Verst gevorderde coronavaccin bevat cellen van geaborteerde menselijke foetussen

—————————————————————————————————————————————-

Abortuscellen in vaccins eerder gelinkt aan kanker, leukemie en autisme

—————————————————————————————————————————————-

Een Canadees-Chinees, naar verluid verst gevorderde coronavaccin, dat klaar is om op mensen te worden uitgetest, bevat cellen van geaborteerde menselijke foetussen. Dit werd ontdekt door dr. Alan Moy, de oprichter en wetenschappelijk directeur van het John Paul II Medical Research Institute, en tevens CEO van Cellular Engineering Technologies. Bovendien zijn er volgens hem nu al sterke aanwijzingen dat het Ad5-nCoV vaccin, zoals het wordt genoemd, sowieso niet gaat werken.

De Chinese firma CanSino Biologics Inc. (CanSinoBIO) werkt samen met de National Research Council (NRC), de grootste Canadese federale onderzoeks- en ontwikkelingsorganisatie, bij het ontwikkelen van het Ad5-nCoV corona vaccin. Zowel de NRC als CanSinoBIO verklaarden ‘trots te zijn’ op de al langer bestaande samenwerking ‘om de gezondheidsbehoeften op wereldschaal’ te kunnen aanpakken.

‘Draconische anti-life maatregelen’

Dr. Moy dook in de documentatie over dit vaccin, en ontdekte ‘dat het een adenovirus replicatie-defectieve vector, en daardoor HEK293 gebruikt, wat een cellijn van geaborteerde foetussen is.’ Volgens NRC en CanSinoBIO helpen de gepatenteerde HEK293 abortuscellen ‘om het productieproces voor een kandidaat vaccin te bevorderen,’ en de wereld veel sneller dan normaal van een ‘werkend’ vaccin te voorzien.

‘Ik ben niet jaloers op de Canadezen,’ zei Moy. ‘Jullie regering en premier hebben draconische anti-life maatregelen genomen… dit is geen goede vaccinoplossing , of je nu pro-life of pro-choice bent.’

Fase 2: testen op mensen

Het Ad5-nCoV vaccin wordt in China in samenwerking met het Beijing Institute of Biotechnology ontwikkeld, een instelling van de communistische partij. Het zou ‘s werelds eerste ‘fase 2’ coronavaccin zijn, wat wil zeggen dat het ‘veilig’ genoeg is om op mensen te worden uitgetest.

Abortuscellen in vaccins gelinkt aan kanker, leukemie en autisme

In 2010 en 2014 bleek uit onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek een verband tussen cellen van geaborteerde menselijke foetussen en een verhoogde kan op autisme en leukemie. Vorig jaar ontdekte een Italiaans laboratorium dat abortussencellen in een waterpokkenvaccin kanker kunnen veroorzaken.

 

Xander

(1) Natural News



Zie ook o.a.:

10-05: YouTube blokkeert video van vermaarde viroloog die waarschuwt dat miljoenen zullen omkomen door corona vaccin
07-05: Bill Gates geeft in TV interview toe dat 700.000 mensen kunnen sterven door zijn vaccin
06-05: Pentagon onderzoek: Mensen met griepvaccinatie hebben 36% hogere kans op corona
02-05: Europese farmaproducent: Eind 2020 beginnen we met vaccineren hele wereldbevolking
21-04: Canadese universiteit werkt aan corona vaccin dat DNA van mensen hackt
19-04: Bill Gates heeft op afstand gecontroleerde anticonceptie chip ontwikkeld om in vrouwen te implanteren
13-04: Robert Kennedy Jr. fileert in verpletterend rapport vaccin agenda van Bill Gates
09-04: ‘Westerse elite maakt verplichte vaccinatie voorwaarde voor terugkeer normaal leven’
07-04: ‘Bill Gates is de allergrootste bedreiging voor uw toekomst’
05-04: Bill Gates bevestigt komst van wereldwijd vaccinatiepaspoort

2019:

05-10: Italiaans lab ontdekt dat gemodificeerde abortussencellen in waterpokkenvaccin kanker kunnen veroorzaken

2014:
26-09: Nieuw onderzoek: Autisme en leukemie door cellen geaborteerde baby’s in vaccins

2010:
24-04: Toename autisme door gebruik cellen van abortussen in vaccins

 


Vanwege de grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden. 


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

34

 1. De onderstaande informatie is een vertaald transcript van een audiofragment, betreffende een journaaluitzending uit 1971 ergens in de VS:

  “Vandaag hebben artsen van het Federale Centrum voor Overdraagbare Aandoeningen bevestigd dat griepvaccins in de gebruikelijke dosering onwerkzaam zijn en dat ze in hogere doses zelfs schadelijk zijn. Desondanks wordt griepvaccinatie nog steeds aanbevolen voor oudere mensen en chronisch zieken.

  Vorige maand heeft een senaatscommittee, geleid door Abraham Ribicoff, de federale regering ervan beschuldigd dat men niet genoeg moeite doet om de bevolking te informeren omtrent onwerkzame vaccins. Wetenschappers van de Divisie voor Biologische Standaarden (nu de FDA) testen vaccins op hun sterkte en veiligheid voordat ze worden goedgekeurd voor algemeen gebruik. Echter, men test niet op werkzaamheid. Dat wordt overgelaten aan de fabrikanten.

  Momenteel loopt er een onderzoek naar het influenzavaccin. Vier wetenschappers onderzochten het griepvaccin in de jaren ’60 en ontdekten dat het onwerkzaam was. Ze zeiden zelfs dat ze het hun eigen families niet zouden willen toedienen. Twee van hen werden overgeplaatst om andere werkzaamheden te gaan verrichten, een derde van alle medewerkers heeft het project verlaten en over een tijdspanne van 10 jaar werd hen verboden ook maar een woord te publiceren aangaande hun ongunstige bevindingen.

  Een andere, nog ernstigere zaak, houdt verband met de relatie tussen de projectleider en wetenschappers. Het gaat om het adenovirusvaccin dat aan duizenden Amerikaanse soldaten werd verstrekt om symptomen van verkoudheid tegen te gaan. Toen duidelijk werd dat het vaccin componenten(*) bevatte die kanker veroorzaken in laboratoriumdieren, werd het uit de omloop genomen. Dat gebeurde echter pas drie jaar nadat de eigen wetenschappers van de afdeling op het gevaar ervan hadden gewezen.

  Dr. Roderick Murray rechtvaardigde het gebruik van de vaccins als volgt:”De controleur had in 1960 ernstige twijfels omtrent de werking van het influenzavaccin. Deze twijfels waren bekend bij de afdelingsdirecteur en bij andere partijen. Even later, binnen een jaar, werd deze persoon overgeplaatst naar een andere afdeling. Mensen werken onder enorme druk bij het testen van een vaccin en dat veroorzaakt veel stress. Het is belangrijker het vaccin toch toe te dienen dan de eventuele gevolgen af te wachten van de carcinogene substantie die toch niet kan worden verwijderd. En dus was er geen andere uitweg.”

  (*) Het gaat hier om DNA-fragmenten van het simianvirus-40, SV-40. Het adenovirusvaccin werd tussen 1971 en 1999 toch nog aan tienduizenden soldaten toegediend tegen respiratoire aandoeningen. Deze vaccins bevatten DNA-fragmenten van het simianvirus-40 (SV-40) en adenovirussen, die al in 1953 konden worden geïsoleerd uit menselijke keelamandelen. Bij hamsters veroorzaakt dit vaccin kanker en het effect is des te groter in combinatie met SV-40, dat gewonnen wordt uit de niercellen van Aziatische apensoorten. Vacciniavirussen worden gebruikt om de carcinogene effecten van chemicaliën te vergroten in dierstudies waarbij gericht tumoren worden gekweekt. Deze virussen worden ook gebruikt om pokkenvaccinaties te bereiden. In het Engels spreekt men van “cowpox”. Het woord voor koe in het Latijn is: vacca; vandaar het woord “vaccin”.

  James Turner, die toen als advocaat betrokken was bij de zaak, verklaarde dat de onderzoeksgroep werd ontbonden en dat de betreffende onderzoekers verspreid over het land elders te werk werden gesteld. Het werd hen nadrukkelijk verboden hun onderzoeksresultaten te publiceren.

  In 2013 gaf het CDC toe dat poliovaccins bij miljoenen mensen kanker hebben veroorzaakt op grond van de aanwezigheid van dezelfde DNA-fragmenten. In combinatie met een griepprik wordt het risico alsmaar groter. Een artikel uit 2015 vermeldt dat 1 op 2 vrouwen en 1 op 3 mannen in de VS kanker zal krijgen en dat deze trend ook zichtbaar is in Groot-Brittannië.

 2. @Sookie Stackhouse 23/05/2020 om 7:53 am
  En wat betekent dit, dat de Farma-industrie die de vaccins ontwikkelen bij wet NIET worden geresponsabiliseerd. Betekent dit dat ze geen of weinig belang hebben bij de risico’s.

 3. Ik neem aan dat de mensen die hier zo te keer gaan tegen een verondersteld gebruik van cellen van foetussen zich ook verzetten tegen hart-, nier-, lever-, huid-, en andere transplantaties.
  Of ziet men een verschil tussen (verondersteld geaborteerde) foetussen en het hart van een overleden volwassen mens?
  Als dat laatste zo is dan is dat behoorlijk hypocriet. Tenzij men ook nog wil gaan beweren dat de foetussen geaborteerd zouden zijn met het doel de cellen ervan te gaan gebruiken.

 4. “De Chinese firma CanSino Biologics Inc…..”. De firma had beter Casino Biologics Inc. kunnen heten of Russian Roulette Biologics Inc.. De onzekerheid over de bijwerkingen van dit in elkaar geknutseld vaccin overtreffen wellicht de minimale winstkansen van een dobbelspel met een negatieve factor.

 5. @Juul
  Het muteert enorm snel; NL. heeft al een minister president met het lange neuzen syndroom en daar is een minister met de gekkeschoenen ziekte bij gekomen.

 6. Ik ben tegen abortus , zo n kindje is weerloos, heeft niks te kiezen.

 7. Historisch Schandaal: DE SOFTENON-BABY’S. Dergelijk soort risico’s lopen lopen we met corona injecties ook. Kijk en huiver!

 8. Ik bedoel met de gekke koeien ziekte als een koe besmet is. Maar je weet niet wat een vrouw heeft uitgespookt. En ook niet haar kindje. Een inenting bij een ander kindje? Ik hou mijn hart vast. Het is in elk geval een vorm van kannibalisme. Dachten we dat wij het kannibaalse achter ons gelaten hadden, gaat het nog door anno nu, Al is het nog zo klein. De moraal is ver te zoeken.

 9. En weleens gedacht aan de gekke koeienziekte? Dat krijgen koeien als ze een koe of meer eten, de ruggengraat en het gebied er om heen en de hersenen, zoals de hypofyse, blijkt dat nou ook in geaborteerde foetussen te zitten, ten minste de hypofyse wordt er o.a. gebruikt. Dus ik weet niet of mensen ook de gekkenmensen ziekte kunnen krijgen, maar ik denk het wel. En niet zo maar mensenweefsel, er zijn 2 zee container onderschept met ong. 60.000 geaborteerde foetussen in Hollywood. Laat me niet lachen, het is te treurig voor woorden. Ik ben faliekant tegen. Ze gebruiken foetussen overal vandaan. Er zijn ook labs hier actief in Nederland. En ook al zijn er geen foetussen gebruikt, dan blijf ik er nog faliekant tegen. Ik weet iets van vaccinaties af. Heel veel meer dan de gemiddelde arts.

 10. Tegen griep is geen definitief vaccin, omdat griep ieder jaar weer anders is
  En de griepprik is niet verplicht, al wordt die bij risico groepen wel geadviseerd.
  Dit carona virus lijkt meer voorbedachte rade te zijn, met wat ze met de Mexicaanse griep al van plan waren.
  En dan de WHO die de hele wereld bevolking verplicht wil stellen te vaccineren. KASSA.

 11. @ Elegast
  Dank voor het kijken , wanneer ik iets nieuws en nuttigs heb zet ik het vaak hier neer .
  Ik lees ook erg vaak de links / zoekwerk van anderen .
  Stel je voor dat deze Pastor gelijk heeft ??

 12. Bundy, ik heb je link gevolgd. Het zou zo maar waar kunnen zijn. Xander heeft veel goed gezien al die jaren, althans kan er niet veel fouten in ontdekken. Kijken allemaal het is de moeite waard. Geen grapje, kijken. Zou inderdaad zomaar weg kunnen zijn.

 13. Hoe dom zijn mensen toch. We hebben al jaren de griepprik. Maar die werkt niet, omdat het virus muteert. Hetzelfde geldt voor Corona, wat ook griep is.
  Sowieso moet je grote vraagtekens bij het nut van vaccinaties zetten. Ons geweldige RIVM is dmv een WOB onderzoek gevraagd waar het wetenschappelijke bewijs is dat vaccinaties, veilig, effectief en noodzakelijk zijn. Het RIVM kan dat bewijs niet leveren. Robert Kenney Jr. zocht in de VS ook naar dat bewijs. Helaas het is er niet. Maar we blijven doorgaan met het Rijksvaccinatie Programma, ook al blijkt uit cijfers van Lareb, dat er jaarlijks de nodige slachtoffers zijn met vaccinatieschade. Daar hoor je die geweldige “objectieve” MSM niet over.
  Zorg voor een goed immuunsysteem, dat beschermt het beste.

 14. Wat een zieke mensen zijn deze wereld aan het besturen he? wie zijn dat voor een mafkezen???
  Och ja , Prins Harry zei in het begin van het jaar in een Interview van “deze wereld wordt gestuurd door een stelletje zieke figuren, en Harry kan het weten, zegt hij ook niet zomaar he?!
  Zijn ze daarom verhuisd en afstand genomen van het Koningshuis om zichzelf met kroost te beschermen tegen al die zieke gekken aan de top!

 15. ….Abortuscellen in vaccins gelinkt aan kanker, leukemie en autisme…..
  Moet KURU ( de bibberziekte van A. Merkel) hier ook niet aan toegevoegd worden.

 16. Vergeet even alle rompslomp er om heen, abortusklinieken …. handel in ….. geaborteerde kinderlijkjes : foetussen !
  Onze hele ‘beschaving’ is in vrijwel elk opzicht (volledig) verrot en dat, omdat inmiddels alles schijnt te kunnen …. én niets meer moet. Verantwoordelijkheid, wat is dat eigenlijk nog, dat heet gewetenloosheid !
  Natuurlijk is het bij velen bekend dat ‘dit’ in vaccinaties zit, samen met andere rotzooi, die niét in ons lichaam thuishoren. Draagmoeders ; alleen al bij het woord word ik onpasselijk ; is ‘moeder’ een drugsverslaafde geweest, alcohol, overerfbare genetische hiaten, financiële oorzaken, slechte leefgewoontes en voeding …. . Het lijkt wel een slachthuis waar ‘producten’ uitkomen vol met kleurstoffen, houdbaarheid’s chemicaliën, restanten van medicijnen. Allemaal onder ‘ beestachtige ‘ omstandigheden volgroeid, met genetisch gemanipuleerd voedsel op de koop toe !
  We maken er een cocktail van en huppakee, de patiënt is tevree, de farmaceutische maffia en de behandelend arts. Beetje bij beetje, stukje voor stukje wordt de mens, als slachtoffer, het afvoerputje in getrokken of gedwongen. Vanwege mijn leeftijd en mijn levensstijl ben ik niet bang voor een, of meerdere verplichte vaccinaties. Simpel, omdat ikzelf bepaal wat er met mijn lichaam gebeurt en niemand anders ! . Maar ja, dat dachten die draagmoeders ook …. je zal er maar op deze manier mee te maken krijgen als simpele ziel …. die verplichte ‘prik’ is een wensdroom, een utopie. Is niet te verwezenlijken, demografisch gezien.

 17. @Sookie Stackhouse

  Je moet wel hard werken voor je € 50,-
  Internet staat vol met de waarheid over dit meesterplan aangaande het kroon-virus .
  Ga je ook braaf je prikje halen , dan hoop je wellicht dat dit vergif op jou geen vernietigende uitwerking heeft.?
  Nog meer waarheid die verwijderd moet worden : https://www.youtube.com/watch?v=fDxbJiKjRi0&feature=youtu.be

 18. Je kunt aan het over de hele wereld dezelfde papegaai agenda volgende politici merken, dat we met gecordineerde aanval op de vrijheid van de westerse burger te maken hebben. Dit is geen kwestie van toevallige samenloop. De westerse burgers zijn de laatsten die in een dwangbuis moeten teneinde hen te conditioneren voor de Nieuwe Wereld Orde. Die schamen zich er ook niet voor om gewoon voor die nieuwe orde (lege borden) te openlijk reclame te maken, van Gates tot Rutte. Sinds 7 april j.l. is al bekend dat met de juiste medicijncocktail op het juiste moment coronapatienten zijn te genezen. Dat dit wordt ontraden of verboden geeft wel aan met welke gewetenloze schurken we te maken hebben. De 1,5 meter “maatschappij” is de dwangbuis waar we niet meer uitkomen, al gaan er miljoenen mensen werkloos worden. Voor gelovigen is het dus een moeilijke tijd, daar zij weten dat onze Almachtige God het blijkbaar nodig achtte dit toe staan. Bij Hem schuilen we, Ps.91

 19. Lieve mensen een corona boete gekregen? Advies van Ephimenco ( redacteur Trouw) : niet betalen. In Italië is de boete 600 euro. Honderden advocaten zijn thans bezig ALLE BOETES terug te vorderen van de overheid!
  Het is verschrikkelijk wat er overal gebeurd maar het tij gaat keren en het verstand zal terugkeren bij de gehersenspoelde linkse hersenloze massa’s en in de politiek en de medische non valeurs zoals Jaapjes van Dissel en Abjes Osterhausjes van dit bizarre stervende economisch uitgeputte Europa

  Luister naar Ephimenco, Rob Hoogland e,v,a, ( Ook lachen!):

  Corona TV – afl.: 36 – Corona Ontbijt TV met Rob Hoogland en Sylvain Ephimenco in quarantaine
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1227&v=sH4R5alhe5c&feature=emb_logo

 20. De Oostenrijkse minister van gezondheid (een Grüne) heeft gezegd dat hij tegen de vaccinatie-plicht is. Maar dan komt de dubbele boodschap: Hij hoopt dat hetzelfde bereikt kan worden als mensen zich vrijwillig laten vaccineren omdat men zich bewust is van de ernst van de situatie.
  En er wordt toegevoegd dat het voor bepaalde beroepen noodzakelijk kan zijn.
  Dus er zitten duidelijk adders onder het gras!
  Vaccinatie is de opzettelijke beschadiging van het lichaam, dat moeten men zich goed realiseren.
  Tal van vakmensen zijn tegen deze bijzondere vaccinatie-plicht, maar zijn verder niet tegen andere vaccinaties.
  https://www.youtube.com/watch?v=DVERMAICmlY

 21. Blind moet je zijn als je nog in deze Corona waanzin gelooft. Jawel, een vervelend virus maar de griepgolf van 2018 veroorzaakte twee maal zoveel slachtoffers. Geen verplicht vaccin met paspoort en geen idiote lockdown (Gezonde mensen isoleren??). Geen beschadigde economie, dewelke wereldwijd miljoenen slachtoffers op zal eisen. De waanzin groeit met de dag. Ik begrijp niets van de massa’s die dit allemaal gedwee ondergaan.

 22. Eigenlijk kun je niks meer uit China vertrouwen. Na een open fase waarbij men technologie en informatie van het westen wilde hebben, sluit het land zich steeds meer en zien we weer de communistische repressie toenemen.
  Bedenk dat die lockdown de Chinese methode was! Die heeft het westen domweg overgenomen, met een contra-productief resultaat, zowel op economisch vlak als op medisch vlak.
  Want een onderzoek uit Hong Kong heeft aangetoond dat het virus zich nauwelijks verspreidt in de buitenlucht. Dus naar buiten gaan was de beste oplossing geweest. Dit heeft dr. Wittkovski al in een vroeg stadium gezegd: “Ga naar buiten”. Het klonk toen dwaas toen iedereen panisch huisarrest kreeg. Maar de vakman had gelijk. Die eerste video is door YT verwijderd, alsof hij vreselijke dingen gezegd zou hebben.
  Bange mensen die zich zo gemakkelijk laten onderdrukken; het is schrikwekkend.
  In repressief China hebben mensen geen keus, maar de westerse mens vindt de Chinese repressie kennelijk prachtig. Wat een enorme teleurstelling is dat.

 23. Ik heb gisteren vernomen dat Oxford reeds ver zit in het ontwikkelen van een vaccin, gevolgd door te VS dan China en Israël, maar Engeland zou al aan het testen zijn op mensen, dus die zouden verder staan. Ook in België zou men een vaccin aan het ontwikkelen zijn waarbij één vaccinatie voldoende zou zijn voor het leven, maar ook hier zou het nog een tijdje duren eer men kan gaan produceren, Of men foetussen gebruikt weet ik niet zeker niet in België daar test men op hamsters, wel een interessant artikel. Shalom

 24. In de USA hebben ze ModeRNA naar voren geschoven, voorheen Theranos. Omdat Theranos,en nu dus ModeRNA DNA en RNA interferentie oftewel manipulatie gebruikt, in combinatie met stamcellen, kwamen ze niet door de strenge FDA regels heen. Nu met deze corona crisis wordt dit omzeild en is er een generaal gekoppeld aan operation warp speed die samen met Slaoui van ModeRNA het team gaat leiden. Ze gaan hun DNA en RNA technologie combineren met een dragende stof die het menselijk lichaam in staat stelt als katalysator verbinding aan te gaan met nano technologie. Bij het afvallen van de spuiten wordt er nog het één en ander aan toegevoegd aan nano chips. Vorig jaar werden de aandeelhouders plotseling miljardair bij ModeRNA , terwijl Theranos moest sluiten omdat ze het ethisch niet verantwoord vonden bij FDA en ModeRNA miljarden verlies leed. Mooi opgezet plan, ze hebben het deze keer geniaal bedacht. Cold Harbor Spring Laboratory werkt al jaren achter de schermen aan deze vaccins, ze werken samen met Sazhou Industrial Park in China. Onze RIVM baas van Dissel werkt ook mee aan onderzoeken bij Cold Harbor. Radboud universiteit ook, maar die zijn verbonden aan het Max Planck instituut via Meijer, Max Planck van de nazi’s die inmiddels in ruim 100 landen actief zijn en zich vooral richten op nanobots, nano technologie en cybernetica

 25. Etische en morele grenzen bestaan allang niet meer bij big pharma en de vaccinatie industrie. Wat een goddeloos zooitje, totaal van God losgeslagen, inderdaad ze hebben een andere meester.

 26. Wetenschappers hebben eerder aan coronavirus vaccins gewerkt, dus beginnen niet helemaal opnieuw. Twee coronavirussen hebben eerder dodelijke uitbraken veroorzaakt, namelijk Sars en Mers, en voor beide is vaccinonderzoek gedaan. Maar geen enkele heeft een vergunning gekregen.

 27. Het nieuwe verdienmodel van de globale big farma : mensen zieker maken, patienten kweken voor de middellange termijn en er honderden miljarden aan verdienen, zonder de minste verantwoordelijkheid voor het lijden en laten kreperen van ettelijke generaties slachtoffers.

 28. Ach…nu dat weer…..Ik ben voor vrijheid van meningsuiting maar jouw website zou echt op zwart moeten gaan. Echt je weet niet wat je onzin en bangmakerij met mensen doet…als jij je onzin maar uit kunt kramen en aandacht krijgt…..fijn he zoveel aanhangers die al je onzin geloven……je bent echt gevaarlijk!

 29. Statistieken zijn interessant, het aantal coronadoden in zweden, waar geen lock down is stemt momenteel overeen met het aantal griepdoden in het zweedse griepjaar 2017, het lijkt erop dat corona in zweden even of iets dodelijker is dan een regulier griepseizoen (de corona curve loopt ook gelijk aan griep curve) dus waarom zijn nederlandse kranten in de stress over zweden, verse: brazilie 3 keer minder kans op corona dood dan nederland per miljoen inwoners

 30. Walgelijk: hoe ver mensen gaan voor het geld.
  Volgens mij is niet een land in de wereld in staat, om een zuiver vaccin te ontwikkelen.
  Trouwens een definitief vaccin tegen elke griep is niet te ontwikkelen. Want virussen muteren.

  Alles wat God gemaakt heeft, moet gewoon kapot gemaakt worden, linksom of rechtsom.

Comments are closed.