Wereldwijd e-auto fiasco; overheid verzwijgt dat energietransitie honderden miljarden meer kost

—————————————————————————————————————————————-

Gigantische, zwaar milieu vervuilende afvalberg windturbines, zonnepanelen en accu’s – Huidig klimaatbeleid helpt niets en zal Europa en ook Nederland bankroet en in diepe armoede achterlaten

—————————————————————————————————————————————-

(18.35) – Enkele weken geleden schreef ik dat de verkoop van e-auto’s uit zowel energie-, veiligheids- als milieu oogpunt per onmiddellijke ingang verboden zou moeten worden. Het totale falen van één van de belangrijkste onderdelen van de CO2-klimaatverandering hoax, het verplicht uitfaseren van ‘fossiele’ brandstoffen en het overschakelen op elektrische vervoermiddelen, werd de afgelopen weken pijnlijk duidelijk toen in zowel Amerika als Europa vele duizenden e-auto’s en -bussen dienst weigerden vanwege de lage temperaturen. Hertz, een van ’s Werelds grootste autoverhuurders, houdt het daarom voor gezien, en ruilt 20.000 onbetrouwbaar gebleken Tesla’s weer in voor normale exemplaren die op benzine en diesel rijden.

Concurrent SIXT ging Herz al voor met het afscheid nemen van e-auto’s en de aankoop van nieuwe brandstofauto’s. Officieel geven beide bedrijven de hoge reparatiekosten en de ‘restwaarde ontwikkeling’ als belangrijkste redenen op, en wordt beweerd dat het autopark op den duur wel degelijk elektrisch wordt. Desondanks is de stap van beide bedrijven een duidelijk voorteken dat de geforceerde omschakeling op e-auto’s op zowel een technisch als een commercieel drama aan het uitlopen is. Immers, ze hadden ook voor een ander merk EV kunnen kiezen, maar dat werd niet gedaan.

E-auto’s kunnen niet tegen kou

Als gevolg van het Zonne Minimum zet Global Cooling – de dagelijkse opwarmingspropaganda ten spijt – onverminderd door. Zo worden de Verenigde Staten op dit moment getroffen door een ijskoude ‘polar vortex’, die oplaadstations in Chicago in een soort ‘massagraven voor e-auto’s’ heeft veranderd. Net als in Noorwegen, Duitsland, China en andere landen blijken EV accu’s niet bestand te zijn tegen kou. Urenlang opladen is voor velen een vruchteloze onderneming; de accu staat zelfs na een middag aan de stekker nog steeds op 0%.

Je zou maar met spoed naar een medische post moeten. Of je koelkast moet nodig worden gevuld. Je moet naar je werk, je kinderen moeten naar school… en dan heb je een niet werkende e-auto voor de deur staan, terwijl je buurman ook met -15 gewoon zijn benzineauto start en vrolijk wegrijdt. De vraag naar EV’s in de VS is dan ook volledig ingestort; bijna niemand wil er nog een hebben.

Experts waarschuwen al langer dat het elektriciteitsnet zelfs maar een substantiële omschakeling op e-auto’s onmogelijk zal aankunnen en zal doen instorten. In ons eigen land kunnen bedrijven en particulieren dankzij het klimaat/energiebeleid nu al amper een nieuwe aansluiting krijgen. Als de ‘Green New Deal’ niet onmiddellijk wordt geannuleerd en gedwongen transitie naar elektrisch niet heel snel wordt stopgezet, dan kunnen we net als in Californië grote tekorten en uiteindelijk ook langdurige blackouts verwachten.

WSJ: Werkelijke kosten ‘net zero’ worden verborgen gehouden

Onlangs fileerde de Wall Street Journal in een editorial het ‘net zero’ beleid van de Duitse linkse/liberale/groene regeringscoalitie, die ondanks een onthutsende instorting in de opiniepeilingen en almaar massaler wordende volksprotesten gewoon doorgaat met de doelgerichte ontmanteling van Duitsland als de industriële motor van Europa.

De Duitse overheid blijkt de werkelijke kosten van de ‘energietransitie’ voor het volk verborgen te houden (en het is zeer aannemelijk dat Den Haag al jaren niet anders te werk gaat). Volgens een recente schatting van het Instituut voor Energie Economie in Köln komt de regering tot 2030 maar liefst € 60 miljard tekort om voldoende krachtbronnen te bouwen die aan de stroomvraag kunnen voldoen.

Dat geld kan maar op één manier bij elkaar worden gesprokkeld, namelijk door belastingverhogingen. Echter, na het uitschakelen van de Duitse kerncentrales zijn de toch al torenhoge elektriciteitsprijzen verder geëxplodeerd, waardoor steeds meer internationale investeerders en grote bedrijven het land ontvluchten. In 2023 steeg het aantal faillissementen met 30%, volgens analisten ‘nog maar het begin’. Ook van de jaren geleden beloofde nieuwe banen in de ‘groene’ industrie is helemaal niets terecht gekomen.

Tevens zijn miljoenen Duitsers dankzij de ‘Energiewende’ in armoede terecht gekomen. De komende jaren komen daar nog vele miljoenen bij, omdat de meeste gezinnen de gedwongen aankoop van peperdure maar inefficiënte warmtepompen niet kunnen betalen. Tot overmaat van ramp worden de elektriciteitsprijzen dit jaar nog een keer bijna verdubbeld.

Energietransitie kost alleen al Duitsland € 240 miljard PER JAAR

€ 10 miljard is nodig voor nieuwe gascentrales (jawel, die in Nederland juist worden afgesloten, wat een drama voor onze energievoorziening betekent) en – hoofdzakelijk nog experimentele – waterstof installaties. De winter toont namelijk andermaal aan dat de samenleving in een periode met weinig wind, lage temperaturen en het gebrek aan zonlicht vrijwel niets heeft aan zogenaamd ‘duurzame’ windturbines en zonnepanelen. (Maar Russisch gas mag niet meer – hoewel? Europa koopt ‘stiekem’ hetzelfde gas op, maar nu via India, en tegen véél hogere prijzen.)

Maar dit is nog het minst slechte nieuws. Uit een ander onderzoek van dezelfde denktank kwam het duizelingwekkende bedrag van € 1,9 biljoen naar voren dat noodzakelijk is om in de buurt te komen van de ‘net zero’ doelstelling in 2030. Dat komt neer op ongeveer € 240 miljard per jaar. De WSJ editors konden het amper geloven, maar het is echt waar: dit bedrag geldt niet voor de hele EU, maar alleen voor Duitsland.

En nog iets: deze monstrueuze som geld is enkel nodig voor nieuwe investeringen. Oudere windmolen- en zonnepanelenparken die in de komende jaren moeten worden vervangen, zijn daar nog niet eens bij gerekend. En die ‘oude’ parken blijken vaak véél sneller versleten dan voorzien. Zo ken ik vanuit mijn eigen omgeving een zonnepanelenpark dat er misschien 2 à 3 jaar heeft gestaan, maar inmiddels weer helemaal afgebroken is. Over deze enorme kapitaalvernietiging wordt natuurlijk nergens gesproken.

Ondertussen balanceert Europa’s grootste solarfabriek Meyer Burger op de rand van het faillissement. Niet omdat er geen vraag is, maar omdat de kosten van grondstoffen de pan uitreizen, en de concurrentie uit China moordend is. De crisis in de ‘duurzame’ industrie heeft veel ondernemingen getroffen, vooral omdat de overheid de gigantische subsidies niet meer kan ophoesten. En zonder subsidies zijn ‘groene’ energiebronnen onbetaalbaar.

Gigantische afvalberg

Waar de klimaatfantasten in de politiek het liever ook niet over hebben is de gigantische afvalberg die zonnepanelen en windturbines veroorzaken, een topic waar ik al vaker over heb geschreven. Uitgestrekte velden en diepe afgravingen vol met niet te recyclen windturbinebladen en uitgeputte zonnepanelen getuigen van een ongekende milieuvervuiling, plus het pijnlijke feit dat de beloofde levensduur van 30 of zelfs maar 20 jaar in de verste verte niet wordt gehaald. Nog veel erger zijn de zwaar giftige gebruikte accu’s van e-auto’s, die slechts op een handjevol zwaar beveiligde installaties tegen krankzinnig hoge kosten kunnen worden opgeslagen en slechts voor een klein deel kunnen worden verwerkt.

De energietransitie heeft inmiddels ook een gigantische e-afvalstroom op gang gebracht. In 2019 werd er wereldwijd jaarlijks 53,6 miljoen ton e-afval geproduceerd, een giga hoeveelheid die alleen maar exponentieel zal toenemen. Het overgrote deel van dit afval kan niet worden gerecycled (dus hoezo ‘circulaire economie’?). Veel bedrijven en producenten adverteren met zogenaamd ‘eco-‘ of ‘klimaatvriendelijke’ producten, maar verzwijgen dat het afval een almaar grotere belasting voor het milieu aan het vormen is.

Martin Armstrong: ‘In Davos worden plannen gemaakt hoe ze U kunnen elimineren’

De bekende Duitse topeconoom Hans Werner Sinn waarschuwt andermaal dat het volslagen zinloos is dat de EU ‘fossiele’ brandstoffen gaat verbieden. ‘Dat heeft geen enkele uitwerking op de wereldwijde hoeveelheid verbrande olie, noch op de wereldwijde CO2 emissies. Zulke verboden subsidiëren via dalende olieprijzen alleen maar de concurrenten op de wereldmarkten, die precies die olie verbruiken die die EU vrijgeeft. De olietankers maken enkel een bocht.’

Waar gaat het de EU dan in werkelijkheid wél om? ‘De globalisten zijn in Davos geland om klimaatverandering te bespreken, en hoe ze het minst gewenste CO2 kunnen elimeren: U,’ schrijft de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong over de topbijeenkomst van het wereldwijd gehate World Economic Forum van Klaus Schwab. ‘Ze stellen plannen op hoe ze het gebruik van essentiële bronnen door het publiek gaan beperken, waardoor wereldwijd mensen zullen lijden vanwege het geloof dat ze moeten verdwijnen om de wereld te redden…. Alle klimaatverandering initiatieven bedreigen de hele beschaving.’

En gaan wij daar als volkeren nog steeds willoos en verzetsloos – ik zou zelfs willen zeggen: op suïcidale wijze – mee akkoord? Tot nu toe wel, maar er gloort hoop. Het begint er namelijk op te lijken dat steeds meer mensen eindelijk wakker beginnen te worden voor het existentiële gevaar dat de klimaatglobalisten van het WEF, de WHO, de EU en de VN voor onze toekomst en onze levens vormen.

De WEF verklaringen dat andere ‘foute’ meningen gevaarlijker worden geacht dan terroristen, zegt alles over de angst die de globalisten hebben dat hun totalitaire marxistische machtsgreep over onze samenleving gaat mislukken. De komende jaren gaat het er dus spannen; vanaf 2024 zullen steeds hardere maatregelen worden genomen om onze vrijheden fors te beperken, wat het aantal mensen dat zich zal verzetten verder zal doen toenemen. Uiteindelijk zullen de globalisten onvermijdelijk het onderspit delven, maar het is aan ons of ze dat pas doen nadat ze met hun klimaat- en oorlogspolitiek eerst miljarden in het verderf hebben gestort.

Xander

Zie ook o.a.:

15-01: World Economic Forum verklaart Trump tot grootste bedreiging Nieuwe Wereld Orde

2023:

18-12: Econoom Martin Armstrong somber: Politieke en economische zelfmoord van Europa niet meer te stoppen ( / NAVO en EU wilden van meet af aan al oorlog met Rusland’- ‘Na 2024 barst de hel pas goed los; in 2032 gloort er weer licht aan het einde van de tunnel’ )
14-12: En daar is de volgende stap: Wetenschappers zeggen dat ademen slecht is voor het klimaat (/ Zoals eveneens voorspeld: afkoeling atmosfeer wordt nu officieel toegeschreven aan ‘opwarming’ van de aarde (zolang u er maar de schuld van kan worden gegeven, en vooral: zolang u het maar blijft geloven) )
30-11: VN klimaatconferentie Dubai wil vleesconsumptie Westen beperken tot één hamburger per week
28-11: 
Oud-topmans Siemens: ‘De groene methode is voorbij’ – Grote bedrijven dreigen om te vallen door klimaatbeleid
30-10: 
Reformatie 2.0: Morgen grote demo in Duitsland voor terugkeer naar gezonde samenleving
22-11: Verbod op nieuwe e-auto’s nodig om grootschalige blackouts in Nederland te voorkomen
08-11: Aarde nu zeer kwetsbaar voor de zon: Rode aurora’s in het zuiden bewijs dat magnetische veld snel verzwakt
23-10: 
Aardse atmosfeer, weer en klimaat steeds onstabieler nu poolomkering op de zon is begonnen
16-10: 
Windenergie sterft stille dood nu grondstoffen uitgeput en kosten onbetaalbaar zijn