‘Gele Hesjes aan het winnen; Macron heeft nog hooguit twee maanden’

‘Steeds gewelddadiger politie optreden versterkt gevoel van eenheid – Mensen zien in dat het neoliberalisme / globalisme oplichterij is’ – Afbeelding: Embed from Getty Images (2).

—————————————————————————————————————————————

Na het 23e demonstratie weekend van de Gele Hesjes, waarin er even sprake was van een mogelijke bestorming van het Europese Parlement in Straatsburg, denken onafhankelijke analisten dat de volksbeweging ondanks de voortdurende negatieve berichtgeving in de massamedia aan de winnende hand is. Dat is mede te danken aan de op zijn zachtst gezegd onhandige reacties van president Macron op de brand in de Notre Dame, waardoor nog meer Fransen in alle lagen van de bevolking in woede zijn ontstoken. Journalist-analist David Studdert geeft Macron zelfs nog ‘hooguit twee maanden, als hij geluk heeft’, voordat hij gedwongen zal zijn om af te treden.

De Franse publieke opinie is nog steeds op de hand van de Gele Hesjes, die in heel het land sterker worden, en nu ook langzamerhand Parijs achter zich krijgen. De beelden van de Franse politie die een muur vormt rond de Notre Dame om de ‘eigen’ bevolking op grote afstand te houden zijn illustratief voor de huidige situatie in het moderne Frankrijk: een elite zich niets aantrekt van het gewone volk en die onder het voortdurende uiten van loze beloften gewoon zijn eigen gang blijft gaan, en tegelijkertijd steeds harder optreedt tegen ongewenste tegengeluiden.

Macron praat niet met, maar tegen mensen

Het ‘grote nationale debat’ van Macron heeft nul komma nul bereikt, of het moet zijn dat de Fransen bevestigd zagen dat de linksliberale president niet in staat is om met het volk te communiceren, noch zichzelf en zijn beleid te veranderen. Een official reageerde dat ‘(President) Mitterand hen een extra week vakantie gaf, maar Macron helemaal niets voor elkaar krijgt.’

Macron slaagt er in zijn verklaringen en toespraken steeds in om het Franse volk te beledigen en een schrijnend gebrek aan medeleven tentoon te spreiden. Hij praat niet ‘met’, maar ‘tegen’ ze, alsof hij les geeft. Volgens Studdert is zijn bevoogdende, minachtende houding ‘één van de beste rekrutering methoden van de Gele Hesjes.’

Het sluiten van de linkselitaire ENA universiteit, het bevriezen van het sluiten van ziekenhuizen en scholen, het linken van pensioenen aan de inflatie – het heeft allemaal niets geholpen om zijn extreem lage populariteit weer wat op te krikken. De reden is simpel: het leven is zo duur geworden in Frankrijk, dat miljoenen mensen niet genoeg hebben om rond te komen.

‘Over en uit voor Macron, maar wie volgt hem op?’

‘Het is dus over en uit voor Macron,’ vervolgt Studdert, die de president nog ‘hooguit twee maanden’ geeft. ‘Hij zal snel zijn verdwenen, maar de vraag blijft wat er nu met de opstand gebeurt.’ Het hangt ervan af hoe lang dat proces duurt en vooral hoe snel en door wie hij wordt opgevolgd.

In de gevestigde partijen is er niet één aansprekende kandidaat om zijn plek in te nemen. RN-topvrouw Marine Le Pen staat in de peilingen weliswaar boven Macron, maar zal door de rest van de politiek worden geblokkeerd, ook als ze een tweede ronde van de verkiezingen zou winnen.

Neoliberalisme alleen goed voor klein clubje

Het probleem zit namelijk veel dieper, en dat is een probleem dat in heel West Europa en ook Nederland zichtbaar is geworden, al is het (nog) niet overal even ernstig: het neoliberale beleid, dat vooral goed is voor een klein elitair groepje mensen, voor politici, bankiers en multinationals, maar het leven voor de gewone man almaar duurder maakt door onder andere ‘groen’ beleid dat de prijzen van brandstof, energie, huisvesting en levensonderhoud naar record hoogten duwt.

Deze nu aan de macht zijnde Europese elite ‘weigert simpelweg iets aan het volk te geven, of ze kunnen het niet,’ aldus de analist. In Frankrijk grijpen de machthebbers daarom naar steeds hardere methoden om het volk onder de duim te houden. Demonstraties worden met almaar grover geweld neergeslagen. Al enkele mensen verloren daarbij hun leven, en duizenden anderen raakten gewond.

Gewone Fransman ziet zich gehoord door Gele Hesjes

In Parijs en Brussel hoopten ze dat de Gele Hesjes daardoor vanzelf zouden leegbloeden, maar het tegendeel bleek het geval. Mensen geloven de leugenmedia, waarin ze voortdurend als een kleine groep gewelddadige extremisten worden neergezet, niet meer, zijn met elkaar in gesprek gegaan en moedigen elkaar persoonlijk aan. De gewone Fransman ziet en gelooft dat de Gele Hesjes er daadwerkelijk voor hem willen zijn.

Toulouse, Marseille, Bordeaux, Lyon zijn al meerdere keren tot stilstand gekomen door massa demonstraties waarbij de politie grote aantallen mensen arresteerde. Maar ook in kleinere, provinciale steden zoals Tarbes zijn de Hesjes wekelijks actief. De groeiende haat tegen de politie versterkt het gevoel van eenheid, zeker nadat de regering op schandalige misleidende wijze probeerde om de brand in de Notre Dame op het conto van de Gele Hesjes te zetten.

‘Strijd op leven en dood’

‘Heel langzaam wordt deze strijd voor de neoliberale staat er een op leven en dood,’ vervolgt Studdert. ‘De komende maanden zal de staat zijn geweld tegen de demonstraties intensiveren, huisarresten opleggen, spoorlijnen en monumenten afgrendelen, en uiteindelijk ook diverse false-flag operaties uitvoeren die bedoeld zijn om de beweging te splijten en de gemeenschappen tegen elkaar op te zetten.’

Het zal voor de Gele Hesjes het signaal zijn dat ze inderdaad aan de winnende hand zijn. Hun demonstraties zullen nog groter worden en mogelijk gepaard gaan met grotere en langere blokkades van wegen en spoorlijnen. ‘Het Franse woord voor demonstratie is manifestatie. Dat is het juiste woord hier, omdat de Hesjes in iedere zin en actie hun eenheid manifesteren, hun visie voor Frankrijk, en hun toewijding aan die visie.’

‘Mensen zien in dat het neoliberalisme oplichterij is’

‘De afgelopen week is een goede week geweest voor degenen die geloven dat het neoliberalisme (= globalisme) oplichterij is, en niet in staat is om mensen een redelijk bestaan te geven…. De simplistische huismiddeltjes van het neoliberalisme blijven incapabel om de enorme problemen van de mensheid aan te pakken – een simpele waarheid die almaar duidelijk wordt.’

Wat ook steeds duidelijker wordt is dat ‘de huidige bevolking ondanks het massale (digitale- en camera)toezicht, de gemilitariseerde en gewelddadige politie, en het staatspropaganda apparaat (= de meeste reguliere media) nieuwe methoden en nieuwe visies ontwikkelen die deze obstakels kunnen omzeilen,’ besluit de journalist. ‘Na deze eindeloze periode van stagnatie kunnen we hierdoor eindelijk op een positieve, inclusieve en effectieve wijze vooruit gaan.’

Xander

(1) Off-Guardian.org via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

24-04: Steeds meer Fransen twijfelen aan officiële verklaring brand Notre Dame
14-04: Rusland waarschuwt Westen dat rest van de wereld niet meer mee wil met globalisme
23-03: Macron zet leger in tegen Gele Hesjes; Duitse hulpverlener spreekt van 12 doden en 5000 gewonden
16-03: Parijs weer in rook: Gele Hesjes stellen na 18 weken ultimatum aan Macron
31-01: ‘Rode Sjaaltjes door Franse gevestigde orde ingezet om Gele Hesjes te breken’
24-01: Topeconoom Armstrong: ‘Confrontatie normale volk met klimaatextremisten een feit’
16-01: … ‘Duitsers en Fransen zullen EU uit elkaar scheuren’ (/ Noden, zorgen en wensen van miljoenen gewone burgers te lang genegeerd en weggewuifd met leugens in en door de media)
10-01: ‘Franse Gele Hesjes willen zaterdag bankrun veroorzaken’
08-01: Opstand nodig tegen het globalisme: ‘Heeft u uw Gele Hesje al?’ 

2018:
13-12: ‘Europese elite terecht bang voor Gele Hesjes, maar leert er nog niets van’
09-12: Europa zinkt nog dieper: Frankrijk geeft Rusland schuld van Gele Hesjes (/ Echte propaganda is afkomstig van Westerse media en elite, maar wordt als onbetwistbare ‘waarheid’ aan ons verkocht)
08-12: ‘Gele Hesjes versus Macron luidt het einde van de EU in’
06-12: Gele Hesjes Nederland zetten zich in voor sociale zekerheid en zijn tegen open grenzen
04-12: Zwitserse krant: Macron liet Gele Hesjes door sluipschutters neerschieten
03-12: ‘Gele Hesjes worden brede Europese volksbeweging tegen beleid gevestigde orde’
18-11: Protest tegen Macron: Gele Vesten willen Frankrijk wekenlang platleggen (/ Mensen kunnen ‘groene’ belastingen niet meer betalen)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. nog een maand te gaan en er is nog altijd geen enkel teken dat Macron aan het vertrekken is ?
  Ik durf te voorspellen dat Macron er over een maand nog altijd zit…

 2. Dank zij de overheid is het tegenwoordige Nederland een grote scum-dump…… en het wordt nog erger.

 3. De gele hesjes krijgen nu de schuld van poging/ vernieling in een ziekenhuis.
  Ze gaan hard ingrijpen.

 4. Ik hou mijn hart vast, voor mijn kinderen en kleinkinderen.
  Als het dan moet gebeuren, dan liever vandaag dan morgen, dan zijn wij er nog om onze kinderen bij te staan.
  Ik ben een mens van de jaren 60 en was gelukkig tot 2008. Toen begon de ellende.

 5. Deze zin vat alles samen: “Deze nu aan de macht zijnde Europese elite ‘weigert simpelweg iets aan het volk te geven” – en de nationale, zelfverloochenende, graaiende regeringen van de eerst welvarende eu-lidstaten werken mee om eigen bevolking een menswaardig bestaan te ontnemen voor machtsbehoud en de illusie van machtscontrole.

  Dit is de praktijk van al de resoluties, oa van Straatsburg, waarmee de doelstellingen van het wangedrocht eu worden ontvouwd en blootgelegd: er is geld in overvloed om elke autochtone burger van een menswaardig bestaan te voorzien maar door bedrog, misleiding, opzettelijke verspillingen en wanbeleid wordt de bevolking schandelijk wijsgemaakt dat er gelden tekort zijn…vanalles is er tekort: begrotingen hebben miljarden tekorten, er is energie tekort, er is water tekort, er is tekort voor pensioenen, er is tekort voor lonen, er is tekort voor zorg/medicatie enz….intussen wordt met miljarden belastinggelden gesmeten zoals nooit tevoren, worden opzettelijk schuldenputten bijgemaakt en wordt geen cent staatsschuld afgelost (ondanks de laagste rente ooit?) aan zakkenvullerij van de politiek, aan subsidies aan multinationals, big farma & allerhande, overmatig gepamper van economische vluchtelingen en zelfs terroristen – die allen intussen een beter leven krijgen dan de autochtone bevolking die steeds minder kunnen rondkomen en steeds meer moeten inleveren=bestolen worden, zelfs openlijk.
  Verworven burger-en arbeidsrechten worden afgebroken om de autochtone bevolking onder de knoet te kunnen krijgen, werkslaven voor de elite, zij zullen de vruchten van de inspanningen van de massa wel plukken voor zichzelf en uitdelen aan wie geen cent bijdraagt om in de hangmatten te komen liggen teren, ten koste van eigen volk die uitgesloten wordt maar er wel gedwongen voor moeten betalen.

  Het komt neer op 1 reden: de (eu)politiek gunt haar eigen volk geen menswaardig bestaan en liegt en misleidt om dat te verbergen uit angst voor de volkswoede eenmaal dit besef doordringt. Ook moet de publieke opinie zodanig gemanipuleerd blijven worden (door verdeel en heers oa) dat wij vrijwillig, zonder verweer, ons laten bestelen en verarmen, zogenaamd voor ons eigen welzijn….
  Islamisering door verregaande pampering moet van moslims de gemeenschappelijke vijand maken die dan uitgespeeld wordt tegen de moegetergde, uitgezogen autochtone bevolking zodat dan de politiek zich als beschermer van eigen volk kan profileren om het vooropgezette, initiële doel te bereiken: dictatoriale machtscontrole over werkslaven.
  Dat is nu reeds te merken aan de toon van de leugenpers, die eindelijk en steeds vaker man en paard benoemt als het over moslim criminaliteit gaat? Al gemerkt?
  De gele hesjes hebben dat begrepen en de Fransen nu ook – wanneer de Nederlanders, Duitsers en Belgen?

 6. @ Nieuw Begin: 7:00 pm, op 1/5. Juist. En Nederlanders zijn verworden tot slaven, van deze invasoren. En Rutte(VVD) is met VVD,CDA,PvdA,D66, en de progressieve malloten debet aan deze gang van zaken. Wat een slap volk zijn we geworden, de goeden niet te na gesproken. En indom zijn de kiezers.

 7. @ Martin 2019 05 01 12.56 pm

  https://eunmask.wordpress.com/2019/04/29/het-nederlandse-welkomst-committee/

  Je zou toch begrip gaan krijgen om vrouwen het stemrecht af te pakken. Maar zelfs dat kan je niet concluderen uit deze onnozele vertoning want er zitten zelfs een paar heren der schepping in het meest dwaze gelegenheidskoortje wat ik ooit heb gezien. Wees welkom…en dan zegt die juffrouw ook nog: nu uit je tenen…
  Zal maar niet noteren wat velen hebben gedacht bij dit filmpje. Trouwens opvallend dat al die zielige vluchtelingen een iPhone of verast al rgelijkbaar mobieltje hebben. En het hoeveelste land voeren ze hun act al op voor NL? De moed en hoop op gezond ( Christelijk) verstand zinkt mij ook in de schoenen bij het zien van deze cultuurverschifting.

  Deze tekst is toepasselijker:
  En nu allemaal. Inhaken & wegwezen! “Wij zeggen vaarwel… Vaarwel naar je land. Met een bootje… Naar de overkant”

  Nederland 2019: Yezidis die vreselijke geleden hebben onder IS kunnen wel terug en de bende van ‘we are here’ krijgen uiteindelijk een verblijfsvergunning en Groot Wassink in 020 is nu bezig 500 van dat schorem te verdelen over diverse wijken van 020. Eigenlijk net goed, 020 zal weten wie ze met GL en Halalsema hebben binnengehaald. Diep triest voor echte vluchtelingen en echte Amsterdammers waarvan velen. al vluchten want ze kunnen het niet meer aanzien hoe hun Mokum ( en mijn Mokum!) naar de rasmadee gaat door de dwazen van links ( waaronder ook Rutte moet worden gerekend tegenwoordig, Mr Pinokkio)

 8. Het verhaal van Macron is op, hij is weer een gevallen Messias die de Fransen betere tijden beloofde en wat is het geworden???

 9. Ik denk niet dat Macron zo gauw weg is we zitten ook nog steeds met Merkel opgescheept.
  Als ik dan gisteren naar tijd voor Max zit te kijken en Charles Groenhuisen hoor vertellen dat wij het zo slecht nog niet hebben dan denk ik ze snappen er nog niks van of ze proberen via media ons te bespelen.En als ik dan dit filmpje zie ja dan heb ik weinig hoop voor ons.
  https://eunmask.wordpress.com/2019/04/29/het-nederlandse-welkomst-committee/
  Wat zijn de meeste mensen toch een stel schapen ongeloofelijk.

 10. Je kunt hoog of laag springen, maar alles is van de staat.
  De overheden zijn zo corrupt dat ze opdracht geven om mensen die voor bestaansrecht opkomen,
  op te pakken. Het is communistisch en egoïstisch om eigen volk dat aan te doen.
  En ondertussen gaat de migratie door uit landen waar ze ook niets geven om eigen volk.
  Vluchtelingen zijn er ook onder eigen volk, ook in Nederland zijn mensen die alles zijn kwijt geraakt.
  Voor het gedrocht de EU en zijn elite.

 11. mm; burgeroorlog doet economie instorten.Conclusie:We staan aan de vooravond van een ecomische crisis,dat de economie van Europa zal doen instorten.Bereid je er maar vast op voor.ùh?:Wie is weer de dupe?Dat is die kleine man met z`n spijkerbroekie an.

 12. Promotie filmpje PVV: Stem PVV 23 mei 2019!

  https://www.youtube.com/watch?v=qnZK9isQlI8&feature=youtu.be

  Kort en zeer krachtig!

  Stem eventueel FvD of de mannen broeders van de SGP.

  De rest van de partijen vormen het leugenachtige kartel die niets geven meer om onze nationale cultuur en eigenheid en ons hele land het liefste aan de EU kado willen doen!

  De hoofdstad van Europa Brussel is langzaamaan een vloek geworden voor de gezonde ontwikkeling van Europa als economisch sterk, cultureel rijk en vrijheidslievend continent.

  Terug naar de structuur van de EEG! Dat was gezond en verstandig en gaf welvaart en voorspoed. Weg met het semi-communistische EU parlement waar waanzin de norm is geworden. Weg met de idioterie van groen links en D66 en in midere mate de PvdA , de CU, en de zeer links-liberale VVD olv Pinokkio ruttegraat!( heeft ie niet!)

 13. Ziektes hebben klimaatsmeisje de perfecte voedingsbodem gegeven.

  De afgelopen maand waaide het zeker acht etmalen niet zo heel hard boven de Noordzee bij Groningen, waardoor de grootste offshore windmolencentrale in de wereld onder zijn capaciteit draaide. ’Gewone’ elektriciteitscentrales zorgden ervoor dat u daarvan niets merkte want zij namen de productie vlekkeloos over.

  Lees meer:

  https://www.telegraaf.nl/columns/3518093/ziektes-hebben-klimaatmeisje-de-perfecte-voedingsbodem-gegeven

  ( Extra of premie artikel in de Telegraaf. U kunt dit artikel toch lezen als u de cache van uw webbrowser leeg maakt of wist. De teller van het aantal van 3 gratis artikelen wordt dan weer op nul gezet )

  Leon de Winter toont de kolder aan van biomassa als alternatief voor gas. ( zou zogenaamd CO2 neutraal zijn want voor de gekapte bomen die verbrand worden wordt een nieuw boompje geplant en dus is biomassa CO2 neutraal…de eerste de beste lagere school leerling ziet de kolder van deze redenering maar onze politici van groen links en D66 zien het gewoon niet) .

  Leon de Winter’s uitstekende column over de absolute waanzin dat NL van het gas af moet terwijl in de ontzagwekkend grote landen elders op de wereld volop wordt geïnvesteerd in kolen en gas centrales ( China, India ) er enorme grote snelwegen worden aangelegd voor auto’s op benzine en terwijl Frankrijk bijvoorbeeld altijd nog kan terugvallen op (veilige ) kernenergie centrales.

  Nederland wordt nou eens echt wakker! Wat is er toch in ons land gevaren aan bezetenheid ..1000 keer gevaarlijker als de nieuwe kleren van de keizer want de energietransitie heeft ook nog eens een prijskaartje dat zeer wel het BILJOEN zal gaan overschrijden als de waanzinnigen niet worden gestopt zoals Jetten en Klaver en Nijpels en Samsom en Rutte en overigens vrijwel de hele T.K. uitgezonderd FvD , PVV en de mannenbroeders van de SGP.

 14. Eens met de conclusie dat de elite met name ‘zich zelf bedruipt’ en steeds extremer wordt in hun reacties en maatregelen tegen het ‘gewone’ volk. In een gisteravond op tv getoond kort fragment over een debat tussen eu parlementariërs zei Frans Timmermans letterlijk ‘we moeten de nationalisten geen enkele kans geven’. Daarmee vatte hij de walgelijke visie van de ondemocratische eu elite in 1 zin samen.

 15. Twee maanden? Daar geloof ik niets van. Macron zal gewoon zijn termijn uitzitten. Met zijn narcistische karakter is het voor hem persoonlijk niet eens mogelijk om af te treden.

 16. Als iemand vanuit het niets als een rakket omhoog schiet dan valt hij even hard terug.
  En kind had het kunnen zien dat deze man, behalve zijn verschrikkelijke kille ego niets bezit die een president waardig is. Ik denk ook, dat in zijn regeerperiode tot nu toe volgde hij de instructies van de elite die hem deze positie bezorgden. Echter, als je zelf geen vaaardigheid bezit en fungeert als de loopjonge van dezelfde elite die de touwjes bedienen, is op lange termijn onmogelijk vol te houden.

  Terwijl hij in het Europese parlament pretendeerde “de redder” van Europa te zijn, beledigde hij zonder blikken of blozen zeer ervaren staatshoofden en met zijn kortetermijn politiek probeerde hij tweespalt te creeren tussen de Oost Europese landen.(V4)

  Het gezegde “die voor een ander een graf graaft valt er zelf in” is op hem helemaal toepasselijk. Alhoewel je nooit van te voren weet wat zijn val zou teweeg brengen, voor mij kan het niet snel genoeg komen. Laat de bom maar barsten. En als de gele hesjes dit nog voor de Europese parlamentsverkiezing voor elkaar krijgen, zullen de agressieve linksliberale leeghoofden in Brussel ook een toontje lager gaan zingen..

  Europa, en zeker de landen er in, die hun volk en hun nationale belangen lief hebben, zijn hem liever kwijt dan rijk en schieten ook niets mee op om met zo’n incompetente leider, die zelfs niet eens in staat is om zijn eigen zaken voor elkaar te krijgen mee te gaan regeren of erger, mee opgezadeld zitten.

 17. Misschien krijgen we een nieuwe revolutie, eindelijk. En dan ook in Nederland hoop ik toch.

 18. Prima artikel Xander. En ik ben het er helemaal mee eens. Deze linksliberaal Macron, is net als de rest van de linksliberale EUSSR, compleet losgezongen van zijn bevolking. Alleen is de vraag wat na Macron?

 19. is verhaal dit ‘whisfull thinking’?, in onze krant het ‘friesch d b’ staat dat de deelname aan de demonstraties elke keer minder wordt en dat het een aflopende zaak is met de gele hesjes………….

 20. de ontkennings fase waar politici in zitten is net een geloof. BIZAR. ze zien of willen niet zien.
  en ze zien het fout gaan, andere partijen komen snel op, en dat is niet negatief, dat is goed, de vaste elite wil geen veranderingen, zie Timmermans en dat soort types. wonen in een systeem en weten niet wat er echt aan de hand is, alle komt in opstand of stemt anders, en vergeet niet, groen links is net zo rechts als fvd ook rijke elitere meneertjes
  lates we hopen op een mooie reset,

 21. Hallo Rutte,

  Discussieer je even mee met de gewone man, die in gewone taal zegt dat, behalve halve zool Macron, ook voor jou alle seinen op “ROOD” staan en dat is geen rood van het Linkse addergebroed, maar het rood voor de ogen van het Nederlandse “Gutmensch” volk!

  Je kan met jou vloeken in de kerk-lach het beste gewoon doorgaan en er nog even van genieten, want die lach zal jouw gaan opbreken en vergaan!

 22. Ja dit klopt helemaal maar in Nederland daar slapen ze alleen maar. daar kunnen ze nog alles betalen tot dat ze de rekening niet meer kunnen betalen. dan zien ze pas hoe dat komt om dat je door den Haag
  ook bent bestolen wakker slapers.

Comments are closed.