Rusland beschermt Iraanse wapentransporten naar Syrië en laat Israël machteloos

Met deze krachtige ‘jammers’ heeft het Russisch leger gisteren enige tijd de GPS signalen boven Israël verstoord.

—————————————————————————————————————————————–

Kremlin trekt defensieve lijn rond Syrië op; Gezamenlijke patrouilles Russische en Syrische luchtmacht

—————————————————————————————————————————————–

In alle stilte heeft er een potentiële ‘game changer’ in het Midden Oosten plaatsgevonden. Rusland is namelijk begonnen met het actief beschermen van Iraanse wapentransporten naar Syrië tegen de al jaren gaande Israëlische bom- en raketaanvallen. De Russen hebben gisteren tevens met elektronische wapens enige tijd de Israëlische GPS systemen verstoort, wat gevolgen had voor de burgervluchten naar de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv. Nu Rusland bondgenoot Syrië actiever gaat beschermen wordt de Joodse staat vrijwel machteloos gemaakt. Jeruzalem zal namelijk nooit een oorlog met Rusland riskeren, zelfs niet met de vrijwel automatische steun van de VS in de rug.

Israëlische inlichtingenanalisten noemen het laten landen van Iraanse wapentransporten op de permanente Russische luchtmachtbasis bij Hmeymim bij Latakia een ‘grote concessie aan Iran, en de derde terugslag voor Israël in een week’. (1)

Het Kremlin heeft de Israëlische luchtaanvallen op Syrische doelen lange tijd oogluikend toegestaan omdat de Iraanse munitie- en wapentransporten naar de islamitische terreurgroep Hezbollah in Libanon het doelwit waren, en niet zozeer het Syrische leger. Dat heeft echter al dermate vaak schade geleden door de beschietingen van Israëlische gevechtsvliegtuigen, dat de Russen – na Jeruzalem ettelijke keren te hebben gewaarschuwd – nu lijken te hebben besloten dat het genoeg is.

Gezamenlijke luchtmacht patrouilles; defensieve lijn rond Syrië

De Syrische president Assad hoopt dat het Russische leger nu ook de geavanceerde S-300 en S-400 luchtafweerraketten tegen de Israëlische luchtmacht gaat inzetten. Zover lijkt Moskou nog niet te willen gaan, maar dat besluit is nu wel een stuk dichterbij gekomen. Met deze raketten kunnen Israëlische gevechtsvliegtuigen nog in het eigen luchtruim worden vernietigd.

Op 24 januari kondigden Rusland en Syrië al gezamenlijke luchtmacht patrouilles aan boven de Eufraat (grens met Irak) en de Golan hoogte (betwiste grens met Israël). Twee dagen later posteerde het Russische leger bewapende militaire politie op het haventerrein van Latakia.

Deze eenheden zouden in werkelijkheid bestaan uit special forces, die lijken te worden ingezet vanwege de Israëlische raketaanvallen op 7 en 27 december op de containerhaven van Latakia. Daar zouden Iraanse wapens met bestemming Hezbollah zijn opgeslagen. (2)

Waarschuwing aan adres van VS

Het Kremlin heeft nu duidelijk een defensieve lijn rond Syrië opgetrokken, waar Israël overigens niet officieel van op de hoogte is gesteld. De opgevoerde Russische bescherming heeft mogelijk ook te maken met de crisis rond Oekraïne, en zou als een extra waarschuwing aan het adres van Washington kunnen worden opgevat dat een eventuele door de VS/EU/NAVO uitgelokte oorlog niet beperkt zal blijven tot enkel dat land.

Syrië is één van de grootste recente buitenlandse successen van president Putin. Door snel en krachtig ingrijpen wist hij in 2013 een vrijwel zekere door Barack Obama gestarte Derde Wereldoorlog te voorkomen, en in de jaren daarna de door de CIA opgezette en aangestuurde ISIS terreuroorlog om Assad ten val te brengen, te doen mislukken. Veel militaire analisten zijn het er dan ook over eens dat IS(IS) niet dankzij de VS/NAVO, maar door Rusland werd verslagen.

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Hal Turner Radio Show

Zie ook o.a.:

2021:

26-12: Iran stuurt Israël kerstboodschap met vernietiging replica kerncentrale bij Dimona
28-09: Voor het eerst is de complete Israëlische legertop voorstander van militaire aanval op Iran
22-05: Pakistaanse politici roepen op tot kernaanval op Israël en vernietiging Europa door moslims (/ Turkse dictator Erdogan wil met internationale ‘vredesmacht’ Jeruzalem ‘bevrijden’)
22-04: (/ Iraanse krant riep op tot aanval op Israëlische kerncentrale)
04-02: Israël reserveert ruim $ 900 miljoen voor militaire aanval op Iraanse kerninstallaties
27-01: ‘Israël dreigt Iran aan te vallen als Biden terugkeert naar nucleaire deal’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

1

  1. is het weer mogelijk om een reactie te plaatsen ?
    Excuus Arno, neen dit is per ongeluk gegaan. Mvg. Mod.

Comments are closed.