Groot keerpunt bereikt in Armstrongs bijzonder nauwkeurige Economic Confidence Model

—————————————————————————————————————————————–

18/19 januari 2020 begin van fase naar monetaire crisis in maart 2022 – ‘Confrontatie tussen links en rechts zal gewelddadiger worden. Iedere hoop op een verantwoordelijke overheid is nu uitgewist’

—————————————————————————————————————————————–

De reden dat wij al jarenlang regelmatig artikelen schrijven op basis van de informatie van de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong is omdat zijn unieke Economic Confidence Model al ruim 40 jaar verbazingwekkend accuraat is gebleken, een aantal keer zelfs tot op de dag nauwkeurig, zoals 9/11/2001. Armstrong: ‘Veel mensen die dit afwijzen kunnen maar niet begrijpen dat de opkomst en ondergang van beschavingen al duizenden jaren lang de handelscyclus volgt. Wij zijn niet almachtig en kunnen niet, door het enkel te willen, een Utopia en een perfecte toekomst creëren… Er zijn mensen die het ECM gewoon haten en het wanhopig proberen af te wijzen, omdat het bevestigt dat elke poging van socialisten om de economie te manipuleren, altijd zal mislukken.’

‘Alle imperiums in gemeenschappelijk graf begraven’

De mensheid blijkt door de hele geschiedenis heen een zich almaar herhalend economisch en geopolitiek patroon te volgen. Volgens Armstrong wordt dit patroon door de meesten niet (h)erkend omdat ‘de gemiddelde persoon altijd probeert alles reduceren tot een enkele oorzaak-en-gevolg. Wat ze niet kunnen bevatten is de mate van complexiteit waar het weer, oorlog, innovatie, bevolkingsveranderingen, migratie en economieën op de hele aarde onderdeel van zijn.’

Het financiële centrum van de wereld heeft zich na bepaalde tijd altijd verplaatst. ‘Daarom zijn alle imperiums, naties en stadsstaten in een gemeenschappelijk graf begraven. Wij kunnen allemaal denken dat wij de uitzondering in de geschiedenis zijn, maar de menselijke natuur zorgt ervoor dat corruptie altijd toeneemt, waardoor zelfs de beste opgestelde plannen van iedere groep worden verijdeld.’

In het Westen zien we die corruptie aan beide kanten van de oceaan, inclusief ons eigen land, hand over hand toeneemt. Onze soevereiniteit en onafhankelijkheid zijn inmiddels uit handen gegeven; 80% van ons beleid en onze wetten komt uit de kokers van het Marxistische ‘Politburo’ in Brussel. Tevens zijn bijna alle mainstream media in handen gekomen van een handjevol extreemlinkse, indirect door de EU gefinancierde globalisten. Ook de gerechtelijke macht neemt inmiddels politieke besluiten die enkel links beleid faciliteren, en het rechtse tegengeluid juist monddood proberen te maken. De rechtsstaat bestaat feitelijk niet meer.

Zeer nauwkeurige voorspellingen

Armstrongs ECM voorspelde tot op de dag nauwkeurig (2001.695) een belangrijk keerpunt op 11 september 2001, toen de aanslagen op het WTC in New York plaatsvonden. ‘Niet alle oorlog beginnen exact volgens het model. Het kan ook een combinatie van trends weergeven die leiden tot het besluit om een oorlog te beginnen. Die kan maanden of zelfs jaren later uitbreken. Het is lastig om het exacte besluit te bepalen, maar het is duidelijk dat oorlog ontstaat als het resultaat van een eerder in gang gezette trend.’

De Griekse crisis, en daarmee het begin van de schuldencrisis in de eurozone, werd eveneens op de dag nauwkeurig door het ECM voorspeld. Hetzelfde geldt voor de beurscrash van 1987 en de piek van de Amerikaanse aandelenmarkt in 1998, die vanaf september in dat jaar begon in te storten.

Exact op 2015.75 kwamen Russische troepen in Syrië aan, en kwam de migrantenvloedgolf naar Europa op gang. De Washington Times schreef op 10 september 2015 dat ‘Angela Merkel vluchtelingen in Duitsland verwelkomt, ondanks de groeiende anti-immigratie beweging.’ Armstrong: ‘Haar besluit onderstreepte dat één enkele leider de koers van Europa kan veranderen door iedereen het recht te ontzeggen om zelfs maar over haar beleid te stemmen.’

Het keerpunt van 2016.825 viel enkele dagen voor de verkiezing van Donald Trump. ‘De meeste mensen begrijpen nog steeds niet waarom hij werd gekozen. Trump versloeg alle carrière politici, waarmee hij onze (in 1985 gedane) voorspellingen van het model dat in 2016 voor het eerst een ‘derde partij’ in het Witte Huis zou komen, vervulde.’ 2016 was tevens het jaar van het belangrijke Brexit referendum.

‘Ontkenners van cyclus doorgaans pro-overheid, tegen het volk’

Een piek in het model –hetzij omhoog, hetzij omlaag- is dus niet altijd gelijk een crash of een oorlog, maar kan ook een andere geopolitieke of economische gebeurtenis zijn die –meestal binnen enkele maanden of jaren – tot zo’n crash of oorlog zal leiden. ‘Iedereen die argumenten tegen het bestaan van handelscyclussen probeert in te brengen is doorgaans iemand die op ware Marxistische wijze de overheid steunt tegen het volk,’ vervolgt Armstrong.

Inmiddels grijpt de nooit opgeloste schuldencrisis verder om zich heen. In Europa moet ongeveer de helft van alle gemeenten door de overheid worden gered. Overheden, bedrijven en burgers zitten tot over hun oren in de schulden. Pensioenen worden gekort en in Europa met negatieve rente leeggeroofd. Met het wegzuigen van spaargeld is het laatste restje gezond financieel-economisch verstand in het riool gespoeld.

Opheffen contant geld, inbeslagname crypto’s, bitter koud klimaat?

Het keerpunt van dit weekend, 18/19 januari 2020, wordt gekenmerkt door het begin van het impeachment proces in de Senaat tegen president Trump, en mogelijk een grote false flag operatie op (of rond) maandag (zie vorige artikel van vandaag) Om misverstanden te voorkomen benadrukken we maar weer eens dat dit eerdere artikel géén voorspelling is, maar enkel weergeeft wat op dit moment de headlines in de grootste alternatieve Amerikaanse media zijn).

De vragen die volgens Armstrong de komende dikke 2 jaar beantwoord zullen worden: ‘Heeft de aandelenmarkt een tijdelijk hoogtepunt bereikt? Gaan we het opheffen van (cash) geld meemaken ten gunste van elektronisch (geld), om bankruns te voorkomen? Zullen overheden crypto valuta in beslag gaan nemen? Zullen ze ons gaan dwingen dit geld naar hun eigen crypto munt over te hevelen? Zal het klimaat bitter koud worden nu de volgende zonnecyclus in 2020 begint, waardoor we voedseltekorten krijgen, en basisproducten duurder zullen worden?’

‘Ernstige monetaire crisis in 2022’

ECM-golf nummer 935 is hoe dan ook begonnen. In maart 2022 volgt een zeer belangrijk keerpunt in de vorm van ‘een ernstige monetaire crisis’, aldus de topeconoom. ‘Vanaf hier zal de confrontatie in de overheid tussen links en rechts intensiveren. De retoriek en het geweld zullen toenemen. Iedere hoop op een verantwoordelijke regering is nu uitgewist.’ Dat geldt niet alleen voor de Verenigde Staten, maar overduidelijk ook voor de Europese Unie en Nederland. Al is er hier in 2021 nog een aller-aller-allerlaatste kans om met verkiezingen het roer om te gooien.

De aanstormende (systeem)crisis in de VS wordt getriggerd door de Democraten, die weten dat ze Trump nooit op eerlijke wijze kunnen verslaan, en daarom alle denkbare vuile trucs, zoals het fake impeachment proces, eventueel false flag geweld en mogelijk zelfs het opzettelijk laten crashen van de economie zullen gebruiken om de macht in Amerika te grijpen. In de EU heeft zo’n Marxistische staatsgreep al op ‘softe’ wijze plaatsgevonden, doordat alle parlementen, ook de Tweede Kamer, de macht en zeggenschap over ons land aan Brussel hebben overgedragen.

Beschavingscrisis in 2032-2033?

Het in 1979 opgestelde model is dus verbazingwekkend accuraat gebleken, en eindigt met een absolute piek op 2032.95 (december 2032), met een ongekende wereldwijde crisis die hoogstwaarschijnlijk gepaard zal gaan met enorme economische, maatschappelijke en geopolitieke omwentelingen, waaronder mogelijk een nieuwe Wereldoorlog. Of de menselijke beschaving daar nog van kan herstellen is, gezien het bestaan van zoveel technologische middelen om elkaar totaal te vernietigen, nog maar de vraag.

Samenvattend kan worden gesteld dat de mensheid op basis van alle historische trends gedoemd is dezelfde fouten te blijven herhalen. Steeds weer ontstaat er het streven naar ‘superstaat’ achtige imperiums, zoals die van Napoleon en Hitler, en nu de EU en op wereldschaal de VN. Steeds weer staat er een elitair 1%-10% groepje op dat de vrijheid misbruikt om alle macht en rijkdom naar zich toe te trekken, en dat de verleiding om de andere 90%-99% totaal te willen controleren niet kan weerstaan.

Steeds weer nemen socialistische krachten de samenleving stapsgewijs over, corrumperen alle instituten en bestaande normen en waarden, en denken altijd dat ‘ons deze keer wèl gaat lukken’. Steeds weer steken de meeste gewone mensen hun kop in het zand door de vele signalen en waarschuwingen af te doen als negatief complot- of doemdenken, en anderen en zichzelf te blijven wijsmaken dat ‘alles wel weer goed komt’. Dat maakt de uitkomst van Armstrongs ECM model even onontkoombaar als beangstigend.  

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Armstrong Economics
(3) Armstrong Economics
Afbeelding: Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

18-01: Vijf indicaties van een aanstaande grote false flag operatie in de VS
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’
12-01: Transport Coalitie VS waarschuwt voor grootschalige rellen, bevoorradingscrisis en burgeroorlog
05-01: Council on Foreign Relations: ‘De wereld zal een slagveld worden’

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

22

 1. grote keerpunt is het coronavirus, wat dusdanige schade gaat aanrichten aan de mensheid en aan de wereld economie

 2. @ Janus: 12:29 pm. Bedankt voor deze reactie. Hier haal ik veel uit.

 3. Eelke Piers schreef:
  18/01/2020 om 11:05 pm

  2015.75 en 2016.825….. Hoe moet ik dit lezen?????????

  Eelke, het getal VOOR de komma is het jaar.
  Het getal NA de komma is de maand als percentage van 12 maanden.

  Oftewel 75% van 12 maanden is maand 9 of september
  825% van 12 maanden is maand 9,9 of laat in de maand september, rond de overgang met oktober.

 4. Het Marxisme is handelwaar van de illuminati, dat heeft dus niets met links of rechts te maken. Dat willen ze de mensen laten geloven, zodat er oppositie ontstaat.
  De enige vijand die de illuminatie heeft is het christendom.
  Rusland wordt gebruikt als de militaire basis en ‘powerhouse’ van de illuminati.
  China is machtig door haar eeuwenoude oriëntaalse occultisme en enorme bevolking.
  De echte macht zal straks uit Europa komen, Berlijn – Rome (alweer !!!), en wie hebben we daar ook al weer als chef: precies de paus. Dit zal gebeuren doordat de illuminati de Anglo-Amerikaanse lijn zal verzwakken (waarschijnlijk door het instorten van hun economie)
  De illuminati gelooft erin, om met hun banken en financiële instituten, gebieden te controleren.
  Weishaupt heeft de illuminatie niet gecreëerd, die werd door hen als boegbeeld gebruikt, om datgene op te schrijven wat hem werd verteld. Weishaupt was hun ‘employee’ om datgene te doen wat zij wilden.
  Er zal een internationaal monetair systeem tussen Caïro en Brussel komen.
  De VN is alleen maar een wegbereider voor de uiteindelijke NWO.

  Laat jullie niet gek maken over die is links en die is rechts; dit is juist om díe groepen tegen elkaar op te zetten.
  De illuminati is geïnfiltreerd in:
  . de media
  . de banken
  . de scholen
  . de politiek, landelijk en regionaal
  . de wetenschap
  . de kerken

  Kan er nog meer over vertellen, maar wil eigenlijk dat de lezer op onderzoek uitgaat en niet van mij aannemen, alsjeblieft !

 5. Het Egoïsme van de mens is dodelijk!
  Probeer er maar eens afstand van te doen.

 6. @ Rienus: 6:19 pm, op 19/1. Ik heb het erover, dat de duivel macht heeft op deze aarde, en hij politiek en heersers gebruikt voor zijn doeleinden. Je gelooft dat maar of niet, moet jij zelf weten. Menig artikel op Xander heeft hier al eerder gewag van gemaakt, zoals over de NWO, de Bilderbergers, de illuminati en vrijmetselaars. Allemaal onderhorig aan de duivel.

 7. @wachter
  Ik wil niet denigreren, maar waar heb jij het over?
  Aan vermoedens hebben we helemaal niets.

 8. @ anoniem: 2:18 pm. Dat zou inderdaad de waarheid kunnen zijn. Ook ik vermoed dat er duistere machten bezig zijn, logisch daar de Satan, de Overste van deze wereld is.

 9. Niets gebeurt bij toeval. Iemand die op basis van een ‘model’ bijvoorbeeld de aanslagen op de Twin Towers zou voorspellen vind ik verdacht. Overigens wezen veel zaken en speculaties – vooral in de VS zelf – al op een dergelijke aanslag lang voordat dit schouwspel plaatsvond, Mijn vermoeden is dat deze man een insider is. PNAC voorspelde bijvoorbeeld al in 1999 dat er een ‘Tweede Pearl Harbor’ moest komen om de doelen van de globalisten sneller dichterbij te brengen. Veel zaken kun je zien aankomen ook zonder model. Ik vertrouw de man niet.

 10. ‘Veel mensen die dit afwijzen kunnen maar niet begrijpen dat de opkomst en ondergang van beschavingen al duizenden jaren lang de handelscyclus volgt. Wij zijn niet almachtig en kunnen niet, door het enkel te willen, een Utopia en een perfecte toekomst creëren…”

  Als je dit voor waar aanneemt dan leef je nog steeds in de metaforisch ‘Matrix’. Dit is een rookgordijn. Dit is hetzelfde als ‘het Lot’ of ‘karma’, een onontkoombaar systeem waar niets aan te doen valt en ons overkomt.

  Dit is niet hoe de geschiedenis ontstaan is. De geschiedenis ontstaat uit de lange termijn agenda, van duizenden jaren desnoods, van ‘ingewijden’ en de machten die hen aansturen en informeren (vul zelf maar in afhankelijk van uw wereldbeeld). Dit volgt een spoorboekje. Een agenda. Mijn ritme volgt ook een opvallende cyclus van 7 dagen van 24 uur. Maar ik vul wel zelf mijn agenda in.

  Als je de acties van de geldinstituten zoals de BIS, WMF en de Fed ea. bekijkt lijkt het net alsof ze traag reageren op de financiële en economische ontwikkelingen. Maar als je het omdraait zie je dat ze juist vooraf sturen door geldstromen te beperken of verruimen.

  Net zoals men nog steeds denkt dat leiders en ideologieën zoals Hitler, Lenin, Napoleon etc. vanzelf boven komen drijven. Nee, zij worden door financiers en banken gepromoot, bevoorraad en concurrenten worden gehinderd of uit de weg geruimd. Hitler werd vanuit Amerika gefinancierd en van olie voorzien door de Rockefellers. Waarom denk je dat Hitler zijn leger voor Duinkerken opdracht gaf opeens te stoppen? Liefdadigheid? Slecht weer? Nee, hij had orders het Engelse leger in tact te laten voor verdere plannen later. Zomaar een voorbeeld. Mao die het noord-Koreanse schiereiland met zijn hele leger binnenvalt terwijl de US Navy alles van 3 zijden onder schootsafstand heeft. Een idioot plan. Behalve als je bedenkt dat Mao (zoals hij later toegaf) garanties had dat hij niet aangevallen zou worden. Net zoals mevrouw Rothschild opschepte dat Bismark door haar man op zijn positie gezet is. De baanbereider voor WO 1 en 2 want Duitsland was altijd een puzzel van kleine landjes.

  Zo was ook Winston Churchill, na zijn débâcle op de Dardanellen in WO1 (een grote mislukking) in 1929 toevallig ’te gast’ op de NYSE waar de ‘krach’ werd ingezet om hem te laten zien wat voor macht ‘zij’ hebben. Churchill was geen redder, overwinaar van Hitler, hij was net zozeer een illuminati marionet (en hooggeplaatst druid/freemason).

 11. Een kapotte klok geeft ook twee keer per dag de juiste tijd aan.

  Wat een rare regel over Angela Merkel die iedereen het recht zou ontzeggen tegen haar in te gaan? Ik zie dat toch anders hoor.
  Burgers laten zich misleiden en manipuleren in Duitsland.
  In Frankrijk gaat dat een tikje anders, daar is sprake van een regelrechte revolutie.
  Dat is een heel ander geluid waar uiteraard geen grote ruchtbaarheid aan gegeven zal worden.
  Maar het blijft wel de verantwoordelijkheid van de burger zelf dat hij zich laat bestelen en manipuleren!

 12. Hallo Eelke Piers,
  Waar de blanke top der duinen ….. Verkoop ‘t huis in Nederland …. . Alle ‘huizenbezitters’ zijn straks ook ‘de klos’ . Café Weltschmerz heeft daar, naar ik meen, een jaar geleden een (uit/af) levering over gepubliceerd.
  ‘Ruilen’ van edelstenen en goud ; WO II, in heel Nederland maar met name in de westerse provinciën zijn levens behoudende artikelen inderdaad geruild voor edelmetaal en/of edelstenen. Op een meer dan onbeschofte manier is daar misbruik van gemaakt, een ‘goudklomp’ voor een brood of stukje vlees. Het ligt voor de hand wie in dit voorbeeld de ‘leverancier’ was …. . Wanneer er inderdaad een voorspelde mega crisis in aantocht is zal het duidelijk zijn dat : 1. stenen geen voedsel is. 2. dat waardevolle bezittingen maar weinig waard blijken te zijn.
  Adverteren doet verkopen ; een slager die zijn eigen vlees keurt. Over goudaankopen gesproken ; momenteel zijn de verhoudingen tussen de hoeveelheden geld en goud onevenredig, zelfs dramatisch verstoord waardoor de waarde van goud uiteindelijk fictief is voor de burger. Voor de burger …. , niet voor landen die goud ‘hamsteren’ . Het is dan ook niet voor niets dat men weer probeert afzonderlijke valuta’s weer af te stemmen op een goudstandaard. Januari 2020, in Duitsland is het niet meer mogelijk om voor meer dan 2000 euro goud te kopen waarbij alle persoonlijke gegevens opgeslagen worden. Ja, momenteel is het nog mogelijk om goud ‘te verzilveren’ , het zal echter niet meer zo lang duren dat dit nog mogelijk is. Noem het maar onteigening van bezit, verkregen onder verdachte omstandigheden….

 13. tja, mijn ‘gut feeling’ zegt mij al enige jaren dat er iets op ons af aan het komen is..en ik ben niet alleen..het grappige is dat mijn werk mij door een groot deel van Europa brengt, en tijdens dat werk spreek ik met mensen van alle geledingen…en óók van hen hoor ik, als ik er over begin, en doorvraag, dat zij hetzelfde gevoel/idee hebben. is het een grote economische crisis, is het een burgeroorlog, is het de derde wereldoorlog..ik weet het niet, niemand weet het exact. Als ik zuiver rationeel ga denken, en gewoonweg de vaststaande feiten/gebeurtenissen van de afgelopen tijden bij elkaar optel en ga extrapoleren dan is het meest voor de hand liggende, een grote financiële crisis, want die staat zo ongeveer als een grote olifant in de kamer..gevolg daarvan zou wel eens een burgeroorlog kunnen zijn, getriggerd door de dan grote noden die heersen icm onze bejubelde nieuwkomertjes…wanneer het allemaal gaat gebeuren, daar wil ik mij (nog) niet aan wagen..de in het artikel genoemde datum 2022/2023 zou echter goed kunnen. Met die wetenschap in het achterhoofd zou men slim zijn om zich voor te gaan bereiden op die barre tijden..voorkomen gaat niet lukken, voorbereiden wél..dus mensen: hypotheekrente ergens volgend jaar gaan vastzetten..voorraden gaan aanleggen van voedsel en nuttige medicijnen, en, een veilige rustige plek uitzoeken om heen te kunnen gaan als het in de steden uit de hand gaat lopen. preppen dus…ik ben er al enige tijd mee bezig..ik zou een ieder adviseren om er in elk geval eens over na te denken. Als je wacht tot het moment dat dingen gaan gebeuren ben je domweg te laat.

 14. Als een maatschappij weinig tot geen Verlichte Personen voortbrengt, dan krijg je toestanden waarbij niemand opkomt voor de armen en de verdrukten en de kanslozen en voor een rechtvaardige en spirituele maatschappij.
  Hoeveel Verlichte Personen zitten in de beide Kamers? Mijn inschatting: 0,0.
  Dat is de droevige staat van heel veel landen op de wereld, momenteel.
  Men heeft de keuze reeds gemaakt: digitalisering boven humaniteit. U bent nu al een (BSN) nummer. Bel maar, waar dan ook om iets re regelen/veranderen/op te vragen: wat is uw BSN-nummer? Niet meer wie bent u, maar wat is uw nummer. Veel succes, beste mede-nummers.
  P.S: ik hoop dat u – indien u nog kinderen wil neerzetten op deze aarde – een Verlichte Ziel kunt aantrekken om in de baarmoeder van uw vrouw enkele maanden als gast te verblijven en geboren te worden.

 15. @ Sultan
  Een huis kopen heeft ook geen zin want de overheid zal dit zo zwaar belasten met OZB enzo dat je hard wegloopt en blij bent dat je er af bent.
  Zo ook met grond. Als de overheid het niet idioot belast dan zullen het de gewone mensen zijn die alles wat eetbaar is wegroven
  Goud en edelstenen kun je verbergen en in de chaos zijn er altijd mensen die nog zoveel hebben dat je er wat voor krijgen kunt.
  Wij hebben 4 kleinkinderen die allen niet getrouwd zijn en zelfstandig en apart door het hele land wonen. Het kan dus (nog) wel.
  Leer een goed vak en probeer er goed in te zijn. Goede vakmensen zijn altijd bruikbaar

 16. 2015.75 en 2016.825….. Hoe moet ik dit lezen?????????
  Mark Tutte heeft vorig jaar 26 commissies in het leven moeten roepen om het werk van de kamerleden te doen. Hieruit blijkt dat (bijna) alle kamerleden, dus ook die van de VVD, opgeblazen roeptoeters zijn die nergens verstand van hebben.
  Zo kun je geen land regeren en daarom gaat alles naar de knoppen

 17. De hamvraag is, hoe gaat men dit verwerken. Met men bedoel ik de burger in Europa. ‘Gewoon’ vertrekken ! Maar waarheen en wie is bereid om huis en haard achter te laten ? Grote steden vermijden, ga naar ‘het platteland. Voor de durfers, vergeet het verwende leven en vertrek bijvoorbeeld naar Suriname. Vergeet niet dat veel Nederlandse emigranten abroad inmiddels een zeer goed leven hebben ; de heimwee doet pijn, de volgende generatie weet niet beter. Heb het vaak gezien, waar ook ter wereld.
  Speel niet ‘de rijkaard’ , koop een huis met (redelijk) veel grond en socialiseer (dat is niet zo eenvoudig) . Zoek een baan en werk zoals dat ooit normaal was. Rijkdom heeft niets met geld te maken. Goud is geen optie omdat wanneer uur 0 is aangebroken u geen goud ten gelde kunt maken in de EU, waarschijnlijk ook niet in Zwitserland en Anglo-Amerikaanse landen, waarbij Engeland ‘het langst zal volhouden’ . Zelf ben ik te vroeg…. of te laat geboren, het ligt er aan hoe je het bekijkt. Nu kunt u zich afvragen, wat is een goede toekomst ? Sinasappel-kistjes gaan natuurlijk vervelen maar ….. hoe gek het ook klinkt, geluk is rijkdom in uw hoofd. Én dat vindt u niet meer in,(wat zei Rutte ook alweer Nederland is een fantastisch land) nog in Nederland nog in Europa. Back to the basis, we zijn het allemaal vergeten. De wat ouderen onder ons die het hele leven ‘alles op het rijtje hebben gehad’ houden het hier nog wel vol, de dertigers en ouder voelen straks de pijn. Hun kinderen …. (die spijbelaars) kunnen het wel vergeten. Niet iedereen ! maar heel veel mensen werken zich ‘te pletter’ en komen nog nauwelijks rond. Twee inkomens dekken nauwelijks de maandelijkse uitgaven.
  Het gekke is dat ik het in midden jaren 90 al heb voelen aankomen. Sterven , economisch gezien, duurt lang, was zo, is nog altijd zo. Armstrong’s voorspelling is gebaseerd op in feite op een steeds faillieter en verwender wordend Europa, eigenlijk het hele Westen. ( Niet omdat het moet, maar omdat het kan….. denkt u hierover maar eens na )

 18. Indien 2022 een kruispunt is en de verkeerde weg ingeslagen wordt, zal het zeker tot 2050 duren voor een klein lichtje van hoop zal branden.. wat er in die tijd kan gebeuren overtreft ons voorstelling vermogen. Wees bereid zoal Lafontaine gschreven heeft in het fabeltje “ le chaine et le roseau” plier l’echine pour survivre.

 19. De reden waarom alles stil gelegd word namens stikstof en co2 is in werkelijkheid een grondstoffen probleem.
  Men begint te beseffen dat oneindig digitaal geld hier niets aan kan veranderen.

 20. De mens wikt, maar God beschikt. Gelukkig maar, want we gaan een donkere toekomst tegemoet.

Comments are closed.