Journal of Experimental Medicine: Gewone verkoudheid kan tegen corona beschermen

‘One sneeze a day keeps corona away’?

—————————————————————————————————————————————–

Yale Reseachers: ‘Uit voorzorg kan aan kwetsbare groepen interferon worden gegeven’

—————————————————————————————————————————————–

Het Journal of Experimental Medicine heeft een onderzoek gepubliceerd van wetenschappers van de prestigieuze Yale University, waaruit blijkt dat een simpele verkoudheid bescherming kan bieden tegen corona.

Als een persoon is besmet met het Rhino virus – het meest voorkomende verkoudheidsvirus – dan bestaat de kans dat het (veronderstelde) virus dat Covid-19 veroorzaakt zichzelf niet kan vermenigvuldigen als het in hetzelfde luchtwegweefsel terecht komt dat is geïnfecteerd met een normale verkoudheid. Daar zitten dan al namelijk voldoende ‘eerste lijns’ afweerstoffen van het immuunsysteem in.

Een Rhinovirus kan overigens verschillende vormen hebben. Enkele van die vormen lijken als twee druppels water op corona. De researchers stelden met een Rhinovirus besmet weefsel bloot aan SARS-CoV-2. Wat bleek: het coronavirus werd meteen volledig onschadelijk gemaakt. In een eerder onderzoek was al geconstateerd dat een verkoudheid op dezelfde wijze ook tegen een griepvirus kan beschermen.

‘Uit voorzorg kan interferon worden gegeven’

‘Alles hangt af van de timing,’ legde Ellen Foxman, senior auteur van de studie, uit. Het is van het grootste belang dat het immuunsysteem direct aanslaat. Daarom zouden Covid-19 patiënten in de beginfase met het immuunproteïne interferon kunnen worden behandeld, aldus Foxman. Omdat dit in de eerste dagen na besmetting dient te gebeuren, zou aan mensen uit kwetsbare groepen ook profylactisch (uit voorzorg) interferon kunnen worden gegeven. Daar worden inmiddels diverse studies naar verricht.

Indien er maar weinig virusdeeltjes zijn binnengekomen, blijkt het lichaam de verspreiding van SARS-CoV-2 ook zonder de aanwezigheid van een verkoudheid te kunnen vertragen.

Wetenschap begrijpt zelf nog niet veel van virussen

Foxman en de andere researchers hopen met hun onderzoek een verklaring te vinden waarom virussen zoals influenza vaak teruglopen in een periode waarin veel mensen verkouden zijn. Deze interferentie tussen verschillende luchtwegvirussen kan de verspreiding van andere, gevaarlijkere virussen beperken. ‘Er zijn verborgen interacties tussen virussen die we nog niet helemaal begrijpen,’ vervolgde Foxman. ‘Deze bevindingen zijn een stukje van de puzzel waar we naar kijken.’ (onderstreep toegevoegd)(1)

Impliciet tonen deze vragen en studies aan dat ‘de wetenschap’ – in tegenstelling tot de algemene indruk die wordt gewekt – nog steeds niet bijster veel weet over de werking van virussen, en wat dat nu precies zijn (of niet zijn). Desondanks wordt de gelimiteerde kennis die er is als absolute waarheid verkondigt, en als ‘bewijs’ gebruikt om de hele wereldbevolking te injecteren met als ‘vaccins’ vermomde experimentele genmanipulatie injecties.

3-in-1 test influenza en corona ‘omdat onderscheid zo moeilijk is’

Kan het zijn dat verkoudheid, influenza en corona onderdeel zijn van hetzelfde proces? Eerder dit jaar bracht het Chinese BGI Genomics, het grootste biotech bedrijf ter wereld dat ook in Europa en Amerika actief is, een gecombineerde 3-in-1 test voor zowel SARS-CoV-2 als Influenza A en B op de markt. Waarom? Volgens het bedrijf omdat ‘de griep en Covid-19 vergelijkbare symptomen hebben, en moeilijk te zijn onderscheiden.’

Dus maak je een gecombineerde test die altijd wel aanslaat bij het vinden van een restdeeltje. Maar dan nog moest BGI erkennen dat met deze ‘geavanceerde’ PCR test niet kan worden gezegd of iemand ‘besmet’ is:

‘Positieve resultaten zijn een indicatie van de aanwezigheid van SARS-CoV-2 RNA; klinische correlatie met de geschiedenis van de patiënt en andere diagnostische informatie is noodzakelijk om de infectiestatus van de patiënt te bepalen. Positieve resultaten sluiten geen bacteriële infectie of co-infectie met andere virussen uit. De gedetecteerde stof hoeft niet de precieze oorzaak van de ziekte te zijn… Negatieve resultaten sluiten geen SARS-CoV-2 infectie uit, en zouden niet moeten worden gebruikt als de enige basis voor besluiten over het omgaan met een patiënt.’ onderstreept toegevoegd)

Besmettingscijfers zijn fake, teruglopend aantal zieken heeft niets met vaccins te maken

Dit bevestigd wat wij op basis van tal van andere bronnen al sinds het voorjaar van 2020 schrijven, namelijk dat de PCR test helemaal NIETS zegt over het al dan niet ‘besmet’ zijn met het coronavirus (of met wat voor virus dan ook), een feit dat vorig jaar nota bene door Marion Koopmans is bevestigd, en in maart ook door de Duitse versie van het RIVM, dat in een document een grafiek plaatste waaruit bleek dat slechts 1 op de 50 ‘positief’ getesten daadwerkelijk is ‘besmet’. Dat betekent dat 98% van alle in de media gemelde ‘corona gevallen’ moeten worden geschrapt.

Desondanks is deze voor dit doel compleet onderuit gehaalde PCR test de basis geworden van het overheidsbeleid ten aanzien van de ‘bestrijding’ van ‘corona’, zoals lockdowns, mondkapjes, testen, vaccineren, etc., ook in Nederland.

Dat de besmettingscijfers – hoe nietszeggend ze ook zijn – nu teruglopen is volkomen normaal, net als het steeds lagere aantal mensen in het ziekenhuis. Dat gebeurt namelijk altijd in het voorjaar en de zomer, en heeft helemaal niets met vaccins te maken. In het najaar, als het weer kouder wordt, gaan de cijfers dus weer oplopen. Helaas heeft er er alle schijn van dat dit volstrekt normale proces opnieuw zal worden aangegrepen om totaal ongegronde paniek te zaaien, en opnieuw keiharde maatregelen (zoals lockdowns) te nemen.

 

Xander


(1) Superbugs.news
(2) Afbeelding: Willgard Krause via Pixabay 

Zie ook o.a.:

18-03: Duitse RIVM erkent in grafiek dat slechts 1 op de 50 positief getesten daadwerkelijk is besmet
09-03: Bevestigd: PCR testen gebruikt voor vastleggen DNA in database – waarom?
02-01: ‘WHO past regels misbruikte PCR test aan om vaccins succesvol te doen lijken’

2020:

21-12: Elite heeft haast om vaccins erdoor te drukken en zaait nieuwe angst met Covid mutatie (/ Ruim 11 jaar geleden beschreven we het scenario dat nu wordt uitgevoerd)
03-12: Bewijs geleverd van telefoongesprek waarin RIVM toegaf dat Covid bijna geen klachten geeft
30-11: Marion Koopmans erkent dat PCR-test geen besmetting kan aantonen
09-11: WHO bevestigt in Bulletin zeer laag Covid sterftepercentage van 0,05%
25-10: Nederlandse experts: Valse PCR testmethode is bron van alle ellende, RIVM wil zoveel mogelijk positieve uitslagen
09-10: Hoax wordt steeds groter: CDC geeft in document toe geen meetbaar virus te hebben
28-09: Ex-hoofdadviseur wetenschap farmagigant Pfizer: ‘Hele tweede golf is fake, bijna alle positieve testen zijn vals’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. Koopmans en van Dissel denken zeker dat wij niet kunnen lezen en dat wij dom zijn.
  Het is toch algemeen bekend dat in het zomer seizoen er geen, of veel minder virussen “ rondwaren “ en er minder ziekten zijn.
  Dit heeft TOTAAL NIETS met het vaccinatie niveau te maken. ( zouden ze wel willen )
  Vorig jaar zonder die gif spuiten liep het aantal zieken ook terug. En “ kregen we ook vrijheid! “

  Je zult zien dat straks ( september ?) de “ duimschroeven “ weer aan gedraaid gaan worden.
  Onder het mom van de gevaarlijke Delta India variant.
  Je ziet de kwade machten achter dit wereldwijde spektakel al weer aankomen.
  Of….. er moeten zulke erge complicaties komen door het vaccin dat de “ gemiddelde burger “ zijn/ haar ogen open gaan.

  Dan zou er wel eens grote onrust in ons land ( of andere landen ?) kunnen ontstaan. Ik hou mijn hart vast als dat gebeurt.
  Als mensen misschien gaan begrijpen , hoe verkeerd we zijn behandeld en voorgelicht zijn, en hoe gevaarlijk het vaccin is en als daar lange termijn complicaties ( overlijdens ) uit ontstaan….zoals Dr Mike Yaedon zegt.
  Het probleem is dat de meeste mensen wel merken dat er iets niet klopt, maar dit voor zichzelf niet goed duidelijk kunnen krijgen.
  En GOEDE voorlichting is er niet.
  Van degene van wie je voorlichting mag verwachten is het allemaal propaganda.
  Als je een goede relatie met je huisarts hebt, dan verteld hij wel “ dubbelzinnig “ dat er haken en ogen aan zitten, maar op straffe van wat……? Niemand die het weet… durft hij niet eerlijk te zijn.
  Pas goed op jezelf, en bedenk “ gedane zaken nemen geen keer”
  Shalom
  Anna

 2. Ook Van Dissel zegt dat de lagere cijfers van nu te danken zijn aan de injecties. Terwijl de seizoensinvloed veel meer voor de hand ligt, want, net als vorig jaar.
  In Bulgarije dalen de cijfers ook enorm, maar daar is nog weinig gevaccineerd. Bovendien heeft Bulgarije Ivermectine toegestaan en vanaf dat moment kelderen de cijfers.
  Zie deze video met Maurice de Hond, direct in het begin: https://www.youtube.com/watch?v=_vSvF84odOk
  De Belgische Van Dissel, Van Ranst, plaatste een rare tweet om de BPOC 2020 verdacht te maken. Ze zouden ‘argeloze’ Nederlanders geld aftroggelen met misleiding, leugens en oplichterij: https://twitter.com/blckbxnews/status/1409047161715691521/photo/1
  Hij probeert de ING te bewegen die donaties te stoppen. Dat wekt toch weinig vertrouwen, zo’n actie van Van Ranst.
  Dan mag de familie van de Jürgen Conings het lichaam niet zien. Dus die familie weet niet eens zeker of het gaat om deze Jürgen. Vreemd toch.

 3. @Qvic
  25/06/2021
  En Hoeder
  25/06/2021
  Volledig akkoord.
  @elise: de natuur wint altijd, arrogante mengele en frankensteins denken ongestraft te kunnen concurreren met de natuur voor politieke doelstellingen.
  En rechters worden politiek benoemd dus daar kunnen we ook weinig heil van verwachten.
  Hebzucht, corruptie en belangenvermenging vieren hoogtij tot…het kaartenhuis instort en dat wankelt reeds.

 4. @ Qvic: 10:24 pm, op 25/6. Een zeer goede onderbouwde reactie van U. En wat virussen betreft ben ik een leek, ik heb daar weinig verstand van.

 5. Niet alleen verkoudheid beschermt tegen corona ( wat dat dan ook moge wezen) maar ook astma patiënten zijn opmerkelijk laag vertegenwoordigd:

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5193704/corona-astma-covid-19-risicopatienten-rivm-longartsen

  Nu is dit m.i. niet zo heel vreemd aangezien in veel long-medicatie ( puffers e.d. ) corticosteroïden zijn verwerkt en dat helpt nou eenmaal ontstekingen in het longweefsel te voorkomen.

  Een andere verklaring is dat bij astmapatiënten minder ACE-receptoren in het luchtwegslijmvlies hebben. En dat zijn nou net de receptoren waar het coronavirus zich graag aan hecht. ( zie artikel)

 6. Het punt is dat eigenlijk niemand weet wat een virus nou is en wat het doet. Maar dat is niet zo verwonderlijk, want het woord ” virus ” is ooit bedacht door een Nederlandse bioloog Martinus Beijerinck. Die veronderstelde dat er iets kleiner moest zijn, dan een bacterie en dat het een ziekte verwekker was. Dat fenomeen noemde hij een virus. Dit werd in 1898 gepubliceerd, nu 123 jaar later is het nog nooit iemand gelukt om een virus geheel te isoleren en op te kweken en daarmee te kunnen aantonen dat het een ziekte verwekker is en/of het besmettelijk is en/of het zich kan muteren. Maar nu wordt het woord VIRUS te pas en te onpas gebruikt, voor alles en nog wat. Zelfs nu met het corona virus, wordt het zelfs een zeer besmettelijke killervirus genoemd. Maar ook nu is niemand op de wereld in staat gebleken om een virus geheel te kunnen isoleren en aan te tonen of dat het een ziekte verwekker is en/of het besmettelijk is en/of het het zich kan muteren. Dus we kunnen gerust stellen, dat het hele verhaal over virussen niets anders is; dan uit de duim gezogen aanname van die Beijerick is. Dus van iets wat niet aangetoond kan worden of dat het wel bestaat en wat het doet, maar er zijn wel vaccins voor ontwikkeld? Toch knap van die farmaceuten zou je kunnen stellen. Een vaccin te kunnen ontwikkelen voor iets wat nog nooit door wie dan ook heeft kunnen aan tonen, dat het bestaat en wat het doet. Maar daarvoor staan hele volksgemeenschappen wel voor in de rij, om zich met een experimenteel onbekend genetische substantie zich te laten injecteren, wat we gemakshalve een vaccin noemen. Je kunt ook stellen dat het van A tot Z een uit de duim gezogen verhaal is, over een zogenaamde zeer besmettelijke killervirus, die niet alleen dood en verderf zaait onder de bevolkingen, maar die ook nog eens regelmatig kan muteren en de genomen maatregelen er tegen door de regeringen zoals; lock-downs, mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand houden van elkaar, verplichte PCR testen en nu indirecte verplichting van vaccins. Dat het niets anders is dan voor een heel ander doel deze scenario uitrollen over de burger bevolkingen wereldwijd. Zoals de totale onderdrukking en controle over alles en iedereen 24/7/365. En dat die experimentele injecties niets anders zijn dan sterilisatie en het overnemen van jou eigen immuunsysteem. Zodat jij zelf niets meer over jou eigen lichaam kunt bepalen, want dan kunnen ze bij elke volgende injectie jou commando over jou lichaam van buitenaf overnemen. Met andere woorden jij verwordt langzamerhand een bio robot zonder het zelf te beseffen. Zodra jij niet meer nuttig bent voor hen, dan kunnen ze jou letterlijk offline zetten en die nu al onrendabele direct laten overlijden. Want wat we de 3e of de 4e of de 5e golf gaan noemen en bij elke nieuwe golf steeds strengere bewegingsbeperkingen met uitsluitingen en verboden, zodat er uit eindelijk het gewenste aantallen overlevende mogen blijven leven, die dan inmiddels de ideale werkslaven zijn zonder dat zij het zelf beseffen. De rest is dan inmiddels letter afgevoerd en zo ook alle eigendommen geconfisceerd van de overgebleven bevolkingen. Tenminste dat is het plan waar ze naar toe werken. Het is aan de bevolkingen of zij zo dom en naïef zijn, om het gratis experimentele genetische substantie zich vrijwillig te laten injecteren. Want hoe meer mensen zich laten injecteren, hoe groter de kans is dat het gewenste doel behaald kan worden in hun tijdsplanning.

 7. Ik ben benieuwd hoe de bezoekers van dit forum oordelen over het Sanofi vaccin waarbij een proteine ingespoten wordt?
  Of hoe zou men oordeelt om de Interferon proteine via een injectienaald te krijgen?

  Is men principieel of uit geloofsovertuiging tegen injectienaalden?
  Waarom is het Interferon proteïne oke en waarom de Zanofi proteïne niet?

 8. Allicht, want corona is een verzamelnaam voor wat “vroeger” griep, verkoudheid en longontsteking heette… dus een infectie met verkoudheid – ja dat kan, want dat is bacteriëel, niet “viraal” – versterkt het immuunsysteem, behalve dan als degene “gevaccineerd” is, dan is het immuunsysteem namelijk nagenoeg uitgeschakeld en kan een verkoudheid of eender welke infectie aardig vervelend uitpakken.

  @wachter: het covid virus bestaat niet, zie https://open.lbry.com/@thecrowhouse:2/bruno:e.

 9. We weten al jaren dat het zg griepvirus muteert. Daarom was de griepprik bewezen zinloos. Maar zg “topviirolgen” willen dat niet zien. Daarvoor zijn hun banden met Big Pharma te close. Immers er moet geld verdiend worden. Met een dombo en oplichter als Hugo de Jonge kunnen ze dus tevreden zijn, die voert braaf uit wat de NWO leiders willen. Weet hij veel. Al eeuwen worden mensen beschermd tegen ziektes door hun immuunsysteem. Nu moet het heil komen van experimentele gentherapie. Wat een onzin. Ben ik nu zo slim en de massa zo dom, zou ome Louis roepen.

 10. @ Elise: 3:07 pm. Heel goed van U verwoord. En onderbouwen doet de Farmaceutische industrie dat niet, en helaas ook niet de Overheid. Dat komt niet in hun kraam van pas.

 11. Wij hoeven daar niet ingewikkeld over te doen, het is gewoon fake pandemie 2, de eerste was in 2009, maar vanuit het oogpunt van de UN & WHO mislukt voor hun eigenlijke doel! Nu zitten we al 1,5 jaar in fake pandemie 2, nu hebben ze hun doel wel bereikt, de hele wereld onder hun machtszieke controle! Dit heeft de elite gemanipuleerd door een communistische extremist de WHO binnen te loodsen in 2017, namelijk Tedros! Deze dictator kent de knepen van het vak, heeft dat land toen vele jaren met een minderheids politiestaat met 7% van de bevolking een terreurbewind mee geleid, toen het te heet werd onder zijn voeten, snel overgesast naar de WHO, van terrorist naar heilige redder van de planeet, wie gelooft dat? Ik alvast niet! Ja, ik ben een complottie natuurlijk!

 12. Petitie voor Europees Parlement: Behoud onze fundamentele rechten en vrijheden

  https://artsencollectief.nl/petitie-voor-europees-parlement-behoud-onze-fundamentele-rechten-en-vrijheden/

  jun 22, 2021
  Heb je net als wij zorgen aangaande de disproportionaliteit van de coronamaatregelen en het behoud van onze fundamentele rechten en vrijheden? Teken dan de Nederlandse petitie zodat het Europees Parlement een standpunt gaat innemen over de uitzonderlijke maatregelen ter bestrijding van COVID-19.
  Vorig jaar hebben we samen met Herstel-NL gewerkt aan het opzetten van deze Nederlandse petitie. Verschillende Europese landen gingen ons al voor. Het is een lang traject geweest, maar ook de Nederlandse petitie staat nu live! De petitie wordt dus vanuit verschillende landen ingediend bij het Europees Parlement.
  Klik op onderstaande button om naar de petitie te gaan en schrijf je in via de groene button rechtsonder (register). Je moet er wel even wat voor doen.

 13. Artsen Covid Collectief (1500+ medici) van LinkedIn afgegooid: ‘Dit kán zo toch niet langer’

  https://www.ninefornews.nl/artsen-covid-collectief-1500-medici-van-linkedin-afgegooid-dit-kan-zo-toch-niet-langer/

  Het Artsen Covid Collectief, waar 1572 medisch specialisten bij zijn aangesloten, is van LinkedIn afgegooid. De organisatie staat kritisch tegenover veel coronamaatregelen. Zo is het Artsen Collectief tegen een algemene mondkapjesplicht en is zij het standpunt toegedaan dat massale vaccinatie van de algehele bevolking tegen Covid-19 onverantwoord en onnodig is. De groep vindt ook het massaal testen van de bevolking onacceptabel.

 14. ‘Rutte, De Jonge en Grapperhaus testen positief op corruptie en crimes against humanity’

  https://www.ninefornews.nl/rutte-de-jonge-en-grapperhaus-testen-positief-op-corruptie-en-crimes-against-humanity/

  Zondag hebben mensen in Den Haag het uit de hand gelopen antilockdownprotest een jaar geleden op het Malieveld herdacht. Ze noemden de herdenking ‘De slag om het Malieveld’. Dat protest, op 21 juni 2020, werd overschaduwd door grof politiegeweld.
  Premier Rutte had vorig jaar geen goed woord over voor de betogers. Hij zei na de demonstratie tegen de NOS: “Als ik me baseer op de televisiebeelden dan zaten er ook halve garen tussen.” Hij noemde de demonstranten ‘doorgesnoven hooligans’. Toen Rutte later in de Tweede Kamer door Wybren van Haga werd gewezen op filmpjes waarin betogers flink worden toegetakeld door de ME zei hij: “Baseer je nou niet op die filmpjes.”
  Tijdens de herdenking had jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid een boodschap voor Rutte, De Jonge en Grapperhaus. Hij zei dat dit drietal mensen die de waarheid vertellen en die voor hun vrijheden opkomen door criminelen in politiepakken laat mishandelen.

 15. Bhakdi zei het mooi: Om te weten of een alcoholtest goed functioneert, heb je alcohol nodig om te kalibreren.
  Om te weten of de test goed werkt, heb je het virus nodig. Maar Drosten en zijn maatjes (o.a. Marion Koopmans) die de eerste test naar China stuurden (die daar direct aanvaard werd) hadden dat virus helemaal niet. Hooguit hadden ze een paar sequenties die overeenkwamen met het materiaal dat ze van China ontvingen via de computer.

 16. Volgens een professor muteert een virus om de 10 uur. Daarom kun je geen virus bestrijden van buitenaf. Is juist gevaarlijk om niet meer besmet te geraken. Daarom heeft de spuit ook geen zin(als die gewoon was en werkte) Zie site farmareus Merck. Gestopt met onderzoek vaccin. Het enige wat werkt is je eigen immuunsysteem. Zoals Xander ook zegt. En zo dacht ik al vanaf het begin. Dat het virus misschien ernstiger is, is ook geen excuus. Ze kunnen ook weer afvlakken.
  Hetzelfde werkt ook bij veel wassen van kinderen, dan geraken ze juist ziek. Helemaal nooit meer wassen, daar kun je ook dood van gaan.
  Het lichaam heeft miljoenen “beestjes” en die “beestjes” zijn goed en slecht. Samen houden ze zich in balans. Eigenlijk bestaat er geen goed en slecht.
  Wat belangrijker is: zingeving van het leven zelf, waardoor jij stofjes aanmaakt die helpen bij bestrijding van ziek zijn. Wat slecht is: het blauwe licht in tv en pc schermen. Daar heb je weer brillen voor.
  Het is heel simpel: alles wat natuurlijk kan verlopen is beter dan technologie, medicatie enz. En dat blijft altijd zo, ook als ze de mensen hybride wil maken.
  Oh en nog iets: waarom wordt er niet steeds door een hoge rechter getoetst met hoor en wederhoor over dit hele corona gedoe? Het was nieuw en hoort onderbouwd te worden van meerdere mensen. Zowel juridisch als medisch. Waarom gebeurt dit niet?

 17. Ik denk zelf dat als de Delta-variant in Nederland binnenkort gaat opduiken dat we niet eens , laat ik pos. blijven , Oktober gaan halen voordat de hele poppenkast weer begint, ik vrees zelfs eerder .

  Portugal en Israel ( Het snelst/meest gevaccineerde land ) , met name Israel weer terug bij af : opnieuw zie ik mensen lopen met mondkapjes, lockdowns in de maak of al gaande.

  Verbijsterend dat JUIST in een land als Israel ( Holocaust ) men nu al begint met vaccineren van kinderen van 12 jaar/ouder , zelfs een minister in het nieuwe kabinet zei : “ik heb mijn kind(eren) laten vaccineren vanaf 12 jaar.
  Ik kan er met mijn verstand niet bij, hoe blind kan je zijn, hoe pol. correct kan je zijn : Je kinderen op het altaar van Moloch leggen/offeren !

 18. Zeer goed artikel. Het is meer dan bewezen dat mensen die last hebben van verkoudheden en wat we ook al is noemen kopvallingen een goede bescherming hebben tegen Covid. Het virus dat bijvoorbeeld door koude verkoudheden veroorzaakt strijd als het ware tegen het andere virus Covid. Ook luchtwegenverkoudheden helpen hier ook tegen het virus Covid. daarom dat jongeren beter beschermd zijn tegen deze gevaarlijke virus Covid. Daarom noemen we kinderen of jongeren ook weleens ‘ snotneuzen’ maar het is wel gezond tegen Covid. Shalom

 19. Eens met het artikel. Ik heb al eerder vernomen, dat verkoudheid inderdaad het zgn. Covid- virus neutraliseert.

Comments are closed.