Nationaal debat over vrijheid meningsuiting nadat Frans tienermeisje islam een haatreligie noemde

—————————————————————————————————————————————–

‘Smerige lesbo’ door moslim niet bestraft, ‘haatreligie’ door Frans meisje wel

—————————————————————————————————————————————–

Zoals bekend staat Frankrijk aan het front van de stapsgewijze afbraak van de vrijheid van meningsuiting in de EU. Het 16 jarige tienermeisje Mila (foto) heeft nu een maatschappelijk debat veroorzaakt nadat ze op Instagram de islam een ‘haatreligie’ had genoemd. Dat zij hierop wordt aangevallen en mogelijk gerechtelijk zal worden vervolgd, is het zoveelste bewijs dat Frankrijk, waar ook percentueel de meeste Europese moslims wonen, inmiddels één van de grootste bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting in het Westen is geworden. Het Franse parlement wil in dit kader zelfs nog strengere ‘hatecrime’ wetten invoeren.

‘Smerige lesbo’ niet bestraft, ‘haatreligie’ wel

Op 18 januari werd de 16 jarige Mila een ‘smerige lesbo’ genoemd door een moslim reageerder. Mila antwoordde: ‘Ik haat religie. De Koran is een haatreligie,’ en gebruikte vervolgens vulgaire taal. ‘Ik ben geen racist. Je kunt niet racistisch zijn tegen een religie. Ik zei wat ik dacht, je gaat er niet voor zorgen dat ik daar spijt van krijg.’

Ondanks doodsbedreigingen, waardoor ze niet meer naar school kon, weigerde ze haar woorden over de islam terug te nemen. ‘Ik wilde het bespotten.’ Wel verontschuldigde ze zich voor de vulgaire scheldwoorden die ze had gebruikt, en zei ze dat ze het niet tegen mensen had die in alle rust hun geloof uitoefenen. ‘Maar ik heb absoluut geen spijt van wat ik heb gezegd. Wat ik zei was echt hoe ik erover denk.’

De Franse minister van Justitie Nicole Belloubet noemde haar reactie echter een ‘aanval op religie’ en ‘een aanval op de vrijheid van geweten’. ‘Dat is het onvermijdelijke gevolg van spraakcodes en spraak misdaden,’ schrijft Jonathan Turley. ‘Er bestaat een onverzadigbare honger om het criminele rechtssysteem te gebruiken om mensen met een andere mening te straffen. Met vage standaarden over het ‘ophitsen’ of ‘intimideren’ van mensen op basis van ras of religie worden andere meningen gecriminaliseerd.’

‘Hoer’

Zo werd mode ontwerper John Galliano door een Franse rechter schuldig bevonden aan antisemitisme omdat hij in een bar in Parijs drie mensen had uitgescholden. De rechter, Anne Marie Sauteraud, las een compleet lijstje met scheldwoorden op die Galliano zou hebben gebruikt: ‘Hij zei minstens duizend keer ‘smerige hoer’.’

Als we in Nederland op dezelfde wijze alle Marokkaanse jongeren die op straat, op school of in het openbaar vervoer Nederlandse meisjes en vrouwen voor ‘kankerrrhoerrr’ uitschelden zouden moeten berechten, dan zou de gerechtelijke macht vermoedelijk compleet vastlopen wegens ernstige ondercapaciteit. Maar dat berechten gebeurt ook in Nederland enkel omgekeerd, namelijk als degenen die worden uitgescholden iets terugroepen.

De vader van de conservatieve presidentskandidaat Marine Le Pen kreeg een boete omdat hij de Roma minderheden ‘stinkend’ had genoemd. Een Franse moeder werd aangeklaagd omdat haar zoon met een T-shirt ‘Ik ben een bom’ naar school ging.

Fin liberté in Frankrijk en EU

Ooit was Frankrijk een bastion van liberté, maar nu is het land –vooral onder de linksliberale president Macron- een van de grootste bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting geworden. Dat heeft zelfs al tot een ware kruistocht tegen de vrije pers geleid. Het geval Mila onderstreept hoe de vrijheid en verscheidenheid in Frankrijk en de EU stapsgewijs worden vervangen door gelijkvormigheid en onderdrukking, wat vervolgens cynisch als ‘inclusiviteit’ en ‘diversiteit’ aan de bevolking wordt opgedrongen.

Zoals we al vaker hebben geschreven staat dit ook in Nederland te gebeuren indien de regering de gepresenteerde plannen op dit gebied van D66 minister Kajsa Ollongren uitvoert. Dan mogen we ook in Nederland straks nog maar één politiek correcte mening uiten over zaken zoals immigratie, islam, het klimaat en de EU. Het is een veeg teken dat de enige twee Nederlandse partijen die hier echt een duidelijk ander beleid over willen voeren, PVV en FVD, steevast door de rest en door de mainstream media worden verketterd.

 


Xander

(1) Jonathan Turley via Zero Hedge
(2) Afbeelding: social media

Zie ook o.a.:

22-01: Franse intellectueel noemt massa immigratie een invasie en krijgt 2 maanden gevangenisstraf

2019:
24-12: Islamisering: Frankrijk verbiedt opzetten kerststalletjes op straat
15-11: Islamofobie het politieke wapen van Europees links om critici het zwijgen op te leggen (Officiële Franse cijfers: Meer dan 10 x zoveel geweld tegen christenen als tegen moslims, maar massamedia focussen zich enkel op moslims als ‘slachtoffers’)
16-08: Islamisering: Franse traditionele katholieke processie moet worden beschermd door het leger (/ Overal in West Europa begint de islam de maatschappij en volksveiligheid te ontwrichten)
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben

2018:
17-11: Pakistaanse mensenrechtenactiviste: Progressief Europa en islamisten hebben zelfde agenda

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

31

 1. https://www.geenstijl.nl/5151843/feynman-en-of-feiten-wat-wilt-u-zien/#more
  De bijl aan de wortel van het wegkijken lijkt mij.
  We zijn gewoon bang geworden te strijden voor dat wat er toe doet.
  Dus kijken we weg en dan zal je zien dat er macho figuren zonder inhoud de buit trachten te nemen. Wij zijn het niet waard om in welvaart en welzijn te leven, want we geven het weg bij slechts een beetje druk. Enfin ga dat maar uitleggen aan je kinderen.
  Geluk ermee!!

 2. @Harold
  Bedenk dat landen als Afghanistan of Pakistan ooit respectievelijk Boeddhistisch en Hindu waren. Nu 99 tot 100% islamitisch. Mission accomplished zou iedereen denken. Mispoes. Nu moorden ze elkaar uit. In scholen. Op markten. Politiekantoren. Stemlokalen. Waarom?

  Omdat ze niet genoeg leven naar het voorbeeld van hun valse profeet. Wie leeft naar het voorbeeld van een psychopatische pedofilie massamoordenaar WORDT dat profiel. Voorbeelden genoeg in onze recente geschiedenis.

  Ze hebben die landen overgenomen door middel van moord en bedrog. Eens het zover is kunnen ze niet stoppen. Omdat het intussen in hun genen zit. Familieleden huwen draagt daar toe bij.

  Het is waarschijnlijk moeilijk te geloven dat ik geen greintje haat in mij heb. Ik heb geleefd met moslims. Mijn vriendin was een moslima. De imam werd een goede vriend. Ik heb mededogen met hen. Omdat ze geloven in een valse God en een valse profeet. Maar vooral omdat 95% van hun ideologische slachtoffers mede moslims zijn. Die net iets te weinig in de 8ste eeuw leefden.

 3. Ja ik lig er niet meer van wakker hoor, dit is al jaren zeer voorspelbaar. Kijk naar Geert Wilders, door kritiek op de islam te leveren wordt hij al dag en nacht zwaar beveiligd. Ondertussen maar zeggen de islam een religie van de vrede is. Dit is het ook, als alle ongelovigen uit de weg zijn geruimd en er enkel nog moslims over zijn. De beveiliging die dit meisje en Wilders nodig hebben bewijst juist dat islam verre van vrede is voor diegenen die geen islamiet zijn. Maar als zelfs meneer Segers van nota bene de Christenunie beweerd dat de islam een gelijkwaardige godsdienst is en alle wegen naar dezelfde god lopen, dan hoeven we voorlopig geen verbetering te verwachten. Deal er dus maar mee, tenzij het volk het echt zat is en echt voor partijen gaat stemmen die de islam met wortel en al uit de samenleving gaat trekken.

 4. Er zijn tegengestelde werelden gecreëerd en op elkaar losgelaten met als doel chaos. De PVV en FVD hebben de rol gekregen om de bevolking tegen elkaar op te hitsen en meer niet. Denk maar niet dat stemmen de moeite zal zijn want politici dienen allen dezelfde meesters.

 5. Nee, Pim, het volk krijgt niet waar ze voor gestemd hebben : kijk naar de winst van Baudet voor de Provinciale Staten ; hij mocht nergens mee doen. Kijk naar de Tweede Kamerverkiezingen: Wilders ,de een na grootste partij mocht niet mee doen. Wel de partij van de Dwang/ Dood 666 samen met de ” Christen”(ahum) unie.

 6. Deze week op rtl boulevard: de linkse Peter R de Vries gaf als antwoord op de vraag : ” Wanneer spreek je nou van een sekte ?” ( de aanleiding was die man uit Ruinerwold) de Vries zei:” dat zijn de protestantse en katholieke kerken.” Geen woord over de islam. En denk je dat er kritiek kwam op dat antwoord of dat er werd doorgevraagd ? Nee natuurlijk niet. Je hoort links te zijn in de media. Daarom krijgt ” Ongehoord Nederland” ook geen kans in het media park te komen.

 7. @Ramshoorn
  Uw reactie is meerdere nagels met koppen. Ik zal u een geheim vertellen. Een Groot Geheim. De Al-Aqsa moskee is op de verkeerde berg gebouwd. Eén van Gods zalige truken. Want de berg waar Mozes de 10 geboden ontving ligt in Israëlisch grondgebied. Waar de grote moskee staat heeft geen enkele bijbelse waarde. Zegge het voort!

 8. @ Ramshoorn: 8:58 PM, op 6/2. Juist geachte Ramshoorn. De Islam is een perverse ideologie met een religieus sausje. En dan heb ik het niet over mensen, maar over de doctrine, voor alle duidelijkheid.

 9. Vrije Meningsuiting?

  Frankrijk is geen uitzondering. De Franse Revolutie 1789-1814 verklaarde God dood en de Bijbel werd een verboden boek en dat alles in naam van Vrijheid-Gelijkheid en Broederschap. Darwin-Nietzsche en Marx deden er nog een schepje bovenop. Ook geen fijne jongens!!!

  Wie de Koran grondig heeft gelezen weet dat de Islam de onverdraagzaamste van alle
  godsdiensten was en is, en dit tot het wezen van de Islam behoort! Woordvoerders van de
  Islam proberen ons het tegenovergestelde te doen geloven. Zij zeggen steeds maar weer
  op Radio en TV: Dat de Islam de meest tolerante godsdienst van vrede is. Dat, dit Niet waar is weten mensen die boeken en kranten lezen wel.

  De haat van de Islam naar anders-gelovigen wordt dagelijks geleerd in de Koran: O u gelovigen, verbindt u Niet met de Joden en de Christenen, laten zij zich met elkaar verbinden, wie hen als vrienden beschouwt, wordt als zij, en Allah is geen gids voor de Afgedwaalden. ( Soera 5:56 )

  Laten we eerlijk zijn: Wat voor zegen heeft Mohammed de wereld tot 2020 geschonken? Zie wat er vandaag gebeurt in landen als: o.a. Jemen, Afghanistan, ( Taliban ) Algerije, Soedan, Egypte, Indonesië, Iran, Irak, Ethiopië, Nigeria en ook door de Palestijnen/Hamas/Hezbollah die haat verkondigen in hun Handvesten: Israël moet in de Middellandse Zee gedreven worden. Als dat geen haat is?

  Wat horen Joden en Toeristen in Jeruzalem, de stad van de grote Koning 5x per dag en vooral op vrijdag? Daar klinkt vanaf de berg Moria, de Tempelberg in Jeruzalem, waar 2 Islamitische ‘heiligdommen’ waaronder de Rotskoepel Moskee op de Joodse Tempelberg: De oproep tot de Heilige Oorlog, de Jihad’ tegen het Volk der belofte ( Israël ) en Amerika [Christenen] die volgens hun idee tot de ontrouwen en goddelozen behoren:

  Israël moet volgens Islam volkomen vernietigd worden en in de Middellandse zee gedreven worden.

  Joden en Christenen worden als vervalsers van Islamistiche openbaringsgeschriften gezien. [De Bijbel is een vals boek volgens Islam] Daarom zijn die vervalsers ketters en erger dan de heidenen. De Islam heeft de oorlog verklaard aan allen die haar in de weg staan: Vrijdenkers Atheïsten, Joden en Christenen worden als vreemde indringers beschouwd en, of eruit gegooid, of gedood. De Islam is net als het Communisme en de R.K.Kerk een totalitaire godsdienst of ideologie.

  Het vuur van de hel wacht hen die niet in de Profeet geloven. (Soera 4:58 en 149-150) Samenvattend kan gezegd worden: De rode draad in het Christendom is Vergeving. De rode draad in de Islam is Vergelding!

  Hoeveel beter leert Jeshua/Jezus de gelovigen in Mattheus 5-7: Hij zond zijn discipelen de wereld in met het Woord van God, en niet met een zwaard en leerde hen om hun vijanden lief te hebben, en te bidden voor hen die hen smadelijk behandelen!

 10. Dit meisje heeft 100 procent gelijk een walgelijk iets de hele islam is een grote leugen.
  Shalom

 11. Een leuk bericht van nu.nl: België al voor 550.000 euro beboet voor niet terughalen IS-kinderen

  We worden steeds gekker.

 12. Zo begon het fascisme en het communisme vroeger ook: Muilkorven van de vrije pers! Nu gebeurt er precies hetzelfde. Nu is het de linksliberale pers die de vrije pers muilkorft en zijn we weer op weg voor de zoveelste keer naar een nieuwe totalitaire dictatuur waarbij de desastreuze gevolgen niet zullen uitblijven.

 13. De islam denkt door een ander te haten, God te dienen.
  Het tegenovergestelde van wat Jezus zou doen.

 14. Als onze linkse deugmensen willen weten wat échte discriminatie en wat écht racisme is, moeten ze eens gaan kijken hoe christenen en niet-moslims behandeld worden in moslimlanden.

  Hierbij de top 10 van de ergste landen, de meeste hiervan zijn landen waar de ‘religie van de vrede’ het voor het zeggen heeft:

  The top 10 worst countries for Christian persecution
  https://www.americamagazine.org/faith/2018/01/11/top-10-worst-countries-christian-persecution

 15. Ik ben eens uit gescholden voor jood door een Marokkaanse jongeling, maar hem als geiten liefhebber te bestempelen dat kwam niet goed

 16. @Pim: 3:12 PM. En U gelooft in verkiezingen? Jammer dan… als verkiezingen iets zouden oplossen zouden ze deze verbieden. Verder eens met het artikel. We zitten in een tijd, die George Orwell vernoemde in zijn boek: “1984”.

 17. Ik vind de aanduiding ‘linksliberaal’ voor Macron wel eufemistisch. Als dit een vondst is van Xander zelf, dan moet hij een dit artikel in een uitzonderlijk milde bui geschreven hebben. Macron gooit het land open voor mondialisering zoals nooit te voren, is waarschijnlijk gesponsord door allerlei banken en ook nog dikke vrinden met Blackrock beleggingsmaatschappij…kortom precies die partijen die kampen met teruglopende inkomsten vanwege de lage rentestand en die snakken naar nieuwe activiteiten met hoge rendementen. En zo waar, Macron zorgt voor energietransitie die voor vele miljarden omzet zorgt en behoefte heeft aan grote investeerders. Investeerders die transnationaal denken. Die goede contacten hebben in Brussel en regelmatig lunchen met Christine Lagarde om effe bij te praten.
  Macron gebruikt de hele samenleving om een nieuwe transnationale orde op te tuigen dmv ecologie en energietransitie en koppelt dat dmv ecotax aan transnationale herverdeling van rijkdom. Linkser dan dat bestaat gewoon niet.

 18. Wat erg hè dat de geëmancipeerde Europese vrouwen zo van die haatbaarden walgen dat zij er voor kiezen om een vrouw lief te hebben. Als ik vrouw was deed ik precies hetzelfde. Mijn medelijden gaat dan ook naar de moslimvrouwen door die walgelijkheden, veelal dom gehouden worden om gedwongen samen te leven.

 19. Zolang de PVV bestaat stem ik er al op.
  Tot míjn grote frustratie zijn wij er niks mee opgeschoten ,mensen wordt wakker stem eens een keertje anders probeer het eens 4 jaar.
  Kan je altijd nog naar je eigen partij terug.

 20. Je kunt discussies voeren wat je wilt , zolang de politieke partijen ( met uitzonderingen } en de elite de kant van de islam kiest hebben we geen schijn van kans . Dat noemen we verraad ,.
  Doe wat aanpassingen in de bijbel en de rapen zijn gaar , wat er in de koran staat wordt getolereerd , en dat is wat ik bedoel , in wat voor een zieke gestoorde wereld leven wij . Je wordt inelkaar geslagen en als je iets terug doet dan mag je je voor het O.M verantwoorden , ik vindt het een zorgwekkende ontwikkeling ..

 21. Mensen moeten zich aanpassen in het land waar Ze heengaan.Wij Nederlanders niet aan de mensen die hier komen!

 22. Hier in dit verhaal zie je in feite wat een gevaar de islam is hoe onverdraagzaam ze zijn. Het meisje heft gewoonweg gelijk, islam predikt hat op ongelovige om een voorbeeld te noemen; je bent altijd een crimineel geweest en islamiet, nu kun je je hemel nog verdienen als crimineel om zoveel mogelijk ongelovigen te doden en dan zal die god jou toelaten, wat een onzin zeg. Dus islam is geen godsdienst met interesse voor de ‘ander’ maar dat is het Jodendom ook niet, die hebben ook geen interesse in de ‘ ander’ dan alleen hun volk, en dat was nu juist dat Jezus wilde doorbreken. Shalom

Comments are closed.