Boris Johnson dreigt EU begroting te saboteren als zijn Brexit plan wordt geblokkeerd

De voormalige Brexit minister Baker zou hebben gezegd dat Nigel Farage ‘als een kernwapen’ in het hart van de EU ‘asteroïde’ kan worden geschoten. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

‘Nucleaire optie’: Brexit kampioen Nigel Farage mogelijk aangesteld als Britse eurocommissaris om Brussel van binnenuit tegen te werken

—————————————————————————————————————————————–

Op slechts een paar weken van de volgende Brexit deadline heeft de Britse premier Boris Johnson gedreigd om in maart 2020 de EU-begroting voor de periode 2021-2017 met een veto te blokkeren als het Groot Brittannië onmogelijk wordt gemaakt om op 31 oktober uit de Unie te treden. Als klap op de vuurpijl zou Johnson zelfs de in Brussel intens gehate Nigel Farage als Britse commissaris willen aanstellen, zodat die EU van binnenuit kan gaan tegenwerken en frustreren.

Voormalig Brexit minister Steve Baker prees de premier vanwege zijn harde opstelling, en zou Nigel Farage hebben omschreven als ‘een kernwapen… die in het hart van een asteroïde’ wordt geschoten.

Ook Johnsons laatste voorstel om Noord Ierland feitelijk in de gemeenschappelijke markt van de EU te laten, maar wel de Britse douaneregels te laten hanteren, wordt vooralsnog door Brussel afgewezen. In het plan zou de Noord Ierse regering iedere 4 jaar opnieuw mogen bepalen of deze regeling met de EU en Londen in stand blijft.

Mocht de EU alsnog overstag gaan, dan hoopt Johnson het aantal conservatieve rebellen onder de 10 te krijgen, zodat hij met de steun van de 10 leden tellende Noord Ierse DUP alsnog een meerderheid krijgt voor de Brexit op 31 oktober. Volgens Johnson zouden zelfs een aantal Labour parlementariërs het nieuwste plan wel zien zitten.

Oud premier David Cameron heeft zich eveneens positief uitgelaten. Gisteren zei hij dat Johnson nu ‘een goede kans’ maakt om op de valreep een deal met de EU sluiten.

Zo niet, dan is er dus nog altijd de ‘nucleaire optie’: een veto over de EU begroting en misschien wel over alle andere EU-besluiten, en natuurlijk ‘kernbom’ Nigel Farage.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

30-09: Jeremy Corbyn belooft als premier migranten onbeperkt en zonder controle toe te laten en stemrecht te geven (/ Peilingen laten massale steun Britse volk voor Boris ‘Brexit’ Johnson zien)
30-05: EC voorzitter Tusk: Onze Brexit strategie is ‘vaccin’ tegen opkomst eurosceptici (/ Dictatoriale uitspraken: Brusselse leiders trots dat ‘landen nu zien dat ze niet zomaar de EU kunnen verlaten’)
27-05: Grote overwinning voor anti-EU partijen Engeland, Frankrijk en Italië

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. Het zou heel simpel zijn om dit in Nederland te organiseren : Iedereen staken ( Iedereen ook AOW-er’s en gepensoneerden ; natuurlijk rekening houden met kwetsbare groepen ) 1 uur Bijv woensdag 10.00-11.00.
  Gegarandeerd dat Rutte en consorten zich achter de oortjes krabben !!
  MAAR hoe groot is het percentage dat alleen maar bezig is met : Is Mijn ijskast wel goed gevuld en goed kunnen zappen bij de TV ????

 2. @ DJ
  Ook groen links heeft hier wel oren naar.
  Mensen die gewerkt hebben voor de welvaart en de zorg zouden daarop geen recht hebben?
  Ze dragen bij aan de economie, zoals ook zieken en gehandicapten daaraan bijdragen met een uitkering
  vrijwilligerswerk doen. En hoeveel mensen werken er niet in de zorg, die hun inkomen dan kwijt zijn.
  Het zijn satanische denkbeelden, waarmee levens op het spel worden gezet.
  Maar voor oorlogsmateriaal daar is wel geld voor. En glitter en glamour.
  Ongelukken en ziekten kun je niet voorkomen, die komen overal voor en dan heb je recht op hulp en inkomen.
  En het klimaat gaat ziekten en ongelukken echt niet oplossen, ook het gat in de begroting niet.

 3. Te mooi om waar te zijn!
  Die Johnson is voor mij een veel te grote linkmiegel, maar altijd nog beter als die gewapte Corbyn……….

 4. De Britten hadden van in het begin moeten dreigen met het gebruik van hun veto recht om de hele EU machine lam te leggen, om zo een goede brexit deal te bekomen.
  Theresa May was een echte seut en zeker geen iron lady zoals Margaret Thatcher.

 5. Vermoedelijk, misschien, zou kunnen, waarschijnlijk, wellicht, het lijkt er op, zou kunnen, klaarblijkelijk, volgens …. , de kans is groot, een andere mogelijkheid, twijfel over … , maar, in tegenstelling tot, vooruitlopend, als …. , mocht, wanneer, de toekomst, we weten het niet 100 % zeker, wij veronderstellen, sterke aanwijzingen, wanneer dit zo is, als wij ons niet vergissen, bij nader inzien, de geschiedenis leert dat, DIT IS HET NIEUWS
  Het nieuws is een doelbewust aangestuurd monster om onrust te zaaien bij de bevolking. Hoe meer twijfel er vervolgens ontstaat, geeft overheden kans op ‘het rekken van tijd’ en de mogelijkheid om bij nader inzien er toch een ‘andere draai aan te geven’ . Cruciale beslissingen worden, (durven….) niet genomen. Niets is meer zeker, totdat het tegendeel wordt bewezen…. . Brussel is hier onder andere een voorbeeld van. Uiteindelijk draait alles om geld, de economie, voorlopig nog althans. Een ‘reset’ is in de maak. The show must go on. De onderlinge verdeeldheid tussen Europese lidstaten zijn enorm. Verkiezingen, referenda stellen niets meer voor, Engeland heeft het begrepen. Meebetalen aan de ondergang van een droom, het verdwijnen van het ‘individualisme’ van dit land, zal er uiteindelijk toe lijden dat Engeland Brussel de hand geeft om weer op eigen benen te staan. Engeland is de eerste ‘rat’ die op tijd het zinkend schip verlaat.
  Er ontstaat een tientallen miljarden groot gat in de EU begroting, vermoedelijk, waarschijnlijk, het zou kunnen …. dat het vasteland van Europa, de kans is groot, deze miljarden uit uw portemonnaie tovert.
  Maar eigenlijk zijn het peanuts.
  De ECB heeft ruim 2 biljoen ongedekt geld ‘geproduceerd’ en gaat weer de persen aanzetten. Onze redder …. is toch onze economie die (nog) draait op geleend ? geld, een torenhoge hypotheek op de toekomst. Zolang er inkt is, is er geld genoeg ….
  Het lijkt er op, wellicht, wij weten het niet 100 % zeker, maar, als, Boris Johnson de knuppel in het Brusselse hoenderhok laat liggen is Engeland in ieder geval bevrijdt van de dwingeland Brussel.

 6. Boris Johnson is totaal niet te vertrouwen. Het is een windvaantje. Een marionet. De olifant in de porceleinkast, de antithese die de synthese aanvaardbaar moet maken.

 7. het zou mooie tv overleveren,, zou die smoelwerken met frustratie wel eens willen zien als ze zich realiseren dat ze in hun hemd staan en de Britten uiteinderlijk aan het langste eind trekken

 8. Eerst zien, dan geloven… Maar vooralsnog het beste bericht van de afgelopen tijd!

  Mijn mening: ZO pak je dus de Bende-van-Brussel aan. Watch & Learn, lafferiken van ‘onze’ Nederlandse politieke partijen, behalve dan de alerte PVV.

  Brussel/EU is dus WEL aan te pakken, MITS je het maar wilt!

  Succes team Johnson & Farage, top!

Comments are closed.