‘Is de wereld klaar voor John Boltons oorlog met Iran?’

Voorzitter AFSI (Americans for a Safe Israël): Als Iran EMP bom tegen Amerikaanse doelen gebruikt zal het land worden vernietigd met kernwapens

—————————————————————————————————————————————–

President Trumps Nationale Veiligheid Adviseur John Bolton kondigde deze week aan dat een vliegdekschip met aanvalsgroep en vier B-52 bommenwerpers naar de Golfregio worden gestuurd. Dat zou een reactie zijn op ‘zorgwekkende indicaties en waarschuwingen’ dat Iran als vergelding voor nieuwe sancties van plan zou zijn om Amerikaanse militaire doelen in de regio aan te vallen. Analist Scott Ritter, een zeer ervaren voormalig lid van de inlichtingendienst van de mariniers, is bang dat de VS, en daarmee de hele wereld, nu echt in een oorlog met Iran zal worden gestort.

De dreiging wordt in Washington dermate serieus genomen dat minister van BuZa Mike Pompeo een lang geplande ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel afzegde, en in plaats daarvan naar Irak reisde om daar te overleggen over de toegenomen spanningen met Iran.

Nog op weg naar Bagdad verklaarde Pompeo dat als Iran, of Iraanse proxy groepen –zoals Hezbollah- Amerikaanse doelen in de regio aanvallen ‘wij het Iraanse leiderschap daar direct verantwoordelijk voor houden.’

‘B-team probeert Trump in confrontatie te duwen die hij niet wil’

Volgens Ritter is de informatie over aanstaande Iraanse aanvallen afkomstig van Israël, dat op 16 april John Bolton hiervan op de hoogte stelde in een vergadering in het Witte Huis. Een Israëlische official verklaarde overigens dat er verder geen details bekend waren over de eventuele Iraanse aanvalsplannen.

De Iraanse minister van BuZa, Mohammad Javad Zarif, reageerde dat ‘het B-team’ – bestaande uit John Bolton, de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Saudische kroonprins Mohammad bin Salman, en Abu Dhabi kroonprins Mohammed bin Zayed- proberen om president Trump ‘in een confrontatie te duwen die hij niet wil.’

Het Pentagon verklaarde kort daarna dat Iran diverse soorten ballistische raketten gereed maakt om in of rond de Perzische Golf in te zetten. Dat is echter niets nieuws, zo schrijft Ritter. De raketten zijn volgens hem echt, en ze vormen daadwerkelijk een gevaar, maar Iran levert deze projectielen al jaren aan zijn proxy-groepen in Syrië, Irak, Libanon, Jemen en Gaza. Van een nieuwe dreiging is dan ook geen sprake.

‘Bolton grootste bedreiging voor nationale veiligheid’

Volgens Ritter staat Iran daarom altijd klaar om Amerikaanse doelen aan te vallen, maar dat zou enkel ‘uit zelfverdediging’ worden gedaan, bijvoorbeeld als de VS en/of Israël een lang verwachte aanval op de Iraanse nucleaire installaties uitvoeren.

De analist stelt daarom dat John Bolton ‘de grootste bedreiging voor de nationale veiligheid’ vormt, omdat hij ‘het land klaarmaakt voor een oorlog’ die het niet wil en die ‘het ook niet kan winnen… Alles wat Iran hoeft te doen is een Amerikaanse aanval doorstaan. Iran wint dan door simpelweg niet te verliezen.’ (1)

‘Kernaanval als vergelding voor Iraanse EMP bom tegen Amerikaanse vloot’

Mark Langfan, voorzitter van Americans for a Safe Israël (AFSI), denkt daar echter anders over. In een op-ed wijst hij op de loslippige Iraanse ayatollah Tabatabai-Nejad, die volgens persbureau Reuters afgelopen week opschepte dat de ‘Amerikaanse miljardenvloot met één raket’ kan worden vernietigd.

De Shi’itische geestelijke doelde hoogstwaarschijnlijk op een (niet-nucleaire) EMP-bom, waarmee in een groot gebied alle elektronische apparatuur in één klap onklaar kan worden gemaakt. Als zo’n bom tegen de Amerikaanse vloot zou worden gebruikt, worden de oorlogsschepen gereduceerd tot weerloze schietschijven voor de Iraanse ballistische raketten.

Langfan schrijft dat de Verenigde Staten een speciaal waarschuwingssysteem voor een EMP aanval hebben opgezet. Mocht een land –bijvoorbeeld Iran of China- ooit zo’n bom tegen Amerikaanse doelen gebruiken, dan zal het antwoord volgens hem komen in de vorm van een verwoestende EMP- en kernaanval vanaf de vrijwel onkwetsbare Ohio-klasse onderzeeërs van de Amerikaanse marine, die naar zijn overtuiging reeds in de buurt van Iran varen.

‘Dus als Iran dom genoeg is om zo’n poging te wagen, zal dat de laatste actie van de Islamitische Republiek zijn.’ (2)

Laten we er niet omheen draaien: veel mensen in Israël, die nog maar een week geleden de zoveelste serie Palestijnse raketaanvallen vanaf de Gazastrook –deels met Iraanse projectielen- moesten doorstaan, hopen stiekem dat het inderdaad zo gaat lopen.

 

Xander

(1) The American Conservative via Zero Hedge
(2) Ynet News

Zie ook o.a.:

07-05: Gefrustreerde bevolking Israël wil keihard militair optreden tegen Hamas en Iran

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

31

 1. Kernwapens hebben een einde gemaakt aan WO 2 en zullen W O 3 en vernietiging van israel voorkomen.

 2. Kernwapens dienen enkel als afschrikmiddel en spierballen-gerol: bluf of is er ook maar iemand die denkt dat deze leugenachtige elite zichzelf met de hele planeet zou opblazen door gebruik van kernwapens?
  Poker spelen, intimideren en blaffen maar bijten? Dacht het niet…macht, macht, macht, géld en wereldheerschappij – zowel VS/EU/islam – daar draait het om bij allemaal zonder uitzondering.
  Bovendien is de mensheid reeds zover dat de echte schuldigen, 1% elite/politiek, die achter de schermen dit politieke machtsspel dirigeren, bekend zijn en ze zullen hun straf niet ontlopen als eenmaal de massa 99% in beweging komt om algehele vernietiging te voorkomen. Tenslotte hebben wij, de 99% de macht door aantal….

 3. @Rustbrenger,

  Meerdere landen hebben kernwapens, zoals wij beiden weten. U somde ook een mooi lijstje op.
  Ten tijde van de koude oorlog hadden zowel de CCCP als het Westen de beschikking over meer dan genoeg kernwapens om onze hele planeet vele malen te vernietigen. Beide partijen wisten dat een kernoorlog geen overwinnaars maar alleen verliezers zou hebben. Wederzijds gegarandeerde vernietiging zorgde voor een fragiel doch effectief evenwicht. Noord Korea is een land met een levensgevaarlijke psychopaat aan de macht, en die macht wil hij behouden. Kernwapens gebruiken betekent onmiddellijke vernietiging, een risico die Kim Jung Un nooit zal durven nemen. In Iran is dat anders. Wederzijds gegarandeerde vernietiging werkt hier niet. De geestelijke leiders van het land geloven dat er eerst een grote oorlog en een totale chaos moet komen, gepaard gaande met de vernietiging van Israël, om de terugkeer van de Mahdi te bewerkstelligen. Deze Mahdi zal dan de hele wereld onderwerpen aan hun nepgod allah.
  Wederzijds gegarandeerde vernietiging die normale landen doet terug schrikken werkt hier dus niet. Voeg daar aan toe de talloze bedreigingen met totale vernietiging aan het adres van Israël, en dus gebruikt Israël alle middelen om te voorkomen dat Iran een kernwapen kan maken. Ik weet echt wel dat de Amerikanen geen koorknaapjes zijn, maar ik neem aan dat u toch wel in staat bent om het verschil te zien.

 4. Stel uw hoop, op Jezus Messias. De tijd waarin we leven, doet mij sterk denken aan: “de Openbaring van Johannes”.

 5. Piet, het is uw houding dat maakt dat uw postings niet geplaatst worden. Mod.

 6. @pluto van 13/05/2019 om 3:31 pm

  Uw strekking, helemaal correct. Maar dat getal van 800 miljoen heb ik nog niet eerder gehoord. Heb wel berekeningen gezien die uitkomen op 275 miljoen, en de onderbouwing daarvan is plausibel en te verantwoorden.
  Graag uw bron, ik ben nieuwsgierig. Bedankt.

 7. Oorlog draait altijd om dat wat van een ander is.
  Fatsoenlijk handelen is er niet bij.
  Ook in de EU is dat het geval, gaat het gas voor een habbekrats naar het buitenland
  En eigen volk moet het duur betalen, willen ze zelfs zonder zetten,tenminste in Nederland.
  En het hout wat ze kappen gaat naar de biomassa, stankoverlast maar hout stoken mag niet meer.
  Wij hebben wat dat aangaat al heel wat meegemaakt, en hebben al eten ingeslagen, want eten mag
  eigenlijk ook niet meer. Alle levensrecht wordt je afgenomen voor bureaucratie en glitter en glamour.
  Waar dit allemaal op uit mag lopen?

 8. Wat hebben moslim”s met hun sharia voor goeds in de wereld gebracht? Af Mohammed zijn er ruw weg 800 miljoen mensen vermoord, in naam van “allah en zijn profeet”.
  Gelukkig heeft Karel de Grote destijds de moslim”s buiten europa gehouden , anders waren wij allen moslim”s geweest en hadden wij nimmer de welvaart en ontwikkeling meegemaakt die wij nu hebben.Indien US de grote duivel is zoals ik her en der lees, waarom is Iran dan geen immigratie land? en wil iedereen daar weg indien het de kans zou krijgen.
  Iedereen in Europa weet wat arabieren en moslim”s ons gebracht hebben.
  Waren ze maar uit hetzelfde hout gesneden als chinezen en japanners, dan zag Europa er anders uit.!

 9. Het zit er dik in dat het dit keer tot een confrontatie komt, er zou nu al sabotage gepleegd zijn op boten van de Saoedi’s en dat gaan deze niet pikken en de VS heeft al oorlogsschepen naar het gebied verzonden dus??? Shalom

 10. @ AEO

  Ik neem aan dat U de vergeldingsactie op Halabja bedoelt (1988)

  Over gifgas aanvallen gesproken: de volgende artikelen
  1) https://www.theguardian.com/politics/2005/nov/15/usa.iraq
  2) https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/us-forces-used-chemical-weapons-during-assault-on-city-of-fallujah-5348888.html
  Saddam was niet als enige schuldig.

  Maar ja, moet je alles geloven?
  3) https://www.independent.co.uk/news/world/americas/syria-chemical-weapons-virginia-senator-richard-black-uk-mi6-assad-russia-a8529681.html (om maar een voorbeeld te noemen)

  De massavernietigingswapens (MVW) waarnaar U refereert, waren ook aangetoond door Colin Powel. Het fotootje welke deze liet zien in de VN-meeting destijds, was “het bewijs” om Irak aan te vallen. Later is gebleken dat zelfs het fotootje niet afdoende aanleiding mocht zijn om Irak te “bevrijden” en “democratie” te brengen. Kijk naar de puinhoop welke nog steeds aanwezig is. Neemt niet weg dat er diverse (met name Amerikaanse) bedrijven de olievelden nu in handen hebben. Dat de verdwenen MVW naar Syrië zouden zijn overgebracht, kan er bij mij niet in, omdat ISIS of Assad deze dan zéker zouden hebben gebruikt om hún geweld kracht bij te zetten. (Of zijn de MVW té goed verstopt dat alleen Bashar al-Assad weet waar ze liggen of zijn deze ondertussen naar Iran verhuist/verkocht?)

  Dat de Mossad documenten heeft buitgemaakt “waaruit blijkt dat Iran nog steeds PROBEERT kernwapens te maken”, is in die zin steekhoudend dat die poging nog steeds niet is gelukt. Mocht een Iraanse aanval met een kernwapen op Israël plaats gaan vinden, dan is het verdedigingssysteem (lijkt mij) geavanceerd genoeg om dit te onderscheppen en teniet te doen.
  Een kleine opsomming over kernwapens:
  – Iran probeert kernwapens te maken
  – Noord-Korea heeft er minder dan 10
  – Israël heeft er 80
  – Pakistan en India hebben er elk 110-130
  – China heeft er 260 (en groeiend)
  – Rusland heeft er 7000
  – Amerika heeft er 6800 (en groeiend)
  (http://www.standaard.be/cnt/dmf20170224_02748764)

  Ik vraag me af wie de vijand van wie is, wie een bedreiging van de wereldvrede is, wie is goed, wie is slecht, wie heeft er de meeste belangen bij een machtsovername, wat kan ik doen om mij niet mee te laten slepen en in een hokje te worden gedrukt waar ik totaal niet in hoor????

  Volgens mij geeft U expliciet de reden aan waarom Amerika maar al te graag Iran wil “verlossen” van zijn dictator en “veiligheid in de regio” wil creëren: “Iran, een land met een onmetelijke voorraad olie”.

  Dus ja, als ik logisch nadenk, dan heb ik nog vragen genoeg.

 11. @AEO, 12/05/2019 om 09:00PM

  Denk even logisch na. De USA heeft zijn eigen bevolking met verschillende soorten wapens vermoord, even een reminder: de ziekte van Lyme, en de watervervuiling in Flint, en duizenden dode soldaten in zinloze oorlogen! De USA heeft vele massa vernietigingswapens, en die zijn over de wereld verspreidt, soms onder de NAVO maar meestal geheim, en daar verborgen.

  De USA, een land met een onmetelijke voorraad olie, zeker ook in Alaska! En een zeer zonnig klimaat, ideaal om zonne energie te gebruiken. Nee, de USA moet en zal kernenergie hebben, koste wat het kost. De USA heeft een enorm kostbaar programma voor “vreedzame” kernenergie opgezet. Zonnestroom is goedkoper, maar ja, daar kan je geen atoombommen mee maken. Men kiest dus voor de duurdere optie van atoomstroom, kan men ook meteen plutonium mee maken. Tevens maken de sancties tegen Iran vanwege het nucleaire programma de optie van atoomstroom nog duurder, maar blijft de OPEC en haar kartel, waar de hele wereld onder buigt en zucht, op de plaats! Begint de dime al te vallen?
  Bovendien heeft Wikileaks in de afgelopen jaren duizenden documenten uit de USA gehaald, waaruit blijkt dat oorlog een winstgevende industrie is, en dat nagenoeg alle democratien in de wereld worden geleid door gekozen en ongekozen psychopaten en sociopaten die oorlog iets moois en natuurlijks vinden, die de duistere zijde van het leven dienen. Nog vragen?

  Of is dit niet grappig….? *murmelt iets van door de kat of de hond gebeten worden*

 12. Ik vraag me af wat voor dreiging er voor Amerika uitgaat zoals Trump beweert.Het doet mij inderdaad eens te meer denken aan de vooravond van de tweede wereldoorlog met de inval in Polen.Koeweit,Irak, komt er geen einde aan?Consequenties op wereldschaal zie ik niet direct,maar het blijft altijd even afwachten hoe zoiets zich ontwikkelt.

 13. Ik meende dat op dit forem ooit sprake was van het fijt dat de Amerikaanse vloot EM bestendige apparatuur heeft in gebouwd. Glasvezel ed. En het zou mij verbazen dat dat niet zo was. Xander was je dat vergeten?

 14. Er zijn ook heel veel moslims die hier in vrede leven met andere culturen en religieen. Laten wij deze grote groep niet vergeten en niet iedereen over één kam scheren.

 15. Hier een duidelijkere link over de werkelijke oorsprong van Washington DC, the White House en degenen die de grootste militaire macht ter wereld aansturen. https://aplanetruth.info/2016/07/16/revisionist-history-the-jesuits-founded-america-as-told-by-the-victors/

  Er zijn 3 onafhankelijke stadstaten die centraal staan in de wereldmacht;
  Vaticaan in Rome: religieuze centrum
  ‘City of London’ (the Mile) in Londen: financiële centrum
  Washington District of Columbia(=Isis=Astarte=Artemis=Lady Liberty): militaire macht vanuit ‘The Pentagon’

  Bovengenoemde Andrew White SJ is voor hij naar Amerika verscheepte gelieerd aan de ‘gunpowder plot’, de mislukte poging van de jezuïeten om de Engelse protestantse regering omver te werpen. Aangevoerd door Guy Fawkes, wiens masker bekend van de film ‘V’, gebruikt wordt door de groep ‘anonymous’. Deze q-anon zou Trump helpen ‘the swamp’ te bestrijden. Heel tegenstrijdig, niet? De werkelijkheid is niet wat het lijkt.

 16. @Rustbrenger,

  Denk even logisch na. Saddam heeft zijn eigen bevolking met chemische wapens vermoord, even een reminder: Falluja, ruim 5000 Koerden in het Noorden van Irak! Irak had massa vernietigingswapens, en die zijn naar Syrië gebracht en daar verborgen.

  Iran, een land met een onmetelijke voorraad olie! En een zeer zonnig klimaat, ideaal om zonne energie te gebruiken. Nee, Iran moet en zal kernenergie hebben, koste wat het kost. Iran heeft een enorm kostbaar programma voor “vreedzame” kernenergie opgezet. Zonnestroom is goedkoper, maar ja, daar kan je geen atoombommen mee maken. Men kiest dus voor de duurdere optie van atoomstroom, kan men ook meteen plutonium mee maken. Tevens maken de sancties tegen Iran vanwege het nucleaire programma de optie van atoomstroom nog duurder! Begint het kwartje al te vallen?
  Bovendien heeft de Mossad vorig jaar duizenden documenten uit Iran gehaald, waaruit blijkt dat Iran nog steeds probeert om kernwapens te maken. Nog vragen?

 17. Zou een stuntje zijn als iran de regio en olie-toevoer (ooit) platlegt door emp-aanvallen, maar vooralsnog meer een scenario voor een geplande militaire oefening. 😉

 18. Weer wat extra info over wat u vertaalt als ‘witte huis’, dit is niet correct en de mooie verhalen over de witte kleur zijn bedoeld om de werkelijke oorsprong en achtergrond van de stichting van de hoofdstad van ‘The USA in Washington DC te verbergen.
  De ‘White house’ is vernoemd naar Rev. Andrew White SJ (Society of Jesus=Jezuïeten). https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_White_(Jesuit). En omdat namen niet vertaald horen te worden blijft het dus ‘White House’. Net zoals Maryland niet vertaald wordt naar Marialand.
  De grond van DC en de planologie zijn gedoneerd en ontworpen door jezuïeten en vrijmetselaars. Zie ook het wiki artikel.

 19. Hallo allemaal,

  Ik stel voor dat, iedereen die een al of nog niet afbetaald autootje in zijn of haar bezit heeft, de tank hiervan nog eens lekker vol gooit en nog maar wat (famillie)uitstapjes maakt want nog even en dan is het “aus mit der pret.”

  Maak ook een inventaris van de voorraadkast cq kelder (of zolder) want de miljonair van morgen is degene die een goede voorraad aan voedsel, water, en medicijnen in huis heeft.

  Maar boven dit alles zorg dat uw geestelijk leven op orde is want dan kunt u met een gerust hart deze wereld verlaten…

 20. Ohje op 5.55: een mens mag best weleens lomp of bot reageren, we zijn tenslotte gewoon mensen. Maar er is een grens. Die grens overschrijd jij met je opmerking. Walgelijk. Schofterig en volkomen harteloos. Misschien heb je dat zo niet bedoeld en wilde je “leuk” zijn, maar je moest je schamen.

 21. het wordt als het zover kom,wat ik ten zeerste betwijfel,geen leuke tv met popcorn,amerika is de laatste jaren een tandeloze brullende leeuw gebleken vooral onder (de moslim)obama,piet

 22. Als je dan klakkeloos artikelen van zerohedge kopieert doe het dan ook goed.
  Bolton is gewoon een excuus Truus om de haviken op armlengte te houden.

 23. De intense haat tegen israel en het westen gaat Iran opbreken. Het laffe antisemitische Europa demonstreert haar onmacht voor de ganse wereld.
  Trump is een zegening voor de wereld en israel. Hij maakt korte metten met de jarenlange knieval van Amerika voor de islam.
  Trump trotseert iedere aanval van de linkse fascistische elite en pers.
  Jazeker , ook de Nederlandse pers, meet uitgebreid iedere scheet die trump laat.
  Schaamteloos, maar de rekening zal trump ons zeer zeker presenteren. Immers niets is gratis op deze wereld, diegene die betaalt, bepaalt !!

 24. Malloot 1 maakt er een puinhoop van!
  Malloot 2 maakt er een puinhoop van!
  Samen maken ze er een nog veel grotere puinhoop van!

  Mijn reactie: Ze doen maar, ze zijn immers allebei gestoord!
  Hier is geen redding meer mogelijk……

Comments are closed.