Gefrustreerde bevolking Israël wil keihard militair optreden tegen Hamas en Iran

Palestijnen gebruiken voor het eerst Iraanse Badr-3 raket met bereik van 150 kilometer en fors grotere vernietigingskracht – Europese diplomaten bang dat Iran nucleaire deal opzegt en in 2025 kernwapens heeft –Iran heeft de Palestijnse terreurgroepen nieuwe raketten gegeven met een veel groter bereik en vernietigingskracht. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

Benyamin Netanyahu’s Likud partij is bij de recente verkiezingen onlangs met een nipt verschil opnieuw de grootste van het land geworden, waardoor hij premier van de Joodse staat kan blijven. Het Israëlische volk is weliswaar blij met de al jaren prima presterende economie, maar de onderhuidse frustraties over zijn terughoudende defensie beleid worden na de zoveelste ronde terroristische raketbeschietingen uit de Palestijnse Gazastrook, waarbij vier Israëlische burgers werden gedood, almaar openlijker geuit. In Israëlische media zijn er flink wat reacties en columns waarin wordt oproepen om eindelijk met keihard en beslissend militair optreden een definitief einde te maken aan Hamas, Jihad Islami en hun ondersteuners in Iran.

Palestijnen gebruiken burgers als menselijke schilden

Yair Netanyahu, de zoon van de premier, schrijft dat de Amerikanen en Europeanen zich eens moeten voorstellen hoe het zou zijn als honderdduizenden inwoners van dorpen en steden keer op keer gedwongen naar de schuilkelders moeten rennen. ‘Dit is de realiteit hier in Israël… Ieder paar maanden schieten ze hun raketten af op Israëlische burgerdoelen, terwijl de Palestijnse islamisten zich achter hun eigen burgers verschuilen. Veel Gaza raketten worden vanaf moskeeën, ziekenhuizen en scholen (vaak VN-scholen) afgevuurd.’

Tientallen miljarden pompten met name Europa en de Arabische wereld al in de kleine Gazastrook, maar zonder resultaat. ‘De bevolking is daar nog steeds arm omdat hun terroristische regering de buitenlandse hulp gebruikt om hun raketten en terreurtunnels te bouwen, en oorlog te voeren tegen de Joodse staat.’

De ‘blokkade’ van de Gazastrook is een mythe –om niet te zeggen leugen- van de Westerse media en politiek. ‘Iedere dag staan honderden Israëlische vrachtwagens vol met goederen de grens met Gaza over.’ Bovendien grenst de Gazastrook ook aan Egypte, maar de Arabische broeders moeten evenmin niets weten van een open grens, die de Palestijnse terroristen nog meer vrijheid zal geven.

‘Land voor Vrede’ is in realiteit ‘Land voor Oorlog’

Volgens het ‘Land voor Vrede’ concept verliet Israël in 2005 de Gazastrook, om daar enkel nog meer haat en terreur voor terug te krijgen. Daarom kan Israël nooit de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) opgeven voor een Palestijnse staat, zoals het grootste deel van de wereld eist.

 ‘Dat zal leiden tot de vernietiging van Israël, waardoor de ‘land voor vrede’ formule in realiteit ‘land voor oorlog’ zal worden,’ besluit Yair Netanyahu. (3)

‘Vergelding moet worden ingeruild voor uitroeiing’

‘We hebben genoeg van vergelding,’ schrijft dr. Avi Perry in een op-ed. ‘De tijd is gekomen om vergelding af te schaffen en te vervangen door uitroeiing. Israël moet eens en voor altijd de constante uitdaging door de Palestijnse terreurgroepen stoppen.’

Volgens Perry hebben de beperkte Israëlische vergeldingsacties van de afgelopen jaren averechts gewerkt omdat de moslim terreurorganisaties nog gewoon intact bleven, en hun leden zich hierdoor gesterkt voelden om door te gaan en hun activiteiten juist op te voeren.

Zo gebruikten de Palestijnen het afgelopen weekend voor het eerst de Iraanse Badr-3 raket. Dit projectiel heeft een bereik van 150 kilometer en explodeert op 20 meter boven de grond, waarbij een enorm aantal metaaldeeltjes worden verspreid om zoveel mogelijk slachtoffers en te maken en schade aan te richten.

Van de in het afgelopen weekend zo’n 700 afgeschoten raketten waren er nog maar 4 van dit type, maar het nieuwe wapen vormt vanwege zijn explosieve lading van 250 kilo een veel groter gevaar voor de Israëlische bevolking. (2)

‘Kiezen voor uitroeiing kan weerstand oproepen’

Het Iron Dome raketafweersysteem maakte overuren en stopte 70% van de raketten die op dorpen en steden terecht dreigden te komen. Desondanks kon niet voorkomen worden dat mensen, auto’s en huizen werden geraakt, en er vier doden waren te betreuren. Ook vielen er meer dan 250 gewonden.

Perry: ‘Kiezen voor uitroeiing kan tijdelijk weerstand oproepen bij degenen die zich ‘beschaafd’ noemen,’ vervolgt Perry. ‘Ze kunnen klagen dat deze acties te hard zijn en onschuldige levens kunnen kosten, en dat dit geen ‘afgemeten’ reactie is. Maar de uitkomst en de hieraan verbonden voordelen zouden permanenter en blijvender zijn, lang nadat de woede van de wereld is gezakt.’

‘Vrede kansrijker als vijand absoluut verslagen is’

‘De geschiedenis toont aan dat blijvende vrede na een bittere oorlog een grotere kans op succes heeft als de vijand gedwongen is zich onvoorwaardelijk over te geven,’ vervolgt dr. Perry, die de Tweede Wereldoorlog als voorbeeld geeft. ‘Als oorlogen niet eindigen met een absolute nederlaag en overgave van de vijand, dan is de vrede of het staakt-het-vuren die volgt op zijn best ontstabiel. De Arabische-Israëlische oorlogen zijn het beste voorbeeld hiervan.’

‘Ik hoop daarom dat de Israëlische regering niet wacht op een grotere ramp voordat het vergeldingsbeleid wordt losgelaten voor een beleid dat gericht is op uitroeiing. Dat zal een moeilijk besluit worden voor degenen die geloven in gematigde (‘proportionele’) reacties, maar als de veiligheid van de Israëlische burgers boven die van onze vijanden gaat, is dit de manier om een einde te maken aan deze vicieuze cirkel.’ (1)

‘Gaza en Iran platbombarderen’

Veel reacties in Israëlische media zijn van vergelijkbare of nog hardere toon. De nodige mensen vinden dat de Gazastrook dan maar helemaal moet worden platgebombardeerd, en Iran er gelijk bij, niet alleen vanwege de militaire en financiële hulp aan de Palestijnen, maar ook de constante dreigementen van Teheran dat Israël zal worden vernietigd.

Europa erkent dat Iran in 2025 kernbom kan hebben

Europese diplomaten waarschuwen nu dat Iran van plan lijkt om delen van het nucleaire verdrag los te laten, waardoor de islamitische republiek in 2025 een eigen kernbom kan hebben. Dat zou een vergelding zijn voor recent aangekondigde nieuwe Amerikaanse sancties.

De Amerikanen sturen een vliegdekschip en bommenwerpers naar de Perzische Golf, omdat er sterke aanwijzingen zouden zijn dat Iran van plan zou zijn om Amerikaanse doelen in het Midden Oosten aan te vallen. (4)

Omdat we dit de afgelopen jaren al vaker hebben gezien is dit nog geen reden om aan te nemen dat een nieuwe grote oorlog op het punt van uitbreken staat. Toch lijkt dat moment steeds dichterbij te komen, zeker als Iran nu zelfs volgens een schoorvoetend Europa toch ‘stiekem’ aan kernwapens lijkt te werken.

Xander

(1) Arutz 7
(2) DEBKA
(3) Breitbart
(4) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

05-05: Israël begint na honderden raketten uit Gaza geduld met Hamas te verliezen

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. Als de Palestenen de wapens neerleggen is er daar geen oorlog meer.
  Als Israël de wapens neerlegt is er geen Israël meer…

 2. Wat een gezever over zelf verzonnen gast en geloof, er bestaan geen goden of iets in die richting, het geloof is maar voor 1 iets bedacht.

 3. Het lijkt erop dat Netanyahu die er al jaren op uit is Iran te vernietigen zoals ook Egypte,Syrië en Irak vernietigd zijn er nu in geslaagd is Trump te paaien en voor zijn karretje te spannen.Waarschijnlijk vertrouwen ze erop dat ze dan verder geen dreiging uit de omgeving zullen ondervinden.Ik heb de indruk dat het reëele gevaar van Iran altijd wat overschat wordt,maar de gebezigde retoriek is natuurlijk niet altijd even prettig en ik zou liever een wat meer pragmatische houding zien,maar dat lijkt me er onder de huidige benadering door de VS zeker ook niet in te zitten.Trump denkt dat iedereen zomaar zal inbinden als hij een grote bek opzet en zijn adviseurs rekenen er waarschijnlijk op dat Iran van binnenuit wel ineen zal storten en voor Netanyahu zal een oorlog met amerikaanse steun wel niet veel meer dan een eitje zijn en dat ben ik dan zelf ook geneigd te denken,maar we moeten maar afwachten waar het op uit loopt.Misschien is Israël in de regio er een tijdje ogenschijnlijk veiliger door,maar ik denk dat de verhoudingen in de wereld er niet beter op worden en Saoedie Arabië lijkt het spel nu wel mee te willen spelen,maar wil en zal dat zich op termijn echt ontwikkelen tot een open moderne partner?

 4. God heeft hier vast een doel mee! Dit alles moet gebeuren voordat Hij terugkomst. Laten we met zijn allen bidden voor Israël.

  De oorlog zoals omschreven in Ezechiel 38/39 kan ieder moment losbarsten, maar kan ook nog jaren op zich laten wachten. Alleen Hij weet het!

  Laten we ons vooral focussen op ons zelf, zijn wij zelf klaar voor ZIJN komst?

 5. @Bert: 8:41 pm, op 7/5. Klopt wat U zegt. En vooral de communistische EUSSR, en de socialisten en sociaaldemocraten, en groenen, spelen hierbij een smerige rol. Helaas lopen christendemocraten en liberalen, in hun optocht van haat tegen Israël mee.

 6. Het getreiter duurt al veel te lang! Ik denk dat Israël nu akkoord is gegaan met een bestand, omdat volgende week het Eurovisie Songfestival in Tel-Aviv wordt gehouden. Ook de onafhankelijkheidsdag zal een rol hebben gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat Israël er verstandig aan doet om na het songfestival bij zelfs de geringste provocatie vanuit Gaza met ongekend geweld op te treden tegen dat tuig. Niet alleen militair, maar ook door alle aanvoer van goederen, brandstoffen, voedsel en elektriciteit volledig te blokkeren! En zeker geen bestand meer accepteren, alleen onvoorwaardelijke overgave! Israël moet zich realiseren dat de Hezbollah in Libanon alles met grote belangstelling volgt en al bezig is met het plannen van een grote aanval op heel Israël met raketten. En dan hebben we het niet over 700 raketten in twee dagen, maar een veelvoud ervan! Israël moet een keuze maken: De bevolking van de vijand zoveel mogelijk proberen te ontzien, en zelf zware verliezen onder de eigen bevolking lijden, of ongenadig hard tegen de vijand los te gaan, en zich niet bekommeren om slachtoffers die dan bij de vijand vallen. Israël heeft voldoende middelen om een afschrikkend optreden tegen de vijand uit te voeren, maar als het zijn afschrikking niet gebruikt zal het zeer veel schade lijden. De Hezbollah beschikt over een krankzinnig arsenaal aan raketten, geschat wordt dat er meer dan 170.000 raketten in Libanon staan opgesteld door de Hezbollah! Zelfs de hele N.A.V.O. met uitzondering van de VS heeft nog niet eens zoveel,raketten. Het is ook nauwelijks meer vol te houden voor de bevolking van Israël. Je hele leven wordt toch totaal ontwricht? Je kan niet eens naar de wc, want bij een aanval met raketten heb je minder dan 15 seconden om een schuilkelder te bereiken. Wat dacht je van douchen? Of je rijdt in je auto, je hebt nauwelijks tijd om tot stilstand te komen en uit te stappen. Een hele generatie groeit inmiddels op onder een permanente raket dreiging!
  Keihard terugslaan zoals Israël nog nooit eerder heeft gedaan is de enige oplossing.

  Laten we maar beter solidair zijn met dit kleine landje, dat slechts half zo groot als Nederland is. We hebben veel aan Israël te danken. Het heeft al talloze aanslagen verijdelt, niet alleen in Israël zelf, maar ook in Australië, Europa en afgelopen najaar ook in Rusland. In Australië werd een aanslag op een passagiersvliegtuig net op tijd verijdelt dankzij een tip van de Mossad. De aanslag in Rusland zou een megagrote aanslag zijn geworden, in omvang te vergelijken met vergelijken met 9/11 in New York.

 7. Hoe werd de Tweede Wereldoorlog beëindigd? Pas toen de Amerikanen, Russen, Engelsen na vijf jaar heel Duitsland platgebombardeerd hadden! Na veel bloed, zweet en tranen!

  De grote mond van Hitler zweeg pas in april 1945 toen die zelf een kogel door zijn duivelse kop joeg! Jammer dat die dat niet eerder deed. Ja, ik weet het, die bloedige satanische oorlog kostte 60 miljoen slachtoffers.

  Het resultaat was wel dat we in het Westen 75 jaar konden genieten van grote vrede en welvaart, dankzij strategen als Churchill, Roosevelt, Stalin, Montgomery, Eisenhower, en natuurlijk dankzij geallieerde gemotiveerde legers en niet te vergeten de inzet van vele Verzetsgroepen. Hannie Schaft: Het meisje met het rode haar. Johannes Post. Corrie ten Boom, enz. enz.

  Israël met Dayan heeft een kanjer van een fout gemaakt met de overwinning van de Zes-daagse oorlog in Juni 1967 toen Israël zijn grondgebied maar liefst drie keer vergrootte en ook heel Jeruzalem en de Tempelberg, Gaza en de Golan weer terugwon.

  Wat deed Dayan verkeerd? Hij gaf niet alleen de sleutels van de Tempelberg met die 2 moskeeën, maar ook Hebron terug, notabene de plaats waar alle aartsvaders begraven werden. Dayan gaf de sleutels van de Tempelberg weer terug aan de Jordaanse Wafq!

  Dayan toonde hiermee een teken van zwakte. Arabieren lachten in hun vuistje. God was woedend op Dayan!!! Nooit in de geschiedenis had een klein land als Israël in Zes Dagen tijds drie Arabische volken met de modernste wapens, tanks, vliegtuigen e.d. volkomen kunnen verslaan.

  De Knesset had toen ook met gemak en voorgoed die twee moskeeën op de Tempelberg kunnen laten verdwijnen en de Derde Tempel kunnen herbouwen. Zachariah 6 en Ezechiël 40-48.
  Hoe zou de wereld die toen nog helemaal achter Israël stond mee gejuicht hebben en meegeholpen om die Tweeduizendjaar Joodse droom werkelijkheid te maken!!!

  Huilie, huilie: Nu worden al 52 jaar Joden en Christenen dagelijks vanaf de Tempelberg door Arabieren en Palestijnen uitgevloekt. Zij mogen daar niet eens bidden!!! Hoe lang laten ze dat nog gebeuren?

  Israël heeft in de tijd van Mozes-Jozua, David, Israël tot een wereldmacht gemaakt. David regeerde toen dan ook over Jordanië, Libanon, Syrië. Weet u nog wat de Joodse vrouwen zongen over Koning David: Saul verslaat de duizenden, maar David de Tienduizenden! Simson deed dat ook!

  Israël heeft altijd meer gewonnen met grote oorlogen dan met praten: Denk aan die waardeloze Camp David, Oslo akkoorden? Bah!!!

  Sharon heeft ook zo’ n blunder gemaakt om Gaza dat Joods gebied is aan Palestijnen te geven en zijn eigen Joden werden met geweld door Sharon uit Gaza verdreven. Sharon heeft het geweten. Hoeveel jaar lag hij daarna in coma? God was woedend op hem. Vanuit Gaza ontvangen Joden regelmatig vooral na het vrijdag-gebed als dank in hun steden/dorpen duizenden Katyusha raketten die dood en verderf zaaien.

  De God van Israël geeft zijn volk Israël altijd weer nieuwe kansen. De profeet Ezechiël beschrijft een enorme oorlog die Israël straks met Gods hulp zal winnen! Alle details in Ezechiël 38 en 39.

  Israël zal dan weer net als ten tijde van David en zijn zoon Salomo een wereldnatie worden. Wel met hulp van de Joodse Masjiach natuurlijk. Die zal vechten als een Leeuw. Openbaring 5:5 en Openbaring 19. Hij zal alle Arabieren en de Koningen van de aarde aan Hem onderwerpen. Psalm 2 en Jesaja 63-66.

  De nacht van al het kwaad is vergevorderd, de dag is nabij, leert Paulus.

  Israël heeft een grootse toekomst en zal spoedig tot HOOFD der volken worden! Jeremia 31:7 en Jesaja 60. Lees heel de Bijbel er maar op na. Ik doe het al jaren en zal straks mee juichen!!! Wat zal er dan gezongen worden?

  Wees welkom, wees welkom o Vredevorst, in de Naam van de God van Israël. 2x.
  Refrein: Hosannah, hosannah! De Koning van Israël. 2x

 8. ze hebben genoeg kansen gehad om door onderhandeling te krijgen wat ze willen, en zouden moeten weten dat ze niet alles kunnen krijgen, dus als ze nu klappen krijgen ,, eigen schuld.

 9. En al die leugens dat Israel de gaza gesloten houden de mensen uithongerd in die gaza word ook hierin het westen verteld op scholen en universiteiten als de IDF weer Israel moet verdedigen tegen aanvallen uit die gaza.Jongeren van marokaanse en turkse afkomsten maar ook de jongeren die geen moslim zijn trekken steeds meer partij voor die zigenaamde zielige palestijnen! Van wie hun ouders ook die leugens aan hun kinderen vertellen,fokt alleen maar de heleboel op.En haast niemand durft op die scholen en die universiteiten in ons land de waarheid te zeggen wat er werkelijk aan de hand is.Dat europa en sommige arabische landen miljarden in de gaza pompen en die burgers daar er niks van terug zien,want er worden alleen maar wapens/bommen en haat tunnels gegraven,terreur tunnels om de burgers en militairen in Israel kapot te maken,met hamas voorop.Ik lees dat net in dit stuk en dat er honderden vrachtwagens met voedsel en al wat meer zij heen en weer de gaza in en uit reden om de bevolking daar in gaza maar voor voedsel en wat men nog meer nodig heeft te voorzien!!Men moet niet raar opkijken als er weer bommen en raketten ri Israel gaan en weer joden worden gedood dat het dat echt afgelopen is,dat Netanyahu ook zegd,oke afgelopen,we hebben ze kans op kans gegeven die zogenaamde palestijnen want het zijn gewoon nazaten van die arabieren die toen in Israel als gastarbeiders gingen werken zo,n 150 jaar geleden(zelfs die yasar arafath kwam uit egypte en wie was hun president of leider voor hem,en voor hem,zie je allemaal leugens,zelfs hun museum in die gaza staat leeg omdat ze helemaal geen geschiedenis hebben!!)verdorie ik zie al dat de nazaten van die gastarbeiders die in de jaren 60 naar ons land kwamen omdat er in hun land geen ene moer was,en in ons land wel,zodat zij hun families te eten konden geven en naar scholen konden laten gaan,en die gaan opeens heel den haag opeisen,dat kan toch niet?Want die palestijnen is een grote leugen,en de wereld trapt erin!!Vol met haat wat alleen de Here Jezus kan weg halen gooien ze met bmmen en granaten,oferen ze hun eigen leven op door volgepakt met bommen op hun lichaam met gas en spijkers te laten ontploffen tussen joodse burgers of joodse soldaten,zieke geesten vol met haat,opgestookt door bange gefrustreerde ouders,opgestookt door hamas,opgestookt door die moslimbroederschap die hier ook achter zitten!!

 10. Israel is van de dag dat het gesticht is in zijn recht.
  Het zijn deze die de wereld beslissing van de uno die met democratische stemming, Israel een bestaansrecht is gegeven nu nog altijd het niet aanvaarden nen de oorzaak zijn van deze spanningen.
  70 jaar koppigheid is geen bewijs van intelligentie, ook niet van deze die hen ondersteunen en gelijk geven.
  Of zijn dat, wat men, geciviliseerde naties noemt.
  Wij gaan binnen de maand gaan stemmen of nog eens verplicht onze volmacht geven aan vele van deze.
  Laat geen sentimenteel gedoe en argumenten uw beslissing beinvloeden.
  Stem op deze die dat volkje graag in hun eigen land houden, zeker niet op deze die ze binnen willen om hun stemrecht te geven en zo hier de plak te kunnen zwaien.

 11. Als de Palestijnen de sterkere partij zouden geweest zijn en Israël de zwakkere partij, dan zou Israël nu al lang vernietigd zijn en zouden de overlevende Joden al lang terug de zee ingedreven geweest zijn.

  Als de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog ook steeds afgemeten en proportioneel zouden gereageerd hebben, dan zou, ofwel de Tweede Wereldoorlog nu nog steeds bezig zijn, ofwel zouden de geallieerden de Tweede Wereldoorlog misschien zelfs verloren hebben omdat ze met deze halfslachtige methodes de vijand de kans zouden gegeven om de oorlog te rekken tot de vijand vroeg of laat zelfs een middel vond om de oorlog te winnen.

  Wie ‘politiek correct’ oorlog wil voeren, verliest uiteindelijk de oorlog tegen de partij die al deze conventies aan zijn militaire laars lapt.

  Als reactie op de ‘Blitz’ bombardementen op Londen door de nazi’s, hebben de geallieerden later tijdens de oorlog vele steden in nazi-Duitsland totaal plat gebombardeerd.

  De stad Dresden werd zelfs volledig met de grond gelijk gemaakt door een ware vuurstorm als gevolg van het soort brandbommen dat door de geallieerden gebruikt werd. Als gevolg van dit bombardement kwamen toen naar schatting zo’n 25.000 burgers om het leven.

  Hoe erg en onmenselijk ook, dit soort van zaken heeft er – gelukkig voor ons – uiteindelijk wel voor gezorgd dat er na vijf lange jaren een einde is kunnen komen aan Wereldoorlog II.

 12. iran heeft allang een kernbom,meerdere zelfs,ze hebben 30/35 jaar de tijd gehad daarvoor,dat is een prioriteit van elk land,piet

 13. Het eindeloze getreiter, bewuste situaties creëren dat hun leugen de wereldpers haalt en zo kan ik nog alinea doorgaan, moet voor nu en altijd afgelopen zijn. Dit is een doodlopende zaak en ik ben me er ook terdege van bewust dat de Palestijnen in veel gevallen misbruikt worden door Hamas, maar de Palestijnen hebben zelf ook kansen genoeg gehad om vrede te bewerkstelligen.

  Door steeds in de slachtofferrol het wereldse spelletje te spelen en elke keer weer met het zielige schuldige vingertje te wijzen naar Israël, is een grote verwoestende en alles vernietigende ingreep nodig.

  Jammer, maar aan alles kom een keer een einde en wie niet luisteren wil en ook nog is onredelijk is, zal moeten voelen!

 14. Oorlog lost niets op en maakt de miserie en te haat alleen maar dieper. voor vrede heeft men twee handen nodig, voor vechten maar én vuist , je kan een oorlog beginnen,maar je moet die ook kunnen stoppen en een plan voor nadien hebben! Shalom

 15. Niet afwachten. Voorkomen is beter dan genezen en de wonden likken. Als de wonden nog gelikt kunnen worden…..

Comments are closed.