Miljoenen views voor sprekende A.I. Jezus: ‘Geloof, en je wordt binnen paar uur gezegend’

————————————————————————————————————————————-

Verdrukking versterkt geloof: Megakerk in India krijgt er maandelijks 3000 leden bij en heeft 40 nieuwe gebouwen nodig – Jongere generaties sterk aangetrokken tot astrologische kanalen

————————————————————————————————————————————

(15.20) – Een door A.I. levensecht overkomende sprekende Jezus heeft op het TikTok kanaal Daily Believer al miljoenen views gekregen. Deze Jezus ziet er – in tegenstelling tot de beschrijvingen in de Bijbel – als een mooie en charismatische man met baard en lang haar uit, precies volgens het beeld dat de halve wereld bij hem heeft. In een video die al 22,3 miljoen keer werd bekeken belooft deze Jezus dat je al binnen een paar uur gezegend wordt als je gaat geloven. Sowieso zijn wereldwijd hele massa’s mensen op zoek naar spirituele houvast en antwoorden nu deze eindtijd almaar drukkender en angstwekkender wordt. Sommige occulte astrologische kanalen worden zelfs miljarden keren bekeken.

‘Verwelkom Jezus in je huis,’ luidt de algemene boodschap op Daily Believer, dat ruim 811.000 volgers en 9,2 miljoen likes heeft. En het is deze Jezus menens, want als de kijker gelooft in God, dan moet hij de video met zijn familie en vrienden delen, en daarbij het commentaar ‘Ik geloof’ zetten. ‘Als je weigert, bedenk dan wat hij (Jezus) heeft gezegd: als jij mij verloochent voor de mensen, dan zal Ik jou verloochenen voor mijn Vader, die in de hemel is’ (Matt.10:33).

@believerdaily

Welcome Jesus into Your Home šŸ™šŸ  This video brings a special visitor to you, straight from my home. He is someone I know very well, his name is Jesus Christ. He is ready to enter your life, bring protection to your family, and cleanse your heart with His love. #lordjesus #praise #jesusislord #orar #jesuschristislord #biblia #bible #jesusisking #jesuschrist #christ

ā™¬ Emotional – Bang Nono

Het lijkt de traditionele kerk wel met zijn eeuwenoude ‘geloof of brand voor eeuwig in de hel’ boodschap. Maar stuur je de video wĆ©l via deze instructies door, dan ‘zul je binnen een paar uur groot nieuws met zegeningen ontvangen. Moge God jou en je hele familie beschermen. Ik heb mijn deel gedaan; nu is het aan jou als je gelooft, ik herhaal: gelooft, en dit vastpakt.’

Ook in een andere, veel bekeken (4 miljoen views) video is de A.I. er niet in geslaagd in de stem van Jezus enige warmte en compassie door te laten klinken als hij zegt mensen te willen troosten als ze iemand hebben verloren. Dat gaat dan met bekende algemene termen zoals ‘je hebt het moeilijk, ik voel je pijn, ik deel in je lijden, ik troost je, ik ben er om je tranen af te wissen en je kracht te geven verder te gaan, bedenk dat degenen van wie wij houden ons nooit echt verlaten, we zullen hen weerzien in het paradijs, geloof dat het leven doorgaat en God een doel heeft voor ieder van ons.’

Valse Christussen

Kortom: het komt allemaal goed. Steek maar een kaarsje op, bid tot de heiligen, en krijg meer van dit soort positieve bevestigingen van Jezus himself. Althans, van deze Jezus, want daar zijn er zeker in deze tijd ontelbare versies van (zie ook mijn artikel van 14 oktober: Controversiƫle nieuwe AI app voor je smartphone laat je texten met Jezus Ʃn Satan).

‘Wil de echte Jezus nu opstaan?’ (ik moest meteen even aan het klassieke TV-spelletje ‘Wie van de Drie’ denken, dat Nederland jarenlang aan de buis gekluisterd hield). Nou, dat gaat – gezien alle toenemende signalen en tekenen – echt een keer gebeuren, maar zover is het volgens Jezus’ eigen woorden nog niet:

‘Want velen zullen komen onder mijn naam en zeggen: Ik ben de Christus*, en zij zullen velen verleiden…. Indien dan iemand tot u zegt: Zie, hier is de Christus*, of: Hier, gelooft het niet. Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen… Indien men dan tot u zegt: Zie, Hij is in de binnenkamer, gelooft het niet. Want gelijk de bliksem komt van het oosten en licht tot het westen, zo zal de komst van de Zoon des mensen zijn’ (Matt.24:5+23-27).

(* ‘Ik weet (/heb / ben) de weg tot verlossing’. Het gaat hier overduidelijk niet enkel om mensen die zich letterlijk ‘Christus’ of een messias noemen.)

Verdrukking ‘stempel van echtheid’ op gelovigen

In hetzelfde tekstgedeelte geeft Jezus aan wat de tekenen van de eindtijd zullen zijn. De eerste ‘weeĆ«n’ bestaan uit oorlogen, dreigingen, etnische en internationale conflicten, hongersnoden, aardbevingen, en toenemende vervolgingen en verdrukkingen van gelovigen. Uiteindelijk zullen alle volgelingen van Jezus worden gehaat en vervolgd, waardoor velen hun geloof verliezen en elkaar verraden. Het is een wetteloze tijd waarin mensen bijna geen liefde meer voor elkaar hebben, en valse profeten en spirituele leiders hele massa’s verleiden. Toch zal het ware evangelie aan de hele wereld worden gepredikt. Pas dan, als alles aan het wankelen wordt gebracht en instort, volgt de verschijning en terugkeer van Jezus.

Jezus en zijn apostelen waarschuwden dat tot die tijd iedere gelovige verdrukkingen tegemoet kan zien*. Het is zelfs een onontbeerlijk ‘stempel van echtheid’ op iemands geloof (o.a..Joh.16:33 ; Rom. 5:3 ; Rom.12:12) . Nergens ter wereld worden gelovigen zĆ³ vervolgd als in islamitische en communistische staten, maar India kan er ook wat van. Christenen worden daar in toenemende mate ernstig vervolgd door zowel hindoes als moslims.

(* En daarmee wordt niet een lekke band precies op de dag dat je met vakantie zou gaan bedoeld, een collega op je werk die je uitscheldt of vervloekt, je man of vriendin die niet ziet dat je naar de kapper bent geweest, of de wasmachine die kapot gaat terwijl je net van plan was een nieuwe garderobe aan te schaffen. Overdreven? Nee, ik heb dit soort voorbeelden – en nog absurdere – van dichtbij meegemaakt. Westerse gelovigen zijn op uitzonderingen na verwend met een (te?) goed leven, en denken vaak zelfs dat dit de beloning is voor hun ‘juiste manier’ van geloven.)

Maandelijks 3000 mensen erbij voor megakerk in India

Zoals het historisch altijd gaat, blijkt verdrukking juist een perfecte voedingsbodem te zijn voor het geloof. De Calvary Temple in Hyderabad begon in 2005 met slechts 20 mensen, maar is inmiddels gegroeid tot 300.000 leden, en iedere maand komen er 3000 bij. De kerk beschikt inmiddels over 11 gebouwen waarin tienduizenden mensen kunnen samenkomen, maar het is lang niet genoeg. Pastor Satish Kumar is daarom van plan om in de komende 10 jaar nog eens 40 megakerken bij te bouwen.

‘Gods hand is op India,’ verklaarde Kumar, die vroeger zelf hindoe was. ‘Het is tijd voor India om de verlorenen te bereiken, niet alleen in dit land, maar over de hele wereld.’ De kerk produceert daarvoor maandelijks 650 tv-programma’s in de 17 belangrijkste talen die in het land worden gesproken. ‘Maar niet alleen in dit land, maar ook in Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Afghanistan, Pakistan en de Golfstaten.’

Het geheim van deze enorme groei, die ook (en vooral) jongeren trekt? ‘Het pure Woord van God prediken,’ aldus de pastor. ‘Dat is wat mensen aantrekt. En het in praktijk brengen van het Woord van God is wat mensen in de kerk houdt.’ Zo worden iedere maand gratis maaltijden aan 200.000 (!) arme mensen verstrekt. De kerk beschikt ook over een ziekenhuis waar de leden op zondag gratis in kunnen worden behandeld, en tegen gereduceerde prijzen medicijnen kunnen kopen. Ook begrafenissen zijn voor leden kostenloos.

Angst voor de toekomst: Jongere generaties wenden zich tot astrologie

Een nog veel groter deel van de wereldbevolking voelt zich echter sterk aangetrokken door het duister, of zich dat nu openlijk zo presenteert, of als ‘vals licht’. In de VS, ooit als baken van het christendom beschouwd, heeft 22% van de bevolking al eens een medium geraadpleegd, en houdt een derde van de jongere generaties (‘Z’ en millennials) er New Age overtuigingen op na. Op TikTok heeft #Astrology inmiddels 3,8 miljard views gekregen, #Astrology TikTok 6 miljard, en #ZodiacSignas maar liefst 79,4 miljard. 43% van alle ‘Generatie Z’ vrouwen zegt belangrijke beslissingen op basis van astrologie te nemen.

De reden is ook hier hetzelfde: onzekerheid en angst voor de toekomst. Die wordt voor een groot deel opzettelijk aangewakkerd door de marxistisch-globalistische VN/WEF/WHO klimaatsekte die ook ons land in zijn greep heeft, maar eveneens door de vele conflicten en (dreigende) oorlogen, waarbij de heftige beelden uit bijvoorbeeld OekraĆÆne en IsraĆ«l/Gaza deze angst nog eens flink zullen versterken.

‘Jullie zijn maar bezig met je plannen,’ zegt God in Jesaja 47:13. ‘Laat die astrologen, sterrenkijkers en maandelijkse voorspellers dan maar opstaan en jullie redden van alle dingen die over jullie heen zullen komen.’ Dat lijkt me ook voor deze tijd een meer dan actuele waarschuwing.

Je eigen ‘god’ zijn veel aantrekkelijker

Waarom New Age en astrologie voor velen zo aantrekkelijk zijn? Omdat het bij deze spirituele annex spiritistische ‘leringen’ vooral om het zelf draait, het ‘ik’ als eigen norm. Je hoeft je leven niet vorm te geven op basis van de richtlijnen van een hogere autoriteit (God), maar kunt in wezen de ‘god’ van je eigen leven zijn. Omdat dit de noodzaak tot oprechte introspectie en andere, soms pijnlijke keuzes wegneemt, net als de oproep van Jezus om je leven in te zetten voor je naaste, wordt hiermee een veel eenvoudigere weg naar ‘verlossing’ gepresenteerd.

Deze New Age ‘verlossing’ draait niet om het loslaten van de egoĆÆstische neigingen van het zelf, maar juist van de noodzaak om deze in ons allen ingebakken eigenschappen ondergeschikt te maken aan een externe Macht die ooit rekenschap zal vragen van de keuzes die wij in dit leven hebben gemaakt. En omdat de meeste mensen vooral hun eigen zin en belang voorop stellen (‘als het maar goed voor mij voelt’), wordt het pad dat Jezus zo duidelijk liet zien in zijn leven steeds minder gevolgd.

Dat dit nu juist een van de belangrijkste oorzaken is dat er Ć¼berhaupt een ‘eindtijd’ met conflicten en calamiteiten is losgebarsten, is in mijn optiek Ć©Ć©n van de meest over het hoofd geziene geestelijke waarheden. Immers, ‘wie zijn leven zal willen behouden, zal het verliezen; maar ieder die zijn leven vanwege Mij zal verliezen, die zal het behouden.’ De Bijbel staat vol met teksten en voorbeelden waarin God ruimhartig vergeving, genade en herstel aanbiedt aan mensen als ze zich afkeren van hun slechte wegen en egoĆÆstische denken, wat altijd ten koste gaat van anderen.

Jezus gaf de mensheid slechts twee simpele wetten mee: ‘Heb God (= Liefde) lief boven alles, en je naaste als jezelf.’ Deze in duisternis wegzinkende planeet zou er al totaal anders uitzien als slechts 10% van de mensen dit serieus zouden gaan opvolgen. De tijd zal het leren, maar persoonlijk weiger ik nog steeds te geloven dat het te laat is om het tij nog gezamenlijk te keren.

Xander

Zie ook o.a.:

29-11: The Domino Revival: Redt deze eindtijd opwekking in de VS een verloren generatie?
17-11: Religieuze haat misdrijven tegen christenen in Europa in Ć©Ć©n jaar met 44% gestegen
14-10: Controversiƫle nieuwe AI app voor je smartphone laat je texten met Jezus Ʃn Satan