MIT wetenschappers verwijzen Elon Musks hersenchip naar het rijk der fabelen

—————————————————————————————————————————————

‘Valse hoop gegeven aan kwetsbare zieken met hersenaandoeningen’

—————————————————————————————————————————————

Wetenschappers van het gezaghebbende technologische instituut MIT hebben Elon Musks Neuralink presentatie van vorige week naar het rijk der fabelen verwezen. Volgens Musk – net als Bill Gates géén wetenschapper en géén medicus – gaan zijn implanteerbare draadloze hersenchips straks tal van neurologische aandoeningen zoals Alzheimer, dementie en zelfs zenuwletsel (zoals dwarsleasies) genezen. Uiteindelijk zullen deze chips de mensheid laten samengaan met A.I. (kunstmatige intelligenties), is Musks visioen. Echte wetenschappers hebben nu hun grote twijfels uitgesproken, en zeggen dat een deel van wat Musk beweert vermoedelijk nooit realiseerbaar zal zijn.

‘Zijn beloften zullen moeilijk na te komen zijn,’ schrijven wetenschappers in het MIT Technology Review. ‘Niet één van deze ontwikkelingen is nabij, en sommige zullen waarschijnlijk nooit gerealiseerd worden.’ De meeste van Musks claims worden daarom ‘zeer speculatief’ genoemd.

Geen originele ideeën en geen bewijs

In het artikel wordt er tevens op gewezen dat Musk met zijn ideeën hierover – net als met zijn zonnepanelen, elektrische auto’s, herbruikbare raketten en transporttunnels – bepaald niet origineel is. Al in de tweede helft van de jaren ’90 werden hersensondes geplaatst in verlamde mensen, waarmee werd aangetoond dat met hersensignalen robotarmen of computercursors kunnen worden bestuurd. ‘En muizen met visuele implantaten kunnen echt infrarood stralen waarnemen.’

Niet voor niets noemde Musk geen termijn voor het moment waarop zijn chips zullen kunnen worden ingevoerd. ‘Dat heeft hij handig vermeden… Neuralink heeft geen bewijs geleverd dat het depressie, slapeloosheid, of een dozijn andere ziekten die Musk in een dia noemde kan genezen, of dat dit zelfs maar geprobeerd werd.’

Voor neurowetenschappers is wat Musk presenteerde ‘niets nieuws’, vervolgt het artikel. Sterker nog: de technologie is al decennia oud. Al tientallen jaren worden in laboratoria de elektrische signalen in hersenen van dieren (en soms zelfs mensen) ‘gekraakt’ en opgenomen. ‘Ondanks de lange lijst medische applicaties die Musk liet zien, toonde Neuralink niet aan dat het klaar is om daar ook maar één van te kunnen vervullen.’ Tijdens de presentatie kondigde het bedrijf – tot verbazing van degenen die dit wel hadden verwacht – dan ook geen klinische test aan.

‘Valse hoop gegeven aan kwetsbare zieken’

De conclusie van het MIT was daarom ontluisterend voor de fans van Musks futuristische hersenspinsels: ‘Het is onduidelijk of het bedrijf überhaupt wel serieus ziekten wil behandelen.’

Dat is extra kwalijk als bedacht wordt dat veel mensen met ongeneeslijke hersenaandoeningen – net als hun geliefden – vorige week hoop kregen op een spoedig wonder uit de koker van Musks ‘uitvindingen’. Commentatoren spraken kort na de Neuralink presentatie al hun vrees uit dat Musk deze kwetsbare en lijdende mensen valse hoop heeft gegeven, ‘zoals de gebedsgenezers en spiritistische mediums dat in de jaren ’90 ook deden’ (en trouwens nog steeds doen).

Het valt niet te zeggen of Musk zijn Neuralink presentatie opzettelijk gefaket heeft, maar gezien zijn eerdere valse voorstellingen van zaken over zonnepanelen op het dak van Tesla auto’s, of het vervangen van Tesla accu’s, kan in ieder geval worden gesteld dat hij een bijzonder rijke fantasie heeft, die hij niet altijd van de werkelijkheid weet te scheiden.

Of zal over 5 en 10 jaar toch blijken dat hij – nog even los van de vraag of het samensmelten met A.I. nu wel zo’n goed idee is – wel degelijk een briljante visionair was?

 

Xander


(1) Zero Hedge
Afbeelding: Gerd Altmann , Pixabay 


Zie ook o.a.:

06-08: Elon Musks hersenchip die mens aan computers koppelt en emoties controleert bijna klaar (Chip moet mensen al over 5 tot 10 jaar laten samensmelten met A.I. (kunstmatige intelligenties))

2019:
21-12: ‘Global Mega Trends’ consulting rapport voorziet transhumane mensheid in 2030 (/ ‘Alomtegenwoordige 6G gaat mensen en machines vanaf 2030 volledig integreren’)
26-09: ‘Gedachtencontrole technologie wordt heimelijk uitgetest op bevolking’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

22

 1. @ Mo: 8:59 pm, op 2/9. Zo is het. Ze willen ons willens en wetens, de gifspuit van Gates in ons lijf jagen. Zonder dat zijn vaccin, grondig is onderzocht, en m.i. is er geen vaccin mogelijk tegen Corona. Dit Corona-virus, is niet meer dan een biologische oorlogvoering tegen de mensheid. Het is in een laboratorium, waarschijnlijk in Wuhan-China- ontworpen, en wel dat men men een bestaand virus heeft gemanipuleerd. Corona dient de NWO- agenda.

 2. Ondertussen, in Melbourne …
  Zwangere moeder gearresteerd in het bijzijn van haar kinderen en al haar apparaten / computers in beslag genomen vanwege een Facebook-bericht over een voorgesteld lockdown-protest …
  https://www.ninefornews.nl/kijk-en-huiver-politie-arresteert-zwangere-vrouw-wegens-facebookbericht-over-coronaprotest/

  Dit komt straks ook in Nederland voor, als wij nog langer blijven geloven in hun Corona Hoax.
  Al deze maatregelen moeten het volk onder dictatuur gaan brengen, net zoals die corona app.
  Vandaag was er hier een debat, over die corona app, die nu nog vrijwillig is, maar straks maken ze het toch verplicht, ze zijn niet te vertrouwen.
  Geloof die misleiders toch niet langer, ze werken aan een totaliserende machtsstructuur, waarbij het volk volledig onder hun digitale controle wordt gebracht.

 3. Vandaag gelezen in de Telegraaf: Ga door met uitrol 5G-netwerk, maar hou gevolgen in de gaten:
  De Gezondheidsraad zegt: het is wel waarschijnlijk dat blootstelling aan 5G-straling samenhangt met “veranderingen in elektrische activiteiten de hersenen”, maar het is niet bekend “of dit gunstig of ongunstig is voor de gezondheid” .Het advies is 1 frequentie (26 GH2) mag nog niet in gebruik worden genomen. 700MH2 en 3,5 GH2 moeten goed gemonitord worden.

  Typisch: dit artikel kreeg ik niet gekopieerd of afgedrukt. hetzelfde met dat andere artikel in het AD: Poliovirus aangetroffen in riool bij grote vaccinproducent. Een levend poliovirus in een bedrijf waar ze ook andere vaccins maken?

 4. https://tweakers.net/nieuws/171684/gezondheidsraad-schort-gebruik-26ghz-band-5g-op-tot-meer-onderzoek-is-gedaan.html
  Zo zou het dus inderdaad moeten. Eerst goed onderzoeken voordat het gebruikt wordt.
  Nou zit ik dus nog wel te denken, wie gaat dan de negatieve uitkomsten ergens onder in een diepe la verstoppen?
  Dat overigens Elton Musk redelijk naast zijn schoenen loopt is mogelijk veroorzaakt door zijn vermogen? Ik begin te denken dat al die puissant rijke mensen denken dat ze iets meer zijn, het probleem is dat ze die kans nog krijgen ook om dat te denken.

 5. Oeps, corona-expert verspreekt zich: Niet overheid, maar Bill Gates deelt de lakens uit.
  Miljardair Bill Gates zei onlangs in een interview met zakenmagazine The Economist dat de coronapandemie pas tegen het eind van 2021 voorbij zal zijn, en dat er eerst nog miljoenen mensen zullen sterven. De meeste overlijdens zullen het gevolg zijn van de lockdowns, waarschuwt Gates. Zo beperken ze de toegang tot zorg en medicijnen voor andere ziekten.
  https://www.ninefornews.nl/oeps-corona-expert-verspreekt-zich-niet-overheid-maar-bill-gates-deelt-de-lakens-uit/

 6. Waar is het virus?

  Nog even en de overheid kan het volk draconische maatregelen opleggen op basis van de nieuwe coronawet.

  Een wet die gebaseerd is op een “gevaarlijk virus”, maar waar is dat gevaarlijke virus?

  https://niburu.co/het-complot/15470-waar-is-het-virus

  Het gaat er steeds meer op lijken dat het virus inderdaad een Hoax is geweest, naar een verborgen agenda.

 7. Uit het niets is ook epstein, schatrijk , tevoorschijn gekomen!
  Zoook Zuckerberg, Gates, Soros, Jeff bezos!
  Als de goudstandaard gebleven was, had dit nooit gekunnen, daarom moet dit ophouden!

 8. @Ron Swart
  De bijgedrukte duizenden miljarden spookdollars en euros moeten een ( schijn ) legale manier vinden om via de banken in de zakken van de 0.01 % te geraken, terwijl het geld in weze ,altijd bij de banken blijft
  Wat beter dan via opgepompte netjes geselecteerde, gecontroleerde en gemanipuleerde aandelen ( beurzen) en soortgelijke constructies

 9. Musk is een megafantast en het is triest dat er zovelem geloven in zijn geblaat. Alleen al het feit dat je een auto met een astronautpop in een baan om de aarde brengt, je je zoon een naam geeft die niet uit te spreken is en je een kolonie op Mars wilt stichten waar je door de straling binnen een paar maanden kanker hebt laat zien dat ie denkt dat ir God is en hij is alles behalve…….

 10. Hij kan nog niet eens een fatsoenlijke auto bouwen. De cockpit is niet meer dan een leeg bushok met knoert van een beeldscherm. Ik zou hem gratis nog niet willen hebben. Restwaarde vanwege het na 5 jaar uitgewoonde battery pack, bijna nul. Blijf lekker, tot waterstof verder doorbreekt, bij het echte automerk uit Beieren. Een veel spannender auto.

  Musk is kampioen babbelaar. Met zijn eindeloze fantasien en durf..dat wel, weet hij investeerders erin te bubbelen. Al die miljarden zeggen mij niets. Het is nep geld dat bij de eerste beste beurs crash weer is verdampt.

 11. Nou moeten wij ons niet laten misleiden, door die berichten over een hersenchip. Maar eerder over het feit, dat de overheid ons gedwongen wil vaccineren. Het is verboden om mensen te dwingen tot vaccinatie, maar daar trekken deze figuren zich waarschijnlijk absoluut niets van aan. Een duidelijk voorbeeld is het buitenwerking stellen van onze grondwet, en geen Rechter in ons land die tegen de overheid in durf te gaan, gaat dat met dat vaccineren straks ook zo? Het wordt mij steeds duidelijker, dat hele virus circus(griepje) is gewoon een feitelijke vervorming voor hun begin en eind doel, totale controle over de burgers. In het begin zullen ze zeggen, het is vrijwillig hoor, maar daar mee sta jij straks wel buiten de maatschappij. Maar er is nog nooit een vaccine gebruikt zonder jarenlange testen op dieren, maar deze gifspuit moet met super snelheid in de mensheid gespoten worden. En dat is niet alleen verdacht, maar zeker ook zeer misdadig vind ik.

 12. Nou ja gelukkig heb ik geen geloof in wetenschappers van welk gerenommeerd gedoetje dan ook en ondernemertjes hoe rijk ook doen mij ook niets.. Ik moet wel zeggen dat de gedachte om je cortex met AI te verbinden wel erg spannend is. Maar zoals altijd is de manier waarop weer een dealbraker. Ondernemers hebben een eigen focus net als zogenaamde wetenschappers. En feitelijk is defensie altijd de beslissende factor. Iets waar ik persoonlijk sinds Los Alamos allergisch voor ben. Maar ja ik ben een wereldvreemde dromer….. kennelijk.

 13. De koerswinst verhouding is 1300 waar 16 als normaal gezien wordt. Als zijn bedrijf in moeilijkheden komt vertelt hij in de media prietpraatjes die door de ganse wereld geslikt worden.
  Alles is altijd in zijn beginfase en buiten de auto van bedenkelijke kwaliteit heeft hij nog NIKS gepresteerd.

 14. Sinds 2016 houdt Elon Musk zich bezig met Neuralink, een vorm van Mind Control. Hoe is het mogelijk dat zijn bedrijf Tesla (sinds 2003) al vele jaren tientallen miljoenen verlies maakt op jaarbasis en zijn privévermogen wordt geschat op 100 miljard. Zijn andere bedrijf SpaceX (sinds 2002) verdient een leuk zakcentje door regelmatig enorme hoeveelheden satellieten de lucht in te slingeren als ondersteuning voor het nabij uit te rollen 5G-netwerk.

Comments are closed.