NY Times erkent dat regering Obama in 2016 campagne Trump bespioneerde

Minister van Justitie William Barr noemt bespioneren van campagne politieke opponent ‘ernstige zaak’. (Afbeelding: Embed from Getty ImagesGetty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————-

De Nederlandse media ontgaat compleet dat in de VS stapsgewijs een ‘Watergate’ schandaal in overdrive wordt onthuld. Misschien heeft dat te maken met het feit dat niet Trump, maar (wederom) juist Obama weer zeer negatief naar voren komt. De New York Times moet nu erkennen dat zijn regering in 2016 inderdaad de campagne van Trump heeft bespioneerd met FBI (en CIA) informanten en medewerkers – een buitengewoon kwalijke zaak, die in ons eigen land zou neerkomen op het heimelijk inzetten van Rijksrecherche- en AIVD medewerkers door de regering Rutte tijdens verkiezingstijd tegen een ongewenste oppositiepartij zoals het FvD.

De NYT schrijft dat een mysterieuze Turkse vrouw die FBI spion Stefan Halper ‘assisteerde’ bij een operatie tegen Trumps campagne medewerker George Papadopoulos in Londen, zelf ook door de FBI werd ingezet om de campagne van Trump in 2016 te bespioneren. Deze Turkse vrouw, die zich ‘Azra Turk’ noemde, flirtte met Papadopoulos en mailde met hem om informatie van hem los te krijgen.

FBI/CIA stuurde Turkse spionne op medewerker Trump af

De Times schrijft klip en klaar dat deze vrouw ‘door de FBI naar Londen werd gestuurd in het kader van een contra-inlichtingenonderzoek’ dat in de zomer van dat jaar naar Trumps campagne was gestart. Azra Turk moest Cambridge professor en FBI informant Stefan Halper daarbij gaan helpen. Halper kreeg tijdens Obama’s presidentschap dik $ 1 miljoen van het Pentagon betaald.

In zijn officiële getuigenis verklaarde Papadopoulos dat hij deTurkse vrouw meteen wantrouwde, onder meer omdat ze, als zogenaamde ‘assistent’ van een Cambridge professor, nauwelijks Engels sprak. Toen hij aan een bar werd benaderd door Halper en Turk, en de professor hem vroeg naar de gehackte (Democratische) emails, en of Rusland Trumps campagne hielp, werd Papadopoulos boos en beëindigde hij het gesprek.

‘Maar Azra Turk was duidelijk geen FBI, maar CIA, en gelieerd aan de Turkse inlichtingendienst… Ik zal het de journalisten makkelijk maken: de inlichtingendiensten van de VS, Turkije, Australië en het VK, waar ik het doelwit van was, wisten dat ik GEEN contacten met Rusland had. Ze waren op mijn werk aan het East Med pijplijn project uit, dat ze allemaal wilden stoppen. Jammer voor hen dat dit project in 2017 werd gestart.’

Volgens de NYT was de Britse overheid op de hoogte van de spionage operatie, al is onduidelijk of Londen er zelf actief aan deelnam.

Minister van Justitie: ‘Ernstige zaak dat politieke campagne wordt bespioneerd’

‘Voormalig CIA analist Larry Johnson beschuldigt de Britse inlichtingendienst ervan de regering Obama in 2016 te hebben geholpen bij het bespioneren van onze campagne,’ twitterde president Trump op 24 april. ‘Het is nu een kwestie van tijd voordat de waarheid boven tafel komt, en als dat gebeurt, zal die onbetwistbaar zijn!’

Dat is nu inderdaad gebeurd. De acties van de FBI worden inmiddels zelf aan een onderzoek onderworpen door inspecteur-generaal Michael Horowitz van het ministerie van Justitie. De minister zelf, William Barr, zei dat een aantal conclusies van dat onderzoek in mei of juni geopenbaard zullen worden. ‘Ik denk dat het bespioneren van een politieke campagne een ernstige zaak is,’ verklaarde hij in april. ‘En ik denk dat er inderdaad bespioneerd werd. De vraag is of hier voldoende grond voor was, wat ik moet onderzoeken.’

Clinton Foundation medewerkers

Wellicht kan Barr dan meteen kijken naar de rol van Joseph Mifsud, een Maltese professor en lid van zowel de in zeer opspraak geraakte Clinton Foundation als de European Council on Foreign Relations. Mifsud probeerde Papadopoulos in de val te lokken door hem voor te houden dat Rusland kwalijke informatie over Hillary Clinton zou hebben.

Een andere Clinton medewerker, de Australische diplomaat Alexander Downer, deed tijdens een ‘dronken ontmoeting’ met Papadopoulos in een bar in Londen hetzelfde. Downer bracht het gerucht dat de Russen ‘vuile zaakjes’ van Hillary zouden hebben vervolgens over aan de autoriteiten, waarop de FBI en het ministerie van Justitie hun operatie begonnen waarbij ze Halper en ‘Azra Turk’ (echte naam onbekend) inzetten om Papadopoulos te bespioneren.

Trump jr.: ‘Feit: regering Obama bespioneerde mijn vaders campagne’

De Democraten reageerden afgelopen week als door een wesp gestoken toen minister Barr letterlijk het woord ‘spionage’ in de mond nam. Dat komt natuurlijk omdat hij daarmee aan de poten zaagt van hun ‘heiligen’ Obama en Hillary, die hiermee bepaald niet voor de eerste keer in opspraak zouden komen vanwege hun onethische, louche –om niet te zeggen illegale- handelingen.

‘Beste Democraten: het Amerikaanse volk is niet dom,’ reageerde Donald Trump junior dan ook. ‘Ze weten wat spionage is. Alle pogingen om twijfel te zaaien zullen het feit dat de regering Obama mijn vaders campagne bespioneerde niet kunnen veranderen.’ (1)

Was het omgekeerde het geval geweest, dan hadden de Democraten en Westerse massamedia onmiddellijk in koor om het hardst om het hoofd van Trump geschreeuwd. Dat het nu wederom ijzig stil blijft onderstreept opnieuw de mate van bevooroordeelde, misleidende en ronduit leugenachtige berichten die de massamedia dagelijks over ons uitstorten.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.: (werkende links)

20-04: CNN op-ed: ‘Niet Trump, maar Obama ziet er slecht uit door eindrapport Mueller’
24-03: Trump door Mueller vrijgesproken: ‘Democraten gaan Hillary slachtofferen’
17-02: Judicial Watch: Bewijs dat Obama’s FBI lange lijst misdrijven Hillary Clinton verborg
13-02: Inlichtingencomité Senaat vindt geen bewijs voor samenzwering Trump met Rusland

2018:
30-12: Democraat erkent dat zogenaamde Russische beïnvloeding werd opgezet door zijn eigen partij
16-12: Speciale aanklager Mueller liet bewijs van FBI complot tegen Trump vernietigen
19-10: Federale rechter geschokt over leugens Obama officials om Hillary te beschermen
30-08: Pentagon analist zegt dat Trump-Rusland samenzwering compleet verzinsel is

(Op oud Xandernieuws.punt.nl:)

24-09: ‘Deep State verraders Obama, Hillary, Comey en Mueller worden binnenkort gearresteerd’ (/ ‘Trump gaat tijdelijke staat-van-beleg uitroepen om Deep State te kunnen ontmantelen’)
30-08: Pentagon analist zegt dat Trump-Rusland samenzwering compleet verzinsel is
23-07: Hoofd Inlichtingendienst VS: Obama zit achter opstarten alle acties tegen Trump (/ Hillary Clinton gaf zelf toe geheime ontmoetingen met Vladimir Putin te hebben gehad – FBI-agent: ‘Na anderhalf jaar nog steeds geen bewijs tegen Trump en zijn team’)
16-04: Oud FBI-directeur Comey zegt dat Obama onderzoek naar Hillary opzettelijke frustreerde
18-02: Hudson Instituut: Alles waar Trump valselijk van werd beschuldigd, deed Obama echt
04-02: Vrijgegeven memo bevestigt illegaal FBI ‘Deep State’ complot tegen Trump
19-01: Explosieve memo onthult illegaal complot FBI, Hillary en Obama tegen Trump (/ ‘Iedereen zal nu de echte Obama, de wraakzuchtige narcist, kunnen zien’)

2017:
12-12: Oud CIA directeur geeft toe dat ‘Deep State’ politieke oorlog voert tegen Trump
25-10: Washington Post: Hillary Clinton loog en betaalde voor fake Trump-Rusland dossier
03-08: Topjournalist Hersh: RussiaGate is leugen van CIA, wraak op Trump (/ ‘Massamedia zijn de echte nepnieuws verspreiders’)
10-07: ‘Russische advocate die Trump info wilde geven ingezet door Democraten’

2016:
18-10: FBI documenten bewijzen dat Hillary Clinton wordt beschermd door schaduwregering 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

16

 1. @J. Ligthart: 11.06. am. Bedankt voor de link naar dirkvangenderen , prachtig hoe de Heer en Messias Jezus te hulp komt! Hallelujah!

 2. Democraten zullen hun fouten nooit toegeven. Als laatste verdediging zullen ze nog aanvoeren dat indien presidentskandidaat Trump er niet geweest was, dan hadden ze dit, in het landsbelang, niet hoeven doen. Wederom schuld van Trump dus.

 3. Xander bedankt.
  Een messcherp artikel.
  Natuurlijk wordt er in de nederlandse politiek en europese unie ook gemanipuleerd vanachter de schermen en op de voorpaginas van de kwaliteitskranten. Ook journalisten kunnen ongemerkt danwel bewust meegaan in de misleiding via het breaking news en constante stromen van leugennieuws.
  Xander verricht belangrijk werk.
  Hier een verhaal uit Nigeria dat zelden of nooit groot op de voorpaginas in ons nieuws komt: gewelddadige christenvervolgingen.

  https://www.dirkvangenderen.nl/2019/03/22/zie-je-die-engelen-in-witte-kleding-dan-niet-die-voor-ons-vechten/#more-4467

  Eerst worden joden en christenen vervolgd en verjaagd daarna de overige ongelovigen in de ogen van sommige islamaanhangers?!?

 4. @Ras Ik ben juist blij een site als xandernieuws gevonden te hebben waar ik eindelijk eens wat anders kan lezen ipv die zieke propaganda, fake nieuws en haat zaaiende main stream media.

 5. Propaganda werkt nog steeds. Mensen die ik slim acht trappen als gezagstrouwe burgers in de drek die er verspreid wordt. Obama was voor zeker een van de slechtste en gevaarlijkste presidenten die de wereld heeft gezien. Maar er werd handig gebruik gemaakt van propaganda om hem met strik te verkopen als een aardige man met flair. De Clintons hebben de Amerikaanse burger nog nooit een goede dienst bewezen, terwijl Trump dat zeer zeker wel doet. Ik heb het dan even niet over de manier waarop, want het blijft een hork die Trump.

 6. Meneer Ras, het is maar gelukkig dat Xandernieuws dingen signaleert, die we anders niet zouden kunnen weten. Positiever kunnen ze het helaas niet maken.
  Maar wilt u ook positief nieuws ontvangen? Dat is er! Kijk dan op https://www.dirkvangenderen.nl/nieuwsbrief/
  Daar lees je actueel nieuws, vooral de wonderlijke dingen die God doet, ook in 2019.

 7. Het grote Amerika, land van de meeste hebzucht. Babylon?
  Corrupte vieze zaakjes.
  Veel van dat is overgewaaid naar Europa
  En alles wordt Trump in de schoenen geschoven, wat voorgangers hebben aangericht.

 8. @ w ras

  Dit is positief want president Trump is onschuldig of bent u zo’n type die zoals zovelen zonder na te denken de msm propaganda gelooft en het negatief noemt als het anders blijkt te zijn?

 9. Ik heb het al vaker op deze site geschreven.

  Dit hele volk spoort van geen kanten omdat ze Ozo Groots denken……
  Zichzelf OZO-GROOTS vinden……..
  En alles wat ze maken, zeggen en hebben moet OZO-Groots zijn…….

 10. W. Ras, dit is weg kijken van de werkelijkheid. En de waarheid mag geschreven worden afgezegd, denk ik zo.

 11. Beste Ras,
  Wat negatief…. Het zijn waarheden toch?
  Schrijf u dan iets positiefs.
  We zijn toch geen struisvogels die de kop in het zand steken.

 12. @W. Ras.
  Uw reactie is duidelijk aan het verkeerde adres.
  Die dient U te sturen aan de leugenachtige mainstream media die al jaren doorgaan met negatief nieuws (hate speech) te brengen over Donald Trump en in schril contrast hiermee niets dan positief nieuws brengen over hun zwarte halfgod Obama, van wie ze zelfs zijn vuilste scheten zouden durven omschrijven als de geur van de heerlijkste bloesems.

 13. Ik had niet anders verwacht, van de socialisten/democraten in de Verenigde Staten.

 14. Beste Xander kom nou eens met wat positief nieuws. Dit gaat al jaren zo door en het dient geen enkel doel!

Comments are closed.