‘Pentagon wil 120.000 troepen naar Irak sturen voor confrontatie met Iran’

‘Iraanse Revolutionaire Garde verantwoordelijk voor saboteren olietankers Saudische haven’ –Een Iraanse vrouw loopt langs een oorlog verheerlijkende muurschildering in Teheran (afbeelding: Getty Images (3)).

—————————————————————————————————————————————-

De New York Times heeft een gelekte vertrouwelijke memo van het Pentagon gepubliceerd met een plan om 120.000 troepen naar Irak te sturen voor het geval dat Iran inderdaad verder gaat werken aan kernwapens en/of Amerikaanse doelen in het Midden Oosten aanvalt. Tegelijk melden Israëlische bronnen dat een speciale eenheid van de Iraanse Revolutionaire Garde –die in april door de VS officieel tot terreurorganisatie werd bestempeld- verantwoordelijk is voor het saboteren van vier olietankers in havenstad Fujairah (Verenigde Arabische Emiraten). Een Noorse tanker werd daardoor bijna tot zinken gebracht.

De 120.000 troepen zouden niet zijn bedoeld voor een invasie van Iran, maar benaderen wel het aantal dat in 2003 werd gebruikt om Irak binnen te vallen en te bezetten. Gevraagd naar het bestaan van dit plan antwoordde Trump: ‘We zullen wel zien wat er gebeurt met Iran. Als ze iets doen zou dat een zeer ernstige vergissing zijn.’

Mocht het Witte Huis het mede door Nationale Veiligheid Adviseur John Bolton opgestelde plan goedkeuren, dan duurt het weken tot maanden voordat zo’n enorm aantal manschappen naar Irak zijn overgebracht en kunnen worden ingezet. Het verminderen van het aantal Amerikaanse soldaten in Irak door Obama en Trump had Iran er juist van overtuigd dat de VS geen oorlog wil.

Historisch stappenplan naar ‘hete’ oorlog

De meest waarschijnlijke trigger voor militaire actie is een aanval met een van de kleine snelle boten van de IRC op Amerikaanse oorlogsbodems in de Perzische Golf. Iran kan vervolgens in eerste instantie een cyberaanval verwachten, die het land elektronische volledig lam moet leggen alvorens de bommen en raketten door de lucht vliegen.

Een van de opties is om eerst een ‘vooral symbolische’ aanval op een Iraanse militaire installatie uit te voeren (1). Een totale ‘hete’ oorlog is nog altijd niet waarschijnlijk, omdat deze snel uit de hand kan lopen tot een veel groter conflict dat zeer grote aantallen slachtoffers zal maken. Desondanks wordt wel het historisch gezien ‘traditionele’ stappenplan gevolgd dat doorgaans tot een nieuwe oorlog leidt.

‘Eenheid IRC verantwoordelijk voor sabotage olietankers’

Zo is volgens Israëlische bronnen een speciale eenheid van de Iraanse Revolutionaire Garde verantwoordelijk voor de sabotage actie tegen vier olietankers in de haven van Fujairah, op slechts 100 kilometer afstand van de Iraanse kust. De onder Noorse vlag varende tanker Andre Victoria werd daardoor bijna tot zinken gebracht.

Iran heeft het al over een ‘false flag’ operatie die uiteindelijk militaire actie tegen de Islamitische Republiek moet rechtvaardigen. Het kan echter ook een waarschuwing van Teheran zijn dat het niet nodig is dat Iran de Straat van Hormuz blokkeert, omdat het op deze tamelijk simpele wijze de doorvoer van olie kan verstoren.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

12-05: ‘Is de wereld klaar voor John Boltons oorlog met Iran?’
07-05: Gefrustreerde bevolking Israël wil keihard militair optreden tegen Hamas en Iran

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. Voor mij mogen ze die hele iraanse regering omver laten werpen door normale iranezen die voor democratie zijn.dan zijn die iraanse vrowen hoop ik dan ook weer vrij ,nu worden ze geknecht door die vreselijk islam waar menig iraanse man misbruikt van maakt om over zijn vrouw de baas te spelen en erger!!

 2. De Amerikaanse politiek van de laatste 50-70 jaar en haar oorlogzuchtige leiding

  De Verenigde Staten van Noord-Amerika is een fantastisch mooi land, alleen al qua natuur en uitgestrektheid, en heeft ongekende mogelijkheden voor iedereen die zich wil conformeren aan de wetten van het land. Dat is al zolang daar de grondwet van kracht is. Maar naarmate de tijd vordert is de VS ook een steeds gevaarlijker land geworden. De VS heeft namelijk door de enorme staatsschuld continu conflicten en oorlogen nodig om de dollarkoers enigszins in stand te houden, dit is noodzakelijk want als andere landen zoals bv Rusland en China economisch sterker zouden worden en de handel van hen met andere landen in hun eigen munteenheden zouden gaan, is het de dollar die zijn waarde verliest en zal de VS de enorme schuld die het nu heeft opgebouwd en nu al nooit en te nimmer zal kunnen terug betalen aan de schuldeisers geheel failliet gaan. Dat nooit. Dan oorlog en chaos. Daarom proberen de VS een False-Flag incident uit te lokken met Iran of Rusland.
  Dat maakt hen niet zoveel uit.
  Nu weer het oorlog gedoe van John Bolton, havik nr 1 in de VS, die door de pionnen om Trump heen een hoge positie heeft ingenomen en maar wat graag oorlogen begint over de rug van gewone Amerikaanse soldaten die er voor niets zullen sterven, evenals andere mensen in Iran en omstreken.
  Het is gewoon een land dat continue over de rug van anderen oorlog nodig heeft, en zij willen niet winnen, nee, ze zijn gebaat bij een continue oorlog over de hele wereld.
  Daar wordt dik aan verdiend en is goed voor Amerika First.

  Daar is ook de uitbreiding van de NAVO voor bedoeld, zie de eerdere uitbreiding van het NAVO-pact. Polen, de Baltische landen, Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije etc. al deze landen werden allemaal bewerkt en in de jaren `90 gestaag ingelijfd in de NAVO. Terwijl er door de toenmalige VS President Reagan en USSR President Gorbatsjov aan het eind van de jaren 80 was overeengekomen dat na de Duitse eenwording in 1989 de NAVO ” Niet” zou uitbreiden richting oosten, dit is dus een duidelijke keiharde NAVO-leugen die enorme gevolgen in de daaropvolgende decennia voor alle landen heeft gehad.
  Voeg daarbij de in de jaren 90 opgestelde ” Wolfowïtz doctrine “. De door deze onderminister (genaamd Paul Wolfowitz) en tijde van George Bush Senior opgestelde doctrine stelt dat nadat de Sovjet-Unie in de jaren 90, wat het grootste land ter wereld was, uit elkaar viel en daar nu Rusland als relatieve grootmacht van is overgebleven, dit land economisch en militair nooit en te nimmer weer zo sterk mocht worden als dat de Sovjet-Unie ooit na de 2e wereldoorlog was geweest. Dus economisch kapot maken was het devies, en militair kan het dan ook nooit een echte serieuze bedreiging voor de VS gaan worden.
  Dit geldt nu ook voor China, dat nu een economische grootmacht is geworden met een daarbij horende militaire macht, (die nog niet kan tippen aan de nog steeds Amerikaanse militaire superioriteit), maar toch voor Amerika uitermate beangstigend wordt, en geldt in mildere vorm ook voor landen als Iran en Noord-Korea. Daardoor en daarvoor zijn ook de oorlogen in Irak, Libië en Somalië en in Syrië begonnen, zo zal het waarschijnlijk ook gaan in Venezuela. De grote geldschieters en de nog grotere geldverdieners in de VS hebben dat bepaald en zo zal het gaan gebeuren.
  Zo blijft de dollar vooralsnog in stand.
  De bemoeienis van de VS en NAVO in de Oekraïne in 2004/2005, waar toen 5,5 miljard dollar werd ingepompt om de verkiezingen te “veranderen ” in een hun gunstiger regime, en het aanbod van de NAVO om Oekraïne een NAVO-lidmaatschap aan te bieden is daar een goed voorbeeld van. Natuurlijk was het al een corrupte zooi in Oekraïne, zoals dat nu nog is. De Russische “annexatie” van de Krim is daar vanuit Russisch oogpunt een logisch gevolg van, Sebastopol is de enige ijsvrije marinehaven die Rusland aan haar zuidgrenzen heeft. En dat willen ze zo houden, gezien de NAVO -landen en Navo basis langs de Zwarte zee, (Bulgarije, Roemenië, Griekenland en het wispelturige Turkije.
  Nu heeft de VS en dus de NAVO aangekondigd dat het “vriendschaps-bezoeken “ met marine schepen gaat uitvoeren in de Zwarte zee aan Oekraïne , Roemenië Georgië en Turkije, met de bedoeling om met deze provocerende propaganda naar Moskou toe een incident uit te lokken.
  Net als de Amerikaanse bemoeienis in Georgië in 2008, waar de NAVO toen een basis wilde opzetten, en waar Rusland logischerwijs een stokje voor stak en dus geen NAVO-basis aan hun zuidgrens toestond waardoor er uit dat politieke conflict oorlog met Georgië uitbrak, is een mooi voorbeeld van Amerikaanse bemoeienissen om conflicten te veroorzaken. Natuurlijk zijn al deze landen zelf ook niet “schoon” en hangt het van corruptie en vriendjespolitiek aan elkaar vast, dat geldt voor Oekraïne, Georgië en ook voor Rusland

  En dan de vraag: welke macht had het meeste politieke profijt van het neerhalen van de MH-17 vlucht? Rusland, (wat hadden zij er mee te winnen?) of misschien toch Oekraïne en Amerika en de NAVO, om voornoemde redenen.
  De MH-17 is een buitengewoon trieste kwestie, maar deze kwestie kwam het westen goed “uit”, zo lijkt het, want ondanks alle JIT onderzoeken daarover ben ik er niet van overtuigd dat dit door Rusland gestuurde bevelen zou zijn gebeurd.
  Want waarom zat de Oekraïne in het onderzoekteam, en kon het allerlei informatie niet beschikbaar stellen of als niet ter zake doende afwimpelen, en werd niet naar de Russische versie gekeken en geluisterd. Zij weren daarin totaal genegeerd. Daarmee wil ik absoluut niet beweren dat zij er niets mee te maken kunnen hebben, maar als altijd, de waarheid achterhalen lukt niet om belanghebbenden niet te beschadigen.
  Dit geldt ook voor het geval van de overgelopen Russische spion Skrypal in Londen, ik heb daar echter nog geen snipper overtuigend bewijs gezien, alleen maar verdachtmakingen en veronderstellingen.
  Daarmee wil ik absoluut niet stellen dat Rusland een topland is, ook Poetin en consorten hebben kwade belangen in de wereld, het is absoluut niet zo dat daar alles koek en ei is. Geheel niet.

  Maar nu ook weer de recente bemoeienis van de VS om tegen Europa te zeggen dat er beter geen Russisch aardgas meer moet worden afgenomen is een steek tegen Rusland.
  Dit is een economisch, maar tegelijkertijd ook een strategisch belang van de VS
  De VS wil haar eigen schaliegas verkopen aan de EU, een economisch belang dus. De VS willen daarmee tegelijkertijd Rusland economisch uitputten. En daarmee militair, geen inkomsten, geen uitgaven aan defensie.
  En zo worden wij in het westen langzaamaan weer een oorlog in gemanipuleerd.
  Rusland zelf zal nooit een oorlog tegen Europa beginnen, om de eenvoudige reden dat ze dat economisch, militair, demografisch en strategisch niet kan veroorloven, het is een relatief arm land. Buiten grote steden Moskou en St Petersburg en enkele andere steden lopen zijn het nog veelal slechte wegen en veelal modderwegen, er is een slechte infrastructuur en er is veel armoede en onvrede onder de bevolking.
  Zie de steden in Rusland, het is een ouwe zooi. Bovendien is het land te groot om met de huidige economische wind goed te besturen. En zijn er allerlei volkeren in Rusland die, al dan niet gesteund door buitenlandse krachten, zelfbestuur willen en misschien ooit zullen krijgen, dus intern heeft het haar handen al vol om het eigen land enigszins op de rails te houden.
  Rusland heeft zich, vanuit de geschiedenis van de beide wereldoorlogen in de vorige eeuw, defensief enigszins voorbereid. Dit met hoogontwikkelde wapens, maar het zal financieel en getalsmatig niet op kunnen tegen het nu nog enigszins vrije Westen.
  De VS geeft per jaar 12 x zoveel uit aan defensie als Rusland, $ 850 miljoen dollar voor de VS, tegen ruwweg 70 miljoen dollar door Rusland; de andere NAVO-landen bij elkaar 8 x zoveel als Rusland. Demografisch gezien: Inwoners VS ca.300 miljoen, Europa 500 miljoen, Rusland ca 190 miljoen inwoners.
  Waarom kan een Verenigd Europa niet tegen Amerika zeggen: Als jullie ons als Europa willen boycotten omdat we Russisch aardgas afnemen, dan boycotten wij Amerika. En dat houdt dan in: geen Amerikaanse producten meer invoeren, geen wapens meer afnemen, geen fruit en vlees meer, geen staal, geen technologie, geen Google of Apple etc. Dan is Amerika inderdaad “first” en geheel alleen.
  Daar zal dan ook China bij gebaat zijn. En als je afneemt, in grote getallen, heb je wat te zeggen, ook tegen China.
  Economisch gezien zou heel Europa er een enorm voordeel uit kunnen halen om handel met Rusland te drijven, Ook Rusland en haar bevolking zou erbij gebaat zijn.
  Deze bevolking heeft al zoveel te lijden gehad de afgelopen 200 jaar, oorlogen, (Krimoorlog; Pruisische oorlogen, Finse oorlog, opstanden van Kaukasische volkeren, de 1e en 2e wereldoorlog, revolutie 1918, opstand tegen de tsaar in 1905 en 1916, oorlog tegen (Japan 1905) , hongersnood in 1922, 1928 , 1934, jarenlange terreur van Stalin, hun eigen stompzinnige oorlog in Afghanistan en Syrie. Dit kost hen ook economisch enorm veel geld.
  Waarom wil de VS haar (militaire) macht behouden?
  Voornoemd verhaal is de enige reden. Plus dat de rijke olielanden net als de VS vastzitten aan de dollar, ook wel Petrodollar genoemd.
  Ook Saddam Hoessein en Gadaffi werden om deze dollar reden weggevaagd, ook zij wilden hun olie in andere munt eenheden verkopen ipv de (Petro)dollar.
  Ook daarom wil de VS nu dat Europa uit elkaar valt, stel je voor dat we olie of gas kunnen afrekenen in Euro`s, dat wil de VS niet, we moeten eerst omwisselen in dollars, want dat is de wereldwijde handelsmunt. Dat is nu eenmaal in 1945 afgesproken met het huis van Saud . En de Saudi`s hebben inmiddels meer dollars dan olie. En wat zouden zij er mee moeten als de dollar omvalt, dan stort dit land ook in en verdampt hun enorme welvaart. Omwisselen naar goud is het enige, alhoewel dan de goudprijs zal stijgen, door schaarste.
  De VS is dus gebaat bij een “los” en niet verenigd Europa.
  De wereld kan zo mooi zijn, als al het geld van het hele militaire complex wereldwijd in “normale ” leefomstandigheden worden gestoken dan heeft iedereen overal ter wereld een goed leven. Kunnen we alle milieumaatregelen nemen die nodig is, schone energie voor iedereen verzorgen en ga maar door.
  Hoe mooi zou het zijn als het Westen de economische ontwikkelingen in Rusland zou versnellen en zou kunnen verbeteren, we zouden er allemaal baat bij hebben.
  Zowel in het Westen als in het Oosten, maar nu heb ik de indruk dat de VS nog steeds een volledige wereld overheersing nastreeft, men wil het land met daarin de grondstoffen hebben, voor meer en meer macht.
  Dit terwijl de VS-macht eigenlijk langzaam aan het verdwijnen is, en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Langzaamaan neemt China het heft in handen, zoals in de vorige eeuw de VS het heeft overgenomen van Groot Brittanië.
  Dat is de essentie van het kapitalistische systeem, volledige overheersing van landen, grondstoffen en volken, om gewoon chaos te behouden, oorlogen te starten en deze continu te laten duren op div plaatsen.
  Oorlog is er niet om te winnen, oorlog is er om aan te verdienen.
  Het kapitalistische systeem is op geld en dus macht uit. En macht is geld, en geld is macht.
  En enkele zeer rijke partijen wereldwijd en dus ook in de VS, financiëren al eeuwen oorlogen en verdienen er enorm veel aan om de chaos in stand te houden.
  De Familie Rothschild financieerde de oorlogstocht van Napoleon tegen Rusland, terwijl ook Rusland door hen gefinancieerd werd, de 1e wereldoorlog werd aan beide kanten betaald door Rothschild, Hitler haalde geld op bij Rothschild, net als de VS, zodat ze mee konden doen met deze 2e wereldoorlog.
  Daar is geen speld tussen te krijgen. Dat is jammer voor de mensheid wereldwijd.

 3. Ze doen anders niet dan een oorlog uitlokken, met veel vluchtelingen.
  Europa wordt daarmee overbevolkt en de VS zet druk op de ketel.

 4. Waarom kan ik op het internet niets vinden over een onder Noorse vlag varende olie tanker? Okay, ik heb niet echt diep gezocht, maar dit schip lijkt niet te bestaan?
  Kan iemand me helpen aub?

 5. @AEO
  De haven van Fujairah.Dat valt buiten mijn aardrijkskundige kennis.
  In ieder geval waren Saoudie Arabië en Israël er als de kippen bij om Iran te beschuldigen en dat vind ik een veeg teken.
  Met zo’n actie leg je echt niet zomaar alle transporten stil.Van de gekozen illustratie gaat op mij de suggestie uit dat Iran trots zou zijn op de actie en daar openlijk voor uit komt,maar Iran heeft zich er van het begin af aan van gedistantieerd.
  Onduidelijk is of Iran over EMP wapens beschikt die het bovendien doeltreffend moet kunnen toepassen.Dat lijkt me ook uit de lucht gegrepen grootspraak op basis van vage retorische suggesties.
  En bovenal strooit Trump met gevaarlijke suggesties over het gevaar van Iran en chinezen die op een akkoord terug zouden komen,maar dat lijken vooral trucs om de aandacht naar zich toe te trekken en een slap akkoord als dat er komt te presenteren als een klinkende zwaarbevochten overwinning.
  Waarschijnlijk voelt hij nog altijd niet veel voor actie tegen Iran,maar met zulke rare opzetjes van Saoudie Arabia en Israël kan hij daartoe wel eens gedwongen worden.

  (Er verschijnen 5 of 6 emailadressen en soms pik ik er weleens per ongeluk een ander uit,maar dit is het voorkeursadres gekoppeld aan deze naam)

 6. @Hugo,
  Beter lezen, het ging om een sabotage in een haven van de Arabische Emiraten.

 7. Het verlanglijstje van het Pentagon.. Hier zijn zij al jaren mee bezig, regime change in 7 landen. Clinton, Bush, Obama of Trump maakt geen enkel verschil, die voeren net als een soldaat bevelen uit.. Met een verschil, bloeden doen zij niet, dat laten zij aan de “deplorables” over…

  Wat wel iets zou uitmaken is dat als de mensen door hebben wie “De Grote Misleiders” in de wereld zijn, maar dan moet je eerst de tv het huis uit gooien, daar komt enkel propaganda op.

  70 jaar propaganda op die kijkkast (tv) het heeft de mensen zover gebracht dat gevoelige onderwerpen angstig ontweken worden, omdat na jaren van de verdraaide feiten aangehoord te hebben die (Dat Nep Nieuws) als waarheid zijn beschouwen ..

  Heropvoeding geld voor reageerders die de echte vijand niet zien, en enkel de gewenste vijand zien .. Lees Eustace Mullins… of William Carr. site De Vrije Wereld..

 8. Het wordt buigen of barsten voor Iran.Iedere uitbraak naar buiten wordt direct afgerekend door Trump. Niets doen is geen optie voor Iran, want het volk zal dan in opstand komen.
  Straks presenteert Trump een miljarden rekening voor de anti USA politiek van Europa.
  Eerst betalen, anders zal Trump uit de Navo gaan stappen. Europa stelt zich niet op als je van vrienden zou mogen verwachten.Europa houdt meer van Iran dan van Trump.
  Betaalde liefde wel te verstaan, want Europa is bereid vele miljarden te betalen voor schade die europese bedrijven oplopen door de sanctie”s van Trump.
  Evenzo betaalt Europa de honderden miljoenen steun die Trump aan palestijnen heeft ingetrokken.Zolang het maar vijanden zijn van Israel,dan is het Europa niets te veel.
  Weet ! “betaalde liefde is hoererij ” Daar ligt Europa niet wakker van.

 9. De VS zijn als bankroet …Iran (beschermd door India-Rusland-China-Noord Korea …) aanvallen is een stomiteit !

 10. Het komt op mij nogal onwaarschijnlijk over dat Iran tankers in een syrische haven zou hebben gesaboteerd.Lijkt me een zinloze en overbodige actie ,die in de wereld is gebracht door de saoudies en waarop Iran meteen gereageerd heeft door aan te dringen op een onderzoek naar die beweringen.

 11. Eens zal de lont in het kruitvat gestoken worden en dan zijn de rapen gaar voor deze wereld.

 12. De Perzen (het huidige Iran) hebben eerder Babel (het huidige Irak) veroverd, dus wie weet gebeurt dit nu weer met het huidige Babylon de USA, wanneer deze weer een troepenmacht in Irak vestigt. Jes.21:2 Jer.50:14

Comments are closed.