Zweedse top epidemioloog: Door geen lockdown zijn wij veel beter voorbereid op tweede corona golf

—————————————————————————————————————————————–

HELFT Nederlandse bedrijven bang failliet te gaan door Ruttes ‘intelligente’ lockdown – Waarom applaudiseert groot deel van ons volk voor onze economische zelfmoord?

—————————————————————————————————————————————–

Epidemioloog Anders Tegnell is de architect van de Zweedse strategie tegen het coronavirus, die zoals bekend flink afwijkt van de rest van West Europa. Zo voerde het land geen lockdowns in, bleven winkels, restaurants en bedrijven gewoon open, en werden enkel wat lichte social distancing maatregelen genomen. Het resultaat is dat het virus zich vrij ongehinderd kon verspreiden. Desondanks is het sterftepercentage amper hoger dan in landen met strenge lockdowns. Tegnell legt uit dat Zweden door deze koers te volgen veel beter is voorbereid op de tweede corona golf, die ergens in het najaar wordt verwacht.

Volgens de epidemioloog zal eind mei zo’n 40% van de inwoners van Stockholm immuun zijn geworden voor het coronavirus, wat het land een grote voorsprong zal geven op de rest van West Europa. ‘Want we zullen nog heel lang met dit virus moeten leven.’

Wetenschappers zijn het er niet over eens of mensen echt immuun worden voor het coronavirus, en er zo groepsimmuniteit kan worden bereikt, wat doorgaans het normale en enig logische antwoord is op een virus dat niet meer slachtoffers maakt dan een gemiddelde jaarlijkse griep, en waar zo’n 95% van de bevolking in alle landen niet of amper ziek van wordt.

‘In de herfst komt er een tweede golf,’ zei Tegnell. ‘Zweden zal een hoog niveau van immuniteit hebben, en het aantal gevallen zal waarschijnlijk heel laag zijn. Maar Finland zal een zeer laag niveau van immuniteit hebben. Zal Finland dan weer een totale lockdown moeten krijgen?’

Helft Nederlandse bedrijven bang failliet te gaan

En Nederland? Nu al vreest de helft van het Nederlandse (niet-financiële) bedrijfsleven failliet te gaan (2). De helft! Dan kunt u wel bedenken wat voor dramatische gevolgen dit NU AL voor miljoenen Nederlanders zal hebben. Laat staan als de regering in het najaar, als er een tweede corona golf zou komen, opnieuw voor deze diametrale, economie verpletterende, en samenleving ontwrichtende lockdown strategie kiest, waar naar onze overtuiging helemaal niets ‘intelligents’ aan is – integendeel.

Uitgerekend een liberale premier, van een partij die lang geleden erom bekend stond voor het bedrijfsleven op te komen, is nu hard bezig datzelfde bedrijfsleven de nek om te draaien. Het verbaast ons daarom zeer dat de premier het volgens de media en de peilingen –als we die tenminste moeten geloven- het zo goed doet.

Waarom applaudisseert groot deel van ons volk voor onze zelfmoord?

Denkt u ECHT dat de economie een soort aan/uit knop heeft? U heeft NOOIT opgelet bij de eerste basislessen economie? (Althans, toen het onderwijs nog onderwijs was, en kinderen en studenten werd geleerd kritisch na te denken, en niet gehoorzaam en hersenloos pure overheidspropaganda over te nemen en te volgen, wat vooral de laatste 20 jaar het geval is).

Is onze bevolking al zó dom, naïef en kortzichtig gemaakt, dat ze nu applaudisseren voor deze doelbewust in gang gezette grootschalige economische zelfmoord, van de vernietiging van hun huidige welvaart en die van hun kinderen en kleinkinderen, om over het platwalsen van onze vrijheid, democratische burgerrechten en zelfs onze gezondheid (vaccins die zullen worden opgedrongen) nog maar niet te spreken? En dat voor een virus dat op dit moment amper de helft van het aantal griepdoden van 2018 heeft veroorzaakt?

Sorry voor deze pessimistische conclusie, maar ons land lijkt ten dode opgeschreven, en dan niet eens door een oorlog met echte bommen en kogels, zoals 80 jaar geleden. Wie of wat redt ons nog uit deze krankzinnige nachtmerrie van verbijsterende waanzin?

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) NU
Afbeelding: (onbewerkt): Deen Alexey , Pixabay  (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

07-05: Bill Gates geeft in TV interview toe dat 700.000 mensen kunnen sterven door zijn vaccin

06-05: Pentagon onderzoek: Mensen met griepvaccinatie hebben 36% hogere kans op corona
06-05: MedRX studie: Lockdowns West Europa hebben waarschijnlijk geen enkel leven gered
06-05: Nationale Bond Overheidszaken stelt Rutte wettelijk aansprakelijk voor lockdown en vraagt u om mee te doen
05-05: Weer een verpleegkundige in New York die spreekt van ‘medisch wanbeleid’ en ‘moord’
04-05: China waarschuwt voor mogelijk gewapend conflict met VS over schuldvraag coronavirus
03-05: Griekse grondtekst over Teken van het Beest 666 wijst duidelijk op injectienaald
02-05: Ministerie Homeland Security bevestigt krachtige werking zonlicht tegen coronavirus
02-05: Europese farmaproducent: Eind 2020 beginnen we met vaccineren hele wereldbevolking
01-05: Washington Times beschuldigt andere mainstream media van ‘enorme hoax rond Covid-19’

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

72

 1. Zweden heeft geen lockdown omdat ze al op schema liggen met contant geld uitbannen. Ze vormen daarin geen bedreiging meer en kunnen hun SEK nergens anders uitgeven. Connect the dots! Zweden doet niets liever dan hun hele cultuur binnen een nachtje door de goot spoelen, dus waarom zouden juist zij dan niet voor de Euro gekozen hebben? Er is een reisverbod zodat niemand meer contant geld in andere Euro landen kan uitgeven, of landen die Euros accepteren. Zo slinkt de circulatie van contant geld gigantisch hard zodat het op gegeven moment wordt uitgebannen en dan is dit coronavirus ineens spontaan voorbij. Contant geld is momenteel taboe geworden, plaatsen waar je geld makkelijk kunt uitgeven zoals de kroegen en kappers zijn allemaal gesloten en diverse geldautomaten zijn plostsklaps außer Betrieb, toevallig?

 2. @Willie

  Ben het helemaal met je ééns dat die bezuinigingen bizar en imo. zelfs crimineel zijn. Hetzelfde geldt voor de bezuinigingen in de zorg.

  Waar ik mee zit, is dat de overheid het virus gebruikt als plakmiddel om de lekke band van hun eigen slechte beleid te verdoezelen. Covid-19 bestaat en ja, het is een rotziekte. Maar je gaat toch ook niet met griep bij een kwetsbare oudere langs? Dat is onze eigen verantwoording!

  Natuurlijk moet je kwetsbaren beschermen, maar daarvoor hoef je niet de hele maatschappij kapot te maken. Dat doen we met griep ook niet. Dit is een rotziekte, maar dat is zware griep ook. Het feit dat bewezen werkende medicijnen worden afgewezen en vervolgens gezegd wordt dat we mensen moeten beschermen, geeft mij braakneigingen.

  Ze hebben het nooit echt onderzocht en willen gewoon geen medicijn en dat is gewoon heel verdacht. Je hebt als patient toch zeker ook het recht om zelf te bepalen of je zo’n -bestaand en goedgekeurd- medicijn gebruikt of niet?

  Het stinkt aan alle kanten en daar zijn de ouderen de dupe van.

 3. Jan met de Pet schreef:
  09/05/2020 om 5:48 pm
  Dit is treurig natuurlijk maar moet je de ouderen dan de kans lopen om besmet te raken. Zoals eerder vermeld als volgens het verdrag van Geneve krijgsgevangenen niet de benodigde hulp geef ben je een oorlogsmisdadiger. Als je ouderen niet de bescherming geef door politiek beleid die ze van begin af aan nodig hadden dan ben je in Rutte en zijn hijg in de kont clubjes ook een misdadiger .Dit had een hoop ellende in verpleeghuizen kunnen voorkomen. Denk aan de enorme bezuinigingen bewust en de vele tekorten die zijn ontstaan er was geld genoeg dat aan onzinnige dingen werden verkwanseld. Humaniteit was ver te zoeken.

 4. @ Willie 09/05/2020 om 5:02 pm

  Nee, je moet je niet alleen op de huidige cijfers concentreren! Dan mis je namelijk het totale plaatje!

  In nederland waren de eerste pakweg 10 weken beduidend minder doden dan in een aantal andere jaren, 300-400 per week minder. Dat zijn in totaal zo’n 4000 doden minder dan in bv. 2017 over dezelfde periode!

  Dat aantal zie je grotendeels terug in de piek daarna. Mensen die eerder niet stierven omdat er geen zware griep was, stierven nu aan corona. Niet omdat corona zoveel zwaarder was, maar omdat ze lichamelijk zwak waren en corona (en niet te vergeten de verkeerde behandelingen) niet overleefden!

  Het komt de machtshebbers uiteraard wel goed uit dat die piek er was, want zo kunnen ze hun fouten verdoezelen! Net zoals ze het hoger aantal zelfmoorden en de doden als gevolg van stress, angst, te weinig bewegen en dergelijke straks kunnen aanwijzen als gevolgen van corona, terwijl het eigenlijk werd veroorzaakt door de draconische maatregelen.

 5. Jan met de Pet schreef:
  09/05/2020 om 2:30 pm

  Het beste is je op de huidige cijfers te consenteren. Dan zie je dat landen die direct met een met stevige Lock down begonnen duidelijk minder sterven gevallen hebben. De toekomst is een glazen bol

 6. Ambushsores schreef:
  09/05/2020 om 12:57 pm
  ..Tot slot een vraag aan ieder, wie ken jij persoonlijk die covid heeft?

  juist, in mijn omgeving haast niemand ziek en dan zeker geen bewezen corona geval.
  Dat mensen het niet opvalt, dat bij tijden van een griep epidemie, velen kuchend, hoestend
  tegenkomt op straat, is ongelooflijk. Het verhoogde ziekte verzuim. waar is dat ?

 7. inalCountDown schreef:
  08/05/2020 om 5:54 pm

  kleine aanvaardbare omleidingen…

  goed geformuleerd. Zo is dat met veel andere zaken, easy does it. Kan over decennia
  uitgesmeerd worden. Ken de menselijke psyche.

 8. In mijn ogen is dit virus best heel gevaarlijk dat er maatregelen worden genomen is prima. Politici die hier misbruik van maken om het volk te knevelen moeten voor het gerecht.. Rutte moet dat toch want die heeft gruwelijk verzaakt om politieke reden ,humaan is hij en zijn meelopend kamer leden verantwoordelijk voor de doodslag in de verpleeghuizen
  Maar goed we zijn best een verwend volkje, concertjes, Festivals idiote voetbal .hele dag op een terras hangen en zondags de meubel boulevard op, voor een appel en een ei de wereld rondvliegen. Het mag even niet wat verschrikkelijk we moeten even terug naar de basis want de economie komt in gevaar . Ach die komt er wel bovenop nee we missen onze verwennerij.

 9. @Willy

  Die getallen daar geven aan dat er in Nederland 316/100.000 doden zijn en in Zweden 319. Dat scheelt statistisch gezien dus nagenoeg niets. En is nog steeds minder dan de helft van België.

  Grotere vraag is hoeveel er werkelijk aan Covid-19 zijn gestorven en hoeveel doden ook Covid-19 hadden, maar aan iets anders stierven. Er zullen ook griepdoden bij zijn, of mensen met andere luchtwegklachten e.d. Die zie je ineens nergens meer terug.

  Je moet kijken naar het totaal aantal doden op de bevolking per land en dat vergelijken met eerdere jaren. Dan heb je redelijk betrouwbare cijfers over oversterfte en het aantal extra doden als gevolg daarvan.

  De gemiddeldes van dit jaar t.o.v. eerdere jaren wijken nauwelijks af. En daar komen straks nog wat extra zelfmoorden en stress-gerelateerde doden bij.

 10. Sinds de Regering Rutte besloot en toeliet dat de Statenbijbel 1637 voorgoed uit de Tweede Kamer verdween, in december 2014, werd de Bijbel, idioot vervangen door: schrik niet, het Mindful-Denken en het beoefenen van Yoga dat het Hindoeïsme propageert en stimuleert. Het vindt zelfs plaats op kleuterscholen.

  Het gevolg? De samenleving die deze duivelse groepsprocessen, sensitivity trainingen, ontvangt/ondergaat wordt hierdoor voorgoed Weerloos gemaakt en is dan ook gemakkelijk te beïnvloeden met de achterhaalde Mantra’s van de grote meesters Rutte en RIVM die zich als redders van het vaderland voordoen.

  Wat zegt de Spreukendichter vandaag over dit uitgebluste op zijspoor geplaatste volk van Nederland?

  Spreuken 25:28 (NBG51) Een stad met omvergehaalde muren, zo is Iemand die zijn geest Niet in bedwang heeft.

  Hoe dan de goede Weg terug te vinden? Simpel: Prediker 7:19 (NBG51)
  De wijsheid [van de Bijbel] geeft de Wijze meer Macht dan Tien machthebbers in een stad bezitten.

 11. Alles is gepland, trek je conclusie…!
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=AoLw-Q8X174&feature=emb_logo

  Bij het beantwoorden van een vraag over zakendoen in het tijdperk van sociale afstand, antwoordde Bill Gates dat “digitale certificaten” zullen worden gebruikt om te bepalen wie COVID-19 had, wie er herstelde, wie er recentelijk op is getest en wie het vaccin heeft gekregen. Dit korte (en onverwachte antwoord) opende een gigantische pandora-doos met wat er in de nabije toekomst in petto zou kunnen zijn: de onvermijdelijke massale vaccinatiecampagne om COVID-19 uit te roeien, zou de perfecte gelegenheid zijn om een ​​wereldwijde digitale ID te introduceren.
  Dit systeem zou een schat aan informatie over elk individu opslaan (inclusief vaccinatiegeschiedenis) en zou worden gebruikt om toegang te verlenen tot rechten en diensten. Hoewel Gates niet op details inging, konden ‘digitale certificaten’ worden gekoppeld aan biometrie of een quantum dot-tatoeage.
  https://productivityhub.org/2020/04/04/bill-gates-calls-for-a-digital-certificate-to-identify-who-received-covid-19-vaccine/

  https://intelligence.weforum.org/topics/a1G0X000005JJGcUAO?tab=publications

 12. @ Mark S. 10.24.
  Ik heb dat stukje terug gevonden. Als u of een ander Wilt dat ik het overschrijf en plaats, ga dan naar het Geloofsforum en vraag het mij daar.
  Groet van Günter.

 13. In ieder medisch boek en naslagwerk tot ongeveer 2010 staat bij corona: “Verkoudheid”. Helaas kunnen (of willen) de meesten onder ons niet vatten op welke schaal we belogen en bedrogen worden momenteel. Wees gerust, het zal snel duidelijk worden welke tirannie volgt na deze hoax. Diegenen die denken dat alles terug als voor de plandemic zal worden zijn ongelooflijk naïef. Het was nooit zo makkelijk voor de elite dan dit, ze lachen zich rot …
  Tot slot een vraag aan ieder, wie ken jij persoonlijk die covid heeft?

 14. Hebben jullie nog niet in de gaten dat Willy een Gates aanhanger is.

 15. @ Mark S. 10.24.
  Leuk geschreven: “… deze imbeciele lampekap Rutte …” 😂
  Als je sommige foto’s bekijkt hoe hij lacht, verraadt dat inderdaad een stoornis.

  Heb je wel eens gehoord dat veel mensen met verstandelijke beperking of stoornis geesten horen of \ en zien? (Hal Lindsey beschrijft dit in één van zijn boeken, vermoedelijk ‘Satan leeft onder ons’)
  Als ik hem soms hoor praten hoe leugenachtig, glad, verdraaiend en welbespraakt, denk ik vaak dat de duivel door hem spreekt.
  Maar… het wordt nog erger en hij en zijn handlangers zullen naar mijn verwachting nog meer aanhang krijgen.

  Hij heeft \ had immers ook een beeld van de Baphomet op zijn ‘werk’kamer hangen. Zoek maar op You Tube.

 16. Jan met de Pet 2 u.
  U schrijft:
  “Mensen hebben mensen nodig, het zijn ‘kuddedieren’. Zet een kuddedier apart en hij gaat afwijkend gedrag vertonen en soms zelfs aan zelfverminking doen. Zelfs al zijn mensen meer dan dieren, ze hebben wel elkaar en elkaars aanraking nodig.”

  Ik heb al jaren als slagzin voor dit ondermaans tijdelijke:
  “Hoe MINDER ⬇ zielen, hoe MEER ⬆ vreugd.” 😊
  Wat vindt u hiervan?

 17. @BertRoermond

  Ik weet het niet hoor, maar 99% van de trouwe volgers van Xander zijn volledig wakker en waren dat ook al voor deze crisis toen er andere onderwerpen speelde. De globalistische agenda is hier en op velen nationale en internationale sites al meermalen uitgerold en ontleed. Dus die hand kunnen we lekker laten waar we zelf willen.

 18. @Aan allen die reageerden op mijn schrijven. Natuurlijk heeft Zweden ook dichtbevolkte steden, maar was Zweden zo succesvol dat was mijn stelling, als je alles bij elkaar telt, komen de lage landen er zo slecht nog niet vanaf, en beperkingen moeten beperkt blijven in tijd en ruimte, maar als m’n de duiven te vroeg lost, dan zitten we terug in de put, dan kunnen we weer thuis blijven, bij moeder de vrouw en weer leren breien, ik mag er niet aan denken. shalom

 19. 8 mei 2020-22: 52 uur Bild.de vertaald.
  Rome – Deze branding zal het debat over de evenredigheid van de coronamaatregelen stimuleren.
  Verschillende prominente katholieke bisschoppen, artsen en rechtsgeleerden van over de hele wereld hebben het publiek met een dramatische oproep in zeven talen aangesproken. Het valt de reacties van de meeste regeringen op Corona aan, waarschuwt voor gedwongen vaccinaties en digitale bewaking.
  Ondertekenaars zijn onder meer de Duitse kardinaal Gerhard Ludwig Müller (72), hooggeplaatste Amerikaanse bisschoppen en de voormalige bisschop van Hong Kong, Joseph Zen Zekiun (88).
  De ondertekenaars van de oproep, getiteld “Veritas liberabit vos” (De waarheid zal u vrijmaken), uiten niet alleen hun twijfels over het werkelijke gevaar van het Corona-virus – er staat ook “dat onder het voorwendsel van de Covid 19-epidemie in veel Gevallen van onvervreemdbare rechten van burgers zijn geschonden en hun fundamentele vrijheden zijn onevenredig en ongerechtvaardigd beperkt, waaronder het recht op vrijheid van godsdienst, vrijheid van meningsuiting en vrij verkeer ”.

  Een passage zal speciale explosieven opleveren, waarbij het categorisch wordt gewaarschuwd tegen een wereldwijd systeem van systematisch toezicht en spreekt van “krachten” die geïnteresseerd zijn in het veroorzaken van paniek onder de bevolking: “Op deze manier willen ze permanent vormen van onaanvaardbare vrijheidsbeperkingen opleggen, mensen beheersen en hun bewegingen volgen. “

 20. Jaag mensen angst aan, vertel ze leugens, leugens en leugens en je krijgt er zetels bij, want bang als ze zijn denken ze dat ze denken als ze na kletsen wat hen door hun politieke ‘leiders’ en gekochte wetenschappers aan larie wordt verteld.

  We worden allemaal tot slaaf gemaakt en zelfs sommige nog wel eens af te toe nadenkende mensen kiezen nu liever ‘eieren voor hun geld’ want het grote gevaar CORONA! Dit is het ultieme verdeel en heers complot waar mensen bang voor de dood en masse intrappen.

  Het werkelijke ultieme gevaar zit bij de VN, de EU, Soros en Gates en hun miljardairs club, daar zouden mensen beter angst voor kunnen hebben. Is het bovendien niet ironisch dat nota bene rechts nu waarschuwt tegen deze rijken en links hersenloos mee hobbelt met die rijken? Links noemt deze parasieten zelfs filantropen! Soros,Gates en de rest zijn het gevaar voor de wereld niet corona.

  Ik heb COPD maar trek me niets aan van beperkingen omdat ik weet dat we bedrogen worden door dit gewetenloze miljardairs tuig dat ons allemaal tot hun slaven en robotten wil maken. Waarom? Simpel, omdat ze verder alles al hebben wat ze kunnen kopen enkel wereldmacht ontbreekt hen nog en die eigenen deze roofridders zich nu toe via hun vele duizenden politieke knechten in VN en EU.

 21. Zal mijn niet verbazen dat wij over 8 weken weer terug zijn naar af.

 22. Ik heb gisteren een interview van David Icke gezien
  Waar hij verteld hoe dit allemaal kon gebeuren en
  Alles met elkaar in verbinding staat

  Hij duurt 2,5 uur
  Hij werd direct van you tube verwijderd, maar je kan hem bekijken bij Jensen.nl
  Hij is daar gedownload
  Je word er niet vrolijk van moet ik zeggen

 23. @ FinalCountDown: 5:54 PM, op 8/5. Juist, dat is de hele opzet van dit Corona theater! Op naar de werelddictatuur, te weten de NWO.

 24. @ Mark S. 10:24 PM, op 8/5. Dat heeft George Orwell al beschreven in zijn boek “1984”.

 25. En BertRoermond: ter verdediging van Xandernieuws. Deze site heeft steeds aangegeven dat men meerdere kanten van deze kwestie voor het voetlicht wil brengen en heeft dat ook gedaan.

 26. BertRoermond. Kees de Kort heeft vanaf het begin gewaarschuwd voor die lockdown-methode. Dr. Wodarg in Duitsland heeft ook vanaf het begin gewaarschuwd voor de totaal overtrokken reacties en ik heb hun lijn gevolgd. Mijn angst werd veroorzaakt door de maatregelen en de meegaandheid van pers en publiek, niet door dat virus. En ik luisterde zojuist weer even naar de radio, en het was weer allemaal doem en angst wat er voorbij kwam. Geen enkele kritische noot of een begin van nuance!! Ik vind dat schandalig, terwijl er nu zoveel bekend is.

 27. Corona of Corutna?

  Rutte overal waar hij is geweest of komt gaat het fout.

  Help Corutna de ‘politieke’ wereld uit.

 28. @ Willie 08/05/2020 om 8:12 pm

  Volgens de officiële cijfers van dit moment is het aantal slachtoffers in Zweden per 100.000 inwoners exact gelijk aan dat van Nederland en meer dan de helft lager dan in België. Ik weet niet waar jij je cijfers haalt, maar ze kloppen niet!

  Komt nog bij dat hier ook oude, eenzame mensen het opgeven en daardoor eerder sterven en dat er mensen zullen overlijden door stress, angst, verdriet, het verliezen van banen of bedrijven en de gevolgen daarvan. Onderschat dat niet!

  Mensen hebben mensen nodig, het zijn ‘kuddedieren’. Zet een kuddedier apart en hij gaat afwijkend gedrag vertonen en soms zelfs aan zelfverminking doen. Zelfs al zijn mensen meer dan dieren, ze hebben wel elkaar en elkaars aanraking nodig.

 29. 1 ding moet mij wel van het hart: slechts acht weken geleden zat iedereen (inclusief ondergetekende) te gillen waarom onze regering niet ingreep, het vliegverkeer niet stil deed leggen, 99% zat hier te gillen om een lockdown. goed, onze regering heeft een aantal weken te laat ingegrepen naar mijn mening en veel te weinig gedaan met de alarmerende berichten die in de eerste twee maanden van het jaar, waaronder op deze site, werden gepubliceerd. we zijn er inderdaad ingerommeld, de regeringen overal grijpen het virus aan om (vrijheid) beperkende maatregelen (blijvend) in te voeren. we zijn allemaal zo bang gemaakt door de msn, én deze site onder andere, dat we zelf gilden om deze maatregelen. de ENIGE die wakker was, was Robert Jensen, hij heeft vanaf dag één geroepen en gezegd wat de ware plannen van de regeringen ( en daarachter deepstate) waren. zelfs ik dacht dat hij gek was geworden, we zagen toch immers de schokkende filmpjes uit china en italië ? nu lees ik de reacties van de overige reaguurders en iedereen weet het weer beter en NIEMAND steekt de hand in eigen boezem en erkent dat ook hij/zij heeft zitten slapen ( jaja, ook ik) …nu zitten we met de gebakken peren. maar vergeet niet, we hebben er ZELF om gevraagd..iets met op de blaren zitten ??

 30. De wereldmachten kunnen niet meer dan God het toelaat>Zalig hij die deel heeft aan de eerste opstanding.

 31. @Richard slaat de spijker op zijn kop met zijn reactie , men vind Bill Gates toch een slechte man neem dan ook zijn producten niet meer af als je dat vind .

 32. We leven in een omgekeerde wereld!

  Alles wordt omgedraaid. Wat waar is wordt een leugen genoemd en omgekeerd.
  Wat dom en slecht is wordt intelligent en goed genoemd. En omgekeerd.

  Zo verklaar je waarom men voor de lockdown van Rutte staat te applaudiseren.

  Hij neemt slechte beslissingen, verpakt dit in leugenachtige argumenten, en het is slecht voor de economie en de hele samenleving.
  Maar het gehersenspoelde volk staat er voor te applaudiseren, noemt het verstandig en juist en houdt zich aan de vrijheidsberovende waanzin en kiest de volgende keer weer voor deze imbeciele lampekap Rutte en zijn saboterende kk kabinet. En het parlement dat eveneens de omgekeerde wereld propageert, staat er stompzinnig aan mee te doen.

  We leven in een omgekeerde wereld mensen. Wat goed is wordt slecht genoemd en wat slecht is wordt goed genoemd.

 33. Willy waar je je info vandaan hebt weet ik niet, maar het lijkt niet te kloppen. De grafiek van zweden buigt net zo goed naar beneden https://www.tijd.be ook john hopkins geeft geen sterk afwijkend beeld van nederland

 34. Ben benieuwd hoeveel reaguurders hun ongenoegen hier uiten via een windows device. Xander ook gezocht op google zeker?
  Rest my case…
  Pffffft!

 35. Vergeleken met een normale griepperiode is dit nauwelijks een probleem.
  Blust vanzelf uit.
  Zitten alleen maar new normal en vaccinatie achter.

 36. Het loop in Zweden anders aardig uit de hand nu meer doden per miljoen inwoners dan Nederland en in Zweden moet de piek nog komen. Ik zou maar niet vertrouwen op die Zweden doen de raarste dingen in dat door linkse idioten bestuurde land,

 37. “Sorry voor deze pessimistische conclusie, …”
  Een verontschuldiging om de waarheid te schrijven?
  Ga zo door !!

 38. quatsch: in de VS zijn ook genoeg dunbevolkte gebieden. Wat heeft dat nu er mee te maken
  in vergelijk met Zweden. Je verraad jezelf al in de laatste zin; namelijk “de meeste slachtoffers
  vallen in de grote steden. Shalom”
  Dat geld dus net zo goed voor een land als Zweden. De grote steden
  “Lockdowns” waren niet nodig! Er is nog géén sluitend bewijs dat het een bedreiging was!
  de groeten.

 39. Ik denk juist dat nu nog maar een klein deel van de bevolking achter de lockdown daar iedereen ziet dat het mee valt. En reken maar dat we de rekening met de overheid zullen vereffenen. Daarnaast gewoon je eigen leven leiden. Ik ga gewoon winkelen en naar buiten. En ik neem geen 1,5 meter afstand.
  Krijg ik corona, dan zij het zo..

 40. @ Wachter Bedankt. We blijven waakzaam. Respect ook voor Xander die enorm veel werk van dit weblog maakt. Altijd met referenties. Top.

 41. Willy: Stel je woont in een dorpje in de Ardennen. Dan is het heel vreemd dat je in huis moet blijven zitten. Of je woont aan de kust met een frisse wind van zee, en dan opgesloten moeten zitten? Of in landelijke gebieden binnen moeten blijven?
  Nee, alles wijst erop dat ophokken de verkeerde methode is. Het is een soort experiment geweest, in navolging van China.
  Mensen moeten naar buiten en zich vrij kunnen bewegen, zo is het altijd gegaan. En dan hoef je niet eens hutje mutje te zitten in dichte groepen op elkaar in benauwde ruimtes met slechte ventilatie, want dat is een vrije keuze.
  Er is niet opvallend veel gezondheidswinst behaald, maar wel een enorme schade aan de economieën toegebracht. Dat heeft een domino-effect op tal van vooral kleinere en middelgrote bedrijven. En voor de armere landen belooft het weinig goeds. In Spanje begint men al over een basisinkomen. Maar wie gaat dat betalen? Ik denk dat zoiets kan leiden tot een lethargische samenleving; een soort Cuba.

 42. Klimaatcrisis, stikstofcrisis, coronacrisis, 1,5 meter samenleving, vaccinatiepaspoort, heird immunity allemaal woorden die de lading niet dekken en waar onnozel Nederland met open ogen in stinkt.

 43. Conclusie is niet pessimistisch maar realistisch. En je kan het gerust uitbreiden naar andere landen, zelfs globaal. We weten (niet iedereen, maar soit..) dat dit enkel een ‘generale repetitie’ was, en slechts een klein voorsmaakje van wat ons te wachten staat. Hoe laat je mensen een totaal onaanvaardbare richting uitgaan? Niet door hen in 1x in die richting te duwen, maar door kleine ‘aanvaardbare’ omleidingen. Al jaren horen we dat er ‘gegoocheld’ moet worden om begrotingen te laten voldoen aan de EU-regels. En wat nu? Na ‘miljarden’ te hebben uitgegeven aan de ‘Coronacrisis’? Ik durf zelfs niet te denken aan hoeveel % van die miljarden weer bij de EU-kopstukken zijn terechtgekomen… Ik hoorde net op de radio dat de Belgische overheid terug de win-winlening meer wil aanmoedigen. Je geeft als particulier een lening aan een KMO in ruil voor een jaarlijks belastingvoordeel van 2,5%. Maar als het bedrijf failliet gaat, kan je slechts 30% van je kapitaal terugkrijgen… In een tijd zoals we die nu meemaken, waarbij de overheid zélf kleine bedrijven tot faillissement drijft door overdreven lockdowns, moet je al gek zijn om dit als particulier zelfs maar te overwegen. De overheid wil gewoon de verarming van de bevolking versnellen; om ons in een kwetsbaardere positie te krijgen. Vaarwel, welvaart. “Welkom” in de Nieuwe Wereldorde…

 44. Immuniteit opbouwen tegen de gewone verkoudheid? Sinds wanneer?

 45. Je kunt een virus niet ontlopen door binnen te blijven! COVID-19 gedraagt zich precies als een griepvirus. Daarom verwacht men vanaf de herfst een nieuwe uitbraak v.h corona-virus precies zoals met een griepvirus gebeurt. Jaarlijks sterven vele burgers door de griep. Met COVID-19 is dit niet anders. Het zijn m.n de ouderen en kwetsbaren die sterven aan Covid-19, precies zoals bij griep. Zweden heeft het virus de vrije loop gegeven en uitsluitend ouderen en kwetsbaren met een onderliggende ziekte beperkingen opgelegd en geadviseerd. Zij hebben het corona virus gehanteerd zoals het jaarlijkse griepvirus. Je economie compleet verwoesten voor een virus is immers ronduit crimineel richting je bevolking.. Virussen zullen er immers altijd zijn, het hoort bij het leven! Zweden heeft zich niet laten dicteren door de WHO, maar heeft zijn eigen verstand gebruikt! Als overwinnaar zullen zij daarom uit de bus komen, omdat vanaf de komende herfst zal blijken dat hun aantal besmettingen niet zo dramatisch zal zijn als in de overige landen waar men het aantal COVID-19 besmettingen sterk vooruit schoof…d.m.v lockdowns!

 46. Groepsimmuniteit versus intelligente ophokplicht waar niks intelligents aan is , wat is de beste strategie om een tweede golf te overleven en de economie te beschermen, dat is de hamvraag! Lijkt mij toch de eerste strategie. Dan is vaccinatie niet meer nodig want dan zijn wij al immuun en dan kan Big Pharma en Bill Gates fluiten naar onze belastingcenten.

 47. Ik sluit me aan bij de woorden van Willy.Ik zou daar nog aan toe willen voegen,dat het volstrekt speculatief is om te spreken van een tweede golf.Het is natuurlijk wel zaak verdachte gevallen ,die zich voordoen snel te signaleren en te isoleren .In hoeverre dat succesvol zal zijn is moeilijk te zeggen,omdat onduidelijk is in hoeverre weerstand tegen de infectie zich in de samenleving ontwikkelt en veel mensen anderen kunnen besmetten,zonder dat ze duidelijke symptomen hebben.Het spreken in termen van golven vind ik paniekzaaierij,maar ik denk wel dat het in landen waar sprake is geweest van een lock down,verstandiger zal zijn massale bijeenkomsten en zeker in afgesloten ruimten tegen te gaan om het even of het om kerkdiensten of voetbalwedstrijden gaat.

 48. Waarom applaudisseert groot deel van ons volk voor onze zelfmoord?
  Succesvolle indoctrinatie en versnippering van de concentratie door waardeloos onderwijs en erg eenzijdige informatie middels pers, internet en kiekbuis? Waarom dweept de meerderheid van deze dom gehouden Nederlanders met een Rutte die de afgelopen 10 jaar veel van de opgebouwde rechten van de burger heeft afgebroken? Misschien omdat de burger heel slim in slaap wordt gelult op de TV. Nu zijn er ineens miljarden beschikbaar om salarissen over te nemen voor 90 %. Uit angst voor rondvliegende stoeptegels en burgelijke revolte doen alle politici ineens alsof geld geen rol speelt. Dat is ook zo trouwens, geld rolt uit een computer die in een kamertje staat van mevrouw Lagarde. Zij heeft wel te maken met het Duitse hof trouwens.
  https://opiniez.com/2020/05/07/uitspraak-duits-constitutioneel-hof-legt-zware-druk-op-de-euro/johannes-vervloed/
  Nederlanders hebben zoiets niet, want het gebrek aan lef en wij zijn klein is er goed ingeprent.

 49. nier veel ??? -niet veel
  voorruit ??? vooruit
  telefoontoetsenbord

 50. doelstelling in Nederland is verplichte vaccinatie en afschaffing grondrechten. De tweede corona golf zal komen.
  De bevolking mag pas in september weer naar de sportschool en sauna. Het gevolg is dat door een gebrek aan sporten, vakantie, zonneschijn, de weerstand tegen ziekten veel lager zal zijn dan voorheen.
  Bij het vrijgeven van sportscholen en horeca in september op een bevolking met een lagere weerstand zal dit een corona ramp geven. Dankzij deze 2de coronagolf zal het volk staan te springen om vaccinatie en met veel plezier zijn grondrechten opgeven. (de intelligentsia denkt voorruit, de massa is dom (en bang))

  geleidelijke introductie is slimmer, de bevolking onder de 45 loopt geen/nauwelijks risico bij corona, ( ze kunnen prima leven als voorheen) als deze groep als eerste corona achter de rug heeft dan geeft dit ook bescherming voor de oudere groep, waar ook maar een zeer klein deel grote corona risico’s loopt.
  momenteel wordt de regering aangestuurd door farmaceutische lobbyisten die ons een dure, mogelijk ongezonde vaccinatie opdringen.
  zweden heeft per miljoen inwoners nier veel meer / minder doden, het maakt nauwelijks verschil, de andere Scandinavische landen hebben minder doden, maar ook minder inwoners, altijd vergelijken per miljoen inwoners met het aantal corona slachtoffers.

 51. Goed artikel Xander, helaas gelooft meer dan 90% de propaganda van de media nog en staan dadelijk vooraan in de rij voor een spuitje en een digitaal vaccinatie paspoort. Voor ondergetekende is dit iets waar ik never niet aan toe ga geven, de spuit blijft eruit !

  Nb er is hier een ander persoon die comments plaatst onder de naam Rick, beetje verwarrend !

 52. Ook in ons kleine kikkerlandje worden met belastinggelden, “oorlog gevoerd op alle fronten” . Zoals dat soms gaat …. is met één druk op de knop een artikel uit 2011 verdwenen, óf, en dat is zeer goed mogelijk, ‘verdwijnen’ bij zgn updates
  onderliggende artikelen. Een update is in het overgrote deel een vorm van censuur, diefstal van opgeslagen gegevens ….
  Onderstaande ‘items’ op wonderbaarlijke wijze weer ‘ter beschikking van het volk’ .

  https://www.erasmusmagazine.nl/.2011/1125/erasmus-mc-ontwikkelt-dodelijk-griepvirus/.
  https://www.scientas.nl/een-van-de- gevaarlijkste-virussen-ooit-gemaakt/.

 53. @ Willy
  In Zweden leeft 3/4 van de bevolking in de grote steden. Dat er weinig mensen in de Poolcirkel leven is logisch.
  Er is maar weinig verschil met Nederland

 54. Had dit jaar gemengde gevoelens
  Bij 4 en 5 mei viering

  Onderbuik gevoelens , aan mijn water…
  ik weet het niet wat het is 😉

  De sociale controle vliegt me naar de hals🤢🤮

 55. Zeker, Zweden heeft het goed gedaan ook in de grote bevolkte steden!
  En het aantal doden is maar iets hoger dan andere Scandinavische landen.
  Een doorn in het oog van de lockdown-landen. Vandaar die allerhande aantijgingen.
  Hoe dichter een regering bij het volk staat hoe minder lockdown maatregelen!
  De lockdown is toch vooral bedoeld om het volk (sheople) eronder te houden.
  Als emotionele chantage wordt de gezondheid gebruikt.Laat je toch niets wijsmaken.

 56. Zweden is helemaal niet dunbevolkt, qua wooncentra. De meeste Zweden leven namelijk in steden. Het grootste deel van het landschap is dunbevolkt, maar de populatie leeft ongeveer hetzelfde als in de meeste Europese landen, namelijk vooral bij elkaar.

 57. Vergeet niet dat de lockdown wereldwijd! overal hetzelfde, of zelfs erger is.

  Bv. om te vergelijken:
  Nederland:
  2 mnd(maart/april 2020) 5200:60=86 overledenen per dag.
  = 304 per 1.000.000 inw.

  Hier in Verwegistan:
  2 mnd(maart/april 2020) 658:60=11 overledenen per dag.
  = 6 per 1.000.000 inw.!!

  Maar hier in Verwegistan is de lockdown veel strenger, je kan haast de deur niet uit!

  En die overledenen zijn dan ook nog allemaal ouwetjes, met een slechte gezondheid, en weinig weerstand.

  En dat allemaal om een griepje?
  Nee, er is iets heel anders aan de hand.
  Daar zullen we spoedig achter komen.
  Hou je maar vast..

 58. Nou, als iedereen Bill Gates zo’n slechte man vind, pak hem dan daar waar het hem het meeste pijn doet: In zijn portemonnee! Stap ten eerste af van microsoft producten. Linux bied tegenwoordig hele consument vriendelijke distro’s. Voor gamers wellicht iets minder interessant, maar daar komt steeds meer verbetering in. Linux brengt tegenwoordig ook smartphones uit. Er zijn alternatieven voor skype en facebook. Stap over op een andere email service. Gooi Gmail er uit. En ga voor encryptie en een goede vpn zodat er geen data over jou verzameld kan worden. Gebruik je smartphone minnimaal. Zet dat ding vaak uit. En gebruik een laptop of desktop. Bekabeld. Blijf zo veel als mogelijk weg van wifi. Leef gezond. Beweeg voldoende. Eet gezond en slaap goed. En ga veel de buitenlucht in. Neem dagelijks een beetje soda met lauw water in. Dat helpt tegen de verzuring in je lichaam en zo voorkom je een heleboel ziektes. Dat scheelt een heleboel medicijn gebruik in de toekomst. Dan heeft big pharma weinig aan je. Dit zijn allemaal kleine dingen die je kunt doen als een vorm van geweldloos verzet. Maar als genoeg mensen meedoen, dan raak je de hoge heren daar waar het hen het meeste pijn doet. En dan verliezen zij hun kracht en daarmee hun macht.

 59. Stel dat de economie na de corona crisis weer opleeft. Zullen de minder bedeelden in deze samenleving daar dan ook van meeprofiteren? Voor de corona crisis werden er miljarden winsten gemaakt door bedrijven. Toch werden de minder bedeelden schaamteloos gekort. Zal de gewone man meeprofiteren als de economie weer opbloeit na deze crisis? Het antwoord is nee! Want we leven in een graaicultuur. Deze crisis is erg zuur voor de hardwerkende mensen die op een eerlijke wijze hun boterham verdienen maar die hypocriete, egoïstische graaiers mogen van mij mooi failliet gaan!

 60. Eindelijk heb ik een verklaring voor de politieke gang van zaken in Nederland. 18% van de bevolking blijkt laag geletterd te zijn. Vanwege de non communicatie welke hiervan het gevolg is kunnen we de facto spreken van een niet of onvoldoende werkende democratie. Daarnaast mijden veel burgers iedere discussie (defaitisme) en sluiten de reguliere media deelname van mensen met andere meningen structureel uit. Zo krijg je een situatie waarin in Nederland het RIVM, IC kaalkoppen (hoe kan die man in vredesnaam een ziekenhuis besturen) en geflipte virologen met hulp van de corrupte fake media een economisch killervirus produceren dat erger is dan de kwaal. Ik zou zoiets niet op mijn geweten willen hebben. Wat ik hierboven beschrijf is een wereldwijd fenomeen. De semi communistische BBC en CNN kunnen er ook wat van.

 61. We moeten nog zien of zweden zo’n geweldig succes is geworden, want waarom is het er beter meegevallen. Zweden is zeer groot en dunbevolkt, België is dichtbevolkt en heeft een paar grote steden, dus het virus kan er zich in uitleven, vooral als mensen blijven leven als anders. Dus je kunt Zweden niet vergelijken met te lage landen.Dus lockdowns waren bij ons nodig, in uitgestrekte bossen en weinig bevolking is dit nutteloos, omdat de verspreiding dan veel trager is en gemakkelijker in te dammen. Dus je ziet dat ook in de VS, de meeste slachtoffers vallen in de grote steden. Shalom

 62. Nou, Zweden heeft veruit de meeste doden te betreuren van alle Scandinavische landen.

Comments are closed.