Chinese CDC waarschuwt dat corona zich ook via ontlasting en wc-lucht verspreidt

—————————————————————————————————————————————-

Studie in vakblad MedRxiv: Corona besmettingen verdubbelen zich iedere 2,4 dagen (R0 tussen de 4,7 en 6,6) – ‘Ernstig zieke mensen in Wuhan levend in lijkzakken gestopt en naar ovens gestuurd’ – Londen heeft noodplan om stadspark te gebruiken als enorm mortuarium

—————————————————————————————————————————————-

Terwijl een Nederlandse ‘expert’ zich gisteren op een persconferentie met burgemeester Halsema in Amsterdam onsterfelijk belachelijk maakte door te beweren dat het corona virus helemaal niet zo besmettelijk is, heeft de Chinese CDC op basis van onderzoeken van patiënten in Wuhan eerdere vermoedens dat het virus zich ook via ontlasting en zelfs wc-lucht lijkt te kunnen verspreiden, bevestigd.

Op 17 februari werd hierover een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in het vakblad Emerging Microbes and Infections. Researchers troffen het SARS-CoV-2 virus in uitstrijkjes van zowel speeksel, bloed als ontlasting van patiënten in Wuhan aan. Naarmate de infectie erger wordt, komt het virus vaker in ontlasting dan in speeksel voor. Dit betekent dat het virus niet enkel via hoesten, niesen en aanrakingen van besmette handen en oppervlakten wordt overgedragen, maar ook via lichaamssappen en uitwerpselen.

De Chinese CDC heeft na wekenlang onderzoek bevestigd dat het virus inderdaad in ontlasting voorkomt, en op deze wijze op handen, voedsel, water en andere objecten terecht kan komen. In 2003 werd hetzelfde geconstateerd tijdens de uitbraak van het SARS(-1) virus, dat tot dezelfde familie als Covid-19 behoort. Honderden mensen in Hong Kong werden toen ziek omdat besmette lucht uit wc’s en badkamers zich niet alleen naar andere ruimtes en woningen, maar zelfs naar andere gebouwen verspreidde.

De Chinese instantie dringt er daarom op aan dat mensen niet alleen vaak hun handen wassen, maar dat ook veelvuldig oppervlakten en objecten in zowel huizen als toiletten, publieke ruimten en het Openbaar Vervoer worden ontsmet. Verder wordt het mensen in besmette gebieden aangeraden om rauw voedsel te vermijden en drinkwater eerst te koken. (1)

Nieuwe studie: Besmettingen verdubbelen zich iedere 2,4 dagen

In een nieuwe, in het vakblad medRxiv gepubliceerde studie wordt geschat dat het aantal corona besmettingen zich iedere 2,4 dagen verdubbelt, en de werkelijke R0 tussen de 4,7 en 6,6 bedraagt. Dat houdt in dat iedere besmette persoon tussen de 4 en 7 anderen kan infecteren. Vooral in China worden heel veel besmettingen niet of niet tijdig geregistreerd.

‘Wij tonen verder aan dat quarantaine en het enkel opsporen van individuen met symptomen mogelijk niet effectief is, en vroege, strenge controle maatregelen noodzakelijk zijn om de verspreiding van het virus te stoppen,’ aldus de researchers. Oftewel: maatregelen die in Europa en Nederland nog steeds overbodig worden gevonden.

Dr. Charles Chiu, infectieziekten professor aan de Universiteit van Californië in San Francisco, stelt op basis van de 80% overeenkomsten tussen het huidige virus en SARS dat het nieuwe virus zich vermoedelijk eveneens tot 9 dagen lang buiten het menselijke lichaam op oppervlakken kan overleven. Maar omdat het nieuwe coronavirus ‘vreemd’ is vanwege de ‘onnatuurlijke’ elementen erin, is hier volgens Chiu nader onderzoek naar nodig. (2)

Plan om stadspark Londen als mortuarium te gebruiken

In tegenstelling tot Nederland neem Groot Brittannië het corona virus wel bloedserieus. Volgens de Conservatieve parlementariër Nickie Aiken is er noodplan opgesteld om het 141 hectare grote Hyde Park in Londen als mortuarium te gebruiken, mochten er in de hoofdstad grote aantallen corona doden vallen.

‘Ik zat gisteren in de metro naar het centrum, en dacht ‘dit is een nachtmerrie’,’ verklaarde Aiken. ‘In het worst case scenario wordt het afschuwelijk.’ (4)

Worst case scenario, zoals in China? Het internationale Epoch Times sprak naar eigen zeggen met medici en getuigen in Wuhan, die opnieuw met schokkende verhalen kwamen. Zo zouden mensen met eigen ogen hebben gezien hoe ernstig zieke patiënten levend in lijkzakken worden gestopt en naar de ovens worden gestuurd (5). Crematoria medewerkers in de stad verklaarden eerder dat ze al wekenlang 24 uur per dag lijken verbranden, en er van iedere 50 lijken slechts 1 in de officiële cijfers terecht komt.

Virus blijft om zich heen grijpen

Ondertussen blijft het virus overal om zich heen grijpen. Italië voert in Europa de kop aan met 821 besmettingen en 21 doden; Frankrijk heeft 57 nieuwe infecties bevestigd, en in eigen land staat de teller nu op 7. In de VS zijn in diverse staten tot op heden 63 corona patiënten vastgesteld. Vele honderden Amerikanen worden gemonitord.

Net als in Azië en Europa kan van ettelijke personen niet worden vastgesteld hoe ze werden besmet, omdat er geen directe linken zijn te leggen met mensen die in China of Italië zijn geweest. Dit impliceert dat het virus inderdaad veel sneller van mens op mens overspringt dan officieel wordt toegegeven, en er nog een onbekend, maar vermoedelijk aanzienlijk aantal besmette mensen zonder symptomen rondlopen.

‘Mensen die dit virus niet erger vinden dan een griepje zijn domste ooit’

Mike ‘Natural News’ Adams: ‘Denkt u nog steeds dat dit niet erger is dan de griep? Degenen die dit zeggen behoren tot de domste mensen ooit. Ze zouden zelfs wel eens te dom kunnen zijn om precies dat virus te overleven waarvan ze nu zeggen dat het niet meer dan een griepje is.’ (3)

Tot slot weer de nieuwste grafieken:

Xander

(1) Natural News
(2) Natural News
(3) Natural News
(4) Zero Hedge
(5) Epoch Times

Zie ook o.a.:

27-02: Israëlische wetenschappers zeggen al over enkele weken vaccin tegen corona te hebben
27-02: Britse krant publiceer overheidsdocument dat uitgaat van 80% besmettingen en half miljoen doden
27-02: Gelekt document Chinese CDC: Aantal slachtoffers tot 52 x hoger dan officiële cijfers
26-02: ‘Verhoogde invoering 5G in China en andere landen kwetsbaarheid voor corona virus?’
25-02: Als corona niet wordt gestopt zijn op 13 mei 2,2 miljard mensen besmet en 140 miljoen gestorven
25-02: Harvard epidemioloog verwacht dat 40% tot 70% wereldbevolking besmet zal worden
24-02: Corona paniek slaat toe: Stormloop op supermarkten en winkels in Noord Italië
23-02: Onrust in Israël nu 18 Zuid Koreaanse christelijke toeristen besmet blijken met corona
23-02: Roemenië eerste Europese land dat reizigers uit Italië in quarantaine plaatst
22-02: Wetenschappelijk team in Wuhan: 61,5% ernstig zieke corona patiënten sterft
21-02: Totale paniek in Zuid Koreaanse miljoenenstad om corona uitbraak in kerk

Vanwege de grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

32

 1. In een poging om de gemoederen te bedaren, heeft de msm het virus met griep vergeleken.
  Dat idiote linksvolk dat niet kan schrijven heeft het vervolgens wegens grote leegte in de hersenen klakkeloos overgenomen om voortdurend te herhalen.
  Wegens creatief gecastreerd door de schrijfwijze van de msm jaren aan een stuk te proberen evenaren, niet beseffende dat wat de msm schrijft, in weze inhoudsloos is.
  Ze kunnen dus niets anders meer dan inhoudsloze comments schrijven, en wat is er nu meer inhoudsloos dan zonder enige kennis van zaken het corona-virus met een griep te vergelijken?
  Hun hersenen zijn door de verwarrende en inhoudsloze schrijfwijze van de msm-media aangetast, of anders gesteld: succesvol geindoctrineerd.

 2. Wel, Xander…het is ontgoochelend om te moeten lezen dat Xandernieuws blijkbaar ook in de greep is van paniekerige angstzaaierij over het coronavirus dat voor gezonde mensen met een sterk immuunsysteem minder schadelijk is dan de seizoensgriep.
  Enkel zieke en zwakke mensen, waarvan de afweer al verzwakt is, zullen mogelijk overlijden.
  De opgeklopte, dagelijkse portie bangmakerij van de leugenpers is belachelijk te noemen: 13 mensen besmet in belziek op een populatie van 11 miljóen is nauwelijks zorgwekkend te noemen en zeker niet in verhouding tot de absurde maatregelen die ons door de strot geduwd worden door politieke huichelaars.
  Zometeen mogen we niet meer ademen want dan worden we al besmet…het wordt steeds absurder met de dag tot zelfs bespottelijk voor wie nog gezond verstand gebruikt.
  Quote:
  De coronavirusstam die zich momenteel in heel China en in het buitenland verspreidt is een gepatenteerd virus dat eigendom is van een entiteit genaamd The Pirbright Institute, dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door de Bill en Melinda Gates Foundation.
  De octrooipagina voor het coronavirus vermeldt dat het ‘kan worden gebruikt, als een vaccin voor het behandelen en/of voorkomen van een ziekte, zoals infectieuze bronchitis, in een levend wezen’.
  Dit suggereert dat dit virus, gewoon een andere gewapende virale stam is, ontworpen en gefabriceerd, om meer nutteloze, dodelijke vaccins te verkopen, terwijl het tegelijkertijd een paar duizend, of misschien wel een paar miljoen, mensen doodt.
  Unquote
  Geniaal: de overbevolking oplossen door miljoenen te doden en dan door de gifspuiten er nog fors aan verdienen ook.
  Dat geeft eens een andere betekenis aan ‘lijkenpikkers’
  Bill Gates Admits Vaccines Are Used for Human Depopulation
  https://www.youtube.com/watch?v=6WQtRI7A064
  Quote:
  De TED-talk die Bill Gates ooit hield (februari 2010) verraadde zijn ‘verborgen agenda’..
  Tijdens deze inmiddels beruchte TED Talk, legde Gates uit
  dat vaccins een van de sleutels zijn tot het terugdringen van de wereldbevolking,
  en wat is een betere manier om dat te doen dan het gepatenteerde coronavirus op de massa los te laten om er later een gepatenteerd vaccin voor te introduceren?
  Unquote

  Echter….in 2004 werd reeds ontdekt dat het middel tegen malaria, chloroquine, antivirale eigenschappen bezit tegen álle coronavirussen maar het wordt níet gebruikt..
  Waarom niet?
  Omdat er vaccins zullen worden ontwikkeld tegen dit coronavirus die dodelijker en schadelijker zullen zijn voor de mens dan alle virussen samen.
  Tenminste twee van deze vaccintechnologieën – DNA- en RNA-vaccins – zijn experimenteel….de wereld wordt dus één groot experiment met miljarden proefkonijnen.
  Quote
  DNA-vaccins veranderen permanent op onvoorspelbare wijze, de genetische samenstelling van de ontvangers.
  RNA-vaccins dragen het erkende risico in zich om auto-immuunreacties te veroorzaken. In principe betekent dit dat het lichaam zichzelf zou gaan aanvallen.
  Unquote
  Agenda 21 wordt ontvouwd voor onze ogen: verholen, wereldwijde massamoord door een experimenteel vaccin, gefinancierd door de slachtoffers zelf, en vrijwillig ondergaan door de angst voor de ziekte met het vaccin dat hen zou (had) moeten beschermen terwijl globalisten en superrijke 1% elite de winst incasseren.

 3. Ik heb er een beetje moeite mee de statistiekjes te lezen,terwijl ik er op de kleuterschool al dol op was en er nooit enige moeite mee had.
  De koppen zijn verder wel helder,maar voorlopig zie ik het niet veel ernstiger in dan griep,maar dat zal nu spoedig wel duidelijk worden,want dat soort dingen is hier niet zo makkelijk verborgen te houden..

 4. @ Sultan: 7:43 AM. Kan mij goed vinden in uw reactie. Inderdaad geldzucht, machtswellust, en hebzucht zijn de drijfveren die de oorzaak zijn van heel veel ellende in onze wereld.

 5. Terwijl u zich de moeite neemt om zich te verdiepen in het Corona fenomeen werken op dit moment ! …. wereldwijd, rondom de klok, ‘onderzoekers’ om de meest verschrikkelijke zichtbare en onzichtbare wapens uit te vinden en/of te perfectioneren ; Honderden laboratoria die gesubsidieerd worden door overheden, lees met belasting gelden zijn ‘achter de schermen’ hier mee bezig. Het gappen van knowhow=bedrijfsspionage, waaronder ook biowapens, is van alle tijden. Dat China ‘er nu een heeft laten vliegen’ wil natuurlijk niet zeggen dat China de hoofdverdachte is. De hoofdverdachten zijn die gesubsidieerde landen (moordenaars) die de opdracht hebben gekregen ‘van hogerhand’ om in feite hele bevolkings- groepen uit te moorden, met belastinggeld dus. Met mijn geld, uw geld en zijn geld. Voor het zelfde geld had een Engelsman, een Duitser of een Fransman ‘er een kunnen laten vliegen’ Wat niet weet, dat niet deert.
  Nationalisme is protectionisme, belaagd door de opkomende economieën van China die het Westen reeds heeft overspoeld met goedkope ‘alternatieven’ waarbij handels embargo’s door middel van importheffingen geen ‘penicilline’ meer is voor Westerse economieën ; we zien het, we horen het en we voelen het inmiddels. De zo mooi voorgestelde globalisering heeft op economisch gebied, waaronder ook het medische gebeuren, een catastrofale uitwerking op onze samenleving. De prijs is zoals altijd het bewijs …. , ontstaan uit eigengewin of het gemakzucht’s virus. Niet omdat het moet maar omdat het kan …. .
  Tja, wat moeten we er mee, of wat doen we er mee : met hét virus. Uithuilen en opnieuw beginnen. Aan alles komt een eind, ook aan de Corona bedreiging. Hopelijk ook aan de globalisatie ; sluit de Deltawerken, probeer weer de innovativiteit op te zoeken en steek de handen weer eens uit de mouwen en gun de middenstand eens wat ; gun een ander eens wat ! In ons land is al diversiteit genoeg, t’is maar de vraag of we weerstand genoeg op kunnen brengen tegen al die voordeeltjes …. . Welstand is nog lang geen welzijn, voor geen land én niet voor zijn zijn inwoners.

 6. Low budget tip
  Op zure ondergrond kan een bacterie niet leven : azijn in een planten spuit: 60 cent-liter
  Alcohol ontsmet ook, 1:1 spiritus met water in een planten spuit voor handen, deurkrukken, toilet: 55cent-liter
  Bak met chloorwater om door heen te lopen en binnen schoenen uit

 7. @MaryLou

  Geen schaamte! Nergens voor nodig. Wat is er nu mis met wat extra voorraden en spullen in huis hebben? Scheelt je later weer boodschappen. Mensen die daar moeilijk over doen hebben niet door wat voor lemmingen het zijn.

  Je hebt gewoon gelijk dat je jezelf daartegen wapent. Laat je niets anders aanpraten. Ook na deze ‘aanval’ is het zinvol om een voorraad voor een paar weken in huis te hebben. Kwestie van je verstand gebruiken 😉

 8. Zou er verband zijn tussen Soros, de haat van democraten tegen Trump en zijn mogelijke herverkiezing over tien maanden, het feit dat links alles politiseert en met name ook de corona virus mogelijke pandemie zodat investeerders in de VS het laten afweten en de VS mogelijk economisch collapsed?

  ( Er zijn geen grenzen aan Jezus’ macht maar Zijn opponenten – vooral van Joodse huize zoals de (financieel-geniale ) Hongaarse Jood Soros – hebben ook een grote macht want die is hun tijdelijk gegeven )

  bekijk de Jensen show 114:
  https://jensen.nl/kijkers-woedend-coronavirus-clash-de-jensen-show-114
  ( disclaimer: u zou niet moeten willen kijken als u een wat teer zieltje heeft! )

 9. Ik weet het allemaal niet meer hoor, ik geloof de NOS en andere mainstream media maar half..
  Ik heb voor de zekerheid eten en wat anti-bacteriële handzeep plus extra wc papier gekocht… voor een week of wat…..
  Gewoon voor de zekerheid..
  Zelfs mijn partner verklaart mij voor gek! Maar ik ben verdorie nog herstellende van een long én luchtpijp ontsteking, ik was echt hartstikke ziek begin februari.. mijn vierde luchtweg infectie binnen drie jaar. En dan is het toch niet gek dat ik een beeeeetje bang word om nogmaals een virus eroverheen te krijgen… (wat voor virus dan ook…)
  Ik ben net twee weken geleden gestopt met een dubbele anti biotica en prednisolonkuur omdat de eerste niet aansloeg.. ik ben nog maar 42! Daarnaast ben ik ook nog reuma patiënt. (Al 19 jaar) Dus dat helpt ook al niet mee.
  Ik ben niet in paniek laat dat duidelijk zijn, maar ik ben wél een klein beetje bang dat áls ik dit virus oploop, via mijn kids of partner of gewoon door zelf boodschappen te doen…., ik niet nóg een longontsteking aan kan…..
  Dit is toch niet zó raar????
  Mijn partner ergert zich aan mij omdat ik extra eten haal en zeep etc….. doet zelfs boos……
  Ik heb zoiets van; eejjj ik ben laatst bijna gestikt door die luchtweg infectie… jij weet niet hoe dat voelt….
  Corona krijgen kan voor mij wel eens fataal worden, ook al ben ik nog maar 42.

  U kunt ook boodschappen laten bezorgen bij de AH. Mod.

 10. Mwan, of we dat virus nu wel of niet krijgen en of je het overleeft is niet wat me het meest zorgen baart. Tenslotte ga je ooit ergens aan dood en weet je -wanneer je weet en aanpakt dat Christus je redder is- dat dit maar een tijdelijke stek is.

  Zorg dat je voorraad hebt en ook geestelijk voorbereid bent en dan gewoon maar laten gaan.

  Wat me veel meer zorgen baart, is dat we een regering (en haar specialisten) hebben die werkelijk de grootste onzin uitkraamt (nee hoor, bij milde verschijnselen niet besmettelijk, opgedroogd niet meer besmettelijk en meer van dat soort wc-eend uitspraken). Hoe kun je dat zo met droge ogen zeggen, terwijl er zoveel besmette mensen pas na een tijd ziek worden en het hebben opgepikt van mensen die het blijkbaar zelf nog niet doorhadden, zoals op een skivakantie in Italië of zo.

  We worden gewoon keihard voorgelogen! Dàt maakt me kwaad!

  Dat is niet dom, maar ronduit crimineel! Hopelijk wordt dit enorm afgestraft bij de volgende verkiezingen (of is het verliezingen?), maar ik ben er bang voor …

 11. Oud Hollands huismiddel tegen het risico van besmetting van het coronavirus. Veel bruine bonen eten! Het doodt het virus niet maar houdt wel de mensen uit je buurt.

 12. Ik zag vandaag een heel groepje Corona virussen vloekend en tierend op een paar zonnestralen het leven laten. En heel veel zonnestralen waren er niet vandaag.
  Dat beloofd nog wat voor de toekomst.
  😉

 13. Eén ding is wel duidelijk dat in elkaar geflanste linkse kabinet om de echte in grijpers in Italië buitenspel te zetten heeft er flink met de pet naar gegooid.
  Kijk naar Amsterdam met die Halsema praat als een welkomst koortje voor het corona .Niets aan de hand ga maar rustig slapen.

 14. Hoe erg dat virus precies is weten we niet, maar een ding weten we wel. Het RIVM gaat ons niet de waarheid vertellen en het kabinet net zo min. Hoe kun je nu beweren dat het virus niks voorstelt, terwijl china hele steden afsluit, beurzen op rood gaan en overal het virus opduikt.

 15. Ontspan man. Niks wijst er momenteel op dat het dodelijker is dan ‘gewone’ griep.

 16. Ander soort nuchterheid hier oet grunn
  ik vraag mijzelf af: wil ik dit wel overleven, niks te verliezen* en de tijden worden na nu niet beter op, dus kan ik beter mijn medemensen maar zo goed mogelijk helpen, zonder over mijzelf na te denken
  *Das wel de enige manier te weten te komen of de goddelijk bescherming al werkt.

 17. wanneer het warmer wordt is het over, kijk maar naar de warme landen daar is nog niets gemeld van corona virus, geen paniek het gaat net als andere virussen weer vanzelf over alleen vindt ik het weer heel jammer dat zelfs Trump hier de schuld van krijgt maar ja die mensen zullen in november wel op hun neus kijken de anti Trump mensen hahaha

 18. Wat niet in het straatje van de coronagekte past word weggelachen, maar grafieken van -een-lezer en geruchten van mensen levend verbranden, moeten we als goddelijke waarheid aanzien.
  Lijkt dit niet sterk op fake news en stemmingmakerij, waaraan hier word meegewerkt voor een bepaald doel, of om andere mistoestanden te verbergen die veel erger en werkelijker zijn?

 19. Ernstig zieke mensen in Wuhan levend in lijkzakken gestopt en naar ovens gestuurd.
  Heeft U dat geschreven xander(team)?

 20. Dit is allemaal zeer verontrustend. Wees derhalve waakzaam. Vertrouw op de Here Jezus!

 21. Beste mensen, wees nuchter en raak niet in paniek. Dit virus voorkomen is zelfs volgens Mike Adams zo goed als onmogelijk. Wat je wel kan doen is je immuunsysteem zo sterk mogelijk te maken, je huis extra schoon te houden (chloor is de beste en goedkoopste desinfectie) Zorg voor een extra voorraad medicatie indien je ziek bent of wordt want tijdens een pandemie wil je niet in het ziekenhuis belanden. Zorg voor eerste levensbehoeften en vergeet niet de simpele zaken zoals wc-papier, schoonmaakmiddelen, vuilniszakken. Mondkapjes zijn zonde van het geld want blijken waardeloos. Hierbij een interessante link naar een video, hopelijk is de moderator hier okay mee;
  https://youtu.be/xeduTpQNRUc

 22. Gaaaaaaaap word een beetje Corona moe
  Xander er zijn ook andere dingen in de wereld gebeurt die xandernieuws waardig zijn.

 23. Met Nederlandse deskundigen bedoelen we eigenlijk gedresseerde aapjes die vooral een voorgekauwde bron van rust proberen uit te stralen.
  Alles is fantastisch en gaat u rustig slapen?

 24. Buikgriep kan zich ook verspreiden via WC-lucht. Het door de ontlasting besmette spoelwater wordt tijdens het doorspoelen van het toilet namelijk verneveld, waardoor bacteriën en virussen zich kunnen verspreiden.

 25. Virussen verspreiden zich vaker wel dan niet via hoesten, niesen en aanrakingen van besmette handen en oppervlakten én via lichaamssappen en uitwerpselen .
  Nederland heeft oók iets gedaan , een uitzending op de t.v. waarin de verantwoordelijke Minister uitblonk door vaagheid en het ontwijken van eén vraag .
  Iemand vroeg hoe vier mensen zo lang konden spreken zonder iets te zeggen .
  Dan benadrukken ze het handen wassen , weten ze hoe veel uren of dagen een uitgeblazen virus in de buitenlucht blijft leven ?
  Stalin liet tijdens de door hem geschapen hongersnood op de Oekraïne de nog levenden ook inladen onderweg naar een massagraf .
  De Chinezen doen alleen maar wat in de natuurwetten besloten ligt .
  Beschaving duurt drie maaltijden , alleen in Nederland zijn we hier schijnbaar boven verheven . Het sluiten van grenzen is blijkbaar zo een beladen onderwerp dat zelfs nú de grenzen niet gecontroleerd mogen worden , De minister neemt geen enkele preventieve maatregel , krijgt liever de pest ?
  Of volgt hij het “goede” voorbeeld van de E.U , die helemaal niets voor haar lidstaten doet nu Erdogan de grenzen naar Europa heeft open gezet .

 26. Het virus komt in het riool terecht wat ik uit een bericht begreep wat ik een week geleden onder ogen kreeg. Het gevolg daarvan schijnt te zijn dat door verdamping het water in de toiletpot eveneens besmet kan raken alsmede de afvoer van bad, douche, wastafels en afvoer van keuken enz. Dit kan met chloortabletten in de stortbak van het toilet misschien voorkomen worden maar het word moeilijk alle afvoeren te ontsmetten.

 27. Er worden weer ‘experts’ opgeroepen en moeten komen opdraven op de gecontroleerde reguliere fakenews massamedia die eerder een geruststellende boodschap moeten verkondigen en uitstralen dan dat ze daadwerkelijk bekwaam zijn.

  Het is weer dezelfde Pre-WW2 mentaliteit hier in NL.

  “Zoekt uw legerstede maar op. Er is echt helemaal niets aan de hand en Vadertje Staat waakt wel over u.”
  Dus gaat u maar gerust lekker slapen.
  (Want we blijven toch weer neutraal!)

Comments are closed.