Israël reserveert ruim $ 900 miljoen voor militaire aanval op Iraanse kerninstallaties

Israël kan zich met afweersystemen zoals Arrow (foto) en Iron Dome goed beschermen tegen raketaanvallen, maar tegen duizenden projectielen tegelijk is dat onbegonnen werk. (Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————–

VS en Israël waarschuwen dat Iran over paar weken genoeg verrijkt uranium heeft voor een kernbom – Inlichtingen analisten: Tijd is kort, huidige regering moet vóór 23 maart (verkiezingen) besluit nemen

—————————————————————————————————————————————–

Het Israëlische veiligheidskabinet is gisteren bijeengekomen om een mogelijke spoedige militaire luchtaanval op de Iraanse kerninstallaties te bespreken. Afgelopen maandag kwamen premier Benyamin Netanyahu, minister van Financiën Yisrael Katz en stafchef generaal Kochavi al overeen om $ 910 miljoen te reserveren voor deze aanval, die na ruim 12 jaar praten, onderhandelen en dreigen nu een zeer serieuze optie lijkt te zijn geworden. Alle partijen zullen beseffen dat het bombarderen van doelen in Iran vergolden zal worden met een massale raketaanval vanuit Iran, Libanon, Syrië en de Palestijnse Gazastrook op Israël, en daarom waarschijnlijk een veel grotere internationale oorlog zal ontketenen.

Bidens Veiligheid Adviseur: ‘Escalerende nucleaire crisis’

Minister Tzachi Hanegbi (Likoed) herhaalde afgelopen dinsdag eerdere uitspraken van politici en topmilitairen dat Israël mogelijk in zijn eentje moet optreden om te voorkomen dat Iran kernwapens krijgt. Een dag eerder bevestigde de Amerikaanse minister van BuZa Antony Blinken de waarschuwing van Bidens Nationale Veiligheid Adviseur Jake Sullivan en de Israëlische stafchef generaal Aviv Kochavi dat Iran mogelijk nog maar een paar weken nodig heeft om voldoende uranium te hebben verrijkt voor de bouw van een kernbom.

Sullivan wees erop dat ‘Irans andere slechte gedrag, hun ballistische raketten, steun voor terroristen, en agressies’ even opzij moeten worden gezet, omdat er nu sprake is van ‘een escalerende nucleaire crisis, nu ze dichter bij het punt komen genoeg materiaal voor een kernwapen te hebben.’ (2)

De nucleaire waakhond van de VN onthulde dinsdag dat de Islamitische Republiek in Natanz een tweede serie geavanceerde IR-2m centrifuges in gebruik heeft genomen. Afgelopen week kondigde Teheran al aan dat het in Fordow uranium tot 20% heeft verrijkt. Dat is weliswaar ver beneden de ideale ‘weapons grade’ 90%, maar veel meer dan nodig is voor puur civiele doeleinden (maximaal 5%). Deze verrijking is een flagrante schending van het JCPOA nucleaire akkoord uit 2015, waar president Trump zich vanwege eerdere schendingen uit terugtrok.

Teheran zal meerdere bommen willen bouwen

Volgens de doorgaans zeer goed ingelichte inlichtingenspecialisten van DEBKAfile heeft Iran de afgelopen jaren een deel van zijn kernwapenprogramma heel goed verborgen weten te houden. Militaire bronnen zijn het er echter over eens dat de mullahs in Teheran niet het risico zullen nemen om maar één kernwapen te bouwen, maar er meteen minimaal 3 tot 5 willen hebben.

Het idee daar achter is dat het voor Israël en/of de VS dan veel te gevaarlijk wordt om Iran aan te vallen. Als maar één raket met een kernkop die aanval overleeft, kan die op een doelwit in het Midden Oosten worden afgeschoten. Dat kan Tel Aviv zijn, maar ook Riyadh, Mekka of een Amerikaanse basis of vlooteenheid.

Iran lanceerde met succes raket de ruimte in

Tevens is onduidelijk hoever de Iraanse technologie precies is gevorderd. Afgelopen week lanceerde het land met succes een raket die tot zo’n 500 kilometer hoogte reikte, en een 220 kilo zware satelliet zou kunnen vervoeren. Zo’n raket kan met enige aanpassingen als een ballistische raket met kernkop worden gebruikt. Deze technologie heeft Iran mogelijk van Pakistan en/of Noord Korea verkregen, maar hard bewijs daarvoor is er niet.

Stafchef generaal Aviv Kochavi onderstreepte vorige week maandag in een lezing dat een terugkeer naar de JCPOA kerndeal heel slecht nieuws is, omdat Iran dit volgens hem zal aangrijpen om zijn nucleaire wapenprogramma verder op te voeren. Hij zei tevens dat hij de Israëlische strijdkrachten opdracht heeft gegeven om een aantal operationele plannen voor te bereiden voor een militaire aanval. ‘Natuurlijk is het aan de politieke leiders om te besluiten om die uit te voeren,’ voegde hij eraan toe.

Amerikanen bereiden militaire reactie voor

Een week eerder had Kochavi deze plannen ongetwijfeld al besproken met de Amerikaanse CENTCOM generaal Kenneth McKenzie, die voor die gelegenheid in Israël was, en ook een overleg had met Mossad directeur Yossi Cohen. Het is daarom aannemelijk dat de VS zijn eigen militaire reactie voorbereidt voor het geval dat de Israëlische regering inderdaad groen licht geeft voor de aanval.

Afgelopen zaterdag benadrukte Teheran nogmaals dat het JCPOA wat hen betreft niet opnieuw onderhandelbaar is, en eiste het de onmiddellijke opheffing van de Amerikaanse sancties voordat er überhaupt weer over gepraat kan worden. President Biden eist echter dat Iran zich eerst aan alle gemaakte afspraken moet houden voordat de sancties worden verlicht. (1)

Aanval al jaren geleden op laatste nippertje afgeblazen

Als het aan premier Netanyahu en zijn toenmalige minister van defensie Ehud Barak had gelegen, had de aanval op Iran al vele jaren geleden plaatsgevonden. Daar kwam zowel vanuit Washington als van een deel van de Israëlische militaire- en inlichtingentop echter zoveel protest tegen, dat besloten werd die aanval af te blazen. Volgens sommige bronnen stonden de Israëlische gevechtsbommenwerpers al op de startbaan klaar om op te stijgen.

De samenwerking van Israël met Irans andere aartsvijand Saudi Arabië, en ook de Verenigde Arabische Emiraten, kan voor Jeruzalem een extra steun in de rug zijn om die aanval nu wel door te zetten. Deze landen zullen zo’n aanval publiekelijk weliswaar veroordelen, maar er in werkelijkheid vermoedelijk heel content mee zijn – tenzij het Iran lukt om een zware vergeldingsaanval op deze landen uit te voeren.

Franse president Macron: ‘Nog maar heel kort de tijd’ om Iraanse bom te voorkomen

‘De tijd is kort,’ concluderen de specialisten van DEBKAfile. ‘Als de huidige regering tot actie besluit, moet het vóór de algemene verkiezingen van 23 maart aanvallen.’ Eenzelfde waarschuwing klonk ook in Parijs, waar de Franse president Macron zei dat er ‘nog maar een hele korte tijd’ is om de Iraanse kernbom te voorkomen. Dit lijkt erop te wijzen dat in ieder geval Frankrijk zich achter Israël zal opstellen als dat besluit dat de tijd voor harde actie nu echt gekomen is.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, publiek domein VS, (Modifications made by NatanFlayer. )

Zie ook o.a.:

27-01: ‘Israël dreigt Iran aan te vallen als Biden terugkeert naar nucleaire deal’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

18

 1. @Sem Abdul-Hamid el Ayoubi,

  Gezien je reactie denk je nog altijd in een Arabisch-Israëlisch conflictmodel. Je hoopt dat Israël aanvalt en dat er dan een holocaust II zal komen?
  Ik wil je wel even uit de droom helpen.
  Als Israël helemaal niets doet, dan komt het inderdaad zover, dat Iran over kernwapens gaat beschikken.
  Het is vastbesloten om Israël hoe dan ook te vernietigen, dus het maakt dan helemaal niets uit of Israël nu wel of niet een aanval op Iran’s nucleaire installaties doet, Iran zal toch werken aan een middel om Israël te vernietigen.
  En Israël gaat dus niet rustig afwachten totdat Iran over atoombommen kan gaan beschikken.
  Er staat in Teheran een grote klok waarop afgeteld wordt naar het moment dat Iran Israël van de kaart gaat vegen.
  Helaas voor Iran, is Israël niet van plan om zich te laten vernietigen.
  Wat mij opvalt is, dat al die oorlogen tussen de Arabische wereld en Israël, alleen maar nederlagen hebben opgeleverd. Telkens won Israël deze oorlogen, ondanks de enorme militaire overmacht van de Arabieren.
  Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 en 1949 had Israël aanvankelijk zelfs geen luchtmacht, terwijl b.v. Egypte over Spitfires beschikte!
  De Arabieren dachten dat ze de Joden wel even de zee in konden drijven, maar God had, en heeft heel andere plannen. Hij wil dat de Joden weer terug gaan naar het land van hun voorvaderen, en dat is precies wat er is gebeurd en wat nog steeds gaande is. Ook Iran zal daar op een pijnlijke manier achter gaan komen.
  Alles wat er rond Israël is gebeurd, en nog gaat gebeuren staat duidelijk beschreven in de Bijbel in het Oude Testament. Hier heeft God aangekondigd wat er te gebeuren staat, en dat gaat voor Iran dus verkeerd aflopen.
  Ik vermoed dat jij in de koran gelooft, maar daar vind je niets over de plannen van God met Israël, dus dat boek helpt je dan ook niet verder. In de Bijbel kan je daarentegen alles vinden over de toekomst van Israël.

 2. Ik hoop dat Israel aanvalt, want dat wordt de prelude voor Holocaust ll. Israel kan 20 of 30 miljoen Iraniers naar de eeuwige jachtvelden sturen en dan nog rest 50 miljoen Iraniers of meer in het land. Doch kan Israel het zich veroorloven om b.v. 500.000 of 1 miljoen Israeliers te verliezen i.g. Iran een vergeldingsaanval uitvoert met de hulp van Hezbollah? En wat als Jeruzalem, Haifa, Tel Aviv en andere belangrijke steden in puin geschoten worden?

 3. er zitten wel weer wat mooie leugentjes tussen. 5% verrijkt maximaal nodig in stroom reactors? dat is natuurlijk pure onzin. 5% was het minimale nodig verrijkte uranium dat je in een RBMK reactor kon gooien. zo een die in 1986 in de regio Chernobyl een meltdown en stoom ontploffing heeft gehad.

  elke andere fatsoenlijk gebouwde reactor gaat tussen de 30-50% verrijkt uranium in. en het meest gevaarlijke van dat verhaal is het uranium wat verrijkt word in Plutonium-96 en in het afval materiaal van de reactor zit.

  met 90% uranium kun je inderdaad een atoom bom maken. een hele simpele. die je alleen met een bommen werper of vliegtuig kan afleveren. voor een waterstof bom. heb je dat Plutonium-96 nodig. en een waterstof bom is veel ingewikkelder om te maken maar die kan je dan weer wel op een raket zetten. en dat is dan ook wat iran wil als ze een atoom wapen gaan maken.

  als Israel en Amerika, Irans nucleare programma zo’n probleem vinden. misschien hadden ze dan niet uit het JCPOA moeten stappen.

 4. Svalbard 9.19 uur
  Een goed stuk wat je schreef aan Saskia.!
  Chapeau!!!

  Dit zijn feiten die zich voor onze ogen voltrekken, en hebben voltrokken, en die we beschreven vinden in de Bijbel dus we kunnen nooit zeggen “ We hebben dit niet geweten” .
  Iedereen kan er kennis van nemen.
  Gek eigenlijk dat we ook als Christenen de gevaren en risico’s van algemene geschiedenis wel zien, en Gods weg met de wereld niet.
  En dat maar heel weinigen ( ook Christenen ) deze link kunnen of willen leggen.
  Hoe komt dat toch?
  Is dit nog steeds vervangingsleer, ? Of is dit nog steeds antisemitisme? Of beide?
  Of zijn de tegenkrachten van de satan zo groot dat wij daar klakkeloos achteraan lopen?
  De grote verleider?

  Mooi dat je Ezechiël 36 en 37 daarbij aanhaalde.
  Een interessant klein boekje wat daarover gaat is: “ De bergen van Israël “ geschreven door Norma Archbold.
  Zeer de moeite waard.
  Een seculiere vrouw die ontdekte hoe Bijbelse profetieën vervuld werden/ worden!
  Prachtig hoe ze dit beschrijft!

  Veel Christenen en zeker seculiere mensen zien het grote gevaar van vandaag niet, en hebben het niet begrepen.
  Als je niet met de Bijbel bent opgevoed en je wilt er niets van weten is dat ook moeilijk.
  En dan nog moet je biddend studeren.
  Ik pretendeer niet dat ik het weet, want ik heb inmiddels ontdekt dat God zo groot is dat hij ook op dit gebied niet te doorgronden is, maar zoals je schrijft de Bijbel geeft ons inzicht en soms staan tijdperken en perioden behoorlijk door elkaar.
  Maar Biddend wordt de ( toekomst ) sluier soms opgelicht!
  God vraagt van ons een “ levende relatie “ met Hem door Zijn Zoon Jezus en dat kan niet zonder Zijn Woord de Bijbel!
  In dit verband is het belangrijk te zien wat God zegt over “ atoom kracht “ en de gevolgen……

  Zelfs de gevolgen van een kernoorlog staan beschreven door de profeet Zacharia: 14: 12 “ En dit zal de plaag zijn waarmee de HEERE al de volken zal treffen die tegen Jeruzalem hebben gestreden: Hij zal ieders vlees , terwijl hij nog op zijn voeten staat , doen wegteren; de ogen van allen zullen wegteren in hun kassen en de tong van allen zal wegteren in hun mond.” Einde citaat.

  Zacharia wist niets van kernsplijting of atoom bommen toch beschrijft hij hier exact de symptomen van wat er gebeurde in Hirosima aan het einde van de tweede wereld oorlog.
  Alleen de locatie is hier in Zacharia Jeruzalem. !
  Bid voor Jeruzalem!
  Dat God hen genadig zal zijn.!
  Aan God zelf alle eer lof en dankbaarheid!
  Hij zal Zijn plan voleinden tot de nieuwe hemel en de nieuwe aarde waarop gerechtigheid wonen zal, er is!
  Hij regeert en blijft regeren.
  Shalom
  Anna

 5. Ja hoor … daar gaan ‘we’ weer.
  De zoveelste bazooka wordt weer tevoorschijn gehaald. Spelen met vuur …. na ons de zondvloed !
  Egoïsme in optima forma …. wanneer het ‘ons’ niet lukt, dan maar een grote atomaire vernietiging. Een vrij klein clubje neemt dit risico ; de vernietiging van de Westerse wereld. Het SARS-CoV-2 virus er niets bij. In een klap honderdduizenden onschuldige slachtoffers.

 6. Een atoombom op een draagraket bouwen is een enorm gecompliceerd en daardoor langdurig proces .
  Iran heeft wel vermoedelijk Noord-Koreaanse raketten gelanceerd waardoor zij nu de capaciteit hiervan kennen .
  Bij mijn weten heeft Iran nog geen nucleaire bom getest , dat zou zeker opgemerkt zijn .
  Het zou kunnen dat ze alleen willen dat iedereen bang van hen is want veel bevriende landen in de omgeving zijn er niet .
  Dan wordt er bijna één Miljard Dollar uitgetrokken om hen te gaan bestrijden , met dat geld kun je zeer veel wapens van klein tot groot en soldaten huren , bijna een overkill .
  Waarom laten de Geallieerden hen niet gewoon in hun sop gaar koken totdat er concrete aanwijzingen voor een goed werkende atoombom zijn ?
  De Joden baseren zich vaak op wat “Ezechiël “hierover zegt , maar dit is de tijd van het begin van de ruiter op het witte paard uit Openbaringen .
  Ik weet helaas niet hoe zich dat tot elkaar verhoudt .

 7. Yep. Die oorlog moet en zal er komen. Om de neuzen weer de zelfde kant op te krijgen, en om te build back betteren. Daarvoor moet alles en iedereen eerst kapot.

 8. Volgens mij zijn er genoeg voorbeelden op YouTube, het internet te vinden van atoombommen die op het moment van afsteken, niet zijn afgegaan om duistere redenen en kometen vlak voor hun inval zijn verzwakt om duistere redenen. Het zal niet meer zo ver komen. Iran wil gewoon meedoen in de wedloop en met rust gelaten worden en respect afdwingen. Bommen gooien is zo 1940… ik geloof daar niet in.

 9. @Saskia,

  Je opmerking is wel erg kort door de bocht. Denk je nu werkelijk dat het om een bank gaat?
  Heb je dan niet meegekregen dat ten eerste Iran al vele jaren van de daken schreeuwt dat het Israël van de kaart wil vegen?
  Ten tweede, dat het meerdere terroristische organisaties ondersteunt?
  Ten derde, dat het een geheim kernwapenprogramma heeft, waarvoor de Mossad de bewijzen uit Teheran heeft ontvreemd?
  Ten vierde, dat door die bewijzen president Trump zich terugtrok uit het nucleaire akkoord en er zware sancties aan Iran werden opgelegd?
  Ten vijfde, dat Iran zich in een zeer hoog tempo aan het voorzien is van grote aantallen ballistische raketten, en dat er in Libanon 150.000 raketten zijn opgesteld, gericht op Israël?
  Ten zesde, dat Iran al enkele aanvallen heeft gedaan op Israël vanuit Syrië? Die werden wel elke keer zwaar afgestraft door tegenactie van het Israëlische leger.
  Ten zevende, dat Iran 1,5 jaar geleden een grote aanval heeft gedaan op en grote olieraffinaderij in Saoedi Arabië?
  Voor vreedzame doeleinden is 4% verrijkt uranium ruim voldoende om kernenergie op te wekken, dus wat moet Iran met tot 20% verrijkt uranium?
  Het kost heel wat moeite om uranium van 4% op te werken tot 20%, maar om van 20% naar 90% te gaan is gemakkelijker, wist je dat?
  Met 20% heeft Iran de afslag genoemen naar de route met eindbestemming atoombom.
  Nu alleen nog doorrijden naar 90%!

  De komende periode zal een zeer gevaarlijke blijken te zijn. Dat er een zeer grote oorlog komt is zeker, we kunnen deze toekomstige oorlog al zien beschreven in Ezechiël 38 en 39.
  Wie denkt dat de Bijbel een sprookjesboek is zal dan heel hard aan het verstand bevestigd worden dat de Bijbel de zuivere waarheid bevat, een door God geïnspireerd boek.
  Echter, wat voorafgaat aan deze grote oorlog staat ook in Ezechiël beschreven. Lees dan de daar voorafgaande hoofdstukken 36 en 37 maar eens op na, actueler dan het journaal of de krant.
  Bedenk eens waarom dit allemaal in de Bijbel staat beschreven. Al deze gebeurtenissen zijn door God reeds van tevoren bekendgemaakt. Hij is niet de uitvoerder van deze oorlogen, maar Hij laat al deze dingen over de wereld toe vanwege het gedrag van de mensen. Al deze vreselijke dingen doen de mensen zelf, het is het directe gevolg van het goddeloos en verdorven gedrag van de mensen op aarde.
  We kunnen dus beter tot inkeer komen en God ’s wetten gehoorzamen. Dan zouden we in een heel wat betere wereld leven.

 10. iemand had het over censuur alhier, wel nu dat klopt, mijn reactie word ook niet geplaatst.
  dat israel iran zou aanvallen hebben ze al 100 x gezegd maar dat is hier blijkbaar verboden om te zeggen.

 11. @ Wachter

  Hee, wat leuk! We dachten allebei vrijwel gelijktijdig aan hetzelfde. Misschien is dat ook wel geen toeval. Voorzover toeval bestaat natuurlijk.

 12. Laat ze maar doen.
  Ze hebben geen idee waar Perzië in staat is om met hun on-gecalculeerde actie te kunnen doen.

 13. Zit me zo af te vragen of zo’n aanval op Iran de aanleiding kan zijn voor de oorlog die Ezechiël 38 voorspeld.
  In vers 5 worden namelijk heel specifiek de Perzen vermeld.

 14. Ik zit hierbij te denken, aan de profetie uit Ezechiël 38, vers 3 en 5 en 6.

 15. Was te verwachten, Iran is een van de laatste 3 landen zonder centrale bank van Rothschild, dus verzinnen ze een excuus om binnen te vallen.

 16. Ik las op de site herstelderepubliek com dat het leger de macht in het Pentagon heeft overgenomen en dat Joe Biden vrijwel niets te vertellen heeft.
  Ook zouden er meer dan 400 Congresleden zijn gearresteerd.
  De video ’s die van Youtube eraf zijn gehaald door censuur, staan er weer op.

  Kon zelf weer naar Frank Smith kijken op zijn kanaal genaamd: Truth Channel.

Comments are closed.