‘Israël dreigt Iran aan te vallen als Biden terugkeert naar nucleaire deal’

Israëlische F-35’s zouden reeds een ‘generale repetitie’ voor een aanval op Iran hebben uitgevoerd.

—————————————————————————————————————————————-

Israëlische official: Aanvallen op doelen in Syrië zullen toenemen, als voorbereiding op directe aanval op Iran – Israëlische Iron Dome afweerraketten gaan Amerikaanse bases in de Golfregio beschermen

—————————————————————————————————————————————-

Israëlische officials hebben de regering Biden laten weten dat als de nieuwe president terugkeert naar de door Donald Trump opgezegde nucleaire deal (JCPOA), Iran zal worden aangevallen. Mogelijk is die al heel lang verwachte oorlog nu sowieso dichtbij gekomen, want Israëlische Iron Dome raketafweersystemen gaan Amerikaanse bases in de Arabische Golfstaten beschermen. Ook heeft de stafchef van het Israëlische leger, luitenant-generaal Aviv Kochavi, tijdens een lezing gezegd dat met preventieve aanvallen op Iraanse doelen (in met name Syrië en Libanon) geprobeerd wordt om zo’n grote oorlog te voorkomen. Lukt dat niet, dan zullen ook Irans bondgenoten worden aangevallen, zo waarschuwde hij.

Een Israëlische bron verklaarde tegenover Breaking Defense dat ‘Israël moet weten – en snel – of Washington van plan is om Irans race naar de bom te stoppen, of enige actie zal ondernemen om dat te doen.’ De niet bij name genoemde official zei dat de Iraanse nucleaire faciliteiten nauwgezet in de gaten worden gehouden. Ook de Israëlische luchtaanvallen op Syrië – waarbij onlangs vier burgers zouden zijn omgekomen en drie huizen zouden zijn verwoest – kwamen ter sprake. ‘Deze druk zal doorgaan en toenemen, als voorbereiding op een directe aanval op doelen in Iran.’

Israëlische generaal dreigt met aanval op Irans bondgenoten

Eerder deze maand dreigde Likud minister Tzachi Hanegbi dat ‘Israël in zijn eentje zal optreden tegen Iran’ als Biden terugkeert naar het JCPOA, en de Iraanse nucleaire installaties zal aanvallen. (1) Luitenant-generaal Aviv Kochavi onderstreepte gisteren in een lezing dat een terugkeer naar de JCPOA heel slecht nieuws is, omdat Iran dit volgens hem zal aangrijpen om zijn nucleaire wapenprogramma verder op te voeren.

Israël zal er alles aan doen om oorlog te voorkomen, verduidelijkte hij. Maar als het er toch van komt, dan zal Israël met een barrage van duizenden raketten (uit met name Syrië, Libanon en de Gazastrook) worden bestookt. Israël zal daarop reageren met een tegenaanval op Irans bondgenoten. (2)

Iron Dome gaat Amerikaanse bases beschermen

De linkse krant Haaretz berichtte deze week op basis van informatie van een top militair dat Israëlische Iron Dome raketafweersystemen op Amerikaanse bases in de Golfregio zullen worden geplaatst. Dat lijkt een voorbereiding te zijn op een Iraanse vergeldingsaanval op die bases, die ongetwijfeld zal komen indien Israël de nucleaire installaties van de Islamistische Republiek bombardeert. (3) De Amerikanen sturen ondertussen weer meer troepen, gevechtsvliegtuigen en Patriot afweerraketten naar Saudi Arabië (4).

Het Iraanse parlement besloot eind vorig jaar de verrijking van uranium te verhogen naar 20%. Dat gebeurde nadat Mohsen Fakhrizadeh, een prominente Iraanse kernwetenschapper, in november werd vermoord. Tehran gaf daar onmiddellijk de Mossad de schuld van.

Iran loog jarenlang over uraniumverrijking

Tegenstanders van Israël beweren dat Iran enkel vreedzame bedoelingen heeft met zijn nucleaire technologie, omdat uranium tot 90% verrijkt moet worden om er een kernbom mee te kunnen bouwen. Dat is inderdaad het ideale percentage, maar ook met 20% verrijkt uranium kan al begonnen worden met de ontwikkeling van kernwapens. Bovendien is voor kernenergie een percentage van 5% genoeg.

Vaak wordt vergeten dat ondubbelzinnig is aangetoond dat Iran jarenlang de internationale gemeenschap heeft voorgelogen door te beweren dat het land geen uranium verrijkte. Uiteindelijk gaven de moellahs in Teheran toe dat ze ondergrondse installaties hadden gebouwd waar in het geheim wel degelijk uranium werd verrijkt. Waarom daarover liegen als je enkel vreedzame bedoelingen hebt?

Overeenkomst met Iran beste optie om grote oorlog te voorkomen

Het grote probleem is dat een preventieve aanval op Iran hoogstwaarschijnlijk een veel grotere internationale oorlog in gang zal zetten, met vermoedelijk enorme aantallen slachtoffers. De minst slechtste optie lijkt daarom inderdaad een terugkeer naar een internationale overeenkomst met Iran, maar dan wel een betere als het JCPOA. Dat verdrag stelde Iran namelijk in staat een deel van zijn nucleaire activiteiten buiten het zicht van inspecteurs te houden, en tevens om sommige van de overeengekomen inspecties zelf uit te voeren. Ook ontwikkelde en testte het land tegen de afspraken in nieuwe ballistische raketten waarmee inmiddels ook Zuidoost Europa kan worden bereikt.

Bij een conventionele oorlog maakt de verouderde Iraanse krijgsmacht echter geen enkele kans, dus is het vanuit het standpunt van Tehran niet zo vreemd om kernwapens te willen hebben, als een soort verzekering tegen een eventuele massale militaire aanval. De ayatollahs hebben gezien wat er met buurland Irak is gebeurd, en zullen eenzelfde scenario ten koste van alles willen voorkomen. Van geruchten dat Iran met behulp van Noord Korea reeds kernwapens in zijn bezit heeft gekregen, is nooit enig bewijs geleverd.

Israël is als klein land terecht bang dat het met een handjevol kernbommen totaal kan worden vernietigd. Aan de andere kant bezitten de Israëliërs minimaal 80, maar volgens andere bronnen naar schatting 200 tot 300 nucleaire wapens, die deels op onderzeeërs zijn geplaatst. Israël is daarom altijd in staat om een aanval maximaal te vergelden, en Iran volledig in de as te leggen. Dit zal Teheran zich ongetwijfeld bewust zijn, en mede daarom is die al ruim 12 jaar zo vaak aangekondigde oorlog tussen beide landen er nog steeds niet gekomen.

Desondanks gaan de voorbereidingen voor die oorlog aan beide kanten door. Iran testte onlangs opnieuw een serie ballistische raketten, en Israël voert regelmatig aanvallen uit op Iraanse doelwitten in Syrië. Ook zou de Israëlische luchtmacht reeds een soort ‘generale repetitie’ met F-35 gevechtsvliegtuigen hebben uitgevoerd. Deze stealth toestellen zouden ongezien het Iraanse luchtruim zijn binnengedrongen, maar ook daarvan is nooit een officiële bevestiging gekomen.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKAfile
(3) Zero Hedge
(4) DEBKAfile

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

31

 1. Scherpschutter op 12.06: wat is dat nou voor een instelling? Ook als ze fout handelen? Kritiekloos? Omdat het Israël is? Deed God dat ook, in de bijbel? Kritiekloos steunen door dik en dun?

  Juist niet! Lees de profeten. Liefde is niet blind Scherpschutter.

 2. @Hubo,

  Netanyahu is er op uit om de toekomst van Israël zeker te stellen. Iran is er op uit om Israël te vernietigen, dat zou als ze daar in slagen dus een tweede Holocaust worden. Aangezien de Mossad begin 2018 de documentatie van het geheime kernwapenprogramma van Iran uit Teheran heeft kunnen ontvreemden, is er keihard bewijs dat Iran een geheim kernwapenprogramma heeft. Dat was voor president Trump de reden om zich terug te trekken uit het JCPOA akkoord en zware sancties in te stellen.
  Ondanks al die sancties gaat Iran nog steeds door met zich zwaar te bewapenen. Met name het grote aantal raketten baart Israël zorgen.
  Israël is geografisch zeer zwaar in het nadeel, omdat het slechts de helft van Nederland is in oppervlakte. Om Israël te verwoesten zijn slechts 3 atoombommen nodig, één op het Noorden, één op het midden en één op het Zuiden.
  Israël heeft een goede raketafweer, zelfs het beste ter wereld. Maar ondanks dat kan Iran wel degelijk grote verwoestingen veroorzaken door Hamas en Hezbollah tegelijk in te zetten.
  En dan kan het vanuit Iran kernladingen afvuren.
  Daarom zal Israël nooit toestaan dat Iran kernwapens in handen krijgt, omdat Iran die zonder te aarzelen tegen Israël zal gaan gebruiken.
  Israël zal in dat geval zeker met kernwapens terugslaan. Ze kunnen die vanuit onderzeeboten afvuren.
  Maar zo’n scenario is niet wenselijk, dus een preventieve aanval is dan de enige optie, of wij dat nu leuk vinden of niet.
  Ik ben dus van mening dat Iran geen compensatie mag krijgen voor de schade die het heeft geleden vanwege de sancties. Al het geld dat Iran krijgt wordt hoofdzakelijk gebruikt om terreurbendes zoals Hamas en Hezbollah van nog meer wapens te voorzien.
  En er staan alleen al in Libanon minstens 150.000 raketten op Israël gericht.
  Iran is de grote factor van instabiliteit in de regio.
  Israël is juist het land dat voor zoveel mogelijk stabiliteit zorgt.
  Het zoekt altijd vrede, maar het wil graag met rust gelaten worden. De vredesverdragen met Bahrein, Dubai en Abu Dhabi, Soedan en Marokko
  kunnen voor meer rust in de regio zorgen.
  Vermoedelijk zullen Oman en Saoedi Arabië gaan volgen.
  Er komt echter nog een grote oorlog, en dat is de oorlog die profetisch beschreven staat in Ezechiël 38 en 39. Het best leest men voorafgaand al vanaf hoofdstuk 36.
  Ga dat eens lezen en volg de situatie in en rondom Israël.
  Je zal dan ontdekken hoe ontzettend actueel de Bijbel is, want hetgeen hier te lezen staat werd omstreeks 2800 jaar geleden door God aan de profeet Ezechiël geopenbaard!
  En heden leven wij in de tijd dat deze profetieën letterlijk en uiterst nauwkeurig in vervulling gaan, wij zijn in feite ooggetuigen, want een deel is al in het recente verleden gebeurd!

 3. @Svalbard
  Ik verwacht niet dat Biden zomaar van de ene op de andere dag het akkoord zomaar opnieuw zal bekrachtigen.Ik kan me ook wel voorstellen dat Iran compensatie wil voor de schade die door Trump is geleden.Er zal wel een tijdje onderhandeld moeten worden en veel kan Iran voorlopig niet beginnen.
  Er is alle reden om het resultaat van die onderhandelingen af te wachten en te vertrouwen op de afspraken die dan tot stand zullen komen.
  Er is geen reden om er nu zomaar meteen weer op los te gaan slaan.
  Netanyahu is er volgens mij alleen maar op uit Iran net als Syrië,Irak en de Palestijnen te vernietigen,althans te verlammen en terug te brengen tot het stenen tijdperk,wat letterlijk neerkomt op het gooien van stenen ,afgezien van wat betrokkenen zichzelf aandoen.
  Iran ligt een aardig eind van Israël af en Israël zou moeten kunnen vertrouwen op zijn defensieve materialen.Die zijn kennelijk zo goed dat de amerikanen die liever in Saoedie Arabie installeren,dan hun eigen systemen.

 4. Ook op dit forum zijn de vijanden van Israël weer ruimschoots aanwezig. Met mij valt niet te discussiëren over Israël. Ik steun dat land door dik en dun. Dat alle vijanden van Israël volledig verslagen moge worden.

 5. Er zijn altijd maa een aantal mensen die oorlog willen, meestal mensen die de leiding hebben. Zelf.zittwn ze veilig in een 10 sterren complex. Als het volk er niet aan mee doet is het klaar.
  We won’t fight another rich men’s war.

 6. @Hubo,

  Hoe zou Israël zich volgens jou dan moeten opstellen?

  Dus jouw buurman heeft gezworen om jou met je hele gezin uit te moorden, en hij maakt dat ook nog eens openlijk bekend, hij roept het bij wijze van spreken van de daken!
  En je merkt dat hij in zijn werkplaats bezig is om daarvoor het ideale moordwapen in elkaar te knutselen.
  En jij hebt de middelen om hem in zijn plannen te dwarsbomen. Wat ga je dan doen?
  Je kan ingrijpen om hem te beletten om dat wapen te fabriceren, of ga je rustig gezellig in je tuin zitten barbecueën?

 7. Dit soort verhalen wordt in de wereld gebracht om druk uit te oefenen op de VS om af te zien van het opnieuw bekrachtigen van het akkoord.Ik geloof dat Obama dat indertijd namens de VS bij executive order heeft gedaan en ik denk niet dat iets er Biden kan kan weerhouden de beslissing van Trump wat dit betreft ongedaan te maken.Wel heeft Iran volgens mij al een aantal stappen ondernomen,die het akkoord te buiten gaan en zal het die waarschijnlijk eerst terug moeten draaien.Dus er zal waarschijnlijk sowieso eerst overleg plaat moeten vinden.Als ik dit zo lees heb ik er geen goed woord voor over zoals Israël zich hier opstelt.

 8. Netjes, net een volle week de democraten achter de rug en nu al horen we deze klanken van oorlog.

 9. Het verhaal over de Israëlische luchtmacht klopt! Uitgebreid verhaal gelezen over een aanval zonder wapens… nieuwe straaljagers boven Teheran….totaal onopgemerkt door de Iraniërs…laat dus ook zien dat iran niet echt oplet..Radar enz luchtverdediging..stelt niks voor.. Hun marine is al eens gehalveerd door de Amerikanen… Wat overblijft is retoriek en ondergronds werk aan atoombom…
  Pakistan verkreeg dit via Nederland… oppassen dus wat cia en aivd uitvreten…

 10. @ Jan: 5:02 pm. Zo is het inderdaad. Israël heeft het volste recht zich te verdedigen.

 11. Ach, bij al die verstikkende corona-maatregelen kan een oorlog er nog wel bij, pfff.
  Vreugde in het leven is immers toch verboden via de wereldwijde corona-shit.
  Burgers moeten massaal lijden, is nu duidelijk het doel van de Globalisten.
  In bijv. de VK waar inwoners al lange tijd in huis zitten opgesloten, levert wat plezier met je kids in de vers gevallen sneeuw je een boete van 200 pond op…

  https://www.zerohedge.com/covid-19/uk-covid-cops-threaten-ps200-fines-people-having-snowball-fights

 12. Op 09/11/ 2001 is het Pentagon in Washington D.C. getroffen door een vanaf een onderzeeër van de zionistische identiteit gelanceerde raket.

 13. Heel veel mensen vergeten dat een oorlog HEEL goed voor de economie is. En aangezien nagenoeg alle economieën zo goed als in puin liggen hebben ze weinig meer te verliezen … Mensenlevens zeg je?? Daar geven de dames/heren die het voor het zeggen hebben sowieso niets om. Voor hen is het verlies van mensenlevens geen argument.

 14. Ja vooruit Ohje op 3.18, laten we weer eens een wereldoorlogje beginnen. Da’s nodig. Daar knappen we van op! Dan komen we weer bij zinnen!
  ????? Verstand ook in lockdown Ohje?

 15. Laten we niet vergeten dat Iran vanaf 1979 zeer duidelijk is over Israël; moet vernietigd worden.
  Dus ja, wat doe je als je weet dat je “buurman” voorbereidingen treft om je aan te vallen….juist dat op alle manieren voorkomen. Dus als niets helpt dan zijn “werkplaats ” vernietigen

 16. Israël is volledig omringd door vijandige moslimlanden die maar al te graag hun klauwen willen leggen op het heilig land. Israël is niet enkel omringd door miljoenen moslims, maar in het land zelf leven er massaal veel moslim Palestijnen. Het Joodse volk en hun thuisland, met een Joodse geschiedenis van duizenden jaren, is een tijdbom voor de regio en ver daarbuiten.
  Met een linkse marionette als Biden aan het stuur dreigen de Joden hun sterke Amerikaanse bondgenoot te verliezen. Zodra de VS partij kiest voor de moslims, en die kans is heel groot onder Biden, staat Israël in nauwe schoentjes en zullen de wachtende hyena’s hun kans zien om toe te slaan. Hun haat zal hoogtij vieren. Ze zullen de Joden met alle middelen trachten te verwoesten, veel erger dan de holocaust.
  Maar vergeet niet dat de Allerhoogste het laatste woord zal krijgen. De Joden zijn het uitverkoren volk, ongeacht of je daar akkoord mee gaat of niet.

 17. Ik zou het jammer vinden, een oorlog is altijd een verlies voor de mensheid.
  Vooral voor de overgrote gedeelte van de toekomstige slacht-offers- die dit niet hebben besteld.

  Als we het hebben over de overheden, zou ik het persoonlijk niet erg vinden als de arrogante Israelische regering even keihard aangepakt word. Hoe dan ook zou dit wel eens tot een domino effect lijden voor de regio aangezien ze elkaar indirect lopen aan tevallen in het midden oosten, waar iedereen wel ergens een vinger in de pap heeft. Een grote oorlog die hieruit kan lijden zou niet ondenkbaar zijn met Iran,Turkije,Syrie,Irak,Rusland,Amerika,Israel als hoofdrolspelers.

  Laten we hopen op vrede.

 18. @Hans,

  Aan de reactie stel ik vast dat je er helemaal niets van snapt. Dus zou je is 1938 ook partij voor de nazi’s hebben gekozen?

 19. Helaas is de staat zo ziek dat de goede welwillende Joodse mensen het slachtoffer gaan worden.
  En de derde tempel zal vernietigd worden keer op keer jammer.
  Google freemasons ceiling pictures london lodge en leer de waarheid die niet verteld mag worden.
  Dit is ook nieuws dat onze ogen opend.
  https://wikispooks.com/wiki/9-11/Israel_did_it
  De auteur zijn leven kapot gemaakt.
  https://wikispooks.com/wiki/Kees_van_der_Pijl
  Helaas mag de waarheid niet gedeeld worden zodat we kunnen leren van ons verleden en fouten.
  Ook mijn vrouw en ik hebben Joods bloed waar wij ons voor schamen als de waarheid moet sterven.
  Een schande voor god.
  Al onze info verwijdert ook op google zo is er een digitale boekverbranding gaande met een druk op de knop.
  Maar we hebben onze studie gedeeld overal dankzij deze held er zijn nu nog zoveel niet zionisten die helpen.
  https://www.realjewnews.com/?p=1478

 20. Israël staat weer alleen, want Joe Biden kan bijna niet wachten om een knieval voor het Satanische regime in Teheran te maken.
  Iran heeft te kennen gegeven dat Amerika niet alleen terug moet keren naar het frauduleuze nucleaire verdrag, maar ook alle schade moet compenseren die de sancties Iran hebben berokkend.
  Als Amerika dat niet wil doen, dreigt Iran nog verder te gaan met het verrijken van uranium. Tot 4% verrijkt uranium is geschikt voor kerncentrales, maar 20% dus niet. Het kost de nodige inspanningen om uranium tot 20% te verrijken, maar wat niet iedereen weet, is, dat het van 20% tot 90% verrijken van uranium gemakkelijker is.
  In feite is er dus sprake van blackmail aan het adres van Amerika, door nu al steeds meer uranium tot 20% te verrijken.
  Israël is terecht zeer ongerust over de Iraanse atoombom.
  En als er geen andere uitweg meer is zal Israël zeker gaan toeslaan.
  Dat zal een zeer krachtige aanval zijn, want er is straks geen andere keus meer.
  Israël kan natuurlijk rustig gaan afwachten, maar dat zou tegen alle logica ingaan.
  Iran heeft inmiddels al talloze malen aangekondigd dat het van plan is om Israël te vernietigen, en Israël gaat dat echt niet zitten afwachten. Joe Biden zou er verstandig aan doen om Iran voor het blok te zetten, en veel strengere voorwaarden en controles te eisen, en anders de sancties nog veel verder te verzwaren. In dat geval kan hij een oorlog voorkomen.

 21. De derde wereldoorlog is al lang begonnen, in 2019 met de C Plandemie.
  De spanningen lopen overal op. Demo’s in Hong Kong, India, Polen, Engeland etc.etc waar de mainstream media nauwelijks aandacht aan besteed.
  Rellen in NL waar de MSM wel aandacht aan besteed (?!).
  Het is geen conventionele oorlog maar het kan het wel worden door deze spanningen in het Midden Oosten tussen Israel en Iran.
  Het is voorspelt in de profetieen. Keer terug naar Zijn Woord in de Messias.

 22. Vooral doen zou ik zeggen en dan eens kijken wat het resultaat is. Iran is geen Libanon of Gaza waar Israël ongestoord kan huishouden. Misschien houdt het wapengekletter vanuit in Tel Aviv dan eens een keer op.
  Israël heeft overigens zelf kernbommen (gestolen blueprints). Daar valt niemand over. Hou de VS alsjeblieft hierbuiten en los zelf het probleem op. Er zijn al genoeg oorlogen gevoerd door Amerikanen voor dit irritante landje.

 23. Dat was weer te verwachten. De obsessie van Israël tegen Iran is niet meer normaal. Ooit zal Iran over kernwapens beschikken en daar zal Rusland aan meewerken daar ben ik van overtuigd. Als dit gebeurd en dat komt er aan, dan denk ik dat we in het Midden-Oosten een beslissende strijd gaan krijgen. En zoals het artikel ook al laat doorschijnen, wie kan winnen tegen Israël ? Voorlopig geen kat!! Iran moet zich geen illusies maken op dat gebied. En wat gaat de VS doen, wel de nieuwe minister van buitenlandse zaken van de VS heeft al late weten dat de ambassade in Jeruzalem blijft en de VS Israël niet zal laten vallen. Dus kom naar af Iran, met jullie verroeste legers!!! Shalom

 24. Misschien dat een wereldoorlog toch nodig is om weer bij zinnen te kommen want nu draait iedereen en alles totaal door.

Comments are closed.