Britse oud-rechter Hooggerechtshof waarschuwt dat corona maatregelen nog 10 jaar duren

—————————————————————————————————————————————–

Oud-opperrechter kreeg ‘tal van emails van politici die het met mij eens zijn, maar zelf niets durven te zeggen’

—————————————————————————————————————————————-

Lord Sumption, voormalig rechter van het Britse hooggerechtshof, liet zich vorig jaar al enkele malen zeer kritisch uit over de totalitaire corona maatregelen (zie onze artikelen Britse oud-opperrechter voorspelt dat mensen ‘hun levens zullen terugpakken, ongeacht wat ministers zeggen’ (24 nov.) en  Britse oud-opperrechter ziet ‘een hysterisch verval naar een politiestaat’ (4 april)). Nu waarschuwt hij dat deze maatregelen wel eens 10 jaar kunnen gaan duren, omdat de overheden hun besluiten niet langer zonder extreem gezichtsverlies kunnen terugdraaien. Onze verwachting is dat als het huidige beleid inderdaad nog 10 jaar wordt voortgezet en zelfs nog wordt aangetrokken, er uiterlijk rond 2030 helemaal niets meer van onze ooit vrije en welvarende samenleving zal zijn overgebleven.

Sumption haalt een historisch precedent aan. Na WO-2 werden de voedselrantsoenen in Groot Brittannië nog 9 jaar lang voortgezet. ‘Mensen wilden dat, omdat ze achter sociale controle stonden. Maar in 1951 verloor de Labour partij compleet de meerderheid, omdat de mensen die 5 jaar of lange sociale controle achter de rug hadden, het zat waren. Vroeg of laat zal dat nu ook gaan gebeuren in dit land.’

De oud-opperrechter reageerde daarmee op uitspraken van overheidsofficials dat alle maatregelen, inclusief lockdowns, social distancing en mondkapjes, onverkort gehandhaafd zullen blijven zolang niet iedereen is gevaccineerd. De Britse regering besloot gisteren om alle maatregelen in ieder geval tot oktober te verlengen. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock weigerde te zeggen of er daarna niet opnieuw een verlenging komt.

‘Zeer ernstig’ dat ook politici geen ander geluid meer durven laten horen

Lord Sumption wijst erop dat politici en wetenschappers die tegen het lockdown beleid zijn ‘worden onderworpen aan een buitengewoon onplezierige persoonlijke lastercampagne. Ik weet van velen die liever niet hun hoofd boven het maaiveld uitsteken. Vanaf het eerste begin dat ik mij uitsprak begon ik emails van politici te krijgen die het met mij eens waren, maar zelf niets durfden te zeggen. Ik denk dat dit een zeer ernstige situatie is.’

Het is inmiddels veel mensen duidelijk dat een doorsnee luchtwegvirus, dat uitsluitend voor een kleine groep ouderen en kwetsbaren gevaarlijk is (en dat een vastgestelde overlevingskans heeft van 99,7%) wordt geëxploiteerd om er een bepaalde agenda door te drukken, de ‘Great Reset’ in het kader van de communistische VN Agenda-2030. Iedereen die het daar openlijk niet mee eens is wordt met draconische methoden aangepakt.

‘Mensen zouden hun (menings)verschillen moeten mogen uiten,’ vindt de rechter. ‘Als je social distancing alleen kunt handhaven door mensen met stokken op hun hoofden te slaan, dan is het dat niet waard.’

Eindfase van onze beschaving?

Desondanks laten peilingen (voor zover die nog vertrouwd kunnen worden) zien dat de meeste mensen het ermee eens zijn dat hun samenleving voorgoed veranderd en misvormd wordt. Dat is het signaal voor politici om er de komende jaren onder het mom van nieuwe virussen en/of ‘het klimaat’ nog veel hardere en strengere maatregelen door te drukken, die voorgoed een einde zullen maken aan de laatste resten vrijheid, en straks ook aan onze huidige welvaart.

Welkom aan het begin van de hardste en meest anti-humane dictatuur die deze wereld ooit heeft gekend. En u heeft er zelf nog voor gestemd ook. Vandaar mijn herhaaldelijke vraag of onze samenleving soms suïcidaal is geworden. Iedere beschaving komt – meestal vrij plotsklaps – aan zijn einde, heel vaak omdat mensen totalitaire leiders hun gang laten gaan en vaak zelfs nog met hen meewerken ook. Het is pijnlijk om te constateren, maar misschien is het nu onze beurt wel om ten onder te gaan.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Cambridge Law Faculty, bron https://www.youtube.com/watch?v=uMR1NIEifWM , Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

Zie ook o.a.:

2020:

01-12: December 2020: Einde 75 jaar democratie en vrijheid; dictatuur is nu officeel een feit
24-11: ‘Britse oud-opperrechter voorspelt dat mensen ‘hun levens zullen terugpakken, ongeacht wat ministers zeggen’
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
17-09: (/ Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’)
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
04-04: Britse oud-opperrechter ziet ‘een hysterisch verval naar een politiestaat’


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

47

 1. @Het scheermes van Ockham schreef:
  27/03/2021 om 9:47 pm
  “….Mensen moeten ophouden met huilen en gewoon wat extra graven delven voor de huidige zware griep die rond gaat.
  …..”
  Hoezo, meer graven delven?
  Dat is helemaal niet nodig!
  De officiële cijfers in belgië tonen een ONDERsterfte aan. Dwz: er sterven MINDER mensen aan covid dan in een gewoon jaar aan griep! De seizoensgriep 2017-2018 eiste VEEL meer doden dan covid-19 in 2020/2021!!
  Er zijn overigens geen doden en zelfs geen zieke covid-patiënten meer te bespeuren, er worden IC afdelingen in ziekenhuizen gesloten bij gebrek aan covid patiënten.
  Er zijn enkel nog vermeende besmettingen: vals positieve besmettingen door onbetrouwbare pcr-testen, cijfers van vals positieve besmettingen die reeds immuun zijn en zelfs aan besmettingen zonder enig symptoom wordt vastgehouden als laatste strohalm om te blijven liegen dat er een crisis zou zijn.
  En op die vermeende, mogelijke besmettingen steunt het hele kaartenhuisje van corona wanbeleid met illegale noodmaatregelen. Er is helemaal geen medische crisis of gevaar voor de volksgezondheid meer, jullie worden bedonderd waar jullie bij staan, het stilzwijgen over doden en zieken en enkel nog zogenaamde besmettingen bewijzen dit bedrog!

 2. En ‘de pers’ (en ook de Tweede Kamer) moet zich afvragen of het wel geoorloofd is mensen ongevraagd te gaan filmen voor een of ander programma. Volgens mij moet er wederzijdse instemming zijn.

 3. @Polleke. Als de pers daar werkelijk stond met respect en een oprechte interesse in de kerkgangers, dan zou dat weinig agressie oproepen. Maar nu weet je als kerkganger al dat je in beeld gebracht gaat worden als een gevaarlijk gekke wappie. Uiteraard roept die houding van de pers grote wrevel op. Men is er niet van gediend geportretteerd te worden als een onnozele kermisattractie. De pers komt er alleen maar om te schofferen.
  Geweld is niet goed, dat weet iedereen wel.

 4. @Rene

  Goede vraag van je.Ik moest ook even zoeken maar ik verbaasde mij erover dat de Europese commissie zich wel aan de Europese Grondwet(art.II-105) houdt waar het recht van vrijheid van bewegen in de EU in geregeld is. Die vrijheid is ook vastgelegd in Internationale verdragen en geldt niet alleen voor de EU.

  Kunnen burgers die nog niet zijn ingeënt naar een ander EU-land reizen? Ja. Het digitale groencertificaat moet vrij verkeer binnen de EU vergemakkelijken. Het zal geen voorwaarde zijn voor vrij verkeer, wat een grondrecht is in de EU (art II 105 Europese Grondwet).Het digitaal groencertificaat kan ook de resultaten van testen bewijzen, wat vaak vereist is onder toepasselijke volksgezondheidsbeperking

  https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/covid-19-digital-green-certificates_en#will-citizens-who-are-not-yet-vaccinated-be-able-to-travel-to-another-eu-country

  Artikel II-105 Europese Grondwet
  1. Iedere burger van de Unie heeft het recht zich vrij op het grondgebied van de lidstaten te verplaatsen en er vrij te verblijven.

 5. Off topic, maar wel gerelateerd: twee incidenten vandaag bij twee kerken, waarbij journalisten werden ‘aangevallen door kerkgangers’. En vrijwel meteen daarna de berichten, dat “de Tweede Kamer geschokt reageert” en “minister Grapperhaus voornemens is actie te ondernemen.”

  Toen ik die berichten hoorde en las bekroop me een gevoel van onbehagen … Want ik kan nu al bijna voorspellen wat er zal gaan gebeuren: binnen enkele weken zal er (de zoveelste …) noodwet komen waarin vrijheid van godsdienst ‘onder bepaalde omstandigheden’ niet meer als recht geldt.

  En daarmee komt het vervolgen (en uitroeien?) van gelovigen een flinke stap dichterbij. Want die kerkgangers … die zijn natuurlijk nooit te vertrouwen. Gevaarlijke gekken die zelfs onze persvrijheid niet serieus nemen …

  Wat ik me vooral afvraag is hoe echt de aanvallen op die journalisten waren. Waren het écht kerkgangers? Zijn deze mensen bekend bij hun respectievelijke congregaties? Of waren ze ‘toevallig op die plek en ergerden ze zich aan het gedrag van de journalisten’?

  Ik denk dat ik terecht bezorgd ben. Framing lijkt immers inmiddels de favoriete bezigheid te zijn van onze politici en MSM-journalisten.

 6. In Brazilië worden weer bang gemaakt door absolute angstporno van het aantal doden.
  En ja als er 3500 zijn gevallen op een dag dan is dit t.o.v. van het totaal een percentage van:
  0,001674826% op de totale bevolking. En ja, dit soort percentage horen bij een killervirus.

  Kijk, en dit context vertellen ze er niet bij. En neem je het geval in absolute aantallen die normaal al dood gaan, dan wordt het percentage nog lager.

  Maar alles is geconcentreerd op de oorzaak van corona.
  Vandaag in het nieuws van moedige kerken die normaal willen doen met in acht nemen van de algemene hygiëne maatregelen en dat mensen die ziek zijn thuis moeten blijven.

  Dan krijgen we een agressieve paparazzi journalisten die bepaalde dingen willen uitlokken. Die opdrachten van hun hogere linkse elite die moet uitgevoerd worden en wordt als verschrikkelijk nieuws naar buiten gebracht.

  Hebben ze kerken en gemeenten zich niet lang genoeg netjes ingehouden en aan de maatregelen gehouden? Het is uitzichtsloos wanneer het normaal weer zou kunnen.
  Is er ooit al ergens gesproken over een zgn routekaart voor de kerken en gemeenten of hebben de kerken en gemeente daarover nagedacht?

  Nee, door de vooral overwegend 25 linkse Burgemeesters zwicht men vooral op het voorkomen van onrust door de avondklok een uur minder zwaar te maken. De werkelijk reden waarom? Ach, dat wordt gewoon geslikt door de 2e Kamer. En bijna geen kritisch geluid van de media.

  Spyfromthesky

 7. “.. wijst erop dat politici die tegen het lockdown beleid zijn ‘worden onderworpen aan een buitengewoon onplezierige persoonlijke lastercampagne.” Zo ook met FvD en misschien ook de reden dat kritisch kamerlid Omtzigt kaltgestellt moest worden…

 8. Ik denk zelf dat er de komende tijd een enorme/grote onrust over de hele wereld zal komen , een “woeste zee met hoge golven ”
  Er is al sprake van dat er steeds meer mensen zijn met zeer grote vraagtekens over al wat er gebeurd , de volgende stap zal moeten worden gezet dat het tot duidelijk tot uiting komt ( “Ondergronds “broeit er al heel veel )
  Zelfs een deel v/d politie heeft ??? , wil eventueel 10/4 gaan demonstreren tegen het hardvochtige optreden van hun zelf .
  Is dat aanstaande ? Ik denk het wel.
  Als ik de Bijbel lees in Openbaringen , hfd 13 vers 1 dat de antichrist uit de zee opkomt , dan schijnt dat , volgens mij in een zeer woelige tijd te staan .
  We gaan het zien, of niet !

 9. @Theo Kainos schreef: 28/03/2021 om 11:30 am | Bedankt voor je respons! Dit betreffen de werkgever/werknemer uitgangspunten, aldus FNV. Toch goed om zo’n getailleerde opsomming te lezen.

  Blijft open mijn vraag of het juridisch mag: ‘discriminatie door uitsluiting’.
  Bijvoorbeeld weigering boeking cq niet kunnen vliegen, of niet mogen deelnemen aan evenementen, zonder vaccinatie(paspoort) of voorafgaande sneltest om principiele redenen.
  Hoop dat iemand daar meer van weet…

 10. Schetters heeft grote bezwaren tegen het experimenteel gehalte van de vaccins. Er zou veel beter op medicijnen ingezet kunnen worden; medicijnen als ivermectine en dexamethason. Ivermectine wordt echter tegengehouden door de Inspectie Volksgezondheid en Jeugd. Artsen kunnen boetes van duizenden euro’s krijgen als ze dit “niet geoorloofde medicijn” willen gebruiken. Ivermectine is niet onderworpen geweest aan een uitgebreid dubbelblind onderzoek en daarom heeft de IGJ kennelijk bezwaren. Maar zo’n onderzoek is erg duur en het allang bestaande ivermectine gaat dat nooit terugverdienen. In Japan is er WEL een open mind voor het gebruik van ivermectine. Het is echt schandalig aan welke kokervisies we tegen onze wil zijn onderworpen. Wat is dit voor een dichtgetimmerd regenten land. Eerzame artsen die door zo’n IGJ met torenhoge boetes worden bedreigd! Artsen die goed werk doen!!

 11. Juist door de maatregelen krijgt het virus alle kans zich te handhaven. Bij normale onderlinge veelvuldige contacten treedt er veel sneller groepsimmuniteit op: https://www.youtube.com/watch?v=vTpVtHNCkFY
  En die immuniteit is sterker dan wat een vaccin doet, want breder. Intussen is er al vele weken sprake van ondersterfte en dalen de cijfers wereldwijd al meer dan 50% van wat bij aanvang van de ‘pandemie’ werd genoteerd. En toch lijkt het nog steeds alsof we in een ‘risicovolle’ situatie zitten. Dat verhaaltje, dat wil men geen afscheid van nemen.
  Overheden durven niet meer ‘los te laten’, of ze vinden dat regeren via een persconferentie wel comfortabel. Intussen richten ze meer schade aan dat wat ze denken te voorkomen!
  Het is allemaal al gezegd en zelfs onderzocht, maar het dringt maar niet door bij de OMT’s van deze wereld. Die doen alsof alleen de spuit redding brengt (wat een valse wens is).

 12. Cefas,

  ja, maar eerst zullen wij moeten afzien zoals de Joden tijdens de Holocaust …

 13. Het einde voor het Westen in begonnen wanneer in 2008 graaiende top-bankiers ontslagen werden met riante vergoedingen van enkele honderden miljoenen euros/dollars, terwijl een doodgewone mens die een brood durfde te stelen gearresteerde werd mét handboeien …

  Niet één bankier/makelaar is in de gevangenis gegaan dankzij Maffieuze, politieke bescherming en … dit zolang de mensen nog voortslapen …

 14. Ik vond gisteren dit artikel op ZH in de commentaren wel met vermelding dat we het niet kunnen checken op waarheid.
  Maar toch een aantal punten die naadloos aansluiten op dit artikel misschien de moeite waard.
  https://thecanadianreport.ca/is-this-leaked-memo-really-trudeaus-covid-plan-for-2021-you-decide/
  En ik heb hier dit artikel al eens gedeeld SPARS de volgende crisis die al ingepland staat lijkt het na deze crisis.
  En het is zeker goed onderbouwd met een pdf als download.
  https://humansarefree.com/2020/12/spars-pandemic-2025-2028-simulation-2017-coronavirus-plandemic-covid-19.html
  En voor wie geen Engels kent als je op SPARS zoekt vind je het ook in het Nederlands.
  En ik denk nu steeds meer als het waar blijkt en het vooraf gepland is dan word het zeker nog veel erger voor ons.
  Als ze zo ver zijn gegaan met Covid of corona of Sars-2 dan is er geen weg terug voor de elite en moeten we ons hierop instellen als bevolking.
  En nu is er ook de kans voor de “klimaatwappies” zoals Greta om ons nog erger te kwellen met problemen.
  Een heftig boek dat nu ook op de ban lijst lijkt te komen is dit schrijven dus de volgende lock down is ook nog eens onderweg.
  Zullen we ooit nog onze vrijheid terug krijgen?
  https://humansarefree.com/2021/03/marc-moranos-new-book-green-fraud-so-explosive-the-far-left-now-pressuring-amazon-to-stop-selling-it.html

 15. @ Het scheermes van Ockham

  Dat is deels waar. Bolsonaro is zo’n beetje de laatst overgebleven vrijheidsstrijder in de wereld. Maar ook hij kan niet op tegen zijn corrupte gouverneurs evenmin tegen de Media, die daar identiek dominant is als in Amerika. Met de komende verkiezingen kun je nu al zeggen dat hij zal moeten vertrekken, want we weten nu exact hoe presidenten en parlementen al bij voorbaat worden gepland. De analfabeet maar uiterst sluwe Lula zou weleens terug kunnen komen en dan is Brazilië, los van COVID, sowieso alsnog de Sjaak.
  Wij hebben een huis in Rio en staan ook steeds meer op het punt dit land te verlaten en daar dan maar te gaan zitten. Maar ik vrees dat dat ook alleen maar uitstel van executie zal zijn..

 16. De CO2-uitstoot door Nederlandse economische activiteiten was in het derde kwartaal van 2020 4,5 procent lager dan in hetzelfde kwartaal van 2019.

  Wereldwijd daalde de energiegerelateerde CO2-uitstoot met 5,8% volgens de laatste statistische gegevens.

  https://www.iea.org/articles/global-energy-review-co2-emissions-in-2020

  Kloppen deze statistische gegevens eigenlijk en heeft dit nu geholpen om de Global Warming tegen te gaan wat de achterliggenda agenda is van alle Coronamaatregelen?

  De wereldwijde vertraging van de COVID-19-pandemie heeft de stijgende niveaus van broeikasgassen niet afgeremd, zei de Wereld Meteorologische Organisatie bij het uitbrengen van haar nieuwste WMO Greenhouse Gas Bulletin. Het koolstofdioxidegehalte is opnieuw een recorddrempel overschreden, nadat het in 2019 sneller was gestegen dan het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar.

  https://www.un.org/en/climatechange/reports#:~:text=2020%20will%20likely%20be%20one,have%20affected%20millions%20of%20people.

  Het CO2- uitstootverhaal vertegenwoordigt dan ook een van de ernstigste gevallen van corruptie van wetenschapsbeoefening in de geschiedenis.
  De hypothese wachtte op bewijs ervoor vanuit wetenschappelijke hoek. Echte klimaatwetenschap bestond niet als zodanig maar er bestonden wel academische instellingen die zich met aanverwante zaken bezig hielden. Deze konden ENORM GULLE GAVEN verwachten indien hun wetenschappers op een of andere manier CO2-uitstoot konden verbinden met klimaatverandering….

  (Gezond verstand nr.1 bl.8;De mythe van de menselijke CO2)

 17. Daar vrees ik ook voor. Deze maatregelen zal m’n niet de snel afbouwen. Maar we mogen geen angst hebben voor de toekomst. Het zijn vooral de linkse drukkingsgroepen die angst zaaien. Neem nu Greenpeace dit is een waar bedrijf geworden met honderden werknemers, met maar één doel angst zaaien dat onze dieren uitsterven, en dat de aarde als we niets doen naar de vaantjes is. Maar is dat zo? draait het niet om geld en macht??? Shalom

 18. De grote vraag blijft natuurlijk waarom men een NWO wil invoeren.

  Als men de angstaanjagende beelden ziet van de opeengepakte ‘mensenkuddes’ als gevolg van de bevolkingsexplosie in Afrika en Z.O. Azië moet men goed beseffen dat die mensenmassa ook dezelfde levensstandaard wil bereiken als wij thans (nog) hebben in het Westen.

  Omdat dit catastrofaal zou zijn voor het milieu, wil men – liever dan in die landen drastische geboortebeperkingen op te leggen – de welvaart in de Westerse landen laten zakken tot die in derde wereld landen. Deze grote linkse ‘gelijkmaker’ is het uiteindelijke doel van de NWO.

  Met andere woorden, de blanke bevolking zou haar welvaart moeten inleveren als compensatie voor het waanzinnige ‘kweekgedrag’ van de andere mensenrassen op deze planeet…

 19. !0 jaar? Nee hoor, dit gaat nooit meer weg. Het zal wellicht wel nog veranderen over een goede tien jaar, zie de VN agenda 2030. Maar beter wordt het niet van hieruit, alleen maar erger. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat ook deze “rechter” op de 2030-programmering hint, al dan niet bewust.

  @Polleke: lees geen MSM. Alles daar is bewust geplaatst. Alles daar is onder invloed van geheime diensten. Laat je niet hersenspoelen door die pulp. Een aardige “journalist” die 100% onafhankelijk enorm goed werk doet over heel veel verschillende onderwerpen is https://open.lbry.com/@corbettreport:0. Bekijk eens wat van zijn werk, je zult een boel dots kunnen connecten. 😉

 20. @Het scheermes van ockham

  Waarom geloof jij klakkeloos berichtgevingen in de media?
  Heb jij persoonlijk alle werkelijke doden geteld in Brazilië?
  Wie zegt dat dit allemaall klopt dan?
  Ow wacht omdat de NOS het meldt natuurlijk en en due hebben het weer van de Braziliaanse bekende media…toch.

 21. Ik zie steeds meer mensen die -net als wij van Team Zout- gewoon zonder snotlap boodschappen gaan doen. Alleen wanneer iedereen laat blijken voor zichzelf en zijn/haar kinderen op te komen door weer normaal te gaan doen, is er bevrijding van deze dictatuur mogelijk!

  We mogen onze vrijheid niet langer door de indoctrinatie en leugens laten ontnemen!

 22. Covid19 is een project om de EU verder op te zetten. Coronapaspoort= gezellig samen in een databank zitten. Met M&M’s.

 23. Als ik het aan heb dan moet ik toegeven dat we in een samenleving vooral als ouderen de kans hebben en krijgen tot op hoge leeftijd fijn te kunnen leven. Naarmate de leeftijd stijgt wordt het wel een achtbaan met onbekende bochten en dalen.

  Waarom wij op deze aarde zijn is heel simpel, jezelf voort planten. De natuur heeft nooit een ander plan gehad. En de natuur werkt ook met grote aantallen, kijk vooral in de lente maar goed naar de bloemen en dieren. Eigenlijk is de mens op vele niveau`s uniek. Want als de vrucht van je inspanning zich succesvol heeft kunnen voortplanten is je taak voltooid. je dient dan te verdwijnen, want de natuur heeft geen enkel doel meer voor je.

  Het unieke van de mens is het feit dat de natuur niet echt vat heeft op de datum waarop het echt gedaan is. Niet dat de natuur daar niets over te vertellen heeft, maar de rek is er wel om het een beetje te kunnen beïnvloeden tot de bekende date die we kennen van het CBS.

  Dus geniet de homo sapiens een tijdje langer van zijn bestaan op de planeet.
  Is er een algemeen gevoel dat dit mensen gelukkig maakt?
  Geenszins, de mens wil altijd meer, tegen beter weten in, helaas.
  De dood is uiteindelijk voor niemand uit te stellen en we moeten weer terug naar het idee dat we al erg fortuinlijk zijn om iets langer te mogen blijven. Dat denk ik toch..

 24. Pesach is het Bijbelse feest van bevrijding en verlossing. Op Pesach herdenken wij dat wij geen slaven meer zijn en in vrijheid mogen leven. Momenteel zie je wereldwijd een omgekeerde ontwikkeling en wordt onze vrijheid afgenomen en worden slaven van een wereldwijde dictatoriale overheid. Laat onze Bevrijder en Verlosser Yeshua spoedig komen, dat is mijn bede.

 25. Europa zou een voorbeeld moeten nemen aan Brazilië. Bolsonaro laat zich tenminste niets wijs maken. Mensen moeten ophouden met huilen en gewoon wat extra graven delven voor de huidige zware griep die rond gaat.
  Ik verwacht een volksverhuizing uit Portugal, Engeland en Israël naar het vrije en gelukkige Brazilië.

 26. @ will schreef:
  27/03/2021 om 9:06 pm
  Beste Will, de overgrote meerderheid wil de waarheid niet weten en vind het allemaal wel best.
  Dat er geen enkel fundament meer is voor een degelijke democratie zal de mensen zeker niet boeien zolang men de troep in de plaatselijke supermarkt kan betalen. Sterker nog uw idee dat de verkiezingen zijn gestolen, gemanipuleerd en geen recht doen aan een democratie zijn feitelijk te hoog gegrepen voor 90 % van de burgers.
  Dus wat kan je dan doen?
  Helemaal niks en de waarheid zal te laat doordringen als het water aan de lippen staan.

 27. In oktober 2021 komt het begin van de ommekeer. Dan zal duidelijk worden hoe extreem gevaarlijk alle mRNA-vaccins zijn. Eerst zal men de schuld op de niet-gevaccineerden willen steken maar in de loop van 2022 zal de waarheid geleidelijk voor iedereen zeer duidelijk worden. Pas halverwege 2023 stort het hele kaartenhuisje in elkaar. “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!”

 28. Er staat 1 grote fout in dit artikel , en dat is dat de mensen hierop hebben gestemd , maak dat mijn hond snoopy maar wijs , er is net zo groot gefraudeerd als in de U.S . Natuurlijk zijn er altijd nog hersenloze Nederlanders die op de VVD hebben gestemd , D66 met buitenlander kaag , daar hebben de mensen zeer zeker niet op gestemd , dus zou in mijn ogen andere partijen de verkiezingen hebben gewonnen .

 29. Nogmaals: mensen hebben niet gekozen voor dwang. De verkiezingsuitslag in nederland, is gemanipuleerd. Bewijzen zijn er al.
  Kijk maar naar amerika: zij gingen ons voor.
  Daarnaast zie ik steeds meer demonstraties in heel europa en wereldwijd, tegen de lockdown en de great reset. Het wordt een grote chaos.

 30. Vooraf: (X)ander Nieuws, kort en bondig, oprecht enorm bedankt! Door deze website -die ik al geruime tijd volg- is mijn wereldbeeld en zijn mijn persoonlijke inzichten in het hoe en waarom compleet verandert. Vooral in aanvang was dit alles met recht een openbaring en nadien vond ik steeds meer bevestiging, ook elders. Het begin lag echter hier. Heb het gevoel dat het mogelijk mijn leven en dat van mijn naasten heeft gered, daarom nogmaals mijn bijzondere dank!

  De vraag waar ik op dit moment het meest mee zit: Waarom wordt er geen juridische zaak aangespannen tegen de indirecte vaccinatie discriminatie? Discriminatie is toch strafbaar?!

  Bijvoorbeeld, vliegen is alleen mogelijk mits voorzien van een geldig vaccinatie-paspoort of een geslaagde voorafgaande snel-test, hetgeen helaas 100% uitsluiting is van iedereen die er bewust voor kiest om beiden om moverende redenen nooit niet te willen. Mag dat wel? – Je zal maar een huis of familie in het buitenland hebben, vanaf nu kan al niets meer!

  Evenzo straks uitsluiting van evenementen, of soortgelijke ontspanning. Jonge mensen mogen met hun (voormalige) vrienden niets meer zonder verplicht vaccinatiepaspoort of snel-test. Anders gezegd, gedwongen in sociaal isolement door uitsluiting voor de anders denkenden. Mag dat juridisch wel?

  Maar ook inzake werk, dus heel direct en naar verwachting met keihard effect op het inkomen. Wat mag een werkgever wel/niet eisen? Eén of meerdere dagen per week gewoon weer kunnen werken op kantoor, net als andere collega’s i.p.v. straks -nadat de meesten wel zijn gevaccineerd- tóch verplicht altijd thuis moeten blijven werken omdat je een potentieel besmettingsgevaar zou kunnen zijn? Dat is dan hoogstwaarschijnlijk indirect ook einde carrière bij gebrek aan –ontnomen- collegiaal contact en interne groeikansen ‘omdat met jou niet optimaal valt samen te werken’. Mag een werkgever vaccinatie daarom juridisch überhaupt wel eisen?
  Hetzelfde voorbeeld werkt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld de zorgmedewerkers die zich bewust niet willen laten vaccineren en aldus –in de bedrijfsoptiek- een gevaar voor hun thuiszorg cliënten en collega’s zouden kunnen gaan vormen. Kortom, geen indirecte maar regelrechte pure sociale discriminatie en een veroordeling tot persoonlijke teloorgang.

  M-a-g d-a-t ?

  Kijk uit naar de reacties! —Bvd, mvg, René

 31. Nou, ze kunnen voorlopig nog wel doorgaan met angst aanpraten. De Britse riant, of de Zuid-Afrikaanse variant, enz,…. enz,….
  Voor de goede orde, er zijn inmiddels al meer dan 12.000 varianten op dit virus, omdat het als een gek aan het muteren is. Nee, geen tikfout, ik hoorde dat van Pierre Capel, en dat is niet de eerste de beste deskundige. Met vaccins lopen we altijd achter de feiten aan.
  Ik denk dat het hoog tijd is om al deze viruswaanzin af te schaffen en weer terug naar normaal te gaan.
  Al de maatregelen die men tot nu toe heeft genomen hielpen niet tegen de verspreiding van het virus, en mondkapjes, die funest voor je gezondheid en je immuunsysteem zijn, maken het alleen maar erger.

 32. Deze man heeft volledig gelijk. Corona is niets meer dan een zware griep. Dat blijkt uit het sterftecijfer. Door de elite van de NWO wordt het echter aangegrepen om hun droom van de NWO te verwezenlijken. Vooralsnog verloopt dat plan voor hen perfect, mede door de laffe houding van politici en de meer dan walgelijke en corrupte MSM. Echter mensen gaan inzien dat ze hun vrijheid kwijtraken en dat ze vals zijn voorgelicht. Met verkiezingsfraude wordt geprobeerd de zaak te verbloemen, maar het is zo overduidelijk dat we bedrogen worden, dat de bevolking in opstand zal komen. Hopelijk worden de hoofdrolspelers vervolgd en worden wegens landverraad zwaar gestraft.

 33. Goed uitgelegd Xander! We zitten zeker hier nog tot 2030 aan vast ja en alles moet natuurlijk van het agenda worden uitgevoerd. Tussendoor verzinnen ze wel een andere ‘virus’ of mutatie die veel ‘schadelijker’ is voor de gezondheid. Ze hebben ons in de greep en ik zie het ook somber in… #stopthegreatreset

 34. Ik geloof dat Lord Sumption nu toch definitief het contact met de werkelijke wereld is kwijt gespeeld ergens. De man waarschuwt voor iets waar de meerderheid hier naar verlangt.
  Ik baseer dat op mijn thermometer die mij helder maakt dat de mensen het fantastisch vinden dat de maatregelen zeker nog minstens een decennia gaan duren.
  Hoe ik daar bij kom?
  De uitslag van de verkiezingen natuurlijk, je bent een goede democraat of niet.
  Nou dan?
  Lekker nog een tiental jaren net doen of er niets ergers bestaat dan geloven in een overheid die aan de tiet hangt van schoften als Jaap van Dissel en Big Pharma.

 35. Amen! Aan de burgers om er wat aan te doen al is het weerrecht de burger afgepakt. Het waren de voorgangers van de huidige regering die bang was voor de bevolking voor hun eige wandaden zoals de eerste Wereldoorlog. Sticks and stones etc. etc. De politie waar deze regeringen op leunen is zo diep gezonken dat zij zich voor hun eigen verrotting niet schaamt.

 36. Ik denk dat Lord Sumption gelijk heeft … Hoezeer ik ook zou willen dat het niet zo was.

  Ik zie en hoor in mijn omgeving hetzelfde: mensen zijn het oneens met alle tirannieke maatregelen, spreken dat ook zo uit (tegen mij althans) en posten vervolgens op hun social media plaatjes met mondkapjes en de slogan ‘we doen het voor elkaar!’

  Mensen zijn bang om voor gek te worden versleten, hun baan op het spel te zetten, met de nek te worden aangekeken … En dat is iets wat onze overheid nog eens aanwakkert, want iedere andersdenkende burger of politicus wordt direct weggezet als ‘complotdenker’ en ‘gevaar voor de volksgezondheid’.

  Het is bijna om moedeloos van te worden, maar er zijn wel lichtpuntjes: heeeeeeeel langzaam durven mensen hun nek steeds verder uit te steken en ook steeds meer in het openbaar te zeggen wat ze werkelijk van de situatie vinden. En dat is de eerste stap naar verzet. Dit zie je overigens ook terug in de MSM. Ook daar tonen journalisten moed om (weliswaar op eigen titel in opiniestukken) te zeggen dat wat nu gebeurt niet kan en mag. Ook dat is verzet. En dan is er natuurlijk nog het openlijke verzet in de vorm van wereldwijde demonstraties.

  Er wordt nu al aan alle kanten geknaagd aan de poten van Klaus Schwab’s stoel en dat zullen ze niet kunnen tegenhouden, hoe graag ze dat ook zouden willen. Want er is altijd een breekpunt. En hoewel ik denk, dat Lord Sumption gelijk heeft (dat het een langdurige kwestie gaat worden), denk ik ook dat hij ongelijk heeft. Drie jaar, maximaal vijf.

  Maar misschien is dat wensdenken …..

Comments are closed.