Israëlische wetenschappers zeggen al over enkele weken vaccin tegen corona te hebben

—————————————————————————————————————————————

Potentieel vaccin na 90 dagen veilig voor orale toediening – CEO MIGAL: ‘Laten we het puur geluk noemen’

—————————————————————————————————————————————

(22.50 uur) – Wetenschappers van het Israëlische MIGAL (Galilea Research Institute) zeggen dat ze al over enkele weken een werkend vaccin tegen het coronavirus kunnen hebben. Na een maand of drie kan het dan aan de bevolking worden toegediend. Het nieuws komt vlak nadat in Nederland (Tilburg) het eerste geval van corona werd geconstateerd. Het gaat om een bijna 50 jarige man die recent in de getroffen Italiaanse regio Lombardia is geweest.

De MIGAL wetenschappers werken al 4 jaar aan een vaccin tegen het besmettelijke bronchitis virus (IBV), dat in pluimvee wordt aangetroffen. Het vaccin is reeds enkele malen met succes op dieren uitgetest.

‘Laten we het puur geluk noemen’

‘Ons basisconcept was om de technologie te ontwikkelen, en niet specifiek een vaccin voor dit of dat virus,’ verklaarde dr. Chen Katz, leider van de biotechnologie afdeling van het instituut. Het wetenschappelijke raamwerk voor het vaccin is gebaseerd op een nieuw soort proteïne waarmee het lichaam wordt gestimuleerd om antilichamen tegen het virus aan te maken.

Uit preklinische testen is gebleken dat een orale vaccinatie de aanmaak van een hoog aantal specifieke anti-IBV antilichamen veroorzaakt. ‘Laten we het puur geluk noemen,’ vervolgde Katz. ‘Wij besloten om het coronavirus als een model te kiezen voor ons systeem, als bewijs van ons concept voor deze technologie.’

Nadat de wetenschappers het DNA van het nieuwe coronavirus ontleedden, ontdekten ze dat het coronavirus in pluimvee genetisch zeer overeenkomt met de menselijke variant. Het gebruikt hetzelfde infectiemechanisme, waardoor de kans groot is dat er al op zeer korte termijn een effectief vaccin kan worden ontwikkeld.

‘Alles wat we nog moeten  doen is het systeem aan de nieuwe sequentie aanpassen,’ zei Katz. ‘We zitten nu midden in dat proces. Hopelijk hebben we over een paar weken een vaccin in onze handen. Ja, als het allemaal werkt zouden we in een paar weken een vaccin kunnen hebben dat het coronavirus voorkomt.’

Vaccin na 90 dagen veilig voor orale toediening

De Israëlische overheid heeft daarom het goedkeuringsproces voor het vaccin versneld, zodat het zo snel mogelijk beschikbaar komt. Wel moeten er de noodzakelijke klinische testen mee worden uitgevoerd, waardoor het nog 90 dagen duurt voordat het vaccin veilig wordt bevonden. ‘Het zal een oraal vaccin zijn, waardoor het bij uitstek toegankelijk is voor het algemene publiek,’ verklaarde MIGAL C.E.O David Zigdon.

Op Zero Hedge wordt het nieuws afgesloten met de vraag ‘Zal Israël dit vaccin delen met Iran?’ Volgens ons kan de vraag beter worden omgekeerd: Wil Iran, of willen moslims, überhaupt een vaccin accepteren dat is ontwikkeld in de Joodse staat? (Aan de andere kant: de meeste moslims gebruiken ook smartphones, die draaien op technologie die in Israël is ontwikkeld.)

 

Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

27-02: Britse krant publiceer overheidsdocument dat uitgaat van 80% besmettingen en half miljoen doden
27-02: Gelekt document Chinese CDC: Aantal slachtoffers tot 52 x hoger dan officiële cijfers
26-02: ‘Verhoogde invoering 5G in China en andere landen kwetsbaarheid voor corona virus?’
25-02: Als corona niet wordt gestopt zijn op 13 mei 2,2 miljard mensen besmet en 140 miljoen gestorven
25-02: Harvard epidemioloog verwacht dat 40% tot 70% wereldbevolking besmet zal worden
24-02: Corona paniek slaat toe: Stormloop op supermarkten en winkels in Noord Italië
23-02: Onrust in Israël nu 18 Zuid Koreaanse christelijke toeristen besmet blijken met corona
23-02: Roemenië eerste Europese land dat reizigers uit Italië in quarantaine plaatst
22-02: Wetenschappelijk team in Wuhan: 61,5% ernstig zieke corona patiënten sterft
21-02: Totale paniek in Zuid Koreaanse miljoenenstad om corona uitbraak in kerk

Vanwege de grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

41

 1. Beste lechaiem, bedankt voor het compliment, ben inderdaad een anti-semiet, maw een anti-rascist. Duidelijk heb je niet de moeite genomen om de tekst te lezen van Bob Marley?!
  Dat je er trots op bent dat je in gekoloniseerd gebied woont zegt voor mij al veel.
  En dat Ethiopiërs gedeeltelijke Israëliërs zijn door salomon en Sheeba? Lees de Kebra Nagast online maar eens, broer, want dat ben je uiteindelijk, dan weet je ook waar de ark des verbond gebleven is.
  Ben er zelf geweest en weet daardoor ook dat ik de klein kleinzoon ben van Adrimis, de derde zoon van salomon en broer van Brayna Lekhum (menelik1).
  Helaas hebben ze alleen rehoabeam als zoon van salomon voort laten leven, de andere twee waren het schijnbaar niet waard? Zo zie je maar, de waarheid komt altijd weer boven drijven, dank zij de heilige geest, de heilige zoon en de heilige vader oftewel AMLAK. Wens je veel liefde en kracht om uit je benarde situatie te komen en hoop spoedig een keer naar Palestina te kunnen komen!
  Overigens is de tempel alweer herbouwd 😁 in Debre Lebanos.

 2. Marcus Jim bent een echte antisemiet. Ik woon en leef in Israel. Ik weet wat hier gaande is. Jij leest pas echt sprookjes. Semieten zijn het volk van Shem. Hun stamvaders zijn Avraham, Yitzchak en Jakov. Israel. Ethiopiers zijn door koning Slomo (Salomon) afstammelingen van koningin Sheva gedeeltelijk erkent als Israelisch. Dus als Shemiten. Ga aub echte sites lezen of een bijbel inplaats van fake anti……bla. het eerste land dat hielp na aardbevingen, Israel. Nichtje van Hamas lijder in ziekenhuis opnemen en opereren, Israel. Israel wilt delen en wilt vrede, alleen mensen zoals jij geloven in sprookjes en willen onze ondergang. De dag komt dat je staat voor de Rechter, ik wens je veel sterkte. Niet te vergeten dat we net were even hele lading uit Ethiopie hierheen hebben gehaald. Maar deze dingen wil je willens en wetens niet weten. Dus blijf lekker onpasselijk in je eigen zelfmedelijden anti…..

 3. Nou wat een toeval zeg, puur geluk, hoe is het mogelijk…. Uhuh
  Uiteraard geloof ik de officiële cijfers niet maar laten we vooral geen paniek gaan zaaien! Als dit echt uit een lab komt en er aan een vaccin gewerkt wordt of er al is, lijkt het mij voor aannemelijk dat de mensen wel zoveel mogelijk in leven moeten blijven anders kan dit vaccin niet jaarlijks verkocht worden.
  Daarnaast lijkt het corona virus vooral aangegrepen te worden door de media en diegene achter de schermen om paniek te zaaien en de beursen onderuit te halen.

  Statistisch gezien zijn er nog maar een handjevol doden, en valt hier nog geen conclusie uit te trekken.
  Het is altijd in de toekomst DAN wordt het pas er, lijkt verdacht veel op het klimaatprobleem, over 50 of 100 jaar, man man man dan is de wereld verwoest, net lang genoeg in de toekomst zodat diegene die dit verkondigen al lang dood zijn maar de burger wurgende wetten zijn er al lang en breed doorheen gedrukt.

  Dus nogmaals laat je niet gek maken, ook niet alternatieve media.

 4. Ook Bergoglio is kennelijk ziek gevallen: hij annuleerde alle officiële audiënties, maar ontmoet wel nog mensen in Casa Santa Marta.

  Pope Francis, 83, cancels SECOND day of engagements after …

  De dag nadat hij Aziatische pelgrims had ontmoet (zie foto boven), viel Bergoglio ziek. Het is nog niet duidelijk of hij het coronavirus heeft, of een gewone verkoudheid.

  Pope Francis sick a day after supporting coronavirus … The Pope covered his mouth as he coughed

  Omdat ook in Nederland een eerste geval werd vastgesteld hebben de Nederlandse bisschoppen richtlijnen uitgevaardigd. Tongcommunie wordt onder andere verboden (!!!), en het gebruik van wijwater afgeschaft!

 5. Mooi natuurlijk maar wanneer komt het op de markt? 90 dagen testen, dan gaan produceren (hopelijk doen ze dat al tijdens het testen), dan distribueren (4 tot ?? dagen) en dan toedienen. Hoe breng je in korte tijd zoveel mensen een vaccinatie toe? voordat je begint met vaccinatie ben je zo 4 maanden verder. En hoeveel mensen zijn er dan al overleden en besmet? Blij dat het er is maar laten we wel realistisch zijn.
  Ben trouwens benieuwd naar het advies van de BDS-beweging: boycotten of niet? Dat laatste zou wel een aardig staaltje hypocrisie zijn en in het eerste geval zullen ze daar zelf de nadelen van ondervinden. Lijkt mij een aardige contradictio in terminis.

 6. Of dit wat is weet ik niet. Maar, afgezien van alle huis-tuin-en-keuken-middeltjes die rondgaan, en waarvan er wel degelijk enkele een beetje kunnen helpen (vlierbessensiroop bv. is hier ten plattelande een heel oud middeltje tegen verkoudheden van alle formaten, wel te nuttigen met een scheutje jenever volgens mijn héél stokoude nonkel (pun intended, een flinke neut kan nooit kwaad zegt hem, het ontsmet je ingewanden hé, lol, ach, hij kan er maar deugd aan hebben en hij slaapt dan weer goed), is er wat anders te zeggen.

  Dat verhaal van die Israëlische wetenschappers komt “out of the blue” en ik vind het in tijden van desinformatie erg geloofwaardig. Ik kan me voorstellen wat die gedaan hebben (en ik ken niks van microbiologie of virussen of zo …), maar pure logica. Een virus is een virus, en ze komen in kleuren en maten, telkens weer wat anders. Maar sommige dingen komen terug. Mij lijkt het dat die gasten dus een sequentie (of hoe noem je die dna-dingen) eruitgepakt hebben en daar zijn op gaan werken. Pakken ze dus een gemene deler of zoiets en gaan ze daar aan werken. Als dan blijkt dat die sequence het virus verzwakt of inert maakt hebben ze dus wat. En daar lijkt het mij op. Ze hebben “in temporo non suspecto”, lang voor COVID-19, en zelfs niet eens op zoek naar wat specifieks, research gaan doen en ze hebben wat gevonden dat mogelijks kan helpen, niet eens voor COVID-19, al is dat mooi meegenomen natuurlijk, maar in principe voor een breed scala aan virussen. Als het lukt mag heel dat team van mij ongezien naar de Nobelprijs voor geneeskunde, ik zou het hen van harte gunnen, topwerk zijn ze daar aan het leveren, en “fingers crossed”, ze zijn er nog niet, maar hopelijk lukt het.

  Hoezo al die irritante criticasters die ganse dagen jammeren dat al dat theoretisch onderzoek te duur is ? Dit is dus een voorbeeldje van theoretisch onderzoek dat op zich(t) (zich, zicht, lees het hoe je wil) nergens toe leidt (geen concreet doel, geen concrete target), en dan opeens heel erg relevant blijkt te zijn. En mogelijks massa’s mensenlevens gaat redden.

  Verhaaltje : ik ben ooit per ongeluk en op uitnodiging te gast geweest bij Janssen Farmaceutica in Beerse, ik kende daar iemand, en ik had die zijne kop kapotgezaagd om daar eens te mogen gaan kijken (dat wou ik dus zien hé). En toen kon het plots en ik (helemaal alleen hé, out of the blue) daar naartoe op een vrijdagnamiddag na 17.00 Hr.. Kreeg ik daar een privé-rondleiding. En nadat ik daar mijn ogen had uitgekeken, heb ik nog even, het zal geen 5 minuten geweest zijn hoor, met Dr. Paul Janssen zelf kunnen praten. Die man was van intergalactische mega-orde, staat die daar in een broekje en een hemdje van niks en met een witte schort erover, een onooglijk manneke, maar wel het manneke dat ons aan tig medicijnen geholpen heeft. Vroeg ik hem wat zijn grootste ergernis was. Kwam ie : soms zie ik wat en ik krijg er mijn vinger niet achter, ik weet dat het rapper en beter kan, maar ik zie het niet, het ligt voor mijn neus, maar ik zie het domweg niet, en dus blijf ik zoeken, ik blijf zoeken tot ik het heb ! Grote man, een van de grootste die ik ooit in real life heb ontmoet. Man was steenrijk geworden van zijn obsessie, maar geld interesseerde hem geen moer, medicijnen maken, dat was zijn leven. Dingen vinden om mensen te helpen. Ze hadden hem de Nobelprijs mogen geven, veel beter komt nooit meer.

  Ik breek hier een lans voor theoretisch onderzoek. Heel duur, en meestal nutteloos, maar je moet tien keer schieten om een keer raak te zijn. En dat moet je er voor over hebben. Zonder theoretisch onderzoek hadden we nooit door de geluidsmuur gekund, hadden we nooit een man op de maan kunnen zetten, hadden we geen kerncentrales gehad, geen, microwaves, geen smartphones.

 7. @ lechaiem, U weet als geen ander dat de echte semieten uit Ethiopië komen.
  Google maar: Israël geeft Ethiopische vrouwen stiekem anticonceptie.
  En zo zijn er zoveel voorbeelden te noemen dat je er onpasselijk van wordt.
  Echter deze keer zal zelfmedelijden niet meer gaan werken.
  Lees de tekst maar eens van Bob Marley’s War song. Succes.

 8. Martin, fakenews site nummer 1. Niet alleen fake maar ook nog eens antisemitisch. Natural news of Infowars geeft je een goede overzicht. Shabat Shalom.

 9. dat klinkt echt niet als een traditioneel vaccin waarin een afgezwakt vorm van een ziekteverwekker (virus) in de bloedbaan gebracht wordt. Een compleet (verzwakt) virus is namelijk veel complexer dan één eiwit. Een virus is een heel 3D bouwwerk van eiwitten met een omhulsel, een mondstuk (injector) en een genetische lading (payload) om zichzelf door de gastheer te laten reproduceren. Het virus koppelt zich aan een gastcel, injecteert het eigen DNA/RNA in de kern dat zich daar tussen het DNA van de gastheer nestelt en geect daar opdracht tot het zeer snel reproduceren van nieuwe virus-onderdelen.

  Het ‘vaccin’ dat door MIGAL is ontwikkelt klinkt eerder als een chemische variant van het oud bekende homeopathische principe. Aangezien homeopathie in de wetenschappelijke wereld een grote No-No is zullen ze het daarom wel zo noemen. Ze maken 1 eiwit dat qua vorm lijkt op de mantel van het virus. Deze vorm moet dus nagemaakt worden specifiek voor de corona mantel zodat het lichaamseiven afweersysteem deze gaat herkennen en antilichamen aanmaakt (witte bloedlichaampjes met koppelstukken die specifiek op het coronavirus passen).

  Trouwens heb ik nog niemand het middel echinacea (extract van… , rode purpurhoed) horen noemen. Dit werkt ook als stimulans van de eigen natuurlijke afweer en is een oud kruidengeneesmiddel van de inheemse Noord-Amerikanen (aka indianen).

  PS, bronchitus is geen virus maar een ontsteking van de bronchiën, de luchtwegvertakkingen vóór de longen. Het IBV is een virus dat dit kan veroorzaken maar bronchitus kun je op diverse manieren oplopen.

 10. Dat zij toevallig een middel hebben uit gevonden en op korte termijn een oplossing hebben?
  Ik geloof niet toeval, wel dat zij achter de schermen dit bewust gecreéerd hebben om er aan te verdienen.

 11. Hubo, laat je eens voorlichten voordat je je antisemitische gedachten verder ventileerd. Infowars en Naturalnews kunnen die grijze massa weer een beetje zuiveren. Het virus is gemaakt in de US onder Obamalek in opdracht van China. HIV trigger ingebracht door de Chinezen en…….. Hoera Corona. Een super SARS virus. Laat Israel maar schuiven met hun onderzoeken en lees aub het artikel voordat je lelijke woorden ventileerd. Shalom in yeshua en blijf gezond.

 12. Inmiddels is er een tweede geval van Corona besmetting in ons land, in Diemen. Het virus zal zich ook hier gaan verspreiden. Het is dus een goede zaak dat Israël straks weer het eerst met een vaccin komt.
  Is het wel eens opgevallen hoe ontzettend vaak juist Israël weer nieuwe medicijnen of behandelmethoden ontwikkelt. Beschouw Israël maar als de spreekwoordelijke kip die gouden eieren legt.
  Ik zeg altijd, dat als je door de een of andere rotziekte wordt getroffen je het best in een Israëlisch ziekenhuis kan terecht komen, want dan heb je de meeste kans om het na te kunnen vertellen.

 13. Wekenlang wordt ons verteld dat de incubatietijd 14 dagen is. Echte deskundigen stellen zelfs dat het 24 dagen kan duren waarin je anderen kunt besmetten nog voordat je zelf iets in de gaten hebt. Maar bij onze eerste Nederlandse patient wordt verteld dat hij pas besmettelijk werd toen de ziekte zich openbaarde. Ja ja, gaat u maar rustig slapen!

 14. Oraal? Leuk, kan gewoon in het kraantjewater: zo heb je geen gezeur in de Bijbelgordel.
  Ondertussen blijft de boel draaien, en terwijl het volk beziggehouden wordt met een virusje werkt de ECB naarstig verder aan het afschaffen van Cash:
  https://doorbraak.be/ecb-wil-digitale-euro/
  Mooi meegenomen toch als de Corona-hysterie een economische recessie veroorzaakt? Of is dat een ietsje teveel complotdenken?

 15. Zouden moslims het wel willen hebben nu blijkt dat het in Israel geproduceerd wordt?

 16. De aarde, wereld, en moeder natuur is door de mens tot een vies, ziekelijke en smerig symbolisch huis geworden.
  China speelt hier een hoofdrol in, met de rest van de wereld als
  hun kompaan, met in de hoofdrollen geld, en handels-
  smeerlapperijen.
  De oplossing van dit alles staat voor de halfgeopende deur.
  De mens vernietigt zich zelf, dat is een zekerheid die
  niemand meer kan veranderen.

 17. Omdat er in de medische wereld veel vaccins worden ontwikkeld door stoffen uit abortussen en dieren zijn veel
  Mensen tegen vaccinaties, te meer er weinig bekend is wat de gevolgen zijn. En mensen andere ziekten krijgen.
  Toch waar je mee om gaat, wordt je door besmet. Allergieën, eczeem, virussen. De een krijgt het, de ander niet.
  Er is ontzettend veel, ook planten waar je ziek van kunt worden. En wat voor de ene gezond is om te eten, is dat
  voor de ander gif. Ook hondsdolheid lijkt weer meer voor te komen. Mensen reizen over de hele wereld.
  Maar vitamine C is altijd goed en doet zijn werk en breekt af in het lichaam, wat niet alle vitamines doen. Met vit. C
  kun je dus niets fout doen. Ook worden ziektekiemen sneller uitgescheiden.

 18. Laat ons hopen, gelukkig is Israël soms ook een zegen voor deze zieke wereld. Shalom

 19. Dat krijg je met die stomme carnavals vierders die niet verder denken dan de bierpull . De Nederlandse overheid had de grenzen dicht moeten gooien . Maar ja de economie hé dat is het belangrijkste , en die paar ouderen die dood gaan , opgeruimd staat netjes denken ze bij de VVD . Weer een paar minder kostgangers

 20. @ Feniks, beste. 👍 ! Tijd is een relatief begrip. Moet vaak denken aan die stilstaande klok die toch twee keer per etmaal de juiste tijd weergeeft. Je ‘hele handel en wandel’ wordt al zo’n 9 maanden voor je geboorte al voor 99,9 % bepaald. De Eufraat en de Tigris en de samensmelting ; de vruchtbare S(n) , sikkel. Het staat inderdaad ‘geschreven en gedrukt’ in het gen van de mens.

 21. Xander na alle commotie omtrent dit virus in de media en de instanties die met dit virus te maken hebben is geen duidelijke vraag geweest over de super verspreiders die dit virus mee dragen.
  Verder wat zijn de richtlijnen van een overleden persoon gaat de persoon de koeling in, mag deze persoon begraven worden of gaat deze persoon gelijk de oven in of mogen de familie leden het zelf allemaal zelf regelen Verder mijn excuus voor deze harde conclusie.

 22. Ik wil geen vaccin. wat een toeval .Vitamine D3 en C MSM colloidaal zilver en legio andere mogelijkheden.

 23. geen gif in mijn lijf, bijwerkingen zijn niet bekend, misschien ga je aan de bijwerkingen een paar jaar later dood, dit kunnen ze niet testen, ze doen maar wat. In Amerika hebben bijna 1 op de 100 keren autisme, het meest gevaccineerde land.

 24. Hoera …. weer een medicijn er bij, weer een ‘ kaskraker’ voor de farmaceutische maffiosi. Baat het niet dan schaad het niet, dus vooruit met de geit dan maar. Meer dan het overgrote deel van alle voorgeschreven medicaties zijn volledig overbodig omdat de ‘bron’ van de kwaal niet bestreden wordt ; het zijn allemaal schijnmedicaties waarbij andere ‘storingen’ in ons lichaam zich openbaren, (en dat zijn er nogal wat) . De Corona gekte, of beter gezegd een genetische strijd in ons verwende lichaam. De gemuteerde gen of genen bestrijden, beter gezegd elimineren, met een medicijn die zeker het hele genetische patroon, inclusief de gnomen en de hele ‘rotzooi’ er om heen door elkaar gaat hutselen. Nee of Ja, het is de keus van de angst.
  Gezonde mensen van lijf en leden weten inmiddels wel, behoren het althans te weten, dat hun levensstijl bepalend is voor aanvallen van buiten af (op elk gebied) . Wat heet proefondervindelijk in deze ; wat zijn de bijwerkingen en de gevolgen van het zoveelste ‘wonder medicijn’. Ik heb geprobeerd het u uit te leggen, het is een ‘geüploade vorm van Crispr. Baat het niet dan schaad het niet …. ga gerust uw eigen gang.

 25. @Feniks
  Over die uitspraak ‘een mens gaat nooit vóór zijn tijd’: Als je daarin gelooft kun je dus gewoon oversteken als er een trein aankomt of in de Grand Canyon springen, want als het je tijd niet is overleef je het wel. De uitspraak komt mede voort uit het geloof ‘God heeft tot zich genomen’. Een soort Devine plan dus. Volgens mij is dat allemaal onzin. Tijd en toeval treft een ieder en God doet dat soort dingen niet. Wat wél het geval is: de genetische code van de mens is dat hij/zij niet ouder wordt dan 120 jaar maar dat haalt niemand. De genetische code van elke persoon zelf geeft aan (“zelfs de haren op uw hoofd zijn geteld”) wat de maximale houdbaarheidsdatum is waarop je van ouderdom doodgaat ALS je niet eerder door een ongeluk of een ziekte de pijp uitgaat. Bij veel mensen ligt dat momenteel rond 95 jaar.

  Dus als je met een soort fatalistisch gedrag jezelf blootstelt aan het coronavirus, is er een grote kans dat je dus éérder dan noodzakelijk dood gaat. Dat zou erg jammer zijn. Het is daarom goed om WEL voorzorgsmaatregelen te treffen en ook je medemens niet aan risico’s bloot te stellen die gewoon niet nodig zijn. Ik neem de dreiging van het virus heel serieus. Het is potentieel namelijk dodelijk.

 26. Ene dokter Coutinho merkte bij BNR op dat als je dergelijke biologische bacteriologisch-virale wapens ontwikkelt,dat alleen maar zin heeft,als je ook een vaccin hebt.Zouden we daar nu uit af moeten leiden dat het Wuhan-virus eigenlijk in Israël is ontwikkeld en om de een of andere duistere reden in China uitgezet is?Misschien gewoon als verdienmodel?
  Voorlopig houd ik het nog maar op een speling van de natuur en lijkt het nog wel mee te vallen,maar als het echt zo erg is,dan zal dat nu wel spoedig duidelijk worden.
  Wat je ook wel hoort is dat het niet zozeer gaat om de mensen,maar om de mammon van de economie.
  En uiteindelijk is het toch wel een beetje te vergelijken met een griepepidemie en dan valt de schade voor de economie uiteindelijk ook meestal nog wel mee tegenwoordig.
  Het lijkt erop dat een heleboel mensen bovendien wel naar alle waarschijnlijkheid besmet zijn,maar nauwelijks klachten hebben.
  Verontrustend is wel dat mensen die ‘goed’ ziek worden,dat ook een hele tijd lijken te blijven.
  Bovendien lijkt de ziekte dan terug te kunnen komen,waarbij voor mij niet duidelijk is of het virus blijft sluimeren in het lichaam of dat daarbij sprake is van nieuwe besmettingen.
  Is al die drukte niet overdreven?Je kunt als overheid in de beginfase toch maar beter geen risico nemen inderdaad.
  Kennelijk lijkt men dat in China nu toch wel aan te durven.Daar zal naar alle waarschijnlijkheid toch ook wel de ervaring achter zitten,dat het toch wel meevalt.
  Wat mijzelf betreft,vroeger was ik doodsbenauwd voor dit soort dingen,maar nu lig ik er niet meer wakker van.
  En al dat gezeur over handen wassen……..
  Daar geloof ik echt niet in.
  Ik vind het meer een zoethoudertje om mensen het gevoel te geven dat ze zelf wat kunnen doen.

 27. nou dat vaccin gebruiken ze dan maar lekker zelf , ik hou ’t inderdaad bij wat ik altijd heb gedaan bij griep (al 25 jaar geen griep gehad trouwens) , vitamine c op peil en als je griep krijgt gewoon uitgriepen (goed voor je systeem i.p.v. het lui te maken met wetenschappelijke hulpmiddelen om zo afhankelijk te worden) .

  Mensen worden helemaal gek gemaakt , maar ja , begrijpelijk , dat geboefte schuwt het ook niet om van alles misbruik te maken , zelfs mensenlevens , afijn het is waar de kwakzalver van leeft zullen we maar denken.

  Mocht men toch met bosjes omvallen dan kan je altijd nog verder kijken , maar of ik nog in een wereld wil leven waar mensen zo behandeld wordt dag in dag uit (want na zo’n stunt kan je wachten op de volgende) , ik zie t nog even aan.

  afijn het is altijd weer t zelfde liedje met de handel of politiek : creëer een probleem , kom met de oplossing en je bent de guy (hopen ze)

 28. Als de infectiesnelheid zoals die in Korea, Iran of Italie zo blijft voort gaan, dan zal dat vaccin over 3 maanden toch wel mooi te laat zijn.
  Voor Iran is mid maart het hele land besmet, Italie begin april en Korea mid april.

 29. Alle hulp is welkom. Zeker ook van mijn Israëlische vrienden. Als zij het vaccin binnen de kortste keren op de markt kunnen krijgen, een zegen…..

 30. Via de familie app en dat kreeg ik vanavond de foto binnen van Nederlands eerste coronapatiënt met naam en toenaam die zoals het eruit ziet stond te hoesten temidden van mensen die uitbundig carnaval vierden. Het circuleert in heel Brabant. De VVD minister van volksgezondheid wist nog niet of hij carnaval gevierd had en wie de patiënt was.

 31. Corona gezeik.
  Ultieme bangmakerij.
  Een mens gaat ergens aan dood, op enig moment is het tijd.
  Maar,. .. nooit voor het zijn tijd is, stop eens met bang zijn en gebruik je hersens.

 32. Probleem, komt uit Israël. BDS, ach je kent die flauwekul wel. Ben benieuwd of ze dan ook voet bij stuk houden en het vaccin weigeren.

 33. Gezien alle andere mogelijkheden om het virus aan te pakken die nu al bekend zijn,
  hoeft niemand op dat vaccin te wachten….

  Vit. C intraveneus,
  colloidaal zilver
  vlierbessensap
  etc..

Comments are closed.