Westen wil nieuwe revolutie, maar ‘Guaido is meest gehate man van Venezuela’

Rusland probeert stokje te steken voor Westers Oekraïne-scenario in Venezuela – ‘Geen enkele dakloze of bedelaar, zoals hier in Londen, gevonden’ –De door het Westen aangewezen interim-president Juan Guaidó is volgens journalisten ter plekke juist ‘de meeste gehate man van Venezuela’. (Afbeelding: Embed from Getty Images (5)).

————————————————————————————————————————————–

Terwijl de Verenigde Staten met steun van EU-landen zoals Nederland aansturen op een soort ‘Maidan 2.0’ revolutie in Venezuela, besloot een Britse journalist om zelf polshoogte te nemen in het geplaagde Zuid Amerikaanse land, waar de bevolking nog maar een jaartje geleden geen idee had wie Juan Guaidó –door het Westen illegaal uitgeroepen tot interim president- was. De Britse verslaggever ontdekte dat bijna alles wat de massamedia over Venezuela berichten gelogen is, en Guaidó bij de bevolking niet de populairste, maar juist meest gehate man van het land is.

Fotojournalist Alan Gignoux trok in de zomer van 2018 samen met de in Londen werkende Venezolaanse journalist-filmmaker Carolina Graterol een maand lang door Venezuela voor het maken van een documentaire voor een grote TV-zender.

Graterol wist via haar familie al dat de situatie in Venezuela ‘totaal anders is dan wat de media laten zien.’ Desondanks was ze verrast vanwege het gebrek aan (echte) armoede. Gignoux wilde daklozen en bedelaars filmen, die hij in Londen dagelijks op straat ziet slapen of lopen. ‘Maar in Venezuela konden we er niet één vinden.’ De Venezolaanse sociale dienst haalt weggelopen kinderen namelijk meteen van de straat en brengt ze of terug naar hun ouders, of plaatst ze in opvang.

Wel arme mensen, maar geen honger en ondervoeding

Dat wil niet zeggen dat er geen arme mensen zijn, maar ze hebben doorgaans wel stromend water en elektriciteit. Zo’n 6 miljoen gezinnen krijgen maandelijks een doos met voedselproducten die in Venezuela dankzij de internationale sancties en hyperinflatie onbetaalbaar zijn geworden. ‘Maar niemand sterft hier van de honger of ondervoeding.’ De meeste Venezolanen leven nu vegetarisch en eten hoofdzakelijk groente en fruit, waar meer dan voldoende van is.

Graterol vindt overigens dat Maduro wel een fout heeft gemaakt door in 5 jaar tijd $ 70 miljard schuld aan het buitenland af te lossen, want in diezelfde periode begon het Westen een financiële oorlog tegen het land, waardoor nieuwe leningen werden geblokkeerd.

‘CIA cyberterreur’

De recente, soms urenlange blackouts hebben inderdaad plaatsgevonden. Volgens veel analisten zijn die waarschijnlijk veroorzaakt door een cyberterreur operatie van de CIA. ‘Maar tijdens de stroomstoringen zochten mensen elkaar op, praatten met elkaar, kookten met elkaar en speelden spelletjes en muziek. Het was een paradijs; geen tv’s en smartphones, maar echt menselijk contact.’

‘Geen keiharde dictatuur, mensen geven Amerikanen de schuld’

Gignoux bevestigde dat de armoede in het land in de verste verte niet zo erg is als in bijvoorbeeld Brazilië, ook al zijn er –weer door de sancties- lange wachtrijen voor brandstof.

Wat hem ook opviel is dat de mensen vrijelijk de regering en ook president Maduro kunnen bekritiseren. ‘Er heerst geen keiharde dictatuur. De socialistische partij heeft zelfs toegegeven dat ze een aantal verkeerde economische besluiten heeft genomen. Ik dacht dat er hier meer onderdrukking zou zijn, maar dat is niet zo. Ik denk dat de Venezolanen meer de schuld geven aan de Amerikanen dan aan Maduro.’

‘Guaidó is meest gehate man van het land’

Volgens Graterol is de door het Westen aangewezen ‘oppositieleider’ en interim-president Juan Guaidó juist ‘de meeste gehate man van Venezuela. Hij verblijft met zijn gezin in een luxe hotel en had zich met generatoren voorbereid op de stroomstoringen. Terwijl de mensen gebrek lijden past hij kostuums voor zijn reis naar Europa… De Venelozanen maken grapjes over zijn naam: in het Spaans is er een vergelijkbaar woord –güevón- dat ‘dom’ of ‘sufferd’ betekent.’

‘En kijk naar de demonstratie op 12 maart, waar geen mensenmassa op afkwam. Het is een grote grap aan het worden. Des te meer de Europeanen en de VS hem president willen maken, des te bizarder het wordt, want Guaidó is niet de president van Venezuela!’

Wie hij dan wel is? Nog maar een aantal maanden geleden had 81% van de bevolking nog nooit van hem gehoord. Dat veranderde toen de 35 jarige Guaidó op een dag een telefoontje kreeg van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence, en hij in één klap tot het gezicht van de oppositie en later zelfs interim-president werd gebombardeerd. Oftwel: tot stroman van de Westerse globalisten. (6)

Westen stuurt aan op tweede Maidan revolutie

Gignoux besluit dat de Westerse tactiek ‘een goed gerepeteerde strategie is om met behulp van externe krachten een economie te verwoesten en de prijzen van goederen en producten op te drijven. Als dat eenmaal aan de gang is, explodeert het.’ (1)

Guaidó kondigde onlangs zijn ‘Operation Freedom’ aan, die op 6 april van start gaat en heel goed op een geplande tweede ‘Maidan’ revolutie zoals in Oekraïne kan duiden. (6) Er staat veel op het spel, want Venezuela behoort tot de landen met de grootste oliereserves ter wereld.

Uit een in februari opgesteld USAID document blijkt dat Guaidó werd getraind door het aanverwante National Endowment for Democracy (NED), wat niets anders dan een cynische schuilnaam is voor een organisatie die achter de schermen revoluties op touw zet om bij de Westerse globalistische elite ongewenste regimes ten val te brengen, zoals ook in Oekraïne is gebeurd.

Hiervoor worden kleine cellen en (zogenaamd ‘RED’) teams ingezet die de samenleving proberen te destabiliseren en ophitsen om een opstand c.q. revolutie te beginnen tegen een democratisch gekozen regering of president. (3) Zo werden vorige maand vrachtwagens met hulpgoederen voor Venezuela in brand gestoken. De media gaven Maduro de schuld, maar de beelden wezen uit dat het juist demonstranten van de -door ‘RED’ teams aangestuurde- oppositie waren. (6)

Steun van Rode Kruis, China en Rusland

Venezuela wordt geholpen door het Rode Kruis, China en Rusland, die hulpgoederen naar het land sturen. Rusland heeft ook zo’n 100 cyberexperts en andere militairen naar het land gezonden en er een modern trainingscentrum voor militaire helikopters ingericht, die in eerste instantie gebruikt gaan worden voor hulp- en humanitaire missies. (2)

Met het sturen van militairen heeft de Russische president Putin zijn Amerikaanse collega Trump duidelijk gemaakt dat het Kremlin een ‘regime change’ operatie in Venezuela –laat staan een militaire interventie- niet zal tolereren (4).

 

Xander

(1) Counterpunch via Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) MintPressNews via Zero Hedge
(4) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(5) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(6) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

24-02: Crisis Venezuela nepnieuws? Onderzoeksjournalist filmt bomvolle supermarkt Caracas

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

27

 1. Hi Benesha.
  Je hebt helemaal gelijk, alleen bij de bevrijding van Europa konden we echt blij zijn met de inmenging van de Amerikanen.

  Overigens heeft de USA wel van Colombia weer een welvarend land gemaakt. Hopelijk binnenkort Brazilie ook.

  Echter waar ik van sta te kijken dat de enorme humanitaire crisis in Xander zijn artikel volledig gebagataliseerd wordt, dit terwijl Xander normaliter zich beter verdiept in de werkelijkheid.

 2. Als Xander CNN en NYT als referentie gebruikt voor deze journalist dan heeft hij meer dan een punt. Deze media zijn idd fake news brengers ten voordele van de elite en hun regime changes. Dat deze fotograaf zaken bevestigt tegen hun mainstream propaganda in, is opmerkelijk.
  Voorts heeft Venezuela te maken met de alom gekende cia techniek van de economic hitman. Of het nu een om een ongewenste socialist, liberaal of rechtse president gaat, het maakt niet uit. Een land en regering die deze hitman tegen zich krijgt krijgt het moeilijk. Het volk lijdt en de regering krijgt de schuld. Regime change kan dan aangewakkerd worden. De vluchtelingen en armoede mag Martin op de rekening van het Westen schrijven. En nog. Deze site is idd positief over Rusland en dat mag ook wel. Wie de politiek volgt van de afgelopen jaren kan niet anders dan bewondering voor dat land krijgen. Ik ben zeer goed bekend met dat land, ben er trouwens over een weekje weer heen, en kan met grote stelligheid zeggen dat niks wat hier in de media wordt verkondigd over dat land klopt. Rusland ( samen met Polen, Hongarije en Tsjechië) is de toekomst voor vele Europeanen. En zeker voor vele van onze kinderen en kleinkinderen, want hier in Europa zouden hen barre tijden wachten onder een feitelijk Afrikaans, Midden Oosters islamitisch juk. Nu al vluchten honderden Zuid-Afrikaanse blanke boeren naar Rusland. In Europa waren ze, alhoewel deze pas échte vluchtelingen zijn, niet welkom. Want Christelijk en blank.

 3. Chavez of Maduro wel of niet goed… is een discussie, maar een betere discussie is wordt het na een interventie van Amerika beter? In Libie, Syrie, Afghanistan en Irak hebben we gezien dat het al jaren niet beter gaat. Het enige land waar het echt fantastisch veel beter gaat is Oekraine. Kan Amerika niet in samenwerking met Israel eerst die andere klusjes netjes afronden??

 4. Jajaja Rigoberto, het gaat geweldig, vele miljoenen Venezolanen zijn nu dagelijks op de vlucht en de omliggende landen kampen met de opvang van deze miljoenen die alles hebben achtergelaten. Het is een totale chaos in de grensstreken. Het land loopt langzaam leeg.

  Dagelijks komen gammele bootjes met vluchtelingen aan of verzuipen ze voor de kust, op bijna alle eilanden voor de kust van Venezuela. Trinidad is overspoelt met vluchtelingen. We hebben nu circa 12000 a 15000 Venezolaanse illegalen in Aruba, dit is 12% a 13% van de bevolking, vergelijkbaar met Nederland is dat circa 2 miljoen tot 2.340.000 illegalen.

  Al die miljoenen mensen die met niks hun land uit vluchten en alles achter laten, doen dit omdat het er zo goed & fantastisch gaat en de supermarkten vol met eten liggen, dat is heel normaal dit zie je overal in de wereld.

  Het land is volledig verlamd en ja als je naar de socialistische fake staatsradio zoals Radio Aeropuerto of Radio Caracol in Colombia of la Radio Iberoamérica of la Cátedra de Radio, of la voz de Rio Cauca luistert of praat met mensen die zelf nauwe banden met de regering hebben, dan zeggen die inderdaad dat het allemaal erg goed gaat. Hoe zou dat nu komen…

  Land is inderdaad aan corruptie ten onder aan het gaan, waarbij wellicht de CIA het nog een handje helpt. Echter of de aanwezigheid van vele Russen, Chinezen, Turken en duizenden Cubanen die nu ook er zijn en Maduro steunen, zo geweldig nieuws is, valt ook te betwijfelen.

  Dit gaat niet vanzelf goed komen en een proxy oorlog zoals in Syrië, behoort tot de mogelijkheden.

 5. @Hubo: 4.32. uur. Ik vind uw reactie zeer plausibel. In het verleden, wilde de USA, absoluut geen socialistische/communistische regeringen in haar achtertuin. Dat heeft de geschiedenis eens te meer bewezen, zie wat er gebeurde met het bewind van Allende in Chili, zie naar diverse militaire junta’s in Brazilië in het verleden, het generaalsregime in Argentinië. En dat wilde de Sowjet-Unie ook niet, dat zagen we bij de Praagse Lente, de Hongaarse opstand enz. Beide grootmachten, zijn wat dat betreft precies hetzelfde. En in het geval van Venezuela zullen de voorraden olie, en winstgevende ertsen zeker een rol, meespelen. Het draait altijd om: macht, geld, en grondstoffen.

 6. Martin, dezelfde woorden dezelfde gedachte had je op een andere “toon” kunnen schrijven. Waarom moet je zo heftig te keer gaan? Je hebt dagelijks te maken met de situatie door te “lezen”, ik niet, ik beleef ze regelmatig daar ik een geboren en getogen Venezolaan/Colombiaan ben en Venezuela op mijn duimpje ken. Vooral de streek waar ik vandaan kom, La Vela de Coro o sea Estado Falcón kunnen jullie op Aruba de contouren van de bergen zien vanaf Aruba bij een strakke onbewolkte weer. Verder weten jullie niets over Venezuela. Stem af op Radio Aeropuerto of Radio Caracol in Colombia of la Radio Iberoamérica of la Cátedra de Radio, of la voz de Rio Cauca etcétera dan zie dat wat Xander/Mod. schrijft is pure waarheid. Het is niet overdreven. Ik heb ook bijna dagelijks contact met mijn familie aldaar en weet dat de toestand in Venezuela niet zo huiverig zijn. Wat jij zegt dat mensen zomaar op straat sterven is iets heel normaals in Venezuela daar negen van de tien mannen een wapen hebben en schieten elkaar als luizen neer, maar zij sterven niet van de honger. No sir. Yo se lo dijo: Rigoberto Mejías Jaime- de Ayalá. Xander/mod., Gelijk hebben jullie met het nieuws.

  Dank voor uw aanvulling. Mod.

 7. Wat zien wij nu hier? Dat Rusland, China en Amérika mekaars vijanden zijn geworden en wel omdat zij hun aandacht hebben gericht op de enorme rijkdommen van Venezuela en Venezuela de rijkste olieland ter wereld is met enorme hoeveelheid delfstoffen o.a. diamant zaffier, topaas, turquoos, robijn, smaragd etc.etc. Kleine klompjes of korreltjes goud zijn overal te vinden in het zand van rivierbeddingen in Venezuela, dit noemt men alluviaal goud.In de tijd van Rafaél Caldera, Raúl Leonie, Carlos Andrés Pérez, Don Rómulo Betancourt als presidenten van dit land, werd Venezuela gehaat en benijd door al deze boven genoemde landen daar Venezuela haar bezittingen zwaar en gevaarlijk werden bewaakt. Maar nu de bewaking zwakker is geworden door en de kansen groter zijn geworden voor roof, zijn ze allemaal vriendjes geworden van dit Z.Am. land. Hugo Chávez en Maduro hebben een troep van gemaakt in het voordeel van boven genoemde landen. En nu wil Guaidó ook zijn aandeel hebben als een zakkenvuller, maar Guaidó is helemaal geen braaf kereltje. Hij is nog erger dan Maduro en niemand heeft hem ooit gekend. Dus kost wat kost mag Guaidó geen president van dit prachtig land worden. Hij doet zich voor als een engel des lichts. Hij zal heel Venezuela op subtiele wijze misleiden en het hele land achter zich krijgen. Dus boer, als de vos de passie preekt, pas op je kippen. Guaidó is ultra sluw en gewiekst.

  Beste Rigoberto, één naam is genoeg in plaats van 3. Aangepast. Mod.

 8. Beste Xander,
  Onderstaand uw reactie op de reactie van Martin uit Aruba:
  Verder is die fotojournalist niet de minste, werkt ook voor de NY Times, CNN, The Independent, Reuters, World Photography News.

  Ik ben echt geen allesweter, maar van de bovenstaande bedrijven heb ik qua geloofwaardigheid en correctheid beslist geen hoge hoed op..!! Het zijn de grootste brengers van “FAKE Nieuws”, dus liegen en bedriegen tegen beter weten in!

 9. @ Alex
  Dat is inderdaad een schande.
  En dan willen ze ook nog beweren dat het met de economie zo goed gaat, terwijl er geen koopkracht is.
  Het gezin is de hoeksteen van de samenleving. De plaats waar een inkomen nodig is.
  De plaats waar de uitgaven zijn. En daar wordt maar aldoor op bezuinigt. Dat houdt geen stand.

 10. Raveltje 2.4.
  U en vele worden gebrain washed door de media , begrijp dat toch . Ik heb daar familie wonen , deze mensen geven een heel ander beeld . Weer trap de westerse wereld in de geniepigheid van de amerikaanse order . Het westen leerd het nooit , de suffers .

 11. Je weet vaak niet meer wat je moet geloven.Zo iemand die op Aruba woont,zwemt die iedere dag even heen en weer of heeft hij zijn informatie alleen maar uit de media en uit contacten met ‘vluchtelingen’?
  Het staat voor mij buiten kijf dat vanuit de VS al tientallen jaren gewerkt wordt met flexibele draaiboeken om regeringen in landen als Venezuela te ondermijnen en dat de zogenaamde bondgenoten in het westerse pac van wolven hun beleid op elkaar afstemmen.
  Het lijkt me heel waarschijnlijk dat de stroomvoorziening in Venezuela van buitenaf vanuit de VS gesaboteerd wordt.
  Vermoedelijk traden er al onder Chavez ook al tendenzen op die niet allemaal even zuiver waren,maar dat is moeilijk te beoordelen.
  Duidelijk is wel dat de oppositie zich bewust onttrokken heeft aan de democratische processen en dat om te beginnen het westen alle sancties die onderdeel zijn van criminele chantagemethodes zou moeten opheffen en gewoon Maduro als president respecteren.

 12. Nog even een reactie op het comentaar van Martin, dit lijkt mij sterk overdreven omdat ik hier hele andere verhalen hoor van mensen uit venezuela.
  Het is waar dat er veel armoe is, en dat is ook een van de redenen dat er hier in chili ook veel mensen uit venezuela werken en werk zoeken.
  Maar ik hoor niet de verhalen die Martin omschrijft, dus ik weet niet over wat voor vluchtelingen hij het heeft.
  Misschien willen ze asiel aanvragen en dan past zo’n verhaal natuurlijk uitstekend.
  Wat er in nu in venezuela gebeurd is hetzelfde senario als hier toen Allende is afgezet en vermoord. Ook toen was de CAI aktief in het destabiliseren van chili en wat toen gevolgd werd door een militair regiem met helaas vele slachtoffers.
  Ik hoop van ganser harte dat dit niet in venezuela gebeurd en dat er een oplossing wordt gevonden, en in dit geval hoop ik dat Rusland en China zullen helpen.

 13. @Raveltje-02/04/2019 om 7:52 pm – Ook in Nederland zijn immers voedselbanken.-

  Ja voedselbanken in The Dutch, Een schande voor de natie.

 14. Ik schok me een hoedje.
  Xandernieuws was verdwenen.
  Gelukkig heb ik jullie weer gevonden.

 15. Het moet om olie gaan. En de rijke corruptie
  Venezuela heeft volgens mij veel armoedige bevolking
  Ook uit Europa en Nederland gaat daar geld, kleding enz naar toe
  Dat er volle winkels zijn wil niet zeggen dat een ieder welvarend is.
  Ook in Nederland zijn immers voedselbanken.
  Maar in Nederland liggen de doden niet langs de weg.

 16. @ martin 04.14. Op xandernieuws is Rusland de heilsstaat op aarde en dan worden zelfs bevriende socialistische regiems die hun volk kapot maken goedgepraat. Vreemd?

 17. Wat je moet geloven is moeilijk te achterhalen maar het is helaas weer een oost-west conflict aan het worden waar het volk niets mee opschiet. En het is natuurlijk van de zotte om een ongekozen westerse marionet tot president uit te roepen.

 18. Hieruit blijkt maar weer hoe smerig en vuil de politiek is, van de EU(ssr) en in dit geval bepaalde krachten in de USA. En van de zogenaamde MSM en gevestigde pers, hoeven we niets te verwachten. Zij zijn de hulpkrachten van de politieke links-liberale elite.

 19. De USA schopt rotzooi in andere landen, maar het lijkt soms beter wanneer ze naar binnenlandse problemen kijken bij hun eigen bevolking.

  Een docu over de problemen in slechts een van hun steden, Seattle.
  https://www.youtube.com/watch?v=bpAi70WWBlw

  De docu is in het Engels en duurt ca. een uur.
  Misschien dat ze wat CIA medewerkers kunnen omscholen naar hulpverlener.

 20. Dit zou impliceren dat Trump doorgaat met de ingeslagen weg van zijn voorgangers. De VS hebben natuurlijk al tientallen jaren ellende veroorzaakt in deze wereld. Ik noem slechts Vietnam, Afghanistan, Egypte, Tunesië en Algerije.
  Of zouden ze bang zijn voor een tweede Cuba? Waar en despoot van een Castro tientallen jaren een communistisch regime heeft gehad?

 21. Het is weer om de olie te doen. Venezuela heeft de meeste olie reserves van de wereld, zelfs meer dan Saudi.
  De westerse landen moeten snel omschakelen op andere energie bronnen zoals Thorium, zon en wind. Als we van die olie afhankelijk blijven kunnen we wel eens in een nucleaire situatie geraken die niet zo pleasant gaat zijn voor de mensheid.
  Voor de rest moet niemand zich met Venuzuela bemoeien, ook de Amerikanen of de Russen niet. Ze moeten hun eigen boontjes maar doppen.
  In tegenstelling met het verhaal hierboven: als het steeds nog zo goed gaat met Venezuela zoals in bovenstaand verhaal beschreven wordt, waarom zijn er dan de laatste jaren 3 miljoen mensen dat land ontvlucht? Leg dat eens uit.

 22. Ik had al eerder gehoord dat we een vertekend beeld krijgen. En dat er volop voedsel beschikbaar is in de supermarkten.
  Maar dat we zo voorgelogen zouden worden, had ik niet verwacht.
  Rijst de vraag waar we allemaal over na moeten denken:
  – wat kunnen we eigenlijk nog geloven over de Brexit? Dat de Engelsen straks (hopelijk) bevrijdt zijn uit de EU gevangenis?
  – Wat kunnen we nog geloven over de klimaathype? Worden we gewoon voor de gek gehouden om ons geld uit de zak te kloppen?
  – Zou er iets waar zijn van wat Brussel ons probeert voor te houden?
  Ik ben bijna geneigd om een “spiegelbeeld tv’ en een ‘spiegelbeeld krant’ te gaan lezen.
  Oftewel: in de regel is waarschijnlijk precies het tegenovergestelde aan de hand dan wat men mij probeert te laten geloven in de mainstream media.
  Gelukkig hebben we Xandernieuws nog!

 23. Wanneer komen de hulptroepen hier op ons stipje op de aarde aarde aan.
  Arrogantie van de macht.

 24. Hey Xander,

  Ik woon in Aruba (30 kilometer van Venezuela af) en heb dagelijks te maken met de situatie in Venezuela en met Venezolanen die gevlucht zijn uit Venezuela.

  Jouw artikel is echt 100% onzin, mensen liggen daar te sterven op straat en het is daar een totale chaos.

  Mijn advies is, voordat je artikelen over Venezuela wilt schrijven, verdiep jezelf er eerst in.

  Je maakt jezelf op deze manier volledig belachelijk en ongeloofwaardig.

  Ik had je beter ingeschat.

  Beste Martin, dank voor uw aanvulling, we gaan dit onderzoeken. Mod.

  Vervolg: Het beheer heeft zich erin verdiept (maar toegegeven, dat kan nooit genoeg, en kunnen dit niet met eigen ogen controleren).
  Onlangs hadden we een artikel plus beelden van een Amerikaanse onderzoeksjournalist die in een bomvolle supermarkt in Caracas was. Verder is die fotojournalist niet de minste, werkt ook voor de NY Times, CNN, The Independent, Reuters, World Photography News.

  Verhalen van vluchtelingen moeten echter serieus worden genomen. Als u, Martin aan meer info (dus buiten de gewone massamedia) weet te komen, houden we ons aanbevolen.
  Het verslag van deze journalisten is van de zomer van 2018 (zoals ook in het artikel staat te lezen).
  De situatie kan inmiddels flink verslechterd zijn als gevolg van de sancties, de vermoedelijke cyber aanvallen op het electriciteitsnet, en geweld door oppositiegroepen. Mod.

 25. Wat eens een rijk land was, is nu straatarm geworden en dit door de vele corruptie in het land. Maar het rare is dat de bevolking niet achter de nieuwe leider staat ook niet het leger en dit terwijl hij de steun heeft van de VS en de EU. Dus ik hoop dat het Westen weer niet dezelfde fout gaat maken dan in Libie want dan is men verder van huis. Shalom

Comments are closed.