Britse oud-opperrechter voorspelt dat mensen ‘hun levens zullen terugpakken, ongeacht wat ministers zeggen’

—————————————————————————————————————————————-

Lord Sumption verkettert ’totalitaire’ Covid ‘controle freaks’ in overheid – ‘Johnson doet alsof wij van de staat zijn, en kerst een gunst van hem is’

—————————————————————————————————————————————-

Begin april sprak Lord Jonathan Sumption (foto (2)), oud-rechter van het Britse Hooggerechtshof, zich al met scherpe bewoordingen uit tegen de lockdown maatregelen, die hij toen ‘buiten alle proporties’ noemde, en in zijn ogen ‘klassieke symptomen van collectieve hysterie’ veroorzaakten. Zondag had Sumption in een op-ed in de Mail Online opnieuw geen goed woord over voor de regering, die hij ’totalitaire’ Covid ‘controle freaks’ noemde. Hij verwacht dat de mensen ‘vroeg of laat zelf de controle over hun levens zullen terugpakken, ‘en het juiste zullen doen, ongeacht wat ministers zeggen.’

Behalve in Nederland wordt ook in Groot Brittannië gesuggereerd dat een normale kerstmis er dit jaar wel eens niet in kan zitten. Sumption vindt dat de burgers zelf de keuze moeten kunnen maken of ze het wel of niet met familie en vrienden vieren, ‘in plaats van dat het ons wettelijk wordt opgelegd. Maar voor de Jakobijnen (monniken, of vrij vertaald ‘zedenmeesters’) van de Wetenschappelijke Advies Groep voor Noodsituaties (SAGE) en de controle freaks in het ministerie van Gezondheid, is hun reactie de enige mogelijke.’

‘Johnson doet alsof wij van de staat zijn, en kerst een gunst van hem is’

De regering van Boris Johnson neigt er weliswaar om de mensen met kerstmis 5 dagen ‘vrijaf’ te geven van de lockdown maatregelen, maar met een addertje onder het gras: in januari moet het volk daar dan een hoge prijs voor betalen in de vorm van een 25 dagen durende strenge lockdown.

Sumption: ‘Boris Johnson weet dat beperkingen met kerst zeer impopulair zullen zijn en breed zullen worden genegeerd, en catastrofaal zijn voor winkels en horeca. Hij zal binnenkort een tijdelijke opschorting aankondigen, en doet daarbij alsof onze levens de staat toebehoren, en kerstmis een gunst van hem is.’

‘Vroeg of laat pakken mensen controle over hun levens terug’

De staat ‘houdt vast aan het dwingen van de totale bevolking’, wat ‘moreel en grondwettelijk onverdedigbaar is in een land dat nog geen totalitaire staat is als China.’ Maar daar gaat het in bijna heel Europa wel pijlsnel naartoe. Zo kondigde de Britse regering enkele dagen geleden aan om ‘vrijheidspassen’ te gaan verstrekken aan mensen zie akkoord gaan met vaccinaties en/of twee keer in één week negatief testen op het coronavirus.

‘De regering heeft ons vertrouwen niet verdiend. Vroeg of laat zullen de mensen de controle over hun levens terugpakken en het juiste doen, ongeacht wat ministers zeggen,’ voorspelde Sumption. Laten we hopen dat het snel zover komt, ook in Nederland.

Collectieve hysterie en politiestaat

In april wees de oud-opperrechter er terecht op dat ‘het echte probleem is wanneer menselijke samenlevingen hun vrijheid verliezen. Dat gebeurt doorgaans niet omdat tirannen dit afpakken, maar omdat de mensen vrijwillig bereid zijn hun vrijheid op te geven in ruil voor bescherming tegen een bepaalde externe dreiging. Die dreiging is meestal een echt gevaar, maar wordt gewoonlijk overdreven. En daar ben ik bang voor, gezien wat we nu zien gebeuren.’

De druk op politici is afkomstig van het publiek. Ze willen actie. Ze denken niet even na of die actie wel zal werken. Ze vragen zichzelf niet af of het de prijs die betaald moet worden, waard is. Ze willen hoe dan ook actie. Iedereen die studie heeft gemaakt van de geschiedenis zal de klassieke symptomen van collectieve hysterie herkennen. Hysterie is besmettelijk… We overdrijven het gevaar, en stoppen met onszelf af te vragen of het middel niet erger is dan de kwaal.’

Dit is hoe een politiestaat eruit ziet. Het is een staat waar de overheid zonder wettelijke autoriteit bevelen kan geven, of voorkeuren kan hebben, en de politie de wensen van de ministers afdwingen…. Er is geen bijzondere wetenschappelijke reden waarom we onze vrijheid moeten overgeven in de handen van wetenschappers. We hebben allemaal kritisch denkvermogen, en het is heel belangrijk, op zo’n moment van nationale paniek, dat we dat blijven behouden.’

 

Xander


(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Cambridge Law Faculty, bron https://www.youtube.com/watch?v=uMR1NIEifWM , Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.


Zie ook o.a.:

05-04: Bill Gates bevestigt komst van wereldwijd vaccinatiepaspoort
04-04: Britse oud-opperrechter ziet ‘een hysterisch verval naar een politiestaat’

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

33

 1. laat eerst rutte en die de jonge en de rest van hun regering en iedereen van het parlement met getuigen erbij,artsen,dokters politie enz,laten die de eeste injecties nemen van die anti covid19 vaccins!Dan een paar maanden tot een half jaar wachten of voor mijn part langer en kijken hoe men reageerd op iets waarvan men niet wilt zeggen wat er in zit!!en die spuiten niet klaar leggen,haal ze maar uit die honderden dozen,willekeurig met steeds controlle erbij!!!En als het allemaal goed is gecontrolleerd wachten wij burgers het rustig af,met die 1,5 meter regels en de rest!

 2. Boorzalf schreef:En volgend jaar, ongeveer februari krijgen we covid 21, het is maar dat u het weet.

  Boorzalf, helemaal mee eens, dat gaat gebeuren
  en de jaren daarna covid-22-23-24-25

  En tot dat je je “dog tag” hebt houden we deze ellende

 3. Beste Mo,
  Mijn excuses voor mijn reactie op het door jou geplaatste bericht.
  Mijn reactie kwam voort uit het feit dat jouw tekst deels citaten bevatte tussen jouw eigen tekst, waardoor het niet duidelijk was welke uitspraken van jou waren en welke van iemand anders.

  Mijn beschuldiging naar jou neem ik terug.
  Nogmaals, mijn excuses.

  Compliment. Mod.

 4. Man man, wat een circus en dat alleen maar om simpel verkoudheids virusje. Elke dag op tv corona dit, corona dat, hoe erg het allemaal is. Maar goed, ze (NOS) blijven de leugen maar herhalen zo wordt deze leugen vanzelf de waarheid. En al die schapen zitten gekluisterd voor het beeldbuis naar de nos te gapen en kijken geen andere media. Nu zijn het nog mondkapjes misschien volgend jaar wel witte pakken, ik zie die gekken (politiek) er gerust voor aan omdat door te voeren. En volgend jaar, ongeveer februari krijgen we covid 21, het is maar dat u het weet.

 5. @ Tigron: 7:39 pm, op 24/11. Schandalig waar U Mo van beschuldigt, zonder enige grond. Ga naar de JOOP. NL s.v.p.

 6. Beste moderator, ik maak bezwaar tegen het schrijven van,
  Tigron schreef:
  24/11/2020 om 7:39 pm

  Naar mijn oordeel betreft dit een valse beschuldiging.

  Welke reactie van u betreft dit ? Mod.

 7. Reactie op het absurde verhaal van mo:
  vlgs rivm-woordvoerster Grootenbroek vermindert een vaccin de immuniteit: dus we geven het niet aan iedereen.
  Dat betekent het volgende:
  wie over een goed immunsysteem beschikt, moet vaccins achterwege laten: ze verminderen de immuniteit.
  wie een minder immuunsysteem heeft, MAG geen vaccins nemen: immers: de immuniteit moet niet nog slechter worden, maar opgekrikt.
  Hoe doe je dat?
  met vit. D3 in VOLDOENDE mate (overleg met orthomoleculair geschoolde arts)
  met zink, vit. B, C, E, selenium ( ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ )
  Kwaliteitsvoeding: dus biologisch, en met mate eten. (tip: boek dr Gundry: De Plantparadox)

 8. Mo schreef: dus geen salaris, maar ook geen uitkering.

  En dan is het bekeken met kopen en verkopen,
  en dan zijn we vol in de Grote verdrukking van 7 jaar beland

  Voor sommigen maar 10 dagen verdrukking voor ze hun kroon ontvangen
  opb.2:10

 9. Beste Mo,

  Naar mijn mening heb je best wel enge gedachten met jouw uitspraken:

  “Vaccinweigeraars kun je niet dwingen zich toch te laten vaccineren. Diep in mijn hart vind ik dat je dat wél zou moeten kunnen doen (we hebben het hier immers over een bizarre pandemie), maar ik snap dat het wettelijk gezien niet kan. Toch vind ik niet dat daarmee de kous af is. Weigeraars maken een keuze waarmee ze de maatschappij met een risico opzadelen: hernieuwde uitbraken, onnodige doden, te voorkomen belasting van de zorg… Wie die keuze draagt, moet ook de gevolgen dragen.”

  Wij hebben helemaal geen pandemie, De WHO heeft vorig jaar de regels voor een pandemie aangepast van het aantal dodelijke slachtoffers naar besmettingen.
  Corona staat daarmee op hetzelfde nivo als b.v. Ebola met een hoge sterftefactor.
  Weigeraars zadelen niemand op met een risico, het is de overheid die probeert met allerlei praatjes de angst erin te houden.
  En onnodige doden als gevolg door de weigeraars?
  Heb jij jezelf eens verdiept in de dodelijke gevolgen van al die mensen die met levensbedreigende kwalen zoals kanker en hersenbloedingen niet naar het ziekenhuis konden omdat er voorrang werd gegeven aan de Corona patiënten?
  Die mensen hadden geen keuze, maar moesten wel de gevolgen dragen.

  “En dan komt de klap op de vuurpijl:
  Je kunt dan niet naar een festival. Niet naar een concert. Niet naar school. Niet uit eten. Niet naar een bomvol voetbalstadion en als het aan mij ligt óók niet naar je werk (dus geen salaris, maar ook geen uitkering)”

  Ik vraag mij af of je wel goed op de hoogte bent van de impact dat jouw schrijven heeft.
  Eind jaren 30 kwam een destijds democratisch gekozen regering met een wet die joodse mensen verplichtten om ’n davidster op hun jas te naaien.
  Ze werden vervolgens gaandeweg overal van uitgesloten en als paria behandeld.
  Indien ze weigerden om zo’n ster te dragen dan werden ze opgepakt en in kampen gestopt en later vermoord..
  Het is nu een vergelijkbaar gebeuren aan het worden.
  Nog even en iedereen die een ( experimenteel )vaccin heeft gekregen mag weer overal naar toe en overal binnenkomen terwijl de mensen die dat niet hebben gedaan dezelfde mogelijkheden worden ontzegt.

  Je hebt naar mijn mening fascistische neigingen van een zelfde soort als wat we in het verleden hebben moeten ervaren.
  Je bent in mijn ogen een gevaarlijk mens met jouw opvattingen.

  Tigron, leer eens beter lezen en de bijbehorende link. Mo citeert een ander.
  Het zou u sieren als u uw oprechte excuses aan Mo aanbiedt en uw woorden terugneemt. Mod.

 10. Mo,
  Mooie uiteenzetting
  Laat ik wel kort zeggen dat je met dit vaccin gewoon corona kan krijgen én anderen besmetten. Dus anderen help je er niet mee.

  Daarnaast is dit vaccin getest op korte termijn neveneffecten. Terwijl vaccins op lange termijn getest zouden moeten zijn. Pakweg 10 jaar.

  Dus we blijft weinig reden over om het te nemen.

  Tot slot wil ik u we op wijzen dat 0.2 procent overlijdt. Een 95 procent effectiviteit kan mij betreft dus ook direct de prullenmand in. Want obv deze 95 procent kan ik vrij eenvoudig berekenen dat het weinig zal bijdragen. U laat Zich verleiden met “95% effectiviteit”. Nou nou, dan gaan we het maar nemen. Zo denk ik er iig niet over maargoed.

  Gelieve mijn reactie inhoudelijk door te nemen. U bedoelt het beste, maar wat momenteel gebeurt valt buiten de realiteit. En dan doel Ik vooral op wat de media en politiek ons proberen wijs te maken.

 11. Mo,
  Mooie uiteenzetting
  Laat ik wel kort zeggen dat je met dit vaccin gewoon corona kan krijgen én anderen besmetten. Dus anderen help je er niet mee.

  Daarnaast is dit vaccin getest op korte termijn neveneffecten. Terwijl vaccins op lange termijn getest zouden moeten zijn. Pakweg 10 jaar.

  Dus we blijft weinig reden over om het te nemen.

  Tot slot wil ik u we op wijzen dat 0.2 procent overlijdt. Een 95 procent effectiviteit kan. Bij. betreft dus ook de prullenmand. In. Want obv deze 95 procent kan ik vrij eenvoudig berekenen dat het weinig zal bijdragen.

  Gelieve mijn reactie inhoudelijk door te nemen. U bedoelt het beste, maar wat momenteel gebeurt valt buiten de realiteit. En dan doel Ik vooral op wat de media en politiek ons proberen wijs te maken.

 12. Reactie op ‘kruisridder’.
  Leraar Hugo de J. ziet af van vaccin: logisch …: hij weet wat voor dodelijk materiaal er in zit: dus: staatsgeheim …

  Hij stelt ‘niet in de positie te zijn voor versoepelingen’: hij is voor niets in de positie: niet voor het opdringen van medisch onzinnige lockdowns etc.. , niet voor het versoepelen ervan als met de gates als broodheer/-vrouw.
  Iets als een virus vergt DESKUNDIGEN: in dit geval ARTSEN.
  Vakministers is het toverwoord: dus wb volksgezondheid een/twee Hippocrates-artsen die hun medemensen
  respectvol bejegenen, dus niets als hondjes die getraind moeten worden, zoals niet-arts van Ark (God betere het: ‘mini-ster van vws’) zo schaamteloos naar buiten bracht)

 13. En op http://www.NU.NL, laat Hugo de Jonge, Hugo met de schoenen, weten dat de lock-down die we nu hebben, tot zeker 15 januari 2021 gehandhaafd zal worden. Die man heeft volgens mij een glazen bol….

 14. Maar Hugo de Koning heeft in een interview met Nine for News al te kennen gegeven zelf van vaccinatie af te zien…..

  Link naar bron ? Mod.

 15. We worden geregeerd door psychopaten/maniakken die krankzinnige wetten verzinnen. De minister president die aan woede aanvallen lijdt, de minister van volksgezondheid die aan waanideeën lijdt, volgens de andere ministers in dit kabinet althans. Nu wordt ik, en velen met mij die zo denken, weggezet als complotdenkers of gekkies niet goed bij ons hoofd. Dit is wat zo krankzinnig aan dit alles is. Ik blijf geloven in de vrije wil, ik heb geen andere keus, ik ben zo geschapen. De wind in ons leven kunnen we niet veranderen, maar hoe je je zeilen zet, bepaal jezelf. Een mens moet zoeken naar wat waar is en niet naar wat hij denkt dat er moet zijn en zeker niet wat de overheid als waarheid verkondigd.

 16. Vraag mij af wat de kerk gaat doen, welk advies zal de raad van kerken, kerkenraad en dominee en pastoor adviseren.

  Geen vaccinatie (die vaccinatie met geaborteerde foetuscellen) is einde van het kerkelijk leven.

  Keuze tussen twee slechte oplossingen, die kiezen ze vast voor de comfortabelere oplossing een spuitje.

  Paus Franciscus is al voor vaccinatie
  Zie het donker in, sociale controle is een perfecte gevangenis

 17. Brits parlementslid: ‘Griep doodt meer mensen dan corona’
  Aan het begin van de coronacrisis kregen we te horen dat we de ‘curve moesten afvlakken’ en dat we rond de zomer – als het warmer zou zijn – groepsimmuniteit opgebouwd zouden hebben. “Waarom horen we daar niets meer over?” vroeg het Britse parlementslid Desmond Swayne zich af op talkRADIO. Nu zijn grote delen van Europa toch weer opnieuw in lockdown gegaan vanwege het coronavirus.
  https://www.ninefornews.nl/brits-parlementslid-griep-doodt-meer-mensen-dan-corona/

 18. Vervolging van Britse parlementsleden Update Terwijl het Parlement het voorstel van Boris Johnson goedkeurt om Engeland voor een maand weer volledig op slot te doen, keert Michael O’Bernicia aan de vooravond van 5 november terug met het laatste nieuws over de privé-strafrechtelijke vervolging dat hij en zijn juridische team via de Common Law inbrengen. Er is een kans, zegt hij, dat alle parlementsleden die voor de verlenging hebben gestemd, onder huisarrest zullen komen te staan ​​op beschuldiging van fraude, verraad en genocide!

  https://www.thefreedomcycle.com/covid/biggest-criminal-fraud-case.html

 19. Blijft de grote vraag: hoe krijgen we dit gestopt? Daar durft zich niemand over uit te laten.

 20. De media begon ermee met beelden van lijken en ambulances met zwaailicht uit te zenden.
  Zg. wetenschappers vertelden mensen dat er duizenden doden zouden vallen.
  Politici hadden de angst kunnen ontzenuwen, maar deden dat amper. Dat er druk kwam te staan op de overheid, is niet de schuld van de bevolking.
  Ze hadden de media moeten tegenhouden om nog verder angstopwekkende beelden uit te zenden. Niet gedaan dus.
  Ze hadden mensen niet mogen verplichten; hebben ze wel gedaan. En ze gaan er nog steeds mee door.
  De overheid is fascisme
  Ik vind het een beetje irritant om altijd naar de bevolking te wijzen.

 21. wij hebben net gisteravond met de familie de aankomende kerst besproken. wij komen al vele jaren, met de gehele familie, bij elkaar op kerstavond, nachtmis en op eerste kerstdag nog een uitgebreid kerstdiner met de gehele club, een twintig man, het ene jaar eentje meer, het andere jaar eentje minder….we hebben unaniem besloten het dit jaar niet anders te doen als anders. dus, de hele club reist vanuit de verschillende delen van Nederland af en we gaan een supergezellige kerst hebben. dikke vinger, drie bier overheid ! spoileralert : Sinterklaasavond vieren we óók:)

 22. Natuurlijk de mens is niet geschikt om in een kooi te leven. Hij moet kunnen ademen. Die strenge maatregelen zijn zeker mentaal niet gezond. Er zijn nu al mensen die een skivakantie plannen maar dat vindt ik dan weer absurd, we moeten uit die kooi geraken anders blijft het circus draaien, goed artikel. Shalom

 23. Tijdens mijn werkzame leven heb ik door mijn functie een behoorlijk aantal lieden uit de juristerij leren kennen, van advocaten en notarissen tot hoogleraren en oud-ministers, maar dit soort uitspraken hoor ik ze hier niet doen.

 24. Viroloog bevestigt gepland menselijk experiment op ZDF! Vaccineer eerst – kijk later.
  Nee, dit is geen “complottheorie”! “Expert” op ZDF: Zodra de noodvergunning voor een coronavaccinatie er is, wil je miljoenen en miljarden mensen vaccineren. Gegevens over bijwerkingen worden alleen verzameld tijdens de vaccinatie. Dat is het punt van goedkeuring in noodgevallen!
  https://www.journalistenwatch.com/2020/11/24/virologe-zdf-menschenversuch/

 25. Israël gaat voor verplichte corona vaccinaties.
  En dus halen diezelfde media hun specialisten van stal zoals Hester Zitvast, die thuishoort in de groep vaccinatieinfluencers van de mainstreammedia. In een eerder artikel van enkele jaren geleden lieten we zien wat deze dame zoal uitkraamt:

  Neem nou vaccineren. Het frustreert mij dat ogenschijnlijk intelligente mensen, moeders vaak, vol overtuiging beweren dat mazelen een ziekte is waarmee je als kind best kunt dealen. Net zoals ik ‘geleerden’ bloedserieus wietolie zie aanraden als geneesmiddel bij kanker of op basis van wat lukraak geroepen symptomen een diagnose hoor stellen.

  Dat is hoe vaccinatieinfluencers schrijven en nu komt dit mens uiteraard wederom in beeld.

  Vaccinweigeraars kun je niet dwingen zich toch te laten vaccineren. Diep in mijn hart vind ik dat je dat wél zou moeten kunnen doen (we hebben het hier immers over een bizarre pandemie), maar ik snap dat het wettelijk gezien niet kan. Toch vind ik niet dat daarmee de kous af is. Weigeraars maken een keuze waarmee ze de maatschappij met een risico opzadelen: hernieuwde uitbraken, onnodige doden, te voorkomen belasting van de zorg… Wie die keuze draagt, moet ook de gevolgen dragen.

  En dan komt de klap op de vuurpijl:
  Je kunt dan niet naar een festival. Niet naar een concert. Niet naar school. Niet uit eten. Niet naar een bomvol voetbalstadion en als het aan mij ligt óók niet naar je werk (dus geen salaris, maar ook geen uitkering).
  https://niburu.co/37-artikelen/wereld/15725-israel-gaat-voor-verplichte-corona-vaccinaties
  Dit soort figuren hoorde ik vandaag ook op Radio1, de jongeren moet worden overgehaald om zich te laten vaccineren, dan mogen zij wel naar het theater. Wat een stel fascisten!

Comments are closed.