslims en Joden, ongeacht kolonisatie, ongeacht de verdeling door de britten (die, net als andere mogendheden, zich daar niet hadden moeten bemoeien) ongeacht wie ooit palestijn heette, ongeacht wie waar woonde of vanuit arabische buurlanden naar Israël emigreerden om dan achteraf dat land op de oorspronkelijke, Joodse bewoners te claimen door het leugenboekje van hun moordzuchtige pedo-profeet.
  Israël heeft het recht om zich te verdedigen als ze aangevallen worden, Joden hebben ook het recht op een eigen staat en ze hebben zeker ook het ménsenrecht om te leven.
  Daarom dat elk staakt het vuren of vredesonderhandelingen al decennia mislukken: een harde kern fanatieke moslims weigert Joden het mensenrecht om te leven, weigert vreedzaam samen te leven met Joden in hun leefomgeving en dat stukje aarde met elkaar te delen voor de korte tijd van een mensenleven.
  Intriest.
  Door onverdraagzaamheid, haat en de onwil om samen te leven, met en naast elkaar, verzieken ze allemaal hun eigen, korte leven en het leven van hun klein/kinderen die in angst, terreur en oorlog moeten opgroeien.
  Hun leven zou zo mooi en vreedzaam kunnen zijn.
  MensDOM.
  Leef en laat leven.

 13. Een paar opmerkingen : mijn mening is laat Israel nu doorpakken , elke keer als Israel niet doorpakt , ontstaat het probleem opnieuw en wordt zelfs erger dus neem de Gazastrook opnieuw in en verlaat het nooit meer en als dat betekent dat er onschuldige slachtoffers vallen dan is dat heel erg MAAR de schuld van die onschuldige slachtoffers ligt bij de Arabieren en niet bij de Joodse bevolking ( Geen Palestijnen, dat was ook zo’n leugen van Arafat die in de wereld geholpen is )

  Vluchtelingenprobleem , de veroorzaker is NIET Israel, veroorzaker zijn 4 omliggende staten ( Egypte, Syrie, Libanon, Jordanie) en Irak die laf Israel binnenvielen toe het net een staat geworden was .
  Laat ze het dan ook zelf oplossen !! ( Trouwens ,ook Joodse mensen moesten vluchten en die hebben gewoon hun leven opgebouwd en zijn niet zoals de Arabieren ( Geen Palestijnen ) geestelijk aan de Klaagmuur blijven hangen
  Altijd in de slachtofferrol blijven zitten, sorry, wat een slap zootje .

  Alle mensen die er moeite meehebben dat Israel er is moeten niet vergeten dat Israel door de Here God gegeven is aan het Joodse volk en dat de onuitsprekelijke wens v/d Here God is dat het in Joodse handen blijft.
  Men kan daar moeite meehebben maar de Here God heeft het zo vastgesteld en zo blijft het .
  Punt uit !!

 14. @ Frank, 13-5-21, 10.39 u.
  Goed stuk.

  Ook ik heb dat eens beschreven, misschien heb je er nog iets aan:

  Niemand die zich bezig houdt met Israël en de Palestijnse Arabieren, kan de geschiedenis onbelangrijk vinden want juist ten gevolge van dáárvan zijn er de huidige problemen, die de gehele wereld bezig houden en waar u door anderen doelbewust bij betrokken wordt (nieuwsberichten).
  Bijzonder, want zowel uit aardrijkskundig oogpunt als ook uit Volkenkundige kennis is er geen aanleiding om zoveel aandacht aan Israël te besteden. Op een wereldbevolking van ruim 6 miljard zijn er ongeveer 15 miljoen Israëliërs (2,5 Promille). En voorts beslaat het land nog geen procent van het gebied in alleen nog maar het Midden-Oosten. Dus hoeveel van de aardbol?

  Na de vernietiging van Jeroesjalajiem met haar Tempel in het jaar 70, verdreven de Romeinse bezetters van het land Israël, de Joden van hun rechtmatig eigendom: het land Israël. Bovendien gaven de Romeinen Israël een nieuwe naam: Palesti¬na. Dat gebeurde na de Bar Kochba-oorlog (132-135 na Chr.) door de Romeinse keizer Hadrianus, die de naam Judea veranderde in ‘Palestina’ als aanduiding van het door Joden (Judeeërs) bewoonde gebied. Hij deed dat om te benadrukken dat het opstandige Joodse volk het recht op haar thuisland verspeeld had en de naam Judea moest worden uitgewist. De uitdrukking ‘Palestina in de tijd van Jezus’ is dus niet overeenkomstig de waarheid, want toen bestond er nog niet een gebied dat de naam Palestina gekregen had. ‘Palestina’ was onder de Romeinen de aanduiding van het gehele gebied dat tegen het einde van het Tweede Tempeltijdvak (70 na Chr.) door het Joodse Volk “Erets Israel” werd genoemd. De Kruisvaarders namen de Romeinse aanduiding ‘Palestina’ over.
  Nimmer, nimmer is na de verdrijving van de Joden door de Romeinen in het land Israël (“Palestina”) een onafhankelijk Staat van een of ander volk gevestigd. Ook een Staat Palestina heeft nooit bestaan. Het land Israël werd na de verdrijving onder meer bezet door de Perzen, Mamelukken, Kruisvaarders en Turken. (Niemand van de Arabieren vermoordde toen Turken, ondanks dat dit bezetters waren.)
  Overigens, indien in het land Israël wel een Staat van een ander volk gevestigd zou zijn geweest, dan zou dat onrechtmatig zijn, gelijk de “Palestijnen” heden ten dage zeggen dat de Staat Israël onrechtmatig is omdat zij beweren verdreven te zijn.
  Gedurende al die tijden van verdrijving van de Joden, bezetting en inbezitneming van het land Israël, zijn er Joden in Israël blijven wonen, naast mensen van andere oorsprong. Bovendien, door de eeuwen heen bleven Joden zich in Israël vestigen; Israël is dus nimmer ‘Joodsloos’ geweest.
  Alle inwoners werden Palestijnen (denk aan de naam Philistijnen) genoemd, zoals aangegeven naar de op onrechtmatige gronden gegeven naam Palestina, die de Romeinen voor het land hadden uitgekozen.
  In de loop van die eeuwen is er dus nimmer geweest:

  1. Een Palestijns ‘volk’, op een wijze zoals dat heden ten dage wordt voorgesteld als zijnde een zekere en zich van anderen onderscheidende Arabische stam, hetwelk voor zich rechten op het grondgebied zou kunnen opeisen.
  2. Een Palestijnse Staatsinrichting, dus ook niet een Staat Palestina.
  3. Een Palestijnse Wetgevende-, Uitvoerende- en Rechterlijke Macht, dus ook niet een Palestijnse Grondwetgeving.
  4. Een tot samenhorigheid bindende Palestijnse taal, Palestijns Volkslied, Palestijnse geschiedenis, Palestijnse cultuur, Palestijnse munt, en voorheen ook niet een Palestijnse vlag.

  Men zou ook kunnen vragen:

  Wanneer is het palestijnse volk onstaan en door wie
  wat waren de grenzen van het land
  wat was de hoofdstad
  welke grote steden kende het land nog meer
  hoe was de economie opgebouwd
  wat voor regeringsvorm had het
  wie zijn leiders geweest van dit volk, Arafat kan niet want die kwam uit Egypte
  welke andere landen hebben het palestijnse land erkend
  welke taal spraken zij
  welke religie was er
  welke munteenheid hadden ze
  hoe zat hun rechterlijke macht in elkaar

  Denk echter niet dat domme lui die deze waarheid niet kennen, deze waarheid ook maar enigszins willen weten.
  Zij zijn niet tot betere, eerlijker gedachten te brengen zijn; ook niet met kennis over de geschiedenis.
  In hun van jongs aan ingegoten leugens, en daardoor hun vooringenomen haat tegen alles wat met Israël te maken heeft, is hen dat niet bij te brengen.
  Terwijl de koran het land Israël aan de Joden toewijst, heeft het islamitisch haatgif, samen en duidelijk ondersteund door de leugens van het neerlands links-liberale onkruid, hun afgestompte hersenen al zoveel en zover doorsijpelt en aangetast, dat er niets meer tegen te doen is en dat je hen gewoon moet laten gaan.

  Althans, dat is mijn mening, maar een ieder is vrij om hier anders over te denken en hier anders mee om te gaan.

  “Een boosdoener merkt op de ongerechtigde lip, een leugenaar neigt het oor tot de verkeerde tong.”

 15. Israël moet doorgaan totdat die hele Hamas bende uitgeschakeld is, zo niet dan blijft dat geëmmer eeuwig voortduren.

 16. Mensen mogen plannen maar ALLAH is de beste planner! Dit leven is een gevangenis voor de moslims maar wij concentreren ons op het eeuwige leven, het hiernamaals. Palestina, rohingya, Myanmar, India, oeygoeren miljoenen worden onderdrukt, vermoord, afgeslacht en goedgekeurd door de meeste van jullie door de hulp van eenzijdige berichtgeving van…. de MSM. Goed bezig mensen daarom dat wij zeggen ALLAH OE AKBAR (Allah is groot) en ziet alles. Veel succes

 17. @ Ramshoorn schreef:
  13/05/2021 om 6:31 pm

  U verwart Gods handelen tijdens de verschillende Bedelingen, dat mij doet vermoeden dat u daarvan geen of althans weinig kennis hebt.
  Niet dat ik dat u kwalijk neem, want met u 95% of meer % van de christenen hebben daar geen kennis van.
  Als u wel kennis van de bedelingen zou hebben, zou u dat naar mijn mening allemaal niet op die wijzen hebben omschreven.
  Groet van Anna B.

 18. Naar aanleiding van mijn hier onder geplaatst stukje van XANDERNIEUWS 04-12-2009, (zie 13-5-2021, 08.28 u.:
  Wat wij nu weer en voor de zoveelste keer zien, is het gevolg van het beleid van de zachte heelmeesters die stinkende wonden maken.
  Israel wil immers altijd mee met de volkeren en als de volken zijn.
  Dat is al sinds het ontstaan van Israel, dat ze terug wilde naar Egypte.
  Welnu, de politiekcorrecte naar links buigende kliek zowel in politiek als in het leger, hebben hun zin.
  Ze hebben van Gaza en de andere gebieden terroristenkampen laten maken en alles laten voort-rotten.
  Daartegen zijn ze uitdrukkelijk gewaarschuwd, ook al is het door een voor hen onbeduidende Nederlandse burger die hen via de ambassade de waarschuwingen deed toekomen.

  Als ze gedaan hadden zoals Xander in bovenvermeld stukje had omschreven, dan zouden de problemen van nu er niet zijn.

  Ik geef toe: dit is een puur menselijke benadering.
  Maar dit alles zal toch meewerken aan de vervulling van de profetieën in de bijbel.

 19. Dit is nou de vuile spel wat de media speeld .als men zich gaat verdedigen tegen bezetters,moordenaars worden ze weg gezet als terreurgroep.wie is hier al tientallen jaren de terreurgroep? Wees rechtvaardig!

 20. Complimenten voor Xander dat de redactie ook de kritische reacties op deze artikelen gewoon publiceert. Ik heb geen idee wie er in zijn recht staat Israel of de Palestijnen, wellicht moet dit door onafhankelijke arbitrage opgelost worden en niet door geweld. De rechterlijke macht moet daarom altijd kiezen voor de waarheid en niet voor de grote machtshebbers, want dan komt er uiteindelijk een gigantische oorlog als zij haar geloofwaardigheid en onafhankelijkheid verliest. Daarom was het ook zo verschrikkelijk slecht dat de politiek de rechterlijke macht onder druk zette bij het proces tegen Wilders… iets dat de NOS maar graag links laat liggen.

 21. Er zal een wijze vanuit het oosten komen Het zal misschien een vrouw kunnen zijn.

 22. Jerry op 9.22 pm

  Joden zijn geen haar beter dan de rest van de wereldbevolking, toch heeft God dit volk uitverkoren
  Ook al begrijpen wij Gods plannen met Israël en de wereld niet, wie zijn wij om kritiek te leveren ?

 23. Frank schreef: 13/05/2021 om 10:39 pm……Ik heb 5 jaar in Israel gewoond. Ik ben in 2 golfoorlogen geweest. Ik ben dus geen toetsenbord-ridder. En ik heb een bloedhekel aan het stompzinnige Nederland, wat loopt te mekkeren over zaken waar ze geen verstand van hebben.
  even korte metten met alle ‘palestijnen’ lovers:””

  DANK voor deze waardevolle Lecture van u. Mee eens. Mogen Joden en Arabieren/Palestijnen zich grondig bekeren van hun bijgeloof tot de God van Israël zoals beschreven staat in de Profeet
  Sefanja 1 t/m 3.

  Samen met mijn vrouw maakte ik 4 reizen naar Jeruzalem de stad van de grote Koning.
  Psalm 48, 132 en 135. We leerden daar dat Abraham uit Irak kwam, gehuwd met Sara en later ook huwde met Hagar uit Egypte die Ismaël baarde. Dus Israël is van ouds gelinkt aan de Arabische volken ook via Hagar.

  Israel heeft 12 stamvaders [Openbaring 7] maar de Arabieren via Ismaël tellen ook 12 Stamvaders. Lees maar mee: 25:12-18 De zonen van Ismaël…

  Genesis 25:12 Dit nu zijn de nakomelingen van Ismaël, de zoon van Abraham, die Hagar, de Egyptische, de slavin van Sara, Abraham gebaard had.

  13 Dit zijn dan de namen der zonen van Ismaël, genoemd naar hun afstamming: de eerstgeborene van Ismaël Nebajot, voorts Kedar, Adbeël, Mibsam,14 Misma, Duma, Massa,
  15 Hadar, Tema, Jetur, Nafis en Kedema.

  16 Dit zijn dan de zonen van Ismaël, en dit zijn hun namen, naar hun dorpen en hun tentenkampen, TWAALF VORSTEN naar hun volksstammen. –

  17 En dit waren de jaren van Ismaëls leven: honderd zevenendertig jaar. Toen gaf hij de geest en stierf, en werd vergaderd tot zijn voorgeslacht. – 18 En zij woonden van Chawila tot Sur, dat ten oosten van Egypte ligt, in de richting van Assur. Zij hebben zich tegenover al hun
  broeders gevestigd.

  Volgens de profeet Jesaja hfst.19 zal er een grote verzoening plaatsvinden tussen de nazaten van Abraham en de nazaten van Ismaël…

  Jesaja 19:22 Zo zal de HERE Egypte geducht slaan en genezen, en zij zullen zich tot JHWH de HERE bekeren, en Hij zal Zich door hen laten verbidden en hen genezen.

  23 Te dien dage zal er een heerbaan wezen van Egypte naar Assur, en Assur zal in Egypte komen en Egypte in Assur, en Egypte zal met Assur JHWH de HERE dienen.

  24 Te dien dage zal Israël de derde zijn naast Egypte en Assur, een zegen in het midden der aarde, 25 omdat de HERE der heerscharen het gezegend heeft met de woorden:
  Gezegend zij mijn volk Egypte en het werk mijner handen, Assur, en MIJN ERFDEEL Israël.

  We zien Joden ook uit vele Arabische landen eendrachtig bijeen op de eerste Pinksterdag te Jeruzalem.

  Handelingen 2:8 En hoe horen wij hen dan een ieder in onze eigen taal, waarin wij geboren zijn? 9 Parten, Meden, Elamieten, inwoners van Mesopotamië, Judea en Kapadocië, Pontus en Asia,10 Frygië en Pamfylië, Egypte en de streken van Libië bij Cyrene, en hier verblijvende Romeinen, zowel Joden als Jodengenoten, 11 Kretenzen en Arabieren, wij horen hen in onze eigen taal van de grote daden Gods spreken.

  12 En zij waren allen buiten zichzelf en geheel met de zaak verlegen, en zij zeiden de een tot de ander: Wat wil dit toch zeggen?”” U kent nu het antwoord. Het beste zal nog komen, het Duizendjarig Vrederijk vanuit Jeruzalem met de Joodse Masjiach Jeshua. Openbaring 19 en 20.

  Shalom Ramshoorn.

 24. Svalbard 11.27 pm en Cor 11.13 pm

  De situatie en toekomst van deze wereld zeer goed uitgelegd !!!

 25. Ik denk dat een dna test van zeg maar 100 of meer palestijnen uit de gaza en westbank kan aantonen dat zij die palestijnen eigenlijk gewoon arabs zijn van verschillenden arab landen …en zelfs in de koran staat er dat het land aan de joden behoort!Men heeft toen geld gekregen om een palestijns museum te bouwen,het is klaar maar tot nu toe staat er niks in omdat zij geen geschiedenis hebben,

 26. Zeer of-topic maar laatste nieuws uit Amerika : Zij die die zich hebben laten injecteren hoeven geen anderhalve meter afstand meer te houden en geen muilkorf meer te dragen .
  Juist de geïnjecteerden zijn wandelende besmettingsbommen .
  Alles komt goed ; neem je prikje en je hoeft niet meer aan de riem .

 27. @svalbard
  De term joden moeten we om te beginnen opzij zetten als wij spreken over Het oude koninkrijk en geschiedenis.Hebreeers of Israeliten/volk Israels.
  De term “jood” komt slechts van 1 stam Juda.En er zijn 12 stammen.(sommigen claimen 13)
  In de geschiedenis van die 12 stammen zijn na de splitsing van het eerste koninkrijk 10 noordelijke stammen in gevangenschap genomen door de Assyriers.
  Algemeen aangenomen is dat deze na hun vrijlating nooit zij teruggekeerd naar hun noord Israel ( om voor t gemak maar zo te noemen)
  De stammen in t zuiden Levi en Juda bleven uit de klauwen van de Assyriers maar niet van de Babyloniers die vervolgens hen in ballingschap namen.Hiervan wordt aangenomen dat er een redelijk deel is teruggekeerd.
  In de 7e eeuw na de (oost) Romeinen namen de Arabieren het daar over.
  Los van alle juridische verhalen en claims is dit de geschiedenis van die streek.Geschiedenis van migratie en immigratie.Van conflicten en natuurrampen.Als men zou relativeren als de zionisten doen aangaande die streek (Israël )kunnen bijvoorbeeld de Grieken ook wel beginnen met Turkije.Daar woonden zij ook veel eerder dan de Turken.Mogen de Friezen dan ook Holland en andere grote delen van Nederland terug claimen omdat het van ze afgenomen is?
  Snap je…
  Dus hoe alles ook in elkaar getimmerd zit juridisch.Doet niet ter zake.Een historische claim is niet genoeg.
  Ook een religieuze claim niet als dat zou resulteren in wat er aldaar allemaal gaande is.

  Ondertussen gaat alles in het ongeziene, in het verborgene met een sneltreinvaart richting “hun” nieuwe wereld waarin Jeruzalem de hoofdrol speelt.

  De wereld is als een toneel.
  Daarom als je wil weten wat er speelt moet je achter de coulissen kijken.

 28. Ludwig deelt een link van leugenkrant HLN, de Belgische tak van CNN, wat de ‘palestijnen’ steunt, en aan eenzijdige berichtgeving doet om de publieke opinie in het voordeel van de ‘palestijnen’ te beïnvloeden.

  Bekijk die zielige propaganda-krant maar eens.

 29. @Bataaf,

  Het spijt me te moeten vaststellen dat je weinig afweet van de situatie rond Israël.
  Een mens zou je kunnen vergelijken met een computer, want wat je erin stopt bepaalt wat eruit komt.
  Ik heb je uitgelegd dat de besluiten die zijn genomen tijdens de Conferentie van San Remo juridisch bindend en ook nog eens onherroepelijk zijn. Daarom is er ook geen enkeltje juridische grond voor een aparte Palestijnse staat.
  Iedereen die het heeft over een zogenaamde twee-staten oplossing weet niet waar hij of zij over praat.
  Maar waarom werd dit land bestemd voor een destijds nog toekomstige Joodse Staat?
  Dat is gebaseerd op de geschiedenis en anciënniteit!
  Aangezien de Joden de autochtone bevolking zijn en er al duizenden jaren ononderbroken hebben gewoond, is dat dus gewoon hun land, en daar gaat niemand iets aan kunnen veranderen.
  Ik raad je aan om de profetieën die in de Bijbel zijn opgetekend in het Oude Testament eens te lezen. In Ezechiël staat in de hoofdstukken 36 t/m 39 nauwkeurig beschreven hoe Israël in de destijds verre toekomst opnieuw zou terugkeren van het land van hun voorvaderen. God laat ons weten wat zijn plannen voor de toekomst zijn. Als je bovengenoemd Bijbelgedeelte aandachtig leest zie je er zelfs de holocaust beschreven.
  Het is God’s plan, dat Israël hersteld is als onafhankelijke staat.
  Vraag je je wel eens af hoe Israël die Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 en 1949 heeft kunnen overleven en zelfs kunnen winnen?
  De inval van de enorme overmacht van de Verenigde Arabische legers van Egypte, Jordanië, Syrië, Libanon en het zelfs niet aan Israël grenzende Irak was zó krachtig dat de beroemde veldmaarschalk Montgommery ervan overtuigd was dat binnen minder dan drie weken Israël niet meer zou bestaan.
  In 1967 streed Israël opnieuw tegen een zeer grote militaire overmacht, maar het versloeg de Arabieren smadelijk.
  Wat God bepaalt zal gebeuren, en niemand zal Israël kunnen vernietigen!
  Dat lees je in Ezechiël 38 en 39, wanneer een machtige coalitie van o.a. Iran, Turkije en Rusland vanuit het Noorden Israël zullen binnenvallen!
  Kijk naar de situatie in Syrië, de spelers zijn al ten tonele, want zowel Iran, Rusland en Turkije zijn er al aanwezig.
  Het zal een zeer hevige oorlog worden, Israël zal militair niet opgewassen zijn tegen deze invasie. Maar dan zal God zelf rechtstreeks ingrijpen, hetgeen de ondergang van deze vijanden tot gevolg zal hebben.

 30. Israel is nu al in het drieënzeventigste jaar als staat ingesteld. Als je de Hebreeuwse telling hier over laat gaan met betrekking op hoelang duurt een generatie….dan blijft er nog hooguit 7 jaren over.

  Nu de agenda 20/30 hieraan te koppelen en daarover heen weer Gods agenda uitrolt dan kom je toch aardig tot de conclusie dat er bijzonder veel aan de hand is.

  Nu kunnen wij hier geschiedenisboeken voor openslaan en de wetenschap er op los laten timmeren van wat een e.v.t prognose zou kunnen zijn in de toekomst., “blijft speculeren” en ik denk persoonlijk dat de misleiding van het afgelopen jaar de mens op een dwaalspoor heeft gebracht.
  De covid heeft een angst opgewekt en ruim de helft van alle Nederlanders laat zich inspuiten met mrna om te kunnen reizen.

  Israel een volgzaam volk, niet in God of Jezus als Messias op dit ogenblik maar aan hun Parlement en die spuiten het liefst alle Joden of Israëliërs in met dit giftig goedje.

  We lezen in het Bijbelboek Koningen al over de vele aangestelde en gezalfden Koningen dat zij zich niet hielden aan wat “Recht was in de ogen des Heren” . Kijk je nu naar Israel dan kom je tot de conclusie dat zij niet wandelen in wat “recht is in de ogen des Heren”

  Daarmee kom je gelijk op agenda 20/30 uit en wederom in Gods Kalender.

  U kent allemaal het meest gelezen boek ter wereld en de oude geschiedenis beschreven in Hebreeuws/Grieks en Latijns zelfs de toekomst word hierin geopenbaard.

  Kom ik weer even terug met een zeventig of met moeite halende tachtig jarige generatie!

  Hoelang heeft de wereld dan nog?
  Hebben wij op dit ogenblik nog een gerecht in Europa die achter onze mensenrechten staat?
  Hoever gaat dit door met betrekking op uw welzijn “kopen of kunnen verkopen”?
  Wat kan er gebeuren met infecteerde nieuwe mutanten en gevaccineerden..?
  Hoeveel mensen sterven er niet in het boek openbaringen met name in de laatste grote verdrukking?
  Zal Damascus binnenkort een onbewoonbare stad worden, zoals beschreven staat., want deze stad met zijn rijke geschiedenis zal vernietigt worden en dat is tot op de dag van vandaag nog niet gebeurd!
  Dan ook nog van hoeveel Israëliërs blijven er over tot nadering “Jezus wederkomst”?

  God heeft een verbond met Israel, maar net als in het Bijbelboek Koningen doet het Israëlische parlement wat “kwaad is in de ogen des Heren”!!!

  Dan rolt God zijn kalender uit en de tijd dringt !

  God Bless

 31. Ik heb 5 jaar in Israel gewoond. Ik ben in 2 golfoorlogen geweest. Ik ben dus geen toetsenbord-ridder. En ik heb een bloedhekel aan het stompzinnige Nederland, wat loopt te mekkeren over zaken waar ze geen verstand van hebben.
  even korte metten met alle ‘palestijnen’ lovers:

  Wie waren de Palestijnen?
  Wanneer was het land Palestina gesticht?
  Wat was de hoofdstad van Palestia?
  Wat waren de belangrijkste steden in Palestina?
  Wat was de hoofd religie van Palestina?
  Noem tenminste een palestijnse leider/koning voor Arafat.
  Wat was de gangbare taal van het land Palestina?
  Hoe heette de palestijnse munteenheid?
  Waar waren de palestijnen in 1869, toen Mark Twain het land bezocht?
  moet u toch eens gaan googlen. U komt niets tegen. Geen feiten tenminste.
  Helemaal niets van voor 1964.
  Het land Judea en Samaria staat vol met historische joodse bouwwerken,
  graftombes van aartsvaders, boekrollen in het hebreeuws…
  Waar zijn de historische palestijnse geschriften?
  Waar zijn de historische palestijnse gebouwen, of graftomben
  van beroemde historische palestijnse leiders?

 32. Ja verschillende antwoorden noteren de afkomst van de Joden. Inderdaat men moet lezen Sholomo Sand.
  Er zijn drie soorten Joden 1) de Askanasen 2) de Sefaraden 3) de Falachas uit Ethiopie en enige isolaats.
  De eersten zijn de Kahzars een bevolkering turk-mongools die een imperium festigt et bekeerd tot het jodendom in de Ukraïne en om geving in 800 AC en verdijnt in 1000 AC. Dit volk zaaid zich uit in heel oost europa en verder zoals een cancer metastase. Inteelt en vermenging met locale bevolking maakt een specifike groep sommigen zeggen een ras wat nergens op slaat.
  2) de Sefaraden zijn een bevoking van Berberen ook tot het jodendom bekeerd .
  3) de falachas zijn Kuchisten negroïde uit Ethiopie eveneens bekeerd tot het joodse religie.
  Geen van de drie genoemden zijn semiets!
  Hoe is het mogelijk dat deze mensen Palastina als vaderland kunnen opeisen?
  Mijn schoon vader is in 1924 naar palestina geemigreerd 11 jaar met vader en moeder. Ja we zijn in de URSS maar vader en moeder zijn ingenieur et doctor et zelfs oud legionair van de eerste WW want student in Frankrijk dus geen probleem naar Frankrijk terug te keren maar zijn hyper Sioniste.De Chistenen hebben 1000 keer meer recht om palastina te rebezetten maar de enige semiten en oud joden die christen en vervolgens muslemans geworden zijn de huidige Palestinen.
  Heden ten dagen zijn alle huizen in Israël met atoom bunkers gebauwd . Men zegt atoom brengt de mens tot bezinning. Religie gaat tot zelfdestructie

 33. Ik ken deze website sinds 2008 toen het nog punt xandernieuws was en weetje dit is de allereerste reactie van mij sinds dien. Want al deze topics van wereld elites waar een grote kern van waarheid zit, over de vaccinaties, over geopolitieke spelletjes. maar wanneer het gaat over de zionistische staat Isreal, kijkt Xander weg. Er is een bijbelse het volk van Israel en de gecreeerd vals Israel van 1948. kijk hoe het land is opgericht en door wie.. Zie de waarheid en wat Israel (xionisten zoals Soros, Rothchilds) en deze elities willen. Waarheid is hard maar het wordt echt tijd dat christenen gaan inzien dat niet alles is zoals t is. Het kwaad vermomd zich als het goede. Waarom stond Israel vooraan met vaccinaties en coronapaspoort? Heel tegenstrijdig hoe Xandernieuws altijd heeft bericht. Wake up!

 34. Eens was Israël het Heilige en Beloofde land …Méér dan 2.000 jaar geleden …;)

 35. Beste Hans,

  inderdaad, dankzij globalist Angela konden 5 miljoen moslims sinds 2015 in Europa verblijven met financiële steun van een andere globalist, de Hongaarse Jood, Soros …

  Hoe zal Europa er in 2030 uitzien ??? Een Kalifaat ?!

  Ontwaak, nep-Chrstenen !!!

 36. Inderdaad had Israel nooit de Gaza moeten weggeven.

  President Sharon is nooit uit coma gekomen (hij was verantwoordelijk).

 37. XANDERNIEUWS 04-12-2009, LETTERLIJK zonder enige wijziging gecopieerd:

  Israël-Palestijnen: De oplossing waar niemand aan wil denken
  ‘Arabisch anti-Zionistisch oud-parlementslid: Palestijnen hebben nooit bestaan’

  Een Amerikaanse geschiedkundige met als specialisme het Midden Oosten schrijft in de Jerusalem Post dat er voor het Israëlisch-Palestijnse conflict een oplossing bestaat waar niemand aan wil denken, maar die tegen de Tamil Tijgers terreurgroep op Sri Lanka zeer succesvol is gebleken: een massale invasie van de door terroristen overheerste Palestijnse gebieden, en vervolgens gericht schieten op alles wat verzet biedt.

  ‘Israël was ooit de leider van de wereld op het gebied van het bestrijden van terrorisme,’ begint geschiedkundige Lawrence Hart zijn betoog. ‘Militaire academies maakten studie van de bevrijdingsaanval op Entebbe in 1976. De mensen hadden bewondering voor het bestormen van een kindertehuis in Kibbutz Misgav Am in 1980, waarbij alle vijf de terroristen werden gedood voordat ze nog meer kinderen konden afslachten. Israëlische commando’s voerden een gedurfde nachtelijke actie uit tegen een specifieke terrorist in Libanon, waarbij ze hem uitschakelden en weer terugkeerden naar hun basis zonder ook maar één man te verliezen.’

  ‘Israël verklaarde dat met terroristen nooit onderhandeld kan worden, wetend dat dergelijke onderhandelingen hen op een hellend vlak zouden doen belanden, om uiteindelijk het onderspit te moeten delven.’

  ‘Maar Israël, geïnfecteerd door dezelfde politieke correctheid waar de rest van de Westerse wereld in ten onder gaat, is de laatste jaren steeds verder verzwakt. Het land lijkt het niet meer op te kunnen brengen om op de juiste manier met terreur om te gaan. Denk maar aan de mislukte Tweede Libanonoorlog in 2006 en het missen van de mogelijkheid om tijdens de Gaza-operatie in januari 2009 de koppen van de aldaar levende slangen af te hakken. Israël lijkt daarom gedoemd om met terreur te moeten leven, totdat het land er door vernietigd wordt, óf dat het vanzelf een keer ophoudt – over 100 jaar of zo.’

  ‘Maar let eens op Sri Lanka. Ik denkt dat zij de oplossing hebben, en ik vind dat Israël hier naar zou moeten kijken.’

  ‘Sri Lanka is lange tijd net zoals Israël geweest. Het had een hardnekkig terroristisch probleem met de Tamil minderheid. Bijna 30 jaar lang hielden georganiseerde terreurbendes het land in een wurgende greep, zodat Sri Lanka zich niet verder kon ontwikkelen. Volgens de Sri Lankaanse minister van Investeringspromotie had het land zonder die oorlog ‘een tweede Singapore kunnen zijn.’ Net zoals in Israël was terrorisme er de oorzaak van dat de ontwikkeling van het land stopte – een ontwikkeling, die zowel Sri Lanka als de rest van de wereld voordeel zou hebben opgeleverd.’

  ‘De Tamil Tijgers -soms aangeduid met hun volledige naam ‘de Bevrijdings Tijgers van Tamil Eelam’ (LTTE)- leken op de huidige terreurgroepen in het Midden Oosten. Eigenlijk is het andersom: de terroristen in het Midden Oosten lijken op de Tamil Tijgers, aangezien deze laatste groep veel van de tactieken introduceerde die nu gebruikt worden door de vijanden van Israël. Zij vonden de bommenriem uit, maakten er een taktisch wapen van, en perfectioneerden het plegen van zelfmoordaanslagen. Ze waren tevens de eersten die hierbij vrouwen en kinderen gebruikten. Ook zijn ze ervan beschuldigd hun eigen onschuldige burgers te gebruiken als levende schilden. Het is tuig, dat betrokken zou zijn geweest bij de moord op de uit India afkomstige Rajiv Gandhi in 1991. Zoals we weten hebben de Palestijnen deze tactieken met een verwoestende beestachtigheid overgenomen.’

  ‘De inwoners van Sri Lanka hadden sinds 1983 min of meer leren leven met deze verschrikkingen. Toen kwam 9/11 en onstond er onder leiding van president George Bush een hernieuwde stuwkracht, waardoor de Sri Lankanen een nieuw perspectief kregen. Er werd een andere regering gekozen die beloofde de Tamil Tijgers definitief te stoppen. Het land zette vervolgens een grootscheepse militaire aanval in. Het leger, veel sterker dan de Tamil Tijgers, drong de door de Tamils bezette gebieden binnen en begon dorp voor dorp -soms straat voor straat- te heroveren,waarbij iedereen die zich verzette werd gedood.’

  ‘Jehan Perera, lid van de Sri Lankaanse Vredes Raad, verklaarde: ‘Deze regering vindt dat feitelijk iedere prijs betaald moet worden om het land te bevrijden van terrorisme.”

  ‘De prijs was inderdaad hoog. Veel onschuldige mensen kwamen om. De Sri Lankaanse regering heeft intense spijt dat er onschuldige burgers zijn omgekomen, maar de meeste overheidsofficials geloven dat ze een bewuste keuze hebben gemaakt om die prijs te betalen, omdat de alternatieve status quo niet langer acceptabel was.’

  ‘Het was bloedig en smerig, en ze kregen er veel kritiek op. De VN schat dat er gedurende de laatste maanden van de oorlog minstens 7000 Tamil-burgers zijn gedood en 13.000 gewond raakten. Maar tegelijkertijd werd wel de bron van het terrorisme weggevaagd en werd er niet gestopt, totdat de totale overwinning was behaald. Heden ten dage kunnen de Sri Lankanen weer rustig over straat lopen, winkelen en zaken doen, zonder de angst om op zó’n gruwelijke wijze vermoord te worden dat zelfs hun geliefden hen niet zouden kunnen identificeren. Er is een nieuwe dag aangebroken in Sri Lanka.’

  ‘Israël kan hier een goede les uit leren. De dreiging die de Joodse Staat ondervindt van de Westelijke Jordaanoever, Gaza en Libanon verschilt niet van de dreiging die voortkwam uit het noorden van Sri Lanka en de zuidelijke kustlijn, die de Tamils bezet hielden totdat het Sri Lankaanse leger begon met de eliminatieoorlog.’

  ‘Het is tijd om toe te geven dat er mogelijk geen oplossing is voor het Palestijnse probleem, maar er IS een manier om het te beëindigen. De volgende keer dat Israël door terreur gedwongen wordt om militaire actie te ondernemen, moet deze optie overwogen worden. Israël moet zich realiseren dat er geen vrede mogelijk is met een onverzoenlijke vijand die weigert te goeder trouw te handelen. Het Palestijnse rejectionisme (voortdurend afwijzen van alles wat tot vrede kan leiden) en de existentiële dreiging van het door Iran gesteunde Hezbollah zullen nooit gesust worden. Zij zullen niet stoppen voordat Israël is vernietigd. Zodra de Israëlische bevolking dit realiseert, is er maar één manier om dit te veranderen. Israël moet het Sri Lankaanse initiatief overnemen en één voor één de Palestijnse gebieden binnenvallen en al het gewapende verzet in een hoek drijven, omsingelen en afmaken.’

  ‘Iedere keer blijven toegeven om vrede met de Palestijnen te sluiten is zinloos gebleken. Het is tijd een keuze te maken die zal leiden tot een beter leven voor iedereen. Na meer dan 60 jaar terreur is het genoeg geweest. Als deze vijand totaal vernietigd is zal er een nieuwe dynamiek ontstaan. Zonder dat het moslimtuig hun eigen bevolking onder de duim houdt zal niets onderhandelingen over èchte vrede nog in de weg staan. Zo zou er een Palestijnse, Libanese, Syrische en misschien zelfs wel Iraanse vredespartner kunnen zijn, waardoor het met haat en bloedvergieten gevulde kruidvat van het Midden Oosten verandert in een welvarende gemeenschap van landen die met elkaar samenwerken, om het dagelijkse leven van hun burgers te verbeteren.’ (1)

  Oud Arabisch parlementslid: ‘Palestijns volk heeft nooit bestaan’
  Onlangs verscheen er een video op het internet waarin Azmi Bishara, een voormalig Arabisch lid van het Israëlische parlement (Knesset) dat in 2007 vanwege anti-Zionistische spionage-activiteiten het land moest ontvluchten, voor de camera’s toegeeft dat er helemaal geen ‘Palestijnen’ bestaan, maar dat ‘Palestina’ een verzinsel is van het Westen.

  De opname dateert van één jaar voordat Bishara in 1996 lid werd van de Knesset, als hoofd van de Arabische Balad partij. Zijn eigen woorden: ‘Ik denk dat er helemaal geen Palestijns volk bestaat. Ik denk dat er wel een Arabisch volk bestaat. Dat heb ik altijd al gevonden en ik heb mijn mening nooit veranderd. Er bestaat geen Palestijns volk, dat is een koloniaal (Westers) verzinsel. Wanneer waren er ooit ‘Palestijnen’? Waar kwamen ze vandaan? Er zijn wél Arabieren. Ik ben nooit een Palestijnse nationalist geworden, ondanks mijn verwoede strijd tegen de bezetting. Ik denk dat Palestina tot het einde van de 19e eeuw het zuiden van Groot-Syrië was.’

  Yehuda Katz, leider van de Zionist Freedom Alliance (ZFA) in het hoofdzakelijk anti-Israëlische noorden van Californië, heeft de video gepubliceerd en drong er daarbij op aan dat mensen, voordat ze een sterk standpunt innemen, eerst eens goed de geschiedenis van het Midden Oosten moeten bestuderen. ‘De geschiedenis begon niet in 1967,’ aldus Katz. ‘Wij, de moderne Hebreeën, hebben een bijna 4000 jaar oude historie en hebben meer dan 3300 jaar ononderbroken in ons thuisland gewoond. De ‘Palestijnen’ werden in 1960 verzonnen door Yasser Arafat en de Roemeense dictator Nicolae Ceausecscu, in een poging om onze geschiedenis uit te wissen en ons land te stelen. Deze feiten kunnen niet langer genegeerd worden. ‘Palestina’ was oorspronkelijk een buitenlands koloniaal concept, uitgevonden door de Romeinen die het Joodse volk afslachtten, verbanden en in slavernij voerden. ‘Palestina’ is daarom geen authentieke Arabische identiteit.’

  Xander

  Bronnen:

  (1) Jerusalem Post
  (2) Arutz 7

 38. Ze zouden al de pallestijnen naar het Pallestijnse deel van trans jordanie moeten sturen, naar Jordanie. Waar de islam is, krijgt men geweld, haat, moord en ga zo maar door. Zou mooi zijn als die religie stopt met bestaan

 39. De haat van vele volken jegens Israël is gebaseerd op het feit dat ze heel goed weten wat God aan Abraham beloofd heeft, en dat onder de leiding van Satan deze misleide volken hun haat en geweld jegens het volk proberen bot te vieren, in de hoop die staat van de kaart te vegen. Zodoende hoopt Satan te verhinderen dat God Zijn beloften aan Abraham gedaan zal vervullen. En zo zien rel na rel en oorlog ontstaan met helaas vele slachtoffers te betreuren.
  Er zal dus strijd rond Jeruzalem zijn tot het einde toe, van zowel de omliggende volken als van de verafgelegen volken zoals Rusland, Turkije en Iran. Het volk zelf is ook nog in grote meerderheid blind voor het feit dat hun Messias al gekomen is, de Zoon van God, die de prijs voor hun zonden al lang heeft betaald. Maar alleen door de oordelen zal een overblijfsel zich bekeren. Op dit ogenblik menen de leiders van Israël zich tegen het geweld te kunnen verweren door een verbond met de wereld, onder leiding van de synagoge van Satan, en let
  nu op wat de Schrift zegt, dat zijn zij die zeggen dat ze joden zijn, maar liegen want dat zijn ze
  niet. Zie de Vrijmetselaarsreligie. Openb. 2:9/3:9
  Het verbond dat Israël zal sluiten om veiligheid en vrede wordt door God in Jesaja 28 een verbond met de dood en een verdrag met de hel genoemd. God zal ook die hoogmoed met de grond gelijk maken. Zach.12-14. We zijn de laatste zeven jaren van Dan. 9 dicht genaderd.

 40. Ten eerste bestaat er helemaal geen Palestijns volk. Dat is een verzinsel, gecreeerd door het overerfelijk maken van de status van vluchteling wat gewoon absoluut onzinnig is.
  Ten tweede blijft dat zogenaamde palestijnse volk kiezen voor de ene extremistische regering na de andere, de een nog erger dan de ander.
  Als dat palestijnse volk half zo veel energie zou steken in het opbouwen van hun land als in het eindeloos ageren tegen Israel dan zou het binnen 10 jaar een bloeiende staat zijn.
  Wie de moeite eens zou nemen om naar kinderprogramma’s te kijken die op tv zijn in het palestijnse gebied (en de omringende islamitische landen) weet dat de bevolking daar van peuterleeftijd aan wordt gehersenspoeld met jodenhaat. En als ik dat zeg betekent dat wat, ik ben zelf niet zo’n fan van het joodse volk.
  Dan vervolgens even kijken naar de werkelijke situatie. Als de palestijnen de wapens neer zouden leggen en proberen vreedzaam samen te leven, dan is de week erna de vrede getekend. Als Israel de wapens neer zou leggen en dat zou proberen dan is de week daarna de staat Israel verdwenen en worden de laatste overlevende joden opgejaagd en uit hun schuilplaatsen getrokken.
  Islam kent geen ‘vrijheid van godsdienst’, islam kent geen ‘vreedzame co-existentie met andere geloven’. Waar islam komt daar verdwijnen alle andere geloven in een rap tempo. Iedereen die dat nu nog niet snapt heeft een plaat voor de kop en wil het niet zien.

 41. Ik heb ook plaatsingsproblemen.
  @ Xander: Als je een ander perspectief niet wilt plaatsen wat heeft deze site dan voor zin ?

  De laatste post die we van u hebben is op 13 mei 2021 om 14:34. Mod.

 42. Om de positie van Joden en Israël toen en nu te kunnen begrijpen is er maar één betrouwbare bron te melden, die bron is de Bijbel die de afgelopen jaren in ongeveer 3000 taalgroepen verscheen. Ik lees er dagelijks in.

  Wat velen niet weten: Door hongersnood gedreven zochten de nazaten van Abraham-Isaak en Jacob 70 in getal hun heil in Egypte. Zie het boek Genesis en Exodus. Daar verbleven ze maar liefst 400 jaar en groeiden daar uit tot een volk van ruim 3 miljoen Joden, ze werden als slaven behandeld door Farao en zijn Opzichters.

  Joden kunnen hartstochtelijk bidden, ze schreeuwden het uit tot hun God JHWH. Hij hoorde en zond Mozes en Aaron zijn broer naar Farao. Zij eisten de vrijheid voor hun volk en betaling van achterstallig loon. Er waren Tien plagen voor nodig voordat Farao overstag ging.

  Na de Pascha-viering vertrokken Mozes en Aaron met heel het volk richting het Beloofde Land van hun voorouders. Genesis 12 en 15. JHWH ging met hun mee en leidde Zijn Volk overdag door een Wolkkolom en ’s nachts als het koud werd door de Vuurkolom.

  Farao kreeg spijt dat hij dat enorme slavenvolk kwijt was en achtervolgde hen met zijn leger. Om een lang verhaal kort te maken, Farao en zijn leger stierven een roemloze dood en verdronken in de Rode Zee die Mozes gespleten had.

  Het Boek Exodus, Jozua en Richteren [Simson] vertelt in detail hoe de Israëlieten heel het Land veroverden op hun vijanden.

  Israël werd weer een volk in 1948 toen David Ben Goerion de Onafhankelijke Staat Israël uitriep en Jeruzalem in 1967 weer de ongedeelde Hoofdstad van Israël werd.

  Om dat in 2021 te kunnen bestendigen dient Netanjahu onverwijld samen met alle leden van de Knesset een dag van vasten en gebed uit te roepen en Psalm 81 en Joël 1 t/m 3 te citeren voor Radio en TV…dan zal JHWH hen opnieuw horen en Israël van al zijn vijanden verlossen.

  Wat belooft JHWH zijn Volk Israël dan in Psalm 81?

  Psalm 81:14 Och, dat mijn volk naar Mij luisterde, dat Israël in Mijn Wegen wandelde!
  15 Welhaast zou Ik hun vijanden vernederen, en mijn hand tegen hun tegenstanders keren.

  16 Zij die de HERE haten, zouden Hem veinzend hulde brengen, en hun straftijd zou voor altoos duren. 17 Hij zou hen gespijzigd hebben met het vette der tarwe, ja, Ik zou u verzadigd hebben met honig uit de Rots. [Jeshua Psalm 118]

  Israël wordt volgens die heden verguisde Bijbel tot HOOFD der volken met de Joodse Masjiach Jeshua, volgens Jesaja 60 en Jeremia 31:7 en Openbaring 19.

  Shalom. Ramshoorn.

 43. @Theo,

  In 2004 was ik in Israël op uitnodiging. We zouden een bruiloft bijwonen.
  Er was toen sprake van het voornemen om de Gazastrook te ontruimen en aan de Palestijnen te geven, als gebaar van goede wil.
  Ik heb mijn Israëlische vrienden gezegd dat zoiets niet zo’n goed plan was, want het gevolg zou zijn, dat er steeds meer raketten op de bevolking van Israël zouden worden afgevuurd. Helaas bleek ik gelijk te hebben, ze hadden de Gazastrook nooit moeten weggeven!

 44. Ja, wat is de waarheid?

  Tot 1948 was het verborgen, maar onderling wel bekend, dat de oorspronkelijke bewoners van Palestina — dus niet de Europese (Joden) immigranten en ook niet de Arabische (moslims) immigranten — voor 90% Joods bloed hebben. De bewijzen liegen er niet om maar wordt zoals zovelen waarheden uit de westerse media/scholing gehouden zoals zoveel wetenschappen waar belangen aan kleven…

  Arabische dorpen, waar Joodse Arabieren wonen, zijn te vinden in verschillende delen van Judea en Samaria. Onder hen zijn Kfar Anza in Samaria, Samoa in het zuiden van Judea, dorpen in de Tel Arad-regio enz. Rav Stein van het nieuwe Sanhedrin zegt: “We weten dat ongeveer 200 jaar geleden het Galilese dorp Sakhnin een Joodse stad was met een actieve synagoge. De Turken dwongen de inwoners zich tot de islam te bekeren, maar de mensen daar weten van hun joodse afkomst. ‘
  Ook de Savarka-clan, deze omvat 4 duizend bedoeïenen, verspreid over de Sinaï en de Negev zijn allemaal Joden, zoals een van de hoofden van de clan in puur Hebreeuws zegt. Voor het spreken bedekte hij wel zijn gezicht, omdat het gevaarlijk is om zulke dingen openlijk te zeggen: “Ze hadden geen keus, het was eeuwen geleden … Ik herinner me dat mijn moeder en grootmoeder kaarsen aanstaken voor Sjabbat, en ze hadden een speciale mikvah …”
  Ook andere bedoeïenen, bijv. de Misinai’s-clan ten oosten van Hebron herinneren zich dat hun voorouders een speciaal stuk deeg verbrandden (dat doet denken aan de bijbelse instructie om een klein stukje deeg te scheiden bij het bakken van brood), kaarsen brandden op graven, en ook kleren scheurden en een zevendaagse shiva zaten voor de doden (en niet drie dagen zoals moslims het beoefenen).
  Zelfs tot op de dag van vandaag doen ze besnijdenis zeven dagen na de geboorte van een jongen (in tegenstelling tot moslims die het doen op 13-jarige leeftijd).
  Veel Arabische huizen hebben een mezoeza-uitsparing in het deurkozijn en in sommige gevallen is er zelfs een kleine boekrol verborgen. In een ander dorp, direct grenzend aan Hebron vanuit het zuiden, woont een afstammeling van Spaanse joden, Mohammed Amsalem. Hij vertelt dat iedereen in de stad weet dat hij en zijn hele clan Joden zijn. “Onze oude mensen zeggen dat onze voorouders in de 15e eeuw, tijdens de Spaanse inquisitie, via Marokko naar dit land kwamen. Ze vestigden zich in Ramla. Toen kwamen de Mamelukken en dwongen hen zich tot de islam te bekeren, waarna ze naar het gebied ten zuiden van Hebron verhuisden. ”
  Amsalem zegt dat ze besloten hun Joodse wortels te onthullen na de Zesdaagse Oorlog van 1967, toen ze hoorden dat de Joodse gemeenschap in Hebron was hersteld. “Maar de Joden zagen dat we geen kennis hadden van hun religieuze praktijk en weigerden ons te accepteren … Als de Joodse gemeenschap vandaag ermee instemde ons te accepteren, zouden we er graag bij aansluiten.”
  In het zuiden van de Hooglanden van Hebron is de helft van de Arabieren op de hoogte van hun joodse afkomst. Vroeger praatten ze er openlijk over, nu zijn ze bang… Een man die een zilveren chanukiah tentoonstelde die van generatie op generatie door zijn voorouders is doorgegeven, werd aangevallen door terroristen. Ze hebben hem zes weken aan zijn benen opgehangen, waarna hij gehandicapt achterbleef….

  Maar hoe zit het dan met de Joodse immigranten sinds 1880..?
  De Sefardische Joden, hun roots is voornamelijk te vinden in Spanje en Portugal…, dat kun je ook zien aan hun uiterlijk…
  De roots van de Asjkenazim Joden ligt in Oost-Europa…, ook dat zie je aan hun uiterlijk…
  De Khazaarse Joden zijn afstammelingen van de oude Khazaren en hebben dus Turkse roots….ook dat kun je zien aan bijv. Mayer Amschel…
  Chinese Joden zien er ook voor 100% uit als Chinezen..
  En de Eritrese Joden zijn even zwart als alle andere bewoners van Eritrea.

  Er word een aantal eeuwen verteld over een diaspora die zou hebben plaatsgevonden na de vernietiging van de Tweede Tempel en de onderdrukking van de Bar Kokhba-opstand in 135 na Christus. Joden zouden volledig uit Eretz Yisrael zijn verdreven, en gedurende de 19e eeuw waren ze bijna afwezig…, zo wordt ons verteld.
  Ondanks dat de Romeinen geschiedschrijvers gebruikten, is er niets terug te vinden over een ‘Joodse diaspora’ die zou hebben plaatsgevonden….

  Dus, zoals blijkt uit de feiten die historici niet zo graag, of niet mogen, verspreiden, klopt er iets niet… De Joden bleven in 135 na Christus. En velen van hen zijn er nog steeds, hoewel velen zichzelf niet langer joden noemen.
  Als Palestijnse Arabieren beweren dat hun voorouders hier “sinds onheuglijke tijden” woonden, is dat niet helemaal een leugen. Simpel gezegd zwijgen ze over het feit dat hun voorouders Joden waren die op een bepaald moment met geweld tot de islam werden bekeerd.

 45. @ Svalbard: 3:07 pm. Dat is de juiste en correcte weergave van de feiten, Svalbard.

 46. @svalbard
  Dus…heeft die declaratie voor onnatuurlijke en gedwongen opsplitsing gezorgd en is middels geweld bekrachtigd.Dat geef je toe dit feit is verfoeilijk.
  Die declaratie kwam tot stand als men (de bankiers.oftewel London de city.Wat een staat binnen een staat is en voor een groot deel “joods”)de V.S. de 1e wereldoorlog in kon krijgen in ruil voor Palestina.De rest is geschiedenis.
  Dus chantage, leugens en bedrog liggen aan de grondslag van de ” joodse staat”.
  Zo simpel is het.
  De zionisten hadden een beter pact tijdens Hitlers bewind onder het Havaara verdrag.Moet je ook maar s in verdiepen.
  M.a.w. de zionisten en dus niet het volk Israel wilden de “joodse staat”.
  Over geschiedenis lessen moet je nu juist niet bij mij zijn als je denkt te weten hoe deze zich afgespeeld heeft.
  Emotie zit velen in de weg plus een theologisch dogma en daar heeft de geschiedenis geen boodschap aan.

 47. De stad en omgeving Jerusalem is een gebied voor alle mensen/alle geloven. Het wordt niet voor niks Niemandsland genoemd. Dus iedereen, die daar iets eist is fout bezig.
  Oorlogen en conflicten worden vaak door dezelfde mensen/kliek gefinancierd.

 48. bataaf en wiilyverdiep je eens in de geschiedenis van Israel de kletspraat van jullie
  slaat helemaal nergens op

 49. @Frans
  Je gaat ook voorbij aan het feit dat ze via Egypte erin en eruit kunnen.
  Is geen probleem dus je opmerking is geheel onjuist.
  Vervolgens heeft Egypte handen vol werk aan die gasten omdat ze op elk mogelijk manier wapens smokkelen.ook via tunnels uit Egypte vandaan.
  Ook gaat er via de eu enorm veel geld heen,genoeg dat ze eigenlijk geen bal doen dan hun hand ophouden en zorgen voor spanningen,om deze geldstromen veilig te stellen.
  Of denk je dat die raketten niets kosten ???
  Waar word dat van betaald ….of hoeveel mensen houd het bezig,denk daar maar eens over na.

 50. Helaas vindt men onder ‘rechtse’ groepen vaak de opvatting dat de wereld geregeerd wordt door een “Joodse kliek”. Ik zeg het even heel duidelijk.
  Ook Jensen leest zonder bezwaar een e-mail voor van een moslim die zich Mo noemt, en die stelt dat een kleine groep de wereld beheerst en dat ook Hitler dat in de gaten had. Zo’n verhaal gaat duidelijk ook in de richting van die “Joodse kliek”.
  Zie ik ook als men 9/11 gaat “duiden”.
  Dat is telkens weer uitermate teleurstellend. Het doet enorm af aan elke behoefte zich thuis te voelen bij ‘rechts’. Want daar ontspoort men kennelijk net zo gemakkelijk als bij ‘links’.

 51. Xander wat je schrijft klopt allemaal.

  HELAAS lees ik vele reacties van mensen die totaal niets van Israel and De Bijbel begrijpen.
  https://www.xandernieuws.net/category/midden-oosten/
  Wat een macht heeft die leugen pers, PRIJS GOD,HIJ STAAT ER VER BOVEN.

  Ik woon in Israel (messiaans-jew). Woon nu tussen de Palestijnen en dit dorp bemoeid zich nooit met alles wat er gebeurd. Ze zijn een heeeeeel erg gezegend dorp, wat GOD beloofd heeft.

  Gaza was zo een gezegende plaats toen de Israelis het nog voor het zeggen hadden. Ok ee zegen voor de Palestijnen die daar woonde, EN NU?????????

 52. Niet alle Arabieren die zich Palestijn noemen, zijn anti Israel. Maar het is onder Hamas domweg gevaarlijk om sympathie voor Israel te hebben. Of op z’n minst Israel dat kleine plekje onder de zon te gunnen. Jeruzalem wordt in de koran nergens genoemd. Maar de stad is wel het centrum voor het Joodse geloofsleven. Tevens mogen we volgens de bijbel een Nieuw Jeruzalem verwachten. De stad is dus zowel verbonden aan het Oude als aan het Nieuwe Testament. Christus zal terugkomen op de Olijfberg bij Oost Jeruzalem.

 53. Nou Bataaf, ik denk dat je met het vak geschiedenis vroeger op school weinig hebt opgelet.
  Je zegt dat we maar eens moeten Googlen naar de Balfourverklaring.
  Daar is niets mis mee, want men wist heel goed van wie het land was.
  De Balfourverklaring is later ook bekrachtigd tijdens een conferentie van de Volkenbond in april 1920 in San Remo.
  Tijdens deze Conferentie van San Remo werd juridisch bindend en onherroepelijk vastgelegd dat het Britse Mandaatgebied bestemd was voor een toekomstige Joodse Staat.
  Het Britse Mandaat betrof al het gebied dat thans Jordanië is en het gebied ten Westen van de Jordaan.
  Een paar jaar later heeft Engeland de genomen besluiten geschonden en al het gebied ten Oosten van de Jordaan afgesplitst. Dit werd het huidige Jordanië.
  De Volkenbond ging door de Tweede Wereldoorlog ter ziele, maar werd na de oorlog opgevolgd door de Verenigde Naties, die alle besluiten van de Volkenbond onverkort moest overnemen.
  Het Verdelingsplan van 1947 was in de geest van de besluiten van San Remo illegaal, omdat zo nog meer land van de Joden werd afgepakt.
  Derhalve had Israël nu nog maar 18% van het gebied dan waar het krachtens de genomen besluiten tijdens de Conferentie van San Remo recht op had.
  Omdat de genomen besluiten juridisch bindend en onherroepelijk zijn, gelden ze ook nu nog steeds!
  Het conflict over uitzettingen is een civiele zaak die bij de rechter ligt, en die doet in juni uitspraak.
  Het betreft percelen die eigendom zijn van Joden, die in 1948 door de Jordaanse troepen verdreven zijn.
  Het zijn deze mensen en hun nakomelingen, die nu hun eigendom opeisen. De juridische procedure loopt al enige tijd, maar nu gebruiken de zichzelf Palestijnen noemende Arabieren deze zaak als voorwendsel om herrie te schoppen.
  En dat hoor je niet bij NOS of RTL nieuws.

 54. Xandernieuws

  Allereerst, begrip voor jullie situatie ivm opgebroken straat.
  Is trouwens helemaal niet nodig zo’n verklaring, denk dat ieder ook zo wel kan begrijpen dat 24/7 bezig zijn gewoon onmogelijk is.

  Ben juist zeer verheugd dat deze website, samen met Christenen voor Israël, Franklin ter Horst, en anderen, zo onverkort achter Israël staan. Thumbs up!

  De kritiek op veel MSM media kan ik zeer goed plaatsen. Vandaag is het zowel Suikerfeest als Hemelvaart. En waar bestaat de NOS vandaag een heel artikel aan? Ja natuurlijk, het islamitische Suikerfeest!
  Niks over het christelijke Hemelvaart. Nou ja, één heel klein nietszeggend zinnetje op ’t eind dan.
  Zegt eigenlijk alles.

  https://nos.nl/l/2380512

 55. Wat denk je dat ons hier te wachten staat? Intellectuelen met schone woorden over migratie roepen deze beelden over ons af in de toekomst. Wie denkt de mensaap te kunnen cultiveren hoeft maar even rond te kijken terwijl de mooie, brave mensjestheorie opgang maakt. Oei nu ben ik racist? Overal waar verschillende culturen samengezet worden is het wachten op het recht van de sterkste. BBC docs over de chimpansee samenleving kan je veel leren. Politiek, pesterijen, oorlog, liefde, clanvorming er is geen verschil. Alleen vechten wij niet meer met bijten, vuisten, takken en stenen maar kunnen we gesofisticeerd alle mensen doden inclusief de heilige natuur. Eén soort de echte mensaap.

 56. Hamas is een creatie van Israel en de CIA. Verdeel en heers. Hamas is tot op het bot geïnfiltreerd door de mossad. Israel speelt dus een thuiswedstrijd. Vandaar dat “ze”ook precies weten waar de leiders van Hamas zich bevinden. Dus makkeleijk te liquideren. Hamas is geen partij. Hamas weet dat. Wel is dit een gelegenheid voor Israel om weer een lekker politiek voordeel te halen, ook internatiomaal. Gaza is één groot concentratiekamp. De hele wereld weet dat en vind dat kennelijk goed. In Gaza worden de Palestijnen al 75 jaar onderdrukt en in een hok gestopt en vernederd. Huizen stelen en grond stelen van Palestijnen mag allemaal? En die moeten dat dan maar goed vinden ?
  Shalom allemaal.

 57. Het lijkt dit keer meer op een vorm van burgeroorlog met Palestijnen die in Israël zelf wonen en de Joodse ingezetenen. Hamas is een terreurbeweging die de arme Palestijnen in de Gaza in een wurggreep houden. Dit mag ook eens geschreven worden. En van Abbas moet Israël ook al geen steun verwachten, ze willen nog altijd te Joodse staat vernietigen. Het is een onoplosbaar probleem, die alleen de Messias kan oplossen zoals beschreven bij de grote profeet Jesaja. Hopelijk komt er vanuit Egypte enige initiatieven. Shalom

 58. Ook in NL vinden om tal van redenen huisuitzettingen plaats. Maar omdat het in Israël Palestijnen betreft die hun huis worden uitgezet is het opeens duizend maal erger. En omdat het Israëliërs zijn die de ontruimingen doen is het nog eens tienduizend maal erger. Palestijnen zijn slachtoffer en nooit dader, Israëliërs zijn altijd dader en nooit slachtoffer. Dat is wat de MSM er bij ons dagelijks inpompen. Hier wordt daarom altijd, met fris gewassen en gestreken palestinasjaaltjes om, fel geprotesteerd tegen tegen joden en voor de arabieren. Daarbij opvallend veel jongeren die helemaal geen snars weten van de geschiedenis, en blind de slachtoffercultuur omarmen, lurkend aan hun coffee to go van Starbucks. Dat is dan de bejubelde wokeness van de jonge generaties.

 59. Vreedzame coëxistentie met “de Islam” is overal een dun laagje. Zie Indonesië bv.
  Er is maar één oplossing: segregatie.
  Ook in Europa gaat de islam ons eens parten spelen. Teveel zijn er hierheen gekomen.

 60. @Janus en jij vindt hen onpartijdig? Haha. Het zit veel dieper dan iedereen denkt. Ik als christen boeit Israël niks. Ik leef hier. Ook al staat het in de bijbel. De agenda van de satanisten speelt overal. Ik wil weer meer volgens de natuurwetten leven en niet volgens de “technologische” wetten. Satellieten moeten weg!

 61. Xander, je gaat even voorbij aan het feit dat de Palestijnen gevangen zitten op een klein stuk land zonder veel mogelijkheden, en dat al tientallen jaren. Dit gaat nooit tot een oplossing komen, tenzij er een radicaal andere opstelling komt. En natuurlijk worden de Palestijnen ook gegijzeld door o.a. Hamas. Dubbele terreur. Israël heeft ook meer verantwoordelijk omdat ze zoveel meer macht en kracht hebben. Weer veel kinderen vermoord, ik kan dat niet anders zien. Ongelofelijk dat dit volk dat zo vervolgd is het niet beter doet. Ik zal bepaalde termen vermijden, want anders word ik op mijn vingers getikt.

 62. Israël moet nu gewoon keihard doorpakken en een einde maken aan het regime van Hamas en Islamitische Jihad.
  Israël moet een onvoorwaardelijke overgave van deze terreurbendes afdwingen.
  Alles wat van waarde is voor Hamas en Islamitische Jihad totaal vernietigen.
  Dit is de enige juiste weg, want als Hamas daar blijft zitten begint het over hooguit 2 jaar weer van voren af aan.

 63. Ik zal bidden voor de vrede van Jeruzalem. Maar de situatie is inderdaad zeer ernstig.

 64. De Joodse staat krijgt de gehele moslim wereld tegen????
  Waarom kan ik nu al de hele morgen niets plaatsen?

 65. Maar geen letter over de kolonisten die huizen over/innemen van andere mensen.Ik laat mij ook niet uit mijn huis zetten.Daar is t mee begonnen.
  Mensen die protesteerden tegen deze huisuitzettingen.
  Hamas heeft de Palestijnen gegijzeld.
  En zo zitten zij vast tussen terroristen aan de ene kant en terroristen aan de andere kant.
  Israel is niet zo’n fantastisch land en de ontstaansgeschiedenis is meer dan schimmig.
  Google Balfour decleratie.

Comments are closed.